![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
![]() A moze z jakiejs fundacji?
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
Bylam wlasnie bardziej sklonna z dworu, zeby uratowac chociaz jednego przed zima...
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze schroniska tez uratujesz, one zima nie zyja na podusiach przy grzejnikach ![]() Jesli chcesz miec kota, ktory jest bardziej proludzki, wychowany w domu, przyzwyczajony, to z fundacji.
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1416 |
Raczkowanie
|
Śliweczko, czy to hodowla na "M"? Czasu nie cofniesz, ale mam nadzieję, że zrozumiesz swój błąd i przy następnym kocie, o ile się zdecydujesz, wesprzesz prawdziwe hodowle, w których zwierzęta mają dobre warunki, rodowody i szczepienia.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zrob im ocieplany styropianem domek kartonowy, dokarmiaj, wysterylizuj. Tak sie pomaga, nie trzeba wszystkich napotkanych zwierzat do domu zabierac.
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na marginesie, mój Pimpek przyszedł sam pod nasze drzwi.
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Czystą miał rudzielec kuwetę?
#1424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo widzę, że jest sporo różnych, a nie chce kupić zbyt rzadkiego grzebyka. A co do Inti, hmm. Wzięłam ją od takiej pani co to koty zbiera po okolicy, i wzięła ze śmietnika syjamkę (podobno regularnie tam się pojawiają, ktoś w okolicy ma "hodowlę" i co jakiś czas wyrzuca zużyte kotki ![]() A co lubi robić? No tutaj chyba nie jest zbyt wyjątkowa, ganianie z myszą po całym mieszkaniu, molestowanie drapaka, gonienie ogona wisząc głową w dół :P Z jedzeniem nie ma szaleństw, bo przez pierwsze kilka m-cy walczyliśmy z nieustającym rozwolnieniem, ostatecznie stanęło na bardzo wrażliwym przewodzie pokarmowym i jedyna karma, którą toleruje to RC sensitive (i jeszcze jedną też RC z serii vet, ale nie pamiętam nazwy) i to głównie je. Czasem pasta na kłaki albo specjalne kocie ciasteczko ![]() Niestety lubi sobie siknąć :/ Kuweta często jest czyszczona, więc to nie to. Miesiącami może tego nie robić, ale jak tylko na kanapie leży COKOLWIEK, np. poduszka czy koc - zawsze obsika. Dostała kiedyś tunel, to najpierw się bawiła a potem zasikała cały. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić? Cytat:
![]()
![]() |
#1425 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
To ja więcej z problemem obsikiwania nie pomogę, bo się nie znam
![]() Wiesz co, jak nam Bisiak w czasie rui obsikała kanapę (Ikea, pokrycia zdejmowane) to poduchę popsikaliśmy tym - http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe..._kuwety/189885 - i nie śmierdziało w ogóle. Pokrycie też żeśmy popsikali i wyprali w pralce. Ale florkowy mocz nie śmierdzi bardzo intensywnie (teraz to już w ogóle nikły smrodek wyzwala), nie wiem jak z Twoim samczykiem.
#1427 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Jak wyczuje to może, ale jak ma wyczuć jak upierzesz? Bez przesady, zapach nie wsiąka na wieczność w materiał
![]()
#1429 | |||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie dokładnie badania zrobił wet? Testy FIV/FeLV zostały zrobione? Trudno, dałaś się nabrać, ale kotek na pewno będzie kochany i odpowiednio o niego zadbasz ![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka ma hodowlę, obecnie ma 12 kotów i psa. Nie czuć tam NIC. Wchodzisz jak do niezezwierzęconego domu (z tą różnicą, że zaraz obłazi człowieka futrzana szarańcza ![]() Cytat:
Pani tłumaczyła Ci, że kotka "wpadła", więc kociaki nie mają rodowodu. Co za bzdura! ![]() Jeszcze to kłamstwo z książeczką zdrowia... ![]() Kobieta ZŁAMAŁA PRAWO. Nieplanowane kocięta powinna oddać za darmo. Tak bardzo jej zależy na zdrowiu własnych zwierząt, że nawet nie zaszczepiła miotu... O wpisie do książeczki się nie zapomina, bo dokonuje tego weterynarz, a nie właściciel. Nawet gdyby zapomniała książeczki, wet mógł założyć nową. Kłamstwo, stek kłamstw. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kotek chorował, nie rósł, dziewczyna wydała na leczenie w pierwszych miesiącach drugie tyle, co zapłaciła. Od tego jest właśnie wizyta w hodowli, by zapoznać się z warunkami przed zakupem. Z punktu widzenia hodowcy nie wyobrażam sobie wydania kota osobie, którą się widzi pierwszy i ostatni raz na oczy. Hodowczyni, u której kupiłam kota, zaprasza ludzi na wizyty, do tego odbywa rozmowy na skypie czy przez telefon. Zadaje pytania tak skonstruowane, by solidnie wybadać grunt, utrzymuje kontakt z nabywcami. Ja też mam z nią stały kontakt, nawet się zaprzyjaźniłyśmy i jeżdżę do niej w celach towarzyskich ![]() Moje koty są teraz u moich rodziców, nie będę ich widzieć przez tydzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1431 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
I to jest w hodowlach fajne, w końcu sprzedają członka rodziny - i swojej rodziny, i nowej rodziny równocześnie. Nie umiałabym traktować kociąt w kategorii biznesu i sprzedawać jak rzeczy... Przez ostatnie 4 dni miały raj, ciągłe głaskanie, zabawy, rozmowy... Metraż 2,5x większy niż u mnie, do tego słoneczne pokoje, dużo skrytek. Spały grzecznie do rana, tak były wyczerpane wrażeniami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, że nawet przy wysokim inbreedzie rodowód powinien być wydany. Wstrzymany może zostać, gdy hodowca np. NAGMINNIE łamie zasadę 3 miotów w ciągu dwóch lat. Drugi wypadek, to gdy MCO pokrywa np. ragdoll, ale wtedy powinno być tak jak Malla napisała. Na forum ragdollowym co chwilę pojawia się ktoś,.kto kupił kota byle gdzie i beczy, bo kot lub ma problemy zdrowotne, lub ma zwichrowaną psychikę. Tak się niestety dzieje, gdy priorytetem w zakupie zwierzęcia jest kasa.
A tak w ogóle od 1,5 tyg. jestem dokocona ![]() ![]() Rzadko wchodzę, ale pochwalę mojego Rudego- byliśmy na wystawie w Krakowie i w klasie młodzieży zgarnął NOM BIS. Byłam bardzo dumna i oczywiście wsiąkłam w temat. Oto moje ukochańce: ![]() Mój "malusi" Filon. Wrzucałam kiedyś fotki, trochę mu się urosło ![]() ![]()
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-10-21 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie chce sie czepiac, ale miedzy jednym postem, a drugim widze sprzecznosc:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1434 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
To w miarę fizjologiczne, karmiąca kotka może być chuda, zwłaszcza jak ma dużo kociąt (i w tym przypadku nie wydobrzała jeszcze po poprzedniej ciąży). Ważne, aby miała stały dostęp do wysokokalorycznej karmy dla kociąt.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-10-21 o 20:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów, Tadzia przychodzi do nas niedługo na spotkanie zapoznawcze z Florkami, zobaczyć jak się przyjmie w towarzystwie...
![]()
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Malla, dobre pytanie, bo w sobotę byłam w takim szoku, że nawet nie wiem. Nawet nie zostałabym do porównania, sędzia musiał krzyczeć, żebym jeszcze nie szła ![]() ![]() ![]() Śmiać mi się chciało, bo miałam zapytania o kocięta po nim, a to nie dość, że chłop, to jeszcze bezjajeczny xd.
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-10-21 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Az tak chuda, ze skora i kosci? Liczac, ze jest prawidlowo odzywiana wysokokaloryczna i dobrej jakosi karma?
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak sie zdarza ze kotka nie wyrabia z opieka to nalezy jej pomoc, hodowczyni Rusi czesto robi tak ze dwie kotki razem maja miot, i potem nazwajem opiekuja sie maluchami, niby wiecej kociakow ale jednak kotki moga sobie odetchnac jak maja 'system zmianowy' ![]()
![]() |
#1439 | ||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() W sobotę nie byłam, ale wystawiałam norwega w niedzielę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest taki kot, Wściekły Radek, gigantyczny dachowiec kastrat, który mieszka na działkach, a na wystawach robi furorę i doprasza się o głaskanie, uwielbia wystawy i czochranie ![]() https://www.facebook.com/media/set/?...0014790&type=3 Cytat:
Matka mojej kotki miała 7 kociąt. Na co dzień jest dobrze odżywionym kotem, ale żarłoczne kocięta ją wychudziły mimo iż apetyt miała wielki. Wetka mówiła, że to nie problem i faktycznie szybko doszła do siebie po odstawieniu kociaków. Teraz miała mniejszy miot i nie było już takiego problemu, poza tym druga kotka piastowała dzieciaki, biegała za nimi po domu i uczyła wspinania po firankach (aby hodowczyni miała czego oduczać), a ta tylko karmiła, myła, leżała i pachniała ![]() Cytat:
![]() Wspaniale się obserwuje współpracę kotek i relacje między kuzynostwem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Wściekły Radek jest wściekle piękny
![]() Kastart wystawowy to świetna sprawa. Można się wiele nauczyć jeżdżąc na wystawy, poznając rasę i hodowców. Jeśli zdecyduję się na hodowlę, to będzie to decyzja przemyślana i świadoma, poparta jakimś doświadczeniem, i to jest super. W niedzielę byliśmy u sędzi z Czech. Po ocenie zmyliśmy się do domu, bo pogoda była piękna i szkoda mi było ją tracić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.