|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli tak by bylo to nie powie tego Ci wprost tylko bedzie tak Cie traktowac, ze w koncu Ty mu powiesz dowidzenia, a jemu to bedzie na reke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za szczere wypowiedzi. Pewnie jak bym więcej szczegółów opisała to byście jeszcze bardziej go nie lubiły
![]() Ale szczerze? Staram się jak mogę. Naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia. A on jedzie po mnie jakbym to ja była ta najgorsza. Do tego powiedział mi, że jestem egoistyczna i narcystyczna. A mi się wydaje, że tutaj jest całkowicie na odwrót. Sława i znajomości uderzyły mu do głowy. Uważa się za nie wiadomo kogo. Pewnie powinnam go w stopy całować, że ze mną jest ![]() ![]()
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
Esia zgadzam się z Rinos...powinnaś go zostawić
![]() ![]() Jesteś młoda i zasługujesz na coś lepszego ![]() Moja siostra po 7 latach skończyła podobny związek, w którym ważniejsi stali się kumple i inni znajomi. Tylko że u niej sytuacji była trochę gorsza bo jak jej były kiedyś stwierdził "on jest wrażliwy na piękno kobiet...."reszty można się tylko domyślać ![]() ps. I nie przepraszaj, że się wyżalasz- po to tu też jesteśmy żeby się wspierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisza kopnij go w tylek tylko wydaje mi sie, ze robiac to wyswiadczysz mu przysluge (tak wnioskuje z tego co piszesz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
Esia moja siostra zwiazala sie z chlopakiem 2 lata starszym, gdy miala 15 lat. Gdy juz byla na studiach (on rowniez) jemu nagle zaczelo odwalac. Zaczelo mu po 6 latach przeszkadzac w niej wszystko, ze nie chodza na imprezy, ze nie robia wypadow gdzies ze znajomymi, az nagle ktoregos pazdziernikowego dnia przyszedl i oswiadczyl, ze sie z nia dusi, juz jej nie kocha i potrzebuje przestrzeni. Pamietam jak dzis jak mi szlochala do sluchawki
![]() ![]() Po kilku miesiacach zmarl nasz tata i wtedy na pogrzeb jej byly chlopak, ktory byl z nia 6 lat i znal naszego tate bardzo dobrz nie przyjechal choc wiedzial, a ten ktory na nia czekal az go pokocha choc nigdy nie poznal naszego taty przyjechal z daleke jadac w nocy, byl przy niej i wtedy tak naprawde sie zakochala, a dzisiaj jest on jej mezem. Edytowane przez magpie101 Czas edycji: 2014-10-06 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda ze nie mozesz byc w weekend bo byśmy cie wyściskaly i popocieszaly.. ja nie lubie sie wtracac i doradzac w takich sytuacjach ale moge powiedziec ze my tez rozne kryzysy mamy, czasem sie zdarzy mocna klotnia ja jestem ogolnie wybuchowa, albo maz czasem pomarudzi ze siedze przy ksiazkach lub komp. caly czas zamiast cos tam cos tam.. zreszta sama sie za to ganie czasem ze powinnam wiecej uwagi poswiecic jemu i domowi ale poprostu nie jestem perfekcyjna pania domu i sprzatac nie lubie (to tak na marginesie) ale nigdy sie nie zdarzylo zeby moj tz z jakimis innymi kobietami mial w ten sposob do czynienia (ja bym tego nie zniosla) i jezeli powiedzial Ci takie brzydkie przykre rzeczy konkretnie (bo co innego jakies w zlosci takie ogolniki) ale jezeli mu tyle nie pasuje to lepiej sie soba zajmij i poniewaz jestes jeszcze mloda i masz czas na nowo poukladac to dobrze przemysl czy warto eby potem za 5 czy 10 lat sie nie obudzic i swterdzic ze nie mozesz z nim wytrzymac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Wtajemniczenie
|
magpie101 Piękna historia
![]() moniqa84 No właśnie boję się, że będzie tylko gorzej.
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Z tym makijażem, to już totalny odlot. Esia kobieto szkoda na niego życie marnować. Ja wiem, że teraz Ci ciężko, szkoda tych wszystkich lat spędzonym razem (tych bardziej kolorowych i tych mniej), ale innego wyjścia z tej sytuacji nie widzę, niż to co pisałam wcześniej, zresztą nie tylko ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam sms od TŻ i tylko bardziej się pogrążył
![]()
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy faceci nie wola byc tymi zostawiajacymi? W sensie, ze nie jest im glupio mowic ze dziewczyna ich rzucila? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno nie daj sie tak traktowac. Facet mial swoja szanse, nie chcial z niej skorzystac i cos zmienic. Jego strata !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Esia, kurcze ciężko coś doradzić
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Esia, tulam Cię mocno, wiem, że Ci ciężko, ale dziewczyny dobrze piszą, kopnij go w cztery litery i nie daj się poniżać
![]() Magpie, piękna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Podczytuję Was od samego rana ale nie wypowiadam się z różnych względów osobistych. Wszystkie macie potrosze rację ale czy nie powinnyśmy jednak wziąść się na wstrzymanie i po prostu poradzić Esi, żeby przeczekała i przemyślała to wszystko. Jestem pewna, że TŻ Esi również to by się przydało. Działanie w nerwach i na szybko nic dobrego nie przyniesie. Ja raczej daleka jestem od podejmowania pochopnych decyzji. Nie mówię, żeby odpuszczać i żyć w takim związku. Ale jednak radziłabym spokój i nie reagować pochopnie.
Wiem Esia że jest Ci teraz ciężko a Facet jeszcze dolewa oliwy do ognia. Niestety mężczyźni reagują czasami bez zastanowienia. Taka prawda że to my Kobiety jesteśmy bardziej wyrozumiałe i wybaczamy te gorzkie i obraźliwe słowa. Wiem, że to też nie jest dobre. Ale poczekaj, zobaczysz co czas przyniesie. A faktycznie jeśli nic się nie zmieni to wówczas trzeba będzie podjąć te ciężkie kroki i zakończyć ten związek. Ale lepiej to zrobić przemyślanie i w spokoju niż gwałtownie w ramach rewanżu i złości. Jestem z Tobą myślą i wiem, że podejmiesz słuszną decyzję najlepsza dla Ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj chyba mój temat zdominował wątek.
Nie wiem co on chciał osiągnąć tym sms? Wzbudzić we mnie poczucie winny czy co? Może mam go jeszcze przerosić. Pewnie jakaś genialna koleżanka mu podpowiada jak ma się zachować ![]() ![]() Britta ja nigdy nie działam pochopnie więc się nie martw. Zapewne będę go obserwować przez najbliższe dwa-trzy tygodnie i dopiero wtedy coś zdecyduję. Teraz daję na wstrzymanie i nie chce mi się z nim gadać. Chce ochłonąć bo póki co rozmowa z nim rani mnie tylko bardziej. Czasem to mam wrażenie, że on sam już nie wie co pisze tylko robi wszystko żeby zabolało. Dziękuję, że mogłam się wam wygadać. ![]() ![]()
Kocham książki ![]() Edytowane przez Esia_90 Czas edycji: 2014-10-06 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Esia a masz jakąś koleżankę, ktora zna tez dobrze Twojego TZ? Jesli tak to jak ona widzi Was z boku znajac zarowno Ciebie jak i Jego?
Bo my tutaj zawsze bedziemy trzymaly tylko jedna strone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
Przeczytalam It Ain't Me, Babe i bardzo mi sie podobala choc nie przepadam za klubami motocyklowymi w ksiazkach.
Potem byl Daniel - rewelacja ![]() Nastepnie Capturing Peace, wymeczyla mnie ta ksiazka, a dzisiaj skonczylam Rush Too Far i choc pierwsza czescia bylam zachwycona to ta mnie rozczarowala, bo nie wniosla nic nowego. Czytajac wiedzialam co bedzie dalej ![]() Teraz od godziny siedze i szukam co by tu zaczac czytac i wiem, ze jestem spragniona garniturka, a niestety nie mam nic takiego nowego na dysku do przeczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie mam. Mamy różnych znajomych. Więc wszyscy są raczej nieobiektywni. Np. moi bracia uważają od lat że mogła bym poszukać sobie kogoś innego kto bardziej doceni to że ze mną jest. Może i mają rację.
![]() |
#1439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak dla rozluźnienia atmosfery powiem Wam, że mi się dzisiaj na szczęście udało nie pokółcić z moim "Facetem z innej planety" tylko dla tego ze zeszłam mu z drogi. Dlaczego? Bo ponoć śniłam Mu się i w tym śnie strasznie Go wkurzyłam no i oczywiście rano już po obudzeniu był na mnie zły, czyli taka kontynuacja snu. Szkoda gadać, widziałam, że nic nie zdziałam więc odpuściłam. I teraz właśnie mi pisze, że przeprasza już mu przeszło jest OK. Jak mi ktoś powie, że babki marudzą bo mają @ lub są w ciąży to zabiję. Nikt nie przebije marudzących facetów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Britta tylko ja jestem z natury raczej spokojna. Często właśnie schodzę z drogi tylko ile tak można ?
W Tż często mnie wkurza, że on często mnie postrzega taką jaką byłam parę lat temu. Wtedy byłam dzieckiem i wolała bym, żeby liczyło się to co tu i teraz. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.