|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Hej
U mnie biało, bynajmniej nie z powodu śniegu, przymroziło wszystko. Inka fajnie że Wam noc minęła bez większych problemów i mała taka spokojna ![]() Też już mam wszystko gotowe, nie chciałam nic zostawiać na ostatnią chwilę,w poniedziałek jeszcze wózek wyprałam i już wszystko poskładałam, teraz to czekam na Gabrysia ![]() Agata napisz później jak po wizycie. |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Tak by na to wychodziło :-D
Ja dzisiaj śluz mam brązowy taki z krwią hmm pewnie kawałki czopa po wczorajszym dalej
|
#1413 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to prawda że nie wszystkim musi czop odejść przed porodem? |
||
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza heh tak myślałam więc wolałem uprzedzić pytania. Z tego co wiem to nie wszystkim właśnie odchodzi także nie ma reguły
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trusia.... Liczymy na to, że Julek jutro się wybierze I mnie też ciąża odpowiada, szczególnie jak na tym korzystam. Choć, przyznam, ze już mi ciężko z tą moją wagą i dokucza mi częste puchniecie rąk.
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Ringo możesz urodzić wcześniej :-P
Co tu taka cisza?
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Ja dopiero wstałam... W nocy nie mogę spać i rano nadrabiam
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Eee myślałam ze rodzisz
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry - ja dopiero wstałam
ale do późna nadrabiałam chirurgów ![]() Mi tam mój stan też bardzo odpowiada ale tak samo boję się wywoływania i chciałabym bardzo, żeby wszystko zaczęło się samo.
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się ze rodzisz!
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie moja ciąża tak do końca 8 miesiąca była całkiem fajna
Najbardziej chyba mnie denerwuje że wszystko staje się wyzwaniem (w sensie fizycznym) - właśnie wróciłam z lidla i banku i normalnie musiałam robić przystanki żeby wdreptać na drugie piętro...Sprzątanie a nawet prysznic i pielęgnacja to już mega wysiłek W sumie przedtem byłam aktywną osobą i ciężko mi się pogodzić z tym że pionuję się z kanapy jak 90-latka Do tego noce są paskudne - ciagle się budzę, nie mogę spać- zdecydowanie wolałabym wstawać do dziecka (przynajmniej jakiś sens by był) A jeszcze wszyscy mówią - wysypiaj się bo potem nie będzie czasu O i opuchlizna jeszcze - też pojawiła się ostatnio bo na sesji z poł. listopada wyglądam jeszcze w miarę a teraz jak patrzę na swoje stopy to się dziwię że buty wchodzą (jeszcze wchodzą ) Jedno dobre że dziecko zajmuje sporo miejsca i już nie mam takiego apetytu Niestety ten co został to głównie na niezdrowe rzeczy To ponarzekałam - czas na sprzątanie
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie żartuj
![]() Nie pojade ze skacowanym TŻ na porodówke
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Jojla, kocham Chirurgów, oglądam od początku!
Jutro pełnia, a w pełnię kobiety częściej rodzą
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jutro będzie się działo
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
No serio!
Cytat:
![]() To obstawiamy kto jutro! :-D ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ja idę na szmateks :-D
|
|
#1426 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
Jadę do przychodni jak wrócę to dam znać co załatwiłem i czy się w ogóle dostałam
Truska troszkę długo plamisz możliwe ze akcja Ci się dzisiaj rozwinie, bo nieraz tak jest ze lekarz badaniem lub masażem szyjki zapoczatkowuje poród Zobacz jak było z Bimbunia a tak poza tym dlaczego nie daje znaku życia?
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio też tak długo plamilam ale może może na ta pełnię obie urodzimy Też się właśnie martwię...
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że u bimbuni wszystko ok. Cieszy się swoim maluchem i nie ma dla nas czasu
![]() Moja śpioszka ![]()
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja po wizycie. Wyratowałam się przed szpitalem przez to moje ciśnienie. Jak miałam brać przy wysokim ciśnieniu dopegyt tak mam brać 4 razy dziennie i koniec. Gbs ujemne ale coś mi się przypałętało bo dostałam globulki No i znowu muszę zrobić próby wątrobowe Roksape jaka słodka. I te policzki
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
Mi poprzednio wody odeszły w czasie badania przy przyjęciu na porodówkę z 8 cm rozwarciem i skurczami co 3 minuty, a co do czopa to nie zauważyłam, żeby odchodził, ani nawet jakiejś większej ilości śluzu. Ani mi brzuch wtedy nie opadł, anie usta nie spuchły (a moa położna upiera się, że KAŻDA kobieta przed porodem ma "usta i nos Murzynki").
I rodziłam przy pełni księżyca ![]() Teraz czekam i nic nie wskazuje na to, że to już, ale patrząc na Bimbunie... |
|
|
|
#1432 |
|
Raczkowanie
|
Położna na urlopie jedynie co udało mi się umówić na wizytę w poniedziałek na 9.30 recepcjonistka doradziła żeby poskakać na piłce jeżeli taka mam to może się rozkręci
I jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to się nie martwić bo cała procedura z wywoływaniem zaczyna się gdy ciąża jest przenoszona o tydzień tak więc mam czas tak więc wracam do domu biorę się ostro za porządki zaczynam podskakiwac na piłce i będę się obserwować 🔭 czy nie robią mi się usta i 👃 jak u murzyna haha 😂
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Udanych zakupów
![]() Ja mam lenia i nie chce mi się wstać z łóżka a dobrze, by było mieszkanie ogarnąć choć trochę.Cytat:
Cytat:
Jaka śliczna pucusia
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też wciąż w dwupaku. Jestem juz tym zmęczona fizycznie i psychicznie
mam dosc ciąży
|
|
|
|
#1435 | |
|
Rozeznanie
|
Mi już wsyztsko pokończyło sie- nawet odcinki o poloznych w anglii ![]() Cytat:
Wlasnie w rossmanie jest stillsaft z czerwonych owoców- nie wiem tylko czy rowniez w pl ![]() Kurcze, wy chociaz macie jakies oznaki przedporodowe, a ja nic nie mam, zadnego sluzu czy skurczy- moze ja po prostu ich nie czuję ![]() Wczoraj spojrzalam na siebie w lustro nago i wieloryb normalnie. z góry brzuch nie wygłada az na taki duży A potem stanełam jeszcze na wagę i..... lepiej zebym już sie nie warzyłaJutro wybiorę sie do zentrum na weihnachtsmarkt na piechotę (ok 1 km w jedna strone)- może cos wtedy poczuję ![]() Cos TheN4ti sie nie odzywa- ciekawe co u niej
|
|
|
|
|
#1436 | ||||
|
Zadomowienie
|
Właśnie wstałam
coś ostatnio jak tż wyjdzie do pracy to dosypiam sobie i się budzę tak 10 - 11 Cytat:
nie jest źle bo lekkie wyprzedaże się zaczęły i chociaż trochę mogę oszczędzić ![]() Cytat:
teraz na sam koniec przypałętały się do mnie że tak to nazwę dupne problemy Cytat:
Cytat:
tak czytałam że nie każdemu odchodzi czop czy ody przed porodem niektórym właśnie w trakcie porodu.Agata powodzenia
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę mi smutno z tego powodu, ale już jej zapowiedziałam, że dziś do nas wraca.
|
|
#1438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzenie to fajny pomysł u mnie zdecydowanie pomaga czuję wtedy moją szyjkę aż za bardzo weihnachtsmarkt
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-05 o 12:00 |
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia to muszę się zaopatrzyć w zapas tych soczków
O i herbatek rossmanowych na karmienie...Co do wpływu weinachtsmarktów - w zeszły weekend z gośćmi z Polski schodziłam 4 + jedno muzeum+ impreza ... I jak widać dalej się turlam. Jedynym efektem był czerwony nos od mrozu i ból spojenia Za to wiem jak smakuje Kinderpunsch![]() Jutro pewnie znowu mamę na jeden zabiorę - jeśli to spojenie boli czy chodzę czy nie to już wolę chodzić ![]() Paulinkus nie żebym doradzała podróże w tym stanie Ale rodzić możesz w całej Unii i NFZ-owi nic do tego Sprawdzałam bo jeszcze w listopadzie byłam w PL i obywatele (tfu obywatelki Unii mogą rodzić gdzie zechcą Sama rozważałam jeszcze jedną wizytę w Polsce ale uznałam że za dużo się na przygotowywałam do porodu tutaj żeby ryzykować wyjazd. No i warunki mnie przekonują (na czele ze znieczuleniem na życzenie i pojedyńczymi salami )
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.nfz.gov.pl/new/?katnr=0&dzialnr=6&artnr=809
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-05 o 13:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

U mnie biało, bynajmniej nie z powodu śniegu, przymroziło wszystko. 

:p
teraz się tulimy bo straszna z niej pieszczotka
ostatnio nawet lepiej sypiam i rano jak Tz pójdzie do pracy to jeszcze się kładę na godzinke dwie i śpię :-D to prezent pewnie od Julka przedporodowy

Najbardziej chyba mnie denerwuje że wszystko staje się wyzwaniem (w sensie fizycznym) - właśnie wróciłam z lidla i banku i normalnie musiałam robić przystanki żeby wdreptać na drugie piętro...Sprzątanie a nawet prysznic i pielęgnacja to już mega wysiłek

No i znowu muszę zrobić próby wątrobowe