|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
epiduo - nie dawał żadnych efektów nic nie goiło się nie wysuszało, skóra się nie złuszczała nie było efektów mimo że stosowałam tyle czasu ile trzeba
już nie pamiętam jak dokładnie bo to było ok 2 lata temu Edytowane przez danielka88 Czas edycji: 2012-08-09 o 20:10 |
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nie mam sily
o i nie jestem sama
ja tez nie znam przyczyny mojego wypadania staram się więcej jeść biorę witaminy piję wodę zrobiłam badania i nadal nic ![]() oby się szybko znalazło wyjście twoja 'kępka' wygląda znajomo tylko moja jest czarna w podobnej ilości - no jeszcze zależy jak długie masz włosy Chyba się skusze na foto moich wypadłych włosków |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Nie schodźcie proszę na temat trądziku, bo ja oczywiście nie to, że się z nim męczę od wielu lat, to i włosy mi lecą
. Takie "atrakcje" sugerują bardzo jednoznacznie problemy hormonalne.Danielka88 masz tsh trochę za wysokie. A czy robiłaś jakieś inne badania poza testosteronem? Przepraszam, jeśli pisałaś, ale czy nie masz przypadkiem problemów z miesiączkami? A propos szamponu... Kupiłam sobie do mycia płyn do higieny intymnej z Rossa . W sensie, że do mycia włosów dla pielęgnacji . Wyczytałam, że dziewczyny stosują. Mam dość szamponów zapobiegających wypadaniu, bo g*** robią, poza sianem na głowie . Na razie - po jednym myciu - stwierdzam, że włosy wyglądają fajnie, wpływu na skalp czy wypadanie na razie nie zanotowałam żadnego. Używacie może?---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Oj, zapewniam, że nie u każdego.
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
mam wrażenie że po tych maściach moja skóra jest bardziej zmarnowana zero nawilżenia szorstka do tego rogowacenie na policzkach ,zaczerwieniona (ale też od zawsze rumieńce), nierówności i jeszcze trądzik - i tak jest już ok 2 lat wcześniej było lepiej
czego bym nie użyła to się robią krosty jak nie użyję to tez Chciałabym ją jakoś unormować żeby funkcjonowała samodzielnie a nie tylko z podkładem- nigdy nie mogę odstawić
|
|
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
--Olka--, jeśli chodzi o inne zastosowanie płynu do higieny intymnej, to moje koleżanki np. nim myją także twarz
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
aduskaxdxd, ale mnie na tym trądziku nie zależy... Chodzi mi tylko o włosy. Nie wiem trochę czemu mi to Visaxinum zapisała, jaki to ma związek z wypadaniem??
Ech, u mnie dziś łącznie ponad 100 bez mycia, mimo że odstawiłam Seboradin... Coraz gorzej z tymi moim włosami.
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na razie jeszcze schną, mam wrażenie niedomycia, ale zobaczę po wyschnięciu. Też mam dosyć szamponów na wypadanie, najgorsza chyba dermena jest dla mnie, jeden wielki kołtun. Na włosy, które wypadają z przyczyn hormonalnych to chyba najlepsza pielęgnacja nie pomoże i jednak dobrze jest się silikonami chociaż w odżywce ratować, żeby nie wyrywać więcej przy czesaniu.
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
ok własnie to o włosach miało być
miesiączki mam regularnie tsh według endo jest dobre mam zmianą na tarczycy ok.0,5 cm i kilka drobnych ale to podobno nic grożnego oprócz tych badan mam zrobić androstendion i DHEAS za wszystkie płacę wiec nie odrazu p. endo stwierdziła ze u mnie to nie problemy hormonalne lecz dermatologiczne a dermatolog stwierdził że hormonalne a jakie jeszcze badania mogę zrobić Myslałam że te hormony świadczą o włosach? |
|
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- sprawdź żelazo, ferrytynę, tibc - androstendion i dhaes najlepiej w 7-8 dniu cyklu przyczyn wypadania włosów jest ponad 50 ... |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiesz co nie mam pojęcia, może ma za zadanie zahamować wydzielanie łojotoku. Ja już nie wierze tym Panią dermatolog...;/ i znajde sama przyczyne a może i już znalazłam z pomocą noemi82 tylko jak to potwierdzić ;d o to jest pytanie
Edytowane przez aduskaxdxd Czas edycji: 2012-08-09 o 20:54 |
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
Nie no chyba nie bedzie aż tak źle ( sama niewierze co pisze)....w telogenowym problem mija po jakims czasie,w naszym przypadku hormony muszą dojsc do siebie, u jednej trwa to 1 miesiąc u inej 6 mies.ale skoro @ mamy regularnie, poza wypadaniem włosów wszystko ok to pozostaje nam czekać i mniej się stresować...Juz niemam innego wytłumaczenia i wmawiam sobie non stop ze łysa nie będe....Zobacze co powie mi mój gin (juz nie moge doczekać sie wtorku) i czy zleci badanie hormonów i wizyte u endo, dermatologa mam na 4 września ( o ile do tego czasu będe miała cokolwiek na głowie zeby pokazac)
Nie mam pryszczy tylko prześwity |
|
|
|
#1425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyżbym znalazła przyczyne?!
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Na takie po antykach wypadanie może pomógłby wam Alpicort e, on zawiera estrogeny. Możecie poprosić dermatolog. Po antykach jest też często podwyższona prolaktyna, na lekkie podwyższenie można brać ziołowy castagnus.
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=marika39;35792002]Zatrzymasz wypadanie , pod warunkiem , że przestaniesz się stresować
Pozwól , że jeszcze jedno napiszę,nie wiem kiedy miałaś robione usg dopochwowe, żeby stwierdzić różnicę między ostatnim badaniem , czy nie pojawiły sie pęcherzyki na jajnikach (ogólnie czy nie ma zmian od ostatniego usg). Nie wiem dlaczego masz brać od nowa te same leki , skoro dochodziło do obfitego krwawienia. To troche się mija z celem , w tej sytuacji powinno być stężenie estrogenów do progesteronu odpowiednie do Twojego problemu , tu powoduje problem w postaci krwawienia. Przeciez nie chodzi o to żeby mieć krwotoki, bo skończy się to tragicznie. TO POGRUBIONE, to odzwierciedlenie moje. i też cieszę się jednymŻyczę powodzenia i mam nadzieję że wszystko sie ułoży, daj znać Nie zle mnie zrozumialas To nie są te same leki tamte po ktorych krwawilam strasznie byly to tabletki ktore musze brac calym ciagiem non stop dopoki sama ich nie przestane brac a te co dostalam teraz to sa na regulacje okresi i dostalam 2 rodzaje : 1- mam brac 2x dziennie przez 5 dni po nich mam dostac okres a 2 : brac od 2 dc. do 6 dc. przerwa do 28 dnia i od nowa to samo i tak przez 3 cykle . W zyciu nie podjelabym sie znowu tych samych tabletek wiedzac ze nie reaguje na nie tak jak powinnam . 1 usg dopochwowe mialam robione 2 lata temu gdy robilam badanie na prolaktyne bo bylo podejrzenie o PCOS ale nic nie wykryto . I teraz miualam robione 2 ale zwykle brzuszne i nic nie zauwazono. Dziekuje i dam znać napewno jak stoi cała sytuacja ! Edytowane przez Blackbejbe Czas edycji: 2012-08-09 o 21:43 |
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie mam sily
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Blackbejbe;35799771]
Cytat:
Skoro tak pani doktor zadecydowała to ok. Ale z takim problemem jaki masz, nie wiem czy tabl na regulacje coś pomogą. ( mi nie pomogły)Jak masz wyregulować coś czego przyczyną jest kolosalna różnica w poziomie zawartości hormonów, a tego 3 cyklami się nie zrobi. Masz większy problem niż tylko zwykłe nie regularne miesiączki. No ale - lekarz ma rację, mam nadzieję że tak.Usg brzuszne nic nie da, a 2 lata to szmat czasu, przy takich schorzeniach usg powinnas mieć co roku robione, a skoro masz w dalszym ciągu problem- tym bardziej jest ryzyko powstawania zmian na jajnikach oraz w macicy. Mam nadzieję że wszystko się ułoży, czego Ci życzę
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli u mnie jest telogenowe to za bardzo wcierki i szampony mi nie pomogą samo mine i wróci do normy po jakimś czasie...pytanie tylko po jakim jak zostane łysa? Dziś czesanie poranne 60 sztuk, wzystkie długie, grube prawie wszystkie bez odrostu (czyli juz martwe nie rosnące od jakiegos czasu) |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do hormonów, to warto zrobić ... ale nie pojedynczo a wszystkie od razu, bo masz wtedy pełniejszy obraz ich pracy
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
Dla aduskaxdxd poczytaj ciekawy artykuł http://wypadaniewlosow.edu.pl/2010/0...u-telogenowym/
Nie, nie byłam u trychologa bo u mnie w mieście kgoś takiego niema, wiem ze co jakis czas przyjezdza Pani z Łodzi i ona moze pobrac probke do badania z tym ze samobadanie 160zł plus wizyta prywatna kolejne 160zł a jestem bez pracy ( siedze w domu z synkiem) i ciężko jest mi 320zł wydac na włosy bo mam tysiąc innych wydatków, smutne ale prawdziwe Edytowane przez noemi82 Czas edycji: 2012-08-10 o 08:30 |
|
|
|
#1435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez aduskaxdxd Czas edycji: 2012-08-10 o 09:17 |
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh... Wstałam idę do łazienki a tu kłębek włosów spada.. Z dnia na dzień jest coraz gorzej.. Mam nadzieję ,że jak zacznę się leczyć na tarczycę to włosy przestaną wypadać
|
#1437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszytkie te moje podejrzenia i samodzielna ocena włosów które wypadły wskazują na właśnie taki rodzaj łysienia, jeszcze jakby sie okazało ze hormony mam zdrowe, w normie to nic tylko pozostaje czekac az wypadnie to co ma wypasc ( w telagenowym nigdy nie wyłysiejemy do konca tylko czupryna przerzedzi się), pogadac ze normalnym dermaotolog zeby troszke uspokoił, podniósł na duchu, wzmacniac sie suplementami zeby toco wyrośnie było mocne, zdrowe i gęste....i za jakis czas cieszyc sie pięknymi gęstymi lsniącymi włosami... |
|
|
|
|
#1438 |
|
Konto usunięte
|
Nooo właśnie, ja też muszę iść na badania tarczycy ; o
Moja mama, babcia, ciotka, siostra, mama mają podwyższone cośtam, nawet sama nie wiem co, i jak to się nazywa... Wczoraj przyszła do mnie vatika kokosowa, nie widzę spektakularnej różnicy, ale to pierwsze użycie.. Po tych wszystkich piciach pokrzywy, skrzypu, smarowaniu jakimś płynem, braniem cynku i vitapilu też nie bardzo.. ale to dopiero pierwszy tydzień, jeszcze trochę muszę poczekć... |
|
|
|
#1439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
codziennie to wypada mi ok 200 włosów bez mycia i tak już kilka lat dziwie się że je jeszcze mam chyba że taka ich natura ?? (ale to chyba niemożliwe bo nie mam ich aż tak dużo żeby 200 było normą) wizyta u dermatologa dopiero we wrześniu chciałabym na własną rękę coś zdziałać ale nie wiem co wiec pójdę dziś do ogólnego zobaczymy co powie może dostanę skierowanie na dheas i andro bo kosztują oba 80 zł u mnie |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak brałam tabletki włosy w ogólne nie leciały. Dokładnie, przerzedzenie mam okropne, boje się tylko, że operacji problem się nasili i nie bd miała nic już na głowie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

. Takie "atrakcje" sugerują bardzo jednoznacznie problemy hormonalne.
. W sensie, że do mycia włosów dla pielęgnacji
. Wyczytałam, że dziewczyny stosują. Mam dość szamponów zapobiegających wypadaniu, bo g*** robią, poza sianem na głowie
. Na razie - po jednym myciu - stwierdzam, że włosy wyglądają fajnie, wpływu na skalp czy wypadanie na razie nie zanotowałam żadnego. Używacie może?