Z iloma ludźmi... - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-30, 02:20   #1411
Damian666
BAN stały

Dot.: Z iloma ludźmi...

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Bo zazdrościsz innym udanego życia seksualnego.
No tak... zapomniałem, że spanie 20 facetami w ciągu 25 letniego życia to nie puszczalstwo, tylko udane życie seksualne.
Damian666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 08:34   #1412
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Damian666 Pokaż wiadomość
No tak... zapomniałem, że spanie 20 facetami w ciągu 25 letniego życia to nie puszczalstwo, tylko udane życie seksualne.
Seks jest dla ludzi. Przecież to tylko zabawa. Ma być przyjemnie. Wiązanie seksu z uczuciami mija się z celem.
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 09:51   #1413
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość
Seks jest dla ludzi. Przecież to tylko zabawa. Ma być przyjemnie. Wiązanie seksu z uczuciami mija się z celem.
Lol. Nie kazdy ma takie zdanie. I uwierz, ludzie sa z tego powodu szczesliwi i tez maja udane zycie seksualne.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 12:05   #1414
mikapio
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Z iloma ludźmi...

Ale to naprawdę jest straszne. Na tym forum każdy, kto napisze, że ma poważne podejście do spraw seksu, jest z miejsca besztany. A facet już szczególnie - frustrat, szowinista, do tego pewnie mu nie staje i dlatego zazdrości innym. Tymczasem, jak widać, nawet w takim miejscu zdarzają się osoby, które mają podejście zgoła inne, a nawet ciąży im własna przeszłość. Jakby wbrew temu lansowanemu poglądowi, że...
Cytat:
Przecież to tylko zabawa. Ma być przyjemnie. Wiązanie seksu z uczuciami mija się z celem.
Do dziewczyny o nicku _xyz: podejmowałaś takie, a nie inne decyzje, z ich konsekwencjami musisz się liczyć, nawet jeśli Ci wszystkie wizażanki naraz napiszą, że były słuszne i miałaś do nich prawo. Jak facet o konserwatywnym zapatrywaniu na życie (nie skrajnie-, ale jednak), napiszę Ci otwarcie, że nie wiem, czy nie miał bym z tym problemu u swojej partnerki, gdyby tak było. Myślę jednak, że najtrudniej by mi było uwierzyć, że "tym razem NAPRAWDĘ" jest inaczej. I jeśli chcesz takiego faceta zdobyć i być z nim na poważnie, to podstawową "robotą" dla Ciebie jest przekonanie go, że rzeczywiście chcesz i rzeczywiście na poważnie. Że jesteś szczera i autentyczna. Jeśli on w to uwierzy, to największy problem rozwiążesz.
mikapio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 14:02   #1415
_xyz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mikapio Pokaż wiadomość
Do dziewczyny o nicku _xyz: podejmowałaś takie, a nie inne decyzje, z ich konsekwencjami musisz się liczyć, nawet jeśli Ci wszystkie wizażanki naraz napiszą, że były słuszne i miałaś do nich prawo. Jak facet o konserwatywnym zapatrywaniu na życie (nie skrajnie-, ale jednak), napiszę Ci otwarcie, że nie wiem, czy nie miał bym z tym problemu u swojej partnerki, gdyby tak było. Myślę jednak, że najtrudniej by mi było uwierzyć, że "tym razem NAPRAWDĘ" jest inaczej. I jeśli chcesz takiego faceta zdobyć i być z nim na poważnie, to podstawową "robotą" dla Ciebie jest przekonanie go, że rzeczywiście chcesz i rzeczywiście na poważnie. Że jesteś szczera i autentyczna. Jeśli on w to uwierzy, to największy problem rozwiążesz.
Absolutnie się z Tobą zgadzam, co już pisałam w poprzednim poście - przyjmuję to i zwyczajnie ciężko mi poradzić sobie z tymi konsekwencjami. Być może dlatego, że nie miałam typowego, wyluzowanego podejścia na zasadzie 'robię to, bo mam na to ochotę i do tego prawo', czułam bardziej, jakbym sama sobie robiła krzywdę i działała wbrew swoim wartościom. Ma to oczywiście związek z problemami emocjonalnymi w tamtym czasie i totalnym zakompleksieniem, czego nie będę tu poruszała. Nie chcę się w to zglębiać i wpędzać się w poczucie winy, może po prostu tego potrzebowałam, żeby sobie coś udowodnić, nie wiem.
Swojego faceta do niczego nie przekonuję, on o nic nie pyta, sam zresztą też ma jakąś przeszłość, pierwszy raz w życiu też nie przekonuję siebie samej, że to jest to. Po prostu to czuję. Mam zaufanie do siebie pod tym względem, wiem, że to zamknięty etap, nie czuję żadnych pokus.
_xyz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 14:11   #1416
mikapio
Przyczajenie

No i te 2-3 zdania to jest najważniejsze, życzę powodzenia
Stary 2016-10-30, 16:54   #1417
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Lol. Nie kazdy ma takie zdanie. I uwierz, ludzie sa z tego powodu szczesliwi i tez maja udane zycie seksualne.
I dlatego nie mogą się powstrzymać od wyzwania innych od puszczalskich?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Jak facet o konserwatywnym zapatrywaniu na życie (nie skrajnie-, ale jednak), napiszę Ci otwarcie, że nie wiem, czy nie miał bym z tym problemu u swojej partnerki, gdyby tak było. Myślę jednak, że najtrudniej by mi było uwierzyć, że "tym razem NAPRAWDĘ" jest inaczej. I jeśli chcesz takiego faceta zdobyć i być z nim na poważnie,
Ja bym nie chciała i nie chciałam nawet wtedy, kiedy byłam dziewicą i chciałam czekać.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 17:34   #1418
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez karaba_la_sorciere Pokaż wiadomość
I dlatego nie mogą się powstrzymać od wyzwania innych od puszczalskich?.
Odnioslam sie do innej wypowiedzi.

Stary 2016-10-30, 23:13   #1419
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Damian666 Pokaż wiadomość
Powstrzymaj się przed takimi okresleniami. Można to inaczej napisać, bez obrażania nikogo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 23:22   #1420
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to naprawdę jest straszne. Na tym forum każdy, kto napisze, że ma poważne podejście do spraw seksu, jest z miejsca besztany. A facet już szczególnie - frustrat, szowinista, do tego pewnie mu nie staje i dlatego zazdrości innym. Tymczasem, jak widać, nawet w takim miejscu zdarzają się osoby, które mają podejście zgoła inne, a nawet ciąży im własna przeszłość.
Wydaje mi się, że trochę mylisz pojęcia. Ja nie zauważyłam aby ktoś, nawet z tego "wyzwolonego" towarzystwa miał problem z czyimś "poważnym podejściem do seksu". Problem się pojawia, kiedy "osoby z poważnym podejściem do seksu" obrażają i atakują te o innych poglądach. Szowinistami" są nazywani ci, którzy mówią, że dziewczyny "się puszczają", "dają du*y", "nie szanują się" i pochodne. Jeśli ktoś kulturalnie, bez obrażania innych mówi o tym, że chce mieć jednego partnera przez całe życie, etc, to nigdzie nie widziałam aby został w jakikolwiek sposób zaatakowany.
Po prostu - nie ma co oceniać życia seksualnego innych i tyle.
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 14:32   #1421
mikapio
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że trochę mylisz pojęcia. Ja nie zauważyłam aby ktoś, nawet z tego "wyzwolonego" towarzystwa miał problem z czyimś "poważnym podejściem do seksu". Problem się pojawia, kiedy "osoby z poważnym podejściem do seksu" obrażają i atakują te o innych poglądach. Szowinistami" są nazywani ci, którzy mówią, że dziewczyny "się puszczają", "dają du*y", "nie szanują się" i pochodne. Jeśli ktoś kulturalnie, bez obrażania innych mówi o tym, że chce mieć jednego partnera przez całe życie, etc, to nigdzie nie widziałam aby został w jakikolwiek sposób zaatakowany.
Po prostu - nie ma co oceniać życia seksualnego innych i tyle.
Chyba nie będzie zaskoczeniem, jeśli powiem że niezbyt cenię (piszę w 1. osobie, ale de facto mam na myśli tę "konserwatywną część osób") podejście do życia na zasadzie
Cytat:
Przecież to tylko zabawa. Ma być przyjemnie. Wiązanie seksu z uczuciami mija się z celem.
Nie chodzi o obrażanie kogoś na siłę, tylko o zapatrywanie na to, czy na tamto. Więc tak, dla mnie jest to "dawanie dupy" czy "puszczanie się". I przy okazji myślenie (nie piszę: zachowanie, tylko: myślenie, proszę rozróżnić), które dyskwalifikowałoby dziewczynę u mnie. Nie chodzi o obrażanie kogoś na siłę, dlatego staram się tonować słowa, ale - jeśli "każdy może robić i uważać co mu się podoba", to również ja mogę uważać właśnie tak.
Stary 2016-10-31, 14:41   #1422
Shawtty
Zakorzenienie

mikapio, spojrzałam na Twoje posty na wizażu. Wszystkie dotyczą tego samego. Jaki masz w tym cel? Świata nie zbawisz, a obrażając kogoś słowami 'łatwa', 'daje dupy' próbujesz leczyć swoje kompleksy najwidoczniej.
Stary 2016-10-31, 17:56   #1423
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PingwinPingwin Pokaż wiadomość
Witam!

Do założenia tego wątku zainspirowało mnie jedno z angielskich forum. Tytuł tematu, który mnie zainteresował, brzmiał dokładnie: ,,with how many people have you... (kissed, made out, fingered or made handjob, oral, sex)". Odpowiedzi były naprawdę różne, dlatego też uznałam, że warto jest założyć podobny wątek tutaj, na Wizażu, zatem:

Z iloma ludźmi...

1. ...całowałaś się?
2. ...odważniej dotykałaś?
3. ...uprawiałaś petting?
4. ...uprawiałaś seks oralny?
5. ...uprawiałaś normalny seks?

Wydaje mi się to dosyć ciekawe, zatem zachęcam do odkrycia rąbka tajemnicy.
Podziwiam, jesli ktoś robił dokładne statystyki.
Na oko:
1. 20-25
2. 20?
3. 20?
4. 5?
5. 15-17
W tym żadnych one night standów.
Mam 32 lata.

Edytowane przez 201803071142
Czas edycji: 2016-10-31 o 17:57
201803071142 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 06:36   #1424
adeedra
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PingwinPingwin Pokaż wiadomość
Z iloma ludźmi...

1. ...całowałaś się?
2. ...odważniej dotykałaś?
3. ...uprawiałaś petting?
4. ...uprawiałaś seks oralny?
5. ...uprawiałaś normalny seks?
Ja ciekawa jestem, czy:
1. Jak się z kimś całowało i dotykało, to wlicza się go tylko w punkcie drugim, czy w obu?
2. Jaka jest różnica między dotykaniem a pettingiem?
3. Seks oralny saute czy seks oralny w ogóle, także ten w ramach gry wstępnej?
adeedra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 11:50   #1425
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Ja ciekawa jestem, czy:
1. Jak się z kimś całowało i dotykało, to wlicza się go tylko w punkcie drugim, czy w obu?
2. Jaka jest różnica między dotykaniem a pettingiem?
3. Seks oralny saute czy seks oralny w ogóle, także ten w ramach gry wstępnej?
1. Chyba w obu.
2. Dotykanie się w ciuchach / nago bez pettingu.
3. W ogóle.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 14:29   #1426
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie będzie zaskoczeniem, jeśli powiem że niezbyt cenię (piszę w 1. osobie, ale de facto mam na myśli tę "konserwatywną część osób") podejście do życia na zasadzie

Nie chodzi o obrażanie kogoś na siłę, tylko o zapatrywanie na to, czy na tamto. Więc tak, dla mnie jest to "dawanie dupy" czy "puszczanie się". I przy okazji myślenie (nie piszę: zachowanie, tylko: myślenie, proszę rozróżnić), które dyskwalifikowałoby dziewczynę u mnie. Nie chodzi o obrażanie kogoś na siłę, dlatego staram się tonować słowa, ale - jeśli "każdy może robić i uważać co mu się podoba", to również ja mogę uważać właśnie tak.
A ja nie cenie osób które nie potrafią nic w życiu osiągnąć używając własnego mózgu . Mając jednego partnera nie osiągniesz nic . Będziesz mieć kogoś kto nie da ci żadnej przyjemności . Będziecie się kłócić a potem się rozejdziecie prędzej czy później.
Stary 2016-11-01, 15:24   #1427
himymdk95
Raczkowanie

Co sądzicie o osobach (w tym przypadku facet), który spał z +25 dziewczynami (i mam tu na myśli one night stand)?
himymdk95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 15:30   #1428
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez himymdk95 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o osobach (w tym przypadku facet), który spał z +25 dziewczynami (i mam tu na myśli one night stand)?
Przyjaźnię się z takim. W jego wypadku to akurat niedojrzałość mimo wieku prawie 40 lat. A co myślę? Że to nie materiał na partnera i już. Naszej przyjaźni to nie zmieni.

EDIT: Jeśli robił to jako gówniarz, a od lat się tak nie zachowuje, to mogłabym rozważyć związek.
Obecnie jestem z kimś, kogo połowa partnerek to były imprezowe noce po alkoholu, ale jak sam teraz mówi, był głupim gówniarzem.

Edytowane przez 201803071142
Czas edycji: 2016-11-01 o 15:34
Stary 2016-11-01, 15:32   #1429
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A ja nie cenie osób które nie potrafią nic w życiu osiągnąć używając własnego mózgu . Mając jednego partnera nie osiągniesz nic . Będziesz mieć kogoś kto nie da ci żadnej przyjemności . Będziecie się kłócić a potem się rozejdziecie prędzej czy później.
Równie obrzydliwe, co wyzywanie dziewczyn od puszczalskich.

Stary 2016-11-01, 16:04   #1430
himymdk95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toblerone Pokaż wiadomość
Przyjaźnię się z takim. W jego wypadku to akurat niedojrzałość mimo wieku prawie 40 lat. A co myślę? Że to nie materiał na partnera i już. Naszej przyjaźni to nie zmieni.

EDIT: Jeśli robił to jako gówniarz, a od lat się tak nie zachowuje, to mogłabym rozważyć związek.
Obecnie jestem z kimś, kogo połowa partnerek to były imprezowe noce po alkoholu, ale jak sam teraz mówi, był głupim gówniarzem.
26 lat osobnik ma
Stary 2016-11-01, 16:37   #1431
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
26 lat osobnik ma
Ale chcesz, żeby Ci coś konkretnie doradzić, czy na sucho co o takim sądzimy i tyle?
Jeśli to ma być potencjalny partner, to wybadałabym, czemu ma taka, a nie inna historie, czy był w stałych, długoletnich, monogamicznych związkach. Jeśli wszystkie dziewczyny, to były ONS, to poddałabym w wątpliwość jego jakąkolwiek gotowość do głębszej relacji. I pomyślałabym, co jest tego powodem (tak, będzie, ze ekstrapoluję, ale szukałabym zaburzeń - zbadałabym wzorce z domu rodzinnego, jego relacje z rodzicami, jak stoi z przeżywaniem i wyrażaniem emocji, czy kiedykolwiek kochał kobietę, czy nie jest skłonny do uzależnień itp).

Prywatnie - wiałabym tak szybko, jak się tylko da.
Stary 2016-11-01, 16:59   #1432
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Równie obrzydliwe, co wyzywanie dziewczyn od puszczalskich.
Tylko odbilam piłeczkę ;p
Stary 2016-11-01, 17:14   #1433
himymdk95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toblerone Pokaż wiadomość
Ale chcesz, żeby Ci coś konkretnie doradzić, czy na sucho co o takim sądzimy i tyle?
Jeśli to ma być potencjalny partner, to wybadałabym, czemu ma taka, a nie inna historie, czy był w stałych, długoletnich, monogamicznych związkach. Jeśli wszystkie dziewczyny, to były ONS, to poddałabym w wątpliwość jego jakąkolwiek gotowość do głębszej relacji. I pomyślałabym, co jest tego powodem (tak, będzie, ze ekstrapoluję, ale szukałabym zaburzeń - zbadałabym wzorce z domu rodzinnego, jego relacje z rodzicami, jak stoi z przeżywaniem i wyrażaniem emocji, czy kiedykolwiek kochał kobietę, czy nie jest skłonny do uzależnień itp).

Prywatnie - wiałabym tak szybko, jak się tylko da.
Czysta ciekawość tylko. Masz rację
Stary 2016-11-01, 18:13   #1434
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Tylko odbilam piłeczkę ;p
Nie wyglada to tak.

Stary 2016-11-01, 18:56   #1435
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Nic, nie przeszkadzaloby mi to.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 19:41   #1436
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to nie moja sprawa i tyle.
A jeśli miałabym go rozważać jako partnera, to bym chciała wiedzieć z czego to wynika i czy oprócz tego miał poważne związki. I czy się regularnie bada.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 19:51   #1437
Shawtty
Zakorzenienie

Jeśli facet będzie chciał poważnego związku i umie dochować wierności, nie obchodzi mnie liczba jego partnerek seksualnych z przeszłości
Stary 2016-11-01, 20:09   #1438
thirky
on tired little feet

Cytat:
Nic. To nie moja sprawa. Jako kandydat na partnera też spoko.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 20:09   #1439
201601201618
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli byłby moim znajomym to czyjeś życie intymne mnie nie interesuje
Ale nie zwiazalabym sie z facetem ktory w tak młodym wieku miałby tak dużą ilość partnerek bo:
- sama mam odmienne podejście do tych tematów, nie interesują mnie przelotne znajomości i chce mieć partnera z podobnymi poglądami do moich
- mógł zarazić się jakimś świństwem
- Może miał jakieś złe doświadczenie z wcześniejszą partnerką i w ten sposób chciał odegrac/ zemścić się na innych kobietach - czego nie akceptuje
201601201618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 20:12   #1440
wpara38
Raczkowanie

1--
2--
3--5
4-4
5-4
wpara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości