|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
hej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aduś gratulacje ogromne ![]() fajnie, że się z Tity spotkacie na nowym mamusiowym wątku, ja się jakoś nie mogłam odnaleźć na wrześniowo-październikowym Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() już trochę umęczona jestem, brzuchol ogromny, sił coraz mniej a moje dziecko to tzw. "żywe srebro" dobrze, że mój J. dużo pomaga i w domu i przy Lusi no i trochę zniecierpliwiona czekaniem bo wszystko wskazywało na to, że maluszka wcześniej się urodzi a tu ![]() Cytat:
![]() dam znać tak szybko jak to będzie możliwe ![]() pogromca laptopów się pojawił ![]() nowe umiejętności ujawniasz Tajka no i tyle z pisania bo coś mi wizaż szwankuje dobrej nocy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Witam się w niedzielne przedpołudnie
![]() Lena szaleje niemiłosiernie a my ledwo zyjemy bo wczoraj byliśmy na weselu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() teraz córeczke byś chciała czy obojetne ?? ![]() widze ze Mały daje w kość....... u Nas.......dobrze, Lena rozrabia, coraz więcej gada, ale nocnik omija łukiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
kasiunia tajko kwartalinko iweczko dziekuje dziewczyny za gratki
![]() Ja nadal w szoku!!! nie mogę ogarnąc mysli..i tych gorszych i tych lepszych.. początek a Ja już martwie się czy wszystko będzie dobrze czy podołam czy ułoże wszystko tak żeby było w porządku.. kurcze nawet myślę czy chłopczyk czy dziewczynka .. czy Wiktorek nie będzie rozpaczał jak będę rodzic i mnie trzy dni nie będzie ..matko taki odległy czas a mi już go szkoda bo on nigdy ze mną się nie roztaje ![]() może głupie ale mam milion myśli w głowie .. czy to hormony czy co.. czy to się ustabilizuje czy nie? ![]() owszem cieszę się ale jest ale.....rozumiecie!? ach i jeszcze to że karmię! i chcę nadal bo mały też tego chce! w ogóle to czuje się zawieszona i z tż nie mam ochoty o tym rozmawiac bo on powie tylko ..wszystko będzie dobrze zobaczysz! ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze szybko przejdzie!!! przepraszam dziewczyny ale musiałam troche po marudzic! tity.. powiedz też miałaś takiego doła na początku??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
iweczka nie martw się. Leoś też nocnik omija
![]() ![]() ada pocieszę cię, że ja będę leżeć 6 dni w szpitalu... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Tity-a czemu az 6 dni bedziesz w szpitalu???
a ja znowu 2 dziewczynki bym chciała..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie
Idi chora, ma zapalenie krtani i tchawicy, gorączkowała 2 dni ale już lepiej, teraz czeka ja tydzień w domku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas młoda już miała cały dzień przerwy, i o dziwo było ok potem, a teraz od piątku jest w domu i dopiero w następny poniedziałek pójdzie ![]()
![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
ada gratulacje!!!!!!
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
ada moje gratulacje!Suuuuuper!:jup i:
Skąd te doły ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |||
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ![]() teraz leczymy go inhalacjami już jest lepiej jutro do kontroli i jak lekarka pozwoli idzie do żłobka ![]() ![]() ![]() Oli kochany ale ma swoje za uszami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1421 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak myślę ze te obawy i ta niechęć do wszystkiego to chwilówka ![]() kwartalinko a może Ty wrócisz pamięcią i powiesz czy takie doły łapałas na początku? ![]() Cytat:
![]() dużo zdrówka królewno!!! dzięki za gratki ![]() może i szok ale wiesz..Ja ciagle z nim sama .. i w domu.. no nie powiem jak wraca syn ze szkoly czy tż z pracy to Ja mogę leciec do fryzjera czy zakupowe swoje szaleństwa..ale tak jak pisze "leciec" bo mały dłuzej niz trzy godziny nie wytrzyma beze mnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no własnie!!! chciałam ..jakieś plany były ( bez przyłożenia ale plany) a teraz mam załamkę..i raczej nie ma to związku z ciążą że jest tylko coś innego..sama nie wiem czy to ma sens.. tak ooo. i po prostu.. martwie się trochę ..ale wiem ze to bez podstawne bo przecież wszystko sie ułoży tak jak zawsze!! ![]() pewnie hormony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze to Oli się nachoruje ![]() dużo zdrówka dla małego ![]() fajnie pracowac z dziecmi ![]() a te najfajniejsze zakazane zabawy to i moje dziecie uwielbia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Napiszę wpierw co u nas...otóż jesteśmy w szpitalu ![]() ![]() W środę Liluś miała szczepienie i po południu dostała gorączki,podałam leki i spadła.Po kąpieli znów miał 38,5,podałam lek,a po godzinie już 40,dreszcze,zero kontaktu.Wezwaliśmy karetkę.Musiałyśmy jechać do szpitala,a tam masakra-pobieranie moczu przez cewnik,pobieranie krwi,zakłądanie wenflonu,który wyrwała więc znów to samo z drugiej rączki.Nie musze pisac jak bardzo krzyczała ![]() Gorączki nie dało sie zbić przez 24h,do tego cukier miała podwyższony. Prawdopodobnie to nierozpoznana infekcja przed szczepienim stą te powikłania.Do tego ja się od tyh szpitalnych zarazkó strasznie pochorowałam.Teraz już jesteśmy szczęśliwe,bo wychodzimy do domku ![]() ada dasz sobie radę z dwójką maluchów,masz 8 miesięcy na przyzwyczajenie się do tej nowej sytuacji,może odciągaj pokarm i podawaj z butelki,skoro chcesz aby Wiktor pił twoje mleko.Wiem,że łatwo powiedzieć ale z każdej sytuacji da sie wyjść.Ile chcesz jeszzce karmić Wiktora?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko!!! ![]() biedna Lila ![]() współczuje tych przeżyć!.. tzn. że miała wstrząs "gorączkowy" tak ?? stąd ten brak świadomości i dreszcze tak?? jejku trzymajcie się dziewczyny ![]() ![]() cora nie wiem ile chce Ja karmic.. ale wiem że wiko ma w nosie odstawienie ![]() ![]() mi to niby nie przeszkadza tylko nie wiem czy organizm wydoli!? w sumie czytałam że nie ma przeciwwskazań ale Ja chuda jestem(51kg)i nie wiem muszę sobie więcej chyba jeśc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
Ja pier.dziele...Wpadła ordynatorka,że przyszedł z opóźnieniem wynik posiewu krwi Lili(robili jej z podejrzeniem sepsy)i mówi,że jest niejednoznaczny.Musimy zostać i zrobić kolejne badanie.Ja już prawie spakowana.
Za chwile wpada lekarka i wyprasza ją za drzwi.Rozmawiają,po czym wchodzi i przeprasza,bo to pomyłka.Jest jeszcze jakaś dorosła osoba o podobnym nazwisku ![]() Najważniejsze że to nie wynik Lili i wychodzimy! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |||||||
Zadomowienie
|
hej
u nas bez zmian, tzn. ja chora na antybiotyku a Mateusz rozrabiaka ![]() ostatnio jest histeria na widok placu zabaw, a że widać go jak wychodzimy z bloku to za każdym razem jest ciągnięcie za rękę i wołanie: tu, tu. i ryyyyyk jak idziemy w inną stronę. Cytat:
![]() dobrze że Dawidek tylko na stopach i dłoniach miał Cytat:
dasz sobie radę ze wszystkim bo silna babka z Ciebie jest. Wiktor za te 8 m-c też będzie już rozumiał duuuużo więcej ![]() ![]() ![]() postaraj się myśleć o samych pozytywach a ja Ci powiem, że troszkę Wam( Kwartalince, Tity i Tobie) zazdroszczę ![]() ostatnio coraz częściej dopadają mnie myśli że chyba tylko Mateuszka będziemy mieli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia w pracy ![]() Mati też uwielbia zakazane. ostatnio dobiera się do okien i próbuje je otwierać. ja na zawał zejdę jak takie pomysły dalej będzie miał Cytat:
Cytat:
na co Lila była szczepiona? a jakaś infekcja się rozwinęła? a wyniki ma wszystkie dobre? bajzel mają w szpitalach i tyle. dobrze że do domu wychodzicie ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ada GRATULUJE , ale super wiadomość ![]() To hormony wiadomo że się matwisz, ale przejdzie i znów wróci dobry nastrój ![]() Wiktorek, jak mu ząbki wyjdą będzie na pewno mniej się domagał mleczka. Karmić możesz nawet dwójkę , znam dziewczyny które tak robią, tylko się wzmocnij. Ja z Jackiem też się praktycznie nie rozstaje , bo córka to tylko na chwilę z nim może zostać ,a i tak go przypilnuje, że guza ma potem ![]() Martwię się o żłobek, ehh Czyli mamy trzeciego bobasa w drodze, chyba, że mnie coś omineło. Tity wiadmo początek ciąży najgorszy , pózniej rozkwitniesz ![]()
![]() |
![]() |
#1427 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Coralady , ale miałyście stres szczerze współczuje
![]() Super, że wychodzicie do domku ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
cora ufff dobrze, że już po wszystkim. Biedna Lili i Ty razem z nią....
ada wydoli, wydoli, tylko wcinaj więcej ![]() ![]() ![]() ![]() Leoś dzisiaj bez drzemki, zaraz idę z nim na dwór, żeby już nie spał, bo jak zaśnie to znowu pójdzie spać 00.30.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | ||||
Raczkowanie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też na początku byłam zadowolona i jednocześnie przerażona w głowie mnóstwo pytań jak sobie poradzę z dwójką tak małych dzieci, jak to wszystko zorganizować, jeszcze miałam poważną infekcję oczu i przyjmowałam leki a wiadomo, że ten początkowy okres najważniejszy w kształtowaniu małego człowieka więc ryzyko było, co szefowa na moją kolejną ciążę bo przecież od kwietnia miałam wracać do pracy itd. itp. z czasem wszystko przeszło i teraz wydaje się takie...normalne ![]() pamiętam jak po informacji o mojej ciąży zaczęły się dyskusje, że jak tu mieć kolejnego malucha, jak kochać tak mocno kolejne dziecko jak te nasze maluchy biorą od nas wszystko co możliwe itd. a mnie się teraz wydaje, że kocham Łucję jeszcze mocniej (chociaż czy to możliwe ![]() ja ją odstawiłam od piersi jak tylko dowiedziałam się o ciąży bo mój organizm był za słaby żeby pociągnąć mnie, karmienie Lusi i jeszcze ciążę a nie chciałam ryzykować i mam wrażenie, że nasza bliskość się nie zmieniła, tylko wyrażana jest inaczej a teraz rozpływam się jak ona okazuje czułości brzuszkowi (całuje, głaszcze, przytula się, robi "puk puk" do siostry) a do mnie łasi się jak nigdy wcześniej, rytuał przytulanek do mamy to już codzienność ![]() no i wydaje mi się, że rozumie że sytuacja się zmienia, w związku z rosnącym brzuchem zaczęła się ze mną np. inaczej bawić, jest też coraz bardziej samodzielna oczywiście, że zastanawiam się jak to będzie jak pojadę do szpitala, jak bez niej wytrzymam albo ona beze mnie ![]() ale wiem że będzie miała opiekę najbliższych jej osób więc nie może być źle będzie dobrze Aduś ![]() Cytat:
![]() ale dobrze, że już ok i wychodzicie tym bardziej, że taki bałagan mają w tym szpitalu, a z tą pomyłką to nawet nie wiem jak skomentować, chyba ich tylko ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-10-08 o 20:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
olsza to była 4 dawka infanrixu,ale wydaje mi się,że powodem tych powikłan była nierozpoznana przed szczepieniem infekcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
no jestem....
ada- ![]() ![]() fajnie ci i wszystko sie ulozy! A mnie moj mąż oswiecil ze moze bysmy sprzedali wozek głeboki no bo po co ma stac, a jak sie spytalam czy nie bedzie nam potrzebny, to stwierdzil ze za kilka ladnych lat to kupimy sobie nowy... Ja nie wiem co on mysli ze jak jemu sie zachce 2 dziecko to ja zawsze bede młoda i gotowa...ach... ![]() ![]() 2 tyg temu mialysmy sie zglosic na szczepienie ale mala byla przeziebiona wiec poszlysmy tylko sie zabdac. Mala czuje sie dobrze ale jeszcze troche ma katar-juz sie konczy i wychodzimy na spacerybo podobno to dobrze robi na drogio oddechowe i przylukała nas pani pielegniarka i dzwoniono do mojego męża z pretensjamidlaczego sie nie zglaszamy na szczepienie skoro dziecko jest zdrowe bo widziano nas na spacerze... ![]() podrawiam was mamy
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
przede wszystkim dziękuje Wam za gratulacje i wsparcie jakim mnie otoczyłyście ![]() ![]() pomału już zaczynam akceptowac a nawetjuż tylko cieszyc się z tej ciąży ![]() ![]() jutro zrobię wszystkie badania i w sobote wybiorę się do mojego lekarza..już serduszko powinno "ruszyc"(to będzie 6tc od ostatniej@ a 4tc od zapłodnienia) miejmy nadzieję ze je usłyszę i będzie wszystko dobrze ![]() kwartalinko dziękuję bardzo za wsparcie i wypowiedź w sprawie początków ciązy ..bardzo mi pomogłas a nawet powiem ze łzy mi popłyneły ..(hormony ach) ogólnie to czuje się dobrze no może trochę kłuje mnie w brzuchu tak nieprzyjemnie .. wzdęcia jakieś takie bolesne i ciągle chce mi się siusiu ![]() buziaki dla wszystkich ![]() ![]() ![]() cora jak tam Lilusia? ![]() marta życzę Ci żebyś mogła miec jeszcze potomka ![]() swoją drogą to jakie to przykre ze w dzisiejszych czasach przyszli rodzice planując potomstwo muszą myślec takimi kategoriami .. stać nas czy nie stać na drugie dziecko!!!...kurcze okropne!!! też o tym myślę ale u mnie to juz nieodwracalne i musimy zakasać rękawy i będzie co będzie!..myśle jednak że zawsze jest wyjście z sytuacji nawet tej najbardziej beznadziejnej! nuna trzymam kciuki za żłobek ![]() nie martw się !!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Adusia gratuluję brzuszka!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w sumie to masz rację . .wszystko mam.. nie dawno pakowałam w kartony za małe rzeczy i układałam w pawlaczu gdzie są wszystkie małe ciuszki i sobie powiedziałam że sobie poczekają na maluszka.. a tu bach .. juuuż .. nie długo będe wyjmowac żeby uprac ..poprasowac ..moze.. jeeenyyy coś różowego dokupic ach ![]() ale by były jaja gdyby to jednak dziewuszka była.. a jeszcze większe jaja jak będzie chłopak ![]() ..trzeci.. ??!!! rodzinka.pl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
No właśnie miałam pisać, że będzie RODZINKA.PL
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() już mi naprawdę lepiej!!! nawet zaczepiłam już nowy wątek mam majowo czerwcowych ![]() żeby Wam tu nie marudzic o mdłościach dołkach czy innych dolegliwościach ciążowych ![]() tity dołączyłam do Was ![]() moze jakoś się zaklimatyzuję..jakie to fajne te wszystkie przeżycia jeszcze raz!!! Wiktorek w tym momencie gra w sckrabble ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja nadal chora ![]() ![]() ![]() ![]() oddelegowałam chłopaków na Knilla i spacer i mam spokój do jakiejś 11 ![]() ![]() ada dzięki ![]() szkoda że takie czasy nastały, że rodzice muszą myśleć o finansach przed podjęciem decyzji o dziecku. większość moich znajomych z tego powodu nie decyduje się nawet na jedno dziecko. czekają... tylko ja tak myślę, że zanim się zdecydują to okaże się że musztarda po obiedzie. i tylko te pieniądze im zostaną ![]() ada no i życzę żebyś jednak mogła dokupić jakieś różowe ubranka ![]() ja oglądam rodzinkę.pl i co tu dużo pisać. wesoło mają, hehe ![]() ![]() cora jak tam Lilka? w domu już jesteście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zadomowienie
|
hej hej
![]() przede wszystkim ogromne gratulacje dla Tity oraz Ady ![]() spokojnych 9 miesięcy życzę ![]() i troszeczkę zazdroszczę ![]() Ciekawe, która następna taką wiadomość poda ![]() cora - biedna Lileczka - ale najważniejsze, że już w domu jesteście - bo chyba w końcu wyszłyście. My mamy szczepienie w przyszłym tygodniu - zaległe MMR + ospę. I jeszcze nam brakuję kolejnej dawki Infarnixu. U nas wszystko w porządku - mały rozrabia, coś tam zaczyna mówić - aczkolwiek najczęściej tata i mama. Czasami mówi daj. I kilka razy powiedział "chce to" ![]() Cały zeszły tydzień siedział w domku - przeziębiony był. Dostał antybiotyk, bo na zwykłych lekach tylko mu się pogarszało. Na gorączkę dawałam panadol i nic nie pomagał - dopiero po kolejnej konsultacji z innym lekarzem pomógł nurofen i właśnie antybiotyk. W efekcie przepisałam małego do innego lekarza w innej przychodzi. Bo jak poszłam do naszej to znowu trafiłam na tą która raczej niewiele umie. Dała jakieś leki (na katar oraz wysypkę). Wysypka wyszła jeszcze gorsza, a katar przemienił się w wielkie przeziębienie. Na szczęście do żłobka poszedł chętnie. Robi mi papa, sam wchodzi za bramki. Cieszę się, że dobrze się tam czuje. To chyba większość żłobkowych dzieciaczków miała pierwsze przeziębiania - Idalka, Dawidek, Oli i mój. marta_27 dużo zdrówka. Oby szybko przeszło ![]() Mam nadzieję, że jakoś dam radę z Wami pisać. Czasami podczytuję, ale czasu albo chęci na pisanie później brak. Wieczorami po prostu padam. 3 ostatnie dni usypiam zaraz po małym - ok. 20.00 Miłego dnia życzę
![]() |
#1440 | |||
Zakorzenienie
|
hej,. oli dalej chory trochę mu przechodzi ale niestety długo to trwa..
ja robię praktyki i jest fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no masakra co za pomysły... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.