![]() |
#1411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Ogólnie jest tak, że recepta jest ważna miesiąć, a w przypadku antybiotyku 7 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Hej mam pytanko: od pół roku brałam Diane jednak lekarka zmieniła mi na yasminelle. Właśnie jestem w czasie 7dniowej przerwy i dostałam krwawienie. Pamiętam, że lekarka mówiła, że mam zacząć brać yasminelle tak jakbym pierwszy raz zaczynała w życiu brać tabletki- czyli w pierwszy dzień krwawienia czyli dzisiaj ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Mam kolejne pytanie dotyczące Harmonetu.
Biorę te tabletki od kilku miesięcy. Pod koniec grudnia, w celu przesunięcia okresu, nie zrobiłam 7-mio dniowej przerwy, tylko od razu zaczęłam przyjmować kolejne opakowanie. Na ulotce jest napisane, że w trakcie brania tego drugiego opakowania, może wystąpić krwawienie. Nie jest niestety napisane, jak długo może trwać. Ja dostałam to krwawienie w ubiegłą sobotę, a więc dzisiaj mija już ponad tydzień, a krwawienie nie ustąpiło. Nie jest ono obfite, jednak martwi mnie, że trwa tak długo. Czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie jest obfite to nie ma się czym martwić - tak u niektórych bywa przy łączeniu - a nie jest napisane ile może trwać, bo jest to zależne od organizmu - jeden zareaguje tak, a drugi inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
mam pytanie czy plastry sa dostepne bez recepty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
dziewczyny,
tabletki anty biorę ok 3 lat. przez pierwszy rok Yasmin, potem Microgynon 21. jakiś rok temu zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwą, @ zanikł i się okazało, że mam zespół policystycznych jajników. znów musiałam wrócić do tabsów. ale myślę o zmienie Microgynonu na coś nowszego. tak czy siak jestem skazana na tabsy, wiem, że będę miała w przyszłości problem z zajściem w ciążę ![]() i stąd moje pytanie, bo Micogynon przyjął mi się ok, ale to tabletki II generacji i do tego jednofazowe, więc najbardziej inwazyjne. mam rację?
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
_Emi_, ale ta I generacja jest chyba najbardziej inwazyjna?
znajomej siostra brała Microgynon b. długo, nie miała żadnych problemów hormonalnych czy zespołu PCO jak ja, a o dziecko musiała się starać aż roku.
#1423 |
Raczkowanie
|
przepraszam za pomyłkę
![]()
Zarezerwowany dla mnie. Pachnący tylko mną. Nie szuka innej. http://suwaczki.slub-wesele.pl/200808313538.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120602060120.html PS. zaczynam chudnąć! Jest: 53,5 kg Marzę o 48 kg ![]() Edytowane przez Niewierna Czas edycji: 2010-02-05 o 20:30 Powód: pomyliłam wątki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Przyczajenie
|
Czesc, mam pytanko, biore od kilku dni tabletki antykoncepcyjne, i mam takie male pytanko, czy trzeba miec wiecej ruchu podczas zazywania czy tez nie?? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Może nie tyle nie trzeba więcej ruchu, co nie można być kompletnie bezczynnym, bo może to prowadzić do zakrzepicy, dlatego osoby, które mają spędzić dłuższy czas w szpitalu bądź w jakiś sposób unieruchomione nie powinny brać tabletek
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
I ja mam pytanie,do bardziej obcykanych w temacie
![]() Od jakoś 4 lat biore tabletki i kilka razy je zmieniałam bo coś tam nie pasowało mi jednak i nigdy z tym nie było problemów. Teraz z Yasminelle przeszłam na Microgynon 21. Lekarz kazał mi wziąść 1 nową tabl. pierwszego dnia okresu. Czyli jak normalnie w ciągu tej 7 dniowej przerwy dostalam 5 dnia to i tak wziełam tą tabletkę. Jestem już na końcówce opakowania. Dopiero teraz zajrzałam do ulotki i wyczytałam,że przy zmianie z innych tabl. nie powinno się robić żadnej przerwy a po ost, tabl poprzednich tabsów powinnam na nast. dzien przyjąć Microgynon od razu. Teraz moje pytanie,bo się lekko wystraszyłam. Chyba lekarz wie co robił,każąc mi brać tabl, od 1dnia krwawienia ![]() Chodzę do niego od 4 lat i nie zawodził mnie do tej pory. Czy jest jakaś możliwość że jednak źle zaczełam przyjmowanie i będą tego konsekwencje? ;/
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
No patrz. Przeglądając kilkukrotnie ulotke nie zauwazyłam. Ale gapa. Niepotrzebnie sie zestresowałam
![]() Dzięki wielkie!
#1430 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny!?...czytam i czytam te watki i nic tylko słysze o tabletkach anty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zadomowienie
|
Wiesz nie to, żebym Cię obwiniała, czy coś w tym stylu, bo bardzo Ci współczuję, ale sama przyznałaś, że badałaś się rzadko. Gdybyś to robiła częściej, pewnie byś odstawiła pigułki i nie miałabyś teraz problemów. Badania są bardzo ważne. Jeśli lekarz nie interesuje się naszym zdrowiem, to należy go zmienić, albo samemu robić niektóre z nich i wyniki podsuwać mu pod nos.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
wiem wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Przyczajenie
|
antykoncepcja - 7 dni przerwy.
Witam ! Mam do Was pytanie.
W jaki sposób tabletki antykoncepcyjne zabezpieczają podczas 7 dniowej przerwy? Czy jest to zabezpieczenie takie samo jak podczas ich brania .. ? Do tej pory jakoś nie potrafiłam się przełamać bez stosowania innych zabezpieczeń podczas Ich niebrania. Ale jednak jest to dla mnie uciążliwe. Czy mogę Im zaufać ? ( Microgynon 21 - może ktoś wypowie się z doświadczenie .. ? ). Czekam na Wasze wiadomości. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Liczę na Was.
#1435 |
Zakorzenienie
|
Dot.: antykoncepcja - 7 dni przerwy.
Tak jesteś zabezpieczona .
![]()
#1436 |
Konto usunięte
|
Jesteś wtedy zabezpieczona tak samo jak podczas łykania tabletek. Pod warunkiem, że przerwa się nie przedłuży i 8 dnia weźmiesz kolejną tabletkę, wtedy owulacja nie ma prawa wystąpić. To wszystko jest w ulotce, nie umieścili tam tego ot tak sobie przecież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W trakcie przerwy jesteś chroniona, bo w organizmie nadal jest wystarczający poziom/stężenie hormonów, które Cię chroni. On jednak powoli spada i dlatego musisz po tej przerwie (8 dnia) zacząć kolejne opakowanie, by ten poziom wzrósł. Dlatego nie wolno wydłużać przerwy. Poziom będzie coraz niższy i może dojść do owulacji, a jako, że plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni, istnieje wtedy ryzyko ciąży (przy wydłużonej przerwie). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Skuteczność pigułek antykoncepcyjnych obejmuje zarówno okresy brania tabletek jak i przerwy pomiędzy opakowaniami( 7dni). Trzeba wiedzieć, że przerwy nie można przedłużać, a najniebezpieczniejsze błędy w dawkowaniu to właśnie te które mogą powodować wydłużenie przerwy – czyli na początku i końcu opakowania.
![]()
#1439 |
Przyczajenie
|
I właśnie czegoś takiego oczekiwałam.
Przecież żadna z Was nie musiała na to odpowiadać, skoro dla Was to głupie pytanie. A wszystkim, którym nie sprawiło problemu poświęcenie minuty i napisanie kilku słów - dziękuje. ![]()
#1440 |
Raczkowanie
|
Proszę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.