|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Hrj dziewczeta
![]() Jestem padnieta i klade sie spac.nie wiem czy jutro dam rade tu wskoczyc-postaram sie.jesli jednak by mi sie nie udalo prosze o kciuki bo mam jutro polowkowe.Czarnamadonna bede z Toba myslami Malutka cudna przespala caly dzien i dopiero wiezorkiem sie obudzila. jutro Wam ja przedstawie![]() Dobranoc kochane
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej my dopiero wrocilismy i padam
wiec ide cos zjesc i do wyrka bo rano mam wizyte i musze sie przygotowac )marti trzymam kciuki i dziekuje ja mam polowkową w czwartek u innego lekarza (ten moj mnie zapisal do brata co ma lepszy sprzet) wiec zobacze dzidziola dwa razy w tym tyg no i ciekawe czy siusiak nadal jest![]() buxziaki do juuutra gratuluje magistra happy!(chociaz juz nie wiem czy nie gratulwoalam ale mam skleroze )---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- boskie ciuszki, zwlaszcas ta bluza z uszkami misia supermusze tez kupic czapeczki bo nie mam ausente ![]() dobra robie lozko bo nigdy nie pojde spac a o 7ej pobudka.. |
|
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
ciężką dziś nockę miałam - obudził mnie taki ból, że aż piszczałam - skurcz łydek, straszne to było i pomyślałam sobie: więc to już? W ciąży z Kubusiem też miewałam skurcze łydek ale w późniejszym okresie, a to dopiero początek 6 miesiąca. Z drugiej strony, jeszcze miesiąc i III trymestr ![]() Przede wszystkim jednak: mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Marti86, czarnamadonna, karolamankowa ![]() ![]() ![]() Wczoraj było cudownie, do 16 siedzieliśmy na terenie zoo safari, co za cudowny cudowny dzień, pełen włoskich lodów, hot dogów i białych lwów. Zajrzałam wieczorkiem ale nie miałam siły by odnieść się do Waszych postów, więc Landi wyglądałaś olśniewająco happy_eve gratuluję obrony Pani Magister Życzę wszystkim milutkiego dnia - do mnie o 11 szwagierka przychodzi na ploty, a po południu wielkie sprzątanie. |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna, ja narazie skurczy nie mam ale Ty jestes dalej wspolczuje tych skurczy bo przed ciaza mialam skurcze w pięcie czesto to ból strasznywykapalam sie, ide cos zjesc i ruszam mam nadzieje ze bedzie ok na pewno zdam relacje i trzymam kciuki za pozostale wizyty!!!landi wygladalas pieknie!!i cudna relacja |
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Marti86, czarnamadonna, karolamankowa za wizyty kciukasy zacisniete
gratuluje mgr kurcze co do tz to zastanowilabym sie na twoim miejscu 3 razy ja zanim podjelam decyzje o slubie hmmmmmmmmmmmmmm 7 lat bycia razem a jak masz jakiekolwiek watpilwosci i czujesz sie niezbyt szczes;iwa i skoro juz rodzice to widza to moze sprobuj pobyc sama przemysl sobie wszytsko dokladnie bo moim zdaniem lepiej byc samemu z dzieckiem niz sie meczyc Ewciu haha ciesze ze podpowiedz odnosnie wodki sie przydala jeszcze raz duzo szczescia koffana my wczoraj spedzilismy fajny dzien nie poszlismy na festyn bo czekalby nas spacer 15 min w sloncu i na stadionie zero cienia wiec zrezygnowalismy za to po obiadku u parbabci pojechalismy na budowe i do mojej mamy niunia wyszlala sie w basenie z kuzynkiem a my wybyczyslismy sie w cieniu na tarasie lece do sklepu pozniej pokaze wamm jaka jestem grrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuub bbba |
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
Widzę,że dziś sporo wizyt.Za wszystkie oczywiście mocno trzymam kciuki.Moja dopiero w czwartek ale już nie mogę się doczekać.Bobasy jeszcze nie kopią więc chciałabym JUŻ zobaczyć,że wszystko ok.Wczoraj zaczęliśmy 20 tc |
|
|
|
#1417 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane
Wróciliśmy wypoczęci z nad jeziorka Mąż w pracy a ja myślę co by tu zjeśc na śniadanko ![]() Dużo nie napisałyście przez weekend no, ale była taka piękna pogoda, że się nie dziwię. Najgorsze są tylko te burze..jestem straszną panikarą wtedy Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Coraz więcej mamy dziewczynek na wątku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny synuśCytat:
![]() HAPPY - gratuluje pięknej obrony ![]() Landi- Kochana jeszcze raz wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia !!! Trzymam kciuki za wszystkie dzisijsze wizyty ! No i oczywiście gratuluje rozpoczęcia nowym tygodni !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane!
gratuluję mgr, zaczętych wizyt i landi wyglądałaś pięknie gratulację i szczęścia raz jeszcze. a za dzisiejsze wizyty kciuki zaciśniete : ) |
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki byłyście już na badaniu tej glukozy- wypiciu roztworu ? Ja będę musiała iśc na to pod koniec tego tygodnia i tak sie zastanawiam jak ja to przeżyje
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
hejo jak wpadam na chwilke bo lece do dentystki , bo bede zakladac sobie koronke na zabek
dzisiaj tylko chyba jakis odlew czy cos zrobitakze kciuki za wszytski wizyty trzymam i gratulacje rozpoczetych tygodni papap |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Jak tam dziewczyny po weekendzie?? U mnie wreszcie się troszkę ochłodziło, w nocy burza była. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
kaaamila1 ostatnio rozpisywałyśmy się dość szeroko na ten temat
, począwszy od tej strony: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post34910897 (a ciągnie się przez przynajmniej dwie następne ) , więc zajrzyj Ale leniwie na wątku, i to przy poniedziałku zjadłam skromne śniadanko, inki już nie mam |
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja też już po sniadaniu zrobiłam sobie jajecznicę a teraz zejdę chyba po kawałek ciasta
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz, oj niedobra ja
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Dziewczyny, jak to jest czy noworodka należy smarowac oliwką po kąpieli czy tylko dolać jej do wody, w której kąpie się maleństwo???
|
#1426 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy Kubusiu stosowałam do kąpieli płyn oilatum bo mój synuś miał dość kłopotliwą w pielęgnacji skórę, i potem już nie musiałam go oliwkować, bo skórę miał po takiej kąpieli przyjemnie nawilżoną |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Ciasto dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
my poo zakupach u nas burzy nieeeeeee bylo przez teee dni za to duchota ze szkoda mowic
na sniadanie zjedlismy tosty z szynka serem i ketchupkiem kocham a teraz przynioslam cieplutki chlebus i musialam pietke zjesc u nas w cieniu juz 31 stopni wole nie myslec co bedzi epozniej ja oliwkowalam gabrysie chyba tydzien a pozniej balsamik co do gluzkozy robie w tym tygodniu przy gabrysi tez robilam nic strasznego jak dla mnie a co bedzie teraz to nie przewidze
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam mam sniadanie ; p ale dziekuje za ciach ; p
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Pycha ciacho
![]() Weronika tosty z serem, jaa, dawno nie robiłam, opiekacz się marnuje. Dla mnie glukoza to też nic strasznego Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie macie prostownicce bo mi sie nie dobra w niedz spalila
|
|
|
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
ja mam najtańszą prostownicę z kauflandu za 30 zł
(nie pamiętam firmy) - najważniejsze, że ma ceramiczne płytki i spełnia swoją funkcję: prostuje |
|
|
|
#1434 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam porannie i czytam jednym okiem, bom niewyspana
![]() Cytat:
), było kompletnie jasno. Niebo-żółto różowe i wiatr taki okropny, że aż dziwne uczucie mnie ogarnęło, że zaraz poczuje na sobie drzewo stojące przed domem...brrrr. ![]() Cytat:
Marti, Karola, Czarna - kciukasy
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-07-02 o 09:55 |
||
|
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-02 o 09:56 |
||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ale sobie pospałam .. wreszcie jest czym oddychac po wczorajszej burzy .. ale zapowiadaja upaly na 2 tygodnie do przodu takze nie mam sie z czego cieszyc .. ![]() Tyle dobrze ze do pracy nie musze chodzic .. ![]() Trzymam kciuki Marti Czarnamadonna Karolamankowa Ja na swoje polowkowe mialam jechac do Kielc w przyszlym tygodniu ale nie dam rady w taka pogode i to jeszcze busem .. pojde tu , w moim rodzinnym miescie .. przeciez lekarz to lekarz . tak samo zrobi polowkowe .. Cytat:
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba trzeba byc na czczo, nie wiem wezmę ze sobą męża w razie czego, bo mi to się słabo robi jak rano niczego nie zjem.
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze rośnie mi znów ósemka górna, a że się nie mieści to mnie tak boli, że nawet porządnie dzioba otworzyć nie mogę by ugryźć jabłko... muszę po ciąży powyrywać te zęby... powiedzcie mogę sobie teraz jakoś złagodzić ten ból?
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DeKajka- już jesteś w rodzinnym mieście ? Jak samopoczucie ? Emylka- mi co jakiś czas rosną dolne ósemki..juz tak od 2 lat Na szczęście już są na wierzchu, ale i tak bolą jak pną sie w górę..ja staram sie to jakoś przeżyc, ale bywało cieżko i tylko zimny okład na policzek mi pomagał..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-07-02 o 10:02 |
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to tak półtora tygodnia temu rosła i też muszę wyrwać. Smarowałam BOBODENTEM, takie na ząbkowanie dla dzieci. Trochę uśmierzało ból.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

i klade sie spac.nie wiem czy jutro dam rade tu wskoczyc-postaram sie.jesli jednak by mi sie nie udalo prosze o kciuki bo mam jutro polowkowe.
przespala caly dzien i dopiero wiezorkiem sie obudzila. jutro Wam ja przedstawie

wiec ide cos zjesc i do wyrka bo rano mam wizyte i musze sie przygotowac
no i ciekawe czy siusiak nadal jest

więc chciałabym JUŻ zobaczyć,że wszystko ok.
).

4.9.10 Nasze malenstwo

Aż przypomniał mi się ten biały szkwał, co nas nawiedził parę lat temu
), było kompletnie jasno. Niebo-żółto różowe i wiatr taki okropny, że aż dziwne uczucie mnie ogarnęło, że zaraz poczuje na sobie drzewo stojące przed domem...brrrr.