|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Iza, mam New Balance 410 i polecam
![]() Adidasow tez nie cierpię, ja generalnie ubieram sie dosyć elegancko, ale na te zachorowałam. I musiałam je mieć ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1412 |
Wtajemniczenie
|
Dobra zdecydowaliśmy się Tutek Grander Play
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do aborcji, to mam takie samo zdanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz chyba w jakim stanie bylo to dziecko ... chyba że nie czytałaś co dokładnie mu dolegało. no ale nie chcem żebyś mnie znielubiła ![]() btw to moją przyjaciółkę i jej synka uratowała szybka cesarka, zrobiona bez łaski i bez zwłoki, więc naprawdę zależy na kogo się trafi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Eydrith, to podepne sie pod temat i powiem, ze tez znam wielu cudownych ginekologów, którzy uratowali życie Dziecku i matce w skrajnych sytuacjach
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, znowu ciężki temat
![]() ![]() Wiecie, że ja nie mam zdania na ten temat. Nie potrafię sie postawić ani po stronie przeciwników ani po stronie zwolenników aborcji. Wydaje mi się, że sprawa powinna byc rozpatrywana tylko i wyłącznie na konkretnych przypadkach w gronie najbliższych ![]() Bo nie oszukujmy sie, jeżeli kobieta chce zakończyć ciąże to zrobi to i teraz bez problemu, a jak byłoby to ogólnie dostępne, to juz widze te tłumy nastolatek, które sie bzykają bez gumek i ustawiają w kolejce do gabinetu... ![]() Celebrinfea spoko bryka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
Iza wzieliśmy grafitowo-turkusowo-limonkowy. Strasznie mi się podoba i coż, trudno jeśli się ubrudzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja leżałam po porodzie z dziewczyną, której po cesarce macica nie chciała sie kurczyć, dostała krwotoku, 3 razy jej krew przetaczano jedną nogą była na tamtym świecie, ale dali rade ja uratować z tym, że musieli usunąć macice... Co do mówienia to nie zdrabniamy ani nie seplenimy. Mówimy normalnie i jakoś nie odczuwam potrzeby by mówić inaczej ![]() ![]() Za to moja córka mówi już 2 językami ![]() ![]() Aborcja...ja bym nie potrafiła, ale rozumię osoby które to zrobiły, znam jedną dziewczynę. Jest to decyzja na całe życie i powinna być przemyślana, bo czasem może się okazać, że to była jedyna ciąża kobiety. _______ Dobry wieczór dziś aktywny dzień ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wyglada na bardzo jasny. A jak sie pobrudzi to sie i upierze:P Kurczę nie widzę fot na tel. Oldzia musiałaś teraz to zdjęcie wrzucać ?! :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zadomowienie
|
Ja muszę pomyśleć o spacerówce lecz nic mi się nie podoba......a tutek to bardzo dobry wybór
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co mam zrobić bo 4.09 moja przyjaciółka ma wieczór panienski. I nie mam pojęcia czy isc czy nie ze wzgledu na małą.poza tym ten panienski ma byc w klubie po drugiej stronie warszawy wiec kawal drogi ode mnie, więc ciężko samej byloby nawet wrócić. Jak się na nim nie pojawię to nie chciałabym żeby ona miala zal ze mnie nie bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Rozeznanie
|
Cinilla jak 4.09 to masz problem z głowy bo to już było :P
A tak na poważnie to ja byłam na wieczorze panieńskim jak Mikołaj miał 6 tyg . Z tym ze dziewczyny najpierw ok 19 spotykały sie w barze a do klubu szły po 22. Takze minęło mnie jedno karmienie tylko i była okazja na spokojnie pogadać. Moze tez idź na cześć wieczoru tylko ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
No tak, myślę o pazdzierniku a pisze wrzesien :-D
No a one od razu chca isc do klubu. Myslalam, ze ta cala swiadkowa zorganizuje to tak, zeby najpierw pojsc gdzieś gdzie da się pogadac itd a pozniej do klubu to wtedy moglabym zostac na tej czesci przed klubem a po niej wrocic normalnie do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
Co do aborcji to moim zdaniem powinna być dozwolona gdy zagrożone jest zdrowie i życie kobiety, kiedy dziecko jest ciężko nieuleczalnie chore i z gwałtu. W innym przypadku kobieta powinna wziąć odpowiedzialność i urodzić, a jeśli nie chce dziecka, to zrzec się po porodzie praw i oddać do adopcji. Jest tyle małżeństw które nie mogą mieć dzieci i kilka lat czekają na adopcję niemowlaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Eydrith Racja nie zgłębiałam tematu tej "pacjentki Chazana"
![]() ![]() ![]() Wg mnie niebezpieczne jest takie zacieranie granic.. kiedy można zabić kiedy nie.. w Belgii już prawo pozwala na eutanazję dzieci... Wg mnie to straszne ![]() Już nic wiecej na ten temat nie mówię, obiecuję. cinilla ja bym poszła i to bardzo chętnie ![]() ![]() Jutro idziemy do ortopedy ciekawa jestem co powie... Ignaś się chyba cieszy że wrócił do domu, bo uśmiech prawie nie schodzi mu z facjaty ![]() ![]() Idę spać, niby nie robiłam nic a padam na twarz, ot dzień z życia matki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Oldzia, mnie tez nie obkurczala sie macica. Dowiedziałam sie o tym po 2 tygodniach od porodu jak dostałam krwotoku. Ale u mnie skończyło sie na antybiotyku i lekach na obkurczenie.
No ale to nie wina szpitala, tylko taka uroda mojego organizmu. debi, popatrz, mamy zupełnie inne poglądy ![]() Ale tez kończę temat ![]() Wysłane z iPhone
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-09-16 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() z tego co pamiętam malwiska dzięki za linka ![]() ![]() celebrinfea gratuluję wyboru wózka ![]() mamaya dawaj foty swoich zakupowch szaleństw bo ja z chęcią zawsze pooglądam a nie mam czasu na szperanie po googlach i cięzko mi powiedzieć cokolwiek ![]() cinilla ja bym szła jeżeli wszytko okey z dzieciakiem w sensie nie choruje nie ma kolek itp. ![]() co do ciężkich tematów...hmm aż się boję coś powiedzieć ... ale zgadzam się z opinią,że należy brać odpowiedzialność za swoje czyny i aborcja bo "nie jestem gotowa"/"to nie ten czas"/"jednak nie chcę mieć dzieci" itp jest dla mnie nie do przyjęcia.kropka. więcej nie pamiętam ![]() spokojnej nocki ![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-09-16 o 22:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Rozeznanie
|
O rany, dawno tyle nie naskrobałyscie
![]() Całe popołudnie spędziłam na pogaduchach z koleżanką ![]() Mamaya, o Chazanie również nie słyszałam dobrych opinii i o szpitalu Świętej Rodziny tez coś negatywnie ludzie się wypowiadali... Katulla, Camillet miło Was znów powitać na forum. Gratuluję bobasow ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wstaje już drugą dobę co 3 godziny na mleko
![]() ![]() Nie wiem co jej się stało... CAMILLET, KATULLA witajcie z powrotem! ![]() ![]() Aborcja, eutanazja... Co Wy dziewczyny chcecie piekło rozpętać na wątku? ![]() Chazan.. Czytałam o nim tylko w Necie i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę w to co media mówią, więc zdania na ten temat nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry! My wlasnie po drugim karmieniu. Pierwsze o 2:30. A bylo juz tak pieknie i Mala budzila sie tylko raz ale cos jej sie odmienilo.Ale i tak chyba nie mam co narzekac. Karmie ja mm,bo niestety z kp nicnie wyszlo.Troche mi szkoda tego,ze nie je z piersi ale juz troche sie z tym oswoilam. Tymbardziej,ze nie jestem tu na forum sama.No i widze coraz wiecej plusow karmienia z butli
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Milego dnia wszystkim! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Mam pytanie do mam. Jak kapiecie swoje dzieci to moczycie uszka malenstwom? bo ja uwazam zeby nie dostala sie tam woda i nie wiem czy slusznie jestem ostrozna czy cos zmienilo sie w tej kwestii?A jesli nie moczycie to kiedy zamierzacie przestac zwracac na to uwage? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko poszlo spac po 22 i wstalo 15 minut temu. To najdluzsza noc kiedy spala. :-D.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() oczywiście nie jestem za aborcją jako za metodą antykoncepcji - tylko w uzasadnionych przypadkach, właśnie jak choroba czy gwałt, żeby nie było. Cytat:
![]() Cytat:
![]() cinnilla, poszłabym na Twoim miejscu, jeśli masz z kim zostawić mała i czujesz się na siłach żeby to zrobić ![]() Oldzia Amandka słodziak, witamy maleńką na forum ![]() katulla ja moczę ... znaczy specjalnie nie leję tam wody, ale jak się dostanie to nie panikuję, wycieram wacikiem i już. To podobno mit z tym nie moczeniem uszu ![]() dzień dobry ![]()
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Kurde dostalam od tz na urodziny tableta i tam ta aplikacja mobilna jakoś dziwnie dziala tj nie da się odpisywać.. nie ma w ogole tego pola.. muszę wejść w przeglądarkę
![]() Fame to że media klamia i manipuluja to osobny temat ![]() Eydrith a ja mialam 5 z religii ![]() ![]() katulla ja niby umyslnie uszu nie mocze ale jak się zmocza to nie problem, u szwagierki w Belgii zanuzaja dzieci i w ogóle nie szczypia się z uszami ![]() A w ogóle witam córy marnotrawne i nowe koleżanki, fajnie że jest nas więcej ![]() Chcialam wam wrzucić fotke z wakacji ale mama wziela lampka do pracy i lipa :\ |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do aborcji to bardzo śliski temat. Nie toleruje jej jako metody antykoncepcji. Jak tu któraś wspomniała jest mnóstwo par, które nie mogą mieć dzieci i adoptuja takie maleństwo. Ale zmuszać matki do rodzenia dzieci, które nie przeżyją po porodzie, albo z gwałtu to jest okrucieństwo. To matka powinna wtedy decydować co chce zrobić. Pamiętam taki filmik na YouTube gdzie rodzice wiedzieli że ich dziecko nie będzie w stanie funkcjonować, ale postanowili je urodzić, te kilka godzin spędzić razem i na swój sposób się z nim pożegnać. Ryczalam jak bobr gdy to oglądałam i zastanawiałam się czy ja bym w takiej sytuacji psychicznie dała radę.. ![]() Ostatnio zbulwersowała mnie strasznie moja znajoma, która jest osobą bardzo wierzącą. Jej córeczka zachorowała, niektórzy lekarze już im wprost mówili że ona nie przeżyje. Chodziło o wątrobę. Ona cały czas się modliła. To jak najbardziej rozumiem. Ale w sytuacji gdy jej dziecku na następny dzień w poniedziałek miano pobierać skrawek wątroby do badań i w niedzielę musieli jej założyć wenflon, dodatkowo na dyżurze była wtedy bardzo nieprzyjemna pielęgniarka, ta koleżanka zostawiła córkę w szpitalu z mamą, a ona pojechała z mężem do jakiegoś klasztoru, żeby się modlić. I jak to opowiadała w filmiku, nie jechała się modlić o zdrowie córki, ale pokazać Bogu że to nie córka czy mąż, ale On jest dla niej najważniejszy. Jeszcze w trakcie mszy dostała telefon od swojej mamy, że Mała strasznie płacze i nie daje sobie nic zrobić. Mimo to ona została w klasztorze.. Jestem w stanie zrozumieć prawie wszystko, ale nie to że zostawiła w takim momencie córcie samą... Może nie całkiem samą bo była z babcią, ale w takim momencie dziecko 2,5 letnie najbardziej potrzebuje obecności mamy... Bóg jest przecież wszędzie i mogła się przecież modlić trzymając dziecko w ramionach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Rozeznanie
|
Heloł
![]() U nas tez kilka razy uszy nabrały wody...wycieram je i tyle. A i staram sie zeby Mikos chwile potrzymal głowę na tym boku, do ktorego ucho sie wlało coby wszystko wypłynęlo ![]() I znowu słoneczko swieci ![]() Ja mam beznadziejna deskę do prasowania :/ nawet nie pamietam skąd... Ale jest strasznie chwiejna i czuć kratkę pod materiałem. Także tez chętnie poczytam opinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() u nas też dziwna nocka bo mała wstał o 3 i o 6 ale to chyba przez to ze dziś byl dyzur tz i mała się może zdziwiła jak starego w nocy kolo siebie zobaczyła ![]() ![]() a jeśli chodzi o karmienie to u nas juz nawet z tymi porannymi i wieczornymi karmieniami jest coraz gorzej, albo moze jest tak samo tylko ja coraz szybciej się poddaje i nie wciskam na sile cycka przez 20 minut tlko po 10 daje butle. miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie masz 5, pomimo swoich kontrowersyjnych poglądów ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Magnolia faktycznie dziwne podejście, ja się zgadzam z dwoma ostatnimi zdaniami ... chociaż ciężko patrzeć na cierpienie swojego dziecka, ale matka przy dziecku powinna być. Ale mała wyzdrowiała? ech, córa mi zasnęła, wypadaloby iść ogarniać chatę ... ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() dzięki tej siateczce chyba lżejsza jest ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie aborcji, jest to tak trudny temat, że aż się boje pisać. Dla mnie aborcja powinna być dozwolona tylko ze wskazań zdrowotnych, czyli nieuleczalna choroba dziecka, oraz w przypadku gwałtu. Ale zarówno zakazy jak i nakazy mogą rodzić nadużycia i tego się najbardziej obawiam. Ja ze swojej strony polecić mogę wywiad z profesorem Dębskim ze Szpitala Bielańskiego. Uważam, że człowiek ma naprawdę dobre podejście. I przy okazji opisuje jak to wszyscy orędownicy ochrony życia poczętego sami zmieniają zdanie, jeśli sytuacja dotyka ich... Smutne. http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ani_wybor.html i jeszcze to: http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1391..._i_na_zle.html Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-17 o 08:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam nowe koleżanki ![]() Właśnie Mała je i potem zmykamy na spacer ![]() Co do poruszanych tematów, to jestem przeciwna aborcji poza wskazaniami medycznymi. Jeśli ktos jest gotowy na seks, to jego skutkiem jest ciąża i trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny. Co do sprawy Chazana, to rozmawialiśmy na ten temat z moim ginekologiem i on mówił, że ta wada jest widoczna dużo wcześniej, tymbardziej, że to było dziecko z in vitro, a wtedy usg robi się b. czesto i mega dokładnie. A poza tym, to pisałam ostatnio, że dady mi bardziej pasują... kończę paczkę pampersów i notorycznie kupa mi przecieka a w dadzie ani razu ![]() A propo... dziś znów piękna pogoda, zaraz wstawiam pranko ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.