![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
Hehe, kolejna rozczarowana się zgłasz.
po pierwsze autobusy ![]() ![]() ![]() po drugie nic ciekawego nie było, byłam gólnie 4 godziny i tylko w dwóch sklepach cos kupiłam ![]() Pierwszy to Boots 2 zestawy perfum, wydałam 40 funty, zaoszczędziła 18 chyba. drugi sklep do Jane norman, była 50% obnizka na wszystko ![]() ![]() I tyle ![]() ![]() za rok nie jade ![]() a ludzie to głownie się kłócili z kierowcami autobusów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez juz po zakupach ale wiecej napisze jutro-padam
![]()
#1413 |
Zakorzenienie
|
Ja wiedziałam,że dziś może sięwyprzedaże zaczną, ale jutro to będzie szał, bo zaczyna się wyprzedaż w NEXT.
Autobusy u nas w ogóle nei jeżdziły, poszliśmy więc na spacer ( ponad godzina w jedną stronę) ![]() Udało mi się wybrać garnitur (dla mnie), marynarkę dla męża i ubranko wyjściowe dla małego ![]() jestem zadowolona, może dlatego,że wiele nie oczekiwałam. ![]() dla wszystkich niezadowolonych moge powiedzieć,że niektóre sklepy prowadzą wyprzedaż przez internet np. NEXT, wyprzedaż w sklepach od 5 rano, a w sieci od 8 ![]() a tak na marginesie święta mijają mi cuudownie rodzinnie, spokojnie mogę powiedzieć,że najlepsze od wielu, wielu lat ![]() ![]()
#1414 |
Zakorzenienie
|
Mapk & spancer tez maod jutra wyprzedaze, tez jakos z rana
![]() a mi świeta mijaja jakos tak mało światecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Ja tez jakos nie czuje, ze byly swieta, nie ma tu takiej atmosfery jak w Polsce.
Rowniez bylam dzisiaj od 9 rano na zakupach, wiekszosc sklepow byla czynna od 10 a kolejki to nie wiem od ktorej staly. Najwieksza kolejka byla w sklepie River Island, szok, tam nawet do srodka nie za bardzo moglam wejsc taki tlum ludzi. Rozniez za duzo sobie nie kupilam, w Boots zestaw perfum moich ulubionych Angel za 26 £ i CK IN2U za 12 £. W La Senza upolowalam fajna pizamke. W Jane Norman bylo wszystko za pol ceny, naogladalam sie ciuchow i nic nie kupilam ![]() ![]()
#1416 |
Zakorzenienie
|
anaiss a mozesz mi powiedzieć jakie ceny są w IKEI w Gateshead? I czy w ogóle się opłaca tam podejść? Ja sie jutro wybieram na Eldon Square ale ze średnim nastawieniem...
#1417 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a juz wam zazdroscilam ze mnie tam nie ma na wyprzedazach a wy piszecie ze taka kicha? to nie zaluje
![]() ja tez jutro lece na zakupy - spodni jeansowych, moze jakies utrafie, cos mi ciezko ostatnio fason dobrac ![]() kupilam juz 2 pary spodni z materialu sa po prostu piekne - super leza, dlugie no po prostu to co chcialam i zaplacilam po 60zl za pare ![]() ogolnie swieta minely mi milo, wlasnie wrocilam z imprezki swiatecznej ze znajomymi, za 2 tyg wracam do Anglii i juz na sama mysl chce mi sie wyc ![]() no coz zycie...
#1418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeceny w Ikei sa tylko na ozdoby swiateczne, gdzie niegdzie zobaczylam przeceniana poduszeczke, wazonik czy inna drobnostke. Meble niestety nie sa jeszcze przecenione. A moze wiecie kiedy w Ikei zaczynaja sie obnizki calego asortymentu? Ola udanych zakupow zycze ![]()
Edytowane przez anaiss Czas edycji: 2007-12-26 o 22:25 Powód: Dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,czy orientujecie sie moze, czy sa w UK jakies gabinety prywatne, gdzie odplatnie mozna zrobic sobie badanie USG? Czy takie badania robi sie tylko przez NHS?
#1420 |
Wtajemniczenie
|
A wiec, juz wstalam i moge napisac o wczorajszym dniu:
wstalam o 6 , o 8 wyszlismy z TZ z domu. Naczekalismy sie na autobus jakie pol godziny. Na szczescie nie byl zatloczony..okazalo sie ze hala jest czynna od 10,ale debenhams byl juz czynny. Weszlismy wiec, bylam na stoisku Jane Norman,ale lipa byla wiec wyszlam. Poczekalismy na otwarcie sklepow w hali. Jest am tez drugi sklep JN, przed 10 ludzie juz zaczynali sie ustawiac, na szczescie tlumów wielkich nie bylo. Po 10 otworzyli sklep,weszlam wybralam spodnie i swetr-powinnam zaplacic F70,a zaplacilam 35 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1421 |
Zakorzenienie
|
Jesli mozna to dolacze sie do watku
![]() ![]() ![]() Wiecie co, myslalam ze nie bedzie mi sie tam podobalo, ale nie jest zle, przyzwyczailam sie juz. Brakowalo mi tylko komputera i internetu, a no i rodzinki. Na szczescie od stycznia juz bede mec, tylko nie wiem jeszcze skad wziasc net. Moze mozecie mi cos podpowiedziec?? A z rodzinka jestem teraz bo na swieta przyjechalam do Polski |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
No pewnie że możesz
![]() Dziewczyny szaleją na wyprzedażach wiec ja spełnię tym razem powinność gospodarza i przywitam cię serdecznie ![]() ![]()
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co netu to na emigranckim forum jest o tym watek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Beata witaj
![]()
#1425 |
Konto usunięte
|
Czesc Beatka
![]() A co do tego calego szalu zakupowego, to ja w tym roku sobie odpuscilam, bo co to za radosc kupowac ubrania w rozmiarze 14 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Lea ja dziś zajrzałam do Next i kupiłam ubranka synkowi
![]() ![]()
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego calego szalu zakupowego, to ja w tym roku sobie odpuscilam, bo co to za radosc kupowac ubrania w rozmiarze 14 ![]() ![]() ![]() dzieki za przywitanie ![]() ![]() ![]() Zmijka, to ja jutro przejze sobie watek, bo dzis juz padam z nog. Nie ma to jak miec 2 dni na pozalatwianie spraw, nie widomo w co rece wlozyc ![]() Jak widze wszyscy wpadli w szal zakupow. No ja przed wyjazdem do PL wybralam sie do Oxfordu i zrobilam razem z TZ nalot na Primark. Sie obkupilismy troche. Potem jeszcze kilka sklepow, a po powrocie do Banbury odwiedzilam jeszcze Matalana, oj wydalam kasiorki wydalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie w tym watku, choc tez tu co nieco było. Tu masz link do watku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=168574 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Widzę, ze zakupy udały sie tylko po części.
Witam nową Emigrantkę. Dziewczyny dzięki za życzenia na naszej klasie. Sory , ze nie odpisałam, ale nie miałam za bardzo czasu na siedzenie przy komputerze. Olka skąd Ty wzięłaś ten wierszyk? Fajny.
#1431 |
Zakorzenienie
|
sylwuniu wsytd się przyznać ale wzięłam go od siostry a skąd ona ma nie mam pojęcia. Lekko go skróciłam, trochę zmodyfikowałam i złożyłam w sensowną całość.
Moje samopoczucie po wczorajszym zgorszeniu wyprzedazowemu poprawił kolejny bra z La senzy ( siostrze i mamie tez kupiłam a co ![]() ![]() W M&S mieli dzisiaj nawet fajne przeceny ale oczywiście jak przyszłam to połowy już nie było. W Next ludzie wariowali, rzeczy było dużo ale ja nic dla siebie nie znalazłam. ![]() Jutro chyba do New look uderzę, bo z TZ na miasto się wybieram ![]() A wy co ciekawego jeszcze znalazłyście i w jakim sklepie?? ![]() BTW przyznaje się bez bicia że na miasto pojechałam nie na wyprzedaże ale z nudów ![]()
#1432 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, jak tam Swieta?
![]() Ja juz wrocilam z PL, bylo super oczywiscie, ale powiem wam, ze troche milo bylo tez wrocic do UK. Na wyprzedaze wlasciwie sie nie wybieram, tylko jakies maselka z Body Shopu (maja limitowanke z owocu granatu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
wybaczcie moj post troche nie na temat, ale mam pewien problem i mam nadzieje, ze mi pomozecie.
Otoz pracowalam w Anglii przez agencje, ale po powrocie do Polski, nie wyplacili mi pieniedzy za niewykorzystany urlop. Telefony do nich nic nie daly, wiec planuje napisac oficjalny list ze skarga do szefa agencji. I tu wlasnie tkwi problem. Jak go zaadresowac? Jaki tytul moze miec taki szef agencji? The Head Director/Manager? Manager In Chief? Czy cos innego? Prosze, pomozcie. Edytowane przez lilithin Czas edycji: 2007-12-28 o 00:23 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec tak naprawde jest tak. jeslinie skladalas do agencjipodania o urlop, to agencjaniema obowiazku wyplacania tobie tych pieniedzy.
![]() |
#1435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przed odejsciem pytalam sie kobiety z agecji czy musze wypelnic formularz urlopowy, a ona powiedziala, ze nie i ze ona to zalatwi ![]() szok, stracilam okolo 100 funtow. ![]() jestem wsciekla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Anglia :)
hmm...ja zawsze dostawalam za urlop z agecji bez wypelniania zadnych papierow.
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Anglia :)
wlasnie do nich dzwonie, ale nikt nie odbiera. dzisiaj pieniadze mialy byc na koncie. jesli maja przerwe do konca roku, to zostalam swiadomie oklamana przez pracownika agencji!
ja jednak napisze ten list, nic na tym nie strace,a moze sie uda odzyskac pieniadze. a nawet jak nie, to bede miala poczucie, ze przynjamniej probowalam. wiec ponawiam prosbe: Jaki tytul moze miec szef agencji? The Head Director/Manager? Managing Director? Manager In Chief? Czy cos innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o urlopach... W Pl niewykorzystany urlop należało wykorzystać do 30 marca następnego roku, a gdy nie został wykorzystany to pracodawca płacił za niego. A jak z tymi sprawami jest tutaj w Anglii??
#1439 |
Zadomowienie
|
Uffff....Znalazłam chwilę, żeby tu zajrzeć
![]() Ja tam wyprzedaży nie lubię i ogólnie dziś stwierdziłam, że zakupy w sklepach już nie dają mi takiej satysfakcji a nawet, że mi się nie chce łazić po tych sklepach bo MI SIĘ NIC NIE PODOBA ![]() Wybredna się zrobiłam ![]() I chyba zacznę robić ciuszkowe zakupy przez neta.
#1440 |
Zadomowienie
|
Ja byłam wczoraj na zakupach, ale luuuuuudzi było, a że ja ciężarna, to bardziej zwracalam uwagę, żeby mnie nikt nie potrącił niż na ciuchy. Chciałam buty kupić, ale na płaskim to kiepski wybór
![]() ![]() ![]() W końcu kupiłam dla maleństwa kilka ciuszków w Primarku w normalnej cenie, a dziś w pobliskim sklepie kupiłam mu czapeczkę i buciki. A widziała któraś z was wyprzedaże sprzętów dla dzieci???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.