![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Ale kurczak i inne dodatki i do tego co? Zalewa z jajek? Mam przepis ze śmietany ale może macie jakiś inny bardziej light przepis na masę do zalewy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Martuszka chciałabym ruszyć pełną parą ale póki co ciężko jest mi się pozbierać. Niestety już na sobotę mam umówionych gości. Na szczęście miejscowi ale i tak muszę coś przygotować. Znowu ciężko będzie się powstrzymać przed jedzeniem
![]() Widzę że znalazłaś sposób na piwko. Nie znalazłaś może takiego sposobu na słodycze. Np. czekoladę która ma 50 kcal w 100 g ![]() Masakra! Dostałam niebieską mordę w tabelce. No cóż sama jestem sobie winna ![]() Jula ja lubię gości. Tylko nie w takiej ilości i w takim natężeniu. No i była za duża ilość dzieciaków. To one głównie robią zamieszanie, bałagan i hałas. U mnie często są goście przyjezdni ponieważ cała moja rodzina mieszka ode mnie bardzo daleko. Mama i siostra z rodziną byli u mnie tydzień bo przyjechali na chrzciny a mają do mnie 400 km więc nie opłaca im się jechać na 2 dni. Jak oni pojechali to przyjechało moje kuzynostwo z rodzinami i musieli zostać na noc bo też mają do mnie kawał drogi (170 km). Ja na miejscu nie mam swojej rodziny, mam tylko rodzinę męża. Najbliżej mam do rodziny która mieszka ode mnie te 170 km. Dziewczyny podajcie przepis na jakąś pyszną i niskokaloryczną tartę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
Gangola i jak sie udal spacerek z synkiem? u mnie dzis piekna pogoda. Co prawda 19 stopni, ale sloneczko jest
![]() Kasiula nie widzialam takich wynalazkow ![]() Dotka idziesz jak burza ![]() Jula a to kwasna smietane sie daje? zawsze ja wymieniam na jogurt naturalny. Kotori brakuje mi artykulow! ![]() Szczurek moze bys meldowala troche bardziej jak Ci idzie dietka? Bo cos tu u Ciebie zapalu nie widze ![]() U mnie dzis godzinny spacer zaliczony. Jutro rower, tylko musze sie dobrze ubrac (zaledwie 16 stopni). No ale grunt ze sloneczko. Niby do konca miesiaca ma nie padac, wiec byloby wspaniale. No i na jutro mam zaplanowana rybe wedzona, papryke, leczo z kielbaska. Niestety wyzarli wszystka cukinie ze sklepu. Zastanawiam sie nad wyprobowaniem diety rozdzielnej. Co o niej sadzicie?
#1414 |
Rozeznanie
|
Spacer?! Od południa non stop pada!
Juz mam dość tej pogody w sierpniu byłam z młodym ledwo kilka razy na polku. Masakra!!!! Zaraz bedzie jesień i znów będziemy zamknięci w domu!!! Bleee Wysłane z iPhone ;P
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Oj, to u mnie na szczescie juz sie wypadalo. Ale wczesniej bylo okropnie.
Wiesz, czasami jesien bywa ladna, trzeba byc dobrej mysli ![]() ![]()
#1416 |
Zakorzenienie
|
Kasiula, ciezko o przepis na niskokaloryczna tarte, bo to kruche ciasto = maka i maslo
![]() Jak sa goscie to nie trzeba przeciez jesc zle, mozna zrobic tez dietetyczne, smaczne jedzenie. Kochana zabieraj sie szybko do diety, bo teraz kilogramy powinny leciec jak szalone, a nie rosnac. Karmisz piersia? Jesli tak to tym bardziej ulatwione zadanie, bo jadlospis powinien byc lekki i zdrowy ![]() Gangola - w.deszczu sa super spacery! Parasol, kalosze.i jazda ![]() Martuszka, dzieki kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Co do diety rozdzielnej, to ja jestem na nie, ale ja z tych, co pilnuja zeby w kazdym posilku bylo bialko, wegle i tluszcze. No i na tym ladnie chudne. Wiesz, sprobowac mozesz ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Martuszka85 na to jeszcze liczę. Byleby tylko było ciepło
![]() Dotka90 Yyy... Nie da się. Niestety Zaliczyłam spacer do sklepu ![]() Wysłane z iPhone ;P
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
Kochane przepis na tartę np. tu:
http://okiemidlonmi.blogspot.com/201...i-papryka.html Tyle , że nie będzie niskokaloryczna, niestety ![]() ![]() Wczoraj ostatni raz pierwszy poziom shred. Dumna jestem z siebie mega ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
myślałam czy zmajstrować dzisiaj na obiad tartę, ale chyba jednak sobie daruje.. może jak trochę więcej schudnę to zrobię
![]() Dotka, w jakim czasie schudłaś 16kg? |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Martuszka ja niestety też nie spotkałam takiej czekolady
![]() Kiedy masz tą rocznicę ślubu? Ja mam swoją 08.09 i już wiem że nie będę wyglądać dobrze. Moją motywacją jest moja 30. Chciałabym do tego czasu zrzucić te 40 kg, kupić sobie mini i wyglądać sexy ![]() ![]() Gongola u mnie słoneczko, ale i chłodny wiatr. Tylko u mnie totalny brak czasu. Teraz zajęta jestem ogarnianiem domu i wyprawianiem starszej córki do szkoły. Dotkawiem że kruche ciasto jest kaloryczne dlatego myślałam że może macie jakiś patent na dietetyczną tartę. No cóż trudno. Zgadzam się z Martuszką ![]() ![]() ![]() Na szczęście nadwyżka zrzucona, dzisiaj też planuję trzymać dietę. Chciałabym w końcu zobaczyć tą 9 z przodu ale jakoś strasznie mozolnie mi to idzie. Jak zbliżam się do niej to zawsze coś wyskoczy i znowu się od niej oddalam ![]() Karmię małą piersią i uważam że to dobra okazja na zrzucenie kg. Można więcej zjeść a mimo to kg lecą. Oczywiście bez przesady ![]() ![]() Uwierz mi że przy moich gościach (kuzynostwie) nie ma szans na dietetyczne jedzenie. Oni są strasznie mięsożerni i od razu było wiadomo że będzie grill. Oni nawet grillują w styczniu ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-08-20 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Uff... Nareszcie urlop, nie mogłam się już doczekać ![]() Ja dzisiaj jestem już po kolejnej dawce ćwiczeń. O jak ja nie lubię tych ćwiczeń, za każdym razem muszę się nieźle motywować. Dziś na śniadanko: jajecznica dietetyczna ( pomidor, szczypiorek, 2 jajka) II śniadanie: grejpfrut obiadek: leczo podwieczorek: koktajl warzywno-owocowy a na kolacje to nie mam koncepcji Wypróbowałam wasz przepis na spagetti z makaronem z cukinii, ale to dobre było ![]() Bierzecie jakieś witaminy podczas diety? żeby uzupełniać niedobór? |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Rozeznanie
|
K_A_S_I_U_L_A wydaje mi się, ze możesz dać radę. Pytanie tylko czy to będzie zdrowe
![]() hmm? Ja mam dzisiaj jakiś zły dzień ![]() To chyba ta pogoda. Trafia mnie, że jest już tak zimno i co chwilę pada. I w ogóle jakaś deprecha mnie łapie ![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
Luzia - 8,5 miesiąca.
Kasiula, lepiej wolniej, a na zawsze. 40kg w 8 m-cy to moim zdaniem za szybko ![]() Stawiaj sobie realne cele, bo inaczej się szybko zniechęcisz ![]() A co do grilla, to ja również często jem grilla ostatnio, ale przecież Ty nie musisz jeść boczku i karkówki.. Zrób sobie nóżkę z kurczaka, do tego warzywka grillowane - pysznie, lekko, zdrowo... Narzynka - ja biorę drożdże piwne, magnez i w sumie tyle. Piję melisę, skrzyp i pokrzywę. Kolejny raz II śniadanie słabe u Ciebie ![]() Gangola, hmm nie wiem czemu się nie da, no ale okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
co robicie dzisiaj na obiad? ja nie mam pomysłu... okres mi idzie i jestem ciągle głodna, najchętniej to bym się lodów objadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Raczkowanie
|
Kurczaczek z cukinia na beztluszczowej patelni, do tego kasza jaglana z dodatkiem skórki cytrynowej ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Przyczajenie
|
Dotka: ja to mam zawsze problem z tym drugim śniadaniem, zawsze nie wiem co tu jeść: owoc, jogurt może sałatka owocowa?
Bo obiady to ściągam z reguły od was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Gangola nie zdrowe odchudzanie, jakieś wymyślane diety nie wchodzą w grę
![]() Dotka też wydaje mi się że to trochę za dużo. Wychodzi 5 kg /m-c. Jednak uważam że to nie jest niemożliwe do zrealizowania przy zdrowej diecie i karmieniu piersią. Jednak musiałabym się trzymać diety na 100 % i jeszcze sporo ćwiczyć. Dlatego nie wiem czy podołam. Nawet jak uda mi się zrzucić 20 -30 kg to i tak uznam to za wielki sukces. Kupiłam 10 kg ogórków. Idę je kisić. Te co zrobiłam ostatnio już się kończą. Były pyyyyyszne i goście je wyżarli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodaj do tego orzechy, pestki, jogurt, twaróg, cokolwiek ![]() Kasiula, ja nie mówię, że to nie jest niemożliwe, natomiast mam wątpliwości, czy zdrowe i czy trwale byś zrzuciła te 40kg oraz jakby wyglądało ciało po takim dużym spadku. Poza tym prawda jest taka, że na poczatku na bank będzie Ci dużo lecieć, jak się porzadnie weźmiesz za dietowanie to i więcej niż 5kg/m-c może spadać na samym początku. Ale co potem? Przecież na pewno będzie jakiś zastój, potem będzie wolniej spadać. A Ty mając w głowie - MUSZĘ 40kg, będziesz się tylko frustrować. Ja już się pogodziłam z tym, że moje ciało chudnie 2kg/m-c - to taka średnia, bo dobrze wiecie, że miałam w trakcie zastoje, ale miałam też okresy, że spadało więcej niż te 2kg miesięcznie. Poza tym, ja zawsze Wam też powtarzam - WIEM, że spadłoby mi więcej kg, gdybym totalnie odstawiła pizzę, zapiekanki, a przede wszystkim słodycze. Jakbym do tego ćwiczyła regularnie, od samego poczatku, to myślę, że mój wynik teraz to byłoby nie 16kg, a jakieś 25kg na minusie. ALE.... ja wiem to, bo znam siebie, że nie umiem w 100% zrezygnować ze słodyczy i rzeczy 'zakazanych'. Nie umiem też ćwiczyć naprawdę regularnie - mam przestoje, przerwy. Zwyczajnie wynika to z tego, że brakuje mi czasu, a po 12h pracy - sił. Wiem, że ja po 3-5 m-cach takiej na maksa rygorystycznej diety, rzuciłabym to wszystko w diabły. Mnie siłę daje właśnie to, że nie trzymam się ortodoksyjnie jakichś norm. Jem to, na co mam ochotę. Jak organizm potrzebuje słodyczy, to je jem. Jak mam ochotę na pizze, to ją jem. To wszytko jest kwestią przestawienia priorytetów w głowie - kiedyś 'miałam ochotę' na pizze, slodycze itd. CODZIENNIE. Wiadomo, że tak często tych rzeczy teraz nie jem, ograniczyłam mocno, bo zwyczajnie nie czuję potrzeby jedzenia tego. Także - zdrowy rozsądek przede wszystkim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Dotka ja nie muszę zrzucić 40 kg. Napisałam że chciałabym, natomiast będę się cieszyć nawet z 20-30 kg.
Wiem że są zastoje, wiem że na początku waga szybciej spada. Wiem bo już to wszystko przerabiałam. Masz w 100 % rację i dlatego wątpię w to czy mi się to uda. Jeżeli chodzi o rzeczy 'zakazane'. Karmiąc piersią chudnie się spożywając więcej kcal bo dziecko ściąga z ciebie. Więc nawet jak wpadnie jakiś lód czy trochę słodyczy to nie ma to większego wpływu na dietę. Dlatego można odnotować ładny spadek tygodniowo nie przestrzegając diety w 100 %. No cóż. Zobaczymy jak będzie mi szło, jak będzie waga spadać. Nie ma co debatować, życie samo pokaże co z tego wyjdzie. Na pewno nie mam zamiaru stosować drastycznych diet i biorę pod uwagę że 'grzeszki' też mi się przytrafią ![]() Dziękuję za troskę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Rozeznanie
|
Martuszka ostatnio czasu mi brakowało nawet na ćwiczenia, a co mowa o czytaniu
![]() ![]() ![]() Dotka mi z brzucha najbardziej spadło, ale tak jak ty ramiona też bym jakieś ćwiczenia wzięła i na uda bo brzuch wydaje mi się w miarę ok ![]() Ja dziś dziewczyny skakałam przez około 45minut z przerwami. Niestety nie mam czasu na nic innego. Dziś może z TŻ wybierzemy się na basen i uda mi się popływać z godzinę ![]() I- 2 kromki chleba razowego z dżemem wiśniowym(swojej roboty oczywiście nie kupiony w sklepie) II - zupa ogórkowa III - pół grejpfruta i mały j naturalny IV - kurczak z makaronem pełnoziarnistym, oliwki i ogórek kiszony |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Wtajemniczenie
|
Dotka a bo ja kombinuje jak kon pod gorke. Chcialabym szybko zrzucic kilogramy, a tak sie nie da przeciez
![]() Jula brawo za shreda ![]() Kasiula no te batoniki sa calkiem spoko. Mysle ze srednio mozna liczyc 3kg na miesiac (najpierw bedzie to wiecej niz 3 a pozniej mniej niz 3). Tylko trzeba sie na serio za diete wziac. Takze 24kg jestes w stanie zrrucic najwiecej, a juz 20 to duzy sukces. Ja rocznice mam 16 pazniernika i ok 7 kg do zrzucenia w 8 tygodni. Narzynka sezon na leczo ![]() Gangola co to za smutasy? Uszy do gory ![]() Luzia ja mialam leczo ![]() ![]() Kotori ja wczoraj za bardzo pochwalilam pogode u mnie i dzis przyszly ciemne chmury. Nie pada ale na rower nie poszlam. Tu jest taka pogoda, ze w ciagu paru minut potrafi rozpetac sie burza. U mnie dzis dietetycznie calkiem w porzadku. Wpadl tylko Twix w bialej czekoladzie, bo kolezanka czestowala. Ale za to zjadlam polowe pieczywa do makreli ![]() Leczo wyszlo przepyszne. Na jutro planuje paleczki z kurczaka z ogorkiem i pomidorem oraz dalej leczo. Skocze tez do sklepu jutro i zobacze czy jest cukinia. W piatek chcialabym zrobic placuszki.
#1434 |
Rozeznanie
|
Ja.... Ja dzisiaj poległam dietowo
![]() Znów dół psychiczny, ktory dzisiaj zażerałam ![]() Mam taki dzień, że chce mi się beczeć! Wysłane z iPhone ;P
#1435 |
Wtajemniczenie
|
Gangola
![]()
#1436 |
Rozeznanie
|
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Szczurku
![]()
#1438 |
Zakorzenienie
|
![]() ja już dzisiaj chodzę jak stara baba.Od poniedziałku przygotowywaliśmy teren pod trawnik i w końcu dzisiaj posiane całe 1200 metrów kwadratowych ![]() ![]()
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Martuszka: aaa bo nie mam nic dobrego do powiedzenia
![]()
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Szczurku no tyle to sie domyslilam
![]() Eliza no to masz prywatny teren do biegania ![]() U mnie juz kurczaczek upieczony, pachnie w calym mieszkaniu ![]() Waga dzis pokazala rowne 77,0 kg. Na razie spada super. Mam nadzieje ze dzis jednak bedzie ladna pogoda, chociaz mam watpliwosci. Mialo byc dzis 19 stopni a juz zmnijeszyli ze jednak 16 i chmurki ![]() No nic, udanego dnia! Ja zaraz sie zbieram do pracy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.