![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16
kupilam;D;D;D
bylismy u tesciow i o dziwo ciotka, ktora wyobrazalam sobie jak "ciotke" to laska, ze moglabymbyc o T. zazdrosna gdybym nie wiedziala, ze to jego ciocia;p ale ogolnie jak zwykle okazalo sie, ze spedzilismy calkiem milo czas, a ludzie calkiem spoko, z poczuciem humoru i w ogole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
Rany co tu się dziś dzieje ze taka cisza?
![]() ja też znikam bo wczoraj jednak nie czytałam tej książki - koleżanka mnie wciągnęła w rozmowę na gg i tak zeszło nam do 23 prawie ![]() Dziś podgoniłam trochę wciągu dnia ale dosłownie TROCHĘ, no więc teraz pora się wziąć, tym bardziej że ciekawa jest ![]() aaaa macie jakiś sposób na bolące kolana?? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Kurde, no i zaczęłam szukac info na temat tych kolan i znowu książki nie czytam ![]() ![]() Ale teraz spadam ![]() Papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
marlena, ja pierdykam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
a ja szukam jakiegos superasnego przyprawnika.. zawsze mi sie takie cos marzylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
Ale ten tydzień mi szybko zleciał, aż za szybko. Pocieszam się, że na trzech króli jedziemy z TŻem na jednodniową wycieczkę do Spały trochę pospacerować, pobyć ze , sobą sam na sam, już nie mogę się doczekać
![]() dzisiaj coś cichutko na narzeczonych, aż dziwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zadomowienie
|
JOŁ! JOŁ!
![]() nie było mnie 3 dni z różnych powodów ![]() ![]() ![]() Cytat:
pozwolisz że to będzie moje hasło na nadchodzący rok? pliiis! ![]() Cytat:
i dalej - Gajaa czekamy na zdjęcia obrączek ![]() tulipanna siemano ![]() kinia w Sylwestra sąsiad niech dzwoni na policję, będą go mieli w zadku ![]() aQ zdrowia dla teścia! asiaczek! mi sie podoba Twoja choinka! tylko nie było mnie przez 3dni, więc zanim nadrobiłam trochę minęło ![]() jlys matko, nie wiedziałam, że stosunki z teściową są aż tak złe! trzymaj się Dziewczyno, ważne że wspieracie się nawzajem i TŻ jest za Tobą ![]() kawa cukierkowe nici w życi wymiatają! ![]() Fari napisała: "Żadna z zachowanych inskrypcji Majów nie wskazuje też na 21 grudnia 2012 roku jako na "koniec świata", a jedynie na koniec pewnej epoki." - ja wiem! strefa euro upadnie i UE rozleci się! zgadłam? ![]() i gratuluje 2500 kroków w 37min! :brawo: ale jeśli bolałyby mnie kolana odpuściłabym stepper... co do Kościoła i spowiedzi... ja osobiście wierzę w Boga a nie w Kościół, więc siłą rzeczy z wieloma rzeczami wymyślonymi przez Kościół się nie zgadzam (np. celibat księży, niekaranie pedofilii, mieszanie w politykę, finansowanie, kapelani w wojsku, spowiedź), a w Boga wierzę i do Kościoła chodzić będę, bo interesuje mnie Msza jako spotkanie z Bogiem, a nie durnowate przepisy kościelne, i już szlag mnie trafia jeśli chodzi o moherowe berety i nepotyzm w Kościele spowiadam się owszem, ale bez mówienia o rrr, bo uważam że nie popełniam grzechu, bo cudzołożenie dokonuje się w momencie zdrady a ja TŻ nie zdradzam, więc żyjemy po Bożemu, kilka razy wyspowiadałam się z rrr, ale tylko jak ksiądz dopytał, w większości nie zrobiło to na księżach większego wrażenia, poza jednym gdzie kazał mi przyrzec że nie zrobię tego więcej... no cóż, byłam przyparta do muru i przyrzekłam, choć już wtedy wiedziałam że to będzie kłamstwo i cała spowiedź jest nieważna... cóż, nie był to czas ani miejsce na kłótnie z księdzem (jak dla mnie starym zboczeńcem) co do spowiedzi, w filmie bodajże 'U Pana Boga w ogródku' był fantastyczny monolog księdza o spowiedzi kierowany do Boga, brzmiał mniej więcej tak "Boże, czemu ja miałby nie odpuścić tych grzechów? Ty sam odpuszczałeś większym grzesznikom, choć nie raz upadali i nie raz te same złe grzechy czynili... dlaczego ja miałbym wywyższać się ponad Ciebie i nie przebaczać? Dlatego odpuszczam im, bo również jestem grzesznikiem, a Ty Boże wszystkich osądzisz na Sądzie Ostatecznym." najlepszy tekst wszech czasów, dla mnie bardzo dobitny i prawdziwy ![]() ![]() co do ciąży z gwałtu - jestem za usuwaniem (jeśli księża chcą zostawiać te dzieci to proponuję żeby łożyli kasę na wychowanie i wykształcenie tych dzieciaków) a aborcji z kaprysu mówię NIE! ja nigdy nie spędziłam z TŻtem Sylwestra we dwoje... nie wiem czy to dobrze, czy źle, średnio odczuwam taka potrzebę, ale przynajmniej raz w życiu byłoby miło ![]() była tez mowa o tęsknocie... i serio, ze mną jest chyba coś nie tak... ja już nie tęsknię tak jak kiedyś, to już za długo trwa, przez 6lat już mi zwisa czy zobaczymy się 4razy czy raz w tygodniu... wspólne mieszkanie też mi przeszło a propos oszczędności, też mam ich trochę, jakiś czas temu pomyślałam że może być na wesele, ale przestałam się łudzić i zbieram na remont mieszkania, to przynajmniej coś realnego... ---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() natomiast z powodu TŻ popłakałam się ostatnio w Wigilię, z rana, jak leżałam sama w łóżku a nie chciałam jeszcze wstać... robiłam rachunek sumienia naszego związku, co muszę wygarnąć TŻtowi po Sylwestrze, jakich zmian oczekuję... i wtedy łzy same zaczęły lecieć jak groch, bo tak dużo było tych rzeczy, uświadomiłam sobie jak wiele przykrości znoszę... stwierdziłam że to nie czas na takie rozczulanie się, więc wstałam i zajęłam się świętami ![]() sumując - przy TŻ płakałam tylko w łóżku ![]() ![]() postanowienia noworoczne? proszę bardzo... restrykcyjne bym powiedziała... ale realne i w końcu dorosłe! 1. walczyć o siebie, wziąć sprawy w swoje ręce i przestaw wisieć na rodzicach! 2. ustalić coś z TŻ - albo wóz albo przewóz! 3. napisać drugiego mgr - to już ostatni dzwonek! 4. odłożyć sporą sumę na mieszkanie, a w związku z tym... 5. wziąć sie porządnie do roboty! mam nadzieję na coś normalnego stałego (a poza stałym zatrudnieniem mieć coś dorywczego) 6. zawojować ponownie naukę anglika (już tak dobrze szło i... zdechło ;/) 7. zrobić jakiś kurs - komputerowy, księgowości itp. (troche brakuje mi studiów, rozwoju) 8. odchudzić dupsko, ok. -10kg ah i na koniec, w sumie istotna informacja - mam pracę ![]() ![]() w tym momencie powtarzam sobie, że doświadczenie jest najważniejsze! ![]() dobra koniec tego monologu, bo mnie zlinczujecie! ![]() ![]()
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
rudy_moniq przeczytałam wszystko co do joty
![]() 1. co do nici w życi to nazywam tak stringi, no bo jak inaczej je nazwać? nie podobają mi się, są niewygodne i w ogóle jestem na nie ![]() 2. mam nadzieję, że TŻ coś ruszy i ogarnie się chłop, bo jak to tak wciągać kobitę w lata bez większych deklaracji? ![]() ![]() 3. ważne, że praca jest i będziesz miała co wpisać do CV przy doświadczeniu zawodowym i przy tym będziesz niezależna finansowo ![]() ![]() 4. podziwiam za determinację za drugą mgr ![]() ja nie wiem czy skończę jedną ![]() moje postanowienia? mam nadzieję, że uda się zrealizować ![]() -schudnąć ostatnie 5-7kg ![]() -doprowadzić włosy do porządku -spróbować skończyć studia -nauczyć się hiszpańskiego więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dzisiaj w pracy ![]() ![]() ![]() Wczoraj przyjechałam do Poznania i chyba po raz pierwszy wyjeżdżając z domu zrobiło mi się głupio, że zostawiam rodziców samych wraz z chorą babcią ![]() ![]() Rudy, zgadzam się z Tobą w sprawach kościoła ![]() ![]() Napisałam ostatnio maile do kilku salonów z pytaniem, czy jest gdzieś moja upatrzona suknia i nigdzie nie ma ![]() ![]() ![]() ![]()
#1419 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ostatni dzień roboczy w starym roku - jeah, nareszcie ![]() Moniq, brawo! Masz pracę! Nie ważne jaką. Bo wiecie sobie uświadomiłam ostatnio? Że umiejętność wzięcia pracy po znajomości to jest sztuka. Sztuka pokory. Mój Tż na 70% tez by mógł coś dostać po znajomości, bo konkubent mamy J. ma dużą siatę kontaktów, ale ten co woli? Siedziec na tyłku i zbijać bąki, bo on sie nie poniży do tego stopnia. On nie chce nic temu człowiekowi być winny. Fakt, swego czasu źle bardzo się między nimi układało, ale było minęło - teraz by nas to mogło poratować, nabić J. doświadczenie, heh ![]() ![]() Rozumiem o czym piszesz z rrr, ale ja tego aż tak nie przeżywam -juz. Miałam podobnie. Rzadko sie widzieliśmy, rrrr też rzadko, więc to był wręcz przymus. Potem mi zaczeło to bardziej zwisać, bo wracałam po całym dniu na dwóch wydziałach i pracy zwyczajnie nie mając siły ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby TŻ się ogarnął ![]() Kamiś, przykre doświadczenie wyjazdu ![]() ![]() szukaj kiecy ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-12-30 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja dziś mam w planach pomagać mamie w gotowaniu i spakować się do końca na jutro! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moniq - zgadzam sie z toba co do kosciola ![]() ![]() A co do placzu w lozku, ja plakalam raz, ale to po rrr ![]() ![]() ![]() Ja zaraz na pazurki jade, a potem zakupy ![]()
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z mamą, ona mówi, że cieszy się, że mam pracę, że mi się układa w Poznaniu, ale mam wrażenie, że myśli to samo co ja ![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Daj mi sie radować małymi szcześciami, zła kobieto
![]() I co? masz rzucić wszystko chwilę po tym, jak zaczęło się układać? No way. Nie daj się ![]() idę się myć i do pracy! Jak zwykle będzie nudno, jak zwykle zero dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak liczy co 10 krok to spróbuj przesunąć ten czujnik kroków w dół - tą część która jest zamontowana na nieruchomej części steppera - ja też tak miałam i się okazało ze się przesunęła i nie stykała przy krokach z tą ruchomą częścią i nie naliczało dlatego ![]() Monisiu gratuluję pracy!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Alunia a co to było? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślicie, że zakupy w markecie spożywczym dzisiaj wieczorem będą koszmarem kolejkowo - tłokowym? ![]()
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Monia - brawo za pracę
![]() ![]() Gaja - J. nie chce pracować? Ty Go utrzymujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Clood, on chce pracować, ale go nigdzie nie chcą: ani w marketach, ani na kasę, ani do kfc, do biur podróży, na stacji paliw - nigdzie. jest bezroboty od września. W tym miesiącu skończyły się jego oszczędności, więc mozna powiedzieć, że go utrzymuję. Niestety
![]() Kamea, myślę, że tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
szukał gdzieś w magazynach? tam najszybciej można się dostać, do Unilevera czy gdzieś, niech sobie kurs na wózki widłowe zrobi i szuka gdziekolwiek, byle zatkać dziurę w Waszym budżecie, trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() fari az spojrzalam pod stepper, ale ja tam widze tylko ta plytke od wyswietlacza i lancuchy takie jak od rowerow ![]() ![]() ![]() ![]() clood fajnie macie z tym wyjazdem ![]() ![]() kamea szukaj kiecy!!;D moniq no super!! masz prace i to jest najwazniejsze i daje Ci czas na szukanie lepszej ![]() ![]() ![]() ![]() a plakac przy T. sie nie krepuje, ale lepiej mi sie placze jak sama jestem ![]() ![]() ![]() no ja bylam wczoraj z T. u takiego dziadka, ktoremu bedziemy pomagac co drugi tydzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
ej Laski wiedziałyście, że Marta Żmuda Trzebiatowska była kiedyś juba? usłyszałam to w DDTVN, aż przeszukałam neta z ciekawości i faktycznie - zaraz wrzucę załącznik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pierwsze zdjęcie pokazuje jak to wyglądało gdy mi kroków nie naliczało a drugie i trzecie jak już poprawiłam. Te elementy widać od góry normalnie, nie trzeba zaglądać pod stepper. są one u mnie przy prawym pedale - tam gdzie łączy się ruchoma część ze stelażem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna się wyrobiła ![]() 472513_m.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. nie, nie rozmawialiśmy o przyszłości ![]() ![]() 3. skończyłam kierunki gospodarka przestrzenna (licencjat) i europeistyka (mgr)... skończyłam też studia mgr z gosp.przestrz. ale nie mam obrony, zostało mi tylko napisanie pracy i obrona a nie umiem spiąc d*py ![]() ![]() 4. no muszę spiąć tyłek bo to ostatni dzwonek, lada moment studia nie będę ważne i gratuluję postanowień! szczególnie hiszpańskiego ![]() Cytat:
![]() ![]() PIONA za poglądy ![]() ![]() oj i mam nadzieję że wypali z ta kiecką ![]() Cytat:
![]() rrr też już nie przeżywam... to było kiedyś ![]() dzięki za TŻtowe kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję Wam wszystkim za dobre słowa odnośnie pracy ![]() ![]() najbardziej TŻ przekonał mnie do tej pracy... stwierdził, że co z tego, że nie jest związana ze studiami, przecież jestem w trakcie wyrabiania książeczki sanepidowskiej i byłam gotowa podjąć pracę w supermarkecie lub mcdonaldsie, więc na to co mi się trafiło nie mogę narzekać, bo to dar od losu ![]() ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-12-30 o 09:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Clood, na magazyn tez go nie chcą. nie mam pojęcia czemu
![]() Proponowałam mu parę miechów temu, że mu zafunduję kurs na wózki, bo był na gruponie o połowe tańszy (drogie to badziewie!) - się oburzył, że on nie będzie jakiś gów...kursów robił ![]() ![]() Santom,Ty uważaj na siebie ![]() ![]() Moniq, go go, nie daj się! A sytuacja na rynku jest tragiczna. Połowa moich znajomych robi na czarno (korki) - pracę znaleźli najzaradniejsi, a i to nie zawsze w zawodzie. Nie da się usamodzielnić w pojedynkę, nie da! O kredycie to my możemy pomarzyć. W życiu go nie dostaniemy. Szczerze współczuję normalnie zarabiającym singlom - takim zostają tylko mieszkania studenckie (do których się zraziłam). Przeraża mnie też, że moje przenosiny na jakąś oświatowa placówkę będą się łączyły z degradacją zarobków. nie mam pojęcia jak wyciągnąć dwa tysie nie tyrając na dwa etaty. nie da się, nie da! A tu umowy o pracę raczej nie dostanę, chyba, że się zgodzę na obniżenie zarobków, na co nie mogę sobie [pozwolić - patrz: bezrobocie J. Najbardziej mnie martwi, że od ślubu będe musiała latać prywatnie do gina. Min. 100 zł za receptę, kolejne 100 zł za tabsy - i ta co 3 miesiące. Ekstra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
fari oj, to u mnie chyba to wszystko jest pochowane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja w tym momencie jestem mega ambitna i nawet sprzatanie glupie mnie satysfakconuje, bo wychodze z domu i cos robie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
I dobrze ! Żadna praca nie hańbi! no, prawie - najstarszy zawód świata etc hańbi
![]() Propo sprzatania: właśnie wysprzatałam całą salę zabaw, zaplecze i łazienke dla dzieci + łazienkę dla dorosłych. Z nudów ![]() ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-12-30 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
gaja a jaka masz umowe w stacji??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Zlecenie i to jeszcze tylko na zajęcia dla dzieci, a nie na koordynację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.