![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dziewczyny a jaką kaszkę z glutenem (jakiej firmy) polecacie? zaczynam ekspozycje na gluten i zastanawiam się co kupic. Dopiero rozszerzamy dietę, zaczełam podawac warzywka po parę łyżeczek i chcę do tych warzywek dodawac kaszkę? kto tak robił? wtedy dodaje sam proszek i to sie rozpuszcza w kaszce?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas tez spacery wygladaja ostatnio tak pieknie, ze znowu siedzielismy na kocu na plazy ![]() grudki u nas nie przechodza jeszcze, ale moze wkrotce Marco te zpije tylko mleko i wode soczkow nawet nie probowalam, bo wole mu przecierac owoce i dawac taki mus, niz soki Cytat:
![]() no i "przygody" z mlekiem ![]() ani tak nie mialam, ani nie stosuje nan Cytat:
z jednej strony to taki gadzet ![]() ![]() z drugiej strony fajne, ale dla takich 5-6 miesieczniakow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam pojecia ![]() dzieki ![]() tak, ja daje rzepe, brukiew, zielona fasolke, por, kukurydze tylko nie wiem od ktorego miesiaca ![]() ![]() podejrzalam zestawy u kolezanek i naprawde dobre sa tez takie (a pewnie bym sama ich nie wymyslila ![]() marchewka, dynia, brzoskwinia groszek, szpinak i jablko por, groszek i ziemniak plus miesko i olej w naszym wypadku ![]()
![]() |
#1413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jak macie jakieś połączenie to dawajcie ![]() ![]()
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie na basenie było super. Naprawdę jak toś nie może się zdecydować to polecam. Emil był przeszczesliwy. Wogóle się nie bał ani nie płakał. Bardzo się cieszę, że się zdecydowaliśmy na te zajęcia i z czystym sumieniem mogę polecić. Wszystkie dzieciaczki w naszej grupie były zadowolone
![]() ![]() Emil uwielbia na obiad takie zestawy Batata+ Pasternak+seler Dynia+ziemniak +marchewką Marchew+seler+pietruszka+ ziemniak+ jabłko Aha i ta siateczka, o którą ktoś pytał się u nas nie sprawdza. Próbowaliśmy raz ale jakoś nie jest to higieniczne. Nie polecam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-09-17 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz po miesie ![]() ![]() Cytat:
pomysle jak sie skupie, bo duzo tego robilam, tylko te powyzsze wydawaly mi sie dla mnie nietypowe, a naprawde sa dobre ![]() ![]()
![]() |
#1417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupilam dzisiaj szpinak i fasolke, az sie boje tego kosztowac ![]() Cukinie zjemmi surowa i gotowana na parze, ale cala, jak skosztowalam zblenderowana to byla obrzydliwa ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kasza manna tania, ale trzeba ja gotowac. W ogole brukiew, rzodkiew, pasternak? co to w ogole jest ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
śmiej się, ja też nie wiem co to i jak wygląda brukiew, pasternak albo batat. U nas takich rarytasów nie kupisz
![]() Byłam na mieście na targu, rozglądałam się ale nie wiedziałam za czym patrzec bo nie zajrzałam wcześniej do pana google. W sumie to niczego dziwnego i podejrzanego nie widziałam ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- A jeszcze, przeszłam pół miasta i weszłam do sklepu niby ze zdrową żywnością, pytam o kaszki holle i co słyszę "wie Pani ile ona kosztuje? A ile kaszki z bobowity? Ona droga jest, nie mamy, niech sobie pani przez internet zamówi" |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
No ja musialam popatrzec na necie jak to wyglada, ale idac na targ jak mam poznac pasternak? Przeciez on wyglada jak pietruszka
![]() Ja kupuje holle, w sumie 15 zl na miesiac na ekspozycje to nie duzo, teraz juz podaje wiecej, ale nie kupuje tego codziennie.
#1420 |
Zakorzenienie
|
Tylko Mikolaj spi w body z krótkim rekawem jeszcze?
![]() Jaki groszek podajecie? Bo ja znam tylko ten z puszki ![]()
#1421 |
Zakorzenienie
|
Widzialam dzisiaj zielony groszek na targu
![]()
![]() |
#1422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szpinak lubie na cieplo z czosnkiem (ja w ogole czosnek uwielbiam) lub na surowo w roznych salatkach ![]() lub z makaronem ![]() imo zle ugotowany szpinak jest mdly i ble ![]() ![]() ![]() W UK rzepe i brukiew czesto gotuja jako warzywo do obiadu, podobnie w Skandynawii, a w PL to zapomnianie juz troche chyba warzywa i zupelnie nieslusznie ![]() nie zeby byly jakies rewelacyjne, ale dla odmiany mozna zjesc ![]() Elu, moj brat ma tak samo z owocami, jak ty z warzywami nigdy nie chcial owocow, nigdy nie jadl truskawek na przyklad lub malin ![]() ![]() jada tylko banany i czerwone jablka ![]() ale to wina mojej mamy ![]() tak uwazam swiezy, ewentualnie zima mrozony ![]() nie wymyslam, gotuje krotko do miekkosci w osolonym wrzatku i polewam maslem czasami robie puree z maslem i smietana, tak samo jak ziemniaki ![]() wciskam do wszelkich potrawek warzywno-miesnych, dodaje do ryzu razem z innymi warzywami w ogole przemycam warzywa wszedzie ![]() np dzisiaj gotowalam obiad z resztek ![]() mialam filety z udek, ktore pokroilam w kostke i przyprawilam tym co mialam ![]() ![]() do tego ryz ugotowany z groszkiem, marchewka, przyprawami (na lyzce oleju podprazam 2 szklanki ryzu, ale nie mozna przypalic, do tego dodaje marchewke i groszek (moga byc mrozone), mieszam, sole, pieprze, dodaje przyprawy jakie lubie i jaka mam fantazje danego dnia, zalewam 4 szklankami wody; po zagotowaniu zmniejszam ogien i jak woda prawie calkiem wyparuje przykrywam pokrywka i wstawiam do wczesniej nagrzanego, ale juz wylaczonego piekarnika - mozna zawinac w koc ![]() ![]() ![]() pewnie tez tak kombinujecie, dzieki temu dania sa zawsze niepowtarzalne ![]() nie znosze marnowac zywnosci ![]() lubie sobie dodawac kalorii do warzyw ![]() maslo,smietana serki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Szukam inspiracji i czytam: Cytat:
![]() i dalej: Cytat:
![]()
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Witam (bardzo) porannie
![]() Tynko- współczuję przygód z mlekiem. Oby kolejne było bardziej odpowiednie dla Emilki ![]() Virginia- ważne, że waga idzie do przodu! My ze Emilką jeszcze minimalnie smarczemy, ale to już zdecydowanie końcóweczka. W międzyczasie udało mi się zarazić jeszcze TŻ, ale on też już dochodzi do siebie. Trzymam kciuki, żeby mama z Natalką znalazły w końcu wspólny język ![]() Tygrysku- chłopcy dość poważnie traktują rolę starszych braci ![]() A tak serio to czasem nie mogę się napatrzeć jak fajnie traktują Emilkę. Po pierwsze są w stosunku do niej zaskakująco czuli jak na takich gówniarzy (np. gdy wczoraj obudziła się z płaczem z drzemki, przytulili się do niej z obu stron tłumacząc: "Nie płacz, Emilko. To był tylko zły sen"), a po drugie naprawdę chętnie ją zabawiają. Z jednej strony wiadomo, że mam więcej roboty z trójką maluchów, ale z drugiej mogę się już nimi trochę wyręczyć. Dla tych których nie mam na FB wrzucam zdjęcia z wczoraj w ramach dowodów rzeczowych ![]() Alwa- nie ma to jak porozmawiać o kupie. Temat rzeka! Ostatnio znalazłam nawet w necie "Atlas kup niemowlęcych" ![]() U nas też zmieniła się konsystencja i kolory. Też słyszałam, że po mięsie zawartość pieluchy staje się...bardziej aromatyczna ![]() Jak dzisiejsza nocka? bejb200- ja daję zwykłą kaszkę manną. Robię podobnie jak Smarrita. Mariola- rozumiem, że się zainspirowałaś i poleciałaś do sklepu po danonki i parówki? ![]() Biedny Marco... Takich delikatesów mu matka odmawia! Wiadomo już coś w sprawie Twojego awansu? Ela- grzeszysz! Jak można nie lubić warzyw? Ja mogę je jeść w dowolnych ilościach i lubię chyba każde. Jeśli chodzi o cukinię to dla mnie temat rzeka. Można zrobić: leczo, cukinię faszerowaną, placki z cukinią (polecam podane z gęstą śmietaną i łososiem), pasztet z cukinii, zupę-krem... Kalafior,szpinak i fasolka też dają mnóstwo możliwości. Wpadnij kiedyś do mnie na tydzień, a ja Cię tak ugoszczę, że przekonasz się, że to wszystko naprawdę jest jadalne ![]() Olakola- oby to był tylko gorszy dzień ![]() Dzięki za podpowiedzi w sprawie tej siateczki. Jeśli jest taka trudna do utrzymania w czystości, chyba nie będę się pakować w dodatkową robotę ![]() Jeszcze takie banalne połączenia, które testowałyśmy z Emi, a chyba ich tu nie widziałam. Klasyka gatunku: marchew+ jabłko dynia+jabłko dynia+ marchewka cukinia+ziemniak groszek+marchewka
#1424 |
Zakorzenienie
|
Mariola - masakra 7 miesięczne dziecko i parówki
![]() ja się ostatnio zastanawiałam z czego to wynika, że tak wiele dzieci dostaje takie produkty. Przecież istnieje przeświadczenie, że "jedno ciasteczko krzywdy nie zrobi" ![]() Zakończyliśmy już ekspozycję na gluten ![]() ![]() ![]() ![]() Powoli daję już większe kawałki niż mus. Wczoraj jedliśmy ryż i podawałam po jednym ziarenku ![]() ![]() W ubiegłym tygodniu jadłam banana. Franek mi wyrywał więc dałam mu polizać. Skończyło się tym, że zjadł pół banana - takiego w całości. Daje też maliny. Wrzucam do kaszki i rozgniatam łyżeczką. Trafiają się duże kawałki. Czekam trochę dłużej, bo musi to pognieść, ale świetnie już sobie radzi. Z twardszym pożywieniem jeszcze się wstrzymam, na razie w kawałkach dostaje miękkie i śliskie - w razie zakrztuszenia łatwo wyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Dodałam chyba wszystko co powymieniałyście i czekam na więcej
![]() Filupka a robiliście na basenie coś czego margo nie opisywała? Jak się domyślasz jest tu spora grupa zainteresowana wiedzą ![]() Mariola, Limonka jak tak opisujecie jedzonko to aż głodna się robię pomimo zjedzonego dopiero co śniadania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
gratuluję przyrastających wag!
![]() Przemo znow wstał z cieknącym nosem. zastanawiam się, co robię nie tak, że mu nie przechodzi... chyba powinnam Ewę odizolować, a to nie jest możliwe... walczymy przy odciąganiu kataru, zatyka go, gdy próbuje ssać smoczka, więc się wścieka i nie potrafi przez to zasnąć. musiałam go uśpić przy piersi teraz. co do stroju do spania to Przemo śpi w bawełnianym pajacyku, bez przykrycia, jak będzie chłodniej to dołożę mu do tego śpiowrek. zmieniamy piżamkę co 2 dzień, jeśli nie ma żadnych wpadek po drodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co sądzicie o owocach ze słoiczka? Mam trochę jagód i malin i chciałabym dać Kamili. Słoiki robiłam ja lub mama. Słodzone są ale nie dużo. Mogę dać? Tak raczej na zasadzie dodatku do kleiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na patelni na maśle zeszlić cebulę pokrojoną w kosteczkę (drobną). jak się szkli dodać łychę mąki żeby się całe obtoczyło i wsypać pół sałaty lodowej pokrojonej w paseczki i torebkę groszku mrożonego. Zalać troszkę wodą, wkruszyć kostkę rosołową i doprawić do smaku pieprzem i na koniec posypać jesli masz świeżą miętą. Mogę to jeść codziennie! Co do cukinii zrób sobie kiedyś placuszki ziemniaczane z cukinii zamiast ziemniaka albo pokrój ją na grube plastry i otocz w bułce, jajku jak normalne kotlety (tylko wcześniej dobrze dopraw) i usmaż na patelni. Bomba! ja cukinię jem co drui dzień, bo jest tania i można z niej wszystko zrobić. Dobra jest też sałatka z cienkich plastrów cukinii. To świetne warzywko ![]() Myślę że super połączenie dla malucha to roztarty brokuł z jajem bo tak się robi w dorosłych sałatkach. dynia z ziemniakiem zawsze się fajnie komponuje. cukinia z batatem też była dobra fasolka szparagowa z większością warzyw będzie pyszna bo jest słodka. Limonko- piękne zdjęcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||||
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj ponownie i dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Zdjęcia zamieszczać nie będę, ale mogę trochę poopowiadać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas się zmieniły na takie "twarde dowody" ![]() ![]() Cytat:
U nas było już np.: - brokuł z ryżem - dynia z ziemniaczkiem i kaszą jaglaną - dynia z marchewką, ziemniaczkiem i kaszą jaglaną - cukinia z ziemniaczkiem i ryżem - cukinia z marchewką i ziemniaczkiem - śliwka z kleikiem ryżowym Cytat:
Jaka świetna ekipa! ![]() Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale mogę napisać, że my np. przepływaliśmy pod takim tunelem z siatki, który pływał na piankowych makaronach, a pani prowadząca pocierała te pianki tak, że wydawały taki skrzypiący dźwięk. A jak wypływaliśmy z tego tunelu, to pani polewała dzieci wodą z konewki. A na początek zajęć była piosenka "O jak przyjemnie, o jak wesoło w pingwinka bawić się się się" ![]() ![]() Pozdrowionka! Acha, a czy jest może wśród Was ktoś, czyje dziecko nie może dostawać glutenu? Bo chciałam wprowadzić wieczorną kaszkę - świetnie by się nadawała kaszka manna, ale jej nie mogę dać i zastanawiam się co w zamian? Bo kleik ryżowy to tak kiepsko... Kaszkę kukurydzianą? Edytowane przez karalalalajna Czas edycji: 2014-09-18 o 10:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Tygrysku moje połączenie: królik+marchewka+ziemniak +seler ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Mam 2 pytanka: 1. Czy ktoś szczepił już na pneumokoki? Ile kosztowała szczepionka? 2. Widziałam dziś w Rossmannie kaszki Bobovity bez dodatku cukru. Ktoś stosował może? Z góry dziękuję ![]()
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. ![]() I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. ![]() Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-09-18 o 11:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pewnie ![]() ![]() za to parowki polskie znajde ![]() o przypomnialas mi o plackach z cukinia ![]() maz nie przepada ale co tam, ja i Antonio chetnie zjemy, chociaz moze nie dzisiaj mysle, ze Ela sie jeszcze nauczy ![]() ![]() tak wiadomo, dostalam inne stanowisko, ale rownorzedne z tym, o ktore sie staralam szefostwo mialo inne plany co do mojej osoby, a mi to nawet odpowiada ![]() Cytat:
![]() ![]() mozna samemu zrobic bardzo proste i zdrowe pasty na kanapki, ktore smakuja jak czekoladowe, a nie sa ![]() brawa za nocke i za wieksze kawalki ![]() Cytat:
![]() nie, nie dawalam bobovity, ale tez jej widzialam mialam miec dwa dni szkolen, ale nie mam ![]() nocka tragiczna, Antonio wymiotowal prawie cala noc, kapalam go dwa razy, ostatni raz o 2 w nocy, zmienialam dwa razy posciel, koldre i poduszke od rana pralka chodzi pewnie to wirusowka, bo Marco wczoraj tez zwymiotowal, ale tylko raz a wiec siedzimy w domu i kwitniemy zadzwonilam do pracy i powiedzialam, ze wszyscy mymiotujemy ![]() 48h tyczy sie takze szkoly. maz spal z Antosiem, a ja z Marco dzisiaj lepiej, chociaz nie jest idealnie ![]() wpadne pozniej, bo jecza obydwaj ![]()
![]() |
#1434 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A te warzywa to rozumiem, że wszystko ugotowane ( ale jak, na parze) i zblenderowane? Cytat:
![]() Cytat:
Witaj! ![]() Cytat:
2. Oj nie pomogę, dziś się przelamalam i kuplami kleik ryzowy Cytat:
Ja znow z pytaniami: 1. Od kiedy podajecie kaszki? chodzi mi o to, że wg bobovity to następny etap, jak dziecko już zaakceptuje warzywa. A czy można rozpocząć jednocześnie podawanie tych 2 produktów- dac kaszkę jako śniadanko, a jako obiadek warzywko???. Czy za dużo nowości jak na jeden raz? my od dziś dopiero rozszerzamy dietę, marchewka póki co jest blee, ale sie nie poddaje, bo gluten też zasmakował dopiero po 4 dniach 2. jak podajecie te kaszki- jako papka czy w butli i jakie ilości na jeden raz? 3. Jak zaczynałyście z warzywami, to najpierw warzywo, potem mleko, czy odwrotnie? 4. Kupiłam dziś NAN, zobaczymy czy smakuje dziś wieczorkiem. A no i mam tez ten kleik ryżowy, jak go dodam do tego mm, to podajecie łyżeczką. czy wtedy wieczorem tylko ten kleik na mleko czy troche kleiku i jeszcze osobno mleko? 5. teraz chyba głupie, ale mnie to męczy- czy mozna podawać dwa różne mleka mm jednocześnie?Tzn. jedno rano, inne wieczorem, nie że w jednej butelce! Życzę zdrowia wszystkim chorym, i brawa dla maluchów za nowe osiągnięcia i figle basenowe ![]()
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
Ja na momencij teraz. Mam pytanko czy mozna dawac surowe owoce? Kumpela matka dwojki dzieci mowila mi dzis ze za wczesnie a ja tylko surowe dawalam. Wiecie cos w tym temacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- pani kazała od razu wejść z dziećmi do wody bez żadnego zaznajamiania się (bałam się płaczu ale go nie było) -na początku mieliśmy pochodzić trochę z maluchami w wodzie, kiwac nimi delikatnie żeby powoli zamaczac, potem kiwac na boczki żeby zanurzyć uszka - piosenka na przywitanie z chlapaniem rączkami, nóżkami i ogólnie "trzepaniem" dziecka. - następnie dziecko trzymane pod paszkami mieliśmy przesuwać od siebie do siebie i na boki dużymi kołami (jak u margo) -Potem mieliśmy zbliżyć się z dziećmi do siebie aby chlapaly się nawzajem i dotykaly (lubią to ![]() - potem pływanie na brzuszku i plecach jak wyjasniala margo - skakanie z dzieckiem po basenie (to to dopiero był ulubiony punkt programu). Dziś bolą mnie od tego skakania nogi :p - wstęp do nurkowania: pani polewala głowy dzieci woda z kubka i sprawdzała na ile wstrzymaja oddech (za tydzień nurkujemy) ![]() - piosenka na do widzenia, również z chlapaniem rączkami, nóżkami i "podrzucaniem" dziecka. Potem czas dla nas samych To chyba wszystko. U nas nie było zabaw z kółkami czy pileczkami. Może będą na innych zajęciach. Nie wiem czy czegoś nie zapomniałam ale to powiem wam za tydzień :p Emil był naprawdę szczęśliwy, aż mi się lezka w oku zakrecila widząc moje dziecko tak szczęśliwe ![]() ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1437 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() 2. Ja podaje na gęsto. Pierwszy raz podałam gdzieś koło 30-40 ml, następnego dnia 2 razy więcej i od 3 dnia je tyle ile chce (koło 180ml) 3. Pierwszy raz jak podawałam to jakąś godzinę od podania mleka, żeby nie był bardzo głodny, ale też żeby miał miejsce na coś dodatkowego. No i miałam pod ręką mleko w butli. Dawałam łyżeczkę warzyw i jak się denerwował to dawałam łyk mleka i znów warzywko ![]() ![]() 4. Mój Sławcio nie chciał z butli więc musiałam robić gęstsze i łyżeczką - to dostawał na podwieczorek a na kolacje normalnie mleko. 5. Pewnie można tylko musisz mieć obydwa sprawdzone, żebyś wiedziała, że żadne nie szkodzi. Bo jak będzie miał problemy brzuszkowe to żebyś wiedziała po czym. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tynka dokładnie tak jak mówisz. Wszystko gotuję na parze a potem przecieram przez sitko. I jest papka. (Na blendowanie to są za małe ilości i mi to utykalo między nożami :p) W sobotę wprowadzamy królika. Już mam zamówionego na wsi na jutro do odbioru ![]() Mariola zdrówka dla całej rodzinki :róża: Słuchajcie zapomniałam dodać jak wymieniałam przykładowe łączenia warzyw Emila, że do każdego obiadu i kaszki jak ma surowy owoc dodaje odrobinę oleju rzepakowego ale to chyba wszyscy wiedzą i nie trzeba pisać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-09-18 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. masz na myśli kaszkę bezmleczną ryżową waniliową? ona jest bez cukru. Ja ją mam;p Cytat:
![]() Zdrówka całej rodzince życzę Cytat:
2. kaszkę podaję tak, żeby mi z łyżeczki nie spadała ![]() 3. Warzywo potem mleko 4. nie wiem 5. nie wiem, ja podaję cały dzień to samo mleko ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Teqiba mam pytanko do Ciebie. Dajesz w ciągu dnia dwie różne kaszki, w jakich ilościach? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zadomowienie
|
no właśnie i gdzie się to kupuje ?
ja tam codziennie gotuję 1łyżeczkę manny na wodzie i mam w moment. widzę, że wszystkie dzieci zadowolone z basenu; moja Jula też, wczoraj mimo złego dnia pojechaliśmy na basen i najpierw był ryk a potem się uspokoiła i była zadowolona; Jula lepiej pływa na plecach niż Kuba (żadne z nich samo nie pływa, ale Jula ładnie trzyma główkę i patrzy w sufit i macha rączkami i nóżkami a Kuba boi się patrzeć w sufit); muszę za tydzień nagrać filmik bo mała na basenie jest boska tygrysek83 my mamy nosidło ergobaby i nie dawałam wkładki dla niemowlaków, ale też nie nosiłam długo, max 30min; do tej pory jest tak, że Jula włożona do nosidła usypia po 10-15 minutach i nigdy nie protestuje, lubi nosidło mariola gratuluję zmiany pracy/stanowiska i zdrówka dla rodziny Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-09-18 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.