Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 11:14   #1411
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez Mujer305 Pokaż wiadomość
Kochane, mam pytanie
Kochałam się wczoraj z moim TŻ (8 dzień cyklu przy 31dni) bez zabezpieczenia. Tylko przed penetracją mój TŻ poszedł do łazienki i umył swój członek, stosunek trwał naprawdę krótko może z 30 se, było bez wytrysku.Ale trochę zaczynam się bać, bo wiele razy przeczytałam o takich sytuacjach,ze kobiety zachodziły nawet w 6 dniu cyku... Mam dość regularne miesiączki, zależy od stresu zwykle mam 31 dni max może mi się spóźnić do 33 dni, nigdy nie trwały krócej.
naprawdę uważasz, że te 30 sekund jest teraz warte tyle stresu? zainwestujcie w prezerwatywy, bo po co się tak zadręczać po każdym stosunku
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 12:56   #1412
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
naprawdę uważasz, że te 30 sekund jest teraz warte tyle stresu? zainwestujcie w prezerwatywy, bo po co się tak zadręczać po każdym stosunku
tez trudno mi to zrozumiec

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:46   #1413
chocolatte25
Raczkowanie

Nie sądziłam, że będę kiedykolwiek tutaj pisać. W każdym razie-ok 1,5 tygodnia temu kochałam się z facetem, stosunek był z zabezpieczeniem-prezerwatywa, globulka + on nie skończył we mnie(wiem ze to żadne zabezpieczenie, ale czuję sie jakoś pewniej). Po stosunku z prezerwatywy coś pociekło, była cała mokra, podejrzewałam, że to od globulki. Od kilku dni nie najlepiej się czuje-mam twardy brzuch, kłucie w podbrzuszu, do tego czasami mnie mdli, jestem trochę osłabiona i zmęczona. Wszystkie objawy zaczęły się po imprezie, więc być może to jakieś zatrucie, myślałam, że już przeszło, ale dziś znów pojawiły się problemy z żołądkiem. Sama nie wiem co o tym myśleć, być może niepotrzebnie panikuje i mi powiecie, że skoro mam takie jazdy to nie powinnam uprawiać seksu, jednak takie objawy jak mam teraz nie wydają mi się normalne.
chocolatte25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 22:55   #1414
Noodle Soup
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolatte25 Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że będę kiedykolwiek tutaj pisać. W każdym razie-ok 1,5 tygodnia temu kochałam się z facetem, stosunek był z zabezpieczeniem-prezerwatywa, globulka + on nie skończył we mnie(wiem ze to żadne zabezpieczenie, ale czuję sie jakoś pewniej). Po stosunku z prezerwatywy coś pociekło, była cała mokra, podejrzewałam, że to od globulki. Od kilku dni nie najlepiej się czuje-mam twardy brzuch, kłucie w podbrzuszu, do tego czasami mnie mdli, jestem trochę osłabiona i zmęczona. Wszystkie objawy zaczęły się po imprezie, więc być może to jakieś zatrucie, myślałam, że już przeszło, ale dziś znów pojawiły się problemy z żołądkiem. Sama nie wiem co o tym myśleć, być może niepotrzebnie panikuje i mi powiecie, że skoro mam takie jazdy to nie powinnam uprawiać seksu, jednak takie objawy jak mam teraz nie wydają mi się normalne.
Ja nie wiem... Przecież kobiety czasem nie wiedzą, że są w ciąży nawet do 3ciego miesiąca, a większość z Wizażanek zauważa objawy po paru dniach po stosunku :P To raczej mało prawdopodobne...

Ja raczej stawiałabym na osłabienie, przeziębienie, czy zatrucie po imprezie. Zrób test za te kilka dni i już.
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 23:05   #1415
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Ja nie wiem... Przecież kobiety czasem nie wiedzą, że są w ciąży nawet do 3ciego miesiąca, a większość z Wizażanek zauważa objawy po paru dniach po stosunku :P
ciekawe prawda?

w opisanym wyżej przypadku to chyba globulka musiałaby zapłodnić.
przy globulce prezerwatywa zawsze będzie mokra, to dobry znak, bo wiemy, że globulka się rozpuściła. natomiast oddzielnie trzeba sprawdzić prezerwatywę, czy coś przez nią nie przecieka dodatkowo.

i tak, dobrze myślisz, że będziemy radzić wstrzymanie się ze współżyciem. bo jeśli przy takich środkach zapobiegawczych widzisz u siebie objawy ciążowe, to zastanów się - warto?
Stary 2013-04-14, 23:09   #1416
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolatte25 Pokaż wiadomość
Niepotrzebnie panikujesz. Napij się mięty. Na żołądek
Stary 2013-04-15, 20:18   #1417
chocolatte25
Raczkowanie

Dzięki za przywołanie mnie do porządku. Wiecie jak to jest jak człowiek sobie wkręci chorobę albo też ciąże-zaraz widzi wszystkie objawy u siebie
chocolatte25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:59   #1418
ikisia
Przyczajenie

Witam wszystkich forumowiczów.
Chciała bym zadać wam pewne pytanie..
A wiec... Czy mogę być w ciąży?
Wraz z moim narzeczonym kochalismy sie w 6 dzien cyklu bez zabezpieczenia. Moj cykl ma zazwyczaj 27-28 dni. Miesiączka trwa mniej wiecej 3 dni. Mój partner nie miał orgazmu we mnie i z tego co wiem daleko mu bylo do tego. Zestresowałam się i pobiegłam po tabletke "zaraz po". Była to tabletka Norlevo. Wziełam ją około 40 h po stosunku.. Powiedzcie mi kochani jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży jeśli partner nie skończył we mnie, był to 6 dzien cyklu (prawdopodobnie niepłodny) i wzięłam tabletke?.. Normalnie się zabezpieczamy.. To był jeden głupi raz i teraz sie denerwuje...

Nie jestem jeszcze do konca gotowa na dziecko bo jeszcze studiuje wiec prosze was o pomoc... Dziekuje z góry!!!
ikisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:04   #1419
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez ikisia Pokaż wiadomość
Wraz z moim narzeczonym kochalismy sie w 6 dzien cyklu bez zabezpieczenia. Moj cykl ma zazwyczaj 27-28 dni. Miesiączka trwa mniej wiecej 3 dni. Mój partner nie miał orgazmu we mnie i z tego co wiem daleko mu bylo do tego. Zestresowałam się i pobiegłam po tabletke "zaraz po". Była to tabletka Norlevo. Wziełam ją około 40 h po stosunku.. Powiedzcie mi kochani jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży jeśli partner nie skończył we mnie, był to 6 dzien cyklu (prawdopodobnie niepłodny) i wzięłam tabletke?.. Normalnie się zabezpieczamy.. To był jeden głupi raz i teraz sie denerwuje...

Nie jestem jeszcze do konca gotowa na dziecko bo jeszcze studiuje wiec prosze was o pomoc... Dziekuje z góry!!!

1. Nie jesteś gotowa na dziecko, a jednocześnie kochasz się bez zabezpieczenia ??
2. Jeśli wzięłaś tabletkę po, to nie powinno być problemów. Zafundowałaś sobie ogromną dawkę hormonów, rozstroiłaś cykl.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:14   #1420
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jeśli wzięłaś tabletkę po to szansa na ciążę jest bardzo mała
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:24   #1421
ikisia
Przyczajenie

ciąża?? ---> dni niepłodne, tabletka po

Po pierwsze przepraszam ze zakładam nowy watek ale potzrebuje pilnej odpowiedzi.

Wraz z moim narzeczonym kochalismy sie w 6 dzien cyklu bez zabezpieczenia. Moj cykl ma zazwyczaj 27-28 dni. Miesiączka trwa mniej wiecej 3 dni. Mój partner nie miał orgazmu we mnie i z tego co wiem daleko mu bylo do tego. Zestresowałam się i pobiegłam po tabletke "zaraz po". Była to tabletka Norlevo. Wziełam ją około 40 h po stosunku.. Powiedzcie mi kochani jakie jest prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży jeśli partner nie skończył we mnie, był to 6 dzien cyklu (prawdopodobnie niepłodny) i wzięłam tabletke?..

Stary 2013-04-16, 22:36   #1422
ikisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
1. Nie jesteś gotowa na dziecko, a jednocześnie kochasz się bez zabezpieczenia ??
2. Jeśli wzięłaś tabletkę po, to nie powinno być problemów. Zafundowałaś sobie ogromną dawkę hormonów, rozstroiłaś cykl.
wiem ze to byla totalna glupota ale czasu nie cofne a sie denerwuje i potrzebuje porady. Po prostu sie boje..
3 dni po przyjeciu tabletki (tj. 9 dzien cyklu) mam śluz taki bialy mniej wiecej jak w dni nieplodne. czy to dobrze?? Tabletka zadziala???

Edytowane przez ikisia
Czas edycji: 2013-04-16 o 22:39
Stary 2013-04-16, 23:03   #1423
kawa_zmlekiem
damn good coffee

czy zadziałała dowiesz się jak zrobisz test w dniu spodziewanej miesiączki
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 17:18   #1424
ikisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
czy zadziałała dowiesz się jak zrobisz test w dniu spodziewanej miesiączki
a powiedzcie duze sa szanse ze raczej bardzo niewielkie.

Aaa i przepraszam za panike..
Stary 2013-04-17, 21:40   #1425
ikisia
Przyczajenie

Cytat:

halloo jest tu ktos????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 21:44   #1426
stokrotkaxxx
Wtajemniczenie

Cytat:

----> Moja opinia jest taka, że jeśli wzięłaś tabletkę "po" to w ciąży nie będziesz oczywiście istnieje jakiś mały procent kobiet, które w ciąże zaszły. Ale to zdarza się baaaaaardzo rzadko. Więc nie panikuj i na przyszłość wykaż się większą odpowiedzialnością.

Pzdr.

stokrotkaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 21:46   #1427
Noodle Soup
Zadomowienie

Cytat:
halloo jest tu ktos????

Tak serio - co Ci dadzą nasze posty? Nie siedzimy w Twojej macicy i nie wiemy, co się tam dzieje. A to co napiszę nie będzie miało przecież znaczenia, póki nie zrobisz testu.

Ale, jeżeli Cię to uspokoi, to według mnie ciąży nie będzie - partner nie skończył w Tobie, plus wzięłaś tabletkę po.
Lepiej następnym razem niech Was tak nie ponosi, skoro potem takie stresy.
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 22:05   #1428
ikisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość

Tak serio - co Ci dadzą nasze posty? Nie siedzimy w Twojej macicy i nie wiemy, co się tam dzieje. A to co napiszę nie będzie miało przecież znaczenia, póki nie zrobisz testu.

Ale, jeżeli Cię to uspokoi, to według mnie ciąży nie będzie - partner nie skończył w Tobie, plus wzięłaś tabletkę po.
Lepiej następnym razem niech Was tak nie ponosi, skoro potem takie stresy.

Przepraszam Was wszystkie dziewczyny... Mam nauczke na cale zycie...
I dziekuje za odpowiedzi
Stary 2013-04-17, 23:39   #1429
gdziemojamama
Przyczajenie

Hej!
Od ok. trzech dni zauważam u siebie wodnisty, biały śluz, bezwonny. Przeszkadza. Jest dość obfity. 4-5 dni temu miałam żołądkowa rewolucję tzn. bolesne skurcze. Trzymało mnie jakieś dwa dni. Przyjmuję tabletki, niczego nie zapominam, nie brałam żadnych innych leków. Ostatni stosunek ok.tydzień temu. W związku z problemami żołądkowymi od tego czasu nie uprawiałam seksu. Zastanawiam się jednak nad tym sluzem. Pierwszy raz jest tak obfity i wodnisty. Jakaś infekcja? Czy może żołądek trzymał dłużej, którs z tabletek nie wchłonęla się i cudem doszło do zapłodnienia? Zastanawiam się czy to możliwe, bo te "objawy" są niepokojące, a jesli się udało, nie chcę szkodzić dzidzi hormonami. Wizytę u lekarza mam w piątek. Zaczynam wariowac, męczy mnie to, może sama wmawiam sobie ciążę bo mi zależy?
Pozdrawiam
gdziemojamama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 23:48   #1430
Mileva_
Zakorzenienie

Miałaś biegunkę?

Może po prostu zrób test?

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2013-04-17 o 23:49
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 06:23   #1431
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Kontynuacja części 2. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=378717

PAMIĘTAJCIE
1. Nie zajdzie się w ciąże poprzez potarcie, smyrnięcie czy dotknięcie.
2. Ciąża z palca jest również niemożliwa.
3. Testy ciążowe wykonuje się: z moczu 14 dni od stosunku, z krwi beta hcg 10 dni od stosunku.
4. Jeśli stosujesz dobrze tabletki antykoncepcyjne, uważasz na leki, pilnujesz godzin-ciąży nie będzie. Spóźnienie to co najmniej 12h, jeśli wynosi ono <12h nie masz czym się martwić.
5. Jeśli prezerwatywa jest cała, nie zsunęła się, była prawidłowo założona-ciąży nie będzie.
6. Stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna, tak samo jak internetowy kalendarzyk dni płodnych. Chcesz stosować naturalne metody? Poczytaj o NPR.
7. Stosunek niezabezpieczony=ryzyko ciąży, zawsze.
8. Błona dziewicza to nie tarcza antyplemnikowa.
9. Umycie rąk w zwykłej kranówie powoduje, że plemniki giną, ze względu na chlor.
10. Tajemniczy płyn, jakim jest preejakulat, który wydobywa się z członka każdego mężczyzny podczas stosunku (nie jest to za bardzo widoczne) też JEST ZDOLNY DO ZAPŁODNIENIA.
Witaj, no własnie mało kobiet pamięta, a niektóre nie wiedzą tego, że preejakulat to płyn zdolny do zapłodnienie. Tak więc jesli partner wycofa się w porę nie oznacza to, że w jego wydzielinie nie było plemników. Tak więc kobitki zero stosunków przerywanych.
apows jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:19   #1432
ikisia
Przyczajenie

Cytat:

Czesc jeszcze raz wszystkim... pamietacie mnie???
Mam pytanie... Dostałam miesiaczke.. ale chodzi o to ze moj cykl trwal tylko 15 dni i na razie to take delikatne krwawienie (predzej odczuwalam ze okres ma przyjsc).. 6 dnia cyklu stosunek, 8 dnia cyklu wzielam tabletka a teraz 15 dnia miasiaczka.. Jak myślicie wszystko ok ze mna?? bo sie zaczelam znowu denerwowac prosze o szybke odpowiedzi
Stary 2013-04-20, 19:48   #1433
Kleotka
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie... Dostałam miesiaczke.. ale chodzi o to ze moj cykl trwal tylko 15 dni i na razie to take delikatne krwawienie (predzej odczuwalam ze okres ma przyjsc).. 6 dnia cyklu stosunek, 8 dnia cyklu wzielam tabletka a teraz 15 dnia miasiaczka.. Jak myślicie wszystko ok ze mna?? bo sie zaczelam znowu denerwowac prosze o szybke odpowiedzi
Najpierw się denerwowałaś, bo "mogłaś wtedy być w ciąży", teraz sie denerwujesz, bo masz okres. Dziewczyny pisały, że się rozstroiłaś tabletką po (czasem warto wiedzieć, co się bierze i jak to działa, zanim się weźmie). Nie rozumiem paniki. Teraz możesz mieć okres wtedy, kiedy organizm uzna za słuszne.
Kleotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:48   #1434
ikisia
Przyczajenie

Stary 2013-04-20, 23:18   #1435
kropka1208
Raczkowanie

Hej Potrzebuję rady,
2 tygodnie temu, a dokładnie 5 kwietnia kochałam się z moim chłopakiem, zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, skończył w prezerwatywie, we mnie. 6 kwietnia także odbyliśmy stosunek, również z prezerwatywą i w finale w środku, dokładnie nie sprawdzaliśmy, ale raczej prezerwatywy nie były pęknięte, na pewno się nie zsunęły. Problem w tym, że podejrzewam, że to były moje dni płodne. Wczoraj 19 kwietnia powinnam dostać okres, przeważnie mam cykle 30-33 dni. Ale nie dostałam więc dziś rano, dosyć wcześnie, bo z nerwów spać nie mogłam, zrobiłam test, to jest 14 stego dnia od stosunku i wyszedł negatywny, ale miesiączki dalej nie mam. Nawet nie mam wzdętego brzucha jak często mam przed miesiączką. Jeśli nie dostanę do poniedziałku okresu to zrobię jeszcze jeden test. Ale czy ten pierwszy był wiarygodny? I czy jest szansa na ciążę?
kropka1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 23:18   #1436
Monilli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mujer305 Pokaż wiadomość
Kochane, mam pytanie
Kochałam się wczoraj z moim TŻ (8 dzień cyklu przy 31dni) bez zabezpieczenia. Tylko przed penetracją mój TŻ poszedł do łazienki i umył swój członek, stosunek trwał naprawdę krótko może z 30 se, było bez wytrysku.Ale trochę zaczynam się bać, bo wiele razy przeczytałam o takich sytuacjach,ze kobiety zachodziły nawet w 6 dniu cyku... Mam dość regularne miesiączki, zależy od stresu zwykle mam 31 dni max może mi się spóźnić do 33 dni, nigdy nie trwały krócej.

Wg mnie ryzyko ciązy bardzo male.. Znikome.. facet nie doszedł wiec ciazy nie ma.
Sa przypadki gdy kobiety zachodza w ciaze na poczatku cyklu gdy dni nieplodne po miesiaczce sa bardzo krotkie. Jeżeli nie masz cykli regularnych nie mozna stwierdzic kiedy masz dni nieplodne a kiedy plodne.
Monilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 23:22   #1437
ikisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kleotka Pokaż wiadomość
Najpierw się denerwowałaś, bo "mogłaś wtedy być w ciąży", teraz sie denerwujesz, bo masz okres. Dziewczyny pisały, że się rozstroiłaś tabletką po (czasem warto wiedzieć, co się bierze i jak to działa, zanim się weźmie). Nie rozumiem paniki. Teraz możesz mieć okres wtedy, kiedy organizm uzna za słuszne.

wiem jak dziala taka tabletka.. chodzi mi tylko ze czy to normalne ze az o 2 tyg predzej moglam dostac okres??? i czy nadal moge byc w ciazy???
Stary 2013-04-20, 23:28   #1438
Monilli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka1208 Pokaż wiadomość
Hej Potrzebuję rady,
2 tygodnie temu, a dokładnie 5 kwietnia kochałam się z moim chłopakiem, zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, skończył w prezerwatywie, we mnie. 6 kwietnia także odbyliśmy stosunek, również z prezerwatywą i w finale w środku, dokładnie nie sprawdzaliśmy, ale raczej prezerwatywy nie były pęknięte, na pewno się nie zsunęły. Problem w tym, że podejrzewam, że to były moje dni płodne. Wczoraj 19 kwietnia powinnam dostać okres, przeważnie mam cykle 30-33 dni. Ale nie dostałam więc dziś rano, dosyć wcześnie, bo z nerwów spać nie mogłam, zrobiłam test, to jest 14 stego dnia od stosunku i wyszedł negatywny, ale miesiączki dalej nie mam. Nawet nie mam wzdętego brzucha jak często mam przed miesiączką. Jeśli nie dostanę do poniedziałku okresu to zrobię jeszcze jeden test. Ale czy ten pierwszy był wiarygodny? I czy jest szansa na ciążę?
Jezeli zrobilas test z porannego moczu powinien byc wiarygodny. Jezeli nadal sie martwisz zrob kolejny test i jezeli znowu wyjdzie negatywny nie masz sie co martwic ! A @ spoznia Ci sie z stresu! (Tez tak mialam) Wystarczy nieprzespana noc, stres i okres moze sie spoznic
Monilli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:12   #1439
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
wiem jak dziala taka tabletka.. chodzi mi tylko ze czy to normalne ze az o 2 tyg predzej moglam dostac okres??? i czy nadal moge byc w ciazy???
to w końcu wiesz jak dziala ta tabletka czy nie wiesz?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 11:01   #1440
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie zrobisz testu?

Tabletka "po" rozregulowuje gospodarkę hormonalną nawet na pół roku - niektóre dziewczyny muszą mieć po niej wywoływany okres (bodajże luteiną przepisaną przez ginekologa). Więc wszystko jest po niej możliwe.

---------------------------------------------------------------------------

Nie rozumiem tylko za Chiny Ludowe, dlaczego dziewczyny, u których od ryzykownej sytuacji minęły już dwa, trzy tygodnie nie robią testu (lub nie idą wcześniej na betę), tylko wolą się stresować na forum. No nie panimaju.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości