|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
powiedzcie mi jak jest na 1 wizycie?
o co lekarz pyta itp? |
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę odpowiedzieć dzisiaj byłam Podstawowe pytania kiedy ostatnia miesiączka,czy miałam jakieś operacje,zabiegi,choroby w rodzinie,kiedy była robiona ostatnia cytologia,czy wykonywałam test ciążowy,czy mam jakieś dolegliwości ciążowe,potem badanie,cytologia i usg,zalecenia brania witamin,luteinę do 15 tygodnia ze względu na plamienia które miałam,następna wizyta za miesiąc,mam przyjść z wynikami badań i wtedy będę się umawiać na prenatalne badania.
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
To zależy od lekarza. Kiedy ostatnio byłaś u gina, czy miałaś cytologie, czy przechodziłaś jakieś poważne choroby, termin ostatniej miesiączki, mnie pytał o prace.
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
pewnie juz pisałaś ale w którym tyg jestes? marta1986222 juz znalazałam
![]() Edytowane przez clauddia87 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:08 |
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
O datę ostatniej miesiączki, czy robiłam test, kiedy była cytologia robiona, czy choruję na coś i czy przyjmuję jakieś leki.
O objawy też pytano ![]() A właśnie, jak jest u Was z tą cytologią? Bo jeden lekarz mówił mi, że nie ma potrzeby robić, jeśli mam wynik sprzed pół roku, a inna powiedziała, że należy zrobić na początku ciąży
|
|
|
|
#1417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 8 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#1418 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o cytologie to mi mój gin się pytał kiedy miałam robiona ostatnia i jak powiedziałam że prawie rok temu to powiedział że sobie zrobimy później w trakcie ciąży,teraz mi nie robił
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do różnicy wieku, to oczywiście wszystko zależy od Twoich dzieci. Myślę, że jak już są duże, tak jak Twoje to i zawsze będzie Ci łatwiej, pomogą przy dziecku itp. Między mną a siostrą jest 19 lat różnicy (równe bo mama urodziła ją w moje urodziny ) i myślę, że udało mi się odciążyć mamę z bardzo wielu obowiązków, mimo, że nie miała problemów podczas ciąży, po niej również. Po części odchowałam moją siostrę a i instynkt mi się bardzo mocno rozwinął, bo po 3 latach zapragnęłam mieć swoje ![]() Co do cytologii, to ja miałam robioną kilka miesięcy temu, więc lekarka mi nie powtarzała. Myślicie, że powinna? Hmm...
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:35 |
|
|
|
|
#1420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się, że wszystko okej i też wszystko wskazywało, że nadal będzie okej Gin pokazał mi również wtedy miejsce, w którym zaczynało kształcić się serduszko .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że w końcu Wam się udało Natomiast co do rodzeństwa.. Mój ojciec pochodzi z rodziny wielodzietnej - było ich 8ro. Było bardzo ciężko z pewnością, ale jednak nic nie zastąpi rodzeństwa. Więc jeżeli chodzi o Nas to TŻ nie chce aby fasolinka była jedynakiem, jak mamusia
|
||||
|
|
|
#1421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iwoncia trzymam kciuki Marta zgadzam się z Tobą, serduszko to najpiękniejszy widok ze wszystkich Zjadłam na obiad pierogi ruskie, aż dwa taakie duże, chyba z 10cm miały i do tego 1/4 jabłka. Ale zaszalałam ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne wiadomości nam zaserwowałaś zdrówka dla Was Cytat:
marta a więc podobne terminki mamy tylko że ja w 7t6d dziiaj i tp 18 wrzesnia a jak dzidzia? jakie tento ?
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
A więc wróciłam od lekarza troszke uspokojona.
Dziękuje Wam wszystkim,że trzymałyście kciuki. Przebadał mnie no i faktycznie lekko różowe plamienie, ale mówił żeby sie nie denerwować bo stwierdził że wszystko na dobrej drodze. Nie robił mi usg bo podobno nie ma potrzeby,chociaż mogłam sie uprzeć żeby je zrobił. No nic, mówił że to sie zdarza i najczęściej to nic groźnego. Oczywiście pytał czy chce się położyć w szpitalu czy w domu. Przeca to oczywiste ze w domu bo bym oszalała w szpitalu, tym bardziej że nic złego sie ponoć nie dzieje. Zmienił mi tabletki z duphastonu na luteine dopochwową. Jest mocniejsza - tak powiedział i działa od razu tam w dole. No i znowu leżeć, mam nadzieje że to pomoże. Zazdroszcze dziewuszkom którym nic nie dokucza typu plamienia. Buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny piekne fasolindy !
najgorsze to jest to czekanie do kolejnej wizyty. ja mam dopiero 29.02 i wtedy mi zalozy ginka karte. mnie o takie rzeczy nie pytala jak was. sama opowiadala jakies 45 min o tym co mozna a czego nie mozna w ciazy i o badanich jakie sa dodatkowe. dzsiaj mialam srednia noc. nie spalam od 4 bo mialam straszne mysli, gdzies wyczytalam ze u jakiejsc dziewczyny w 8tc przestalo bic serduszko i lezalam i wsluchiwalam sie czy ja mojego malenstwa slysze! dopwadza nie to szalenstwa! chce myslec pozytywnie a czasami mnie takie glupie mylsi ogarniaja!!
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja staram się umawiać co 3 tygodnie na wizyty, dłużej bym nie wytrzymała
|
|
#1429 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie głowa. A ja asekuracyjnie ciągle na nie i na nie. Rozmowa z nią wstrząsnęła mną i pomogła mi odblokować się na tą ciążę. Dopiero po niej powiedziałam sobie "jestem w ciąży", wcześniej "Ciążą jeszcze tego długo nie nazwę". Puściła mi całkiem linia obrony, którą stworzyłam aby chronić siebie. Gin kazała mi wyjść z gabinetu , odetchnąć głęboko i ustawić się na TAK. Bo ta moje postawa szkodzi dziecku i mi. Ponoć moje zachowanie i nerwy nijak się mają do sytuacji, bo co prawda nie jest może idealnie, bo wywiad mam obciążony i jeden wynik poza normą, ale wszysko poza tym wygląda dobrze. I ona jest dobrej myśli. I ja też MAM być. Opierniczyła mnie przy mężu i kazała mu tego pilnować. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Trzeba kurna żyć normalnie. A podczytywanie nieszczęść na forach to straszne cholerstwo. Wiem z autopsji A co do wizyt u gin, to dla mnie strasznie to stresogenne i wcale mi się nie ckni. Póki do wizyty daleko to jestem w miarę spokojna. Jak będzie dzień czy dwa zacznę się denerwować. Ach niech ta zima się kończy. Jeszcze nigdy nie chodziłąm w zaawamsowanej ciąży w środku lata. Obie córki urodziłam w kwietniu. Pewnie będzie ostrooooo |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę Odpoczywaj i oszczędzaj się kochana
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy któraś pytała gina o upławy ???
|
#1433 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie mam żadnego plamienia, ale mam bół podbrzusza, ale taki bardzo lekki i lekarz powiedział, że tak ma być i będzie, bo macica się rozciąga i czasem może uciskać inne organy i wtedy będzie się wydawało, że to one bolą.
Martuś, wspaniałe wieści! ![]() Iwoncia, dobrze, że od razu poszłaś do lekarza, trzeba być bardzo czujnym w tym okresie i ogromnie się cieszę, że lekarz cię uspokoił ![]() Lukrecja, teraz to już pewnie jak pójdzież do gina, to zobaczysz zarodeczek i usłyszysz serduszko, bo to już ten czas
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet pytać nie musiałam bo sam je zauważył u mnie.
Były niewielkie więc nic nie przepisywał i mówił że to nic. Dziękuje Wam kochane raz jeszcze że jesteście i wspieracie tutaj jak ktoś ma obawy i pytania. Oby nam wszystkim tutaj ciąża przepływała w radości i bez żadnych komplikacji
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie możemy czytać for, na których jest pełno strasznych wiadomości. . Wcale nam to nie pomaga, a pogarsza. Przecież nie możemy się denerwować! Cytat:
|
||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli są białe lub lekko zółte to raczej nie ma sie czym przejmować, u mnie tak było.
Ale ten czas ciążowy to czas szczególny i chyba lepiej spytać lekarza. Ja to panikara i latam z wszystkim co mnie niepokoi ![]() Może to smieszne ale nie chce ryzykować i potem żałować. |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zapytam co i jak ...
|
#1439 |
|
Konto usunięte
|
axxxa ja tez ma następną wizyte 29 dopiero a tydzien później usg genetyczne.juz się nie moge doczekac i założe się że czas mi bedzie tak wolno płynął że hoho
konczita ja tez mam upławy właśnie takie jak opisuje iwoncia.własciwie od początku tak mam więc nie przejmuj się.w ogóle od paru dniu mam tam bardziej mokro i ciągle zaglądam sobie w majtki czy wszystko ok Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-02-06 o 20:09 |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, będziesz spokojniejsza.
Koniecznie daj znać co i jak ![]() A co do zaglądania w majtki to też tak mam i to za kazdym pójsciem do łazienki :P A dzisiaj to już ze 154367 razy to robiłam bo był moment że biegałam z pełnym pęcherzem co 10 minut. Jak w zegarku. Na szczęście już sie uspokoiło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

O objawy też pytano

) i myślę, że udało mi się odciążyć mamę z bardzo wielu obowiązków, mimo, że nie miała problemów podczas ciąży, po niej również. Po części odchowałam moją siostrę a i instynkt mi się bardzo mocno rozwinął, bo po 3 latach zapragnęłam mieć swoje 

?? 

szkoda ze nie dała ci zdjęcia

. Wcale nam to nie pomaga, a pogarsza. Przecież nie możemy się denerwować!