Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 09:06   #1411
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dobra dobra, byłam pierwsza!
ja przepisalam w ladnej wesrsji ;p

znowu mnie muli...

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:08   #1412
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
ej maleńka a czosnek?? rozdziubac i patyczkiem zrobic w srodku nosa- ryk murowany, ale odetka się posmaruj amolem zatoki i nos- będzie paliło, ale pomoże no i stópki wymocz z solą morską, nasmaruj amolem i do łóżeczka, oraz wdychac opary- gorąca woda z amolem i jedziesz. Wymieniac dalej? Wiem bo ja używałam wszystkiego oprócz czosnku
oł jeeeeee
czyli lecimy z czosnkiem, tak dla odmiany
zrobie patyczkiem w nosie, chociaz mam juz tak podrazniony, ze pewnie ume z bolu
amolowe czary mary zostawie na pozniej, bo tz chyba nie ma i trzeba kupic :/
dziekuje, Agatku-Znachorku

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mam 3 propozycje
1. ciepla kapiel zeby rozluznila,
2. herbata i o niej kilka kropel amolu i wdychac herbate a potem wypic
3. dla mnie najgorsze ale sprawdzone zabek czosnku w gaze albo bandaz i do nosa mozna sam czosnek ale ja sie boje ze nie wyjme a takto ciagne za gaze;p
kapiel robilam - nie pomoglo
herbate z amolem zastosuje, jak sie przyszly zwlecze z lozka i pojedzie do apteki
czosnek zastosuje zaraz
dziekuje!!!!!!!!!!!!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:08   #1413
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja przepisalam w ladnej wesrsji ;p

znowu mnie muli...
oj tam oj tam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oł jeeeeee
czyli lecimy z czosnkiem, tak dla odmiany
zrobie patyczkiem w nosie, chociaz mam juz tak podrazniony, ze pewnie ume z bolu
amolowe czary mary zostawie na pozniej, bo tz chyba nie ma i trzeba kupic :/
dziekuje, Agatku-Znachorku

zmyj makijaż przy zabawie z czosnkiem i tych no nie używaj kropli bo one drażnią śluzówkę, jak już to cos w sprayu

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:09   #1414
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

Nie jestem w stanie z Wami byc ostatnio na bierzaco, bo mamy remont pokoiku Lenki i tym samym bałagan w całym mieszkaniu chodze i sprzatam tylko

prosze nie straszyć z tym usg bo ja nsie nie wybieram na usg 3d ani 4d a ufam mojemu lekarzowi i wiem ze zbada moje dziecko dokładnie !

W ogole nie rozumiem jak mozna bylo usunąc taka ciaze, przeciez to taki sam ból i strata dla matki, a moze cos by się dało zrobić po urodzeniu teraz medycyna juz potrafi naprawde duzo albo moze to z tą dziura byla kolejna pomyłka Ale moze rodzice zwyczajnie bali sie zycia z chorym dzieckiem, i tak się tłumacvzyli ale kurcze to ich dziecko
ja bym sie nie zdecydowała na taki krok, chcialabym zrobic wszystko zeby uratowac to dziecko

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-25 o 09:13
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:09   #1415
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra dobra, byłam pierwsza!

Stary 2011-09-25, 09:12   #1416
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
ej maleńka a czosnek?? rozdziubac i patyczkiem zrobic w srodku nosa- ryk murowany, ale odetka się posmaruj amolem zatoki i nos- będzie paliło, ale pomoże no i stópki wymocz z solą morską, nasmaruj amolem i do łóżeczka, oraz wdychac opary- gorąca woda z amolem i jedziesz. Wymieniac dalej? Wiem bo ja używałam wszystkiego oprócz czosnku

no ale porażenia mózgowego czy cos się nie zobaczy przeciez czy innych chorób
Agatku, no właśnie wszystkiego się nie zobaczy, czasami nawet płci ( moja koleżnka urodziła rok temu , i do samego końca ciąży miała być Ola, a urodził się Tymek )

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:12   #1417
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
zmyj makijaż przy zabawie z czosnkiem i tych no nie używaj kropli bo one drażnią śluzówkę, jak już to cos w sprayu
Kochana, makijazu u mnie o tej porze na ryjku nie zastaniesz. Teraz to boje sie nawet zafluidowac, tak mnie okolice nosa bola.

A z kropli podobno te Euphorbium sa super-hiper-extra wedlug innych ciezarowek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 09:15   #1418
uska000
Zadomowienie

dodatkowe metody naturalne na katar ludzie chwala sobie plukanie nosa nie wiem nie sprawdzalam;p
http://www.naturalnamedycyna.pl/pora...apalenie-zatok

i juz sie wiecej naszemu znachorowi nie wtracam ;p

Stary 2011-09-25, 09:17   #1419
Haniula
Zakorzenienie

na nos jest jeszcze dobra masc majerankowa bodajze?
Stary 2011-09-25, 09:22   #1420
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej

dziś śniadanko robi tż, pojechał po ciepłe bułki do Lidla, mam tylko nadzieję, że mi nie zaszkodzi, bo wczoraj zaliczyłam

mam nadzieję, że to jednorazowe, chociaż mi niedobrze, od rana ;/

Cytat:
hej mamusie
ja nie pojechalam do szkoly;/ zlapala mnie jelitowka..
wczoraj w nocy dostalam silnych wymiotow pojrchalam na pogotowie odrazu
lekarz mnie zbadal i powiedzial ze z maluszkiem ok i ze ktos mi wirusa sprzedal;/

teraz lezee i pije herbatke
a tzcik byl na gieldzie i sprzedal w koncu auto
kurde, bidulko, wypędź tego wirusa

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
U bratowej tż-ta robili normalne usg i powiedzieli, ze wszystko ok itd. Zaznaczam, ze to usg było robione w niemieckiej klinice jakiejs tam. Jednak z przekory poszli na 4d i okazalo sie, ze dziecko ma w brzuchu dziure. Musieli ciąże usunąć, chociaż była już widoczna, bardzo widoczna, dziecko miało już jakieś 20 cm. Nie wiem w którym była jednak dokładnym miesiacu. Lekarz im powiedział, że dziecko i tak by się urodziło martwe.
Nie chce nikogo straszyc, ale jednak na 3d i 4d możemy w wiekszym stopniu wykluczyc wszystkie nieprawidłowości. I chyba tylko z tego powodu chcialabym na takie pojsc, by potwierdzic to co mi powiedziano na normalnym usg, ze z dzieckiem wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja już po wieczorze panieńskim i muszę przyznać, że moja starsza spisała się na medal, bo mój był duuuużo lepszy
Za to muszę przyznać, że przyszła panna młoda kupiła śliczną suknię ślubną To nie jest taka typowa suknia do ślubu, bo w sumie typowego ślubu nie będzie. Wybierają się na Cypr, żeby ślubować tylko z rodzinką najbliższą, więc to taka zwiewna długa suknia Będzie naprawdę piękną panną młodą

Wszystkim podobał się mój brzuszek W ogóle to korzystając z okazji super się ubrałam i czułam się naprawdę dobrze Jak taka sexy przyszła mama

Mówią, że to kobietom w ciąży szwankuje pamięć, a jak widać przekłada się to też na rodzinę Otóż wczoraj mój brat zapragnął zrobić sobie chipsy z sosem czosnkowym. Pojechaliśmy do tesco, ale nie było majonezu kieleckiego, więc mówię mu, gdzie na pewno jest. Niestety okazało się, że ten sklep był już zamknięty. Ale w sumie to dobrze, bo zapomniał kupić... chipsów Chipsy bez sosiku się zje, ale sos bez chipsów to już raczej nie Za to ja na panieńskim miałam pod dostatkiem chipsów i sosu czosnkowego

Zosiasamosia
ja dlatego idę na drugie usg połówkowe do lekarza, który ma naprawdę super sprzęt. Nawet gdzieś wyczytałam, że jednak takie zwykłe usg na bardzo dobrym sprzęcie jest dokładniejsze niż 3 lub 4d. Ale w sumie nie wiem, ile w tym prawdy, bo lekarzem nie jestem.
Ja też słyszałam, że lepsze jest dobre 2d niż 3d do określania wad i innych takich. Zresztą i taki najlepsze udg nie zawsze wykryje wszystkie wady. Ja byłam na połówkowym u swojego lekarza i u innego, żeby ktoś inny obejrzał malucha

