![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty - no gdzieś chyba musimy gadać, nie???
Ja tak jak Madzia- afirmuję świat, porządkuję głowę, oddzielam sprawy ważne od tych nieważnych.
Ciekawa sprawa, jak by się tak zastanowić co w większości pochłania naszą uwagę, to się okaże, że jednak te codzienne głupoty i utrapienia, które nie są warte funta kłaków. Przyzwyczailiśmy się do oceniania rzeczywistości przez pryzmat dokuczliwej strony jestestwa. Trudno pójśc na odwyk od tego, ale chcę, chcę , muszę, idę!!! Bądźmy pozytywne!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Osiołek z zakątka :)
|
Ja mam ten komfort, ze od "martwienia się" jest mój mąż, od załatwiania spraw trudnych i nierozwiązywalnych również
![]() ![]() Ale fakt, trzeba się zdystansować od wszystkich pierdołek, które w danym momencie wydają się ważne i całkowicie nas absorbują. Mnie się udało, ale kosztem chyba jednak męża ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia babeczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dużo zdrowia!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Anulka, właśnie chłopak w moim wieku, ten mój sąsiad a taki rozumny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
a przystojny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
oj tam przystojny, ważne, że na rękodziele się zna
![]() ![]()
#1417 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafię powiedzieć czy przystojny, bo on jest jak koleżanka, no gej w sensie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
No to wiadomo, dlaczego sztukę potrafi docenić
![]() ![]()
#1419 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Ja dzisiaj też z dobrym humorkiem. Wczoraj byłam nie do życia. Zatrułam się czyś. Same wiecie jakie to złe samopoczucie w takiej sytuacji. No troszkę mi przeszło. Kiciu Ta kuchnia na zdjęciu to w tym zakupionym domu? Madziu7 Tak trzymaj. Nie ma to jak optymistyczne nastawienie do świata. Kuchnia z 4 zdjęcia cudowna. Te koronkowe kafelki rewelacyjne. Matko gdybym miała kasiorę to bym sobie taką kuchnię też wyczarowała. Niestety to pozostanie w sferze marzeń. Pensja nauczycielki i kierowcy raczej nie pozwala na wysokie loty. My na obecnym mieszkanku jesteśmy od 17 lat. Jak się przeprowadzaliśmy to w przedpokoju była boazeria. Strasznie mi się nie podobała. Obiecałam sobie, że jak tylko będzie można to ją wyrzucę. Jest do dzisiaj i długo chyba będzie. Przedpokój u nas jest bardzo duży. Jak bym wyrzuciła te dechy i wszystkie pawlacze i 3 drzwiową szafę. Musiałabym na remont i zabudowę mieć dużo kasy. No i na razie jest to nie wykonalne. Madziula i jeszcze raz proszę daj nam tu jakieś fotki mieszkanka. Ewuniu Oby Cię nie wzieli za taką luksusową ze swoją kwaterą(i to dużą kwaterą). (sory - ale to wszystko przez Emi. To ona zaczęła) Jolu Paczuszkę do Ciebie wysłałam. Jutro powinna dojść. Trzymam kciuki za Jagodę. MadziuZ Pewnie miesięcznie dużo płacicie za wynajem i czynsz. Może by było lepiej jednak zdecydować się na ten kredyt i zamias płacić komuś za wynajem to spłacać swoje mieszkanko? Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2012-02-21 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Fajna historia z nim tak apropos. Mieszkają sobie panowie razem z pieskiem mieszkanie obok i naprawdę są super sąsiadami. Chodzimy sobie na spacery z psiakami wieczorem i .... już sama nie wiem kto więcej gada, ja czy on. Ale lubię te nasze rozmowy i spacery. Będzie mi tego brakowało....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Madziu ale chyb nowe mieszkanko 300 metrow dalej jest? Więc może uda się dalej organizować wspólne spacery
![]()
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj porobię fotki, bo musze mieć je dla skarbówki jakby sobie za 5 lat przypomnieli o mnie... ![]() Zrobię zdjęcia przed, w trakcie remontu, po i po umeblowaniu ![]() Będzie pełna dokumentacja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
A ja się przyszłam pożalić
![]() Wczoraj pisałam o niezdanym egz Opowieść jak z koszmaru. Na mojej uczelni jest usos czyli taki jakby elektroniczny indeks gdzie wykładowcy wpisują oceny i każdy sobie sprawdza na swoim koncie oceny. Wczoraj miały być wyniki z metod specjalnych ode mnie z grupy osoby zaczęły pisać że są wyniki no to wchodzę patrze nie ma nic ![]() ![]() ![]() ![]()
#1424 |
Zakorzenienie
|
Madziu niestety... na uczelniach to jest normalne
![]() Nie martw się, zdasz przecież, a doktorzy lubią robić sobie "jaja" ze studentek.. Pamiętam to jakby było wczoraj. Ehhh... też juz czasem nie wytrzymywałam nerwowo, ale po roku odpuściłam sobie przejmowanie się ich humorkami, żartami niestosownymi (np. "Pani się nie odzywa, Pani jest z Sosnowca" - dr był z Katowic) itp. Szkoda zdrówka kochana ![]() Popatrzcie co sobie wyczaruję http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57..._wody.html?i=0 ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Tylko jak się dekatyzuje koronkę ? i wogóle jak to się robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
To jest tak:
Doktory i inne tego typu na tych uczelniach ( wykluczamy Tygrysa z tematu bo on jest jak wiadomo inny:P) nabrały do tych swoich makówek, że mają władzę, oczywiście nad tymi mniejszymi i słabszymi. Dopóki to on trzyma w garści twój indeks i wpisuje niską ocenę, dopóty sam czuje się wartościowy i lepszy niż ty. Magduniu, rada jest jedna, nie dać się ściągac w dół. Mieć postawę: Jestem dorosła, znam swoją wartość, nie jesteś człowiekiem, od którego zależy moje życie, jesteś ( panie doktorkiu, magistrze lub inny profesorku) mijającą chwilą w moim życiu, o której za pół roku już nie będę pamiętać. Dlatego w sumie doktorku ciesz się tą chwilą swojej złośliwości i czekaj na zwrotną karmę ![]() Mam opanowaną tą postawę od czasu studiów i dyskusji z bardzo groźnym profesorem na uczelni, przed egzaminem u którego większość moich kolegów z roku okupowała łazienki na każdym piętrze. Dziś nie pamiętam nawet co wykładał i jak się nazywał. Ja też się naturalnie denerwowałam, ale tłumaczyłam sobie, że oto w tym samym czasie, w tej przestrzeni spotyka się człowiek z człowiekiem, nie pchełka student z wielkim profesorem, ale C-C. Dlaczego ja mam się obawiam drugiego człowieka? W świetle prawa i przykazań Bozych wszyscy jesteśmy równi a on nie ma prawa okazywać mi wyższości - z ludzkiego punktu widzenia. Przekonana o tej zależności, nigdy nie miałam poczucia hierarachii, ani w życiu ani na uczelni. Czy to papież czy profesor, ot człowiek, jak my wszyscy. Nie ma prawa zachowywać się wobec mnie źle, ja muszę bronić swojego największego skarbu, którym jestem ja sama ( ty jesteś Madziu dla siebie najważniejsza), szanować siebie i dbać o to, żeby inni robili to samo. Madziu, dbaj o siebie. A no i dyskusja dotyczyła tego, jakim prawem Pan robi miny jak coś mówię. Jeśli sie pomyliłam, proszę mi to powiedzieć, wstawić pałę do indeksu a nie robić miny, a potem z łaski wstawić 3 z poczuciem misji uratowania mnie przed poprawką. Facet skruszał w 2 sekundy. Dopytał mnie z innych rzeczy, wlepił 3 i powiedział, że teraz jest zasłużenie i czy jestem szczęśliwa. Ja na to, że moge być co najwyżej zadowolona lub nie. Szczęśliwa byłabym gdyby już więcej nikomu nie okazywał pogardy. O właśnie, pogarda, zmora ludzkości...
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2012-02-21 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
Madziu dziękuję za te słowa były mi bardzo potrzebne
![]() ![]() ![]()
#1427 |
|
Madziu przysłowie "homo homini lupus est" nie wzięło się z Księżyca
![]() Skoro doktorek musi się w taki sposób dowartościowywać to trudno ![]() ![]() Więc Zieloniutkiej recepta na to najlepsza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-02-21 o 13:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
No i ja jestem.. oj dziewczyny co ja się przeszłam przez różne uczelnie..z tymi wykładowcami..jedni kazali koleżance odpowiadać zza szafy bo się mu nie podobała twarz( CHAM!!!!), inna tepiła "kangury" tzn dziewczyny w ciąży..szkoda sobie głowę zawracać. Trzeba to przeżyc i tyle a resztę olać!! Jak Cie drzwiami..to ty oknem..takie życie. Magcich dasz radę
![]() Madzia to dobrze,ze masz już takie cudowności w planie na ścianie ![]() Poppy ..no to przyzwyczajona jesteś do zalewania ![]() Zielonka dobrze dogadałaś temu tam d...kowi!! A u mnie w pracy afera...są tacy co za darmo chcieliby pracować!! A nie ma...oszustwo wszędzie..dobrze że mnie to nie dotyczy...bo ja jak zwykle swoje trzy grosze dodam...a na szczęście nie jestem ani adwokatem ani doradcą UFFFFF...Ostatnio unikam ..unikam..bo mnie zmęczyły pewne sprawy..w pracy straszne plotkarstwo..a ja nienawidzę... No dobrze...to już po plotkach ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty Ewuś uważaj tam na drodze ![]()
#1431 |
Wtajemniczenie
|
W wielkim skócie:
1. Ewa, ale mi zrobiłaś niespodziankę!!!! ![]() ![]() 2. Magcich - trzymaj się i się nie daj. Moja kolezanka to miała przeboje. Na egzaminie nie miała indeksu (bo był u innego wykładowcy). Pan S. powiedział, że egzamin zdała. Jak się okazało, nie zaprotokował tego. Po wielu próbach dogadania się z wykładowcą, nic nie wskórała. Koniec końców, to ją wyrzucili z uczelni. To jest dopiero masakra. 3. Siódemko - fantastyczne te ramki!!! Już widzę oczami wyobraźni to w Twoim wykonaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Ponieważ chwilę pracoałam na uczelni ze studentami, szczerze mówiąc mam odmienne zdanie.
Po pierwsze nie spotkałam się z legendarnym chamstwem np. wynocha z egzaminu bo masz za krótką spódnicę. Profesor, którego asystentką byłam i inni z innych zakładów to byli w miarę przyzwoici ludzie, a przynajmniej się na takich kreowali. Po drugie dwóje których zwykle była większość nie były bezpodstawne. Odnosiłam wrażenie, że mówię do 3 zainteresowanych tematem osób a pozostali to są na sali z przypadku, chcą szybko wyjść z zajęć i mieć święty sposób. A ja poprostu chciałam z nich zrobić na siłę dobrych inżynierów. Ludkowie przychodzą na zajęcia komletnie nieprzygotowani a na końcu wiedzą tyle samo co na początku. M7 - zbieraj też rachunki. Mój Wąż kupił w 2002 mieszkanie i dostał wezwanie do skarbówki w zeszłum roku. Dobrze że miał PIT i inne papiery. Na hasło że to juz jest więcej niz 5 lat baba tylko wzruszyła ramionami. Tak Bożenko - to mój "nowy" dom
#1433 | |
|
![]() ![]() Koronka musi być 200% bawełniana ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że jedno (to ze zdjęciem) to odcisk koronki na gipsie. A na pierwszym zdjęciu ta kwadratowa ramka to chyba zmoczona w gipsie koronkowa ramka i przyklejona równiutko na ścianę ![]() ![]() Osiołek uważa, tylko Jola chyba nie jedzie do Zgorzelca, bo napisała że zmyka do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tradycyjnie dla osoby pakującej wraz z Jolą paczki należała Ci się jeszcze osiołkowa metolowa zakładka z zawieszką jako podziękowanie ....ale leży u mnie na biurku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dziś na drugie "Parówki po bosmańsku" wg szwagra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
czyli jakie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
|
Zieloniutka czy to Ty chciałaś skarpety na drutach? Przez przypadek znalazłam dzisiaj włóczkę skarpetową, nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje
![]() Tutaj jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Pewnie rybne
![]()
#1438 |
Wtajemniczenie
|
Kicia ja zdaje sobie sprawę z tego, że kij ma dwa końce. Chodzi mi o to, że jak zasłużyłam na 2 to niech będzie to 2 w indeksie, ale bez zbędnych komentarzy jaka to jestem głupia i nic nie umiem. Poza tym jak dr mówi wole żeby pani nie zdała to nic miłego.
Dziewczyny jeszcze tylko kilka miesięcy na pewno dam radę co nie znaczy, że czasami mnie cholera bierze na tą uczelnie. Dziękuję wam za dobre słowo ![]()
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Nie
![]() Parówki się gotuje i zawija się w naleśniki, do środka daję się keczup, może być sos czosnkowy lub majonez. Można dać słupek ogórka kiszonego, papryki lub co kto lubi. Zwija się i panieruje, smaży, a potem je ![]() Nie wiem czemu akurat się tak nazywają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na zakładkę spokojnie poczekam...dziękuję bardzo ![]() I małe pytanie - czy Wam wizaż też robi niespodzianki typu: nie było postów, na drugi dzień pojawiają się. Np. posty Jagody jakoś zauważam z opóźnieniem...mimo, że czytam bardzo dokładnie. Albo zdjęcia - wczoraj miałam tylko jedno Madzi i jedno Teresy. A teraz tam jest więcej zdjątek (no chyba, że dodały potem). ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.