wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 09:03   #1411
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)

Cześć!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
to może przyrządź sobie coś, co bardzo lubisz? ja np. mogę nie mieć ochoty na indyka z ryżem, ale np. na smażoną cukinię i łososia zawsze
Niestety, ale nie ma takiej rzeczy obecnie.
Mam obrzydzenie do jedzenia.

Najchętniej, jeśli już, zjadłabym kotleta schabowego z ziemniakami.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:23   #1412
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:

super wyróżnienie fajnie, że będziecie robić górę. Sypialnie masz na dole czy na górze? Kuchnia już skończona? Cały czas czekam na zdjęcia

sypalnię mamy na górze, na dole tylko kuchnia, salon, łazienka, korytarz i garaż z kotłownią.

O zdjęciach pamiętam, ale cały czas czekam aż trochę porobimy jeszcze.

W kuchni nie mam listew przyblatowych jeszcze (bo wszędzie są same szerokie a ja chcę jak najcieńsze, dwóch listewek wykańczających szafki, nie mam zamontowanej wentylacji dla piekarnika w cokole, nie mam dodatkowego oświetlenia nad blatem, jedna listwa pod szafką jest do poprawy i jedne drzwi trzeba obrócić.
Brakuje mi też czegoś na ścianie, bo tam gdzie nie mam mebli wiszących, jest póki co pusta biała ściana i aż się coś prosi. Podoba mi się opcja plakatów z jakimiś fajnymi napisami, ale nie znalazłam nic, co by mi pasowało do końca. Mam tam też w planie taki fajny uchwyt na wina na ścianę, ale na razie nie mam na niego kasy.
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Niestety, ale nie ma takiej rzeczy obecnie.
Mam obrzydzenie do jedzenia.

a może po prostu pozwól sobie na tego kotleta i ziemniaki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 09:34   #1413
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
kotleta zjedz koniecznie, panierkę możesz zrobić np. ze zmielonych płatków owsianych. Wczoraj własnie miałam schaboszczaka na obiad, ale jakiś taki twardy mi wyszedł
O ziemniakach może poczytaj, mi one nie wydają się być problematyczne. Na pewno lepiej zjeść ziemniaki, niż całkiem zrezygnować z detoxu.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
sypalnię mamy na górze, na dole tylko kuchnia, salon, łazienka, korytarz i garaż z kotłownią.
to jak sypialnia na górze, to naprawdę super, że z tą górą ruszacie. W kuchni jeszcze trochę do roboty jest - w takim razie czekam cierpliwie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 11:33   #1414
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
a może po prostu pozwól sobie na tego kotleta i ziemniaki
Cytat:
kotleta zjedz koniecznie, panierkę możesz zrobić np. ze zmielonych płatków owsianych. Wczoraj własnie miałam schaboszczaka na obiad, ale jakiś taki twardy mi wyszedł
O ziemniakach może poczytaj, mi one nie wydają się być problematyczne. Na pewno lepiej zjeść ziemniaki, niż całkiem zrezygnować z detoxu.
Z detoksu nie mam zamiaru zrezygnować.
Po prostu do ogólnego braku przyjemności z życia dołączyło jedzenie, ale to jest, tak jakby, wpisane w to, jaka teraz jestem, więc przyzwyczaję się

Ja lubię mieć wybór, czyli, to że zjem coś "zdrowego", jest moim wyborem - ale wybór może paść również na pierogi z jagodami i ze śmietaną. Gdy wyboru nie mam, wszystko przestaje mi smakować, nawet obiektywnie dobry obiad.

Nie chciałabym WALCZYĆ o każdy kilogram i centymetr, bo to nie ma sensu - przeżyć życie na ciągłym użeraniu się z własnym ciałem, non stop mieć w tyle głowy, że w każdej chwili mogę z powrotem zacząć tyć.

Z drugiej strony, jestem czarno-biała - albo jestem szczupła i siebie akceptuję, albo siebie nienawidzę. Nie ma niczego pośrodku

Xzora, ziemniaki są kategorycznie zabronione

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-27, 13:20   #1415
carmelova
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Betti sto lat!

Dla mnie hit! Z tym że to jest taki specyficzny klimat- raczej depresyjny- jak w BB. No ale ja lubię takie seriale.
My oglądamy teraz tylko Dextera i Ray,a - Dextera to juz w sumie męczymy z ciekawości- przekombinowali ostro- dla mnie serial powinien się skończyć 2 sezony temu

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Podłączyli mnie w pracy pod Call Center- od 2 dni wychodzę z roboty wyrzuta do granic możliwości- nie ogarniam tego!! Oczywiście o wizazu i fejsie moge pomarzyć! No ale ok..może to zaowocuje kasą dobrą.
Teraz jestem w domu , męża wygoniłam z Manią na spacer- mam czas na spokojną herbę-co z tego że brudne gary się piętrzą- nie ma siły!
Super, że założyłaś bloga Dzisiaj zrobie Twoje spaghetti z cukinii Tylko bez mięsa chyba. Już od roku się na nie czaiłam, ale Twój przepis mnie zmotywował.
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Też mam takie zdanie odnośnie Dextera. Już przynudzają... a wątki romantyczne no bez jaj!!

Louis jest super! Z resztą ogólnie, serial wymiata!!
Fakt! Scenarzyści chyba nie mają już pomysłu, bo serial staje się coraz mniej ciekawy, mimo, że fabuła jest coraz bardziej zagmatwana.

Miskowa trzymam kciuki za remont. Miło, że ktoś Cię dostrzegł i docenił
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 05:46   #1416
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć

Nie mam siły, nie wyspałam się, co trochę się budziłam

Cytat:
Z detoksu nie mam zamiaru zrezygnować.
Po prostu do ogólnego braku przyjemności z życia dołączyło jedzenie, ale to jest, tak jakby, wpisane w to, jaka teraz jestem, więc przyzwyczaję się

Ja lubię mieć wybór, czyli, to że zjem coś "zdrowego", jest moim wyborem - ale wybór może paść również na pierogi z jagodami i ze śmietaną. Gdy wyboru nie mam, wszystko przestaje mi smakować, nawet obiektywnie dobry obiad.

Nie chciałabym WALCZYĆ o każdy kilogram i centymetr, bo to nie ma sensu - przeżyć życie na ciągłym użeraniu się z własnym ciałem, non stop mieć w tyle głowy, że w każdej chwili mogę z powrotem zacząć tyć.

Z drugiej strony, jestem czarno-biała - albo jestem szczupła i siebie akceptuję, albo siebie nienawidzę. Nie ma niczego pośrodku

Xzora, ziemniaki są kategorycznie zabronione
Asiuk, pijesz codziennie te warzywne soki? Z czego je pijesz?

I wytłumaczcie mi po co podczas tego detoksu się pije codziennie te soki, jak można spożyć warzywa w postaci stałej?

Cytat:
cześć

Ale się narobiłam w polu w weekend. jestem jak bizon normalnie.
Okazało się, że kosa żyłkowa nie daje rady, więc karczuję sobie ogródek ręcznie Niezły wycisk.
Do tego tż pożyczył od swojej chrześnicy xboxa i się ścigamy non stop.

Moja rodzina zrobiła zrzutkę, pożyczą mi trochę kasy na zrobienie góry, umówiłam już fachowców, którzy ostatnio u mnie robili. Może w końcu wyjdę na prostą.

No i dostałam propozycję pracy w ambasadzie i jestem w szoku, zwłaszcza że nie szukałam pracy, tylko spotkałam się z ambasadorem ostatnio w zupełnie innej kwestii Miło i połechtało mnie to troszkę, ale nie zmieniam na razie nic już

Asiuk, chciałabyś się pobawić moją górną łazienką?
Oooo, fajnie, że ruszysz z górą Ile masz tam pomieszczeń?

Ja trawki, ogródki zostawiłam na przyszły rok

Cytat:
fajna impreza, co dostałaś?
Fajna, fajna... Co dostałam? Hm... Tż wspomógł mój butoholizm - załącznik
Oprócz tego dostałam: książki (30 minut w kuchni Jamiego Olivera i nową książkę Alex Kavy ), płyty (Soundtrack The Great Gatsby i Dawida Podsiadło), kolczyki, świeczkę Yankee Candle i 2 lakiery do paznokci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 187826_1200_A.jpg (82,2 KB, 7 załadowań)

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 07:26   #1417
miskowa
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Oooo, fajnie, że ruszysz z górą Ile masz tam pomieszczeń?

Ja trawki, ogródki zostawiłam na przyszły rok
Garderobę, łazienkę i 3 pokoje. Do łazienki wstawię tylko drzwi, żeby zamknąć i może powoli będę kupowała materiały przez zimę, żeby w przyszłym roku wpuścić gościa i skończyć. Zrobię pokoje (ściany i podłoga) i garderobę.

Z tymi roślinami jest tak, że pierwsze kilka lat rosną bardzo powoli i ja bym chciała jak najszybciej coś tam posadzić, ale ogród to niestety też koszt ogromny a przede wszystkim sporo czasu i pracy potrzeba, żeby doprowadzić go do stanu używalności jakiejkolwiek.
Ja wiem mało o ogrodach i roślinach, coś tam z mamą robiłam, wsadzałam, wybierałam rośliny, ale ogólnie za mało a z kolei nie mam kiedy się tego nauczyć. Może znajdę jakąś książkę "zakładanie ogrodów dla laików" i będę czytać wieczorami.

Asiuk, czy miałaś do czynienia z płytami betonowymi na tarasie? Znalazłam jakiegoś producenta takich płyt o wymiarze 80x80 i się zastanawiam, czy sobie tego nie zrobić. Pewnie po drewnie chodziłoby się przyjemniej na boso, ale wiem na 100%, że nie będzie mi się chciało olejować desek, no i jeszcze koszt wychodzi wyższy przy drewnie, więc rozważam te płyty
Stary 2013-08-28, 08:20   #1418
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Asiuk, pijesz codziennie te warzywne soki? Z czego je pijesz?
I wytłumaczcie mi po co podczas tego detoksu się pije codziennie te soki, jak można spożyć warzywa w postaci stałej?
Nie, piję je, jak mam okazję. Wczoraj piłam z marchewki i buraka.
Dobry był też marchew, pietruszka i jabłko albo marchew, seler i jabłko, ale tu już trzeba uważać na ilość fruktozy w ciągu dnia.

Chyba bardziej chodzi o dodatkowe płyny.

Nie pijam mieszanek ziołowych. Nie kupiłam ich i prawdopodobnie już tego nie zrobię, chyba, że będę mieć okazję, ale nawet nie wiem, gdzie mogłabym dostać wszystkie składniki.

I nie do końca zjadam tyle cynamonu, ile trzeba - raczej wsypuję go do tych owsiano - owocowych placków i tyle.

Cytat:
Asiuk, czy miałaś do czynienia z płytami betonowymi na tarasie? Znalazłam jakiegoś producenta takich płyt o wymiarze 80x80 i się zastanawiam, czy sobie tego nie zrobić. Pewnie po drewnie chodziłoby się przyjemniej na boso, ale wiem na 100%, że nie będzie mi się chciało olejować desek, no i jeszcze koszt wychodzi wyższy przy drewnie, więc rozważam te płyty
Nie miałam do czynienia, ale beton to wdzięczny materiał, więc można by się nim bliżej zainteresować

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-28, 08:57   #1419
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Hej
hej co u ciebie?
Cytat:
w płynie przyjmiesz większe ilości. Na detoksie większość węgli masz ograniczoną i ciężko zbilansować dietę. Jak węgli będzie mało, to przejdziesz w ketozę.
Dobrze włączyć do diety warzywa korzeniowe - cukinię, buraki. Co jeszcze mogłoby być? (tak pod swoim kątem też myślę, bo ciężko mi węgle podbijać)

Cytat:
Co dostałam? Hm... Tż wspomógł mój butoholizm - załącznik
Oprócz tego dostałam: książki (30 minut w kuchni Jamiego Olivera i nową książkę Alex Kavy ), płyty (Soundtrack The Great Gatsby i Dawida Podsiadło), kolczyki, świeczkę Yankee Candle i 2 lakiery do paznokci
fajne buty, one mają koturnę w środku?
w ogóle wszystkie prezenty fajne. Jakie kolory lakierów?
Stary 2013-08-28, 09:18   #1420
carmelova
Zakorzenienie

betti fajne buty Jaki zapach tej świecy dostałaś? Ja się zakochałam w black coconut
Cytat:
hej co u ciebie?

w płynie przyjmiesz większe ilości. Na detoksie większość węgli masz ograniczoną i ciężko zbilansować dietę. Jak węgli będzie mało, to przejdziesz w ketozę.
Dobrze włączyć do diety warzywa korzeniowe - cukinię, buraki. Co jeszcze mogłoby być? (tak pod swoim kątem też myślę, bo ciężko mi węgle podbijać)

Czytam Was ale często nie mam co pisać, bo tematy dzieciowe mnie jeszcze nie dotyczą i wolę nie głosić herezji A poza tym w pracy przestój, więc skupiłam się na podróżach W wakacje zaliczyliśmy Zakynthos, w październiku lecimy na 4 dni do Rzymu, a jak nic nie stanie na przeszkodzie, to w marcu będzie Tajlandia (Bangkok, Ao Nang i Koh Tao).
Stary 2013-08-28, 09:42   #1421
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
W wakacje zaliczyliśmy Zakynthos, w październiku lecimy na 4 dni do Rzymu, a jak nic nie stanie na przeszkodzie, to w marcu będzie Tajlandia (Bangkok, Ao Nang i Koh Tao).
no super! 3mam kciuki za Tajlandię! Dalej mieszkasz w UK? Jak Ci się tam żyje?
Stary 2013-08-28, 10:03   #1422
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
no super! 3mam kciuki za Tajlandię! Dalej mieszkasz w UK? Jak Ci się tam żyje?
Tak, dalej jestem w UK, ale raczej nie zostaniemy tu na stałe. Chodzi głównie o ceny mieszkań. Można je porównać do cen polskich, tylko trzeba postawić znak funta przed cyferkami A zarobki nie są jednak 5 razy większe. W dodatku jak się planuje dziecko, to system też nie jest najkorzystniejszy (jedynie przez 6 tygodni dostaje się 80%, a przez kolejne 30 tygodni 25 % wynagrodzenia, więc to bardzo mało). A żłobek kosztuje 70 GBP/dzień.

Ale póki dzieli się dom z innymi ludźmi, to można spokojnie żyć i cieszyć się wolnością bez balastu jakim były dla mnie studia Londyn jest cudownym miastem, uwielbiam je. Nawet pogoda w tym roku nas wyjątkowo rozpieszczała. No i tak jak pisałam - bujam w obłokach, wracam z podróży i planuję kolejną. Mam już zarezerwowane hotele na marzec, tylko czekam czy mi przedłużą kontrakt i kupuje bilety
Stary 2013-08-28, 11:41   #1423
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Fajna, fajna... Co dostałam? Hm... Tż wspomógł mój butoholizm - załącznik
Podobają mi się te buty i nie podobają- chyba zbyt konserwatywna jestem- koturny+ sportowe buty jednak nie pasują mi do końca- aczkolwiek ostatnio widziałam laskę w białej lekkiej sukience+ kurteczka dzinsówka + koturny- zestawienie z zupełnie innych bajek- tu lekko i romantycznie, tu ciężko i sportowo- a zaje..wyglądała.

Podoba mi się twórczość Podsiadły- o dziwo bo ja z polską muzyką raczej na bakier jestem. Great Gatsby to mocno poschizowany film- nie udało mi się obejrzeć do końca- mąż na nim płakał

Cytat:
Zupa krem z warzyw korzeniowych- ostatnio robiłam taką prostą - seler+ cebula+ cukinia- od tak z resztek zrobiłam i bez próbowania poszłam do pracy- mąż zżarł cały gar- nawet zdjęcia nie zdążyłam zrobić
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 11:44   #1424
asiuk
Zakorzenienie

Z płyt kupiłabym sobie chętnie Woodkid'a i White Lies

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-28, 12:02   #1425
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dalej jestem w UK, ale raczej nie zostaniemy tu na stałe. Chodzi głównie o ceny mieszkań. Można je porównać do cen polskich, tylko trzeba postawić znak funta przed cyferkami A zarobki nie są jednak 5 razy większe. W dodatku jak się planuje dziecko, to system też nie jest najkorzystniejszy (jedynie przez 6 tygodni dostaje się 80%, a przez kolejne 30 tygodni 25 % wynagrodzenia, więc to bardzo mało). A żłobek kosztuje 70 GBP/dzień.
Zazdroszczę brytyjskiej przygody. Co do dziecka - to w Polsce też nie jest prosta sprawa kiedy mieszka się w większym mieście z dala od rodziny, która mogłaby pomóc w opiece. Generalnie dziecko to luksus i mało kto może sobie na niego pozwolić.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Zupa krem z warzyw korzeniowych- ostatnio robiłam taką prostą - seler+ cebula+ cukinia- od tak z resztek zrobiłam i bez próbowania poszłam do pracy- mąż zżarł cały gar- nawet zdjęcia nie zdążyłam zrobić
mąż sterroryzował twoją twórczość blogową
zupy cały czas wydają mi się nieopłacalne w gotowaniu - trzeba pokroić warzywa, ugotować, a potem i tak się tym nie najem chociaż wydaje mi się, że to kwestia czasu i przekonam się do tych bardziej sytych zup z mięsem i ziemniakami (kiedyś jadłam tylko kremy, a ostatnio kilka razy próbowałam tych zwyklejszych). Do tego barszcz czerwony naprawdę mi smakuje.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2013-08-28 o 12:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 12:18   #1426
asiuk
Zakorzenienie

Ja zupy uwielbiam! Zwłaszcza te ugotowane przez moją teściową
Żurek, barszcz, z botwinki, krupnik, ogórkowa...

Ja jedynie gotuję pomidorową i krem z brokułów i szpinaku
Tę pierwszą robię na kostkach rosołowych - więc odpada kompletnie

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-28, 12:42   #1427
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zupy uwielbiam! Zwłaszcza te ugotowane przez moją teściową
Żurek, barszcz, z botwinki, krupnik, ogórkowa...

Ja jedynie gotuję pomidorową i krem z brokułów i szpinaku
Tę pierwszą robię na kostkach rosołowych - więc odpada kompletnie
To zrób bez kostek...co za problem
Ja pomidorową jem ostatnio non stop. Taka ze świeżych pomidorów jest idealnie pyszna

Cytat:

mąż sterroryzował twoją twórczość blogową
zupy cały czas wydają mi się nieopłacalne w gotowaniu - trzeba pokroić warzywa, ugotować, a potem i tak się tym nie najem chociaż wydaje mi się, że to kwestia czasu i przekonam się do tych bardziej sytych zup z mięsem i ziemniakami (kiedyś jadłam tylko kremy, a ostatnio kilka razy próbowałam tych zwyklejszych). Do tego barszcz czerwony naprawdę mi smakuje.
A dla mnie są właśnie najłatwiejsze do ugotowania- najbardziej sycące i pełnowartościowe.
Kremy to już w ogóle bo warzywa można pokroić byle
Stary 2013-08-29, 07:51   #1428
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
betti fajne buty Jaki zapach tej świecy dostałaś? Ja się zakochałam w black coconut

Czytam Was ale często nie mam co pisać, bo tematy dzieciowe mnie jeszcze nie dotyczą i wolę nie głosić herezji A poza tym w pracy przestój, więc skupiłam się na podróżach W wakacje zaliczyliśmy Zakynthos, w październiku lecimy na 4 dni do Rzymu, a jak nic nie stanie na przeszkodzie, to w marcu będzie Tajlandia (Bangkok, Ao Nang i Koh Tao).
Uwielbiam YC black coconut jeszcze nie paliłam, a mam wosk, muszę spróbować. Teraz dostałam November Rain, fajny jest. Mój ulubiony to Fluffy Towels

Ja też nie mam nic do powiedzenia w temacie dzieciowym

Fajne masz plany

Cytat:
Cześć!

Nie, piję je, jak mam okazję. Wczoraj piłam z marchewki i buraka.
Dobry był też marchew, pietruszka i jabłko albo marchew, seler i jabłko, ale tu już trzeba uważać na ilość fruktozy w ciągu dnia.

Chyba bardziej chodzi o dodatkowe płyny.

Nie pijam mieszanek ziołowych. Nie kupiłam ich i prawdopodobnie już tego nie zrobię, chyba, że będę mieć okazję, ale nawet nie wiem, gdzie mogłabym dostać wszystkie składniki.

I nie do końca zjadam tyle cynamonu, ile trzeba - raczej wsypuję go do tych owsiano - owocowych placków i tyle.

Nie miałam do czynienia, ale beton to wdzięczny materiał, więc można by się nim bliżej zainteresować
Może w zielarskim sklepie?

Ja kupiłam kilka suplementów, głównie ten ginkogo, bo ostatnio z myśleniem u mnie nieszczególnie

Cytat:
hej co u ciebie?

Aha, juz rozumiem gdzieś wyczytałam (pewnie na tłustym życiu), ze soki i koktajle wyciskanie nie dobre, bo wszystko co cenne zostaje w tych odpadkach (chociaż ja te odpadki zamrazam a potem robię muffinki ). Zatem pewnie jak ze wszystkim: wszystko z umiarem

Tak, maja ukryta koturne, na pierwszy rzut oka w ogóle tego nie widać. Moja przyjaciolka zauważyła dopiero jak przymierzyla

Lakiery: jeden to taka makowa czerwień, a drugi trawiasta zieleń

Cytat:
Z płyt kupiłabym sobie chętnie Woodkid'a i White Lies
Kocham też bym nie pogardzila płyta

Misku, racja rośliny rosną stanowczo zbyt wolno Tz posadził tuje 6lat temu i wcale nie są jakieś olbrzymie. Na szczęście na działce jest kilka dużych drzew. W przyszłym roku musimy wyrównać teren, dać nowa ładna trawę... Tylko ta działka ma jakieś 100m/40m.

Haniu, a mnie się podobają bardzo apropo zup, ostatnio moja ulubiona to cebulowa

Highway to Hell
Stary 2013-08-29, 07:56   #1429
ButterBear
Zakorzenienie

Dzieńdoberek!

Co tam? Widzę, że wróciła jedna córka marnotrawna Cześć Carmelova

Mówiłyście o zupach - ja uwielbiam!! Kremy, nie kremy - wszystkie.
I Betti, cebulowa to hit, robiłam ostatnio - pyszna!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 08:03   #1430
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdoberek!

Butter, ja robiłam z Lidlowego przepisu, z grzanka i serem na górze, pychaaaa na stale juz wpisała się w moje menu imprezowe.

Highway to Hell
Stary 2013-08-29, 08:16   #1431
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, ja robiłam z Lidlowego przepisu, z grzanka i serem na górze, pychaaaa na stale juz wpisała się w moje menu imprezowe.
Hehhe.. No ten przepis to klasyka raczej.
http://www.redheadcooking.com/zupa-cebulowa-z-grzanka/

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 08:31   #1432
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Betti, jestem tępotą - wszystkie zioła zamówiłam dziś na ☠☠☠☠☠☠☠

I przez przypadek wyhaczyłam wczoraj fajnego bloga o pielęgnacji i chcę zrobić sobie wzmacniającą olejkową odżywkę do pazurów, żeby je trochę zapuścić i odżywić.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-29, 08:47   #1433
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Betti, jestem tępotą - wszystkie zioła zamówiłam dziś na ☠☠☠☠☠☠☠

I przez przypadek wyhaczyłam wczoraj fajnego bloga o pielęgnacji i chcę zrobić sobie wzmacniającą olejkową odżywkę do pazurów, żeby je trochę zapuścić i odżywić.
Haha

Co za blog? Lubię czytać blogi

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

W ogóle to dzięki blogom różnym odkryłam dużo fajnych rzeczy najlepsza to chyba metoda OCM. Juz nie myje twarzy żelem, nic tak nie domywa makijażu jak olejki

Highway to Hell

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 08:52   #1434
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Haha

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

W ogóle to dzięki blogom różnym odkryłam dużo fajnych rzeczy najlepsza to chyba metoda OCM. Juz nie myje twarzy żelem, nic tak nie domywa makijażu jak olejki
ja się kiedyś zainteresowałam też tym OCM, ale jak zwykle nie zgłębiłam wystarczająco tematu i porzuciłam to, chociaż mam jakieś olejki w domu i nawet kupiłam kiedyś na fali te specjalne ściereczki
słomiany zapał po prostu
Stary 2013-08-29, 08:53   #1435
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Haha

Nie widziałam, że się czaszki porobiły Miałam na myśli doz.

Blog "idalia" - nie podaję linka, bo może też mi go wyczaszkuje

Ja właśnie tej metody jeszcze nie obczaiłam, a na tym blogu też ją opisuje

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-08-29, 09:28   #1436
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widziałam, że się czaszki porobiły Miałam na myśli doz.

Blog "idalia" - nie podaję linka, bo może też mi go wyczaszkuje

Ja właśnie tej metody jeszcze nie obczaiłam, a na tym blogu też ją opisuje
Znam, znam, właśnie u niej to OCM wynalazłam

Misku, polecam. Tam trzeba olejek rycynowy i jakiś inny olejek (ja używam rossmanowej oliwki dla kobiet w ciąży Baby Dream)

Highway to Hell
Stary 2013-08-29, 09:34   #1437
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Znam, znam, właśnie u niej to OCM wynalazłam

Misku, polecam. Tam trzeba olejek rycynowy i jakiś inny olejek (ja używam rossmanowej oliwki dla kobiet w ciąży Baby Dream)
Mam oba
Stary 2013-08-29, 10:02   #1438
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek!

Ja tu jestem cały czas, tylko się ukrywam
Cytat:
Uwielbiam YC black coconut jeszcze nie paliłam, a mam wosk, muszę spróbować. Teraz dostałam November Rain, fajny jest. Mój ulubiony to Fluffy Towels

Ja też nie mam nic do powiedzenia w temacie dzieciowym

Fajne masz plany

Może w zielarskim sklepie?

Ja kupiłam kilka suplementów, głównie ten ginkogo, bo ostatnio z myśleniem u mnie nieszczególnie

Aha, juz rozumiem gdzieś wyczytałam (pewnie na tłustym życiu), ze soki i koktajle wyciskanie nie dobre, bo wszystko co cenne zostaje w tych odpadkach (chociaż ja te odpadki zamrazam a potem robię muffinki ). Zatem pewnie jak ze wszystkim: wszystko z umiarem

Tak, maja ukryta koturne, na pierwszy rzut oka w ogóle tego nie widać. Moja przyjaciolka zauważyła dopiero jak przymierzyla

Lakiery: jeden to taka makowa czerwień, a drugi trawiasta zieleń

Kocham też bym nie pogardzila płyta

Misku, racja rośliny rosną stanowczo zbyt wolno Tz posadził tuje 6lat temu i wcale nie są jakieś olbrzymie. Na szczęście na działce jest kilka dużych drzew. W przyszłym roku musimy wyrównać teren, dać nowa ładna trawę... Tylko ta działka ma jakieś 100m/40m.

Haniu, a mnie się podobają bardzo apropo zup, ostatnio moja ulubiona to cebulowa
November Rain Jak G'n'R Nie znam tego zapachu. W ogóle w lecie przestałam palić świece, muszę do tego wrócić jesienią.

Co do zup, to ja nie przepadam. Gotuję tylko jarzynową od czasu do czasu. Jakoś wolę drugie dania.
Stary 2013-08-29, 10:05   #1439
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zup, to ja nie przepadam. Gotuję tylko jarzynową od czasu do czasu. Jakoś wolę drugie dania.
czyli nie tylko ja tak mam z zupami
Stary 2013-08-29, 10:25   #1440
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczniesz jeść jak prawidłowo to i pazury się wzmocnią.
Ja mam pazurka jak tipsy. Twarde jak skały. Muszę je skracać...a kiedyś jak tylko wystawały poza opuszek z miejsca się łamały.

Ja mam znowu niedzielę Zaliczyłam już spacer, córa ma drzemkę - zabieram się za robienie leczo! I już widziałam dynię w warzywniaku- także ostrzę pazurki na zupę dyniową.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości