|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć
Cytat:
I tak nie jest oczywiście tylko z dzieckiem...ale sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowanie. Wszystko. Babski obowiązek, a jak chłop coś zrobi, to klękajcie narody, chwała mu za to!!! ![]() Cytat:
![]() Trzeba męża doprowadzić do porządku i tyle. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jedyne czego mi brakuje to tego że mógłby częściej brać B całkiem z domu na spacery. Co najwyżej młodego do garażu/ na podwórko bierze ale tylko do czasu jak ten mu za bardzo nie przeszkadza w robocie ![]() B na szczęście nie bije, tzn czasem podbiegnie i klepnie w nogę ale jako zacheta do zabawy chyba bo często się z TZem w berka/chowanego tak bawią Cytat:
![]() ---- TA złość czasem chyba u mnie stąd że to ja jestem od tych 'gorszych"problemów. Młody histeryzuje to ja muszę to jakoś ogarnąć, tak samo nakarmić (a to czasem niezłe cyrki), do niedawna uśpić. TZ nie ma cierpliwości i często nie wie co robić
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-08-16 o 08:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Sanetko mi się wydaje, że to taki mieszaniec. Dobrze, że mąż sie małym zajmuje. A o spacerkach rozmawiałaś z nim??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() uwielbiam mieć wolne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z tymi genami to był żart ![]() ![]() Cytat:
![]() Wracasz po macierzyńskim do pracy, czy idziesz na urlop wychowawczy ?
![]() |
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No u nas też zaczyna dochodzić- ale najczęściej TŻ szybko dochodzi do wniosku że mam rację ![]() Ostatnio to normalnie tak jak stałam wyszłam z domu- mimo że lało jak z cebra. Wróciłam dopiero jak Mała spała ![]() Mąż wyprzytulał i jest znowu grzeczny ![]() No nie mam...miałam do gondoli ale gondolę oddałam- muszę dokupić do spacerówki ![]() Mój chłep w nocy głownie pracuje - sama nie mam sumienia go budzić ![]() ja też czasem nie ogarniam wszystkiego- własnie zjarałam zupę dla Mani. ![]() Cytat:
![]() doprowadzam ![]() --------------- Madziu fajnie się czyta że tak dobrze wszystko ![]() ![]() Maja śliczna- zupełnie inna niż mój Pulpet ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-08-16 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Gosiu po macierzyńskim od razu wracam do pracy. Sama nie wiem od kiedy to dokładnie
![]() Haniu dziekuję ![]() ![]() aa własnie. Od kiedy zaczęłaś wprowadzać pokarmy stałe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej kocha dynę, cukinię i patisona. Teraz powoli daję deserki. Owoce znowu ją przeczyszczają ![]() ![]() Kaszkę bezglutenową wprowadzę jak skończy 6 miesięcy. Z moich dotychczasowych doświadczeń- trzeba pilnie czytać co wchodzi w skład słoików. Często są jakieś absurdy- typu śmietana, por czy kalafior dla dzieci od 4 miesiąca. Można nieźle załatwić taki mały brzuszek ![]() No i zastanów się czy robic tą całą ekspozycję. Ja przeczytałam tony artykułów w tym temacie i doszłam do wniosku ze to durne zalecenie jest. Moje dziecko zupełnie glutenu nie toleruje - dlatego zacznę wprowadzać wg starej szkoły po 10 miesiącu ![]()
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Haniu ja też planuję wprowadzać jej pokarmy stałe po skończonym 4 miesiącu. Czyli za jakiś miesiąc , może 1,5. podobnie jak Ty wole na początku sama wszystko robić, bo te słoiczkowi nie wiadomo co tam mają poddawane.
U mnie Maja najpierw miała skazę białkową (minęła), zauważyłam też że po brokule dostała wysypki i po śmietanie (inny nabiał jem bez problemu). Coś czuję, że przy wprowadzaniu pokarmów stałych to dopiero zacznie się "zabawa" a to zatwardzenie a to przeczyszczenie itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No zaczynają się cyrki ![]() ![]()
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
U mnie uczulenie objawia się tym, ze Maja następnego dnia dostaje krostek na policzkach i ma taką szorstką , czerwoną skórę w tych miejscach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Właśnie mi kadrowa wysłała maila że dziś kończy mi się macierzyński i muszę podanie o urlop wysłać. Kuźwa to już koniec ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie spieszyłam z wprowadzaniem jedzenia, chyba dopiero ok 6 miesiąca
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-08-16 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego biorę 15 dni. Musze coś zostawić w razie choroby Małej (tfu tfu) tudzież zwykłej chęci pobycia z nią cały dzień- np w czasie okołoświątecznym:rolleyes :
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ranyy - nie wiem jak ja to zrobiłam, obudziłam się o 13, koszmar jakiś! Pierwszy raz mi się zdarzyło o tak późnej porze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja lubię sobie posapać do 10, ale dom obok remontują i wiercą na zewnątrz od 8.30.Nie dało się spać ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Haniu to jeszcze 4 tyg i do pracy tak?? Bo chyba teraz 4 są dodatkowego urlopu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też kiedyś lubiłam pospać do 10 ![]() Cytat:
Został mi zaległy z zeszłego roku i bieżący. 27 września wracam do pracy. Debrah spij ile się da. Teraz dziecko Tobą rządzi- tak jak pisała Gosia- widocznie tego potrzebowało. Wypoczętej wyspanej mamy ![]()
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Debrah dokładnie śpij, śpij. Ja non stop spałam w pierwszym trymestrze a potem mi przeszło. Całe szczęście, ze pracowałam w ciąży na rano bo sennośc mnie brała tak od 14
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równy rok będę na "zwolnieniu". 29 września poszłam na pierwsze l4, a teraz 27 wracam. Strasznie szybko minął ten rok ![]() W ogóle dziś dotarło do mnie że zaraz wracam do biura i płakac mi sie chce cały czas. Mrówki mojej z rąk nie wypuszczałam cały dzień. Oj cięzko mi będzie ![]()
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Haniu na mnie to na koniec mąż nakrzyczał, ze chyba chcę w szkole urodzić bo tak chodzę.
Wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Jak ja wrócę mała będzie miała 7,5 miesiąca. Też będzie cięzko. A co będzie z Manią jak będziesz w pracy?? Mąż będzie z nią siedział?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to masz fajnie bo idziesz rano i średnio na 13 wracasz do domu-a ja codziennie po 8 godz i to od 10 do 18. chociaż tyle że przez pierwsze miesiące moge odpisać godzinę na karmienie. Mania ma 2 babcie i tatusia z nienormowanym czasem pracy więc dobrze jej będzie ![]() A Ty co zrobisz- też babcia? Twoja mama to chyba za młoda na emeryturę jeszcze ![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Haniu w którym tyg urodziłaś??
Ja się przeterminowałam 3 dni. Do końca byłam bardzo aktywna, kilka razy dziennie latałam po schodach, myłam okna, sprzątałam - ale Maja nie dała się wycisnąć wcześniej ![]() No dokładnie chodziłam do pracu od 7 do 12, tyle , ze małymi dziećmi więc przez ten czas non stop na nogach i rzadko kiedy miałam czas usiąść. Mój mąz zmienia pracę. I tak będzie miał teraz godziny, że bez problemu będziemy się Mają wymieniać, ostatecznie na chwilę pójdzie do moich rodziców czy do mojej babci. Więc na szczęście żłobek odpada. |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko za robienie drugiego się brać ![]() Ja w sumie też do konca wszytsko robiłam- na dzien przed porodem jeszcze u kuzynki byłam- oczywiście samochodem- bo prowadziłam do ostatnich godzin przed porodem- i wdrapałam sie na 5 piętro po schodach. W domu też wszystko robiłam- no ale jeczałam przy tym bo ja miałam skurcze przepowiadające już z 2 tyg przed porodem, bolesne jak cholera i spać w nocy nie dawały. Ja urodziłam 2 dni przed terminem.
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Haniu aaa to ja skurczy nie miałam. To znaczy miałam coś tam, ale nie jakieś mega bolące. Dopiero 2 dni po terminie jak siedziałam w gabinecie u gina dostałam pierwszy skurcz właściwy (godzina 18) a o 11.55 następnego dnia urodziłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
dzisiaj już posapałam do 9.40 ![]() Hania na początku jest zawsze bardzo ciężko.Moja siostra przy pierwszym szalała jak wróciła do pracy (miał niecałe 6 m-cy, bo wtedy krótsze macieżyńskie było).Niestety nic się na to nie poradzi. Madzia ty masz super godziny pracy, więc się nie dziwię, że bardzo się nie martwisz ![]() My też coraz częściej rozmawiamy o dziecku, ale decyzja nie zapadła ![]()
#1439 |
Zakorzenienie
|
Gosiu dokładnie, akurat godziny pracy mam dobre. Od tego roku będzie semestr na rano semestr na 2 zmianę. Ale jak wrócę do pracy to będę miała akurat zmianę na rano więc super.
Mi też ciężko było podjąć decyzję o dziecku, mąż 2 lata mnie namawiał a ja a to praca a to coś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ależ tu się ostatnio dzieciowo zrobiło ![]() ![]() Ja się jutro wyzbywam połowy rodzinki i zostaję sama w domu z Dawidem, normalnie jak wakacje ![]() Debrah śpij na zdrowie, ja też w ciąży padałam na twarz i senność mnie dopadała w ciągu dnia. Pierwsza ciąża to luksus bo można sobie pozwolić na bezkarne leniuchowanie potem już z tym gorzej ![]() Ja do pracy nie wracam bo nie mam gdzie. Macierzyński kończę 27 listopada i przechodzę na wychowawczy, nie wiem na jak długo. Jeśli nic wcześniej się nie wykluje to za rok szukam pracy a dzieciaki do przedszkola (Oliwka) i żłobka (Dawid). Ostatnio przeglądałam zdjęcia sprzed roku i więcej młodej i stwierdzam, że się zmieniła mocno. A tak w ogóle to dzieci zbyt szybko rosną ;p
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.