Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 07:25   #1411
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

dalijka mocno zacisnięte

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

bałam sie powrotu, i tak czuje sie jak 5 koło u wozu, robię co mi każą i jestem grzeczna i nie gadam za wiele , wiem że nie moge sobie jawnie ponarzekać i mówić co mylśle.
Dostałam obowiązki laski co pracuje 3 miesiące, to nic ze mam kursy porobione i pracuję ponad 4 i umiem prawie wszystko co pozostałe laski, ale siedze cicho, robie swoje i o 14,30 do domu.
Generalnie nie jest tak źle jak sie spodziewałam

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

tak w ogóle to dzieńdoberek

u nas po drugim dniu podawania kaszek, nocka bez zmian, pobudki jak były tak są
zaraz chyba zmykam do reala po pampki i słoiczki dla malej, bo taki skwar się zapowiada, że potem już raczej nie wyjdziemy
cala noc przy otwartym oknie a i tak gorąco

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
dzisiaj bedzie jakaś masakra "temperaturowa" u mnie w domu juz jest chyba 28 st;/ koło poludnia uciekamy stąd nad jakąs wode albo basen, gdzies do cienia oczywiście bo dzis o udar nietrudno, myslicie ze jak bede siedziala z malym gdzies nad wodą 4 godz powiedzmy ale podkreślam w cieniu!! tylko i wyłącznie to nic mu nie bedzie nie? chyba lepsze to niż siedzenie w dusznym domu jak myslicie? mi to tak takie temperatury nie straszne ale maly to bardzi cieżko znowi, u nas jest naprawde cieplo bo mieszkamy na poddaszu, caly czas w jego pokoju włączony jest wiatrak w gore zeby troche rozwiewal tą duchote
jakis czas temu jedna z dziewczyn pisała, że widziała przypadek jak po dwóch godzinach przebywania dziecka w upale w cieniu 9-mies. bejbik dostał udaru i go pogotowie zabralo ja mam cały czas tą historie w głowie i jak wczoraj wyszlam z mała na dwór to mimo ze spokojnie zasnęła to szybko wróciłam do domu - mi bylo cięzko oddychac a co dopiero taki maluszek - tym bardziej ze sie nie poskarży ze mu gorąco...
ja bym na Twoim miejscu odpuscila, chyba ze będzie super wietrznie i naprawde chłodek w cieniu

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 07:35   #1412
glamourous
Zakorzenienie

dallia my tez kciuki trzymamy
noc tragedia po prostu

a wczoraj wieczorem zostawilam chlopcow niby bezpiecznie na macie i poszlam robic wode na kapiel, wychodze z lazienki a adam na korytarzu 30 cm od schodow
az mi skora scierpla ale nieprzypuszczalam ze kurczak tak szybko taki kawal zajdzie
Stary 2012-06-30, 07:40   #1413
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a wczoraj wieczorem zostawilam chlopcow niby bezpiecznie na macie i poszlam robic wode na kapiel, wychodze z lazienki a adam na korytarzu 30 cm od schodow
az mi skora scierpla ale nieprzypuszczalam ze kurczak tak szybko taki kawal zajdzie
u mnie tez już się "wędrówki" zaczynaja wprawdzie jeszcze na pełzaka, ale B. juz przemieszcza się z szybkością blyskawicy, jak na ten tryb na szczęście u nas schodów niet ale znając zycie niedlugo inne "bezpieczne" rozrywki sobie znajdzie

Stary 2012-06-30, 07:55   #1414
21pyza
Zadomowienie

Witam wszystki mamusie. U nas dzis pobuda standardowo 5:10, ale małż wstał i zabrał malucha do salonu i pospałam do 7:20:ju pi:
Zaraz zboieramy sie na zakupy bo sie nam remont szykuje i musze wybrac tapety i podłoge do pokoju, a potem taki skwar zapowiadaja ze spacer dopiero popołudniu planuje

Cytat:
i jeszcze jedna fatalna wiadomości, dostałam wczoraj @ a juz myslalam ze to nigdy nie nastąpi, prawie 7 mc ehh tż oczywiście skomentował ze może zalatwic żebym jednak długo nie miala ale takie żarty to mnie aktualnie nie śmieszą
Jakbym czytała o sobie. Przez 17 miesiecy było tak pieknie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dallia my tez kciuki trzymamy
noc tragedia po prostu

Mój na razie tylko pełza a tez strach go zostawić jak zacznie raczkowac albo chodzić to dopiero sie zacznie
Stary 2012-06-30, 08:21   #1415
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

U nas pobudka o 8.20- nawet nie wiem, kiedy Michałek w nocy na cyca wstał, a córcia przespała cała noc- pomogły szybko podane syropki, bo moze z 2 razy kaszlnęła zapowiada sie boska pogoda a ja plauje wystawic rzeczy na allegro, min kołyskę

pamiętacie od kiedy można dzieciom kalafiorka do zupki dodawac, bo nie pamietam? zeby sie nie okazało, ze to od jakiegos 10 mies zreszta teraz tan na oko daje Michałkowi z tego co pamietam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:35   #1416
dygotka8
Zakorzenienie

moja kalafiorka jadła w jakiejs kupnej zupce,a wczoraj ja tez dodałam troszkę.
jak gotujecie to jakich warzyw dajecie najwięcej??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:56   #1417
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Jestem wytańczona, wybawiona, zadowolona i z małym kacem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Miko śpi ja zrobiłam kolaje (udka Princeski) i czekam a mężusia wraca dopiero o 22:30
I jak, smakowało?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

co to ja jeszcze miała....Princ jak impreza? daj jakieś fotki jak sie odstrzeliłaś? może nas zainspirujesz
Udana Na fb wrzuciłam fotki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ale tu cisza. W domu cisza. Dzwoniłam drugi raz do mamuśki, a tam moja niunia gada i gada i gada Tęsknie za nią
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:00   #1418
kasia_aa
Zadomowienie

Princ ide ogladac, a nas ta wode to pojexiemy jednak do takiego lasu tam powinno byc ok, njada tez znajome ze swoimi dzirciakami zobaczymy jak uznam ze jest za cieplo to wrocimy ale my juz w domu mamy hice makra, zaraz malego wkladam do wanny zeby go ochlodzic
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:01   #1419
nettka_
Zadomowienie

witam weekendowo

A my sobie pospaliśmy do 7.30

U nas już od 8 jest taki upał ,że nie ma czym oddychać

Spadam sprzątać

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:08   #1420
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ ide ogladac, a nas ta wode to pojexiemy jednak do takiego lasu tam powinno byc ok, njada tez znajome ze swoimi dzirciakami zobaczymy jak uznam ze jest za cieplo to wrocimy ale my juz w domu mamy hice makra, zaraz malego wkladam do wanny zeby go ochlodzic
Udanej wycieczki
Stary 2012-06-30, 10:14   #1421
mol_aa
Zadomowienie

dzień dobry

U nas burza i pada ( dolny slask), w koncu jest czym oddychać

mieliśmy jechac z tżem nad jezioro, do rodziców na działkę, ale ubiegł nas mój brat ze swoją familią (rzadko się spotykamy, bo moja bratowa nie trawi mnie i przy każdej możliwej sytuacji próbuje wszcząć kłótnie dlatego my ten weekend siedzimy w mieście, no gdyby rodzice byli na działce to co innego a tak d.upa

Piter wczoraj miał imieniny i od dziadków dostał kasę na jeździk z fisher price grzecznie posłuchali i nie kupili zwykłego chodzika, tylko kazali nam kupić taki jaki chcemy
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 10:25   #1422
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Piter wczoraj miał imieniny i od dziadków dostał kasę na jeździk z fisher price grzecznie posłuchali i nie kupili zwykłego chodzika, tylko kazali nam kupić taki jaki chcemy
A masz konkretny na myśli?

Fajnie, że dziadkowie posłuchali i nie zrobili po swojemu
Stary 2012-06-30, 10:37   #1423
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
I pytam widziałyscie na fb Princ????????????????????
Bez komentarza.Jak usłysze ze masz dziewczyno jakies kompleksy to łomot)))Nie dziwie sie ze Twoje zycie seksualne tak wyglada)))Zazdraszczam!
Stary 2012-06-30, 10:44   #1424
mol_aa
Zadomowienie

Princesko jeździk lewek
BTW niezła dzaga z CIEBIE a któs tu czasami o kompleksach pisze
a jak chodzi o kompleksy to chyba ja w nich utonę, bo jak patrze na Ciebie to ja to totalna rozpacz, chude, z poobijanymi nogami (ostatnio chodze jak sierota, co chwilę muszę w coś wleżć i siniaka nabić
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:05   #1425
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witam
Miałyśmy dziś dzień otwarty w żłobku państwowym, stanowczo stwierdzam, że NIE ODDAM tam mojego dziecka!! Możecie sobie wyobrazić 30 maluchów do roku i 2 panie na zmianie porannej i 2 panie na zmianie popołudniowej plus woźna?????? JA NIE. Poza tym panie niestety starsze a moja córa wyje na widok starszych osób, nie wiem czemu... Poza tym nie podoobało mi sie wiele rzecz , na sam początek stosunek pań, nawet nie pytały o imię dziecka, tylko ogólnie rzecz ujmując olewały dzieci. A najlepsze ze wrzesień jest miesiacem adaptacyjnym i dzieci mogą w placówce przebywać godzine, dwie dziennie, bo inaczej bedzie zle. Spoko tylko jak sie pracuje to co zrobic??? Idziemy wiec do prywantego złoba, który znam dość dobrze grupa najmłodsza liczy 12 dzieci 3 panie mlode w grupie.

AAAAA wiecie ze podaje sie juz maluchą w żłobku publicznym wszystko co możliwe do jedzenia??? Np zmiskoswane *(dla dZIeci do 7 miesiąca), w małych kawałakch dla starszych: gołąbki czy mielo0ne, czy inne rzeczy, pije sie tylko z kubeczka (tekst pani: dziecko sie w końcu nauczy), nie używa sie butelek i dziecko musi umiec jesc z łyżeczki, spoko zwaszcza dla 4 miesięcznych bobasków!!! AA na śniadanko są kanapki, a dla roczniaków paróweczki....

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:31   #1426
nettka_
Zadomowienie

Oglądam foty princ na fb i na patrzeć się nie mogę jaka to laska:l ove::lo ve::lov e::love : : love::l ove::lo ve::lov e:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-30, 11:35   #1427
princessskaa
Wtajemniczenie

Zmysł aż mnie ciarki przeszły..

Kochane dziękuję za komplementy
Stary 2012-06-30, 11:42   #1428
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

U nas pobudka o 8.20- nawet nie wiem, kiedy Michałek w nocy na cyca wstał, a córcia przespała cała noc- pomogły szybko podane syropki, bo moze z 2 razy kaszlnęła zapowiada sie boska pogoda a ja plauje wystawic rzeczy na allegro, min kołyskę

pamiętacie od kiedy można dzieciom kalafiorka do zupki dodawac, bo nie pamietam? zeby sie nie okazało, ze to od jakiegos 10 mies zreszta teraz tan na oko daje Michałkowi z tego co pamietam
Też planuje kalafiorka z ziemniaczkiem i kurczaczkiem. Wczoraj po brokułach coś go brzuszek pobolewał więc ten kalafior to tak symbolicznie będzie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witam
Miałyśmy dziś dzień otwarty w żłobku państwowym, stanowczo stwierdzam, że NIE ODDAM tam mojego dziecka!! Możecie sobie wyobrazić 30 maluchów do roku i 2 panie na zmianie porannej i 2 panie na zmianie popołudniowej plus woźna?????? JA NIE. Poza tym panie niestety starsze a moja córa wyje na widok starszych osób, nie wiem czemu... Poza tym nie podoobało mi sie wiele rzecz , na sam początek stosunek pań, nawet nie pytały o imię dziecka, tylko ogólnie rzecz ujmując olewały dzieci. A najlepsze ze wrzesień jest miesiacem adaptacyjnym i dzieci mogą w placówce przebywać godzine, dwie dziennie, bo inaczej bedzie zle. Spoko tylko jak sie pracuje to co zrobic??? Idziemy wiec do prywantego złoba, który znam dość dobrze grupa najmłodsza liczy 12 dzieci 3 panie mlode w grupie.

AAAAA wiecie ze podaje sie juz maluchą w żłobku publicznym wszystko co możliwe do jedzenia??? Np zmiskoswane *(dla dZIeci do 7 miesiąca), w małych kawałakch dla starszych: gołąbki czy mielo0ne, czy inne rzeczy, pije sie tylko z kubeczka (tekst pani: dziecko sie w końcu nauczy), nie używa sie butelek i dziecko musi umiec jesc z łyżeczki, spoko zwaszcza dla 4 miesięcznych bobasków!!! AA na śniadanko są kanapki, a dla roczniaków paróweczki....
Jak czytam to mi włosy jeżą. Dobrze że jeszcze golonki i kaszanki nie proponują, a do popicia setka na lepsze trawienie
Stary 2012-06-30, 11:48   #1429
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jestem wytańczona, wybawiona, zadowolona i z małym kacem

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

I jak, smakowało?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Udana Na fb wrzuciłam fotki

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ale tu cisza. W domu cisza. Dzwoniłam drugi raz do mamuśki, a tam moja niunia gada i gada i gada Tęsknie za nią

smakowało smakowało

sukieneczka śliczna ale mnie tż by z domu w takiej sie wypuścił mimo, że byłby ze mną...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:04   #1430
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Witam

ja niestety muszę dać B. do publicznego bo na prywatny mnie nie stać (ile u Was jest miesięczny koszt całkowity?) i tez nie wszystko mi się w naszym publicznym podoba ale az takich przypałów nie ma - zwłaszcza Panie i zwłaszcza w najmłodszej grupie, są super - wiem, bo chodził tam mój starszak i caly czas są te same i nawet go jeszcze pamiętają
co do jedzenia to nie wiem/nie pamiętam dokładnie jaki jest jadłospis, ale zdaje sobie sprawę, ze nie mozna się spodziewać że dzieci będą dostawać codziennie łososia, czy jakies wyszukane dania (niestety ) to co mnie najbardziej zdumiało to to że po 1 roku podawane jest mleko krowie - wiem, że niektóre z Was tez planuja tak podawać swoim - ja nie co do parówek, to tez niektóre z nas juz podają chyba (ja nie mam zamiaru w ogóle podawać, nawet mój 6-latek nie je, my zreszta tez) a kanapki, jesli powyżej roku to myśle że nic strasznego - no, zalezy z czym
przepełnienie w publicznym tez mnie wkurza, ale przeciez trzeba nabic kasę dla Urzedu Miejskiego toż to żyla złota ale przeciez się nie odezwę, bo "jesli mi cos nie pasuje, to nie musze dziecka dawać"

generalnie po spotkaniu u nas widzę, że większość rodziców ma wszystko w ważne że dziecko się dostało

u nas prywtany żlobek kosztuje 849zl/mies i do tego 9zł/doba za wyżywienie - dla mnie cena zaporowa

Stary 2012-06-30, 12:18   #1431
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Jest mnie mniej, ale pamiętam o Was i myślę cieplutko

Witam nową mamusię

Oli ile dałaś tej kaszy na noc, że nie chciała już B. cyca?
Amelka nie jest biała, ale "opalona" też nie Ponoć ja byłam dziecko czarne jak Murzyn, a latem ciągle stałam w gondoli w cieniu i opalałam się wiatrem.

Baha odciągaj mleko tylko do poczucia takiej ulgi, bo możesz nabawić się jakiegoś zapalenia albo coś. Albo zrób sobie zimny okład, ponoć zmniejsza laktację i łykaj wit. B6

Princc gartki za udaną imprezę, ja na ostatniej byłam w 2 m ciąży, ale całą siedziałam, bo chciało mi się spać I to był taki bal a nie klub, zazdraszczam

Klocek Soni

Smerfik cieszę się, że wit. B u Ciebie zadziałała i mogłam pomóc

Dalia POWODZENIA!!

Kasia a to Ci z męża dowcipnić

Zmysł ale że jak jeść łyżeczką? Takie maluszki?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-06-30 o 12:20
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:27   #1432
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ja niestety muszę dać B. do publicznego bo na prywatny mnie nie stać (ile u Was jest miesięczny koszt całkowity?) i tez nie wszystko mi się w naszym publicznym podoba ale az takich przypałów nie ma - zwłaszcza Panie i zwłaszcza w najmłodszej grupie, są super - wiem, bo chodził tam mój starszak i caly czas są te same i nawet go jeszcze pamiętają
co do jedzenia to nie wiem/nie pamiętam dokładnie jaki jest jadłospis, ale zdaje sobie sprawę, ze nie mozna się spodziewać że dzieci będą dostawać codziennie łososia, czy jakies wyszukane dania (niestety ) to co mnie najbardziej zdumiało to to że po 1 roku podawane jest mleko krowie - wiem, że niektóre z Was tez planuja tak podawać swoim - ja nie co do parówek, to tez niektóre z nas juz podają chyba (ja nie mam zamiaru w ogóle podawać, nawet mój 6-latek nie je, my zreszta tez) a kanapki, jesli powyżej roku to myśle że nic strasznego - no, zalezy z czym
przepełnienie w publicznym tez mnie wkurza, ale przeciez trzeba nabic kasę dla Urzedu Miejskiego toż to żyla złota ale przeciez się nie odezwę, bo "jesli mi cos nie pasuje, to nie musze dziecka dawać"

generalnie po spotkaniu u nas widzę, że większość rodziców ma wszystko w ważne że dziecko się dostało

u nas prywtany żlobek kosztuje 849zl/mies i do tego 9zł/doba za wyżywienie - dla mnie cena zaporowa
Ja mam o tyle dobrze, ze jako nauczyciel pracuje tzw. 5 godzin dziennie, w publicznym koszt miesieczny to prawie 500zł ( w tym ze dziecko może siedziec cały dzień) w prywatnym do którego chodzi syn mojej siostry za 5 gdozin + wyż. wychodzi mi 550 zeta, a każda następna godzina płatna 3,50, za cały dzień czyli 12 gofzin koszt 960 zeta, wiec nie najgorzej.
Ja tez nie planuje dać mleka krowiego po 1 roku, ani parówki, na kanapki u 9 miesięcznego dziecka to moim zdaniem tez za wczesnie...

Stary 2012-06-30, 12:55   #1433
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam o tyle dobrze, ze jako nauczyciel pracuje tzw. 5 godzin dziennie, w publicznym koszt miesieczny to prawie 500zł ( w tym ze dziecko może siedziec cały dzień) w prywatnym do którego chodzi syn mojej siostry za 5 gdozin + wyż. wychodzi mi 550 zeta, a każda następna godzina płatna 3,50, za cały dzień czyli 12 gofzin koszt 960 zeta, wiec nie najgorzej.
Ja tez nie planuje dać mleka krowiego po 1 roku, ani parówki, na kanapki u 9 miesięcznego dziecka to moim zdaniem tez za wczesnie...
no to zazdroszczę Ci takich cen nie zastanawialabym się ani chwili z wyborem, bo praktycznie żadna róznica w cenie dla Ciebie

myślę, że może zbyt emocjonalnie podeszlaś do tego spotkania w żł publ bo uważam, że nigdzie swiadomie nie chcą dziecku zrobic krzywdy i nie moga sobie pozwolić np na ryzyko zakrztuszenie się 9-mies dziecka kawałkiem chleba, więc myslę takiemu maluchowi kanapki nie podadzą i chcąc nie chcąc muszą indywidualnie podejść do dziecka, do jego wieku i etapu rozwoju, bo jak się dziecku cos stanie to za to grozi kryminał

oczywiscie nie zabieram Ci prawa do oburzenia i wyrazania swojej opinii i niezadowolenia - ja tez nie wyszłam z naszego spotkania przeszczęsliwa i pewna ze bedą z moim dzieckiem postepować w 100% jakbym sobie tego życzyła i gdybym tylko mogla dalabym młodą do prywatnego, chociażby ze względu na liczbę dzieciaczków, jednak myslę że nie taki diabeł straszny heh powtarzam to sobie jak mantrę

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Oli ile dałaś tej kaszy na noc, że nie chciała już B. cyca?
dałam jej tak jak na opakowaniu: bodajże 150 ml mleka i 4-5 łyżek kaszki - nawet nie zjadła wszystkiego, tak się zapchała
wczoraj dalam już polowę tej porcji, bo jednak chcialam żeby trochę jeszcze possała i rzeczywiście troche dobila się cyśkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 13:13   #1434
nettka_
Zadomowienie

U mnie burza ale przydało się ...nie było już czym oddychać

Stary 2012-06-30, 13:16   #1435
Oliveira79
Zadomowienie

u nas bylo oberwanie chmury i burza jak bylam w realu - już myslalam, że będę uziemiona w sklepie na dłużej na szczęście dość szybko się rozpogodziło i mogłysmy wrócić teraz znowu upał

Stary 2012-06-30, 13:31   #1436
nettka_
Zadomowienie

a ja musiałam wyjść na ten deszcz tż zostawił szybę otwartą w samochodzie

Stary 2012-06-30, 13:36   #1437
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

myślę, że może zbyt emocjonalnie podeszlaś do tego spotkania w żł publ bo uważam, że nigdzie swiadomie nie chcą dziecku zrobic krzywdy i nie moga sobie pozwolić np na ryzyko zakrztuszenie się 9-mies dziecka kawałkiem chleba, więc myslę takiemu maluchowi kanapki nie podadzą i chcąc nie chcąc muszą indywidualnie podejść do dziecka, do jego wieku i etapu rozwoju, bo jak się dziecku cos stanie to za to grozi kryminał

oczywiscie nie zabieram Ci prawa do oburzenia i wyrazania swojej opinii i niezadowolenia - ja tez nie wyszłam z naszego spotkania przeszczęsliwa i pewna ze bedą z moim dzieckiem postepować w 100% jakbym sobie tego życzyła i gdybym tylko mogla dalabym młodą do prywatnego, chociażby ze względu na liczbę dzieciaczków, jednak myslę że nie taki diabeł straszny heh powtarzam to sobie jak mantrę

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------
No własnie ja nastawiłam sie ze nie może być aż tak strasznie w publicznym i przeżyłam rozczarowanie, Panie traktowały rodziców jako zło konieczne, która odbiera im wolną sobotę. Miałam wrażenie, że czekały az tylko rodzice sobie pójdą i nie bedą zawracać im gitary. Nie podobał mi sie też nakaz, że pierwszy miesiąc przyprowadzamy dziecko na 1 lub 2. Oczywiście normalne, że nie na cały dzień, ale nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić, mi udało sie załatwić, że bedę mogła 2 tygodnie na 2 godziny ją zostawiać, ale co z pozostałymi dniami?? Ogolnie zabrakło mi po prostu empatii

Stary 2012-06-30, 14:04   #1438
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
No własnie ja nastawiłam sie ze nie może być aż tak strasznie w publicznym i przeżyłam rozczarowanie, Panie traktowały rodziców jako zło konieczne, która odbiera im wolną sobotę. Miałam wrażenie, że czekały az tylko rodzice sobie pójdą i nie bedą zawracać im gitary. Nie podobał mi sie też nakaz, że pierwszy miesiąc przyprowadzamy dziecko na 1 lub 2. Oczywiście normalne, że nie na cały dzień, ale nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić, mi udało sie załatwić, że bedę mogła 2 tygodnie na 2 godziny ją zostawiać, ale co z pozostałymi dniami?? Ogolnie zabrakło mi po prostu empatii
no to u nas w tym wzgledzie całkowicie inne podejście - panie UPRZEJMIE PROSIŁY jesli rodzice sobie moga na to pozwolić to żeby przez pierwszych kilka dni (tylko kilka dni) odbierac zwlaszcza maluszki i te dzieci które sa pierwszy raz w żłobku, wczesniej (najlepiej po 11ej - przed lezakowaniem) a jednocześnie pełne zrozumienie, jeśli nie ma takiej możliwości

Stary 2012-06-30, 14:33   #1439
glamourous
Zakorzenienie

U nas tz burza a w zlobku publicNym panie mowily zeby na poczatku zostawiac dzieciazki na tak krotko jak sie da, jesli mozna to pierwsze kilka dni byc z nimi w zlobku po pare godzin
Mam nadzieje ze nie bedziee tak zle
Co innego mi pozostalo, na prywatny dla dwojki to moge w ogole do pracy nie wracac

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Dziewczyny dawalyscie maluchom porzeczki? W jakiej formie????

Moi dostawali juz maliny z kasza i jako mus z bananem ale nie wiem jak porzeczki podac
Ide oblookac princ na fb

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Princ powiem tak- ty jestes o zula zazdrosna????? Z was dwojga to on powinien byc zazdrosny jak cholera, slizna laska z ciebie
Stary 2012-06-30, 14:37   #1440
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamuski

U nas upał, że szok .... ale po tej super nocce aż mam energię do życia

Princ ja widziałam focie, kieca extra aleee.... Tz w zyciu by mnie nie puścił w takiej, nie ma szans jego hasełko to, że mogę na wieczór dla niego się ubierać tak odważnie

ja dopiero obiadek gotuje dla Michałka

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości