|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Wystarczy wszystko razem zmieszac, ja użyłam jednego jajka, ok. 2 łyżki sera białego i delikatnie sypnełam otreby, ale lepiej dac wiecej, bo mi sie strasznie rozwalały. Powinno miec taką zwartą konsystencję, na koncu cynamon i owoce (najlepiej słodkie, bo to jedyny cukier). Smażone zupełnie bez tłuszczu, polecam zupełnie zapomniec o czyms takim jak olej, wyposażyć się w teflonowa lub ceramiczną patelenkę
![]()
Niektóre szczyty można zdobyć tylko razem. ![]() Edytowane przez pagzik Czas edycji: 2012-07-21 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agna a stronka fajna dzięki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy ma któraś z Was wagę która pokazuje cały skład ciała % ile wody, ile mięśni a ile ważą kości?? ostatnio natrafiłam przypadkiem i tak myślę,że jak będę mieć troszkę luźnej kasy to się w taką zaopatrzę bo w tej chwili to nie mam tak by na wagę wywalić Madzia i jak na xboxie się ćwiczy fajnie?? nie nudzi Ci się? ![]() ale mam chęć na ogórkową taką kwaśną ![]() ![]() o taką wagę mi chodzi http://allegro.pl/tanita-bc-730najmn...495953212.html Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2012-07-21 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
dzień dobry (a właściwie dobry wieczór).
mam na imię Ola i właśnie wpisałam w googla "jak schudnąć 30 kilo w pół roku". wizaż wyskoczył jako jedna z pierwszych stron, więc pomyślałam, że się do Was zaloguję i spróbuję podzielić swoją dietę z innymi ![]() jestem gruba. ważę 100 kilo. bywałam na różnych dietach. pół roku temu prowadziła mnie dietetyczka i doszłam do 91 kilogramów. niestety 100 złotych tygodniowo (natur house) przerosło moje finansowe możliwości. wróciłam do normalnego jedzenia i waga też wróciła. wczoraj podczas spotkania na piwie z moją bardzo szczupłą koleżanką, lekko podchmielona, rzuciłam "a co byś powiedziała, jakbym schudła 30 kilo". zrobiła wielkie oczy i stwierdziła, że nie wierzy, że jestem w stanie się tak w sobie zebrać. pomyślałam więc, że udowodnię. przede wszystkim sobie. i schudnę te 30 kilo, a może więcej, do moich urodzin, w lutym. mój problem polega na tym, że jestem bardzo niekonsekwentna i pewnie po dwóch dniach zacznę szukać powodu, żeby odpuścić. być może dlatego piszę tutaj, z prośbą o duchowe wsparcie. przecież to może się udać, a ja w zimowe imprezy mogę być całkiem niezłą laską, prawda? ![]() no więc zaczynam. od poniedziałku, bo w lodówce jeszcze trochę "normalnego" jedzenia do skończenia. a potem, no cóż, planuję hardkorowo. muszę mieć od razu efekty, żeby wiedzieć, że to nie idzie na marne. to, że Wam się udaje, bardzo mnie motywuje ![]() Ola wiek: 27 wzrost: 170 waga: 101 kilo planowana waga: 70 (ale tak 62 byłoby optymalnie :P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja zaliczyłam dziś tylko 40 min. powoli się rozkręcam ![]() wraca do hula hop i a6w ![]() a steper polecam - świetny na celulit ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
muszę spróbować ![]() zgadzam się - patelnia z teflonem, ja zupełnie wyeliminowałam smażone. Już od 1,5 roku nie jem smażonego. No oprócz wyjątków od wielkiego dzwonu jak jestem u kogoś w gościach, albo na jakiejś uroczystości, ale to bardzo bardzo rzadko ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2012-07-21 o 19:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- zapomniałam dodać, mój cel to 60 ![]() ![]() ![]() p.s. słyszałyście coś na temat programu K.Skrzyneckiej i jej męża pt. "zyskaj formę w 10 tygodni? Brzmi ciekawie, ale sporo to kosztuje. Słyszałyście o tym? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dietę zacznij od dziś , nie od poniedziałku tylko od dziś, nie znaczy to drastycznych wyrzeczeń ale już dziś zrób chociaż maleńki kroczek w tym kierunku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- [QUOTE=Agna;35439039]ja mam taką wagę, ale zupełnie z tego nie korzystam ![]() ![]() ![]() czyli nie polecasz szkoda kasy na taka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ma cel przed ponownym zajściem w ciążę zejść do 60 , daj Boże ![]() to zależy, jeżeli tobie są potrzebne takie funkcje to jak najbardziej możesz sobie taką kupić tym bardziej jeśli różnicy w cenie nie ma, jeżeli mogę doradzić to na pewno polecam wagę elektroniczną, nie na wskazówki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- może ktoś zechce skorzystać: https://wizaz.pl/kulinaria/kolekcje-...y-diety-dukana wprawdzie zaczerpnięte z diety dukana , ale może można wybrać coś dla siebie interesującego. mój bilans dzisiejszego dnia: 1 dzień a6w ![]() 20 minut hula-hop 35 minut steper dziś nie obeszło się bez grzeszków ![]() były chipsy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam trochę leniwo dołujący dzień i nie miałam ochoty nic a nic robić, nawet palcem kiwnąć i .... ok. 18 stwierdziłam, że jednak poćwiczę bo przez kolejne dni nie będzie możliwości jak zaczęłam tak przez 2 godziny ćwiczyłam normalnie mój rekord ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Ale lecicie z tymi postami ![]() Ja tez dzis zgrzeszylam..3 delicje zjadlam ![]() przed poludniem pocwiczylam 20 min z Mel B a przed chwila zrobilam kolejny (23) dzien a6w .. az sie spocilam ![]() Narazie trzymam sie diety i sie nie waze ,nie chce sie denerwowac ![]() ![]() Jutro sprobuje zrobic te placuszki i dodam rodzynki, ktore uwielbiam ![]() P.S. Witam nowe kolezanki ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za pierwszym razem aż miałam mdłości i zawroty głowy jak coraz więcej było tych powtórzeń, za drugim razem szło jak spłatka i jakoś za lekko mi się już robiło całą serię, nie było już tak hardkorowo ![]() efekty zarąbiste! Brzuch płaski jak deska, mięśnie takie spięte, usztywnione, same utrzymywały brzuch w "płaskiej" formie niczym gorset, nawet lepiej! ![]() Dobranoc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
Ja mam za 4 dni @ i straznie mi się chce słodkiego, ale się trzymam. Własnie wrocilam z grilla u znajomej i nie ruszyłam nic, nawet soczku
![]()
![]() |
#1424 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() co będę jadła, to się okaże. bylebym nie padła pod biurkiem w pracy z głodu ;-) pozdrowienia, dobrej nocy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiem ci , że jak miewałam straszną ochotę na czekoladę, z wyliczonego bilansu kalorycznego , wychodziło że mogłam sobie pozwolić na 2-3 kostki czekolady - obliczyłam sobie z opakowania ile to jest kalorii i przed okresem , czy w chwilach gdy miałam ochotę pozwalałam sobie na małe co nieco ![]() Z drugiej strony jednak wyregulowanie trzustki przy odchudzaniu, żeby nie wywalała tak insuliny zajmuje 3 miesiące i rzeczywiście na początku jest ciężko zerwać z węglowodanami. Ciągle człowieka ciągnie, a później jak się organizm odzwyczai to powiem ci, że nawet się nie chce tego słodkiego, poważnie - mogło leżeć, mogli wszyscy dookoła jeść, a mnie nie ruszało. Leżały zapasy słodyczy w szafce na wypadek gdyby ktoś wpadł, a mnie nic a nic nie kusiło.....Teraz jak się znowu rozregulowałam już tak nie jest, a zwłaszcza jak się przegłodzę, i tutaj też jest złoty środek przy odchudzaniu bardzo ważny - jeść mniej a częściej, jadłam średnio co 2-3 godziny, nie czujesz głodu - nie ma ciągu na słodkie ![]() U mnie teraz z tym ciężej, bo praca trochę zakłóca mi zasady racjonalnego żywienia, ale się staram jak mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilkę, ostatnio mam mało czasu i tylko Was podczytuję. Witam nowe koleżanki ![]() Inusia, mam nadzieję, że z kotkiem ok ![]() Agna to prawda, że ochota na słodycze maleje, co prawda jak ktoś przyniesie to trudno mi się jeszcze oprzeć, ale coraz łatwiej jest mi się ograniczyć lub oprzeć oraz już mnie tak nie ciągnie na co dzień, sama już też nic nie kupuję ![]() Wpadłam się pochwalić, kilka dni temu okres mi się skończył, dzisiaj się zważyłam i.... jest 98 kg, czyli w ciągu niecałych 2 mies. jestem 7,7 kg na minusie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie, a Sylwusi i Madziek życzę wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z kotkiem lepiej na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ja również życzę SYLWII i MADZI wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, osiągnięcia wymarzonych celów i jak największej ilości kg na minusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Przyczajenie
|
napisałam wczoraj, ale widzę, że się nie zapisało ;-(
bardzo dziękuję za przyjęcie do grupy, wsparcie i słowa otuchy ![]() będę się bardzo starać, choć oczywiście już dzisiaj jestem po 'poważnej' rozmowie z moją mamą, która twierdzi, że schudnięcie 30 kilogramów w ciągu pół roku to jakaś totalna głupota. ale cóż, pisałam już wcześniej - ja potrzebuję szybkich efektów, bo bardzo się zniechęcam. plan na jutro: 1. pobudka i pół godziny spaceru z kijkami przed pracą; 2. 5 racjonalnych posiłków w odstępach 3-godzinnych (żadnego chleba, ryżu, makaronu, ziemniaków); 3. godzinka siłowni po pracy. no, zobaczymy, co to będzie... ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
Eh, trochę zaniedbałam forum ostatnio, ale dużo się działo...
![]() i jedno kilo mniej ![]() Czyli jest 78, do prawidłowej wagi wg BMI brakuje mi jeszcze hmm 4-5kg XD Chyba muszę więcej skakać na skakance xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
inusia - no jeszcze te 4 i pół i będzie waga prawidłowa, to znaczy 74 -> górny pułap BMI ;D ale i tak zależy mi na większej ilości :< no ale nie od razu Kraków zbudowano, nie?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
królikoholiczka
|
witam dziewczynki... był u mnie tż i się niestety przed samym jego wyjazdem porządnie pokłóciłam... czuje że waga poszła w górę... jutro się zważe i pewnie wyjdzie... trochę sobie pofolgowałam i teraz wylezie... zresztą mam dola i nie mam na nic siły...jakaś masakra się dzieje ostatnio ze mną...
![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#1434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już spaliłam 1,5kg z moich dwóch nadprogramowych i już mam nadzieje niebawem będzie mniej niż przed imprezą. Moje BMI jest teoretycznie w normie, ale ja nie jestem zadowolona. Mama mojego TŻta dziś mi powiedziała, że już jestem chudziusieńka(w porównaniu do kiedyś) i żebym teraz już tylko utrzymywała. A ja bym chciała jeszcze te 15kg...
Niektóre szczyty można zdobyć tylko razem. ![]() Edytowane przez pagzik Czas edycji: 2012-07-22 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brawo! ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() czyli całkiem realny plan ![]() Ja zgubiłam 22kg w niecałe pół roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Tak jak wszystkie uczestniczki tegoż wątku potrzebuje duchowego wsparcia w odchudzaniu. Zaczęłam na wakacje w zeszłym roku. Wytrzymałam miesiąc, potem wróciłam to normalnego jedzenia. Schudłam 4kg. W tym roku też zaczynam, ale mam nadzieję, że wytrzymam dłużej. Moim największym problemem jest ruch, bo od intensywnego nagłego zmęczenia (które pojawia się u mnie od pierwszych przebiegniętych 100m) duszę się. Mam astmę i takie u mnie występują objawy. Dziś pierwszy raz przeszłam 5km sposobem Nordic Walking. Będę starała się robić tak codzień. Ale wiem, że siedząc na tyłku też da się schudnąć, bo przecież pozbyłam się 4kg w miesiąc. Wiek: 17 Wzrost:173cm Aktualna waga: 82kg Planowana waga: 65kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
ja tradycyjnie - otreby owsiane z mlekiem 0,5%, cynamonem i kardamonem - są super, maja dobry wpływ na naczynia krwionosne i przyspieszają metabolizm
![]() |
#1439 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() a ja jeszcze nie wiem co na śniadanie..albo twarożek z jogurtem a może musli z mlekiem...sama jeszcze nie wiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Placek tortilla z biedronki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.