Kropeczka, fajnie że impreza się udała możesz dać zdjęcie tych jeansów co kupiłaś na allegro na sobie????
Stary 2011-09-25, 09:26   #1421
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

no co co? trzeba sobie wywalczyc pozycje
Cytat:
dodatkowe metody naturalne na katar ludzie chwala sobie plukanie nosa nie wiem nie sprawdzalam;p
http://www.naturalnamedycyna.pl/pora...apalenie-zatok

i juz sie wiecej naszemu znachorowi nie wtracam ;p

o tym katarze coś za długie i nie chce mi się czytac, ale dam tż bo on się męczy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 09:28   #1422
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
no ale porażenia mózgowego czy cos się nie zobaczy przeciez czy innych chorób
porażenie mózgowe powstaje przy narodzinach najczęściej z powodu niedotlenienia, czasem jak dziecko jest za długo w brzuchu bez wód płodowych (tak mi się wydaje)
Stary 2011-09-25, 09:41   #1423
19mala83
Raczkowanie

Witam mamuśki.

Agatek to może razem na porodówce się spotkamy a gdzie rodzisz?w Toruniu?bo ja jeszcze nie wiem, najbliżej będę miała do Brodnicy ale do lekarza chodzę do Torunia, a to zawsze lepiej jak lekarz będzie pod ręką. W Brodnicy nikogo nie znam, do lekarza nie chodziłam, jeszcze nad Chełmżą sie zastanawiam bo tam dają znieczulenie zewnątrzoponowe a w Toruniu kazał mi zapomnieć o czymś takim bo nie ma anestezjologów no i nie wiem, ale jak trafie na dr Agatka w Toruniu to poród mi niestraszny

Inutil ja zaliczyłam dzisiaj ostanie kilka dni było mi niedobrze po śniadaniu ale i cały dzień potem, ale jakoś przechodziłam starałam się nie myśleć no a dzisiaj już nie dało rady. Też mam nadzieję że to jednorazowy wyskok bo jak pomyślę, że miałabym wrócić do tego co było na poczatku to płakać mi się chce

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-09-25 o 09:42
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:48   #1424
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Inutil ja zaliczyłam dzisiaj ostanie kilka dni było mi niedobrze po śniadaniu ale i cały dzień potem, ale jakoś przechodziłam starałam się nie myśleć no a dzisiaj już nie dało rady. Też mam nadzieję że to jednorazowy wyskok bo jak pomyślę, że miałabym wrócić do tego co było na poczatku to płakać mi się chce
ja pytałam w piątek lekarza o to, że znowu mam mdłości, niedobrze mi, słabo mi się często robi. Powiedział, że obserwować i jak tak dalej będzie to coś z tym trzeba będzie zrobić, bo niekoniecznie teraz powinno tak być mam nadzieję, że przejdzie.
Stary 2011-09-25, 09:56   #1425
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Dziewczynki!!

możecie mi powiedzieć, co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/navington-gondola-...829860825.html

wczoraj spotkaliśmy znajomego, wiózł córeczkę właśnie w tej bryczce. Zachwalał. spodobał nam się ten wózek... ale kompletnie nie wiem co o nim myśleć
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:58   #1426
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
no ale mi nie wmowicie ze na zwyklym usg nie dalo sie zauwazyc czegos takiego jak dzuira w brzuchu dziecka?? przeciez tak wszystko widac a poza tym w brzuchu matki dziecko zylo z ta dziura ale juz urodziloby sie martwe? tak? bzdury wypisujecie dziewczyny nie straszcie innych

Nie bzdury, a wiadomości z pierwszej ręki, od osoby , która to przeżyła.

Nikogo nie chce straszyć, po prostu zauważyłam , że rozmawiacie o usg i tez powiedzialam co wiem i co myśle o tym.

Jeju teraz burze tu rozpętam. Ja trafiłam na takiego lekarza na usg na jakiego trafiłam i tylko powiedziałam, że wolałabym na 3d pójść, bo to co zrobił ten lekarz to napewno nie było usg ! Tymbardziej to co przytrafiło się w rodzinie tż-ta dało mi do myślenia.

Co do tej dziury. Nie wypytywałam jak było do konca. O takie rzeczy sie nie pyta , bo to nie jest temat do kawki po obiadku. Wiem, ze nie zauwazyli lekarze na usg normalnym tej dziury.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:04
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:05   #1427
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
no ale mi nie wmowicie ze na zwyklym usg nie dalo sie zauwazyc czegos takiego jak dzuira w brzuchu dziecka?? przeciez tak wszystko widac a poza tym w brzuchu matki dziecko zylo z ta dziura ale juz urodziloby sie martwe? tak? bzdury wypisujecie dziewczyny nie straszcie innych
tez i trudno uwierzyc ze na zwykłym usg nie zauważono dziury w brzuchu dzieciaczka

Ja właśnie zjadłam Milkę i mnie męczy zgaga a myślałam że juz przeszło...

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

Nikogo nie chce straszyć, po prostu zauważyłam , że rozmawiacie o usg i tez powiedzialam co wiem i co myśle o tym.

Jeju teraz burze tu rozpętam. Ja trafiłam na takiego lekarza na usg na jakiego trafiłam i tylko powiedziałam, że wolałabym na 3d pójść, bo to co zrobił ten lekarz to napewno nie było usg ! Tymbardziej to co przytrafiło się w rodzinie tż-ta dało mi do myślenia.

Nie rozpętasz burzy, po prostu trudno uwierzyć by na zwykłym usg nie było widać dziury w brzuchu. Mi się wydaje że to wina lekarza i jego ,, dokładności '' a nie sprzętu.

A byłaś u lekarza przez nfz czy prywatnie? Bo niektórzy gin traktują lepiej i dokładniej swoje pacjentki które im płacą za wizytę niż te przez nfz. W moim mniemaniu oni nie zasługują na miano lekarza ale to tylko moje zdanie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:14   #1428
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja pytałam w piątek lekarza o to, że znowu mam mdłości, niedobrze mi, słabo mi się często robi. Powiedział, że obserwować i jak tak dalej będzie to coś z tym trzeba będzie zrobić, bo niekoniecznie teraz powinno tak być mam nadzieję, że przejdzie.
Jak mówiłam swojemu że ja cały czas tzn do końca 4 miesiąca nudności i wymioty 3-4 razy dziennie to cóż spojrzał na mnie i mówi hm....no niektóre kobiety tak mają, jedne mają wszystkie dolegliwości jakie są tylko możliwe a inne nie mają wcale. Przepisał kolejne opakowanie diphergan-u ale stwierdził, że stopniowo powinnam spróbować odstawić bo 5 miesiac to nudności i wymioty powinny przejść. Odstawiłam i już cały 5 miesiąc nie brałam chociaz na poczatku też było ciężko, bo na czczo nudności,po jedzeniu nudności i jeszcze niewielkie wymioty ale stopniowo przeszło. Moja siostra jak była w ciąży nudności i wymioty miała do końca 8 miesiąca, zaczynała od godz 21 do 2-3 w nocy. Nic jej nie pomagało a lekarz tylko rozkładał ręce. Mała zdrowa jak koń na szczęście, ważyła 3800 i 55 cm. Nie wiem może my mamy to jakoś rodzinnie
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:16   #1429
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki!!

możecie mi powiedzieć, co myślicie o tym wózku? http://allegro.pl/navington-gondola-...829860825.html

wczoraj spotkaliśmy znajomego, wiózł córeczkę właśnie w tej bryczce. Zachwalał. spodobał nam się ten wózek... ale kompletnie nie wiem co o nim myśleć
ladny wozeczek ale gondola troszke mala jak dla mnie;/ tzn wieksza o 2 cm napewno o x-landera ktory strasznie mi sie podoba ale przez gondole odpada..
zalezy czy Ci sie dlugie dziecko urodzi;p normalnie niby dziecko w wieku 6 mc ma 73cm a gondola ma 78 wiec akurat powinno byc a moze uda sie szybciej w spacerowe przeskoczyc..

ale ogolnie bardzo mi sie podoba.. z drugiej strony nie mam dzieci i to tylko opinie matek co maja dzieci albo ca mialy xlandera ktory ma 76 ze nogi na styk wcgodzily albo i nie;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 10:21   #1430
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

Co do tej dziury. Nie wypytywałam jak było do konca. O takie rzeczy sie nie pyta , bo to nie jest temat do kawki po obiadku. Wiem, ze nie zauwazyli lekarze na usg normalnym tej dziury.
Nie burzę, wiadomo, ze różnie to bywa i jeden lekarz coś zauważy inny nie. Dlatego właśnie ja się zdecydowałam, że pójdę na połówkowe do dwóch różnych lekarzy (jeden z nich to podobno jeden z najlepszych lekarzy od usg w bydgoszczy ). I chciałam żeby to było 3d, ale zrobił zwykłe. Nie nalegałam, bo bardziej mi zależało na tym, żeby sprawdzić czy Olek ma się dobrze a nie żeby sobie popatrzeć na niego. Napatrzę się jak się urodzi

Cytat:
cześć Dziewczynki!!

hhmmmm, fajny

ja jestem skołowana teraz. Sporo osób mi mówi, żeby nie kupować 3w1, bo spacerówkę i tak szybko się wymienia bo te 3w1 są bardzo toporne.
I właśnie polecają kupić gondolę z montowanym fotelikiem a potem dobrą spacerówkę. Kompletnie nie wiem co o tym myśleć

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Puszczam małemu muzykę http://www.youtube.com/watch?v=lkbiB...ain&playnext=2

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ladny wozeczek ale gondola troszke mala jak dla mnie;/ tzn wieksza o 2 cm napewno o x-landera ktory strasznie mi sie podoba ale przez gondole odpada..
zalezy czy Ci sie dlugie dziecko urodzi;p normalnie niby dziecko w wieku 6 mc ma 73cm a gondola ma 78 wiec akurat powinno byc a moze uda sie szybciej w spacerowe przeskoczyc..

ale ogolnie bardzo mi sie podoba.. z drugiej strony nie mam dzieci i to tylko opinie matek co maja dzieci albo ca mialy xlandera ktory ma 76 ze nogi na styk wcgodzily albo i nie;p
a ja właśnie słyszałam że x-lander ma dużą gondolę może ktoś wybierze za mnie?????
uparłam się na tego x-landera, ale szukam alternatywy właśnie w postaci samego głębokiego wózka.
Stary 2011-09-25, 10:22   #1431
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
no wiec nie widzialam,czy dodac wody do tej kostki,czy ma posluzyc jako przyprawa do naturalnych "sokow" mowilam, ze ja raczej pupa nie kucharz...
Kochana, a ile tej wody? tyle co na ulotce? ))
wody tak pół kubeczka i pół kostki wystarczy, chyba że gotujesz dla pułku wojska trzeba podlać tym, żeby na dnie naczynia było, wtedy miesko ci się nie wysuszy

Cytat:
cześć Dziewczynki!!

fajna ta gondola ale koła jak dla mnie dość toporne, ciekawe jak tym manewrować w śniegu ja wybieram wersję ze skrętnymi z przodu, bardzo lekko się prowadzi i można je zablokować do jazdy na wprost

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:31   #1432
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

A co sądzicie o tym: http://allegro.pl/wozek-gleboki-muts...831051918.html dziwny ten stelaż

i o tym: http://allegro.pl/wozek-gleboki-fote...832475316.html

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:34
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:35   #1433
kasiahexe
Zadomowienie

dziendoberk
a ja w koncu dzisiaj sie wyspałam
zaraz ide cos szamac )
a i tatus czyta codziennie wieczorem bajki dla córeczki i wczoraj wygladała na wyraznie zaciekawiona wogóle jak on polozy reke na brzuchu to ona sie uspokoja )

dziewczyny no chorowac mi tu prosze!!!!!!!!
Agatka wszystki przygotuje 5 główek(nie zabkowhihi) czosnku to napewno sie wyleczycie

Cytat:
cześć Dziewczynki!!

oj do Ciebie to taki wozeczek bedzie pasował hihi
ale chyba nie mozan wpiac tam fotelika czy mozna??

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:39   #1434
Haniula
Zakorzenienie

Lucy fajny ten wózek i te marynarskie kolory
Mi sie wydaje ze z zimowymi dzieciaczkami to mamy fajnie, bo w zasadzie nawet jesli do lata nie bedzie sie maluch miescił w gondoli to jest na tyle ciepło i przyjemnie ze mozna wozić w spacerówce ustawionej na lekko lezaco lub całkiem na płasko taki 4-5 miesieczny maluch próbuje siadac, unosi głowe i tez bardziej ciekawi go świat.
Sama nie wiem, wybór wózka to trudna decyzja ciesze sie ze duzo nie dywagowalismy i juz mamy z głowy
te mutsy nie podobaja mi sie, wlasnie przez ten stelaż, za bardzo udziwniony chyba
chociaz my z mezem dosc szybko podejmujemy decyzje i raczej nie jestesmy wybredni
Stary 2011-09-25, 10:49   #1435
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ten pierwszy ma jeszcze mniejsza gondole niz xlander;p

a drugi fajny mi sie bardzo podoba i duza gondola a to glownie sie rozchodzi i cena potem kupisz sobie za 800-1000 porzadna spacerowke na kilka lat

Stary 2011-09-25, 10:57   #1436
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Dobry

moje dziecko nie pozwoliło mi dzisiaj polezec leze sobie na łózku-a mały figluje. od razu jak mi nie zawalił w pęcherz to mało nie krzyknęłam....no to załapałam, że czas na śniadanie najwyzszy

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

a propos x-landerów to moim zdaniem mają gondolę raczej normalną, nie jakąś małą. ale nam z TZ się nie podoba to, ze mają taki szeroki rozstaw kół tylnych.... strasznie szeroki....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:17   #1437
Anabellita
Zadomowienie

Hekja
Piękny dzionek przed nami
Właśnie jednym okiem nadrabiam czytanie forum, a drtugim okiem oglądam Polsat Cafe i program "Ośmiu chłopców i marzenie o córce" Makabra - 8 chłopców wychowywać!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 11:20   #1438
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie mamusie

a ja dzisiaj wstałam szybciutko bo aż o 8 rano i dzień wydaje mi się taki długi ... zjadłam pyszną jajeczniczkę na sniadanie, wypiłam kawkę i zabrałam się za obiad

co do USG to też słyszałam ze 2d czasem jest lepsze niż 3d-4d. Nawet dwóch moich lekarzy do których chodzę na wizyty powiedzieli ze te 3d-4d to pic na wodę i szkoda pieniędzy na to lepiej zrobić zwykłe. Co lekarz to inne zdanie. My póki co mielismy na razie same 2d. We wtorek mamy kolejne usg i już się nie mogę doczekać

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:23   #1439
snesha
Rozeznanie

Dziewczyny, prawda jest taka, że lekarz bada i ocenia prawidłowy rozwój dziecka WYŁĄCZNIE W PROJEKCJACH 2D. Jednak tu duże znaczenie ma jakość sprzętu. A opcja 3D czy 4D jest tylko opcją dodatkową - bardziej dla rodziców i nic nie wnosi do diagnostyki. Tyle tylko że taką opcją dysponują tylko i wyłączne najnowsze aparaty, które mają również najnowszą opcję 2D. Nie znaczy to, że lekarz który nie ma 3d czy 4d ma zły aparat. Być może też ma jakiś najnowszy, ale ze po prostu nie dokupił głowicy do 3d. Z kolei idąc na 3d zawsze mamy gwarancję dobrego sprzętu.
Inna rzecz, to pozom wyszkolenia lekarza - jeżeli lekarz jest kiepski to i najlepszy sprzęt nie pomoże.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:37   #1440
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prawda jest taka, że lekarz bada i ocenia prawidłowy rozwój dziecka WYŁĄCZNIE W PROJEKCJACH 2D. Jednak tu duże znaczenie ma jakość sprzętu. A opcja 3D czy 4D jest tylko opcją dodatkową - bardziej dla rodziców i nic nie wnosi do diagnostyki. Tyle tylko że taką opcją dysponują tylko i wyłączne najnowsze aparaty, które mają również najnowszą opcję 2D. Nie znaczy to, że lekarz który nie ma 3d czy 4d ma zły aparat. Być może też ma jakiś najnowszy, ale ze po prostu nie dokupił głowicy do 3d. Z kolei idąc na 3d zawsze mamy gwarancję dobrego sprzętu.
Inna rzecz, to pozom wyszkolenia lekarza - jeżeli lekarz jest kiepski to i najlepszy sprzęt nie pomoże.

zjadlam pierogi mam nadzieje ze sie przyjma tylko chcialam ruskie a mama mi gratis boczku dopchala;/ fuj
tzcik jeszcze z gieldy nie wrocil;p mam nadzieje ze nie wyda kasy za auto;p;p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości