![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XX
Cytat:
1. Chyba wciąż jeszcze nie umiem zdobyć sie na ten krok 2. (i trochę bardziej mnie blokujące) ceny wynajmu mieszkań dobijają. A szczerze mówiąc nie mam ochoty wynajmować pokoiku w mieszkaniu studenckim. Wolałabym jakąś miłą, przytulną kawalerkę. ![]() boangelina ja bym powiedziała. I na miejscu przyjaciółki wolałabym wiedzieć. Wczoraj mój ex życzył mi przez komunikator miłego dnia w pracy i... tak się zastanawiam czy to było tylko takie przyjacielskie czy... No właśnie, chwilami odnoszę wrażenie, że jemu się wydaje iż to rozstanie to tylko taki mój chwilowy wymysł. Fanaberia... i że suma sumarum i tak do siebie wrócimy bo przecież "tyle lat za nami". ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Wolność w związku to radosna akceptacja odmienności drugiej osoby, bez wyrzeczeń i niepokoju. Istnieją setki facetów, z którymi mogłybyśmy tworzyć pełen kompromisów, nijaki związek. Tylko czy warto? Przecież prędzej czy później kogoś strzeli na punkcie innej osoby i dojdzie do zdrady. Lepiej poczekać na coś, co będzie wielkim WOW niż tkwić w czymś, co "w sumie to mi pasuje". Krzaki nad Wisłą czy lokal? ![]() Cytat:
Nie dziwię mu się, skoro się nie wyprowadziłaś. Jeszcze nie stracił gruntu pod nogami, bo nie stracił Ciebie.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-09-27 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Rozeznanie
|
witajcie ;**
obudziłam się dziś ze strasznym bólem głowy ![]() W ogóle dzisiaj w nocy skakałam przez jakieś bramki jak jakaś wiewiórka i mam o taaaaaakiego siniaka bo nie trafiłam raz ![]() Co tam u Was? ![]() Ja już chcee na studia. Mam takie chęci do nauki, że szok. Zobaczycie, po pierwszym semestrze od razu mnie przeniosą na piąty rok ![]() Edytowane przez sheneedslove Czas edycji: 2011-09-27 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Rozeznanie
|
Bardzo głupie jest to, o co zapytam. Poznałam wspaniałego faceta, ale nie chcę się z nim wiązać (on chce, co widać) bo nie jestem gotowa, wiem, ze po ex minęlo za mało czasu. Koleżanki mi mówią, że jesli jemu bardzo zależy, to poczeka aż mi minie
![]()
#1415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzeba to po prostu zrobić, bo nie ma sensu tkwić całe życie w czymś, do czego nie jesteśmy absolutnie przekonani.
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Ale żenada. wczoraj się cieszyłam z zakonczenia owej znajomosci,. a dzisiaj jakaś masakra, byłam na miescie, przechodzilam obok jego miejsca pracy, powstrzymywałam się przed beczeniem, kiedy tylko weszlam do swojego bloku beksa.
![]() jak mozna kilka miesięcy kogoś w sobie rozkochiwać, robić wszystko dla niego spełniać kazda zachciane tak jak on robił to dla mnie, po czym stwierdzić. ze sory mała z tego nic nie będzie. nic a nic nie rozumiem. co za dzien ![]()
#1420 |
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie zyc..juz nie daje rady..wlasnie sie dowiedzialam ze jakas laska kreci sie juz kolo niego
![]() ![]()
#1421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niech sobie jest uradowany, to chwilowe, obudzi sie z ręka w nocniku jak go rzuci. nie martw, Ty bedziesz jeszcze szczesliwa niedlugo i zapomnisz o tym chamie ![]()
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
2 dzień olewania i byłoby dobrze, gdyby nie ta sprzeczka na koniec dnia. Czy tylko ja mam ten problem i nie moge się uporać z moim eks, który chodzi ze mną do klasy?
![]() Jak myślicie napisać mu, że nie chce żebysmy darzyli się jakąś nienawiścią jak na codzień się widzimy. Tylko żeby nie zrozumiał, że jest na tyle dobrze, że już będe się do neigo odzywac. Ja po prostu nie chce takich sytuacji jak dziś. Bo nawet stwierdzenie ' kto się czubi ten sie lubi' dziś do mnie nie przemawia |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
tez olewam i co? dostalam wlasnie smsa czy moze przyjsc po swoja czapke ? i nie przeciagajmy juz tego
![]() ![]() jak dzieciiiii
#1425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100% że lepiej, tylko trudniej.. W sumie mogą być krzaki bo pogoda ładna, tylko się ukryć dobrze będzie trzeba bo chodzą tam i spisują ![]()
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Wracam znowu, po kilku tygodniach przerwy.
Dzięki temu wątkowi zrozumiałam kilka spraw, długo rozmawialiśmy z tż i doszliśmy do porozumienia- on obiecał-nigdy więcej kłamstw, a ja- że nie będę reagować tak wybuchowo. Było między nami naprawdę dobrze-aż do wczoraj. Podczas rozmowy, tż przytoczył ważną sytuację ze swojego życia, która zdarzyła się w przeszłości, opowiadając ją od początku do końca. Co się okazało- w pierwotnej wersji, zaraz po tym zdarzeniu, opowiedział mi całkiem co innego! Od tej sytuacji minął rok, ale że była ważna- pamiętam każdy szczegół, który mi powiedział. Obiecałam nie wybuchać, więc spokojnie zapytałam, dlaczego kiedyś powiedział mi co innego. Mówił, że był pewien, że powiedział wszystko tak jak trzeba, ja jestem PEWNA, że nie. Zapytałam więc dlaczego znowu czegoś nie dopowiedział. Powiedział, że to było kiedyś, że tak naprawdę, to nie wie dlaczego. Jak można nie wiedzieć? Jak mogłam być w związku przez tyle lat z kimś, kto potrafi kłamać bez większego powodu? ![]() Bronił się oczywiście mówiąc, że to było kiedyś, że od naszej rozmowy jest inaczej. Tylko ja już nie wiem, czy potrafię. Tak bardzo go kocham, ale nie wiem, czy potrafię mu jeszcze zaufać nawet w najbardziej błahej sprawie. Nie wiem, co mam robić, nie wiem, czy dam radę odciąć się od przeszłości, przecież wtedy też byliśmy razem, a ja jeszcze wtedy byłam tą naiwną i we wszystko wierzyłam. ![]() Może nie są to do końca kłamstwa, ale pewne niedomówienia. Nie wiem, czy on jest taki, że pomija szczegóły, a potem dopiero opowieść uzupełnia, czy po prostu z premedytacją kłamie. On sam nie potrafi mi tego wyjaśnić.
"(...) i poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. ![]() 9.09.2014r. ![]() 2016r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Kamilka, miałam podobne problemy i dałam sobie spokój, nie zasługuję na to, żeby mi ktoś kłamał w twarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację, tylko nie tak łatwo dać sobie spokój z 5letnim związkiem. Ten facet był moją największą podporą, potrafimy do dziś jednocześnie się śmiać, ale tak samo jednocześnie płakać. Wiem, że jest mu strasznie przykro. Ja jestem cholernie spostrzegawcza, jeżeli coś mi opowiada i nie gra mi chociaż jeden szczegół, od razu zarzucam go pytaniami. Często wychodziło na to, że jednak on miał rację, ale jak widać- zdarzają się przypadki, kiedy rzeczywiście opowiada coś inaczej niż rzeczywiście miało miejsce.. ![]()
"(...) i poznacie Prawdę, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. ![]() 9.09.2014r. ![]() 2016r. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Wtajemniczenie
|
Napisał mi, że mam ładne zdjęcia. Jak gdyby nigdy nic...z jednej strony cieszyłam się, że napisał, ale z drugiej poczułam ból. Nasza rozmowa była `za luźna`, typowa koleżeńska pogawędka. Ani razu nie wszedł na nasz temat. Rozmawialiśmy o wszystkim i o niczym. O studiach, o przyszłości, lecz niewspólnej.
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że w końcu bedę musiała się na to zdobyć. Wiem... tylko cięzko. A dzisiaj mam wyrzuty sumienia. Wróciłam do domu z lekcji i jego nie było i.... ucieszyłam się. Autentycznie ucieszyłam się, że go nie ma. Czy ze mną jest coś nie tak? Normalnie zaczęłabym się o niego martwić, o to czy aby się nie obraził bo znowu coś zrobiłam nie tak... a tymczasem nic z tych rzeczy. Czy to znaczy że nie mam serca? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, zawsze wychodzi. Odbyliśmy długą rozmowę jakiś czas temu na temat tych niedomówień, tż obiecał, że nigdy więcej i rzeczywiście tak jest... Tylko strasznie się wkurzam, jak odkrywam teraz coś, czego nie powiedział mi w przeszłości... ![]() Emocje już opadły, więc chyba dam po prostu na wstrzymanie, przemyślę parę spraw i zobaczę. Serio, chyba wolałabym, żeby okłamywał mnie w ważnych sprawach, a nie w jakiś tam pierdołach, bo przynajmniej sprawa byłaby jasna... ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1435 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A może kręci, bo boi się Twojej reakcji ?? Edytowane przez nowy_nick Czas edycji: 2011-09-27 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
każdy były się odrazu tak zmienia? Po ponad tygodniu zerwania mój eks podrywa każdą praktycznie znaną mi dziewczyne.. Tak wiem, że może wszystko ale to szczeniackie zachowanie, tak rani.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
RESET ![]() Edytowane przez Cerveza_ Czas edycji: 2011-09-27 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
ja chyba narazie nie zaczynam nawet tego podejrzewać. Chociaż faktycznie to tez jest podejrzane, wiem że teraz się spotyka ze swoją byłą, której nienawidze strasznie ona mnie równiez nie darzy sympatią i też jakby próbowała nam zepsuć związek.
Przed tym jak mu tak bardzo zależało na mnie też własciwie był kobieciarzem, ale teraz jakby to wszystko było na siłe. Pisze do każdej po trochu. I stwierdzam, że jednak to plus bo szybciej się do tego starego faceta przyzwyczaję i zrozumiem z jakim to ja dzieciakiem byłam ![]() A on czasami może się na tym przejechać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, że kręci bo boi się mojej reakcji już tu przerabiałyśmy- rzeczywiście tak było, wtedy złapałam go na kłamstwie takim konkretnym, o coś zapytałam, a on zaprzeczył/potwierdził a w rzeczywistości było inaczej. To o co chodzi mi aktualnie, to taka sprawa, że opowiada mi pewną historię pomijając pewną osobę, która z nim była (nie, to nie żadna inna dziewczyna ![]() Tak, wiem, może to są błahostki, ale nasz związek robi się coraz bardziej poważny, może dlatego tak analizuję szczegółowo każdą sytuację w naszym życiu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() serio ??? wow... drobne kłamstwa zdarzają się każdemu.. to te kłamstewka, które nie wyrządzają nikomu zbytniej krzywdy (na zasadzie facet mówi, że wypił 3 piwa, a w rzeczywistości 3 piwa+3setki, co widać, słychać i czuć).. osobiście wolę, jak facet skłamie, co do ilości piw, czy skłamie, co do prawdziwości swoich uczuć wobec mnie.. ale to tylko moje zdanie..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.