![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Cytat:
Mam obrzydzenie do jedzenia. Najchętniej, jeśli już, zjadłabym kotleta schabowego z ziemniakami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
sypalnię mamy na górze, na dole tylko kuchnia, salon, łazienka, korytarz i garaż z kotłownią. O zdjęciach pamiętam, ale cały czas czekam aż trochę porobimy jeszcze. W kuchni nie mam listew przyblatowych jeszcze (bo wszędzie są same szerokie a ja chcę jak najcieńsze, dwóch listewek wykańczających szafki, nie mam zamontowanej wentylacji dla piekarnika w cokole, nie mam dodatkowego oświetlenia nad blatem, jedna listwa pod szafką jest do poprawy i jedne drzwi trzeba obrócić. Brakuje mi też czegoś na ścianie, bo tam gdzie nie mam mebli wiszących, jest póki co pusta biała ściana i aż się coś prosi. Podoba mi się opcja plakatów z jakimiś fajnymi napisami, ale nie znalazłam nic, co by mi pasowało do końca. Mam tam też w planie taki fajny uchwyt na wina na ścianę, ale na razie nie mam na niego kasy. a może po prostu pozwól sobie na tego kotleta i ziemniaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
kotleta zjedz koniecznie, panierkę możesz zrobić np. ze zmielonych płatków owsianych. Wczoraj własnie miałam schaboszczaka na obiad, ale jakiś taki twardy mi wyszedł
![]() O ziemniakach może poczytaj, mi one nie wydają się być problematyczne. Na pewno lepiej zjeść ziemniaki, niż całkiem zrezygnować z detoxu. to jak sypialnia na górze, to naprawdę super, że z tą górą ruszacie. W kuchni jeszcze trochę do roboty jest - w takim razie czekam cierpliwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu do ogólnego braku przyjemności z życia dołączyło jedzenie, ale to jest, tak jakby, wpisane w to, jaka teraz jestem, więc przyzwyczaję się ![]() Ja lubię mieć wybór, czyli, to że zjem coś "zdrowego", jest moim wyborem - ale wybór może paść również na pierogi z jagodami i ze śmietaną. Gdy wyboru nie mam, wszystko przestaje mi smakować, nawet obiektywnie dobry obiad. Nie chciałabym WALCZYĆ o każdy kilogram i centymetr, bo to nie ma sensu - przeżyć życie na ciągłym użeraniu się z własnym ciałem, non stop mieć w tyle głowy, że w każdej chwili mogę z powrotem zacząć tyć. Z drugiej strony, jestem czarno-biała - albo jestem szczupła i siebie akceptuję, albo siebie nienawidzę. Nie ma niczego pośrodku ![]() Xzora, ziemniaki są kategorycznie zabronione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miskowa trzymam kciuki za remont. Miło, że ktoś Cię dostrzegł i docenił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie mam siły, nie wyspałam się, co trochę się budziłam ![]() Cytat:
I wytłumaczcie mi po co podczas tego detoksu się pije codziennie te soki, jak można spożyć warzywa w postaci stałej? ![]() Cytat:
![]() Ja trawki, ogródki zostawiłam na przyszły rok ![]() Fajna, fajna... Co dostałam? Hm... Tż wspomógł mój butoholizm - załącznik ![]() Oprócz tego dostałam: książki (30 minut w kuchni Jamiego Olivera i nową książkę Alex Kavy ![]() ![]()
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Z tymi roślinami jest tak, że pierwsze kilka lat rosną bardzo powoli i ja bym chciała jak najszybciej coś tam posadzić, ale ogród to niestety też koszt ogromny a przede wszystkim sporo czasu i pracy potrzeba, żeby doprowadzić go do stanu używalności jakiejkolwiek. Ja wiem mało o ogrodach i roślinach, coś tam z mamą robiłam, wsadzałam, wybierałam rośliny, ale ogólnie za mało a z kolei nie mam kiedy się tego nauczyć. Może znajdę jakąś książkę "zakładanie ogrodów dla laików" i będę czytać wieczorami. Asiuk, czy miałaś do czynienia z płytami betonowymi na tarasie? Znalazłam jakiegoś producenta takich płyt o wymiarze 80x80 i się zastanawiam, czy sobie tego nie zrobić. Pewnie po drewnie chodziłoby się przyjemniej na boso, ale wiem na 100%, że nie będzie mi się chciało olejować desek, no i jeszcze koszt wychodzi wyższy przy drewnie, więc rozważam te płyty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Dobry był też marchew, pietruszka i jabłko albo marchew, seler i jabłko, ale tu już trzeba uważać na ilość fruktozy w ciągu dnia. Chyba bardziej chodzi o dodatkowe płyny. Nie pijam mieszanek ziołowych. Nie kupiłam ich i prawdopodobnie już tego nie zrobię, chyba, że będę mieć okazję, ale nawet nie wiem, gdzie mogłabym dostać wszystkie składniki. I nie do końca zjadam tyle cynamonu, ile trzeba - raczej wsypuję go do tych owsiano - owocowych placków i tyle. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Dobrze włączyć do diety warzywa korzeniowe - cukinię, buraki. Co jeszcze mogłoby być? (tak pod swoim kątem też myślę, bo ciężko mi węgle podbijać) Cytat:
w ogóle wszystkie prezenty fajne. Jakie kolory lakierów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
betti fajne buty
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale póki dzieli się dom z innymi ludźmi, to można spokojnie żyć i cieszyć się wolnością bez balastu jakim były dla mnie studia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się twórczość Podsiadły- o dziwo bo ja z polską muzyką raczej na bakier jestem. Great Gatsby to mocno poschizowany film- nie udało mi się obejrzeć do końca- mąż na nim płakał ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zupy cały czas wydają mi się nieopłacalne w gotowaniu - trzeba pokroić warzywa, ugotować, a potem i tak się tym nie najem ![]() Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-08-28 o 12:03 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Ja zupy uwielbiam! Zwłaszcza te ugotowane przez moją teściową
![]() Żurek, barszcz, z botwinki, krupnik, ogórkowa... Ja jedynie gotuję pomidorową i krem z brokułów i szpinaku ![]() Tę pierwszą robię na kostkach rosołowych - więc odpada kompletnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pomidorową jem ostatnio non stop. Taka ze świeżych pomidorów jest idealnie pyszna ![]() Cytat:
![]() Kremy to już w ogóle bo warzywa można pokroić byle ![]()
![]() |
#1428 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie mam nic do powiedzenia w temacie dzieciowym ![]() Fajne masz plany ![]() Cytat:
Ja kupiłam kilka suplementów, głównie ten ginkogo, bo ostatnio z myśleniem u mnie nieszczególnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, maja ukryta koturne, na pierwszy rzut oka w ogóle tego nie widać. Moja przyjaciolka zauważyła dopiero jak przymierzyla ![]() Lakiery: jeden to taka makowa czerwień, a drugi trawiasta zieleń ![]() Kocham ![]() ![]() Misku, racja rośliny rosną stanowczo zbyt wolno ![]() Haniu, a mnie się podobają bardzo ![]() ![]()
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek!
![]() Co tam? Widzę, że wróciła jedna córka marnotrawna ![]() ![]() Mówiłyście o zupach - ja uwielbiam!! Kremy, nie kremy - wszystkie. I Betti, cebulowa to hit, robiłam ostatnio - pyszna! |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.redheadcooking.com/zupa-cebulowa-z-grzanka/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Betti, jestem tępotą - wszystkie zioła zamówiłam dziś na ☠☠☠☠☠☠☠ ![]() I przez przypadek wyhaczyłam wczoraj fajnego bloga o pielęgnacji i chcę zrobić sobie wzmacniającą olejkową odżywkę do pazurów, żeby je trochę zapuścić i odżywić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co za blog? Lubię czytać blogi ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- W ogóle to dzięki blogom różnym odkryłam dużo fajnych rzeczy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
słomiany zapał po prostu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blog "idalia" - nie podaję linka, bo może też mi go wyczaszkuje ![]() Ja właśnie tej metody jeszcze nie obczaiłam, a na tym blogu też ją opisuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Misku, polecam. Tam trzeba olejek rycynowy i jakiś inny olejek (ja używam rossmanowej oliwki dla kobiet w ciąży Baby Dream) ![]()
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zup, to ja nie przepadam. Gotuję tylko jarzynową od czasu do czasu. Jakoś wolę drugie dania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pazurka jak tipsy. Twarde jak skały. Muszę je skracać...a kiedyś jak tylko wystawały poza opuszek z miejsca się łamały. Ja mam znowu niedzielę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.