![]() |
#1411 |
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Grey's Anatomy: CHIRURDZY sezon 10
![]()
![]() |
#1412 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mam wrażenie, że u nich było pokazane jak wiele znaczy różnica wieku i jak niewiele w takim przypadku znaczy samo uczucie. ![]() Przypomniałam sobie, co mnie trochę rozśmieszyło w ostatnim odcinku. Jackson ma swoją żonę zapisaną w telefonie jako... April Kepner. Mężatki - też macie mężów oficjalnie, z imienia i nazwiska? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widocznie Amelia odkurzyła ![]() Przesadzacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Zadomowienie
|
I poważnie Mer dla niektórych nie zareagowała wystarczająco emocjonalnie na śmierć Dereka? Przecież ona przez to wyjechała i odizolowała się od przyjaciół na prawie rok O.o A to jej pozorne opanowanie w szpitalu dla mnie było o wiele bardziej emocjonalne, niż gdyby miała płakać nad grobem.
Ale to nazwanie dziecka Ellis.. no nie wiem, trochę słabo ![]() Edytowane przez Zuziaxxx Czas edycji: 2015-05-04 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to chyba każdy zareagował bardzo odpowiednio, emocjonalnie, na swój sposób, w swoim stylu i czuć było, że przeżywają. Ale ja nie potrzebuję pokazania ciągłego płaczu przez rok i chodzenia wyłącznie w czarnych ciuchach, by zobaczyć, że ktoś jest w żałobie, tęskni i wspomina Dereka. A dwugodzinny odcinek, w którym nie dzieje się nic oprócz ryczenia, przytulania, głaskania po główkach czy pocieszania chyba mało kto by przeżył. ![]() ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-04 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lexie i Sloan - rozstali się, ale ostatecznie nigdy nie przestali się kochać. Speech Lexie o tym świadczy. To jest silniejsze, niż różnica wieku. Na koniec byli razem. Gdyby przeżyli, mogłoby się im ułożyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze by tego brakowało, żeby np. Ben siedział gdzieś w szatni z Owenem, obaj zaryczani i poklepujący się po plecach. ![]() Webber mógł się chować przed mamą Avery, gdy zmarła mu żona. Ale kolega z pracy? Eee. On nie był mężem Dereka, by go obowiązywała jakaś umowna żałoba, że przez rok czy pięć nie może z nikim flirtować. ![]() Sadunia - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Mer bardzo się przejęła. Świadczyło o tym to, jak po prostu wyjechała. Nie mogła przebywać w miejscu które kojarzyło Jej się z Derekiem. Nie mogła przebywać w domu który On zbudował dla Nich. Gdy na stypie siedziała na kanapie płakałam za Nią
![]()
![]() |
#1421 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Coffee, mam zapisanego męża z imienia i nazwiska i zawsze tak było. Ba, mamę i tatę też tak mam zapisanych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1423 |
nibyżona
|
że też dopiero znalazłam ten wątek
![]() uwielbiam/łam Greysów. są ze mną od wielu lat. i towarzyszyli w poprawianiu humoru, lub będąc katalizatorem gdy chciałam płakać, a nie chciałam tego robić myśląc o swoich problemach. i powiem szczerze, to co stało się z Derekiem zostało mi wstrętnie zaspoilerowane przez ich stronę na fb. domyślałam się, ale i tak. i stwierdziłam, że w nosie, nie oglądam, nie chcę. i nadal nie obejrzałam, ostatnich dwóch odcinków, ale czytałam co o nich piszą i nadrobiłam też Was tu. i nie chciałam, póki nie zobaczyłam tego: https://www.youtube.com/watch?v=6FN7MgMai-8 i stwierdziłam, że no muszę. więc na dniach nadrobię ![]()
![]() |
#1424 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1426 |
Polka Ogarniaczka
|
Ja też mam Męża z imienia i nazwiska wpisanego, ICE że tak powiem, na zimne dmuchajac
![]()
![]() |
#1427 |
nibyżona
|
dobra, obejrzałam.
rozumiem tak wiele żalu o to co się stało, jak potraktowali i rozwiązali ten wątek. ostatnie odcinki dotyczące MerDer były drażniące - wyjedz, nie jedz, zostań, ja jestem ważny/a itd. ale nie powiedziałabym ze doprowadza do takie zakończenia. ze w sumie tak na serio jeden z bohaterów na których bazował umrze. rozwiązali ten dwu godzinny odcinek wg mnie w miarę. wolałabym chyba tak niż mieć X odcinków z ciąży Mer itd. przykre, że nie było w tym Christiny, serio. postać Amielii jest dla mnie dziwnie tworzona, hm. niby rozumiem o co miało chodzić, ale jakoś mnie to nie przekonało. a tak na serio ten ruch z uśmierceniem Dereka i tworzeniem historii dalej z samą Mer miało by sens i mogłoby przynosić jakąś możliwość dla Grey's Anataomy. ale tylko wtedy, gdyby uśmiercając pozostałych pierwotnych aktorów dbać o to żeby zastępowały ich kolejne ciekawe osoby - inni doktorzy czy stażyści. a tu mam wrażenie, że tego od dawna zabrakło... i nie wiem jak będzie dalej. i zgadzam się z kimś kto pisał, że najbardziej w tym wszystkim podoba mu się zmiana Alexa, mi też ![]()
![]() |
#1428 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
![]() ![]() Wlazłam na wątek z ciekawości czy pod tytułem "sezon 10" kryje się też 11 ![]() ![]() ![]() Na Shondę wściekła nie jestem bo niby dlaczego ![]() ![]() I będę oglądać dalej ![]()
![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
mam tak samo. Ja podeszłam do tych odcinków jakoś tak bez entuzjazmu, może dlatego, że wcześniej całą tablicę na facebooku miałam zaspoilerowaną przez stronę Grey'sów. Ten odcinek, w którym Derek umarł, prawie cały przewijałam. Szczerze mówiąc, bardziej do tej pory rusza mnie śmierć O'Malleya, za każdym razem łezka się zakręci w oku, jak na ten odcinek trafiam.
Odcinek podwójny - w sumie to mógłby być finał jak dla mnie. Mer wyjechała na prawie rok, urodziła dziecko, coś tam się z nią działo, musiała się pozbierać po stracie męża - wróciła (podobał mi się Alex) i na tym można było poprzestać. Ten sezon jakoś wybitnie mnie wynudził, jednak do końca sezonu zostało niewiele, więc wtedy zadecyduję czy rzucam, czy oglądam dalej.
![]() |
#1430 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam właśnie, że w tym sezonie miały być 22 odcinki, ale stacja dokupiła jeszcze dwa (chyba niedawno?), więc to podobno może świadczyć o tym, że ten sezon jest ostatni. Nie wydaje mi się, bo niektórzy aktorzy mają kontrakty. Pamiętacie z jakim wyprzedzeniem były potwierdzane kolejne sezony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ooo... Cytat:
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-06 o 23:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą nieważne.. ja nie wierzę, że ten jest ostatni. Stawiam, że będą jeszcze 2 ![]() Edytowane przez Zuziaxxx Czas edycji: 2015-05-07 o 00:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy było jakieś inne ogłaszanie nowych sezonów. Może ktoś inny Ci pomoże. ![]() Spoiler: Ta katastrofa czy cośtam, co nas czeka w najbliższym odcinku, to wyjazdowa, ze strażakami! Dawno się lekarze nie ruszali nigdzie ze szpitala. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Zadomowienie
|
To i ja dorzuce swoj podsumowujacy post (a co!). Nie mowie, ze juz nie bede ogladac, bo bede z przywyczajenia, tak jak ogladam biezaca serie, ale to juz nie to, co kiedys...
Pamietam, jak w piatki wieczorem, co tydzien, przygotowywalam sobie goraca kapiel i wlaczalam grejsow, zeby obejrzec w spokoju (i czesto poplakac ![]() Nie bylam wielka fanka od poczatku, ogladalam co ktorys odcinek w tv, jak akurat puszczali, ale na emigracji odswiezalam, albo ogladalam od poczatku wiele roznych seriali (glownie medycznych), az przyszla kolej Grejsow i pochlonelam ich w calosci w dwa tygodnie. Pamietam ze ostatni dostepny odcinek, byl chyba 2 czy 3 po smierci Sloana, takze przynajmniej nie musialam tyle czekac po katastrofie, zebysie dowiedziec, co dalej. Ale i tak nieciepliwilam sie przed kolejnymi. Ostatnio znow odswiezylam sobie pierwsze serie (4), rownoczesnie ogladajac najnowsze i wylapujac mase rozbieznosci ![]() ![]() Nie lubie bezmyslnego usmiercania bohaterow - bez planu na puste miejsce po nich. Wiadomo, ze nie da sie wszystkiego, ani wszystkich, zastapic doslownie, ale na tym chyba polega cala sztuka dobrego serialu, zeby wplesc/stworzyc nowe watki conajmniej tak samo ciekawe i intrygujace, jak te 'zabite'. Od razu przychodzi mi na mysl moj absolutnie najulubienszy serial wszechczasow - niesmiertelny 'Ostry dyzur', gdzie w ostatnich seriach z oryginalnej zalogi zostala absolutna garstka, a ilosc bohaterow, ktorzy przewineli sie przez serial w jakims jego punkcie i umarli/wyjechali jest niemal niezliczona, nawet przez chwile nie czulam, ze z powodu odejscia ktoregos z bohaterow, czegos brakuje! Nie dalo sie tak u grejsow? Gdzies ktos sugerowal, ze Derek mogl po prostu zaginac tracac pamiec, to byloby naprawde ciekawe - mogl miec jakis wypadek, ktory naruszylby rysy twarzy (i mozna by go zastapic innym aktorem!), zostalby magicznie odnaleziony i zakochal w Mer po raz kolejny , dopiero potem odzyskujac pamiec... Dwugodzinny, retrospektywny odcinek byl nudny i przesadzony, rozumiem zamysl, ale przeciez Mer nie jest swoja matka, zeby serwowac swoim dzieciom traume na cale zycie, moze powinni to rozwiazac jakos z przeskokiem czasowym (zeby nie bylo calej tej zaloby), ale w ten sposob? Juz wolalabym zobaczyc, jak Mer radzila sobie w tym czasie, rozmawiajac z obcymi ludzmi, zyjac z dala od bliskich, w zawieszeniu... Coz - widac, ze Shonda stracila milosc do swojego serialu (juz dawno temu) i ciagnie to juz tylko chyba dla kasy ![]() (Sorry za przydlugi post) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Raczkowanie
|
Oglądając obecnie "Chirurgów" zastanawiam się, czy ktokolwiek przeżywa tyle dramatów, co Meredith. Traci matkę, przyjaciół, siostrę, ojciec jej nie chce, dowiaduje się, że ma gen warunkujący Alzheimera, a teraz Derek... Dla mnie przypomina mi to już science fiction a nie serial.
Wypadek Dereka według mnie przedstawiony został bez żadnego przemyślenia. Tyle razy w ciągu tego odcinka było powiedziane, że miejscu, w którym do niego doszło, nie ma zasięgu. Akurat w momencie kiedy zawracał nagle ten zasięg się pojawił? Kto, będąc rozsądnym kierowcą, odbiera telefon stojąc na środku drogi? I ta ciężarówka... Zdziwiło mnie też zachowanie Meredith. Nie chodzi o samo przeżycie śmierci Dereka, bo jeśli chodzi o to, nie mam zastrzeżeń - każdy żałobę przeżywa na swój własny sposób i to, że postąpiła tak jak postąpiła nie sprawia, że mam do tego jakiekolwiek zastrzeżenia. Natomiast do tej pory nie potrafię zrozumieć, dlaczego decydując się na odłączenie Dereka od aparatury, nie poinformowała o tym nikogo, chociażby Amelii, która nie dość, że jest neurochirurgiem (choć już i tak wiadome było, że raczej nic nie dało się zrobić) to przede wszystkim jego siostrą! Na pewno chciała o tym wiedzieć, spróbować pomóc lub po prostu pożegnać się z bratem. Łączony odcinek nie był aż tak tragiczny, jak wiele osób go ocenia, przynajmniej w mojej opinii. Ludzie umierają, każdy musi dalej żyć własnym życiem ale jednak o przyjaciołach czy bliskich się nie zapomina. Myślę, że to dobrze, że nie zobaczyliśmy dwugodzinnej rozpaczy ale jednak jakieś wspomnienia (np. Callie) o Shepherdzie się pojawiły. Wyjazd Meredith - jej sposób poradzenia sobie z tym, co zaszło. Ona nie może leżeć na kanapie i płakać, jakby nie patrzeć ma trójkę dzieci, którymi ktoś musi się zająć. Bardzo podobało mi się, kiedy założyła na głowę czepek, który należał do Dereka, a także pytanie Bayley, kiedy zaczynała operować, czy jest gotowa. Dla mnie to pytanie dotyczyło tego, czy jest w stanie żyć bez Dereka, takie drugie dno. Mimo wszystko nie wiem, czy będę w stanie dalej oglądać "Chirurgów". Dla mnie ten serial miał niesamowity klimat przez pierwsze trzy - cztery sezony, kiedy byli wszyscy "starzy" bohaterowie - Izzie, George, Christina, Mark, Addisson... Wraz ze śmiercią Dereka dla mnie to się skończyło a oglądając jego śmierć wylałam morze łez. Może byłoby to za proste ale ja naprawdę wolałam widzieć happy end jeśli chodzi o MerDer. Teraz nie wiem, jak niby Meredith ma sobie poradzić sama z trójką dzieci i nie widzę nikogo, kto mógłby jej zastąpić męża. Czasami mam nadzieję, że w następnym odcinku okaże się, że to był tylko potworny koszmar Mer, a ona sama obudzi się w łóżku obok Dereka. To zapewne nierealne a ja po prostu nie wiem, jak dalej miałby wyglądać ten serial. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Ale za to nie mogę patrzeć na Izzie. Nie pamiętałam tego, ale ona albo ma fochy (bo Addison jej kazała zostać z dzieckiem na dyżurze, a to dziecko umarło, bo wszyscy pomagają Alexowi się uczyć, bo Oliwia spała z Alexem i nie wiedziała, że Izzie na niego leci...), albo się z wszystkiego cieszy. ![]() Widziałam kilka dni temu wątek z Mer, która z rozpaczy po rozstaniu z Derekiem zaczęła sypiać z wszystkim, co się rusza. Ciekawe czy teraz prędzej czy później też zacznie tak odreagowywać. ![]() I wciąż nie potrafię pojąć dlaczego Jo i Stephanie nie robią właściwie nic. Gdy ci "nasi" byli na pierwszym roku stażu - robili operacje w windach, kradli pacjentów w ciąży z psychiatrii, kłócili się z rezydentami nt. pacjentów i diagnoz, łamali zakazy pracy po przepracowaniu 80 godzin byle tylko być w szpitalu i się uczyć, domagali się powtórnego spojrzenia na pacjenta, gdy uważali, że coś jest nie tak. A Jo i Stephanie? Mam wrażenie, że z tego "pokolenia" stażystów tylko Ross chciał być chirurgiem, a te dwie są w serialu tylko po to, by znaleźć chłopaka/męża. ![]() Nowy odcinek za 15 minut, miałam iść spać, ale chyba znów mi nie wyjdzie i obejrzę "na żywo". ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-08 o 00:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja lubiłam Addisson. Fakt faktem, jako żona się nie popisała ale mimo wszystko, kiedy jednak wydało się, że małżeństwo z Derekiem było tylko formalnością, pokazała klasę i pozwoliła mu odejść. Poza tym dla mnie Kate Walsh, odtwórczyni tej roli jest przepiękną kobietą i po prostu aż przyjemnie się ją oglądało ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
and cigarettes
|
A, to wydawało mi się, że później...
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie, że ona zawsze była fair (poza zdradą, oczywiście). Gdy się pojawiła na początku, to przywiozła papiery rozwodowe, dała wybór Derekowi. No i potem właściwie cały czas czekała na jego decyzję, bo dobrze wiedziała, że zawaliła i tego nie da rady naprawić. Jak się ogląda odcinek "na żywo", to się ogląda też reklamy. Taką pizzę sprzedaje pizza hut w USAch. ![]() Mama Avery i Webber są straszni w nowym odcinku. ![]() W ogóle... wychodzi na to, że Mer nie była upoważniona do operacji, bo dopiero przed chwilą Webber jej powiedział, że jest "cleared". Dziwne. ![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-08 o 01:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
A jest już gdzieś nowy odcinek dostępny w internetach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
and cigarettes
|
Leci na ABC w tym momencie.
http://tvpc. com/Channel.php?ChannelID=845 0 Usuń spację przed com. I przed 0 na końcu. ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- Ostatnie sekundy odcinka - lubię taką April. ![]() ![]() No i... Cytat:
![]() Edytowane przez coffee Czas edycji: 2015-05-08 o 02:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.