9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 16:02   #1411
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Iza, mam New Balance 410 i polecam Mam niebiesko błękitne.

Adidasow tez nie cierpię, ja generalnie ubieram sie dosyć elegancko, ale na te zachorowałam. I musiałam je mieć

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:06   #1412
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dobra zdecydowaliśmy się Tutek Grander Play jednak finansujemy rodzime firmy. Cena fajna i ogolnie jestem zakochana.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:55   #1413
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Eydrith, siostro - mistrzyni dwuznaczności
Masz rację. Kiedyś szpital na Madalińskiego był jednym z najlepszych w Warszawie.
Mam nadzieję, że po tym, co się tam niejednokrotnie niestety wydarzyło ostatnimi czasy, ten szpital stracił na dobre pozytywna opinię.

debesciara, kazdy oczywiscie moze mieć swoje poglądy I nikomu nic do tego.
Ja nie wstydzę sie tego, ze jak dowiedziałam sie o ciazy to myslalam o aborcji i bardzo poważnie ja rozważałam.
Cieszę sie, ze sie na nia nie zdecydowałam, bo mam cudownego Syna, którego kocham nad życie.
Ale rozumiem osoby, które usuwają ciąże. Rozumiem takze przeciwników aborcji. Kazdy ma prawo do swojej opinii, swoich przekonań. Czy mnie osobiście sie one podobają czy nie

a co do aborcji, to mam takie samo zdanie no może nieco odmienne ws. przeciwników aborcji, ale faktycznie jest to mocno śliski temat, zwłaszcza na forum młodych mamusiek więc dyplomatycznie zamilknę

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A o Chazanie po głośnej aborcyjnej akcji miałam dobre zdanie, bo dla mnie zabijanie jest niedopuszczalne czy dziecko ma 2 lata czy 2 miesiące w brzuchu.. No ale temat ciężki, nie chcę tu rozpętać piekła
lepiej dyplomatycznie zamilcz

wiesz chyba w jakim stanie bylo to dziecko ... chyba że nie czytałaś co dokładnie mu dolegało.
no ale nie chcem żebyś mnie znielubiła

btw to moją przyjaciółkę i jej synka uratowała szybka cesarka, zrobiona bez łaski i bez zwłoki, więc naprawdę zależy na kogo się trafi oczywiście nie miało to miejsca na Madalińskiego dobrze wiedzieć że nie każdy lekarz jest takim rzeźnikiem jak "doktor" Chazan
Stary 2014-09-16, 18:06   #1414
mamaya
Zakorzenienie

Eydrith, to podepne sie pod temat i powiem, ze tez znam wielu cudownych ginekologów, którzy uratowali życie Dziecku i matce w skrajnych sytuacjach

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-16, 18:16   #1415
Iza188
Rozeznanie

Dziewczyny, znowu ciężki temat nie dacie sie zrelaksować

Wiecie, że ja nie mam zdania na ten temat. Nie potrafię sie postawić ani po stronie przeciwników ani po stronie zwolenników aborcji.
Wydaje mi się, że sprawa powinna byc rozpatrywana tylko i wyłącznie na konkretnych przypadkach w gronie najbliższych . Natomiast dla dobra ogółu społeczeństwa, uważam, ze aborcja nie powinna byc legalna za wyjątkiem bardzo jednoznacznych wskazań medycznych i gwałtów.
Bo nie oszukujmy sie, jeżeli kobieta chce zakończyć ciąże to zrobi to i teraz bez problemu, a jak byłoby to ogólnie dostępne, to juz widze te tłumy nastolatek, które sie bzykają bez gumek i ustawiają w kolejce do gabinetu...

Celebrinfea spoko bryka jaki kolor wybraliście?
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:21   #1416
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Iza wzieliśmy grafitowo-turkusowo-limonkowy. Strasznie mi się podoba i coż, trudno jeśli się ubrudzi.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:26   #1417
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Ha, ha wiedziałam, że jesteś ze Śląska, zanim spojrzałam na lokalizację Szwagierka tam mieszka i u niej po raz pierwszy się z tym spotkałam (znaczy z reklamą, bo ja bezmięsna).
to tylko u nas takie rzeczy ?

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
jestem po pierwszym dniu w pracy i.... jest bosko Rano spedziłam z mala dwie godziny pozniej 6 h w pracy i cale popoludnie az do teraz razem. Mam tyle energii,że aż podczas jej krótkich drzemek ogarnełam mieszkanie i 3 pranie zaraz wyciągam Mala skonczyła więc lece koszule na jutro prasować. miłego wieczorku
i od razy człowiek się lepiej czuje

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Mój pediatra ostrzegał mnie przed wczesnym wysadzaniem bo mial przypadek wypadania odbytu u dziecka ktore według niego zbyt wczesnie zaczelo zatrzymywac kupe. Mysle jednak ze winni sa mimo wszystko rodzice ktorzy odpowiednio czesto nie wysadzali dziecka i zbyt wiele tresci bylo zatrzymywanej. Bo przeciez dziecko od urodzenia ma zwieracz i tylko raz na jakis czas załatwia swoje potrzeby kiedy troszke sie tego nazbiera.
wydaje mi sie ze wypadanie odbytu to przez wysadzanie na siłę gdy dziecko cisnie cisnie a nic nie wychodzi...ale to może sie tez zdazyc w typowym treningu nocnikowym gdzie rodzice na sile chca odpieluchować dziecko takze ...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć
Jakie macie aspiratory do noska? bo mam tylko gruszke, a coś chyba jednak kupię.
my mamy fride i córa czasem lubi mieć odsysane glutki jak nie ciągnę na raz tylko pulsacyjnie a jak inhaluje to łapie mgiełkę na język

Cytat:
cinilla, dziewczyna miała termin na 1 sierpnia, zgłosiła sie do szpitala 1., odesłali ją po KTG, 14.08 rownież zgłosiła sie na KTG, odesłali ja do domu, ostatecznie 19.08 dostała skurczy i 20. urodziła. ALE! Synek miał 57 cm i ważył 5 kg, dziewczyna popękała od szyi do pleców niemalże i pękła jej macica w dwóch miejscach. Zszyli jej macice i po trzech dniach wywalili ją do domu. Następnego dnia szwy na macicy jej puściły, wrocila na Madalińskiego, gdzie odmówili jej pomocy.

Mam nadzieje, ze gnoje za to odpowiedzą. Tym bardziej, ze to nie pierwszy tak ekstremalny przypadek na Madalińskiego.

Wysłane z iPhone
nie rozumie jak szpital w którym kobieta rodziła może odmówić przyjęcia z powikłaniami po własnej robocie? mam nadzieje, że zrobi z nimi porządek...

Ja leżałam po porodzie z dziewczyną, której po cesarce macica nie chciała sie kurczyć, dostała krwotoku, 3 razy jej krew przetaczano jedną nogą była na tamtym świecie, ale dali rade ja uratować z tym, że musieli usunąć macice...

Co do mówienia to nie zdrabniamy ani nie seplenimy. Mówimy normalnie i jakoś nie odczuwam potrzeby by mówić inaczej ale jak dziadek tam sobie pogada to nie przeszkadz mi to nie sądzę by miało zdrabnianie i czasem seplenienie teraz jakiś wpływ na mowę. oczywiście wszystko z rozsądkiem. ale jak dziecko już powtarza to chyba lepiej mówić już normalnie.
Za to moja córka mówi już 2 językami najpierw było "hi" a wczoraj w ramach protestu powiedziała "nein"

Aborcja...ja bym nie potrafiła, ale rozumię osoby które to zrobiły, znam jedną dziewczynę. Jest to decyzja na całe życie i powinna być przemyślana, bo czasem może się okazać, że to była jedyna ciąża kobiety.
_______
Dobry wieczór dziś aktywny dzień zaczęłam marszobiegi także pierwsze 4 km za mną Młoda dziś prawie cały dzień przespała i do tego bez gadania zasnęła godzinę temu Wysyłam fotkę co by przedstawić Wam Amandę 10653435_10202889450173389_9027889434394469429_n.jpg
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 19:36   #1418
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Iza wzieliśmy grafitowo-turkusowo-limonkowy. Strasznie mi się podoba i coż, trudno jeśli się ubrudzi.

Nie wyglada na bardzo jasny. A jak sie pobrudzi to sie i upierze:P

Kurczę nie widzę fot na tel.
Oldzia musiałaś teraz to zdjęcie wrzucać ?! :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-16, 19:45   #1419
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja muszę pomyśleć o spacerówce lecz nic mi się nie podoba......a tutek to bardzo dobry wybór
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:57   #1420
cinnilla88
Raczkowanie

Dziewczyny co mam zrobić bo 4.09 moja przyjaciółka ma wieczór panienski. I nie mam pojęcia czy isc czy nie ze wzgledu na małą.poza tym ten panienski ma byc w klubie po drugiej stronie warszawy wiec kawal drogi ode mnie, więc ciężko samej byloby nawet wrócić. Jak się na nim nie pojawię to nie chciałabym żeby ona miala zal ze mnie nie bylo.
Stary 2014-09-16, 19:57   #1421
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Kurczę nie widzę fot na tel.
Oldzia musiałaś teraz to zdjęcie wrzucać ?! :P
:brzyda l:
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:02   #1422
Iza188
Rozeznanie

Cinilla jak 4.09 to masz problem z głowy bo to już było :P

A tak na poważnie to ja byłam na wieczorze panieńskim jak Mikołaj miał 6 tyg . Z tym ze dziewczyny najpierw ok 19 spotykały sie w barze a do klubu szły po 22. Takze minęło mnie jedno karmienie tylko i była okazja na spokojnie pogadać.
Moze tez idź na cześć wieczoru tylko ?

Stary 2014-09-16, 20:17   #1423
cinnilla88
Raczkowanie

No tak, myślę o pazdzierniku a pisze wrzesien :-D

No a one od razu chca isc do klubu. Myslalam, ze ta cala swiadkowa zorganizuje to tak, zeby najpierw pojsc gdzieś gdzie da się pogadac itd a pozniej do klubu to wtedy moglabym zostac na tej czesci przed klubem a po niej wrocic normalnie do domu.
Stary 2014-09-16, 20:32   #1424
Caramel 85
Rozeznanie

Co do aborcji to moim zdaniem powinna być dozwolona gdy zagrożone jest zdrowie i życie kobiety, kiedy dziecko jest ciężko nieuleczalnie chore i z gwałtu. W innym przypadku kobieta powinna wziąć odpowiedzialność i urodzić, a jeśli nie chce dziecka, to zrzec się po porodzie praw i oddać do adopcji. Jest tyle małżeństw które nie mogą mieć dzieci i kilka lat czekają na adopcję niemowlaka.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:54   #1425
debesciara
Zadomowienie

Eydrith Racja nie zgłębiałam tematu tej "pacjentki Chazana" ale po prostu ja nie rozumiem zabijania czy dziecko jest zdrowe czy nie.. Gdyby któreś z moich dzieci poważnie zachorowało tfu tfu, robiłabym absolutnie wszystko żeby je ocalić, nawet jeśli sytuacja byłaby beznadziejna.. A gdyby prawo dało mi możliwość zakończenia życia po prostu nie potrafiłabym tego zrobić, serce by mi pękło a sumienie nie dałoby mi żyć.. Uważam że śmierć powinna być naturalna, w każdym stadium życia. No ale to tylko moje zdanie, na szczęście o moich brzuchowych czy pozabrzuchowych dzieciach decyduję ja a nie nikt inny, więc są bezpieczne
Wg mnie niebezpieczne jest takie zacieranie granic.. kiedy można zabić kiedy nie.. w Belgii już prawo pozwala na eutanazję dzieci... Wg mnie to straszne
Już nic wiecej na ten temat nie mówię, obiecuję.

cinilla ja bym poszła i to bardzo chętnie kumpela zaprosiła mnie na wpadkowe wesele w listopadzie i już nie mogę się doczkeać panieńskie też pewnie zrobi i napewno się wybiorę, coby totalnie przy dzieciakach nie zdziczeć ;p

Jutro idziemy do ortopedy ciekawa jestem co powie...
Ignaś się chyba cieszy że wrócił do domu, bo uśmiech prawie nie schodzi mu z facjaty zabawkami już się bardzo interesuje, zaczyna z leksza pogaduchy, chyba nadchodzi 3 miesięczny skok rozwojowy

Idę spać, niby nie robiłam nic a padam na twarz, ot dzień z życia matki
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:54   #1426
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Oldzia, mnie tez nie obkurczala sie macica. Dowiedziałam sie o tym po 2 tygodniach od porodu jak dostałam krwotoku. Ale u mnie skończyło sie na antybiotyku i lekach na obkurczenie.
No ale to nie wina szpitala, tylko taka uroda mojego organizmu.

debi, popatrz, mamy zupełnie inne poglądy Ja jestem za eutanazją (oczywiscie w uzasadnionych przypadkach), takze Dzieci.
Ale tez kończę temat I milcze!

Wysłane z iPhone

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-09-16 o 20:56
Stary 2014-09-16, 22:01   #1427
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
Dzien dobry odzywam sie po dluuugi czasie, pewnie malo kto mnie pamieta...milo widziec te daty narodzin Waszych maluszkow...widze ze wiekszosc urodzila przed czasem.gratuluje wszystkim mamusiom. Ja urodzic mialam pierwotnie 10 lipca, potem termin przesunal sie na 27 czerwca a finalnie Tomcio opuscil moj brzuch w okropnych okolicznosciach , przz cc 17 lipca. Klopsik wazyl 4380 i mial 57cm, jest wiec chyba watkowym rekordzista. Jutro konczy 2 miesiace i jest przeslodkim aniolkiem, ktpry od 3 doby spi ciagirm 8 h w nocy braciszek starszy kocha Go bardzo od samego poczatku i poza pepowina ktora dalej nam nie odpadla, nic nie przypomina nam juz strachu dnia, w ktorym o 21.53 przyszedl na swiat.
jasne,że pamiętamy witaj z powrotem a synek zacnych rozmiarów ale na szczęście wszystko zakonczyło się szczęśliwie i to najważniejsze
Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
to tylko u nas takie rzeczy ?

i od razy człowiek się lepiej czuje

wydaje mi sie ze wypadanie odbytu to przez wysadzanie na siłę gdy dziecko cisnie cisnie a nic nie wychodzi...ale to może sie tez zdazyc w typowym treningu nocnikowym gdzie rodzice na sile chca odpieluchować dziecko takze ...

my mamy fride i córa czasem lubi mieć odsysane glutki jak nie ciągnę na raz tylko pulsacyjnie a jak inhaluje to łapie mgiełkę na język

nie rozumie jak szpital w którym kobieta rodziła może odmówić przyjęcia z powikłaniami po własnej robocie? mam nadzieje, że zrobi z nimi porządek...

Ja leżałam po porodzie z dziewczyną, której po cesarce macica nie chciała sie kurczyć, dostała krwotoku, 3 razy jej krew przetaczano jedną nogą była na tamtym świecie, ale dali rade ja uratować z tym, że musieli usunąć macice...

Co do mówienia to nie zdrabniamy ani nie seplenimy. Mówimy normalnie i jakoś nie odczuwam potrzeby by mówić inaczej ale jak dziadek tam sobie pogada to nie przeszkadz mi to nie sądzę by miało zdrabnianie i czasem seplenienie teraz jakiś wpływ na mowę. oczywiście wszystko z rozsądkiem. ale jak dziecko już powtarza to chyba lepiej mówić już normalnie.
Za to moja córka mówi już 2 językami najpierw było "hi" a wczoraj w ramach protestu powiedziała "nein"

Aborcja...ja bym nie potrafiła, ale rozumię osoby które to zrobiły, znam jedną dziewczynę. Jest to decyzja na całe życie i powinna być przemyślana, bo czasem może się okazać, że to była jedyna ciąża kobiety.
_______
Dobry wieczór dziś aktywny dzień zaczęłam marszobiegi także pierwsze 4 km za mną Młoda dziś prawie cały dzień przespała i do tego bez gadania zasnęła godzinę temu Wysyłam fotkę co by przedstawić Wam Amandę Załącznik 5792724
ślicznotka a jaka już duża
z tego co pamiętam
malwiska dzięki za linka pudelko na pewno zamówie bo ja do tych sentymentalnych należę

celebrinfea gratuluję wyboru wózka wrzuć fotę jak fura będzie już na włościach

mamaya
dawaj foty swoich zakupowch szaleństw bo ja z chęcią zawsze pooglądam a nie mam czasu na szperanie po googlach i cięzko mi powiedzieć cokolwiek
cinilla ja bym szła jeżeli wszytko okey z dzieciakiem w sensie nie choruje nie ma kolek itp.

co do ciężkich tematów...hmm aż się boję coś powiedzieć ... ale zgadzam się z opinią,że należy brać odpowiedzialność za swoje czyny i aborcja bo "nie jestem gotowa"/"to nie ten czas"/"jednak nie chcę mieć dzieci" itp jest dla mnie nie do przyjęcia.kropka.

więcej nie pamiętam , za to mam małe pytanie kupowała ostatnio któraś mamuśka deskę do prasowania?mozecie coś polecić?
spokojnej nocki

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-09-16 o 22:02
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 23:58   #1428
Domi_00
Rozeznanie

O rany, dawno tyle nie naskrobałyscie

Całe popołudnie spędziłam na pogaduchach z koleżanką

Mamaya, o Chazanie również nie słyszałam dobrych opinii i o szpitalu Świętej Rodziny tez coś negatywnie ludzie się wypowiadali...

Katulla, Camillet miło Was znów powitać na forum. Gratuluję bobasow

Dobrej nocy
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 05:03   #1429
Fame
Zakorzenienie

Moje dziecko wstaje już drugą dobę co 3 godziny na mleko a jadła co 4-5h a w nocy tylko raz wstawalam, nie 3
Nie wiem co jej się stało...

CAMILLET, KATULLA witajcie z powrotem! pewnie że Was pamiętamy!

Aborcja, eutanazja... Co Wy dziewczyny chcecie piekło rozpętać na wątku?

Chazan.. Czytałam o nim tylko w Necie i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę w to co media mówią, więc zdania na ten temat nie mam.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 05:48   #1430
katulla
Raczkowanie

Dzien dobry! My wlasnie po drugim karmieniu. Pierwsze o 2:30. A bylo juz tak pieknie i Mala budzila sie tylko raz ale cos jej sie odmienilo.Ale i tak chyba nie mam co narzekac. Karmie ja mm,bo niestety z kp nicnie wyszlo.Troche mi szkoda tego,ze nie je z piersi ale juz troche sie z tym oswoilam. Tymbardziej,ze nie jestem tu na forum sama.No i widze coraz wiecej plusow karmienia z butli Ale juz smieje sie do tz,ze jesli kiedys zdecydujemy sie na drugie dziecko a napewno sie zdecydujemy to jak sie tylko uda karmic piersia to bede karmic do 5 roku zycia

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Milego dnia wszystkim!

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Mam pytanie do mam. Jak kapiecie swoje dzieci to moczycie uszka malenstwom? bo ja uwazam zeby nie dostala sie tam woda i nie wiem czy slusznie jestem ostrozna czy cos zmienilo sie w tej kwestii?A jesli nie moczycie to kiedy zamierzacie
przestac zwracac na to uwage?

katulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 06:06   #1431
cinnilla88
Raczkowanie

Moje dziecko poszlo spac po 22 i wstalo 15 minut temu. To najdluzsza noc kiedy spala. :-D.
Stary 2014-09-17, 06:22   #1432
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Eydrith Racja nie zgłębiałam tematu tej "pacjentki Chazana" ale po prostu ja nie rozumiem zabijania czy dziecko jest zdrowe czy nie.. Gdyby któreś z moich dzieci poważnie zachorowało tfu tfu, robiłabym absolutnie wszystko żeby je ocalić, nawet jeśli sytuacja byłaby beznadziejna.. A gdyby prawo dało mi możliwość zakończenia życia po prostu nie potrafiłabym tego zrobić, serce by mi pękło a sumienie nie dałoby mi żyć.. Uważam że śmierć powinna być naturalna, w każdym stadium życia. No ale to tylko moje zdanie, na szczęście o moich brzuchowych czy pozabrzuchowych dzieciach decyduję ja a nie nikt inny, więc są bezpieczne
Wg mnie niebezpieczne jest takie zacieranie granic.. kiedy można zabić kiedy nie.. w Belgii już prawo pozwala na eutanazję dzieci... Wg mnie to straszne
Już nic wiecej na ten temat nie mówię, obiecuję.
nie chcem też dyskutować już na ten temat ... i nie chcę opisywać na wątku wad tego dziecka, ale uwierz mi, żadna matka nie chciałaby widzieć takiego dziecka, ani go urodzić, zresztą i tak nie byłaby w stanie, bo miało za dużą głowę ... (mimo że nie miało czaszki ani mózgu). Moim zdaniem kazać donosić taką ciążę to skrajne okrucieństwo. Ale wgl aborcja to temat rzeka, wystarczy mi że wyrzucano mnie z lekcji religii za wyrażanie swojego zdania - nie chcę być teraz wyrzucona z wątku

oczywiście nie jestem za aborcją jako za metodą antykoncepcji - tylko w uzasadnionych przypadkach, właśnie jak choroba czy gwałt, żeby nie było.
Cytat:
Ja jestem za eutanazją (oczywiscie w uzasadnionych przypadkach), takze Dzieci.
Ale tez kończę temat I milcze!
ja też
Cytat:
więcej nie pamiętam , za to mam małe pytanie kupowała ostatnio któraś mamuśka deskę do prasowania?mozecie coś polecić?
spokojnej nocki
ja ale taką malutką z ikei, a Tobie pewnie chodzi o standardową dużą ...

cinnilla, poszłabym na Twoim miejscu, jeśli masz z kim zostawić mała i czujesz się na siłach żeby to zrobić

Oldzia Amandka słodziak, witamy maleńką na forum

katulla ja moczę ... znaczy specjalnie nie leję tam wody, ale jak się dostanie to nie panikuję, wycieram wacikiem i już. To podobno mit z tym nie moczeniem uszu

dzień dobry
Stary 2014-09-17, 07:07   #1433
debesciara
Zadomowienie

Kurde dostalam od tz na urodziny tableta i tam ta aplikacja mobilna jakoś dziwnie dziala tj nie da się odpisywać.. nie ma w ogole tego pola.. muszę wejść w przeglądarkę
Fame to że media klamia i manipuluja to osobny temat
Eydrith a ja mialam 5 z religii ale tu na forum bym takich ocen nie miala przez swoje konserwatywne poglądy także bądź spokojna o swój byt
katulla ja niby umyslnie uszu nie mocze ale jak się zmocza to nie problem, u szwagierki w Belgii zanuzaja dzieci i w ogóle nie szczypia się z uszami
A w ogóle witam córy marnotrawne i nowe koleżanki, fajnie że jest nas więcej

Chcialam wam wrzucić fotke z wakacji ale mama wziela lampka do pracy i lipa :\
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 07:10   #1434
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Moje dziecko wstaje już drugą dobę co 3 godziny na mleko a jadła co 4-5h a w nocy tylko raz wstawalam, nie 3
Nie wiem co jej się stało...

CAMILLET, KATULLA witajcie z powrotem! pewnie że Was pamiętamy!

Aborcja, eutanazja... Co Wy dziewczyny chcecie piekło rozpętać na wątku?

Chazan.. Czytałam o nim tylko w Necie i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę w to co media mówią, więc zdania na ten temat nie mam.
Może ma skok rozwojowy i przez to częściej się budzi? Moja drugą noc zasypia przed 21, co mnie cieszy, ale z drugiej strony to oznacza że mam dwie pobudki - kolo 1-2,a potem 4-5.
Cytat:
Napisane przez katulla Pokaż wiadomość
Dzien dobry! My wlasnie po drugim karmieniu. Pierwsze o 2:30. A bylo juz tak pieknie i Mala budzila sie tylko raz ale cos jej sie odmienilo.Ale i tak chyba nie mam co narzekac. Karmie ja mm,bo niestety z kp nicnie wyszlo.Troche mi szkoda tego,ze nie je z piersi ale juz troche sie z tym oswoilam. Tymbardziej,ze nie jestem tu na forum sama.No i widze coraz wiecej plusow karmienia z butli Ale juz smieje sie do tz,ze jesli kiedys zdecydujemy sie na drugie dziecko a napewno sie zdecydujemy to jak sie tylko uda karmic piersia to bede karmic do 5 roku zycia

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Milego dnia wszystkim!

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Mam pytanie do mam. Jak kapiecie swoje dzieci to moczycie uszka malenstwom? bo ja uwazam zeby nie dostala sie tam woda i nie wiem czy slusznie jestem ostrozna czy cos zmienilo sie w tej kwestii?A jesli nie moczycie to kiedy zamierzacie

Ja od samego początku nie zwracam uwagi na uszka. Naleje się, to się naleje, nawet nie wycieram wacikiem tylko tyle z wierzchu co ręcznik da rade w końcu nie biorę jej już na spacer, ani nie kładę w przeciagach

Co do aborcji to bardzo śliski temat. Nie toleruje jej jako metody antykoncepcji. Jak tu któraś wspomniała jest mnóstwo par, które nie mogą mieć dzieci i adoptuja takie maleństwo. Ale zmuszać matki do rodzenia dzieci, które nie przeżyją po porodzie, albo z gwałtu to jest okrucieństwo. To matka powinna wtedy decydować co chce zrobić.
Pamiętam taki filmik na YouTube gdzie rodzice wiedzieli że ich dziecko nie będzie w stanie funkcjonować, ale postanowili je urodzić, te kilka godzin spędzić razem i na swój sposób się z nim pożegnać. Ryczalam jak bobr gdy to oglądałam i zastanawiałam się czy ja bym w takiej sytuacji psychicznie dała radę..

Ostatnio zbulwersowała mnie strasznie moja znajoma, która jest osobą bardzo wierzącą. Jej córeczka zachorowała, niektórzy lekarze już im wprost mówili że ona nie przeżyje. Chodziło o wątrobę. Ona cały czas się modliła. To jak najbardziej rozumiem. Ale w sytuacji gdy jej dziecku na następny dzień w poniedziałek miano pobierać skrawek wątroby do badań i w niedzielę musieli jej założyć wenflon, dodatkowo na dyżurze była wtedy bardzo nieprzyjemna pielęgniarka, ta koleżanka zostawiła córkę w szpitalu z mamą, a ona pojechała z mężem do jakiegoś klasztoru, żeby się modlić. I jak to opowiadała w filmiku, nie jechała się modlić o zdrowie córki, ale pokazać Bogu że to nie córka czy mąż, ale On jest dla niej najważniejszy. Jeszcze w trakcie mszy dostała telefon od swojej mamy, że Mała strasznie płacze i nie daje sobie nic zrobić. Mimo to ona została w klasztorze.. Jestem w stanie zrozumieć prawie wszystko, ale nie to że zostawiła w takim momencie córcie samą... Może nie całkiem samą bo była z babcią, ale w takim momencie dziecko 2,5 letnie najbardziej potrzebuje obecności mamy... Bóg jest przecież wszędzie i mogła się przecież modlić trzymając dziecko w ramionach...
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 07:13   #1435
Iza188
Rozeznanie

Heloł

U nas tez kilka razy uszy nabrały wody...wycieram je i tyle. A i staram sie zeby Mikos chwile potrzymal głowę na tym boku, do ktorego ucho sie wlało coby wszystko wypłynęlo

I znowu słoneczko swieci chyba piękna złota polska jesień sie zapowiada.

Ja mam beznadziejna deskę do prasowania :/ nawet nie pamietam skąd... Ale jest strasznie chwiejna i czuć kratkę pod materiałem.
Także tez chętnie poczytam opinie.
Stary 2014-09-17, 07:16   #1436
i like it
Rozeznanie

Cytat:

Milego dnia wszystkim!

ja poki co uważam bardzo aby nie zamoczyć ale szczerze to nie wiem do kiedy tak ma być , ale z chęcia się dowiem więc podbijam pytanie
Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Moje dziecko poszlo spac po 22 i wstalo 15 minut temu. To najdluzsza noc kiedy spala. :-D.

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
ja też
ja ale taką malutką z ikei, a Tobie pewnie chodzi o standardową dużą ...

dzień dobry
standardu szukam ale widziałm na stronie ikei,że coś tam mają i w dobrej cenie. A zadowolona jesteś? Ja wieki temu kupowałam deskę i przyzwyczajona jestem do dechy a nie do jakiś siateczek itp i jakoś nie mogę się przełamać i kupić

dzień dobry
u nas też dziwna nocka bo mała wstał o 3 i o 6 ale to chyba przez to ze dziś byl dyzur tz i mała się może zdziwiła jak starego w nocy kolo siebie zobaczyła
a jeśli chodzi o karmienie to u nas juz nawet z tymi porannymi i wieczornymi karmieniami jest coraz gorzej, albo moze jest tak samo tylko ja coraz szybciej się poddaje i nie wciskam na sile cycka przez 20 minut tlko po 10 daje butle.

miłego dnia
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 07:29   #1437
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Kurde dostalam od tz na urodziny tableta i tam ta aplikacja mobilna jakoś dziwnie dziala tj nie da się odpisywać.. nie ma w ogole tego pola.. muszę wejść w przeglądarkę
Eydrith a ja mialam 5 z religii ale tu na forum bym takich ocen nie miala przez swoje konserwatywne poglądy także bądź spokojna o swój byt
zacny prezent, idź do TŻ z reklamacją
u mnie masz 5, pomimo swoich kontrowersyjnych poglądów zresztą suma sumarum w podstawówce tez chyba miałam 5 z religii w ogóle z religią zawsze miałam przejścia, w LO z dziewczynami zrobiłyśmy bojkot, bo ksiądz był seksistą i szowinistą ... ech, stare dobre czasy, długo by opowiadać
Cytat:
Chcialam wam wrzucić fotke z wakacji ale mama wziela lampka do pracy i lipa :\
poczekamy cierpliwie, ale nie odpuścimy

Magnolia faktycznie dziwne podejście, ja się zgadzam z dwoma ostatnimi zdaniami ... chociaż ciężko patrzeć na cierpienie swojego dziecka, ale matka przy dziecku powinna być. Ale mała wyzdrowiała?

ech, córa mi zasnęła, wypadaloby iść ogarniać chatę ...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
standardu szukam ale widziałm na stronie ikei,że coś tam mają i w dobrej cenie. A zadowolona jesteś? Ja wieki temu kupowałam deskę i przyzwyczajona jestem do dechy a nie do jakiś siateczek itp i jakoś nie mogę się przełamać i kupić
jestem zadowolona, bo deska jest zgrabna i malutka, i mogę ją bez problemu schować - a zależało mi właśnie na oszczędności miejsca. Tylko że nigdy nie miałam innej deski i nie mam porównania, może dlatego nie przeszkadza mi ta siateczka ale dobrze się na niej prasuje, tyle że ja prasuję tylko rzeczy maleństwa, gdyby przyszło wyprasować np. nasze prześcieradła to chyba nie byłoby zbyt wygodnie ... także do wielkogabarytowych to raczej nie.
dzięki tej siateczce chyba lżejsza jest
Cytat:
dzień dobry
u nas też dziwna nocka bo mała wstał o 3 i o 6 ale to chyba przez to ze dziś byl dyzur tz i mała się może zdziwiła jak starego w nocy kolo siebie zobaczyła
uśmiałam się z tego starego
Stary 2014-09-17, 08:01   #1438
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
zacny prezent, idź do TŻ z reklamacją
u mnie masz 5, pomimo swoich kontrowersyjnych poglądów zresztą suma sumarum w podstawówce tez chyba miałam 5 z religii w ogóle z religią zawsze miałam przejścia, w LO z dziewczynami zrobiłyśmy bojkot, bo ksiądz był seksistą i szowinistą ... ech, stare dobre czasy, długo by opowiadać poczekamy cierpliwie, ale nie odpuścimy

Magnolia faktycznie dziwne podejście, ja się zgadzam z dwoma ostatnimi zdaniami ... chociaż ciężko patrzeć na cierpienie swojego dziecka, ale matka przy dziecku powinna być. Ale mała wyzdrowiała?

ech, córa mi zasnęła, wypadaloby iść ogarniać chatę ...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

jestem zadowolona, bo deska jest zgrabna i malutka, i mogę ją bez problemu schować - a zależało mi właśnie na oszczędności miejsca. Tylko że nigdy nie miałam innej deski i nie mam porównania, może dlatego nie przeszkadza mi ta siateczka ale dobrze się na niej prasuje, tyle że ja prasuję tylko rzeczy maleństwa, gdyby przyszło wyprasować np. nasze prześcieradła to chyba nie byłoby zbyt wygodnie ... także do wielkogabarytowych to raczej nie.
dzięki tej siateczce chyba lżejsza jest uśmiałam się z tego starego
Poziom jakiegoś enzymu spadł na 300 gdzie norma jest 50. A było i tak że był na poziomie 2500 najgorsze, że nie wiedzą skąd się to wzięło. Skierowali ich do CZD na dalsze badania.
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:06   #1439
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Milego dnia wszystkim!

Naszej Młodej wlewa się trochę wody do uszu, ale zawsze myjemy potem wacikiem z solą fizjologiczną. Ale ogólnie to nie zwracamy uwagi na to czy się naleje czy nie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Brawa za nockę

Odnośnie aborcji, jest to tak trudny temat, że aż się boje pisać. Dla mnie aborcja powinna być dozwolona tylko ze wskazań zdrowotnych, czyli nieuleczalna choroba dziecka, oraz w przypadku gwałtu. Ale zarówno zakazy jak i nakazy mogą rodzić nadużycia i tego się najbardziej obawiam.

Ja ze swojej strony polecić mogę wywiad z profesorem Dębskim ze Szpitala Bielańskiego. Uważam, że człowiek ma naprawdę dobre podejście. I przy okazji opisuje jak to wszyscy orędownicy ochrony życia poczętego sami zmieniają zdanie, jeśli sytuacja dotyka ich... Smutne.

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ani_wybor.html

i jeszcze to:

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1391..._i_na_zle.html

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-09-17 o 08:25
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:46   #1440
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Witam nowe koleżanki

Właśnie Mała je i potem zmykamy na spacer

Co do poruszanych tematów, to jestem przeciwna aborcji poza wskazaniami medycznymi. Jeśli ktos jest gotowy na seks, to jego skutkiem jest ciąża i trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny.

Co do sprawy Chazana, to rozmawialiśmy na ten temat z moim ginekologiem i on mówił, że ta wada jest widoczna dużo wcześniej, tymbardziej, że to było dziecko z in vitro, a wtedy usg robi się b. czesto i mega dokładnie.

A poza tym, to pisałam ostatnio, że dady mi bardziej pasują... kończę paczkę pampersów i notorycznie kupa mi przecieka a w dadzie ani razu

A propo... dziś znów piękna pogoda, zaraz wstawiam pranko
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości