|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)
pauli
choineczki przecudne!!!!! ![]() co do tego oszczędzania - ja się niby staram, ale kurczę i tak co chwila cos wypada... Tak jak teraz ten wyjazd , no i tak - trzeba było dokupić elementy stroju, kupić prezent, bilet w jedną stronę 17 zł do Tarnowa, dodatkowo wzięliśmy ze sobą flaszkę i tak ta wyprawa kosztowała nas lekko koło 150 zł. Ból. A odmówić głupio, bo jakoś zawsze czuję sie w obowiązku pojechać , jak ktoś zaprasza (zwłaszcza na okazje jak urodziny ![]() ![]() A mandarynki wzięłam dzisiaj w naszej Biedrze ![]() ![]() ![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)
No widzisz - my ostatnio jakoś przyhamowaliśmy z imprezowaniem, odpuściliśmy jakieś większe wyjścia, staramy się nie szastać. Ciuchów już dawno w sklepie nie kupowałam - ubieram się głównie w sh. Tylko wydatków na drobiazgi do zabawy z papierem nie mogę sobie odmówić (ale to są akurat zakupy rzędu kilka zł
![]() To ja jutro idę na mandarynki. Tylko jak się okaże, że trafię na jakieś kwaśne albo "takie se o" to będę sama jeść, bo mój się nie słodkich nie tknie. A tak w ogóle to mąż poszedł dziś na nockę do pracy, więc też mam zamiar popracować trochę w domu. So I need a support! Bo tak mi się nieeee kceee.... ![]() ps. te choinki nie moje. Ale moje będą podobne (pokażę jak skończę) |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
![]()
[QUOTE=talkative2;37708939].. Tylko, że właśnie wiele z moich znajomych nie musi oszczędzać, są już na swoim , bo dostali mieszkania od rodziców (szczerze to 90% moich znajomych tak ma) i nie mają na głowie spłacania kredytu albo bulenia za wynajem , więc mogą się bawić
![]() Kochana ciężko w dzisiejszych czasach zwłaszcza z kasą i oszczędzaniem trzeba przyznać ![]() ![]() bez kredytu sie nie obejdzie ![]() Paula a powiedz mi z czego są te choineczki? i z czego Ty będziesz je wykonywała? bardzo ładne są musze przyznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
wiolinka - to jest papierowa wiklina. Skręca się rureczki z gazet, ulotek itp i potem wyplata takie różności
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
a my jakoś właśnie częściej imprezujemy ostatnio... Ale ja to w sumie zauważyłam, że odkąd zaczęły mi sie kończyć studia, to ja zaczęłam (paradoksalnie) coraz więcej imprezować
![]() Wioli - u nas też tak nie było... Tzn mnie rodzice płacili za "moją część" - czyli gości, suknią itp tid, ale TŻ całą swoją część wesela płacił z własnej kieszeni...
#1416 | |||||||
Zadomowienie
|
wiesz co z tym to zawsze u kazdego bedzie inaczej, jeden chce wiecej wydac na fotografa czy suknie, zależy od lokalu itp
musicie sobie mniej wiecej posprawdzac na co chcecie ile dac bo jesli chodzi o wesele to wszystkie usługi, suknia, garniak, zaproszenia mają wieli rozrzut cenowy... ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Kate Noir a ty po ślubie masz zamiar zostac u siebie czy gdzies bliżej rzeszowa sie ulokowac? a moze jeszcze jakas inna opcja wchodzi w gre? ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
moja kuzynka tak robi to babcie rywalizuja miedzy sobą bo kazda chce miec wnuczke u siebie a poza tym mozna u siebie spotkania robic i miec dzidziusia na oku Edytowane przez agniecha_17 Czas edycji: 2012-11-20 o 07:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mandarynek to też tak mam, od razu pachnie świętami ![]() Cytat:
Paula do takich choinek tez się powoli zabieram, tylko rurki musze poskręcać ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
ja też nie trawię filmów z lektorem. Oglądam namiętnie seriale, chociaż oglądam to trochę dobitnie powiedziane - one sobie lecą, a ja czasem rzucę okiem i już się tak przyzwyczaiłam do głosów poszczególnych aktorów po angielsku, że jak kiedyś przypadkiem włączyłam odcinek z lektorem to mi strasznie nieswojo było.
A co do wychodzenia z domu przy dziecku - ja wiem, że nam będzie skrajnie ciężko, bo jesteśmy w Krakowie sami i na pewno nie będziemy mieli żadnej pomocy. Więc wszystkie większe wyjścia bez dziecka odpadają, bo na nianię wątpię, żeby nas było stać... Mam tylko nadzieję, że nie zdziadzieję totalnie i z czasem jakoś się z powrotem wrócę do "ludzi". Ifwka - długo Ci zajmuje zrobienie takiej jednej bombki? Cały czas się zastanawiam, czy nie zrobić jakichś, ale boję się, że nakupię materiałów a potem nie będę mieć dla nich czasu.... A co do wikliny - kurcze zaczyna mi gazet w domu i okolicy brakować... |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam taka znajomą która wszedzie chodzi z dzieckiem na jakies spotkania, imprezy a co do obarczania rodziców to od nich duużo zależy moi to sie nie moga doczekac żeby im zostawic takiego maluszka, nie mówie żeby na cały weekend podrzucac dziecko ale na wieczór wiesz duzo zalezy od organizacji niektórzy z domu nie chca sie ruszyc bo jest dziecko nigdzie nie jada bo dziecko a my jak bylismy na gran canarii to duzo par było z maluchami kilkumiesiecznymi to wszystko zalezy od organizacji i checi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A niani nie zatrudniłabym nie ze względów finansowych. Już wiem, że będę należeć do tych mam, które nie zostawią dziecka obcej osobie i tyle ![]() aga - możliwe, ze od organizacji i podejścia ![]() ![]()
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
talk - będziemy się nawzajem wspierać i organizować spotkania plotkowe przy butelce mleka i flipsach
![]() ps. ja też nie lubię jak mnie ktoś poucza ![]() a co do niani - ja tam też nianią byłam i wiem, że jeśli dana osoba wzbudziłaby we mnie wystarczające zaufanie - tez problemu bym z nią dziecko zostawiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Się rozgadałyście ![]() Co do tv, my baaaardzo rzadko oglądamy, teraz to już w ogóle, jak mamy nowy internet, nie na limit jak wcześniej, to cały czas filmy na necie oglądamy. Nie pamiętam kiedy włączaliśmy tv ostatni raz ![]() My się staramy oszczędzać, co miesiąc odkładamy na oszczędnościowe, no i jeszcze tak na koncie z wypłaty do wypłaty zawsze nam coś zostaje, więc coś tam się odkłada.. A życia towarzyskiego, to my tu prawie nie mamy, ja cały czas na wieczór pracuje, poza tym, nawet nie ma za bardzo z kim wyjść. Pamiętam jak byliśmy w Polsce, to potrafiliśmy co weekend gdzieś wybyć, a tu ostatni raz to na Naszym panieńsko - kawalerskim byliśmy ![]() Jak mi się nic nie chce. Koszmar! Jeszcze ta pogoda.. ![]() TŻ mi wczoraj dał wcześniejszy prezent urodzinowy, kupił mi nowy telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja bardzo nie lubię pouczań... Wtedy na złość robię odwrotnie. Sparzę się, ale pokaże, że to ja decyduje , co chce robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale opiekunka chyba u mnie odpada... Chyba, ze nie miałabym już wyjścia... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- blue - tak, rozgadałyśmy się, a pomyśl co czeka Małgosię jak wróci z tych swoich wakacji ![]()
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Już jej współczuje tego nadrabiania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam młodszą siostrę, więc wiem, jak to jest przecierać szlaki. Młoda co chwilę teraz o coś pyta - pierwszy rok studiów, samodzielne mieszkanie - nie ma to jak pomoc starszej siostry ![]() Moja mama na szczęście jest z tych mniej ingerujących (chyba, że chodzi o JEJ kuchnię). poza tym jeszcze pracuje i pewnie nieprędko będzie miała czas pomóc. Ale coś czuję, że teściowa będzie chciała dużo pomagać - siedzi już na emeryturze, to jej się nudzi ![]() Wyzwanie dla Gosi - jak będziesz nadrabiać sumiennie i znajdziesz tego posta to w nagrodę możesz .... sama nie wiem co... wrzucić nam piosenkę wyjazdu z jutuba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
talk myslałas do jakiego czasu chciałabys byc przy dziecku? ja juz sobie nie raz mysle na ten temat bo pewnie w przyszłym roku zaczniemy "starac sie" o dzidziusia na razie łykam kwas foliowy wiem jedno ze pewnie wróce po pracy po pół roku od porodu z powodów finansowych jak i dla siebie samej moze mam dziwni charakter ale poprostu tak mam ze w pracy czuje sie jak ryba w wodzie i czuje sie dumna i dowartościowana a siedzac w domu jak mam dłuzsze wolne to taka zdołowana jestem, jak rano sie budze i wiem ze ide do pracy to mam taka motywacje do działania nie lubie jak mam zaduzo wolnego ![]() a co do pomocy mam z tym trzeba uważac bo czasy sie zmieniaja i rózne metody wychowania także a poza tym babcie strasznie rozpieszczaja wnuki:/ ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- a kiedy wraca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszą ja chyba nie powinnam zabierać głosu bo ja mam do dziecka jeszcze min 7-8 lat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje studia dały mi na pewno jedno - jasne wyrobiony pogląd, co do wychowania dzieci. Wiem czego chce, myślę, że po części wiem, jak to robić i na pewno na to postawię. I na kilku płaszczyznach ten pogląd jest sprzeczny z tym, jak ja byłam wychowywana, więc na pewno mama nie będzie nade mną "oh-ać" i "ah-ać" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2012-11-20 o 11:11 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
My na razie dziecka nie planujemy, chyba, że się samo zaplanuje
![]() ![]() ![]() ![]() talk sama chciałabym pracować w domu. Można rozplanować sobie pracę jak się podoba ![]() ![]() ![]()
02.03.2007 r. ![]() 14.02.2011 r. ![]() 18.08.2012 r. ![]() Edytowane przez RoXi_7 Czas edycji: 2012-11-20 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
a ja już się dawno rozprawiłam z ósemkami (dwie wyrwałam, w przypadku dwóch wyrwałam siódemki a na ich miejsce narosły ósemki). Także po problemie. Na szczęście przestają już też powoli rosnąć
![]() Ja dziś też cały dzień w domu. Myślicie, że zrobię to, co zaplanowałam, czy przesiedzę cały dzień z Wami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
RoXi - sa plusy i minusy
![]() ![]() ![]() ![]() Ale z drugiej strony, jeżeli pracujesz w domu to z pracy nie wychodzisz (i tutaj problem ma mój TŻ, który może nawet do 22 siedzieć nad czymś). Ja mam problem w drugą stronę, bo ja z kolei co chwilę Wizażyk, gotuję obiad, wyskoczę po coś do sklepu , bo się akurat skończyło, no i tak... ![]() ![]() ![]() ![]()
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Paula - przesiedzisz z nami
![]() ![]() aga - ja na dłuższą metę na pewno też nie... Zresztą tak jak mówię - jakby mi się spokojne dziecię trafiło, to nawet już zaraz po porodzie mogłabym sobie pracować ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2012-11-20 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na początku właśnie siedziałam w piżamach :P ale taka praca uczy też samodyscypliny. Ustaliłam sobie +/- godziny pracy od 9 do 17, Budzik nastawiamy na 7 - 7:30. Na spokojnie wstaje, jem śniadanko, sprawdzam Wizaż , pogadam z TŻem, ubieram się i ok 9 startuje ![]() Na pewni chciałabym, żeby udało nam sie kupić jakąś powierzchnię kiedyś, jeśli to ma mieć przyszłość, bo praca w domu mi tak średnio pasuje. Natomiast nie wiem czy bym chciała zamieniać własną działalność na pracę u kogoś -raczej nie ![]()
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
paula a ja mam ciągle włączony wizaz i jak przewertuje sterte papierów to zerkam czytam posta i dalej wracam do swojej pracy
![]() wizaz uzaleznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [/QUOTE=mala_czarna_21;3771 7861]doskonale Cię rozumiem, ja też im mam więcej zajęć a jeszcze jak robię to co lubię to mam po co wstać rano z łóżka a tak to czuję się taka bez sił i trochę beużyteczna można powiedzieć więc na pewno będę chciała od razu szybko (po pół roku) wrócić do pracy, Tak jak nie wyobrażam sobie siedzenia całą ciąże na L4... Wiadomo, że czasem jak ciąża jest zagrożona to trzeba ale w przypadu zrdowej ciąży to kompletnie tego nie rozumiem(wykluczam takie zawody w których dziecko mogłoby ucierpieć). Zreszą ja chyba nie powinnam zabierać głosu bo ja mam do dziecka jeszcze min 7-8 lat ![]() ![]() Ja jestem w 7 miesiacy i jestem już na zwolnieniu, pracy ciężkiej nie mam ale dojeżdżam 80 km dziennie i to już nie na moje siły, zresztą nie załapię się na dłuższy macierzyński i po pół roku będę musiała wrócić do pracy więc się jeszcze napracuję. Cytat:
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.