![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: toksyczny trójkąt
Ten rok był jeszcze taka bitwą. Generalnie w pewnym momencie miałam się bardzo źle, to wszystko otworzyło mi tak oczy, że nie mogłam sobie darować.
2tyg. temu odstawiłam antydepresanty i mam się chyba całkiem dobrze. Za dwa tygodnie lecę na parę dni na urlop i mam nadzieję, że w nowy rok wejdę już świeżą stopą ![]() Jedna rzecz z którą nie potrafię sobie jeszcze poradzić to nienawiśc. Szczególnie do jego siostry. Czasami aż dostaje szczekoscisku, ale to podobno z czasem minie. Ale tyle przez nią szyderstw zniosłam, lekceważenia, dziewucha miała taki tupet. Nawet oceniala na Skype, że moje dziecko jest zdrowe a ja jestem wariatka, że twierdzę, że chory, bo dzieci nie chorują. Mój ex jeszcze dzień przed wyprowadzka śmiał się, że jestem głupia i nienormalna a nie to co jego siostra mądra i wyluzowana i nie trzeba się martwić (była w ciazy). A parę dni później, sporo przed terminem, urodziła głęboko upośledzone dziecko. On teraz wychowuje ta małą. Ale co chciałam napisać. Dostałam wczoraj e-maila od ex. 'Czy dalej śnisz o tym, że byś przyleciała do NY do mnie? ![]() ![]() ![]() Ten człowiek jest psychiczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
.
|
nie odpisuj mu i dodaj jego adres mejlowy do spamu.
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Konto usunięte
|
Czyli dalej masz z nim przeboje. W każdym razie dobrze wiedzieć że u Ciebie coraz lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Trzymaj się dzielnie, ignoruj go tak jak do tej pory. Nie daj mu zniszczyć siebie na nowom
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Czytałam Twój wątek już dłuuugi czas temu, przerażający. Facet masakryczny, odcięcie się od niego było prawdziwym błogosławieństwem. I utrzymuj ten stan
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
po drugiej stronie szafy
|
Albo zbiera dowody na to, że on się troszczy, chce wiedzieć, a Ty mu utrudniasz
![]()
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
olej go, zablokuj kontakty i szukaj kogoś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
słuchaj rad koleżanek a na pewno dobrze na tym wyjdziesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Autorko kochana,
trafiłam jakoś na Twój wątek i bardzo mnie wciągnął a to z tej przyczyny. że sama przeżywam, że tak to eufeministycznie ujmijmy, pewne "małżeńskie" zawieruchy". Prawdę powiedziawszy całego Twojego wątku nie zdążyłam jeszcze "przerobić", czytałam posty z roku 2013 i 2014, oraz ostatnią stronę. Chcę Ci życzyć wszystkiego jak najlepszego, bo widzę, że z Ciebie naprawdę super babka, Twoja konsekwencja i samozaparcie jest naprawdę godne podziwu. Ściskam Cię mocno. Sama chciałabym mieć tyle siły i konsekwencji. Obyś wyszła jak najszybciej na jak najspokojniejsze wody i już na dobre ułożyła sobie życie, bez potrzeby denerwowania się sprawami, które (dzięki Twojej sile) należą już do przeszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Hm... Czy tylko ja widzę, to, co komunikuje autorka wątku pomiędzy wierszami?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Konto usunięte
|
a co jest takiego trudnego w tym żebyś mu napisała co u dziecka?
jaki masz z tym problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu chodzi o to, że on dziecka nie widział pół roku i tak naprawdę nic o nim nie wie. Więc jego żądanie dotyczy tego, ze chce żebym mu opisała wszystko, co się zmieniło przez pół roku (tak myślę). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
no ale chyba to nie jest nic trudnego napisac co sie zmienilo u dziecka przez pol roku
ty robisz problem z niczego mowiac szczerze pyta sie? to mu napisz co u dziecka,czy chodzi do przedszkola,czy przszedl jakies choroby zakazne,jakie postepy robi w nauce,czy ma jakies problemy z dieta itp itd to chyba nie sa jakies niemozliwe do opisania rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Ci wszystkiego dobrego, bo wiem, że jeżeli w grę wchodzą uczucia i emocje to sprawy nie są wcale tak proste na jakie prawdopodobnie wyglądają z boku. I jak już dojdziesz do 2015 to zbyt mocno mnie nie hejtuj ![]() Dziękuję za tyle miłych słów! ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68192266]no ale chyba to nie jest nic trudnego napisac co sie zmienilo u dziecka przez pol roku ty robisz problem z niczego mowiac szczerze pyta sie? to mu napisz co u dziecka,czy chodzi do przedszkola,czy przszedl jakies choroby zakazne,jakie postepy robi w nauce,czy ma jakies problemy z dieta itp itd to chyba nie sa jakies niemozliwe do opisania rzeczy[/QUOTE] Ty naprawdę się tak na mnie uwzielas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A dlaczego nie możesz się rozwinąć w opisie co u dziecka? To jakaś ujma na honorze czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;6819305 1]A dlaczego nie możesz się rozwinąć w opisie co u dziecka? To jakaś ujma na honorze czy jak?[/QUOTE]
Ujma na honorze? Nie, zwyczajnie nie mam ochoty, bo i po co. Jego dziecko nigdy nie interesowało tylko kuje intrygi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie to sama jesteś sobą winna. Trzeba było napisać co u dziecka i tyle. A tak on teraz ma pożywkę bo Ty mu wszystko utrudniasz z jego perspektywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
Zadomowienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;6819419 1]Jak dla mnie to sama jesteś sobą winna. Trzeba było napisać co u dziecka i tyle. A tak on teraz ma pożywkę bo Ty mu wszystko utrudniasz z jego perspektywy.[/QUOTE]
Jasne, z jego perspektywy to nawet ja jestem winna, że siostra urodziła głęboko upośledzone dziecko. Tylko mnie już jego perspektywy nie interesują ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ależ nikt się na ciebie nie uwziął. Po prostu nie wiemy z czego wynika ta "lakoniczność". On o tobie nic wiedzieć nie musi ale o swoim dziecku już tak. Zwłaszcza że domaga się tej wiedzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
po drugiej stronie szafy
|
A mnie się wydaje, że po doświadczeniach jakie z nim miałaś, jak najbardziej powinno Cię to interesować i powinnaś wciąż być czujna, bo znasz go na tyle, żeby wiedzieć, że jak tylko będzie miał okazję napsuć Ci krwi, to to zrobi.
Ja na Twoim miejscu bym bardzo grzecznie i rzeczowo mu na jego pytania odpisywała i w miarę możliwości zapisywałabym sobie te konwersacje, żeby "w razie wu" móc pokazać chociażby sądowi, że ewentualne oskarżenia pana o Twoje utrudnianie mu kontaktu z dzieckiem i wiedzy o dziecku są kłamstwem. Tak na wszelki wypadek.
![]() |
#1438 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2016-12-02 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Konto usunięte
|
tobie też brak argumentów
nie interesował się to źle teraz się interesuje to też źle napisz mu co u dziecka bo ma prawo wiedzieć korona ci z głowy nie spadnie masz pretensje do niego a sama nie jesteś lepsza .pogrywalas i cały czas pogrywasz swoim dzieckiem odłóż swoje animozje na bok on ma prawo do informacji o swoim synu Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-12-02 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68197566]tobie też brak argumentów
nie interesował się to źle teraz się interesuje to też źle napisz mu co u dziecka bo ma prawo wiedzieć korona ci z głowy nie spadnie masz pretensje do niego a sama nie jesteś lepsza .pogrywalas i cały czas pogrywasz swoim dzieckiem odłóż swoje animacje na bok on ma prawo do informacji o swoim synu[/QUOTE] Jak ja sobie strasznie pogrywam, a on taki biedny żuczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.