Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-22, 15:14   #1411
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe PM-ki 2015 i 2016 ! :)

Też mam buty
są prześliczne i mega wygodne. Tylko chyba przyszalałam z obcasem, bo mają 9 cm, ale co tam, raz się żyje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3829-thickbox_default.jpg (70,1 KB, 13 załadowań)
Stary 2016-03-22, 20:30   #1412
hermenegilda99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Też mam buty
są prześliczne i mega wygodne. Tylko chyba przyszalałam z obcasem, bo mają 9 cm, ale co tam, raz się żyje
O rety jakie ładne, też szukałam takich jakby pod kolor przewodni ale nigdzie nie mogłam takich znależć więc postawiłam na białe..
Jak wygodne to nie martw się! śliczne.
Stary 2016-03-23, 10:11   #1413
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

A ja mam już dwie pary jedne do kościoła drugie na salę. Nie mogłam się powstrzymać przed kupnem tych pierwszych a wiem ze długo bym w nich nie wytrzymała

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-25, 10:19   #1414
dorusss90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia66 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jestem nowa na forum, czy mogę do was dołączyć? Będę panną młodą 16 lipca
Ja też 16 jeszcze nie mamy obaj żadnego stroju :P zaproszenia nie wypisane

dorusss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-25, 10:23   #1415
dorusss90
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam buty
Mi też się podobają buty takiego koloru, nie chce białych. Znalazłam też pazurki pod kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0d7bd9bc-0f5c-4516-bdbb-0627b4b7715f.jpg (22,1 KB, 9 załadowań)

dorusss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-27, 08:10   #1416
zambeza
polaczek cebulaczek

ja mam złote sandałki tamaris

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
A ja mam już dwie pary jedne do kościoła drugie na salę. Nie mogłam się powstrzymać przed kupnem tych pierwszych a wiem ze długo bym w nich nie wytrzymała
a duża jest różnica między tymi butami? nie boisz się, że ci będzie się suknia szurać po podłodze na sali?
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 20:18   #1417
marttb
Zakorzenienie

Nasze śluby już coraz bliżej, także mam pytanie odnośnie wieczoru panieńskiego? Co macie zamiar robić? Szukam jakiejś inspiracji, ponieważ chcę go sama zorganizować, nie chcę na nikogo zrzucać 'problemu' i pewnie kosztów.
Zastanawiam się też nad zaproszonymi osobami. Czy zapraszać większość młodych dziewczyn, które będą na weselu? Boję się, że któraś może się obrazić, bo jedną kuzynkę zaprosiłam, a drugiej nie Czy tylko takie naprawdę bliższe mi osoby. Gdybym prosiła po prostu wszystkie kuzynki oraz koleżanki wyszłoby 14 osób, byłoby pewnie z 12. Gdybym prosiła te które mi się widzą to jakieś 7 osób. Dylematy peemy

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 20:42   #1418
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Nasze śluby już coraz bliżej, także mam pytanie odnośnie wieczoru panieńskiego? Co macie zamiar robić? Szukam jakiejś inspiracji, ponieważ chcę go sama zorganizować, nie chcę na nikogo zrzucać 'problemu' i pewnie kosztów.
Zastanawiam się też nad zaproszonymi osobami. Czy zapraszać większość młodych dziewczyn, które będą na weselu? Boję się, że któraś może się obrazić, bo jedną kuzynkę zaprosiłam, a drugiej nie Czy tylko takie naprawdę bliższe mi osoby. Gdybym prosiła po prostu wszystkie kuzynki oraz koleżanki wyszłoby 14 osób, byłoby pewnie z 12. Gdybym prosiła te które mi się widzą to jakieś 7 osób. Dylematy peemy
Ogólnie nawet te 12/14 osób to nie super dużo, więc jak masz mieć dylematy- to wszystkie. Ale osobiście prosiłabym tylko najbliższe . W ogóle idealny temat- parę dni temu dostałam zaproszenie na panieński znajomej, strasznie się nakręciłam ale ile laski atrakcji chcą wymyślać, to aż mnie portfel boli (zwłaszcza, że łączy się do dla mnie z lotami, noclegami, wynajmem auta i na wstępie to jakieś 3 tysie, ale lecę do PL z tej okazji! )
Stary 2016-04-06, 12:47   #1419
Dagsy
Raczkowanie

U mnie też trochę powolutku... zaproszenia się drukują, obrączek też nie ma jeszcze... z jednej strony wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu pozostało... a z drugiej, chyba zaczyna mnie już trochę przyciskać wrażenie, że chyba się mylę i należy przyspieszyć
Moje wesele 16 lipca, chętnie podłączę się do waszej "lipcowej" grupki
Dagsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 12:50   #1420
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagsy Pokaż wiadomość
U mnie też trochę powolutku... zaproszenia się drukują, obrączek też nie ma jeszcze... z jednej strony wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu pozostało... a z drugiej, chyba zaczyna mnie już trochę przyciskać wrażenie, że chyba się mylę i należy przyspieszyć
Witamy
Czasu już nie tak dużo, ale też nie ma się co spinać, bo spokojnie można wszystko dogrywać. Jeszcze ponad 3 miesiące mamy (ja też 16).
Suknia kupiona?

Stary 2016-04-06, 13:35   #1421
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapraszam te dziewczyny, które będą na weselu, nie zapraszam kuzynek na wesele to i na wieczór też nie. Będzie nas raptem 4. Miałam na myśli jeszcze 2 dziewczyny ale raczej je odpuszczę, nie zapraszam ich na wesele a kontakt jest raczej marny.
Nie mam specjalnie pomysłu bo wiadomo, że nie może to kosztować fortuny a w 4 osoby to nie będzie nie wiadomo jakiej imprezy. Nie chce też na koszty dziewczyn narażać. Ustalę chyba tylko z siostrą-świadkową jakąś datę, ogólny zarys, dam jej kasę i niech działa.

Zaprosiłabym chyba wszystkie kuzynki żeby może faktycznie nie było jakiś spięć, zwłaszcza, że to przed weselem. Jeszcze jakaś się mściwa okaże i nie przyjdzie na wesele:P Nie a tak na serio to chyba im więcej dziewczyn tym fajniej
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 16:39   #1422
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
Witamy
Czasu już nie tak dużo, ale też nie ma się co spinać, bo spokojnie można wszystko dogrywać. Jeszcze ponad 3 miesiące mamy (ja też 16).
Suknia kupiona?
Suknia zamówiona, w czerwcu ma przyjechać na pierwszą przymiarkę Jak na razie rozglądam się za butami... widzę, że właśnie był ten temat nie potrafię się zdecydować... Jestem dosyć wysoka, a mój Ł jest te 4-5cm niższy ode mnie, więc szukam czegoś na max 5cm obcasie. I chciała bym by był to kolor rudy/pomarańczowy/łososiowy, ale raczej stonowany.
Coś w ten deseń:
https://www.rylko.com/pl/produkt/6K2...113303,17.html
Stary 2016-04-06, 16:57   #1423
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Ja zapraszam te dziewczyny, które będą na weselu, nie zapraszam kuzynek na wesele to i na wieczór też nie. Będzie nas raptem 4. Miałam na myśli jeszcze 2 dziewczyny ale raczej je odpuszczę, nie zapraszam ich na wesele a kontakt jest raczej marny.
Nie mam specjalnie pomysłu bo wiadomo, że nie może to kosztować fortuny a w 4 osoby to nie będzie nie wiadomo jakiej imprezy. Nie chce też na koszty dziewczyn narażać. Ustalę chyba tylko z siostrą-świadkową jakąś datę, ogólny zarys, dam jej kasę i niech działa.

Zaprosiłabym chyba wszystkie kuzynki żeby może faktycznie nie było jakiś spięć, zwłaszcza, że to przed weselem. Jeszcze jakaś się mściwa okaże i nie przyjdzie na wesele:P Nie a tak na serio to chyba im więcej dziewczyn tym fajniej
No ja właśnie też nie chcę ani szastać zbytnio kasą, a przy tylu osobach się nie da.
Tylko w tych 14 mam takie 3 z którymi nie mam kontaktu poza 'cześć' i czasami krótką wymianą zdań. I cała reszta zbytnio też nie, i nie chcę żeby się stypa z panieńskiego zrobiła, bo się dziewczyny mogą nie dogadać, ja pijana się z każdym dogadam
Ja chciałam na początku zrobić jakiś wypad z noclegiem gdzieś, no ale wtedy musiałabym ograniczyć liczbę gości, żeby nie wyszły żadne kosmiczne ceny z tego i nie wiem jak to zrobić żeby każdy był zadowolony. Będę intensywnie myśleć.

Cytat:
Suknia zamówiona, w czerwcu ma przyjechać na pierwszą przymiarkę Jak na razie rozglądam się za butami... widzę, że właśnie był ten temat nie potrafię się zdecydować... Jestem dosyć wysoka, a mój Ł jest te 4-5cm niższy ode mnie, więc szukam czegoś na max 5cm obcasie. I chciała bym by był to kolor rudy/pomarańczowy/łososiowy, ale raczej stonowany.
Coś w ten deseń:
https://www.rylko.com/pl/produkt/6K2...113303,17.html
Pokaż sukienkę
Te, które pokazałaś bardzo ładne - chociaż ja ogólnie jestem fanką obcasów powyżej 8 cm - chociaż niekoniecznie w chodzeniu w nich, a kupowaniu. Na pewno będą wygodne nie dość, że ryłko to jeszcze obcas niziutki Nad kolorowymi tez się zastanawiam, właśnie też stonowane kolory i odcienie, no ale mama nie może przeżyć.
Ja na ta chwilę pozostaję bez butów (pomimo, że już jedne białe kupiłam), no ale to dłuższa historia.

Stary 2016-04-06, 17:20   #1424
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
No ja właśnie też nie chcę ani szastać zbytnio kasą, a przy tylu osobach się nie da.
Tylko w tych 14 mam takie 3 z którymi nie mam kontaktu poza 'cześć' i czasami krótką wymianą zdań. I cała reszta zbytnio też nie, i nie chcę żeby się stypa z panieńskiego zrobiła, bo się dziewczyny mogą nie dogadać, ja pijana się z każdym dogadam
Ja chciałam na początku zrobić jakiś wypad z noclegiem gdzieś, no ale wtedy musiałabym ograniczyć liczbę gości, żeby nie wyszły żadne kosmiczne ceny z tego i nie wiem jak to zrobić żeby każdy był zadowolony. Będę intensywnie myśleć.
Też myślałam nad tym tematem, ja mam jednak trochę znajomych do zaproszenia, nie wiem do końca jak to ogarnąć. Są moje bliskie znajome, a od kiedy poznałam znajomych mojego Ł, to od jego strony też mam paczkę dziewczyn, które chciała bym by były ze mną.

Cytat:
Pokaż sukienkę
Te, które pokazałaś bardzo ładne - chociaż ja ogólnie jestem fanką obcasów powyżej 8 cm - chociaż niekoniecznie w chodzeniu w nich, a kupowaniu. Na pewno będą wygodne nie dość, że ryłko to jeszcze obcas niziutki Nad kolorowymi tez się zastanawiam, właśnie też stonowane kolory i odcienie, no ale mama nie może przeżyć.
Ja na ta chwilę pozostaję bez butów (pomimo, że już jedne białe kupiłam), no ale to dłuższa historia.
Sukienka to kolor ivory, ma tren i jest wiązana z tyłu. Będzie dodatkowo bolerko koronkowe, które zdejmę po pierwszym tańcu - raczej nie będzie zbyt wygodnie na całe wesele.
https://img.twojasuknia.pl/p/0/p3613...e380eb5a1e.jpg
Mogę zobaczyć też wasze? marttb też masz już swoją suknię?
Obcas wysoki też mi się podoba mrrrr Sama nie wiem, nie mogę się zdecydować. A zazwyczaj dosyć szybko decyzje podejmuje. Może coś teraz przy okazji sezonu letniego trafi do sklepów? W końcu jeszcze trochę czasu jest
Stary 2016-04-06, 17:36   #1425
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Też myślałam nad tym tematem, ja mam jednak trochę znajomych do zaproszenia, nie wiem do końca jak to ogarnąć. Są moje bliskie znajome, a od kiedy poznałam znajomych mojego Ł, to od jego strony też mam paczkę dziewczyn, które chciała bym by były ze mną.

Sukienka to kolor ivory, ma tren i jest wiązana z tyłu. Będzie dodatkowo bolerko koronkowe, które zdejmę po pierwszym tańcu - raczej nie będzie zbyt wygodnie na całe wesele.
https://img.twojasuknia.pl/p/0/p3613...e380eb5a1e.jpg
Mogę zobaczyć też wasze? marttb też masz już swoją suknię?
Obcas wysoki też mi się podoba mrrrr Sama nie wiem, nie mogę się zdecydować. A zazwyczaj dosyć szybko decyzje podejmuje. Może coś teraz przy okazji sezonu letniego trafi do sklepów? W końcu jeszcze trochę czasu jest
Ja dziewczyny, które poznałam od strony K. też zapraszam, ale to w sumie 2 dziewczyny i w tym 1 nie przyjdzie pewnie (idziemy do nich na ślub i wesele w czwartek i piątek), a w sobotę robię panieński. No i K. ma też 3 siostry, które zapraszam na pewno, z dwoma kontakt mam nawet dobry, ale z ta najmłodszą już średni raczej tylko na 'cześć'
W Twoim przypadku bym wysokich butów nie kupowała, żebyś nie była większa od TŻa, ja nie mam problemu, bo mój jest ode mnie wyższy z 20 cm spokojnie. Jednak ja nie mogę mieć za wysokiego obcasa przez sukienkę - no, ale przez nią mam teraz przeboje z butami.
Masz gorsetowa tak jak ja Bardzo ładna i delikatna
Moja sukienka w załączniku, tylko ja będę miała ozdobę z kryształkami w pasie. I ogólnie na zdjęciu nie zachwyca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150905_113750.jpg (46,8 KB, 22 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 22:15   #1426
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
3 miesiące do ślubu, a jeszcze zaproszeń nie macie gotowych? Jak dla mnie późno, to kiedy macie zamiar zapraszać? Nam te całe zapraszanie sporo zajęło, ale my sobie rozlozylismy na 3 tury, zresztą nawet nie ma co porównywać, my bardzo wcześnie zaczęliśmy zapraszać, ale u nas rodzina Tza daleko mieszka wiec rozdalismy jak tam byliśmy.
Stary 2016-04-07, 07:59   #1427
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
3 miesiące do ślubu, a jeszcze zaproszeń nie macie gotowych? Jak dla mnie późno, to kiedy macie zamiar zapraszać? Nam te całe zapraszanie sporo zajęło, ale my sobie rozlozylismy na 3 tury, zresztą nawet nie ma co porównywać, my bardzo wcześnie zaczęliśmy zapraszać, ale u nas rodzina Tza daleko mieszka wiec rozdalismy jak tam byliśmy.
Nie ma akurat co panikować ;P
u mnie w rodzinie wszyscy się dziwili, że tak wcześnie zapraszamy (zapraszaliśmy część gości w 2 poprzednie weekendy),a wesele 2 lipca.
Resztę zaproszeń rozdamy w ciągu miesiąca. Nie widzę problemu
Stary 2016-04-07, 09:04   #1428
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
Ja dziewczyny, które poznałam od strony K. też zapraszam, ale to w sumie 2 dziewczyny i w tym 1 nie przyjdzie pewnie (idziemy do nich na ślub i wesele w czwartek i piątek), a w sobotę robię panieński. No i K. ma też 3 siostry, które zapraszam na pewno, z dwoma kontakt mam nawet dobry, ale z ta najmłodszą już średni raczej tylko na 'cześć'
W Twoim przypadku bym wysokich butów nie kupowała, żebyś nie była większa od TŻa, ja nie mam problemu, bo mój jest ode mnie wyższy z 20 cm spokojnie. Jednak ja nie mogę mieć za wysokiego obcasa przez sukienkę - no, ale przez nią mam teraz przeboje z butami.
Masz gorsetowa tak jak ja Bardzo ładna i delikatna
Moja sukienka w załączniku, tylko ja będę miała ozdobę z kryształkami w pasie. I ogólnie na zdjęciu nie zachwyca.
Też ładna W sumie można sobie wyobrazić jej urodę "na żywo" A co się stało odnośnie butów+sukienka? Sukienkę przycięto za krótko?

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Może faktycznie trochę późno, ale chyba trafiłam na jakiegoś oszusta za pierwszym razem jak zamówiłam próbki... W skrócie historia wyglądała tak, że na stronie internetowej zamówiliśmy 3 próbki 6 marca. Na allegro u tego samego sprzedawcy domówiliśmy jeszcze jedną sztukę, bo nam się spodobała kartka. Pojedyńcza próbka z allegro przyszła szybko, a niestety 3 próbki które zamówiłam poza allegro - nie doszły do dziś. Komunikowałam mailowo, że paczki nadal nie ma (wysyłka podobno w ciągu 48h), ale niestety sprzedawca napisał mi, że się paczka zgubiła na poczcie bo wzięłam list nierejestrowany (na allegero widzę, że nie jestem jedyną osobą, której ten Pan gubi paczki). Jak poprosiłam o zwrot pieniędzy, to mi kazał iść na pocztę i sobie swojego listu poszukać
Stary 2016-04-07, 10:55   #1429
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma akurat co panikować ;P
u mnie w rodzinie wszyscy się dziwili, że tak wcześnie zapraszamy (zapraszaliśmy część gości w 2 poprzednie weekendy),a wesele 2 lipca.
Resztę zaproszeń rozdamy w ciągu miesiąca. Nie widzę problemu
Może to zależy od rodziny, ale mimo wszystko 3 miesiące przed to wg mnie późno, ludzie mogą mieć już urlopy w innych terminach (a jak dojeżdżają z daleko to bez urlopu ciężko się ruszyć) albo chociażby już wakacje po planowane. Rodzina to na pewno wie wcześniej o ślubie bo o takich rzeczach się mówi, ale nie każdy może mieć pewność, że zostanie zaproszony więc im wcześniej tym lepiej. Goście mają czas się przygotować, zaplanować czas i odłożyć coś, bo wiadomo nie każdego stać tak z marszu, a dla gości to też wydatek.
U nas akurat nikt się nie dziwił, a my zapraszaliśmy bardzo wcześnie: rodzinę Tż już w sierpniu tamtego roku (osobiście, dla reszty później dosyłaliśmy). Wiem, że to bardzo wcześnie, ale nie mieliśmy potem już okazji żeby tam pojechać i na spokojnie rozdać. Moją rodzinę paź - list, a potem dopiero znajomych jak już rodzina zaczęła potwierdzać, więc tak około luty - marzec.
I nikt się nie dziwił, co mnie trochę zdziwiło ;p
No i my przecież też 2 lipca ślub
Cytat:
Może faktycznie trochę późno, ale chyba trafiłam na jakiegoś oszusta za pierwszym razem jak zamówiłam próbki... W skrócie historia wyglądała tak, że na stronie internetowej zamówiliśmy 3 próbki 6 marca. Na allegro u tego samego sprzedawcy domówiliśmy jeszcze jedną sztukę, bo nam się spodobała kartka. Pojedyńcza próbka z allegro przyszła szybko, a niestety 3 próbki które zamówiłam poza allegro - nie doszły do dziś. Komunikowałam mailowo, że paczki nadal nie ma (wysyłka podobno w ciągu 48h), ale niestety sprzedawca napisał mi, że się paczka zgubiła na poczcie bo wzięłam list nierejestrowany (na allegero widzę, że nie jestem jedyną osobą, której ten Pan gubi paczki). Jak poprosiłam o zwrot pieniędzy, to mi kazał iść na pocztę i sobie swojego listu poszukać
ooo to rzeczywiście nieciekawie :/ mieliście niezłe przeboje. A to w końcu skąd macie zaproszenia? Sami robicie? Czy zamawiane?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-07, 11:01   #1430
DontSaySorry
Zakorzenienie

Moja i tż-ta rodzina praktycznie na miejscu
Znajomi wiedzą od dawna o terminie. A jak ktoś sobie zaplanował urlop to i tak go nie zmieni
Stary 2016-04-07, 14:16   #1431
Dagsy
Raczkowanie

Może faktycznie trochę późno, choć właśnie znajomi i rodzina wiedzą kiedy jest termin. Im wcześniej tym lepiej zapraszać, sama też wolała bym być uprzedzona, że będzie kogoś wesele
Dwa tygodnie temu dostaliśmy zaproszenie na wesele na 30 kwietnia i na 11 czerwca O kwietniowym weselu wiedzieliśmy, czerwcowe było niespodzianką

Zaproszenie drukuje się w amelia-wedding. Mam nadzieję, że drugiej wpadki nie będzie My mamy 90% gości na miejscu - myślę, że pójdzie nam trochę sprawniej przez to. Choć narzeczony co drugi tydzień pracuje na popołudnia, więc jest to jednak utrudnienie w organizacji i dogadaniu paru rzeczy
Stary 2016-04-07, 16:42   #1432
Arielka1206
Przyczajenie

Witam wszystkie lipcowe Panny Młode również biorę ślub w lipcu 2016, mam nadzieję że mnie przygarniecie:p ślub mamy 8 lipca (piatek), sukienka już jest, buty są ale myślę nad innymi, gości mamy prawie zaproszonych.
Mam też pytanie, buty niby mam, ale zamarzyly mi się intensywnie niebieskie, chabrowe. Znalazłam takie ale są jakby z zamszu, nie będą źle wyglądać do sukni? Mam lekką księżniczkę z tiulem na dole..

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Arielka1206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 18:50   #1433
marttb
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o sytuację sukienka + buty, to przy niezapowiedzianej przymiarce - chciałam sprawdzić czy buty, które kupiłam pasują do sukienki, okazało się, że muszę mieć płaskie buty - wcześniej według pani co sprzedawała sukienkę mogłam spokojnie mieć 8 cm. Później przemyślałam wszystko, zadzwoniłam, opierniczyłam babki i po 2 dniach stresu okazało się, że dostałam złą halkę na przymiarce + sukienka była pognieciona i przez to zrobiła się przykrótka. 13 kwietnia mam przymiarkę i wszystko się wyjaśni.
My już zaproszenia rozdaliśmy, no ale nie mogliśmy się doczekać żeby mieć to z głowy. U nas z reguły rozdaje się na 3 miesiące przed.

Arielka, witamy
Wydaje mi się, ze nie będą głupio wyglądać. Teraz kolorowe buty są w modzie i mam wrażenie, że coraz mniej PM się decyduje na białe. Ważne żeby Ci było w nich komfortowo

Ale miałam dzień, ledwo usiadłam, zaraz lampka wina i do spania, jutro trzeba rano wstać na szkolenie bhp i zaczynam pracę praca nie jest pracą marzeń, ale przynajmniej wyjdę z domu i szybciej czas będzie leciał.

Oooooo! u mnie dzisiaj 100 dni do ślubu

Stary 2016-04-07, 19:09   #1434
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arielka1206 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie lipcowe Panny Młode również biorę ślub w lipcu 2016, mam nadzieję że mnie przygarniecie:p ślub mamy 8 lipca (piatek), sukienka już jest, buty są ale myślę nad innymi, gości mamy prawie zaproszonych.
Mam też pytanie, buty niby mam, ale zamarzyly mi się intensywnie niebieskie, chabrowe. Znalazłam takie ale są jakby z zamszu, nie będą źle wyglądać do sukni? Mam lekką księżniczkę z tiulem na dole..

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Hej Moja data Wreszcie ktoś z piąteczku

Butów i tak nie widac za dużo spod takiej sukni. Załóż te, które sa wygodniejsze/fajniejsze/lepiej się czujesz Mi się wydaje, że i tak będą pasowały
Stary 2016-04-08, 08:51   #1435
Arielka1206
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Hej Moja data Wreszcie ktoś z piąteczku

Butów i tak nie widac za dużo spod takiej sukni. Załóż te, które sa wygodniejsze/fajniejsze/lepiej się czujesz Mi się wydaje, że i tak będą pasowały
O proszę, super! nie miałaś żadnych "przygód" w związku z tym że pobieracie się w piątek? Ja pochodzę z małej miejscowości i niedawno dowiedziałam się od sąsiadek że jestem w ciąży, chociaż salę mamy zarezerwowana od ponad roku..
Stary 2016-04-08, 09:17   #1436
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
ja mam złote sandałki tamaris

a duża jest różnica między tymi butami? nie boisz się, że ci będzie się suknia szurać po podłodze na sali?
Wybacz że dopiero teraz ale jakoś przeoczyłam Twoje pytanie.
Buty mają jednakową wysokość tylko te drugie są zapinane żeby mi nie spadały ze stopy
Stary 2016-04-08, 09:25   #1437
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę, super! nie miałaś żadnych "przygód" w związku z tym że pobieracie się w piątek? Ja pochodzę z małej miejscowości i niedawno dowiedziałam się od sąsiadek że jestem w ciąży, chociaż salę mamy zarezerwowana od ponad roku..
Tylko ksiądz "marudził", że piątek to taki smutny dzień, wypytywał czemu piątek itd. Ale zgodził się wreszcie Nie to, że nie godzi się na śluby w środku tygodnia tylko ze względu na znaczenie piątku (dzień postny i pokutny) mu to nie pasowało tak osobiście. Poza tym luz My robimy wszystko tam gdzie obecnie mieszkamy, w naszych miejscowościach nawet nie dowiedzą się ludzie, że bierzemy ślub Goście byli trochę zdziwieni ale tylko część. Pytali jednak czemu piątek to wyjaśniliśmy, że było łatwiej zorganizować by nie czekać 2-3 lat na ślub
Ksiądz się dopytywał czy coś nas pogania Też miał na myśli ciąże
Stary 2016-04-08, 09:37   #1438
Arielka1206
Przyczajenie

U nas na szczęście z księdzem nie było problemu ostatnio moja babcia (która też miała obiekcie co do piatku) stwierdziła że w sumie to wesele i tak będzie już wieczorem... czyli prawie w sobotę
Stary 2016-04-08, 12:03   #1439
Dagsy
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chodzi o sytuację sukienka + buty, to przy niezapowiedzianej przymiarce - chciałam sprawdzić czy buty, które kupiłam pasują do sukienki, okazało się, że muszę mieć płaskie buty - wcześniej według pani co sprzedawała sukienkę mogłam spokojnie mieć 8 cm. Później przemyślałam wszystko, zadzwoniłam, opierniczyłam babki i po 2 dniach stresu okazało się, że dostałam złą halkę na przymiarce + sukienka była pognieciona i przez to zrobiła się przykrótka. 13 kwietnia mam przymiarkę i wszystko się wyjaśni.
My już zaproszenia rozdaliśmy, no ale nie mogliśmy się doczekać żeby mieć to z głowy. U nas z reguły rozdaje się na 3 miesiące przed.

Arielka, witamy
Wydaje mi się, ze nie będą głupio wyglądać. Teraz kolorowe buty są w modzie i mam wrażenie, że coraz mniej PM się decyduje na białe. Ważne żeby Ci było w nich komfortowo

Ale miałam dzień, ledwo usiadłam, zaraz lampka wina i do spania, jutro trzeba rano wstać na szkolenie bhp i zaczynam pracę praca nie jest pracą marzeń, ale przynajmniej wyjdę z domu i szybciej czas będzie leciał.

Oooooo! u mnie dzisiaj 100 dni do ślubu
O kurcze niezłe jaja z tymi halkami itd daj znak jak się powiedzie. Ja mam przymiarkę w czerwcu dopiero...

Powodzenia w pierwszym dniu pracy

Moja seteczka wybiła wczoraj albo źle mi się liczy i to dziś

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Sąsiadki zawsze wiedzą najlepiej hehe
Nigdy nie byłam na ślubie w piątek muszę przyznać O której godzinie macie śluby?
Stary 2016-04-08, 12:08   #1440
Arielka1206
Przyczajenie

U nas jest o 18 chcialam wczesniej ale ze wzgledu na piatek pomyslelismy ze moze ulatwi to dotarcie niektorym gosciom (nie bedzie potrzeby brania specjalnie urlopu)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości