|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() princiu mnie to samo wiosna wiosna paulinkaTy tam na studiach to chyba wszystkim serca podbijasz a jak tam ten Twoj nowy kolega??no i SALDI sie zaczely dokonalam pierwszych zakupow kozaczki NG i sweterek w Motivi dzisiaj jedziemy zobaczyc cos dla malej w Orginal Marines |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Naprawde?
Przeanalizowalam rachunek i najwiecej zaplacilismy za ten zestaw przekasek (wybor szefa kuchni) i za paelle. O ile za paelle to normalne - danie glowne - to w tapas byly np oliwki - ktorych normalnie nie wzielibysmy. Jesli tam pojdziemy znowu to wzielabym jakies jedne inne przekaski i moze cos miesnego - zeby sprobowac nowosci. No i bez slodkosci. Bo ten co zjedlismy byl faktycznie jedyny deser - inny to cos na ryzu i owoce. Nie bylo wyboru.
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-01-07 o 14:56 |
|
|
|
#1413 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
No w tym roku tez cos wyjatkowo slonecznie.... Na nartach tez jezdziliscie?? Cytat:
![]() Powiem szczerze, ze faci w Trento nie sa zbyt ciekawi...a moj "nowy kolega" hmm w zeszlym tygoniu przyjechal....na nartach bylismy, a teraz ja sie ucze i wadomo nie chce by jechal on taki kawal drogi aby wyjsc na godzinke a ja nie chce tracic calego dnia....bo mam naprawde ogrom materialu do ogarniecia. U mnie jest za to restauracje meksykanska i indianska ale jeszcze nie mialam okazj isc a w indianskiej w sumie nawet nigdy nie bylam ale widzialam w menu ze ogrom miesa w curry maja. |
||
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dzien doberek Wasza pricni ledwo zipie po tylu praleczkach, prasowaniu i ukladaniu, chcialo sie wakacji to mam heh
![]() sjoanna 25 e to jakos strasznie tanio, u mnie tyle kosztuje do osoby, a jak poszlismy zjesc fiorentina to za 2 osoby zaplacilismy 97 euro... cucciola79 pochwal sie butkami, znowuz kozaczki sobie kupilas??? ja potrzebuje kurtke a tak to nic nie chce, bo widze ze wiosna w pelni nie bede zadnych swterkow kupowac, no ew. spodnie, maly wszystko ma, no oczywiscie jakbym poszla na sklepy to bym cos kupila, wiec lepiej w domu bede siedzieczapomnialam napisac o ogolnych wrazeniach w Alto Adige, ktore zapewne bardziej przypomina swoim rytmem zycia Austrie niz Wlochy, Merano jest bardziej turystyczne od Bolzano, a i tak o godz. 20tej nie ma zywej duszy, o 18tej zamykaja sklepy nawet te mercatino wypustoszale, wyszlismy z mezem na spacer o 20tej jak to mamy czesto u siebie w zyczaju to normalnie fantasmy per strada hehe odzwyczailam sie od takiego spokoju i powiem Wam, ze tak naprawde pierwszy raz odkad mieszkam na poludniu docenilam to miejsce...ludzie sie usmiechnieci, pomocni, otwarci, w Alto Adige powiewalo takim zimnem w sensie ludzie sa b. na dystans, no i jak ktos nie za rabia tam mysle z 4 tys euro, mowie o rodzienie 2+1 to fa fame chyba, bo jest bardzo drogo, takze obiecalam sobie ze nie bede w Nowym Roku juz narzekac, bo niczego mi nie brakuje
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja myslalam ,ze on jest z Twojej miejscowosci??!!podziwiam Ciebie i cuccijak Wy dajecie sobie rade to wszystko na studiach ogarnac powaznie ![]() a co do Twoich fotek to sa rewelacyjne ![]() princispendacciona ze mnie ale strasznie mi sie podobaly a czarnych nie mialam a sweterek taki na wiosne wzielam wieczorkiem jak zrobie fotke to wrzuce
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-01-07 o 15:46 |
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
principessina duzo moich znajomych wlasnie sie zdiwilo, ze chce studiowac w Trentino. Jest to prawda, ze zycie nocne jest troche ubogie ale mi sie tutaj podoba bo wolny czas sie spedza glownie uprawiajac sporty czy spacerujac na lonie natury zwalszcza teraz przed sesja bary sa poprostu opustoszale....
Wlasnie tez sie dziwilam ze w Trento mercatini di natale zamykali o 19 pomimo, ze tlumy ludzi przychodzily wlasnie po zmroku wypic cos. Ludzi tutaj mi przypominajabardziej polakow niz stereotypowych wlochow...zwlaszcze ci mieszkajacych w gorskich dolinach....Wieczorem wszyscy do baru...4...5..piwek i tak codziennie |
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomnialam napisac, ze tam w Merano to niby Italia a od tych co wynajmowalismy apartament nie mowili po wlosku, w ogole wszyscy po niemiecku
|
#1418 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
Princi, a co tak malo zdjec? chetnie bym poogladala a saneczki wypozyczyliscie tam czy kupiliscie?jest spora roznica pomiedzy ludzmi pld-pn. jakby moj maz mial normalna prace (tzn taka jak tu i te same wydatki) na poludniu, to napewno tam wolalabym mieszkac i to bez zadnego zastanowienia. tutaj ludzie sa inni. 6 lat tu mieszkamy i przyznam sie ,ze nie mamy tu w ogole znajomych. spedzamy czas tylko we dwoje. |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bardzo lubie spacery, naj bardziej to chyba tu u mnie brakuje mi zieleni, no ale w zamian mam plaze
![]() evelinarav te sanki w koncu pozyczyli nam Ci Panstwo, od ktorych wynajmowalismy apartament, maja dwojke dzieci tylko lyzwy tzw. kajtki wypozyczalismy, ale Flavio chyba jeszcze za maly za to zapomnialam rekawkow na basen/termy i kupilam w sklepiku przy kasie 10 euro mamma mia fotek duzo nie robilam, w ogole te paulinki zdjecia sa sliczne, moim aparatem, jak nie ma swiatla to wychodza jakies cimne, nie ma co wstawiac takich musze zgrac filmiki to pozniej sie pochwale
|
#1420 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
princi tez w Trento poczulam ten spokoj, chociaz ludzie byli wszyscy mili ale jakby recepcjonistki i kelnerzy mogli nie byc mili
![]() Za to tutaj u mnie w Pavii wyczuwam straszny dystans do ludzi, wielce narzekaja na "terroni" a moje najlepsze kolezanki maja wlasnie poludniowe korzenie bo ze smutasami nie lubie rozmawiac ![]() paulinka juz z twoich zdjec widac ze kochasz gory i nature a z tego co wiem to uniwersytet w trento jest renomowany i na pewno bardziej tam wszystko ulozone ![]() ja tez zawsze sie smieje z tz-tem ze jest tyle pieknych miejsc we Wloszech a on wsrod pol i mgly mieszka Mi tu brakuje wysokich drzew i lasow, zeby latem sie schronic w cieniu od tego slonca. Psa nawet lapki parza bo wszystko wyasfaltowane. ![]() Tyle nabudowali domow ktorych teraz nawet nie potrafia wynajac... ja we Wloszech najbardziej kocham wiosne, jak mozna ubrac sobie bluzke z dlugim rekawem, slonceczlo swieci ale nie parzy ![]() cucci a nie mow mi o uczelni, ja jestem ciagle fuori corso a rodzina tylko pyta ile jeszcze bo jakim prawem mozna miec 26 lat i jeszcze nieskonczone studia
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-01-07 o 18:23 |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
przydalby mi masazyk ilez ja sie naprasowalam i naukladalam na miejsce rzeczy uff
![]() evelinarav oj to nie fajnie, ze tyle lat tam mieszkacie i nie macie zadnych przyjaciol, powinniscie troche wyjsc do ludzi, przeciez nikt do drzwi nie zapuka i sie zapyta czy macie ochote wyjsc na pizze nie mozesz sie zapisac np. na jakies ciekawe kursy organizowane przez urzad miasta lub jakies associazione? nawet u mnie w miescie takie organizuja...cuciola ja tez bardzo lubie wiosne, chociaz ona tutaj b. krotko trwa, zieleni tez jak na lekarstwo no tak wiem, ze narzekaja na Poludniowcow, troche maja racje, ale nie dokonca, w sensie szkoda mi np. jak zle mowia, bo moj maz jest zupelnie inny i pracuje 12 godzin na dobe, tymczasem na pln 8 godzinek pracy wracaja do domciu i maja w dupce wszystko i wszystkich moze mnie wybraliby na jakiegos przywodce to wprowadze dyscypline hehe
|
#1423 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
tez lubie wiosne i dlugi rekaw, ale czy tutaj w ogole jest wiosna? bo mi sie wydaje, ze prawie odrazu po kurtkach zaczyna sie sezon na krotki rekaw... bardzo krotka ta wiosna tutaj |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
princi no wlasnie najgorsze jak sie wrzuca wszystkich do jednego worka. To ja bym na ciebie zaglosowala na przywodce haha
![]() dobra, magluje riforme fornero ciag dalszy.. |
|
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj przeciez nie jestesmy w kraju studiowac w swoim jezyku to jedno a w obcym to drugie!!powinni byc z Ciebie dumni ze dajesz sobie swietnie rade za granica!!!princizrobilam fotke kozakow sportowe i proste stawiam na wygode
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
super butki...tez mam z NG ale tronchetti i juz mi chyba 3 rok sluza jak nie dluzej, solidne sa
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo wyprzedazy.
Bylismy w H&M z mezem. On sie opkupil - oczywiscie w rzeczy nieprzecenione. Sweterek, podkoszulki, pasek do spodni. A ja sobie klamerki do wlosow za 1 euro kupilam. Za to dzisiaj bylam na targu i poza warzywkami i owockami kupilam dla siebie spodnie dresowe - takie po domu za 5 euro. Fajne, cieple, chinskie. Juz na mnie. Chyba nastepnym razem zaszaleje i kupie jeszcze jedna pare.
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
a romanaccia jeszcze w Pl?
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak - nic sie nie odzywa.
Mam nadzieje ze wyzdrowiala i mogla sie Polska nacieszyc.
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek, musialam wziac dzisiaj srodek przeciwbolowy tak mnie strasznie kregoslup boli chyba przesadzilam z tym praniem i prasowaniem, jak jakas wariatka
![]() no wlasnie mialam sie pytac o Romanaccie, jeszcze sie wyleguje w Pl? a marmotta to sie w ogole juz nie odzywa![]() cucciola79 super te butki, ja tez lubie niskie, bo na obcasie to jednak przy dziecku nie mam teraz okazji zakladac! no i NG naprawde sa solidne! a jaki masz numer? jakis malutkic hyba bo tak zgrabnie wygladaja, nie to co ja 40 hehe sjoanna a Ty czemu nic sobie nie kupilas, co sobie zalujesz, raz sie zyje
|
#1431 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
w kazdym razie przyzwyczailam sie do tej sytuacji i nic mi nie brakuje. moj maz sam mowi, ze jak ma miec takich przyjaciol jak romagnoli, co tylko tylek potrafia obrobic, to woli wcale nie miecja za to dzisiaj ustalam sie przy garach. zrobilam po raz pierwszy w zyciu pierogi z kapusta i grzybami strasznie dlugo sie ten farsz gotuje, no ale wyszedl bardzo dobry. jeszcze troche mi go zostalo, to jutro kupie specjalny makaron i zrobie cos w stylu lazankow
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
evelinarav a brat mojego meza, co Ci wspominalam mieszka z rodzina niedaleko Ciebie i b. sobie chwala, ba wychwala pod niebiosa, maja przyjaciol i znajomych miejscowych, ze tak powiem, nie wiem czemu piszesz ze z Wami nie chcialby sie nikt przyjaznic? a mozecie tez miec znajomych w kregu pugliese, przeciez tam jest duzo emigrantow z pld...brat meza z zona to nawet raz w roku nie chca przyjezdzac na pld do rodziny, tak im tam dobrze, a pld tak krytykuja ze troszke mi sie przykro ostatnio zrobilo, ale co tam, mam oczy przeciez i widze jak jest
![]() mniam pierogi! aa wiecie co tam jak bylismy w gorach to bylo wiele produktow jedzeniowych podobnych jak w Pl np. kapusta kiszona popoludniu pojedziemy z Flavciem do Penny, mam nadzieje ze bedzie grzecznie w koszyuku siedzial to powesze co maja fajnego
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a no wlasnie ja lubie NG bo wiem za co place co do nr.nosze 38 rozm. ale Ty kochana chyba jestes wyzsza ode mnie??juz nie pamietam masz 175cm wzrostu??sjoannaa no wlasnie co tak Twoj Tz.et sie obkupil??!!a zonka ![]() cuciolaa mialam sie pytac bo nie pamietam Ty mieszkasz z Twoim Tz.et u jego rodzicow?? |
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3852145 2]
ja za to dzisiaj ustalam sie przy garach. zrobilam po raz pierwszy w zyciu pierogi z kapusta i grzybami strasznie dlugo sie ten farsz gotuje, no ale wyszedl bardzo dobry. jeszcze troche mi go zostalo, to jutro kupie specjalny makaron i zrobie cos w stylu lazankow [/QUOTE]Pieknie! TZ zje pierogi? Bo moj zje ale sie krzywi na gotowanie kapusty. Choc jak gotuje to kuchnia zamknieta, okno otwarte a potem sie jeszcze wietrzy. Nie widzialam tutak makaronu w stylu lazankow. Dlaczego ja sobie nic poza chinskimi, cieplymi, domowymi dresami nie kupilam? Bo czuje sie gruba - musze sie wziasc za siebie. Przestac piec slodkosci, nie kupowac czekolady i innych slodyczy i zaczac spowrotem jakies cwiczenia.
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie mega niewyspana w nasza rocznice slubu
Flavcio dal dzis popalic w nocy ehsjoanna Ty gruba, a przepraszam z ktorej storny? hmmm cucciola79 tak 175cm chyba w kapeluszu ![]() a co reszta porabia?
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam mega zly humor dzisiaj wrrrrrrrrrr nie podchodzic
![]() chyba kogos zazdrosn ikow o druga babcie jaja cosjoannano walsnie gdzie TY gruba ![]() princiaaaaaaa no to stopka o duzym rozmiarze faktycznie (mamy tyle samo cm )u nas to samo ida tylnie zebole
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety widze po jeansach ze brzuchol mi sie powiekszyl.
A mnie sie nie chce odrabiac pracy domowej - tak fajnie bylo przez swieta. ![]() Ja byty mam 38-39. A niska jestem. 156 tylko.
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola79 tak, mieszkamy z jego rodzicami, a na gorze babcia z corka i jej dziecmi..a 2 babcia obok mieszka w bloku...wszyscy tak na kupie ze co chwile sie drzwi otwieraja i ktos wchodzi na kawe...
Bylam na uczelni, zaraz wracam do nauki.. taka senna ta pogoda, dalej mgla i szaro. |
|
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam moich za sciana ale tak mnie ostatnio denerwuja szok do wszystkiego sie wtracaja nawet ,ze mala do drugiej babci jezdzi co za zazdrosniki
|
|
|
|
|
#1440 | |||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
a duzo masz tej nadwagi? nie wygladasz wcale grubo tu u mnie grube dziewczyny chodza w miniowkach i sie nie wstydza. najlepsza rada na nie-tycie, to chyba bedzie jak najrzadsze przebywanie w domu wiem to po sobiea makaron na lazanki kupilam malfatti. nie wiem czy sa podobne Cytat:
a ktora to juz bedzie? 3? a nas w tym roku bedzie 8, jak u starych dziadow normalnie ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Bombardino za b. mi sie smakowalo za to vin brulè mhhh 3x dziennie hehe

musze zgrac filmiki to pozniej sie pochwale