![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
![]() ![]() Raaany, jutro znowu studia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Zarządziłam przerwę w ważeniu, bo... ostatnio mam nawyk wskakiwania na wagę co rano.
![]() Bottega, super, że do nas wróciłaś po przerwie! Ja już mam za sobą pierwszy tydzień zajęć na wydziale, baaardzo ciężko jest mi się wstrzelić z powrotem w tryb studencki. Idę właśnie wydrążać swoje pomidorki i faszerować je ziołowym twarogiem. Mam nadzieję, że mi posmakuje.
#1413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tyszka, gratuluje biegu i pobicia swego rekordu! ![]()
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-10-02 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-02 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
nieśmiało dołączam do was Mam na imię Marta i mam 26lat jestem mężatką od 2 lat i mamą (od 20 miesięcy) cudnej Julii ![]() Mój rozmiar po porodzie zmienił się z M/L na XXL ![]() Przez to nie mogę odnaleźć dawnej siebie. Jednak powiedziałam dość i biorę się poważnie za siebie. Dziś miła 5 dzień mojej dietki - głównie mż i zdrowe jedzenie oraz 1000kcal. Dodatkowym cierpieniem z wagą jest u mnie fakt, że kiedyś byłam "motylkiem" uznawałam życie w stylu "pro ana" Przy 169cm ważyłam 50kg i czułam się świetnie, choć rodzice chcieli mnie wysłać na terapię. W porę się opamiętałam i przytyłam do tych 63kg. Potem zaszłam w ciążę i trochę przytyłam... Najlepsze jest to, że do 8 miesiąca nie było widać mi brzuszka i kg było 7 ale potem zaczęły się problemy i musiałam leżeć + -30' na dworze. Więc co robiłam, objadałam się ehh... Przytyłam w miesiąc 10kg.. potem po porodzie trochę schudłam, bo karmiłam i jadłam praktycznie 2 dania i tylko na parze.. jednak jak już mogłam jeść coraz to nowsze potrawy, mój apetyt rósł i rósł jadłam.... yyy to nie jest dobre słowo - obżerałam się i doszłam do mojej koszmarnej wagi. Na razie nie chcę pisać ile ważę, bo mam kilka szpiegów, którzy namiętnie interesują się moim życiem i byłaby to dla nich piękna informacja dla nabijania się. To chyba tyle o mnie w skrócie ![]() czy mogę do was dołączyć? ps. kocham konie i jeżdżę konno ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Hej, Marta
![]() ![]() ![]() ![]() Melduję, że dzisiejszy bilans wyszedł pomyślnie: ok. 978kcal, 95.3g białka, 92.3g węglowodanów, 24.5g tłuszczu (jadłospis wstawiłam już na bloga, więc jak ktoś ma ochotę, to może zajrzeć) Jestem bardzo zadowolona, bo po ostatnich obżarstwach martwiłąm się o to, że będzie mi ciężko, a było wręcz odwrotnie- kolację wmusiłam w siebie, ale w końcu i tak zjadłam ze smakiem ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-10-02 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Własnie ja wczoraj tak sobie pomyślałam, że święta to będzie niezłe wyzwanie ![]() Co prawda do nich jeszcze 3 miesiące. Zamierzam co najmniej 10 kg jeszcze pożegnać no i może pozwole sobie pofolgować ![]() Boże jak sobie pomyśle o serniku mojej mamy... przysięgam, że to najlepszy sernik na świecie. Tego sie nie da zastapić jakims mniej kalorycznym odpowiednikiem ![]() Ponieważ w planie mam bieganie całą zime, to chyba w dni świąteczne będe robiła 15km wybiegania co rano ![]() Cytat:
Powodzenia w bojach Ci życzę. 2 posiłki dziennie to jak wiadomo nie za dobrze. Jak dobrze rozplanujesz sobie te 5-6 posiłków w ciągu dnia, to nie ma uczucia głodu i nie chce się nic podjadać. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się zdrowo i skutecznie zrzucić tyle ile sobie zaplanowałaś. jazda konna to doskonałe ćwiczenie. potrafi dać w kość ![]() Siostra jeździ konno i startuje w zawodach. Mamy swojego konika, więc ja też czasem pojeżdżę. Jednak moja kondycja nie jest zbyt dobra na tego typu wysiłek ![]() Oczywiście jak zrzucę jeszcze troszkę ciała i poprawie swoją kondycje mam zamiar sie nauczyć porządnie jezdzić ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
amor vincit omnia
|
jazda konna to świetny sport... sama jeździłam kilka lat zawodowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
ja jeżdże już ponad 15 lat, więc od dziecka i nie mam zamiaru z tego zrezygnować
![]()
#1420 |
amor vincit omnia
|
nigdy nie miałam napadu... az do dziś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
łooooł, to brzmi jak ciąża
![]() ![]() ![]()
#1422 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
Tyszka, ja na święta chyba skuszę się na kotleta w panierce, no nie ma opcji, bo uwielbiam je.
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle to ja liczę na to, że do grudnia spadnę do 7 na początku, to będzie duuża motywacja, żeby się nie obżerać w święta.... ![]() Strippi, witam w naszym grooonie i trzymam kciuki. ![]() Bottega trafny komentarz, Eldo_rado'wy pasztet i pierniki -> połączenie jak w ciąży ![]()
#1424 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o sernik to ja tez lubię w każdej postaci. Zawsze miałam do niego słabość i cała rodzina to wie i za każdym razem jak jem sernik od mojej mami to się podśmiewują, że dałabym się zabić za niego :P Plusem mojego obecnego sposobu odżywiania jest to, że mi się żołądek skurczył i nie potrzebuje dużo żeby go zapchać. Tym sposobem - nie mogę się obżerać ![]() Allleee co tam, do świąt daleko. Co się będziemy na zapas przejmować ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1427 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Rozeznanie
|
Żarcik oczywiście, chudzino
![]() Tyszka Dla mnie chyba jednak nic nie przebije kotletów w panierce. ![]() Tymczasem idę jednak na wesele domowe... Będą takie pyszności, a ja nic tknąć nie mogę, a będę tam cały dzień i co ja mam jeść. ![]()
#1429 |
Raczkowanie
|
Strippi, miło mi powitać Cię w naszym gronie.
![]() Zjadłam wczoraj... 1/3 domowej kiełbasy. ![]() ... ale przynajmniej dzisiaj nie wstąpiłam na wagę. Hip hip, hura. Dziś zjem: I śniadanie: zawieje nudą, ale mieszanka Fitelli, otrębów żytnich i płatków owsianych z mlekiem II śniadanie: koktajl jogurtowy z malinami obiad: zupa fasolowa, gotowane mięso kurczaka podwieczorek: jabłko kolacja: kanapki z szynką z indykiem, pomidorem, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem Albo dzisiaj mam gorszy dzień z jedzeniem, albo bez skrupulatnego podliczania posiłków ani rusz. Wyszło mi 880 kalorii, 71g białka, 116g węglowodanów, 14g tłuzzczu.
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Chudzinki
![]() Strippi Miło nam Cię powitać ![]() No dobrze, staram się trochę ogarnąć, śniadanie zjedzone była bułka grahamka z ziarenkami z jajkiem gotowanym(już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam jajko gotowane, zawsze omlet, jajecznica lub sadzone, to teraz dla odmiany gotowane będzie ![]() Dopijam kawę i zaczynam sprzątać i prać, potem muszę iść do urzędu i zrobić jakieś zakupy, pomyśleć nad obiadem, choć na razie weny twórczej brak ![]() ![]() ![]() Tak sobie pomyślałam, skoro na nocce w pracy i tak za bardzo nic do roboty nie mam, to może zabiorę ze sobą płytę z ćwiczeniami T.Webb ramiona i pośladki i podstawowe kroki zumby i jak już nikt mi się nie będzie kręcił, czyli ok. 2 lub 3 w nocy, to zacznę ćwiczyć... to chyba dobry pomysł ![]() Miłego dnia życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, mam strasznego doła ![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() No nic, musze sie jeszcze mocniej zmotywowac i do przodu! ![]()
Czas na zmiany ![]() 85 ![]() Edytowane przez dexterowa00 Czas edycji: 2011-10-03 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to po takim jednodniowym rozregulowaniu nie dać się zwariować. Nie masz apetytu? Truuudno, ale godzin posiłków trzeba pilnować. ![]()
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
MaryAnne, nos do góry
![]() ![]() ja chcęęęę moją wagęę! ![]() ![]() ![]()
#1436 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj poszlam biegac pierwszy raz od czasow liceum(czyt.od 12 lat
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-10-03 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny, nieśmiało pytam czy mogę dołączyć?
właśnie zlazłam z wagi a tam...o zgrozo! 78kg ![]() ![]() jestem po ciąży, obecnie mam 7 miesięcznego szkrabika w domu, więc tłumaczę sobie, że to jeszcze zejdzie ze mnie, gdy młody zacznie chodzić (a ja za nim biegać)...no ale chyba czas wziąć wagę w swoje ręce... na razie karmię, więc żadnej restrykcyjnej diety nie będzie, po prostu zero słodyczy i wszelkiej maści zapychaczy (chipsy, orzeszki i słodkie deserki typu berliso, danio itp) od porodu trzymam się tylko jednej zasady- nie jem czekolady i żadnych słodyczy ją zawierających ![]() i jakby była jakaś chętna warszawianka z bielan na wspólne spacery to ja się zglaszam ![]() Cytat:
![]() głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
a co do panowania nad ciałem- to niestety ja też jakoś nie umiem nad nim zapanować...niby moje, a jednak robi co samo chce ![]()
![]() |
#1438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku najlepsze są własnie marszobiegi. Sama to przetestowałam na sobie ![]() Poczytaj sobie tutaj http://bieganie.pl/?show=1&cat=6&id=81 Zachęcam do biegania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Też mam zamiar zacząć biegać
![]() ![]()
#1440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz spokojnie przebiegam godzinkę. Z tygodnia na tydzień jest coraz lepiej. Biegam coraz szybciej. Teraz, po zawodach, mam ogromną motywacje! I uwielbiam biegać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.