|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
God i pozostałe czwartkowe mamusie gratulacje kolejnego tygodnia ![]() A my kończymy robić taras - on jest tak ok. metra nad ziemią i podłoga drewniana i małż przybija deski, a ja tak lazłam jak jakaś ofiara, że zagapiłam się i mi noga spadła z deski w dół jedna najgorsze, że się tak przestraszyłam, że teraz siedzę i ryczę, żeby z małą było wszystko dobrze
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
No i już po deszczu
![]() Elfka kochana Ty uważaj na siebie
|
#1413 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Gratuluję kolejnych tygodni Ja dzisiaj mam studniówkę ![]() Cytat:
Usiądź na spokojnie i poczekaj aż mała się zacznie ruszać, to Cię uspokoi
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Elfka, uważaj bardziej na siebie i nie pchaj sie tam gdzie sa jakies remonty.
claud gratuluję studniówki, u mnie za tydzień ![]() Wcinam sobie migdały, mniam mniam
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
, ja juz tygodniami sie nie chwale hihi ![]() Widzialam, ze Jull przekazala moje sms, wiec wszystko wiecie co i jak.. Nawet nie wiem co napisac jestem po prostu przeszczęśliwa Ma niestety jakies uczulenie, ale pani doktor zalecila kupno specjalnego płynu i takiego czegos no oszuszenie tych chrostek i dzisiaj mam wrazenie, ze jest lepiej zobaczymy co powie pani doktor na wizycie, bo niedlugo ma byc ![]() Ale na szczescie maluszek ta nocke spokojnie przespal i obudzil sie na karmienie tylko bo pierwsza noc byla straszna, plakal strasznie cala noc i nie dalo sie go uspokoic, pewnie to uczulonko go tak denerwowalo i swedzialo ; ( ale teraz byl posmarowany wiec nocka o niebo lepiej i ja troche w koncu pospalam, bo juz nieprzytomna bylam, nie spalam w koncu trzy dni i noce. ..ale nie ma co narzekac Martwi mnie tylko bo nadal nie mam pokarmu ;( położne kaza przystawiac malego piersi i żeby tylko ciagnal, aby laktacja sie wyksztalcila, ale ja mam tylko ranki na brodawkach i strasznie bola ; ( maly musi byc przez to wszystko dokarmiany butelka ; (; (Ogolnie czuje sie juz troche lepiej, ale wiadomo rana nadal boli... ale dostaje czopki przeciwbolowe i jakos smigam, zreszta Alek jest dla mnie calym swiatem i bol mi przy tym nie straszny hihiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam dziś okropną noc Maja chyba jeszcze bardziej zeszła w dół bo czułam ją tak nisko jak jeszcze nigdy przez co mam problemy z chodzeniem :/ długo nie mogłam zasnąć bo zaczęły mnie męczyć skurczę ale wzięłam nospę i przeszło rano podchodzę do lustra a tu brzuch jest jeszcze niżej niż był |
|||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że wpadłaś współczuję wysypki :/ mam nadzieje, że już od teraz szybko mu zejdzie a co do piersi dziewczyny chwalą sobie te osłonki może by Tobie pomogły ?Za kolejne tygodnie
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-06-05 o 10:24 |
|
|
|
|
#1418 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I smacznego Cytat:
Mam nadzieję, że laktacja przyjdzie i że rana przestanie boleć Jeszcze raz gratuluję synka
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Zalamana jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję
![]() Dzielna jesteś, mam nadzieję, że pokarm z czasem sie pojawi, a małemu znikną krostki, wyjdziecie do domku do tatusia i będziecie żyli długo i szczesliwie heheZubi ja to nie wiem czy Ty zdążysz zjeść tego torta
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka, raaaaany uważaj na siebie...
gratuluję wszystkim czwartkowym mamom rozpoczętych kolejnych tygodni ![]() zubi oj coś czuję, że to już niedługo... ![]() Zalamana cieszę się Twoim szczęściem trzymaj się i jak wrócisz do domku to czekamy na zdjęcia
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1422 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się zagoi. Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
![]() Cieszę się, że już jesteś po tych wszystkich przeżyciach i tulisz Alka, jego widok wynagrodzi Ci wszystkie trudy. Zacznij stosować nakładki i smaruj czymś brodawki, bo szkoda, żeby laktacja zanikla. Trzymaj się dzielnie i delektuj się macierzynstwem Cytat:
Oby wszystko samo ruszyło i nie trzeba było wywoływać. Mój brzuch tez się obniżył, ale jak ostatnio często miałam skurcze i to nawet dość bolesne, tak od dwóch dni cisza...Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dziecko bedzie z butli jesc od poczatku to potem sie rozleniwi i juz nie bedzie chciało cycka... Mam nadzieje, że teraz już tylko lepiej będzie
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tort zjem choćbym nie wiem co Najważniejsze, że nie urodziłam wcześniej przez co mogłam najeść się truskawkami tak jak chciałam a to mój ulubiony owoc reszta może dla mnie nie istnieć ![]() Brat mnie nie chciał dzisiaj zabrać na wycieczkę do innego miasta (40 km) bo powiedział, że jak zacznę rodzić to nie załatwi swoich spraw
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-06-05 o 10:35 |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Załamana super czyta się takie posty Zubi no no robi się poważnie ![]() Elfka uważaj Kochana na siebie ![]() Wszystkim zaczynającym dziś nowe tygodnie ogromne gratulacje
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Zubi zjechał wyraźnie brzuszek? Coś mi się wydaje, że poród tuż tuż
![]() Elfka gapo Ty, obyś nic sobie poważnego nie zrobiła z tym kolanem tak w ogóle! Maleństwo bardziej przejęło się pewnie Twoim strachem niż samym upadkiem ![]() Cytat:
ja nawał po cc miałam dopiero w 3 dobie, wcześniej mało co, ale położne pocieszały, że i tak narazie dziecku więcej nie trzeba. Poproś Tżta czy Mamę żeby przywieźli Ci jakąś maść do pielęgnacji brodawek i walcz o laktację, choćby Mały miał jeść co godzinę po trochu to za dzień, dwa w taki sposób rozbujacie laktację i będzie po kłopocie
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tu dzisiaj cisza
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-06-05 o 12:57 |
||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla czwartkówek za kolejne tygodnie Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta...![]() Wstawiłam pierwsze dzieciowe pranie, modlę się, żeby wszystko przetrwało i pierwszy raz się nie mogę doczekać aż się skończy prać i wstawię kolejne ![]() Elfka uważaj na siebie kochana i nie płacz Zalamana super się czyta takie posty Człowiek zapomina o swoich problemach i dolegliwościach i liczy się tylko ta mała istotkaTrzymam kciuki za rozkręcenie laktacji i nie martw się, że musisz go dokarmiać, nie ma nic złego w mmZubi jeszcze chwilka i mała Majka będzie z nami Pewnie biedny by spanikował jakby się akcja zaczęła![]()
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
zuken czemu pranie ma nie przetrwać?
Ja wróciłam, zaraz muszę ziemniole skrobać i gotować, mąż będzie później niestety...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po dzemce. Mały dziś jakiś leniwy strasznie w porównaniu z ostatnim tygodniem. Dobrze ze w ogóle się rusza bo bym chyba oszalała.
Chciałam iść na spacer ale zmieniłam plany taki o to widok mam z balkonu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na którym piętrze mieszkasz?
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
kicia to siedz w domu
tylko u mnie niebo bezchmurne ![]() Ja po obiedzie, najadłam się aż nadto... ja nie wiem ale strasznie mi się pojemnosc zmniejszyła... porcje jem tyci tyci.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym niektórych kolorów mam tylko kilka sztuk i tak się zastanawiam jak to wyprać? Kupiłam te chusteczki, żeby nic nie zafarbowało ale nie wiem czy można im tak bezgranicznie ufać Na razie pierwsza pralka się wyprała i jest git Teraz się suszy a te maciupkie skarpetki doprowadzają mnie do płaczu prawie![]() Zanim ja to wszystko popiorę i poprasuję to mi chyba czerwiec minie, dobrze że się już teraz za to zabrałam
|
|
|
|
|
#1435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie sądziłam, że się potrafię tak zagapić rąbnęłam bardziej bokiem kolana niż samym, bo tak to bym sobie pewnie coś złamała God u mnie wszędzie wokół domu jeden wielki remont także ciężko w coś nie wleźć Zalamana wspaniale się czyta takie relacje U nas dziś pogoda piękna, pierwsze dzieciowe pranie wstawiłam i już się suszy także największy wydatek odpadł Aaaa czytam teraz taką książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg i powiem Wam, że fajna jak dla mnie laika to jest pouczające bardzo
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- białe ecru ogólnie najjaśniejsze - kolorowe oprócz ciemnoniebieskich i czarnych) - czarne jeansy i właśnie te granatowe itp - sweterkowate
|
|
#1437 |
|
Rozeznanie
|
Temat w Rozmowach w Toku : "Mam 16 lat i staram się o dziecko"
![]() Nie oglądam, idę robić obiad ![]() Ale właśnie widzę, że to powtórka i już kiedyś oglądałam
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Elfka no to się dziadek postarał
![]() Super, że da na wózek, bo sporo zaoszczędzicie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Kicia jak ciemno u nas słoneczko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 39 tygodniu
Od wczoraj was głównie podczytuję, jakoś nie mam siły na nic kompletnie. Duszno mi i w ogóle męczy mnie już to czekanie. 11 czerwca mam wizytę i mam wrażenie że spokojnie do tego terminu doczekam. Dopakowałam dziś jeszcze kilka rzeczy do walizki. No i dziś a najpóźniej jutro małż ma przywieźć łóżeczko od szwagra. Po cichu liczę że jednak dziś to jutro bym się wzięła za porządki i wreszcie bym podłogę wypicowała porządnie w pokoju. Później tylko bym naszykowała łóżeczko i mogłabym pójść od razu rodzić ![]() Zalamana, moje ogromne gratulacje Co do karmienia to pokarm na pewno się pojawi i tak jak piszą dziewczyny może zacznij nakładki stosować A u mnie brzuch podobno prawie się nie obniża. We wtorek była u mnie położna i mówi że od ostatniej jej wizyty u mnie jak na jej oko nic się nie obniżyło. Jedynie wczoraj małż stwierdził że tak jak by trochę poszedł w dół, no a ja nic takiego nie widzę
|
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
U nas też przeszła burza...
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Ja się zarazem witam w 32

najgorsze, że się tak przestraszyłam, że teraz siedzę i ryczę, żeby z małą było wszystko dobrze 

23.06.2011

i nie martw się, że musisz go dokarmiać, nie ma nic złego w mm