Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 11:10   #1411
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
sama chcialabym to zobaczyc
moj sie nie nakrywa niczym, natomiast z uwielbieniem zrzuca z siebie pieluche, ktoa mu narzucam na glowe zeby zasnal ;P a ja w kolko musze ja nakladac
Mój też tak robi, zasze jak w nocy budzę się żeby go nakarmić to leży w poprzek na samym dole. Obserwowałam go kiedyś chwilę no i on jak zaczyna być głodny to wierci się, szuka cyca na boki , wierzga nóżkami i zsuwa się bo właśnie materacyk pod kątem. Ja to już założyłam na szczebleki drugi ochraniacz żeby był naokoło i młody sie nie walił główką w szczebelki jak się zsunie i przekręci w poprzek i pod przewijak położyłam złożoną kołderkę żeby aż na sam dół pod przewijak nie wędrował tylko do połowy łóżeczka
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo się przestraszyłam.Zuza zjadła pol godziny temu,położyłam ją na brzuszek,chwilkę leżała i mleko zaczęło się jej wylewać ale przez nos z ust nic, jeszcze nigdy tak nie miała. Takie coś Wam się zdarzyło ??? Mam się martwić ?
Iguś też kilka razy ulał noskiem. Lekarz powiedział że to nic niepokojącego bo jak dziecko jest większość czasu w pozycji leżącej to czasem mleko pójdzie nie tam gdzie trzeba więc stąd ulewanie noskiem i charczenie jakby katar był.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:11   #1412
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

tak, jak borys byl malutki to mial takie wlasnie chlusniescia, z buzi i noska, pod cisnieniem t9o jest grozne, jesli sie powtarza ... jezeli to jednorazowe .. to pewnie nic zlego sie nie stanie..
moze zbyt duzo zjadla i za szybko ja na brzuszek polozylas?

No mam nadzieję że to będzie jednorazowe,a już nie raz ją pol godziny po jedzeniu kładłem na brzuszek :

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-04-12 o 11:22
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:12   #1413
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój też tak robi, zasze jak w nocy budzę się żeby go nakarmić to leży w poprzek na samym dole. Obserwowałam go kiedyś chwilę no i on jak zaczyna być głodny to wierci się, szuka cyca na boki , wierzga nóżkami i zsuwa się bo właśnie materacyk pod kątem. Ja to już założyłam na szczebleki drugi ochraniacz żeby był naokoło i młody sie nie walił główką w szczebelki jak się zsunie i przekręci w poprzek i pod przewijak położyłam złożoną kołderkę żeby aż na sam dół pod przewijak nie wędrował tylko do połowy łóżeczka

az z ciekawosci chyba kiedys wstane wczesniej i poobserwuje go ..
tak zaluje, ze nie mialam wczoraj przy sobei telefonu, bo bym mu fotke pstryknela, te nozki za lozeczkiem no czegos takiego bym sie nie spodziewala
Stary 2013-04-12, 11:15   #1414
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

az z ciekawosci chyba kiedys wstane wczesniej i poobserwuje go ..
tak zaluje, ze nie mialam wczoraj przy sobei telefonu, bo bym mu fotke pstryknela, te nozki za lozeczkiem no czegos takiego bym sie nie spodziewala
No ja właśnie dlatego założyłam drugi ochraniacz szczebelków bo bałam się że sobie krzywdę zrobi jak zaklinuję rączkę albo nóżkę a ja w porę nie zauważę
Stary 2013-04-12, 11:17   #1415
blogerka
Wtajemniczenie

moj jest tak drobniutki, ze zaklinowanie mu nie grozi, ale tez pomysle nad drugim ochraniaczem, albo chcoiaz czyms obloze druga strone
Stary 2013-04-12, 11:19   #1416
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
moj jest tak drobniutki, ze zaklinowanie mu nie grozi, ale tez pomysle nad drugim ochraniaczem, albo chcoiaz czyms obloze druga strone

Blogerka a ile Borys waży?
Ty też już nastukałaś ponad 100 postow poproś Black żeby Ci dała zaproszenie do klubu tam możesz wkleić photo swojej facjatki
i wrzuć więcej fotek Boryska
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:22   #1417
blogerka
Wtajemniczenie

miedzy 5100 a 5200 ;|
wlewam juz w niego tyle mleka ile sie da, i mam nadzieje, ze w koncu ta waga sie ruszy bo przez ostatnie 3 tygodnie mielismy straszny zastoj
on to w ogole ma jakas taka dziwne budowe, jest strasznie dlugi, ale drobniutki, znaczna czesc ubran, ktore dostala nie pasuje na niego, bo sa za szerokie i za krotkie jednoczesnie, takie na typowe bobaski a moj niestety taki nie jest
Stary 2013-04-12, 11:27   #1418
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzia przewróciła się z brzuszka na plecki

ale czy jest możliwe by za pierwszym razem zrobiła to bardzo szybko??? położyłam ja na brzuszku, poprawiałam rękę i kładłam się koło niej, zanim skończyłam się kłaść to ona się przewróciła nawet nie wiem jak to zrobiła i nie wiem czy sama, bo mąz mówi, że może kolanami tak nacisnęłam materac koło niej że zrobiła fikołka ( popsuł mi całą radość bo może ma rację, ale teraz jeszcze próbowałam, naciskałam materac koło niej to się, aż zapierała by się nie przewrócic )
Więc czekam na kolejny obrót co by się cieszyć ale ona nie chce

edit: przyszła fotoksiążka, szału nie ma, na pewno bym się baaaardzo zdenerwowała gdybym dała za to 90 dych, bo tyle u nich kosztuje, a tak tylko 20 zeta za przesyłkę , choć myślę, że cena za przesyłkę też wygórowana. wiem że trzeba się cieszyć bo prawie za darmo, no ale szału naprawdę nie ma

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-04-12 o 11:29
Stary 2013-04-12, 11:29   #1419
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

ale czy jest możliwe by za pierwszym razem zrobiła to bardzo szybko??? położyłam ja na brzuszku, poprawiałam rękę i kładłam się koło niej, zanim skończyłam się kłaść to ona się przewróciła nawet nie wiem jak to zrobiła i nie wiem czy sama, bo mąz mówi, że może kolanami tak nacisnęłam materac koło niej że zrobiła fikołka ( popsuł mi całą radość bo może ma rację, ale teraz jeszcze próbowałam, naciskałam materac koło niej to się, aż zapierała by się nie przewrócic )
jest mozliwe, ale to jeszcze nie sa swiadome przewroty
Stary 2013-04-12, 11:29   #1420
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mala dygresja bo mam dylemat...
Na co przeznaczylyscie becikowe?
Cytat:

hehe moja tylko pare razy sie przekręciła ale jaki miałam ubaw:d teraz to ją tak rozsmieszam zeby sie na glos zasmiala, uwielbiam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:31   #1421
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

edit: przyszła fotoksiążka, szału nie ma, na pewno bym się baaaardzo zdenerwowała gdybym dała za to 90 dych, bo tyle u nich kosztuje, a tak tylko 20 zeta za przesyłkę , choć myślę, że cena za przesyłkę też wygórowana. wiem że trzeba się cieszyć bo prawie za darmo, no ale szału naprawdę nie ma
klask i: no pewnie ze możliwe
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 11:35   #1422
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie mi bo Ewa skonczyla już 3 m-ce a został mi jeszcze cały listek vitaminki d+k i nie wiem czy mogę go dalej podawć czy musze juz na samo D przejść ?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:39   #1423
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi bo Ewa skonczyla już 3 m-ce a został mi jeszcze cały listek vitaminki d+k i nie wiem czy mogę go dalej podawć czy musze juz na samo D przejść ?
mnie tez został cały listek, ale juz odstawiłam i podaje samą D

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:39   #1424
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
jest mozliwe, ale to jeszcze nie sa swiadome przewroty
A to wiem, że to nieświadome jeśłi w ogóle się sama przekręciła
Stary 2013-04-12, 11:40   #1425
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A to wiem, że to nieświadome jeśłi w ogóle się sama przekręciła

uwazaj teraz na nia, bo moj malo nie spadl z przewijaka - stal na ziemi, ale i tak przekrecil sie prawie przez ten boczny kant

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 11:42   #1426
e_vel
Wtajemniczenie

Apropo witaminy D - ja kupuję BioaronD w kapsułkach. Wczoraj za 90 kapsułek zapłaciłam 21,50 w aptece czyli taniutko wychodzi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:43   #1427
LadyWhisper
Zakorzenienie

no właśnie co do przewracania, to Mały 3 razy obrócił się wtedy, jak filmik nagrałam, i od tego czasu niiiiic :P czekamy dalej
Chociaż dzisiaj mąż jak go przebierał to Pietraszko podobno tak się zaparł nózią o przewijak że z plecków na boczek

a czemu odstawia się tą wit K?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-04-12 o 11:44
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:43   #1428
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, spokojnie z tymi butami... Bo zaraz jakaś jatka się z tego zrobi, haha. U nas na W&M jest tak, że jeśli właściciel wyraźnie powie, żeby wchodzić w butach, to niektórzy wchodzą, a niektórzy i tak zdejmują... Ale nie robią tego przed domem oczywiście , tylko już w środku, w korytarzu. O. Wszystko zależy od domu, właściciela i samych gości. No i pory roku, bo zimą raczej ciężko wejść w mokrych śniegowcach komuś do domu, ale latem to w balerinkach przecież można.

Byliśmy na spacerku w 3, piękna pogoda, cieeeeeepło , schowałam już zimowy płaszcz do szafy, a nowe, płaskie buty idą już do mnie pocztą, bo na obcasach to mam całą masę.

Mała, zaraz TŻ wyjdzie spod prysznica, to poproszę go, żeby mi zrobił fotę. Tylko mam teraz trochę pofalowane włosy, bo miałam związane w warkocza, normalnie mam proste jak druty, bez użycia prostownicy (nigdy nie używałam).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-12 o 11:47
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:50   #1429
mala_19kw
Zakorzenienie

http://tablica.pl/m/oferta/lezaczek-...ode=8d7b858182

Chyba warto dziewczęta?
Ja nic tylko szukam bajerów dla niuńka

Black-czekam czekam

Idę zmierzyć się z kooopą Oskara wuhaha
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 11:55   #1430
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł

kurde wrzuciałam wszystko do prania ale płukać to będę chyba z kilka razy-aż się lepi

myślicie,że powinnam napisać to w komentarzu na allegro?

acha, odstawiłam od wczoraj gastrotuss i dziś rano..... kupa jak z bajki mała rzecz a cieszy

caławdeszczu sciskam mocno
Ja bym napisała w komentarzu, neutrala bym dała.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Między paluszkami nie, tylko pod paznokciami. Aczkolwiek mój Krzychu prawie non stop ładuje rączki do buzi, wiec kto wie może zlizuje wszystko co sie tam znajduje, no ale z tym pakowanie rączek do buzi to jakas masakra i to nie dlatego, że jest głodny, bo nawet jak jest pojedzony to raczki ląduje w buzi. Ostatnio zwymiotował chyba przez to, bo tak ładowal ładował aż pewnie odruch wymiotny się zrobił.

TO normalne, dziecko przesuwa sobie granicę wymiotów - na początku każde wsadzenie czegoś w paszczę może wyimotami skutkować, a dorosły człowiek musi głębiej palucha wsadzić. Granica musi być przesunięta, w przeciwnym razie niemożliwe byłoby normalne karmienie łyżeczką. No i druga rzecz - tak właśnie dziecko świat poznaje, paszczą

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To jest jak najbardziej normalna sytuacja.
A od gosci tez wymagasz zdjemowania butow?
W Japonii jest tak, ze jest strefa brudna i czysta, i nikt Ci jej w butach nie przekroczy. I z Waszych wypowiedzi wynikalo, ze na Slasku tez tak jest. Ale sie chyba nie zrozumialysmy tylko.
W ogole smiesznie z tymi butami, bo kraza nawet anegdoty, ze zlodzieje zdejmuja buty, kiedy wlamuja sie do domu i zostawiaja w przedsionku, a potem wpadaja po nich.
Tak, goście też zdejmują, ale to nie to, że wymagam - tak po prostu jest, wszędzie na Śląsku/Zagłębiu, nad tym się nikt nie zastanawia tylko robi

Cytat:
Dziewczyny bo się przestraszyłam.Zuza zjadła pol godziny temu,położyłam ją na brzuszek,chwilkę leżała i mleko zaczęło się jej wylewać ale przez nos z ust nic, jeszcze nigdy tak nie miała. Takie coś Wam się zdarzyło ??? Mam się martwić ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czasem się tak zdarza, jeśli nic nie płacze, nie jest nerwowa czyli jest ok - nic nie rób.

Cytat:
Jeszcze nie złożyłam wniosku ale na wakacje pójdzie lub na lodówkę, bo zbieramy na obie rzeczy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:55   #1431
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ja też odstawiłam jak skończył 3 miesiące i teraz samą D podaję. Jak byliśmy na 2 szczepieniu to lekarka przypominała nawet o tym.
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Apropo witaminy D - ja kupuję BioaronD w kapsułkach. Wczoraj za 90 kapsułek zapłaciłam 21,50 w aptece czyli taniutko wychodzi
A mojemu ten BioaronD nie pasował. Płakał za każdym razem jak mu to wkraplałam do buźki. Kupiłam inną witaminę D i już jest ok, nie reaguje tak. Może smakiem się różnią, albo konsystencją
Stary 2013-04-12, 12:00   #1432
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryniu a stronke wyciągamykarteczki znasz? tam pełno takich kwiatków jak nie mam co robic to wchodze i wyje do ekranu albo wezsietato.pl
nie, nie znam. zaraz przylookam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł
o dziady pierunskie!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
pisz koniecznie... ja mam nadzieję, że dziecko nie wdychało tylko może huśtawka leżała nieużywana w jakimś pomieszczeniu - palarni
tez o tym pomyslalam

Cytat:
na konto

Cytat:

brawa. moj zrobil to identycznnie, normalnie w milisekundzie

ja roilam sobie fotoksiazke ze slub w oszolomie, kasy troche dalam ale jest superancka. malemu na roczek tez tam zrobie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:05   #1433
LadyWhisper
Zakorzenienie

czemu tą wit k się odstawia?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:08   #1434
pstryczek84
Zakorzenienie

mam pytanko-jak spacerujecie i est slonce (wiem wiem, rzadki widok ale jednak ) i pada na wozek to zaslaniacie jakos dzieciaczkom oczy? bo moj wczoraj jakos tak sie meczyl i meczyl, przynajmniej tak mi sie zdawaloze go to meczy. co wtedy robicie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:09   #1435
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, a do kiedy trzeba D podawać? Ja wczoraj kupiłam już drugie opakowanie samej D, mam 42 kapsułki twist off w środku.

Mała, proszę bardzo. Może z tą długością do tyłka to przesadziłam, ale do lędźwi sięgają. Muszę się pozbyć wreszcie tej czerwieni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4789.jpg (46,5 KB, 64 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:10   #1436
ILLUSION
Wtajemniczenie

Zauważ że ona jest do 9 kg (tutaj lepszy opis http://allegro.pl/fisher-price-lezac...158682734.html ) więc jak Oskarek będzie dalej ładnie przybierał to długo nie posłuży. Ja bym na Twoim miejscu szukała takiego do 18 kg który później jako siedzenie dla większych dzieci może. Ja mam taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...140553945.html około 100 zł z przesyłką zapłaciłam w stanie idealnym, jak nówka.
Stary 2013-04-12, 12:17   #1437
sylwietta1988
Zakorzenienie

co do becikowego to tysiac z gminy przeznaczam na szczepionki a 1700 meza z pracy poszło na drzwi

co do butów- ja sobie bie wyobrazam chodzenia po domu w buytach, tesciowie niestety chodza, wrrr i tak: wchodze do domu to zdejmuje w ganku buty, na chodzenie po dole mam plastikowe klapki a jak ide do siebie na gore to zmieniam je na kapciochy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:19   #1438
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mam pytanko-jak spacerujecie i est slonce (wiem wiem, rzadki widok ale jednak ) i pada na wozek to zaslaniacie jakos dzieciaczkom oczy? bo moj wczoraj jakos tak sie meczyl i meczyl, przynajmniej tak mi sie zdawaloze go to meczy. co wtedy robicie?
mój jak mu słońce świeci to zamyka oczy i zaraz śpi
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a do kiedy trzeba D podawać? Ja wczoraj kupiłam już drugie opakowanie samej D, mam 42 kapsułki twist off w środku.
Nam lekarz powiedział że w naszym klimacie przynajmniej do ukończenia przez dziecko roku ale że Iguś zimą urodzony to że ona zalecałaby do wiosny po ukończeniu roku jak już słońca sporo będzie.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
czemu tą wit k się odstawia?
Po 3 miesiącach zapotrzebowanie u dziecka zmniejsza się na tyle że wystarcza to co w mleku matki.
Stary 2013-04-12, 12:30   #1439
mala_19kw
Zakorzenienie

Black- Dziękuje no no długaśne też miałam podobnej długości jak ścięłam będąc jeszcze w ciąży i ścięłam bardzo krótko bo ledwo za brodę sięgały. Teraz już sporo odrosły i znowu chodzi mi po głowie jakaś zmiana

Illusion- masz rację. Potem doczytałam że do 9kg. A mój gagatek faktycznie długo by się tym nie nacieszył. Dziękuje szukam dalej

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Black- czyżby D-vitum? i tak jak illusion pisze podaje się ok rok czasu chyba że lekarz zaleci inaczej.

I muszę wam powiedzieć że te trwające 5dni pod rząd bóle głowy wkońcu ustąpiły czuje się jak nowo narodzona. Chyba organizm zaakceptował ale przyczyna była inna.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 12:33   #1440
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a czemu odstawia się tą wit K?
podaje sie od 8 dnia do 3 m-ca
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości