![]() |
#1411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Cytat:
Muszę Ci jednak powiedzieć, że szansa jest spora, ponieważ wydłużanie przerwy jest najpoważniejszym błędem w przyjmowaniu pigułek, jaki prowadzi do zajścia w ciążę. Lekarz gada bzdury, dlatego radzę go zmienić. Zapomnienie jednej pigułki wystarczy by zajść w ciążę! A dziewczyna (jeśli wszystko się skończy dobrze) niech ustawia sobie przypomnienie, skoro nie pamięta o pigułce. A jeśli pamiętanie o niej wykracza poza jej możliwości zmieńcie metodę antykoncepcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoznila sie z ta pierwsza wazna tabletka to prawie tak jakby odstawila tabletki, a wtedy ponoc dochodzi do wzmozonej plodnosci tzw megaowulacji, co moze prowadzic do ciazy mnogiej. Wy tu piszecie o barierze 12 godzin, a ja gdzies wyczytalem i byla nawet opinia lekarza, ktory pisal ze jesli minie mniej jak 36 godzin to nie powinno sie nic wydarzyc. Ma nastawione przypomnienie, ale nie bylo jej w miejscu zamieszkania a nie miala tabletek przy sobie, ale wiem, to nie jest zadne tlumaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czytaliście w ogóle ulotkę dołączoną do tabletek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Witam!!! Od 1,5 roku biore tabletki Logest- wczesniej przez 3 lata brałam Marvelon. Byałam ostatnio u lekarza po recepte i poszłam do apteki wykupic tabletki. Okazało się ze tym razem maja Bułgarski odpowiednik moich tabletek- ale PAn iw aptece zapewniła mnie ze lek dziala tak samo. Wiec przyjmowałam go przez miesiac- nie pominelam żadnej tabletki. Od tygodnia biore nowe opakowanie- juz Polskie. I tu jest moj problem.....od 3 dni jest mi niedobrze...troche kreci mi sie w głowie...napewno nie zjadłam nic co mogłoby powodowac zawroty...nie zyje w stresie i sie wysypiam...nie wiem co o tym myslec...czy to mozeliwe ze tamte tabletki- Bulgarskie mialy wieksze/ badz mniejsze stężenie hormonów??czy przy regularnym braniu tabletek jest cień szansy ze moge byc w ciazy???niepokoi mnie moje samopoczucie....a moze po prostu tabletki Logest juz mi nie służa albo powinnam zrobic przerwe??Prosze o odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzesz tabletki juz dluzszy czas i zadajesz takie pytania? mozliwosc jest (bo nikt nie da Ci 100% pewnosci) ale szanse na ciaze sa minimalne. Jesli Logest przestalby Ci sluzyc to nie trzeba robic przerwy tylko wystarczy zmienic na inne. Zle samopoczucie moze byc wywolane tym ze dostalas zagraniczny odpowiednik sprawdzalas, porownywalas sklady? na pewno nie obawialabym sie ciazy, jesli problem bedzie trwac nadal zglos sie do lekarza.
![]() |
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Wiem ze moje pytanie moze wydac ci sie glupie-w koncu tyle biore tabletki ale wlasnie dlatego ze tyle je biore jestem zaskoczona moim samopoczuciem,...Przed chwilą wrocilam do domu i jest mi okrutnie niedobrze....zawroty głowy nasiliły się i oblewa mnie taki zimny dreszcz......do tego zaczyna mnie bolec lewy jajnik...i zaczyna sie panika......bralam tabletki zgodnie z dniami i nigdy w ciagu blisko 5 lat nie mialam takich akcji...do ginka ide dopiero we wtorek....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Przyczajenie
|
cześć. mam pewne wątpliwości. biorę tabletki OC-35 od około 1,5 roku. do tego zabezpieczamy się dodatkowo (prezerwatywa) z chłopakiem. czy jest jakaś możliwość ze moge zajsc w ciąze, chociazby przy pettingu? czy mogę byc spokojna biorąc tabletki? bo są różne przypadki. może po prostu sama szukam objawów, ale mam nudności, powinnam dostać okres 24.10. zawsze boli mnie brzuch, że nie da się wytrzymać. a teraz nic. cykl 28-30 dni. proszę o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj spokoj, jesli nie ufasz tabletkom to po co je bierzesz? ![]()
![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
nie pytaj, pewnie "dla wiekszej pewnosci" ![]()
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
no raczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
no właśnie o to chodzi, że męcze psychike. nasłuchałam się od pewnej osoby, a mam plany na przyszłośc wiec nawet nie chciałabym myslec o tym ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zrezygnuj z seksu jesli psychicznie sie meczysz. to niezdrowe. stosujesz podwojna antykoncepcje nie wspominasz o sytuacji peklniecia gumki czy pominiecia tabletki wiec czym ty sie martwisz?
![]() |
![]() |
#1425 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Przez okolo miesiac schizowalam sie ze jestem w ciazy.mialam wczelkie mozliwe dolegliwosci. Okres i 3 negatywne testy nie daly mi spokoju. Jestem po badaniu krwi, nie jestem w ciazy. Moja psychika i wyobraznia tak mi daly w kosc ze robie sobie przerwe. Musze sie uspokoic i dojrzec.Zycze wszystkim kobietkom powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
witam
pogrzebalam troche po forum ale nie znalazlam dokladnie tego co chcialam. Otoz biore tabletki od okolo 5 miesiecy, oczywiscie regularnie itd itp, przy ostatnim opakowaniu (a mam teraz 7-dniowa przerwe) zdazylo mi sie zapomniec tabletki ale do 12h ja bralam, od 1,5 tygodnia non stop mam mdlosci, ciagle jestem glodna, ale jak cos zjem chce mi sie wymiotowac. Bolał mnie brzuch w podbrzuszu, mam tą przerwe i mam normalnie krwawienie, ale nie czulam sie tak nigdy, bo nadal mam mdlosci, zawroty glowy, od paru dni czeste oddawanie moczu, raz cieplo raz zimno. no i zamierzam odstawic teraz na miesiac tabletki, a w czasie tej przerwy uprawialam seks. Zastanawiam się więc jakie jest prawdopodobieństwo ze moge zajsc w ciaze? Byłam już w ciazy rok temu ale niestety stracilam ją, i też mialam podobne objawy.. ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulotka mowi wyrazie ze jesli w czasie przerwy uprawialas seks to bedziesz zabezpieczona jesli po 7 dniach przerwy rozpoczniesz nowe opakowanie. rozumiem ze nie chcesz tego robic, ale sama widzisz jak to sie przedstawia. Jesli nie rozpoczniesz nowego opakowania podejmujesz ryzyko na swoj koszt. Ciaza bedzie prawdopodobna.
![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
ok, dzieki. czyli na wszelki wypadek zrobie test za pare dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
jesli Cie to uspokoi- zrob.
![]() |
#1430 |
Przyczajenie
|
w sumie zastanawiało mnie jak duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciaze w tej przerwie, badz w ostatni dzien przerwy czyli 7, jesli nie wezmie sie nastepnego opakowania. Uspokajac sie nie musze bo mysle ze nie bylo by to dla mnie czyms zlym ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie
![]() Otóż: biorę regularnie tabletki, zdarzyło nam się raz kochać podczas 1 tabletki placebo- biorę Yaz. Znalazłam info w ulotce, ze jestem wtedy również chroniona, dostałam ,,normalnego" krwawienia miesiąc temu, a teraz krwawienie było tak skąpe, że aż nijakie. Było to bardziej takie brązowawe plamienie z bardzo nieiwelka ilościa krwi. A brzuch bolał jakby nie wiem jakie krwawienie miało byc:P Czy mam się czym przejmować?
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadna metoda nie zabepiecza w 100% przed ciążą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
dawno nie pisałam w tym wątku.
kochałam się z moim chłopakiem 11.12, czyli w pierwszy dzień przerwy. krwawienie przyszło normalnie po 3 dniach. następne opakowanie zaczęłam normalnie tak jak zawsze. i zastanawia mnie jedno, może na to uwagi nie zwróciłam ale bolą mnie sutki ;| może przy poprzednim opakowaniu też tak miałam. został mi tydzień brania tabletek. wszystkie brałam prawidłowo. może to dlatego że kończy się opakowanie. mam nadzieję, że to nie inny objaw bo już ze sobą nie jesteśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wdowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmienialam tabletki z Cilest na Yasmin, bez zrobienia przerwy, czy mozliwe jest zajscie w ciaze?
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
nie .
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
biorę tabletki novynette, niestety kilka razy w trakcie tego blistru wymiotowałam, zawsze jednak powyżej 5 godzin po wzięciu tabletki. niestety rozchorowałam się i miałam zapalenie oskrzeli, najpierw miałam zastrzyki, później antybiotyki- bardzo silne Fromilid, Theovent. Jak bardzo obniża to skuteczność tabletek? Przestałam je brać dzień przed stosunkiem. Po 20 tabletce uprawiałam seks, niestety prezerwatywa pękła, doszło do wytrysku. Rano pobiegłam do lekarza i po ok. 10 godzinach wzięłam Escapelle. Jaka jest szansa na to, że jestem w ciąży? Bardzo się denerwuję. Mam własnie sesję, mnóstwo stresu, muszę się uczyć, a skupiam się jedynie na panikowaniu i nie mogę przestać płakać. Proszę o szczerą i wyczerpującą odpowiedź.
czy mogę sobie zrobić test owulacyjny, żeby sprawdzić czy jeżeli tabletki nie działaja,to czy mam dni płodne i czy mogło dojść do zapłodnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
Test owulacyjny mozesz zrobic ale wydaje mi sie ze to nonsens, malo prawdopodobne zebys tak szybko miala owulacje puzniej to sie wlasnie czekan na okres ze chocho!Tymbardziej jesli wzielas Escapelle to juz wogole moim zdaniem owulacje bedziesz miec zatrzymana!
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Witam
Zapomniałam wziąć drugiej tabletki z opakowania (microgynon 21) i wziełam ją dopiero następnego dnia razem z trzecią. Minęło około 25 godzin. W następne dwa dni czyli sobota i niedziela kochałam się z mężem bez dodatkowego zabezpieczenia. Dzisiaj mija 6 dni i zastanawiam sie kiedy zrobić test. Dodam,że biore dalej tabletki a wiem że wrazie ciąży to niedobrze. Nie wiem czy mogę juz odczuwać jakieś objawy ewntualnej ciąży bo troszkę za szybko. Mam takie kłucia w podbrzuszu i swędzą mnie piersi. Myśliecie że jak zrobie jutro test to może już coś wyjść czy to jeszcze za szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.