|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: NOVOSLIM - opinie
Same tabletki raczej by mi nie pomogły może za kilkadziesiąt lat wymyślą takie cudeńko
Z dietą mam trochę problemów bo nie potrafię jeść na okrągło tego samego staram się po prostu ograniczać fast foody i węglowodany Oprócz tego biegam i to sporo bo kiedyś trenowałam lekkoatletykę i forma mi została no i jakiś fitness ostatnio sporo wymęczyłam na spinningu no i kg lecą
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie
Czy ktoś z Was bierze już dłużej Novoslim? i jak wyglądało jego odstawienie? Zauważam że ciągle chudnę i boję się co będzie jak odstawie |
|
|
|
|
#1413 |
|
Przyczajenie
|
Ja biorę novoslim już od miesiąca, ale jak na razie cudów nie zdziałał. Zmniejszył mi apetyt, przynajmniej na początku, schudłam aż 1kg...
zwiększyłam ilość ruchu, jeżdżę na rowerku. niestety spodziewałam się czegoś więcej.Biegam od czasu do czasu, ale postaram się biegać regularnie, mam parę kg do zrzucenia na wesele koleżanki przypuszczam, że wtedy waga spadnie, natomiast będzie to zasługa zwiększonego wysiłku fizycznego, a nie tych cudownych tabletek.mimo wszystko, kupiłam kurację na 3 miesiące, więc mam zamiar ją dokończyć
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze i najgorsze suplementy diety jakie stosowałyście ;)
Czy któraś z was stosowała slimitin w kapsułkach?
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, a potem za tą reklamę płacimy bajońskie sumy zamiast za prawdziwą zawartość. Gdy się "odejmie" wartość reklam to zostanie niewielka kwota - a co za taką kwotę można zrobić coś dobrego i wartościowego? Raczej NIC dobrego, a chemia jest bardzo tania i na tym firmy robią kasę - nie czarujmy się.
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak Wy ale ja się w tym wątku już trochę pogubiłam i teraz to już sama nie wiem jakie najgorsze a jakie najlepsze środki stosowałam. Z tego co pamiętam to chyba hoodia na mnie zadziałała (ale to było parę lat temu), a na pewno nie działa większość specyfików sprzedawanych w aptekach np. aquaslim etc., ostatnio postanowiłam odświeżyć wiedzę na ten temat i gubię się jeszcze bardziej, patrząc na pierwszy z brzegu (wyszukiwarki) wykaz (np klik taki: środki odchudzające ) to znam zaledwie połowę albo jeszcze mniej, a przypuszczam, że to zestawienie wcale do najnowszych nie należy
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Raczkowanie
|
OK. To jeszcze raz napiszę.
Co jest złe: WSZYTKO co zawiera chemię - obojętnie czy z czymś naturalnym: troszkę, więcej (nie wiadomo ile, bo nie piszą tak precyzyjnie) czy dużo. Jeśli zawiera choć trochę substancji... to... decyzja należy do nas samych. Dziś jest fajnie a jutro mamy problemy z tym czy z tamtym i albo się okłamujemy/oszukujemy albo rygorystycznie przestrzegamy zasady. Nasz mózg bardzo chętnie wybiera to co chcemy widzieć, słyszeć i czuć a to najczęściej ma się nijak do rzeczywistości (i jej efektów). Co jest dobre: WSZYTKO co jest naturalne i bez chemii - nawet w tej minimalnej postaci. Większość firm celowo ukrywa informacje istotne dla nas (dla naszego zdrowia) i np piszą: zawiera naturalne... coś tam - co nie znaczy, że WSZYSTKO jest naturalne - to często jest marketnigowy wybieg, bo oprócz tego czegoś naturalnego czego jest jak na przysłowiowe lekarstwo czyli często w małych ilościach lub śladowych jest sporo chemii. To nasz umysł sobie "segreguje", że niby wszystko jest naturalne. I tyle w temacie. Wybór NALEŻY do NAS samych - czy się będziemy okłamywać i udawać, że sobie pomagamy czy faktycznie pomagamy. Na rynku są naturalne suplementy i jest ich BARDZO mało w dodatku są drogie (nie ma w nich taniej chemii )
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Przyczajenie
|
Widać tabletki działają różnie na organizm Ja chudne bardzo szybko i byłam u lekarza czy to nie jakieś problemy z tarczycą bo u mnie w rodzinie to problem ale wszytsko ok
Moja koleżanka schudła w ciągu 2 miesięcy po Novoslimie 6 kg a Tobie idzie to wolniej |
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka z pracy kupiła na allegro po 14zł okazyjnie. Stosuje go od 3miesiecy z przerwami - do tego dieta i cwiczenia (skakanka, piłka, hula hop ) schudla 11 kg
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suplementy diety
Cytat:
|
|
|
#1421 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie wracam z siłowni : ważyłam się dziś i... schudłam już 6,5 kg
Rozmawiałam z trenerem na temat Novoslimu też potwierdził że dobry suplement naturalny skład więc nie może reagować źle jedynie to przyśpieszyć przemianę materii |
|
|
|
|
#1422 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-05
|
Witam wszystkich. Chciałbym wnieść do dyskusji spojrzenie na temat z całkiem nowej perspektywy.
Czym są najlepsze suplementy na odchudzanie? Moim zdaniem takie które pozwalają schudnąć a potem zachować szczupłą sylwetkę po zaprzestaniu ich stosowania. Pytanie tylko czy takie istnieją? Moim zdaniem nie. Brałem już wiele takich "magicznych środków" i zawsze kończyło się to efektem jo-jo. Moim zdaniem "najlepsze suplementy" nie istnieją a jakie jest Wasze zdanie? |
|
|
|
|
#1423 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: WHITE lion TEA ? stosował ktos?
Moja kolezanka schudla po nich 13kg w ok 2 miesiace... Ja kupilam sobie 2 opakowania, przez pierwsze kilka dni czulam sie dobrze, bylam strasznie zywa, nie moglam usiedziec na miejscu, malo jadlam, czesto bylam najedzona po zjedzeniu pol jablka. Mierze 171cm wzrostu, jeszcze niecale 2tyg temu wazylam 70kg-70,5kg. Teraz waze 66.5kg. A wiec fakt, po tych tabletkach naprawde mozna sporo zrzucic w krotkim czasie. A teraz o efektach ubocznych...bralam te tabletki niecale 2tyg, o malo co nie dostalam zawalu. W leku oprocz bialej herbaty, L-karnityny jest rowniez podchodna amfetaminy, a ten kto wie jak dziala amfetamina reszte moze dopowiedziec sobie sam. Organizm pracuje na pelnych obrotach, serce bije trzy razy szybciej niz powinno (jak podczas ciezkiego wysilku fiyzcznego), cierpia na tym rowniez watroba, nerki, zoladek. Zanim zaczelam brac te tabletki od czasu do czasu chodzilam biegac, jezdzilam na rowerze, chodzilam na dlugie spacery z psem. Teraz trudnosci sprawia mi nawet wejscie po schodach. Serce zaczyna bic jeszcze szybciej podczas najmniejszego wysilku, w kazdym momencie moze poprostu nie wytrzymac takiego obciazenia. Te tabletki powoduja zawal serca i udar mozgu. Oczywiscie kazdy reaguje inaczej. Moje dwie kolezanki ktore przez kilka miesiecy braly White Lion byly tylko rozdraznione,prawie nic nie jadly i chudly, oczywiscie byly tez slabe i jakikolwiek wysilek fizyczny byl dla nich awykonalny. Juz drugi dzien nie biore tabletek, serce nadal bije jak oszalale i co jakis czas mnie boli, zrenice mam duze jak po cpaniu, mam trudnosci z oddychaniem, zupelnie jakby cos non stop uciskalo mi klatke piersiowa. Tak poza tym to miewam szczekosciski od czego bola mnie zeby (typowy skutek uboczny,jak po zazywaniu amfetaminy), zawroty glowy i cisnienie mi skacze. Mam nadzieje ze w przeciagu kilku dni pozbede sie tych szkodliwych substancji z organizmu i serce zacznie funkcjonowac jak dawniej. A to ze niektorym nic po tych tabletkach nie jest, nie oznacza wcale ze za kilka lat nadal beda zdrowi, pomyslcie tylko ze schudniecie sobie ladnie i szybko kilka kg a za kilka lat okaze sie ze macie nadcisnienie, problemy z sercem lub niewydolnosc nerek. Tak szybko schudnac mozna tylko kiedy sie cpa, lub jest sie powaznie chorym. To nie jest normalne. Niestety musialam sie o tym przekonac na wlasnej skorze bo innych sluchac nie chcialam. Dziewczyny, nie polecam tych tabletek, zdrowie jest wazniejsze, nic za wszelka cene...poprostu nie objadac sie, jesc troche mniej i zdrowo, nie jesc w nocy, troche ruchu i schudniecie...i nie tyle co schudniecie a bedziecie mialy ladniejsza, bardziej jedrna sylwetke, bo po tych tabletkach skora robi sie szara, nie jest jedrna i since pod oczami jak u narkomana...pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się buzia sama uśmiecha kiedy czytam że nie należy brać suplementów tylko jeść warzywa i owoce..
Pytanie, czy wiecie ile tych owoców i warzyw jeść powinnyście, żeby wasz organizm otrzymał 100 % dawkę witamin i mikroelementów dziennego zapotrzebowania? Kilogramy. Osobiście stosuję suplementy olimpu, witaminy dla kobiet, do tego omega 3, od czasu do czasu magnez (miewam drganie powieki p papierosy i kawa). Do tego soki warzywne, ryba dwa, trzy razy w tygodniu, spacery nad morzem, no i sen! Najważniejsze jest się wysypiać oraz dostarczać organizmowi wody - przynajmniej 1,5 litra dziennie. Tyle.
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Test suplementów odchudzających!!!!
mi z takich delikatnych srodkow pomogl slimitin aqua, dzieki niemu nareszcie zahamowal mi sie apetyt i nie rzucalam sie na slodycze po obiedzie
![]() do tego dieta, ruch i dobre efekty sa. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie liczyłaś czy żadnego składnika nie przedawkowujesz?
|
|
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze - suplement diety to nie lek. Po drugie kwasów omega 3 nie można przedawkować. Po trzecie, jeżeli stosujesz jedne witaminy to również nie da się ich przedawkować. Proponuję poczytać, czym są leki, a czym suplementy diety - a potem zachęcam do dalszej dyskusji.
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Przyczajenie
|
Ja chyba mogę się uważać za weterankę w próbowaniu odchudzaczy. Wypróbowałam już Asystor slim, Aquaslim, Therm Line i Linea..
Najbardziej pomógł Therm Line. Zrzuciłam kilka dobrych kilogramów w dość krótkim czasie i do tego miałam spory zastrzyk energii. Aqua slim też był niezły, choć bez szału. Linea i asystor - nie zauważyłam efektów. Dobra jest też podobno zielona herbata, ale nie próbowałam. |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
po kilku dniach odczulam juz zmniejszenie apetytu.
nie mialma takiej ochoty na slodycze, a po jakis 2 tygodniach bylo juz naprawde dobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
zielona herbata faktycznie jest dobra, ale jest ona np. w slimitin aqua. |
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze lepsze z brzegu: http://www.am24.pl/zdrowie/art/7138,...czy-skuteczne- "Zażywając te suplementy, trzeba pamiętać, by nie przekroczyć 1 g dziennie. Przedawkowanie kwasów omega-3 jest równie niebezpieczne jak ich niedobór." http://kif.pl/www/artykuly/2780,kwas...diety,1_r.html "Należy też uważać, by nie przedawkować suplementów z omegą-3, gdyż może to pociągnąć za sobą problemy z krzepliwością krwi, gojeniem się ran oraz krwawieniami wewnętrznymi." Dziewczyno sama napisałaś że stosujesz różne praparaty, cytat "stosuję suplementy olimpu, witaminy dla kobiet", tak więc możesz przedawkować bo tak jak preparaty zaliczane do leków jak i suplementy diety zawierać mogą witaminy i minerały. Zamiast pouczać innych że nie mają pojęcia w temacie poczytaj sobie chociażby o zmianach które chce wprowadzić Unia i o które jest tak wielka wojna. Kiedyś mieliśmy bardzo rygorystyczne przepisy dotyczące suplementów diety, niestety musieliśmy dostosować przepisy do bardzo liberalnych Unijnych, teraz jednak Unia chce iść w stronę regulacji podobnych to tych jakie mieliśmy wcześniej. Mają one na celu bardzo ograniczyć stosowanie witamin i minerałów w suplementach i żywności bo zbyt łatwo jedząc "preparaty na włosy, paznokcie", "cukiereczki z witaminakim", pijąc "soczki z witaminakmi", itp. przedawkować.
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
kiedys faszerowałam się tym świństwem teraz zrozumiałam ,że organizm mam tylko jeden a zniszczyć go bardzo łatwo
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
therm Line Forte jest ok, dobry jest takze błonnik z cla, który hamuje napady głodu
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Saluran
Teraz używam Saluran z Algami, 60 dni kuracji kosztuje nie całe 30. Efekt bardzo dobry lepsze samopoczucie, ciało nie opuchnięte niższa waga
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś tu się niepotrzebnie denerwuje.
![]() Może zacznę od tego, że takich artykulików w sieci jest mnóstwo - pierwsze z brzegu że nie da się przedawkować Omega 3: http://dietasouthbeach.net.pl/2011/0...czowe-omega-3/ a tutaj konkretniejsze źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasy_t...zczowe_omega-3 Jeden z Twoich wątków jest z forum - rok 2008. Średnia była wtedy wiedza na temat suplementacji w Polsce. A teraz do rzeczy, stosuję 1 kapsułkę omega 3 dziennie (ale chyba zacznę ja przekrajać na trzy części - bo według Ciebie zrobię sobie krzywdę), a dodatkowo witaminy dla kobiet - Vitamin Plus. Mam fantastyczne wyniki badań, nie choruję - a może Cię to zdziwi, jestem po nowotworze. Nie w głowie mi kombinacje dotyczące pożerania tabletek, a zażywam je pod okiem specjalisty ds. suplementacji - jak chcesz dam Ci do niego GG. To co robi Unia w tym temacie, średnio mnie interesuje, bo jak napisałam wyżej osoba która mnie w suplementacji "prowadzi" ma mieć taką wiedzę - więc ponownie odsyłam do niego. To tak jak idziesz do lekarza, to on ma mieć wiedzę na temat leczenia Ciebie, no chyba że tak jak tutaj pobiegniesz do niego z wycinkami z netu. Nie ma nic złego w braniu omega 3 i witamin, pod warunkiem, że robi się to z umiarem. A chyba nikt garściami w siebie suplementów diety -z osób czytających wątek - nie pakuje. Proponuję wizytę w pierwszej lepszej aptece i rozmowę z farmaceutą na temat przedawkowania suplementów i witamin, wycinki z netu średnio do mnie trafiają.
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie- blonnik jest takim zapychaczem na teraz, a potem znow beda napady.
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- morta- ile ja bralam Slimitin Aqua- dokladnie nie pamietam jakos ponad miesiac. |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do lekarzy i farmaceutów to nie są dla mnie wyrocznią przez sam fakt ukończenia studiów medycznych czy farmaceutycznych. Z jednej strony jest sporo lekarzy którzy uważają że na przeziębienie najlepsze są antybiotyki, a z drugiej zbyt wiele było afer gdzie lekarze zapisywali leki firm które "sponsorowały" im wakacje czy dawały inne "gratisy". Oczywiście biorąc leki i suplementy w zalecanych dawkach nie przedawkuje się ich, za to łącząc różne preparaty i żywność o przedawkowanie nietrudno.
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Thermo Speed czy pomaga ?
Mam pytanie czy mozna te kapsuły rozpuszczać w wodzie ?? Bo za chiny ich przelknąć nie mogę
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Magnez
Zawsze warto zmienić nawyki żywieniowe, dieta bogata w tłuszcze zwierzęce nie sprzyja magnezowi w naszym organizmie. Takim naturalnym źródłem magnezu jest woda nieprzegotowana, twarda. A jak ktoś nie chce takiej wody, to zawsze można wybrać wodę w sklepie, tylko zwrócić uwagę na zawartość magnezu, skoro akurat jego potrzebujemy. Niekiedy zamiast suplementów dobrze zainteresować się produktami naturalnymi, bo najzwyczajniej w świecie są lepiej przyswajalne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

zwiększyłam ilość ruchu, jeżdżę na rowerku. niestety spodziewałam się czegoś więcej.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)