Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 21:50   #1411
spaghettii
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Zbrankrutowałabym na krem na całe nogi który i tak depilował mniej niż połowę włosków a jak odrastały to efekt jak po maszynce, ropne krostki, rany, strupki :/ jak musiałam kolejny raz wydepilować nogi, to nie mogłam bo nic się nie zagoiło, syzyfowa praca
hmm to niedobrze.. a roznych kremow probowalas? veet jest dobry, ale ostatnio probowalam tez perfecte ktora jest o polowe tansza. Ja ogolnie krem trzymam troszke dluzej niz jest napisane. jeden krem starcza mi na 1-2 razy, i wogole to wlosy nie rosna mi juz na calych lydkach tylko w niektorych miejscach, tak jakby zanikly troche hehe

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:33   #1412
izk_a
Zakorzenienie

Wczoraj wróciłam z wakacji z Egiptu.. Polaków w naszym hotelu było mnóstwo! Ekipa można powiedzieć modowo wstydu nie przynosiła Zero skarpetek do sandałów ale co dziwne przy takich upałach [50 do 60 stopni za dnia i 40 nocą] obsługa hotelowa, mam na myśli osoby pracujące przy basenie, jako obowiązek musiała nosić sandały i skarpetki.. taki unoform.. wyglądało to jak wyglądało i to przy tej temperaturze?

[mimo wszystko musze przytoczyć słowa 50 letniej 'Jadźki': impreza? ja na impreze to i w dresie moge.. ale bez błyszczyka to nigdzie nie ide!]
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:58   #1413
lagerfeldised
Rozeznanie

A mi się przypomniał rozwalacz dzisiejszy (w sumie wczorajszy). Dziewczyna na przystanku w koszulce z Bershki takiej jak w załączniku 1... I do tego rewelacyjnie dobrany biustonosz, co dało efekt taki jak w załączniku 2. Możliwe, że był nawet ciut wyżej. Serio, zastanawiałam się a) jak ona może tak wytrzymać, b) jak ona może ubrać przeźroczystą bluzkę mając biustonosz na karku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1161966611_2_1_3 (1).jpg (21,0 KB, 264 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1161966611_2_1_3.jpg (21,1 KB, 428 załadowań)
Stary 2012-08-03, 00:27   #1414
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
A mi się przypomniał rozwalacz dzisiejszy (w sumie wczorajszy). Dziewczyna na przystanku w koszulce z Bershki takiej jak w załączniku 1... I do tego rewelacyjnie dobrany biustonosz, co dało efekt taki jak w załączniku 2. Możliwe, że był nawet ciut wyżej. Serio, zastanawiałam się a) jak ona może tak wytrzymać, b) jak ona może ubrać przeźroczystą bluzkę mając biustonosz na karku
Niektórzy lubią nosić bieliznę na wierzchu Ostatnio widziałam kobietę w białej, szyfonowej (przezroczystej) bluzce z czarnym stanikiem pod spodem, która ubrała się tak do biura, ale przynajmniej stanik był dobrze dobrany

Jakoś w ogóle nie podoba mi się trend obnażania staników pod bluzkami. Jeszcze na wieczorne wyjście ciemna, prześwitująca koszula + czarny stanik - ok, ale zestawy ze stanikami w ciapki, panterki lub po prostu w innym kolorze zupełnie mi się nie podobają. Jakoś tak nieelegancko to wygląda i jeśli już, to naprawdę trzeba mieć nieskazitelną figurę (czyt. ani wałeczka tłuszczu + co do stanika włożyć ).

A ostatnio zamówiłam w Bershce fajną bluzkę, na oko dzianinową, z szerszymi rekawkami (była w różnych kolorach). Niestety jej plecy są przezroczyste i postanowiłam oddać :/ Z tego co patrzyłam połowa bluzek w Bershce ma taką niespodziankę

Edytowane przez blackandblue
Czas edycji: 2012-08-03 o 00:29
blackandblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 00:31   #1415
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
Niektórzy lubią nosić bieliznę na wierzchu Ostatnio widziałam kobietę w białej, szyfonowej (przezroczystej) bluzce z czarnym stanikiem pod spodem, która ubrała się tak do biura, ale przynajmniej stanik był dobrze dobrany

Jakoś w ogóle nie podoba mi się trend obnażania staników pod bluzkami. Jeszcze na wieczorne wyjście ciemna, prześwitująca koszula + czarny stanik - ok, ale zestawy ze stanikami w ciapki, panterki lub po prostu w innym kolorze zupełnie mi się nie podobają. Jakoś tak nieelegancko to wygląda i jeśli już, to naprawdę trzeba mieć nieskazitelną figurę (czyt. ani wałeczka tłuszczu + co do stanika włożyć ).

A ostatnio zamówiłam w Bershce fajną bluzkę, na oko dzianinową, z szerszymi rekawkami (była w różnych kolorach). Niestety jej plecy są przezroczyste i postanowiłam oddać :/ Z tego co patrzyłam połowa bluzek w Bershce ma taką niespodziankę
Mi się te "mgiełki" podobają, pod warunkiem, że biustonosz jest dobrze dobrany kolorystycznie, czysty i do tego w dobrym rozmiarze. Wolę też takie mgiełki bardziej kryjące.

Śmieszne jest to, że w bluzce którą wkleiłam, biustonosz powinien być całkiem zakryty przez ten panterkowy materiał. No ale jak się nosi na karku, to we wszystkim będzie go widać
Stary 2012-08-03, 10:31   #1416
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Zbrankrutowałabym na krem na całe nogi który i tak depilował mniej niż połowę włosków a jak odrastały to efekt jak po maszynce, ropne krostki, rany, strupki :/ jak musiałam kolejny raz wydepilować nogi, to nie mogłam bo nic się nie zagoiło, syzyfowa praca
Miałam kilka, wszystkie spłukałam momentalnie, bo bolało samo nałożenie :P
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:29   #1417
YoYa
Raczkowanie

Kobiety powinno się stanikowo edukowac chyba już w podstawówce, ale to nikomu nie na rękę, a już zwłaszcza wszystkim wielkim sieciom sprzedającym bieliznę w nieludzkich rozmiarach...
YoYa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 11:36   #1418
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mi się te "mgiełki" podobają, pod warunkiem, że biustonosz jest dobrze dobrany kolorystycznie, czysty i do tego w dobrym rozmiarze. Wolę też takie mgiełki bardziej kryjące.
ja kiedys kupilam taka koronkowa bluzke z dlugim rekawem w promodzie. nosze pod nia koszulke na cienszych badz grubszych ramiaczkach, aczkolwiek na impreze odwazylabym sie zalozyc pod nia jedynie dobrany identycznie koronka stanik (i przez to w okolicy biustu material sie zageszcza). ale mam swietne zdjecie z przymierzalni, gdzie pod te bluzke mialam zalozony tylko cielisty stanik "mgielke" - i wygladam, jakbym nie miala stanika pod bluzka, jeno gole dwa male sylikony.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-08-03 o 11:38
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:19   #1419
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Śmieszne jest to, że w bluzce którą wkleiłam, biustonosz powinien być całkiem zakryty przez ten panterkowy materiał. No ale jak się nosi na karku, to we wszystkim będzie go widać
Jak się nosi stanik kupiony jeszcze w gimnazjum za 10 zł to zawsze będzie podchodził pod szyję.
Ja uwielbiam przezroczyste rzeczy, ale noszę do nich albo stanik z silikonowym tyłem, albo taki obniżany na krzyż albo schludny cielisty i nie mam problemu.
Stary 2012-08-03, 12:26   #1420
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
hmm to niedobrze.. a roznych kremow probowalas? veet jest dobry, ale ostatnio probowalam tez perfecte ktora jest o polowe tansza. Ja ogolnie krem trzymam troszke dluzej niz jest napisane. jeden krem starcza mi na 1-2 razy, i wogole to wlosy nie rosna mi juz na calych lydkach tylko w niektorych miejscach, tak jakby zanikly troche hehe
Róóżnych, byłam zdesperowana więc próbowałam wszystkiego co mogłam, na pewno nie wszystkich. Krem trzymałam różnie, czasami tyle ile trzeba, czasami trochę dłużej, albo dużo dłużej... Podczas depilacji nie miałam żadnych problemów ani odparzeń, gorzej jak włoski zaczynały odrastać nie wrócę do kremów na pewno. Poza depilatorem i laserem nie widzę dla siebie innego rozwiązania

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:28   #1421
lwia paszcza
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to ja zwariowałam, ale chodzę u siebie po mieście, pytam w sklepach i - nie ma staników multiway Takich z możliwością różnego przepinania ramiączek, naprawdę głębokim dekoltem... Co się z nimi stało?

Na Allegro też nie ma ich w nadmiarze
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 12:28   #1422
blackandblue
Rozeznanie

No właśnie, zupełnie się podpisuję pod tym, co mówicie Taki sam kolorystycznie jak bluzka, nie rzucający się w oczy wygląda estetycznie
Stary 2012-08-03, 12:34   #1423
zekori
Wtajemniczenie

Jak już piszecie o stanikach to ja ostatnio widziałam dziewczynę, miała jakieś 18 lat, i miała białą transparentną bluzkę w groszki i pod tym czarny stanik. Nietypowo to wyglądało, na szczęście dziewczyna miała dobrze dobrany stanik.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:40   #1424
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Jak już piszecie o stanikach to ja ostatnio widziałam dziewczynę, miała jakieś 18 lat, i miała białą transparentną bluzkę w groszki i pod tym czarny stanik. Nietypowo to wyglądało, na szczęście dziewczyna miała dobrze dobrany stanik.
Chociaż tyle Ale teraz tak się nosi, a jak nie, to jesteś zaścianek To już wolę stanik w innym kolorze niż bluzka prześwitująca, bo takie kontrasty, czerń pod bielą - nie
Stary 2012-08-03, 12:46   #1425
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Chociaż tyle Ale teraz tak się nosi, a jak nie, to jesteś zaścianek To już wolę stanik w innym kolorze niż bluzka prześwitująca, bo takie kontrasty, czerń pod bielą - nie
Ja w ogóle nie jestem przekonana do noszenia prześwitujących bluzek z samym stanikiem. Widziałam tyle pięknych bluzek, tylko transparentnych i nie jestem w stanie się do nich przemóc. Nie wiem, nie mam chyba odpowiedniej figury.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:57   #1426
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to ja zwariowałam, ale chodzę u siebie po mieście, pytam w sklepach i - nie ma staników multiway Takich z możliwością różnego przepinania ramiączek, naprawdę głębokim dekoltem... Co się z nimi stało?

Na Allegro też nie ma ich w nadmiarze
Też to zauważyłam, pewnie w Triumphie by się coś znalazło, ale ich rozmiarówka woła o pomstę do nieba.

Widziałam dzisiaj kobietę-zjawisko: pani przy kości w spódnicy do kostek, białym, męskim t-shircie i klapkach. Włosy miała spięte w kok, a do niego przyczepioną ogromną, sztuczną lilię z jakimiś tam chwastami, trochę a la cmentarz - wyglądało to, jakby zaplątała się w bukiet sztucznych kwiatów. Poza wszystkim pani niosła maleńki, skórzany futerał ze skrzypcami, co przy jej gabarytach wyglądało dość zabawnie
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:02   #1427
Paulima
Wtajemniczenie

http://3.bp.blogspot.com/-UUX_9EeDyP...Sk/s1600/2.jpg
skojarzyło mi się z Obeliksem..
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:07   #1428
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
Ale Obeliks jakoś lepiej wygląda w paseczkach
Stary 2012-08-03, 14:11   #1429
Paulima
Wtajemniczenie

http://radiostationlove.blogspot.se/...ie-zrobic.html
nowy sposób na tzw ombre nails

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 14:29   #1430
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
sposob moze sobie byc nawet kosmiczny, ale zeby efekt byl zadowalajacy. a te paznokcie wygladaja bardzo nieladnie...
Stary 2012-08-03, 14:40   #1431
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie jestem przekonana do noszenia prześwitujących bluzek z samym stanikiem. Widziałam tyle pięknych bluzek, tylko transparentnych i nie jestem w stanie się do nich przemóc. Nie wiem, nie mam chyba odpowiedniej figury.
http://3.bp.blogspot.com/-rFVCNfLlSz...Qg/s1600/3.jpg
Stary 2012-08-03, 15:34   #1432
WhiteCherry
Zakorzenienie

co do prześwitujących bluzek i staników,

mam dużo tego typu bluzek, tzn. przód zabudowany, a tył cały prześwitujący, zazwyczaj ubieram stanik, który z tyłu wygląda tak:

http://fabrykastanika.pl/alleg/images/si1570b.jpg

(tzn. nie jest taki silikonowy, normalny czarny, materiałowy chodziło mi jedynie o pokazanie, jak to się prezentuje na plecach. noo i zawsze ramiączka odpinam).
Stary 2012-08-03, 15:56   #1433
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie, pokazane JAK NIE ROBIC, więc nawet założenia spełniła. Pokazała metodę do omijania szerokim łukiem. Ja bym po takich poradach i zdjęciach za Chiny nie skorzystała z opisanej opcji.
I w ogóle ten blog jakiś dziwny.

Edytowane przez mallary
Czas edycji: 2012-08-03 o 15:59
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 16:57   #1434
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Faktycznie, pokazane JAK NIE ROBIC, więc nawet założenia spełniła. Pokazała metodę do omijania szerokim łukiem. Ja bym po takich poradach i zdjęciach za Chiny nie skorzystała z opisanej opcji.
I w ogóle ten blog jakiś dziwny.
Hahaahhaha To ostatnie foto to jest już efekt końcowy? Padłam.
Stary 2012-08-03, 17:36   #1435
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
co do prześwitujących bluzek i staników,

mam dużo tego typu bluzek, tzn. przód zabudowany, a tył cały prześwitujący, zazwyczaj ubieram stanik, który z tyłu wygląda tak:

http://fabrykastanika.pl/alleg/images/si1570b.jpg

(tzn. nie jest taki silikonowy, normalny czarny, materiałowy chodziło mi jedynie o pokazanie, jak to się prezentuje na plecach. noo i zawsze ramiączka odpinam).
Genialne, ale czy można to w jakimkolwiek sklepie stacjonarnym kupić? Bo ja nie lubię czekać na przesyłki
Stary 2012-08-03, 17:40   #1436
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ostatnio moje (i nie tylko moje ) krytyczne spojrzenie przykuła kobieta w sukience-tubie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że tuba była biała i lekko przezroczysta, a owa pani zapomniała ubrać biustonosz i majtki. Dzięki temu całe centrum handlowe mogło podziwiać jej sutki i łono...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:48   #1437
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ostatnio moje (i nie tylko moje ) krytyczne spojrzenie przykuła kobieta w sukience-tubie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że tuba była biała i lekko przezroczysta, a owa pani zapomniała ubrać biustonosz i majtki. Dzięki temu całe centrum handlowe mogło podziwiać jej sutki i łono...
No i co chcesz, przynajmniej bezpruderyjna kobita, a to się w sumie chwali
Stary 2012-08-03, 19:25   #1438
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
O matko, jak sobie wyobrażę, że ona gdzieś siadała... FUJ, nie brzydziła się?! Ja mam spodnie, to jak usiądę "po niej", to cóż, trudno, ale to wszystko na czym ona sobie gołą... wedżajną klapnie... Brrrrr
Stary 2012-08-03, 20:05   #1439
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Ona szalona, nie wstydzi się łona
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:33   #1440
mamaNiu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Ona szalona, nie wstydzi się łona
Piękne
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości