"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 20:25   #1411
kwartalinka
Raczkowanie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

hej

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam się z WAMI..

przepraszam że tak mało do Was zaglądam ostatnio ale rozumiecie!

Kwartalinko .. a już myślałam że maluszka po drugiej stronie
trzyma kciuki za szybki i bezbolesny poród

wszystkim chorym tym dużym i małym dużo zdrówka zyczę

mam nowinę !!!

przed chwilą dosłownie zrobiłam test!!!
zgadnijcie!!!
taaaak!!!! pozytywny...dwie kreseczki są!!!!
jedna nieco bledsza ale dziś powinnam dostac@ więc wcześnie.. a tu prosze ..pokusiło mnie żeby zrobic test

teraz trochę musze się oswoic z tą myślą i przetrawic tą niespodziankę!

Wiktorek ma się dobrze choc zęby męczą go strasznie
rośnie i szaleje..coraz więcej mówi i zaskakuje swoją inteligencją
aaaaaaaaaaaa jaki nius!!!!!!!!!!!!

Aduś gratulacje ogromne

fajnie, że się z Tity spotkacie na nowym mamusiowym wątku,
ja się jakoś nie mogłam odnaleźć na wrześniowo-październikowym

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
hej
Mati miał dziś pierwszy raz w życiu obcinane włosy bardziej to było podcięcie bo za bardzo nie było czego ścinać ale zawsze
myślałam że oszaleje jak cięłam bo ten wiercipięta na moją prośbę: Mateusz proszę nie ruszaj główką machał głową na wszystkie strony
...
szczęśliwego rozwiązania
przepraszam bo pewnie nie było Ci do śmiechu ale jak sobie wyobraziłam tą sytuację to się uśmiałam

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby gładko poszło Pewnie już trochę zmęczona ciążą jesteś?
dzięki

już trochę umęczona jestem, brzuchol ogromny, sił coraz mniej a moje dziecko to tzw. "żywe srebro"
dobrze, że mój J. dużo pomaga i w domu i przy Lusi

no i trochę zniecierpliwiona czekaniem bo wszystko wskazywało na to, że maluszka wcześniej się urodzi a tu

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
fajnie, że się odzywasz już się nie mogę doczekać wiadomości że urodziłaś
ja też

dam znać tak szybko jak to będzie możliwe

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ada gratulacje:-*

rozwalilam drugiego laptopa w ciagu roku....
pogromca laptopów się pojawił
nowe umiejętności ujawniasz Tajka

no i tyle z pisania bo coś mi wizaż szwankuje

dobrej nocy

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 10:49   #1412
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Witam się w niedzielne przedpołudnie

Lena szaleje niemiłosiernie a my ledwo zyjemy bo wczoraj byliśmy na weselu

Cytat:
witam się z WAMI..

mam nowinę !!!

zgadnijcie!!!
jedna nieco bledsza ale dziś powinnam dostac@ więc wcześnie.. a tu prosze ..pokusiło mnie żeby zrobic test

WOW!!!! Gratulacje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
iweczka jutro zaczynam 9 tydzień. Termin na 17 maja. No właśnie, częściej zaglądaj Co u Was?
marta zdrówka

Ja nie mam sił na komputer ostatnio. Marzę, żeby się walnąć do łóżka i spać, albo przynajmniej nic nie robić, ale przy urwisie się nie da Dzisiaj wyjątkowo zasnął o 19....drugi dzień jest bez drzemki i padam na pysk, jak ma drzemkę to też padam, bo idzie spać o 23...no jakiś dynamit po prostu...Jutro zostaję sama z małym na cały dzień bo zaczęliśmy zjazdy i mąż jedzie sam. Szczerze mówiąc też mam ochotę pojechać i się oderwać. 3 miesiące wakacji wystarczą No nic pojadę za tydzień może.
Tity- fajny termin
teraz córeczke byś chciała czy obojetne ??
widze ze Mały daje w kość.......

u Nas.......dobrze, Lena rozrabia, coraz więcej gada, ale nocnik omija łukiem w wakacje pare razy siknęła, ale teraz ma bunt, siedzi na nim jak na tronie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 11:37   #1413
ada32
Wtajemniczenie

kasiunia tajko kwartalinko iweczko dziekuje dziewczyny za gratki

Ja nadal w szoku!!!
nie mogę ogarnąc mysli..i tych gorszych i tych lepszych..
początek a Ja już martwie się czy wszystko będzie dobrze czy podołam czy ułoże wszystko tak żeby było w porządku.. kurcze nawet myślę czy chłopczyk czy dziewczynka ..
czy Wiktorek nie będzie rozpaczał jak będę rodzic i mnie trzy dni nie będzie ..matko taki odległy czas a mi już go szkoda bo on nigdy ze mną się nie roztaje
może głupie ale mam milion myśli w głowie .. czy to hormony czy co.. czy to się ustabilizuje czy nie?
owszem cieszę się ale jest ale.....rozumiecie!?
ach i jeszcze to że karmię! i chcę nadal bo mały też tego chce!
w ogóle to czuje się zawieszona i z tż nie mam ochoty o tym rozmawiac bo on powie tylko ..wszystko będzie dobrze zobaczysz! o tak się czuuujeeeee!!!!

mam nadzieje ze szybko przejdzie!!!

przepraszam dziewczyny ale musiałam troche po marudzic!

tity.. powiedz też miałaś takiego doła na początku???

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 13:38   #1414
Tity
Zakorzenienie

iweczka nie martw się. Leoś też nocnik omija I wolałabym chyba chłopca
ada pocieszę cię, że ja będę leżeć 6 dni w szpitalu... Też się martwię, jak ja będę sobie poradzę z dwójką małych dzieci, jak będę na spacery chodzić itp. Najgorsze, że chętnie bym poszła jeszcze na studia magisterskie, ale nie chcę tak teściów wykorzystywać do opieki, moja mama póki co nie da rady się małym opiekować, a co dopiero dwójką. Póki co radości we mnie brak. Czuję się źle i zaniedbuję Leosia przez to. tzn. nie mam siły się z nim bawić. Myślę, że nam to minie i po prostu się ułoży tak jak trzeba, ale będzie to wymagało naszej organizacji Z drugiej strony cieszę się, bo Leoś nie będzie sam i myślę, że będą mieć ze sobą fajny kontakt

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 16:42   #1415
iweczka
Zakorzenienie

Tity-a czemu az 6 dni bedziesz w szpitalu???
a ja znowu 2 dziewczynki bym chciała.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 17:45   #1416
iizabelaa
Zakorzenienie

witajcie

Idi chora, ma zapalenie krtani i tchawicy,
gorączkowała 2 dni ale już lepiej,
teraz czeka ja tydzień w domku.

Cytat:
mam nowinę !!!

zgadnijcie!!!
gratulacje

Cytat:
bo on nigdy ze mną się nie roztaje
jestem w szoku

Cytat:
ciekawe jak u nas w poniedziałek, bo mieliśmy bardzo długą przerwę...
czekam na relację,
u nas młoda już miała cały dzień przerwy,
i o dziwo było ok potem,

a teraz od piątku jest w domu i dopiero w następny poniedziałek pójdzie
Stary 2012-10-07, 18:38   #1417
Montii
Zakorzenienie

ada gratulacje!!!!!!:lo ve:

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-07, 19:24   #1418
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Tity-a czemu az 6 dni bedziesz w szpitalu???
U nas się tyle leży

L
J
Stary 2012-10-07, 21:21   #1419
coralady
Wtajemniczenie

ada moje gratulacje!Suuuuuper!:jup i:

Skąd te doły przecież chciałaś być znów w ciąży?Pewnie hormony Ci szaleją
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-07, 21:28   #1420
Eirene1987
Zakorzenienie

hej hej najpierw co u nas Oli cały tydzień nie chodził do żłobka bo był chory. od kiedy chodzi do żłobka bardzo się przeziębia. jeden antybiotyk też już za nami...
teraz leczymy go inhalacjami już jest lepiej jutro do kontroli i jak lekarka pozwoli idzie do żłobka ja zaczynam od jutra praktyki w szkole podstawowej będę dzieci uczyć
Oli kochany ale ma swoje za uszami potrafi wpadać w histerię bez powodu, obrażać się o byle co, bić (!) i wiele innych zakazanych rzeczy. najfajniejsze zabawki: gniazdko (wsadzę palce zobaczymy co się stanie) , gazówka (o jaki fajny przycisk) piec w kuchni (siii mamo??? naprawdę siiii???), piloty, telewizor i wiele innych których mu nie wolno

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Eirene widzę, że mamy podobną sytucję z [pracą, od kiedy chodzicie do żłobka?
gratulacje dostania się do żłobka Oli chodzi do żłobka od 4 września pierwszy tydzień chodził na godzinkę potem na 4 i teraz na 8. od tego czasu chyba z 4 razy był przeziębiony to tak że pochodzi 2-3dni i bach 2-3 dni w domu siedzi

Cytat:
Nam niesopdziewanie wychodzi 11 ząb, ale dziewczyny czy są u Was postępy w myciu zębów? U nas tragedia, czyli nic się nie zmieniło i nie daje sobie wyszorować, a sam siorbie pastę ze szczotki....
mój też tylko pastę je

Cytat:
zgadnijcie!!!
BARDZO BARDZO SIĘ CIESZĘ ADUŚ!!!! ŻYCZĘ CI Z CAŁEGO SERCA SPOKOJNYCH 9MIESIĘCY!!! 8ZNACZY CHYBA

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 07:17   #1421
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
iweczka nie martw się. Leoś też nocnik omija I wolałabym chyba chłopca
ada pocieszę cię, że ja będę leżeć 6 dni w szpitalu... Też się martwię, jak ja będę sobie poradzę z dwójką małych dzieci, jak będę na spacery chodzić itp. Najgorsze, że chętnie bym poszła jeszcze na studia magisterskie, ale nie chcę tak teściów wykorzystywać do opieki, moja mama póki co nie da rady się małym opiekować, a co dopiero dwójką. Póki co radości we mnie brak. Czuję się źle i zaniedbuję Leosia przez to. tzn. nie mam siły się z nim bawić. Myślę, że nam to minie i po prostu się ułoży tak jak trzeba, ale będzie to wymagało naszej organizacji Z drugiej strony cieszę się, bo Leoś nie będzie sam i myślę, że będą mieć ze sobą fajny kontakt
taaak długo ..matko co to za szpital??
też tak myślę ze te obawy i ta niechęć do wszystkiego to chwilówka

kwartalinko a może Ty wrócisz pamięcią i powiesz czy takie doły łapałas na początku?

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
witajcie

gratulacje

jestem w szoku
biedna mała Iduś
dużo zdrówka królewno!!!

dzięki za gratki
może i szok ale wiesz..Ja ciagle z nim sama .. i w domu.. no nie powiem jak wraca syn ze szkoly czy tż z pracy to Ja mogę leciec do fryzjera czy zakupowe swoje szaleństwa..ale tak jak pisze "leciec" bo mały dłuzej niz trzy godziny nie wytrzyma beze mnie (cyc)

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ada gratulacje!!!!!!
dzięki Monti

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ada moje gratulacje!Suuuuuper!:jup i:

Skąd te doły przecież chciałaś być znów w ciąży?Pewnie hormony Ci szaleją
dzieki cora
no własnie!!!
chciałam ..jakieś plany były ( bez przyłożenia ale plany)
a teraz mam załamkę..i raczej nie ma to związku z ciążą że jest tylko coś innego..sama nie wiem czy to ma sens..
tak ooo. i po prostu.. martwie się trochę ..ale wiem ze to bez podstawne bo przecież wszystko sie ułoży tak jak zawsze!!
pewnie hormony

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

BARDZO BARDZO SIĘ CIESZĘ ADUŚ!!!! ŻYCZĘ CI Z CAŁEGO SERCA SPOKOJNYCH 9MIESIĘCY!!! 8ZNACZY CHYBA
dziekuję bardzo

kurcze to Oli się nachoruje
dużo zdrówka dla małego

fajnie pracowac z dziecmi
a te najfajniejsze zakazane zabawy to i moje dziecie uwielbia

W

G
Stary 2012-10-08, 09:59   #1422
coralady
Wtajemniczenie

Witam

Napiszę wpierw co u nas...otóż jesteśmy w szpitaluAle nasz szczęście już dzisiaj wychodzimy

W środę Liluś miała szczepienie i po południu dostała gorączki,podałam leki i spadła.Po kąpieli znów miał 38,5,podałam lek,a po godzinie już 40,dreszcze,zero kontaktu.Wezwaliśmy karetkę.Musiałyśmy jechać do szpitala,a tam masakra-pobieranie moczu przez cewnik,pobieranie krwi,zakłądanie wenflonu,który wyrwała więc znów to samo z drugiej rączki.Nie musze pisac jak bardzo krzyczała Bardzo ją ten szpital zestresował,panicznie boi się kogokolwiek w fartuchu czy to salowa,pielęgniarka czy lekarz.

Gorączki nie dało sie zbić przez 24h,do tego cukier miała podwyższony.

Prawdopodobnie to nierozpoznana infekcja przed szczepienim stą te powikłania.Do tego ja się od tyh szpitalnych zarazkó strasznie pochorowałam.Teraz już jesteśmy szczęśliwe,bo wychodzimy do domku

ada dasz sobie radę z dwójką maluchów,masz 8 miesięcy na przyzwyczajenie się do tej nowej sytuacji,może odciągaj pokarm i podawaj z butelki,skoro chcesz aby Wiktor pił twoje mleko.Wiem,że łatwo powiedzieć ale z każdej sytuacji da sie wyjść.Ile chcesz jeszzce karmić Wiktora?

Fiodor Dostojewski
Stary 2012-10-08, 10:09   #1423
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Napiszę wpierw co u nas...otóż jesteśmy w szpitaluAle nasz szczęście już dzisiaj wychodzimy

W środę Liluś miała szczepienie i po południu dostała gorączki,podałam leki i spadła.Po kąpieli znów miał 38,5,podałam lek,a po godzinie już 40,dreszcze,zero kontaktu.Wezwaliśmy karetkę.Musiałyśmy jechać do szpitala,a tam masakra-pobieranie moczu przez cewnik,pobieranie krwi,zakłądanie wenflonu,który wyrwała więc znów to samo z drugiej rączki.Nie musze pisac jak bardzo krzyczała Bardzo ją ten szpital zestresował,panicznie boi się kogokolwiek w fartuchu czy to salowa,pielęgniarka czy lekarz.

Prawdopodobnie to nierozpoznana infekcja przed szczepienim stą te powikłania.Do tego ja się od tyh szpitalnych zarazkó strasznie pochorowałam.Teraz już jesteśmy szczęśliwe,bo wychodzimy do domku

ada dasz sobie radę z dwójką maluchów,masz 8 miesięcy na przyzwyczajenie się do tej nowej sytuacji,może odciągaj pokarm i podawaj z butelki,skoro chcesz aby Wiktor pił twoje mleko.Wiem,że łatwo powiedzieć ale z każdej sytuacji da sie wyjść.Ile chcesz jeszzce karmić Wiktora?

o matko!!!
biedna Lila
współczuje tych przeżyć!..
tzn. że miała wstrząs "gorączkowy" tak ?? stąd ten brak świadomości i dreszcze tak??
jejku trzymajcie się dziewczyny dobrze że już wychodzicie

cora nie wiem ile chce Ja karmic.. ale wiem że wiko ma w nosie odstawienie myśle że przez zimę jeszcze mimo że jesienią miałam to zrobic to widzę po Wiktorze że nici z tego
mi to niby nie przeszkadza tylko nie wiem czy organizm wydoli!?
w sumie czytałam że nie ma przeciwwskazań ale Ja chuda jestem(51kg)i nie wiem muszę sobie więcej chyba jeśc

W

G
Stary 2012-10-08, 11:01   #1424
coralady
Wtajemniczenie

Ja pier.dziele...Wpadła ordynatorka,że przyszedł z opóźnieniem wynik posiewu krwi Lili(robili jej z podejrzeniem sepsy)i mówi,że jest niejednoznaczny.Musimy zostać i zrobić kolejne badanie.Ja już prawie spakowana.

Za chwile wpada lekarka i wyprasza ją za drzwi.Rozmawiają,po czym wchodzi i przeprasza,bo to pomyłka.Jest jeszcze jakaś dorosła osoba o podobnym nazwisku

Najważniejsze że to nie wynik Lili i wychodzimy!

Fiodor Dostojewski
Stary 2012-10-08, 12:21   #1425
marta_27
Zadomowienie

hej
u nas bez zmian, tzn. ja chora na antybiotyku a Mateusz rozrabiaka
ostatnio jest histeria na widok placu zabaw, a że widać go jak wychodzimy z bloku to za każdym razem jest ciągnięcie za rękę i wołanie: tu, tu. i ryyyyyk jak idziemy w inną stronę.

Cytat:
A u nas nic nowego, Dawid cały tydzień siedział w domu, ja z nim byłam w poniedziałek i wtorek, a od środy przyjechała moja mama. Wieczorem w środę byliśmy u lekarza i powiedział, że już praktycznie ok, ale żeby został w domu do końca tygodnia. A jeszcze do dziś niewielki katar go męczy.
Podobno na delikatne przeziębienie nałożył się równocześnie wirus koksaki (coxsackie) i pewnie stąd biegunka i te plamki na stopach i dłoniach, które przypisywałam szczepionce na ospe Ciekawa jestem jak w poniedziałek będzie z zostaniem w żłobku, bo będzie siedział w domu łącznie 11 dni
Nie wiem co się porobiło, ale od trzech dni Młody nie chce zasypiać wieczorem Po kąpieli jeszcze godzinę skacze po łóżeczku i przewraca z boku na bok, a najgorsze że chce żeby stać nad nim. Mam nadzieję, że to chwilowe.
Mnie też jakieś przeziębienie małe dopadło, mam niewielki katar i boli mnie od kilku dni gardło. W pracy dobrze, dostałam wreszcie konkretną robotę, a moi nowi współpracownicy są całkiem fajni. Jeszcze muszę jakoś ogarnąć gotowanie i sprzątanie w ciągu tygodnia. Wieczorami nic nam się nie chce, a już na pewno nie gotować na następny dzień
czytałam właśnie dziś artykuł o tym wirusie. ponoć te pęcherze też w jamie ustnej się robią i są bardzo bolesne
dobrze że Dawidek tylko na stopach i dłoniach miał

Cytat:
Ja nadal w szoku!!!
nie mogę ogarnąc mysli..i tych gorszych i tych lepszych..
początek a Ja już martwie się czy wszystko będzie dobrze czy podołam czy ułoże wszystko tak żeby było w porządku.. kurcze nawet myślę czy chłopczyk czy dziewczynka ..
czy Wiktorek nie będzie rozpaczał jak będę rodzic i mnie trzy dni nie będzie ..matko taki odległy czas a mi już go szkoda bo on nigdy ze mną się nie roztaje
może głupie ale mam milion myśli w głowie .. czy to hormony czy co.. czy to się ustabilizuje czy nie?
owszem cieszę się ale jest ale.....rozumiecie!?
ach i jeszcze to że karmię! i chcę nadal bo mały też tego chce!
w ogóle to czuje się zawieszona i z tż nie mam ochoty o tym rozmawiac bo on powie tylko ..wszystko będzie dobrze zobaczysz! o tak się czuuujeeeee!!!!
ada kochana wszystkie te myśli pewnie niedługo pójdą precz...
dasz sobie radę ze wszystkim bo silna babka z Ciebie jest. Wiktor za te 8 m-c też będzie już rozumiał duuuużo więcej a karmić możesz w ciąży i po porodzie pewnie też tylko dwójkę obsługiwać przy wadze 51kg to marny pomysł bo nic z Ciebie nie zostanie
postaraj się myśleć o samych pozytywach

a ja Ci powiem, że troszkę Wam( Kwartalince, Tity i Tobie) zazdroszczę
ostatnio coraz częściej dopadają mnie myśli że chyba tylko Mateuszka będziemy mieli nooo, chyba że w totka wygramy

Cytat:
Czuję się źle i zaniedbuję Leosia przez to. tzn. nie mam siły się z nim bawić.
ja tak mam a w ciąży nie jestem

Cytat:
witajcie

zdrówka

Cytat:
hej hej najpierw co u nas Oli cały tydzień nie chodził do żłobka bo był chory. od kiedy chodzi do żłobka bardzo się przeziębia. jeden antybiotyk też już za nami...
teraz leczymy go inhalacjami już jest lepiej jutro do kontroli i jak lekarka pozwoli idzie do żłobka ja zaczynam od jutra praktyki w szkole podstawowej będę dzieci uczyć
Oli kochany ale ma swoje za uszami potrafi wpadać w histerię bez powodu, obrażać się o byle co, bić (!) i wiele innych zakazanych rzeczy. najfajniejsze zabawki: gniazdko (wsadzę palce zobaczymy co się stanie) , gazówka (o jaki fajny przycisk) piec w kuchni (siii mamo??? naprawdę siiii???), piloty, telewizor i wiele innych których mu nie wolno
same chorowitki. dużo zdrówka
powodzenia w pracy

Mati też uwielbia zakazane. ostatnio dobiera się do okien i próbuje je otwierać. ja na zawał zejdę jak takie pomysły dalej będzie miał

Cytat:
Witam

Cytat:
Ja pier.dziele...Wpadła ordynatorka,że przyszedł z opóźnieniem wynik posiewu krwi Lili(robili jej z podejrzeniem sepsy)i mówi,że jest niejednoznaczny.Musimy zostać i zrobić kolejne badanie.Ja już prawie spakowana.

Za chwile wpada lekarka i wyprasza ją za drzwi.Rozmawiają,po czym wchodzi i przeprasza,bo to pomyłka.Jest jeszcze jakaś dorosła osoba o podobnym nazwisku

o matko kochana
na co Lila była szczepiona? a jakaś infekcja się rozwinęła?
a wyniki ma wszystkie dobre?

bajzel mają w szpitalach i tyle. dobrze że do domu wychodzicie Lilka przynajmniej jest przebadana wzdłuż i wszerz

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-08, 13:18   #1426
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
witam się z WAMI..

mam nowinę !!!

zgadnijcie!!!

Ada GRATULUJE , ale super wiadomość ( też bym chciała, ale to niemozliwe)
To hormony wiadomo że się matwisz, ale przejdzie i znów wróci dobry nastrój
Wiktorek, jak mu ząbki wyjdą będzie na pewno mniej się domagał mleczka. Karmić możesz nawet dwójkę , znam dziewczyny które tak robią, tylko się wzmocnij.
Ja z Jackiem też się praktycznie nie rozstaje , bo córka to tylko na chwilę z nim może zostać ,a i tak go przypilnuje, że guza ma potem

Martwię się o żłobek, ehh

Czyli mamy trzeciego bobasa w drodze, chyba, że mnie coś omineło.

Tity wiadmo początek ciąży najgorszy , pózniej rozkwitniesz
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 13:19   #1427
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
witam się z WAMI..

mam nowinę !!!

zgadnijcie!!!

Ada, WIELKIE GRATULACJE
Cytat:
Hej

będzie dobrze, na początku na pewno szok dla Was obojga, ale pewnie szybko się przyzwyczaicie do nowej sytuacji
trzymam kciuki za szukanie pracy

u nas też brak postępów Dawid najpierw wysysa pastę ze szczoteczki a potem macha pustą szczotką po języku i poddniebieniu
umówili się z ojcem, że jak sam nie umyje ładnie ząbków, to tata mu będzie mył, więc mąż się stara teraz dotrzymać słowa, ale to się przy płaczu odbywa

fajnie, że się odzywasz już się nie mogę doczekać wiadomości że urodziłaś

super, że Idalka już się tak zaaklimatyzowała
ciekawe jak u nas w poniedziałek, bo mieliśmy bardzo długą przerwę...

cudowna wiadomość!!!! GRATULACJE!

A u nas nic nowego, Dawid cały tydzień siedział w domu, ja z nim byłam w poniedziałek i wtorek, a od środy przyjechała moja mama. Wieczorem w środę byliśmy u lekarza i powiedział, że już praktycznie ok, ale żeby został w domu do końca tygodnia. A jeszcze do dziś niewielki katar go męczy.
Podobno na delikatne przeziębienie nałożył się równocześnie wirus koksaki (coxsackie) i pewnie stąd biegunka i te plamki na stopach i dłoniach, które przypisywałam szczepionce na ospe Ciekawa jestem jak w poniedziałek będzie z zostaniem w żłobku, bo będzie siedział w domu łącznie 11 dni
Nie wiem co się porobiło, ale od trzech dni Młody nie chce zasypiać wieczorem Po kąpieli jeszcze godzinę skacze po łóżeczku i przewraca z boku na bok, a najgorsze że chce żeby stać nad nim. Mam nadzieję, że to chwilowe.
Mnie też jakieś przeziębienie małe dopadło, mam niewielki katar i boli mnie od kilku dni gardło. W pracy dobrze, dostałam wreszcie konkretną robotę, a moi nowi współpracownicy są całkiem fajni. Jeszcze muszę jakoś ogarnąć gotowanie i sprzątanie w ciągu tygodnia. Wieczorami nic nam się nie chce, a już na pewno nie gotować na następny dzień
A co to za wirus koksaki?? nie słyszałam o czymś takim...
Cytat:
Witam

Matko kochana, ale się mała nacierpiała, szok, najważniejsze, że już wychodzicie, ale co to za infekcja i jakie to było szczepienie?
Cytat:

Masakra!
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 13:24   #1428
nuna_77
Zadomowienie

Coralady , ale miałyście stres szczerze współczuje
Super, że wychodzicie do domku
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-08, 14:28   #1429
Tity
Zakorzenienie

cora ufff dobrze, że już po wszystkim. Biedna Lili i Ty razem z nią....
ada wydoli, wydoli, tylko wcinaj więcej Później zaczniesz łykać witaminy to będzie ekstra Ja też pewnie skończę z dwójką przy cycu Chyba, że przez 6 dni w szpitalu Leoś zapomni....taaaa. Ale wiem po kim to ma, mój tata jak miał 4 lata jeszcze chciał cyca, bo się młodszy brat urodził
Leoś dzisiaj bez drzemki, zaraz idę z nim na dwór, żeby już nie spał, bo jak zaśnie to znowu pójdzie spać 00.30....

L
J
Stary 2012-10-08, 20:22   #1430
kwartalinka
Raczkowanie

hej

Cytat:
witajcie

dużo zdrówka dla Idalki

Cytat:
i dla Oliego również

Cytat:
kwartalinko a może Ty wrócisz pamięcią i powiesz czy takie doły łapałas na początku?
Ada nie przejmuj się, to na pewno hormony

ja też na początku byłam zadowolona i jednocześnie przerażona
w głowie mnóstwo pytań jak sobie poradzę z dwójką tak małych dzieci, jak to wszystko zorganizować, jeszcze miałam poważną infekcję oczu i przyjmowałam leki a wiadomo, że ten początkowy okres najważniejszy w kształtowaniu małego człowieka więc ryzyko było, co szefowa na moją kolejną ciążę bo przecież od kwietnia miałam wracać do pracy itd. itp.

z czasem wszystko przeszło i teraz wydaje się takie...normalne

pamiętam jak po informacji o mojej ciąży zaczęły się dyskusje, że jak tu mieć kolejnego malucha, jak kochać tak mocno kolejne dziecko jak te nasze maluchy biorą od nas wszystko co możliwe itd.

a mnie się teraz wydaje, że kocham Łucję jeszcze mocniej (chociaż czy to możliwe )
ja ją odstawiłam od piersi jak tylko dowiedziałam się o ciąży bo mój organizm był za słaby żeby pociągnąć mnie, karmienie Lusi i jeszcze ciążę a nie chciałam ryzykować
i mam wrażenie, że nasza bliskość się nie zmieniła, tylko wyrażana jest inaczej
a teraz rozpływam się jak ona okazuje czułości brzuszkowi (całuje, głaszcze, przytula się, robi "puk puk" do siostry) a do mnie łasi się jak nigdy wcześniej, rytuał przytulanek do mamy to już codzienność

no i wydaje mi się, że rozumie że sytuacja się zmienia, w związku z rosnącym brzuchem zaczęła się ze mną np. inaczej bawić, jest też coraz bardziej samodzielna

oczywiście, że zastanawiam się jak to będzie jak pojadę do szpitala, jak bez niej wytrzymam albo ona beze mnie , bo ja też dużo czasu z nią spędzam
ale wiem że będzie miała opiekę najbliższych jej osób więc nie może być źle

będzie dobrze Aduś

Cytat:
Witam

biedna Lileczka
ale dobrze, że już ok i wychodzicie
tym bardziej, że taki bałagan mają w tym szpitalu, a z tą pomyłką to nawet nie wiem jak skomentować, chyba ich tylko

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2012-10-08 o 20:24
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 07:09   #1431
coralady
Wtajemniczenie

olsza to była 4 dawka infanrixu,ale wydaje mi się,że powodem tych powikłan była nierozpoznana przed szczepieniem infekcja.

Fiodor Dostojewski
Stary 2012-10-09, 07:52   #1432
mik23
Rozeznanie

no jestem....

ada- gratulacje
fajnie ci i wszystko sie ulozy! A mnie moj mąż oswiecil ze moze bysmy sprzedali wozek głeboki no bo po co ma stac, a jak sie spytalam czy nie bedzie nam potrzebny, to stwierdzil ze za kilka ladnych lat to kupimy sobie nowy... Ja nie wiem co on mysli ze jak jemu sie zachce 2 dziecko to ja zawsze bede młoda i gotowa...ach...

2 tyg temu mialysmy sie zglosic na szczepienie ale mala byla przeziebiona wiec poszlysmy tylko sie zabdac. Mala czuje sie dobrze ale jeszcze troche ma katar-juz sie konczy i wychodzimy na spacerybo podobno to dobrze robi na drogio oddechowe i przylukała nas pani pielegniarka i dzwoniono do mojego męża z pretensjamidlaczego sie nie zglaszamy na szczepienie skoro dziecko jest zdrowe bo widziano nas na spacerze... No jak mnie to wnerwilo...Poszlam i powiedzialam ze ja nie bede ryzykowac zdrowiem wlsnego dziecka i narazie ma jeszcze małay bo mały ale katar i zglosze sie za kilka dni jak juz calkiem przejdzie, a na dwor wychodzimy bo poza katarem nic jej nie jest a powietrze dobrze robi na drogi oddechowe!

podrawiam was mamy
Stary 2012-10-09, 08:30   #1433
ada32
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!

przede wszystkim dziękuje Wam za gratulacje i wsparcie jakim mnie otoczyłyście

pomału już zaczynam akceptowac a nawetjuż tylko cieszyc się z tej ciąży
jutro zrobię wszystkie badania i w sobote wybiorę się do mojego lekarza..już serduszko powinno "ruszyc"(to będzie 6tc od ostatniej@ a 4tc od zapłodnienia) miejmy nadzieję ze je usłyszę i będzie wszystko dobrze

kwartalinko
dziękuję bardzo za wsparcie i wypowiedź w sprawie początków ciązy ..bardzo mi pomogłas a nawet powiem ze łzy mi popłyneły ..(hormony ach)

ogólnie to czuje się dobrze no może trochę kłuje mnie w brzuchu tak nieprzyjemnie .. wzdęcia jakieś takie bolesne i ciągle chce mi się siusiu

buziaki dla wszystkich

cora jak tam Lilusia? już w domku tak??

marta życzę Ci żebyś mogła miec jeszcze potomka

swoją drogą to jakie to przykre ze w dzisiejszych czasach przyszli rodzice planując potomstwo muszą myślec takimi kategoriami .. stać nas czy nie stać na drugie dziecko!!!...kurcze okropne!!!
też o tym myślę ale u mnie to juz nieodwracalne i musimy zakasać rękawy i będzie co będzie!..myśle jednak że zawsze jest wyjście z sytuacji nawet tej najbardziej beznadziejnej!

nuna trzymam kciuki za żłobek
nie martw się !!!

W

G

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-09, 19:37   #1434
agaaga89
Zakorzenienie

Adusia gratuluję brzuszka!! Nie martw się na zapas, jedno przy drugim się wychowa, masz mnóstwo rzeczy po Małym, dasz radę ... Sama radość teraz tylko się cieszyć

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 20:22   #1435
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Adusia gratuluję brzuszka!! Nie martw się na zapas, jedno przy drugim się wychowa, masz mnóstwo rzeczy po Małym, dasz radę ... Sama radość teraz tylko się cieszyć

w sumie to masz rację .
.wszystko mam..
nie dawno pakowałam w kartony za małe rzeczy i układałam w pawlaczu gdzie są wszystkie małe ciuszki
i sobie powiedziałam że sobie poczekają na maluszka..
a tu bach .. juuuż ..
nie długo będe wyjmowac żeby uprac ..poprasowac ..moze.. jeeenyyy coś różowego dokupic ach
ale by były jaja gdyby to jednak dziewuszka była..
a jeszcze większe jaja jak będzie chłopak
..trzeci.. ??!!!
rodzinka.pl

W

G
Stary 2012-10-09, 20:43   #1436
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie miałam pisać, że będzie RODZINKA.PL Fajnie takich trzech smyków mieć Nie ma co się załamywać, mnie mój Tata powtarzał, że jak już jest dziecko, to cała reszta jakoś się ułoży... Sprawdzone, potwierdzam Dbaj o siebie, o Was

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 08:09   #1437
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie miałam pisać, że będzie RODZINKA.PL Fajnie takich trzech smyków mieć Nie ma co się załamywać, mnie mój Tata powtarzał, że jak już jest dziecko, to cała reszta jakoś się ułoży... Sprawdzone, potwierdzam Dbaj o siebie, o Was
dzieki CI za wsparcie aga
już mi naprawdę lepiej!!!

nawet zaczepiłam już nowy wątek mam majowo czerwcowych
żeby Wam tu nie marudzic o mdłościach dołkach czy innych dolegliwościach ciążowych
tity dołączyłam do Was
moze jakoś się zaklimatyzuję..jakie to fajne te wszystkie przeżycia jeszcze raz!!!

Wiktorek w tym momencie gra w sckrabble

W

G
Stary 2012-10-10, 08:27   #1438
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
ja nadal chora wczoraj byłam u lekarza i dostałam drugi antybiotyk. może ten pomoże bo mam już serdecznie dość. w dodatku Mateusz w nocy kaszlał i teraz też pokasłuje. mam nadzieję że nic się z tego nie rozwinie

oddelegowałam chłopaków na Knilla i spacer i mam spokój do jakiejś 11 tzn muszę pranie wstawić, posprzątać i obiad zrobić ale przynajmniej jest błoga cisza

ada dzięki
szkoda że takie czasy nastały, że rodzice muszą myśleć o finansach przed podjęciem decyzji o dziecku. większość moich znajomych z tego powodu nie decyduje się nawet na jedno dziecko. czekają... tylko ja tak myślę, że zanim się zdecydują to okaże się że musztarda po obiedzie. i tylko te pieniądze im zostaną

ada no i życzę żebyś jednak mogła dokupić jakieś różowe ubranka
ja oglądam rodzinkę.pl i co tu dużo pisać. wesoło mają, hehe ja bym chyba nie dała rady z taką ilością testosteronu

cora jak tam Lilka? w domu już jesteście?

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 09:02   #1439
madalena83
Zadomowienie

hej hej

przede wszystkim ogromne gratulacje dla Tity oraz Ady
spokojnych 9 miesięcy życzę
i troszeczkę zazdroszczę

Ciekawe, która następna taką wiadomość poda

cora - biedna Lileczka - ale najważniejsze, że już w domu jesteście - bo chyba w końcu wyszłyście.

My mamy szczepienie w przyszłym tygodniu - zaległe MMR + ospę. I jeszcze nam brakuję kolejnej dawki Infarnixu.

U nas wszystko w porządku - mały rozrabia, coś tam zaczyna mówić - aczkolwiek najczęściej tata i mama. Czasami mówi daj. I kilka razy powiedział "chce to"

Cały zeszły tydzień siedział w domku - przeziębiony był. Dostał antybiotyk, bo na zwykłych lekach tylko mu się pogarszało. Na gorączkę dawałam panadol i nic nie pomagał - dopiero po kolejnej konsultacji z innym lekarzem pomógł nurofen i właśnie antybiotyk.

W efekcie przepisałam małego do innego lekarza w innej przychodzi. Bo jak poszłam do naszej to znowu trafiłam na tą która raczej niewiele umie. Dała jakieś leki (na katar oraz wysypkę).
Wysypka wyszła jeszcze gorsza, a katar przemienił się w wielkie przeziębienie.

Na szczęście do żłobka poszedł chętnie. Robi mi papa, sam wchodzi za bramki. Cieszę się, że dobrze się tam czuje.

To chyba większość żłobkowych dzieciaczków miała pierwsze przeziębiania - Idalka, Dawidek, Oli i mój.

marta_27 dużo zdrówka. Oby szybko przeszło

Mam nadzieję, że jakoś dam radę z Wami pisać. Czasami podczytuję, ale czasu albo chęci na pisanie później brak. Wieczorami po prostu padam. 3 ostatnie dni usypiam zaraz po małym - ok. 20.00

Miłego dnia życzę

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-10, 18:07   #1440
Eirene1987
Zakorzenienie

hej,. oli dalej chory trochę mu przechodzi ale niestety długo to trwa..
ja robię praktyki i jest fajnie

Cytat:
kurcze to Oli się nachoruje
dużo zdrówka dla małego

fajnie pracowac z dziecmi
a te najfajniejsze zakazane zabawy to i moje dziecie uwielbia

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
same chorowitki. dużo zdrówka
powodzenia w pracy

Mati też uwielbia zakazane. ostatnio dobiera się do okien i próbuje je otwierać. ja na zawał zejdę jak takie pomysły dalej będzie miał

no masakra co za pomysły...

Cytat:
Napisane przez madalena83 Pokaż wiadomość
To chyba większość żłobkowych dzieciaczków miała pierwsze przeziębiania - Idalka, Dawidek, Oli i mój.
o tak to chyba norma... trzeba to przeczekać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości