![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Cytat:
Martwi mnie to ulewanie.bo to nie jest takie ze tylko kropla kacikiem ust tylko wiecej...jak jutro tez tak bedzie to we wtorek pojde chyba dolekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII
Aleska ja po porodzie tez byłam w jakimś szoku, że jak mi małą na brzuch położyli to tylko japę rozdziawiłam, gały wytrzeszczyłam i tyle... dopiero położna wzięła moje ręce i mąż i jakoś ją objęłam
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
U nas pomaga układanie na boczku, na pupę rękę kładę i lekko ją bujam...
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-11-30 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Silesiana dzieki
![]() O której kapiecie dzieci? I na ile czasu przed piją mleko? Wymyslilam sobie ze może ona taka nerwowa i nie może zasnąć raz ze SPI przed kąpielą a dwa ze pije mleko i potem rozbudzona,niby chce mleko a poplakuje i sama nie wie czego chce..... Spróbuje jutro w razie jakby spala obudzić ja o 18 dac mleko i dopiero o 20 ja wykąpać,w międzyczasie smoczek w razie jakby głodna była no i mleko po kąpieli powinna wypić spokojniej to może szybciej zasnie.na starsza to był sposób i zqsypiala odrazu. Kurcze w dzień i w nocy nie ma problemu tylko po kapieli
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
My kapiemy ok.19.30-20, a mleko po kapieli. Przed kapaniem najczesciej spi, budzi sie i trzeba go troszke przetrzymac
![]()
![]() |
#1415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
My tez kapiemy w ok godz 19-20:30. Ale Mala po kapieli tak szybko nie zasypia... dostaje piers, wtedy ssie z 1h i potem dzemka polgodzinna,znow jedzenie i zasypia kolo polnocy,by kolo 2 wstacna amciu
![]()
![]() |
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
My ja kąpaliśmy 19-20 i po tym jedzonko, to się rozbudzał i nie spał do 23, i w ogóle marudny był.
Teraz kąpie o 17 i jedzonko i raz zaśnie ładnie i śpi do 21 ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ja nakarmilam ,spala 5 godzin
![]() Raz kapalam ja zaraz po obudzeniu bez mleka to darla się w nieboglosy ![]() Spróbuje mojego planu albo rzeczywiście wczesniej ja będę kąpać,jak to nie podziala ![]()
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladka ja karmie przed kąpielą, kąpiemy o 19.00, ubiorę ją, gaszę światło, zawijam w jej kocyk i karmię już w łóżku i ona ma odlot.... codziennie tak samo
![]() W ogóle to mój mąż ostatnio był na zgonie noworodka, bo właśnie spał w łóżku z mamą i tatą i mama go przygniotła... No i teraz wyobraźcie sobie, że jak idzie do pracy i mówię mu żeby się w dużym pokoju położył spać to on wstaje po kilkanascie razy i sprawdza czy ja jej nie przygniotłam... Wiem, że lepiej by było gdyby spała w łóżeczku, ale jej się tak dobrze śpi ze mną, że nie chcę żeby spała sama... chłopaki jak byli tacy mali to też ze mną spali tak do pół roczku, a póżniej normalnie w łóżeczku.. W ogóle to człowiek jest jedynym ssakiem, który "wyrzuca" swoje "młode" z legowiska ![]() Dobra, zmykam młoda kupsona walnęła, zjadła i śpi, a mi się w sumie spać nie chce ![]()
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki blagam Was. Ktora mi wypunktuje jak sobie radzic z nawalem pokarmu? ??
Cycki mi zaraz wybuchna. Panicznie boje sie zapalenia... My juz w domu ![]() ![]()
![]() |
#1421 |
Wtajemniczenie
|
Podawaj małej niech Ci ściąga, albo ściagaj sama, ale tylko do poczucia ulgi, kapucha na cycki, no i nie wiem co jeszcze... ja jak miałam nawał to przystawiałam małą, dwa dni i się unormowało.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kasia. no wlasnie ja przystawilam teraz. Myslalam ze bedzie jadla i jadla po takiej dlugiej przerwiea a ona bidna chyba nie umie sobie z iloscia poradzic. Wydaje mi sie ze kroviutko i juz nie chce.... boje sie tego odciagania ze za duzo spuszcze i sobie narobie jeszcze gorzej... eh
![]() ![]() Wczoraj wrocilisny. Wejscie bylo ok ale potem troszke klopotow na linii Jasiek reszta swiata.... licze ze jutro bedzie lepiej ![]() Wczoraj juz walnela zielona kupe.... mam nadz ze to jednorazowa wpadka.... ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ---------- Cieszylam sie ze wychodze ale przyznan ze w domu mnie to wszystko przerazilo... i pomyślałam ze chce wracac do szpitala.... ale tlumacze sobie ze musimy na nowo sie przyzwyczaić ogarnąć sytuacje i bedzie dobrze....
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-12-01 o 04:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Ela :hura: w domu najlepiej! Dacie rade i z Jasiem
![]() ![]() Na nawal!? Tak jakKasia pisala...albo Zuzie czesciej przystaw albo odciagnij sobie z trzy- cztery razy z piersi i za jakas chwile niedluga znow... ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Do Mam dokarmiajacych mm : ile razy rajecie mm i ile lacznie w ciagu dnia to jest ml? Bo ja ostatnio chyba na latwizne ide i w nocy dwa razy mm,a bylo raz...i reszta piersi, a teraz len jestem..
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
A my od 3 nie spimy. Mala daje popalic. Kurde mleko co nie xale 3 h i to nie 90 a 120 ( 120 ml wody i 4 lyzeczki proszku) a ja pol godziny mialam wstawac bo na 10,20 do jednego lekrza a potem ze soba. Muzze ogarnac papiery, siebie i mloda. A jak tak sie zachowuje to mam 40 minut zanim tz nie wyjdzie do pracy.bo potem to pewnie bedize sie tylko darla.
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
A nasz maluch spal od polnocy do 6
![]() Ela na nawal kapucha. Ja dzis mialam na noc i sobie zmienialam co jakis czas. Tylko kapucha z lodowki. A jak mala nie chce jesc to troche sciagnij i wtedy daj. Ja dalej walcze z moim zastojem. Mam nadz ze antybiotyk pomoze ![]()
![]() |
#1426 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() dziewczyny jak przestawić małą??codziennie od 20 do 00 nie śpi a w dzień nie ma ani jednej takiej długiej przerwy max2h nie śpi.. kurde przeglądam zeszyt w którym zapisywałam wzystko co połozna kazała załatwić z formalności i mam tak że akt urodzenia, potem pesel a jak będzie pesel to starostwo...i nie wiem o co kaman z tym starostwem się tam niby załatwia?? Czy ja coś ominęłam..bo przecież kartę w nfz się wyrabia w pracy zgłasza się do zusu no i to wszystko no nie?
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj internet mi nie działał i nie mogłam juź wieczorem poczytać. Ela ja bym małą jednak małą wybudzała na razie co 3 godz bo w szpitalu mówili że dziecko może spaść z wagk za bardzo i wtedy napewno cycki będą lżejsze. jak by mój tyle spał to też bym miała cycki pękające. jakby miala 3 -4 tyg to bym nie budziła ale taką kruszynkę tak. U nas z mm jest różnie bo to zależy jak wystarcza mu mój pokarm. Raczej dostaje wieczorem a w nocy moje, bo w nocy moim się najada. Wogóle w nocy krócej sie. Eclariss nie mam pojęcia co się w starostwie załatwia, bo ja nic nie załatwiałam.
![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Malutka sie caly czas prezy,steka i placze. Domyslam sie ze nie moze kupy zrobic. Ogolnie na dzien robi 3 i to nie duze i zastanawiam czego to wina
![]() |
#1429 |
Wtajemniczenie
|
Może mleka?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
A mnie boli jedna piers
![]() ![]() rano sciagnelam laktatorem bo boje sie sciskac ze pogorsze
![]() |
#1431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wstałam, Sara jeszcze śpi, idę pod prysznic i pranie powiesić.... No i dzień dobry 1 GRUDNIA ![]()
![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie juz sama nie wiem, na poczatku nie miala problemow przy tym mleku. tak gorzej jest od 3 dni
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Kasia jakie Ty masz grzeczne dziecko! Zazdroszcze,ze Sara taka spokojniutka;-)
Glowa mi peka, teoretycznie sie wyspalam, Mala spala po 2,5-3h wiec narzekac nie moge, a jednak ... ![]() Ano juz GRUDZIEN ! Czas leci, dzieci rosna, swieta sie zblizaja!
![]() |
![]() |
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Grudzien i u nas to snieg i mroz za oknem ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Aleska mialas chyba najlepszy porod ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kapiemy kolo 20 a zasypia roznie ale najdalej o 22, karmie troche przed kapaniem a potem juz po jedzeniu gasze swiatlo i karmie az zasnie. Ile warstw zakladacie na spacer jak jest mroz...?bo ja juz glupieje od tego, zimowe kombinezony sa na niego za duze i zakladam misiowy ale mam spiworek welniany w wozku to chyba wystarczy?? I jeszcze pytanie jak wyglada to usg bioderek? Trzeba calego malucha rozebrac? Czy jak? ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Moje dziecko konczy dzisiaj miesiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Dziś Staś został w domu, bo kaszle strasznie, teraz się nebulizuje, Lilcia się budzi, ja tak średnio wyspana, ale ujdzie. My też tak koło 19-20 kąpiemy, ale staram się ją pół godziny przed nakarmić, bo inaczej będzie się darła. Potem jeszcze dokarmiam. Zazwyczaj też już nie śpi do 23, ale mi to odpowiada, potem wszyscy idziemy spać razem. Eclariss, możesz próbować stopniowo po parę minut wcześniej wybudzać, żeby potem szybciej zasypiała Ela, spuszczaj troszkę pokarmu, tak żeby piersi nie bolały, nawał ustąpi z czasem, Jaś się przyzwyczai, spokojnie, a chodzi do przedszkola teraz? Keithlyn, ja z Rivanolu robiłam po pierwszym porodzie okłady i i le dało leżałam na ręczniku bez majtek i wietrzyłam To kiedy na odchowalnie idziemy???? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Tak, do usg bioderek trzeba dziecko rozebrać do golaska, bodziaka wystarczy do góry podsunąć, żeby był dostęp do bioderek, lekarz smaruje żelem i głowicą taką zwykłą (nie pamiętam, moze mniejszą trochę) jeździ po biodrach i ogląda, czy ok. Ja się urodziłam z dysplazją stawów biodrowych, jeden staw, to miałam całkiem nie wykształcony, musiałam przez pierwsze miesiące życia w takim metalowym aparacie lezeć, który mi ustawiał odpowiednio nogi i ładnie się wszystko naprawiło.
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co pod kombinezon? Ile warstw? Rekawiczki zakladacie na koncowki rekawow? czy zostawiacie raczki w za dlugich rekawkach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Zadzwonilam do położnej bo mam 38 gorączki i kazała kapusta obkladac,przyjedzie zobaczyć.
A mała miała rano zielone glutki w nosie ![]()
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
a u nas była po pierwszych nebulizacjach poprawa i chyba znowu gorzej. Nie spałysmy od 2 tyle kataru co troche w nosku miała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.