|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
tak.
#1412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Marylin, bo mialam do czynienia z osobami starszymi, ktore zachowywały się w ten właśnie sposób. jak się udało, to uda się znowu. po co się przejmować.
#1416 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie sa tacy ludzie, ale np. ja zmadrzalam i nie traktuje tego jako "raz sie udalo, to uda sie jeszcze raz" bo wiem, ze moze byc zupelnie inaczej i to nie sa puste slowa, tylko slowa oparte na fakcie, poniewaz taka sytuacja juz sie powtorzyla tzn. mozliwosc kochania sie bez zabezpieczenia i podeszalm do tego juz powaznie i stosunek sie nie odbyl. Wiem tez, ze nie zamierzam juz nigdy dopuscic do tego, zeby kochac sie bez zabezpieczen, dlatego moja wczesniejsza wypowiedz jest uzasadniona. Oczywiscie nie moge mowic za wszystkich ludzi, ale przynajmniej za pewna czesc. A tak wogole to z Twojej wypowiedzi bije materializmem ! Bardziej martwilabym sie o te biedne dzieci niz o placenie podatkow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To w takim razie musicie przyznac, ze to nie tylko nastolatki sa tymi okropnymi, niedoswiadczonymi, nieodpowiedzailnymi osobami, lecz rowniez dorosli...Czasami nie jedna nastolatka ma wiecej rozumu niz osoba dorosla i choc rzeczywiscie niektore posty swiadcza o malym pojeciu na temat sexu, to jedank nie wsyztskie takie sa, a to forum jest wlasnie po to, zeby zadawac takie pytania, a jesli komus az tak bardzo nie odpowiada udzielanie odpowiedzi na nie to przeciez nikt nie kaze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
to raczej zalezy od charakteru a nie od wieku.od tego jak bardzo kobieta potrafi sie zapomniec i ulec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() podrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hehe...Ja tez sie ciesze i jestem przekonana, ze nie tylko na chwile. A jeszcze bardziej sie ciesze, ze mialam wtedy szczescie i nie zaszlam w ciaze i nie chce go naduzywac, bo i tak sie ono mnie zbytnio nie trzyma ;P wiec naprawde pilnuje sie z caslych sil i nie zamierzam dopuszczac wiecej do takich sytuacji. A co do doradzania kolezankom myslenia przed a nie po fakcie= to juz robie ;P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
do Marilyn
Masz absolutna racje jesli chodzi o Twoj ostatni post. Zgadzam sie z tym. Troszke mnie to smieszy jednak, bo jak nie o podatkach to o utrzymaniu piszesz... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Moje urojenia ;]
moj przypadek jest bardzo smieszny, az sama sie dziwie.Otoz chodzi mi o to ze ja jestem straszna panikara az zabrdzo wrecz i niestety mam tego swiadomosc ;/ cilest bralam przez pol roku - zrobilam miesieczna przerwe dostalam po 7 dniach krwawienie dosc obfite zreszta i zaczelam nowe opakowanie.Oprocz tego ze tabletki biore jak " w szwajcarskim zegarku" nigdy tez nie zdarzylo mi sie zapomniec, wymiotowac itp. to moj chlopak stosowal rowniez prezerwatywe ktora i ta nam NIE pekla.Kiedy skonczylam brac tych 21 tabletek po 3 dniach dostalam krwawienie i tu mnie troche zdzwilo - bo bylo mniej obfite i krotsze jak zwykle.I ja jak to ja wielka panikara zaczelam sobie " wkrecac" ze jestem w ciazy.Boze mam swiadomosc moich urojen i tego ze ciaza jest nie mozliwa no i ze chyba zamiast chodzic do ginekologa popiwnnam chodzic do psychiatry :P pisza do was dziewuszki kochane tylko po to , abyscie moglby tylko i wylacznie potwierdzic te moje glupiutkie urojenia :d
P.s jutro czeka mnei wizyta u ginekologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
to ja powtórze po raz kolejny że plemniki to nie kamikaze po kursie przetrwania organizowanym przez MC'gywera
![]() ja stosuje cilest bez żadnych dodatkowych udziwnień i jakoś nie czuje aby wisiała nade mną wizja Matki- Polki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Przyczajenie
|
Witam,
a wiec mam poblem dotyczacy skutecznosci tabletki, chodzi o tabletki YASMIN, poniewaz zarzylam ja dopiero po 20h od stalej pory, stosunek nastapil 2dni pozniej, byla to 6 tabletka w opakowaniu i 10 dzien cyklu. Noi teraz martwie sie czy przypadkiem nie wpadlismy. Z gory bardzo dziekuje za szybka odpowiedz !!!!!!! Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
w ulotce jest wyraźnie napisane, że jeśli minęło 12 godzin od pory w ktorej powinnas wziac tabletke, przez nastepne 7 dni nalezy stosowac dodoatkowe metody antykoncepcji.
Tyle wiedzy teoretycznej ![]() ![]()
#1428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak dawno to było?? od 72 godzin po mozesz zażyc tabletke "po" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
przy braniu tabeletek anty mozna brac 'po'? to juz chyba byłaby masakra organizmu...
#1430 | |
Zadomowienie
|
można.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Ja tego nie wiedziałam
![]()
#1432 |
Zakorzenienie
|
o to naprawde ciekawe,dobrze wiedzieć
![]()
#1433 |
Zadomowienie
|
to jest cytat z linku który na wątku o tabletkach po zamiesciła nekome
do wczoraj też tego nie wiedziałam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1434 |
Przyczajenie
|
Czy zaszłam w ciaze?
Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w pierwszy dzien miesiaczki, po za tym mam wysoki poziom prolaktyny.Pierwszy wynik badania wynosił 988 nie brałam zadnych tabletek antykoncepcyjnych,a drugi 1388 prolaktyny ale w tym czasie brałam tabletki antykoncepcyjne zeby uregulowac miesiaczke,po 4miesiacach przestałam brac tabletki,miesiaczka sie nie uregulowała nadal mam po 21 dniach.Nie biore juz tabletek 2miesiecy.Czy jestem płodna?Czy moge miec dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zaszłam w ciaze?
a co, kochalas sie w pierwszym dniu miesiaczki? nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi wybacz
![]()
#1436 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy mozliwe jest zeby zajsc w ciaze w 6 dniu cyklu? bylam spokoja ale kolezanka zasiala ziarnko niepewnosci ;| i teraz sie martwie, moje cykle sa rozne od 27 do 32 dni prosze odpiszcie nawet jakby to pytanie wydalo wam sie smieszne, bo ja zaczynam sie niezle bac ;\
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
wg mnie jak bez zabezpieczenia i do konca to zawsze mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
<rozpacz> a sama nawazylam sobie tego piwa, nie wiem czy teraz isc jutro do ginekologa po tabletke ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Przyczajenie
|
Zaintrygowana i zdezorientowana...
Hej!
Mam prośbe o skomentowanie jak najmniej krytykując moją nieznajomość i głupote... "Leżałam w łóżku z chłopakiem(on był w przewiewnych bokserkach) a ja w kusych spodenkach od piżamy(nie przylegających do ciała tylko takich przewiewnych). Do niczego nie doszło,on leżał na mnie tylko torsem,nic poza tym.Całowaliśmy sie tylko i obejmowaliśmy pod kołdrą. Dodam,że miałam wtedy okres i tampon... Trwało to jakieś 15 minut..potem uciekłam jak oparzona=(..." Nie ukrywam swojej głupoty i tego,że mam 16 lat..ale prosze odpowiedzieć czy jest możliwość,że moge być w ciąży..?.. Błagam o szybką,ba natychmiastową w miarę możliwości odpowiedź bo umieram ze strachu... Okres mam dostać za jakieś kilka dni.. Prosze odpiszcie!!!=) |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.