|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
konsternacja to straszne
współczuję samopoczucia Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cz.II Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staran
Cytat:
oj bedzie impreza Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Pachwiny mi dzis dokuczaja wr...
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do eksmisji to D.spal w sumie w lozeczku sam od 3 mies. Albo 4 ale z nami w jednym pokoju. To bylo tez wygodne. Wiesz w nocy jak cos sie dzialo to wyciagalam reke przez szczebelki i glaskalam i wlasciwie spalam a on sie od dotyku szybko uspokaja. A tera wedruje do drugiego pokoju i wisze na lozeku przysypiajac i z cierpnaca reka ![]() Co do przezyc po porodzie to przede wszystkim bardzo mi przykro ze takie mialas. Ja tez mialam srednie choc z innych powodow i dokladnie jest tak jak mowisz...czlowiek moze sluchac ludzi wokol a i tak wydaje mu sie ze nawala. To chyba kwestia hormonow ktore jednak szaleja po porodzie...i nie bez powodu nalezy obchodzic sie jak z jajkiem z takimi kobietami tuz po porodzie. Mam nadzieje ze z druga ciaza bedzie Ci latwiej...sama u siebie tez na to licze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Nom dlatego takimi bólami juz sie nie przyjmuje, wiem ze taki moj organizm i nic nie poradze
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Lezalam bo na poczatku mialam plamienia a pozniej caly czas twardy brzuch. Bralam mase lekow. Przytylam tylko 8 kg bo mialam cukrzyce ciazowa i musialam plinowac diety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny temat kp czy mm zawsze bedzie troche kontwersyjny
a przeciez zadna mama nie chce dla dziecka zle,kazda chce tego co najlepsze ja wszystkim powtarzam ze kp nie musi oznaczac poranionych brodawek,pogryzionych do krwi,bo ja pierworodka niczym nie hartująca cyckow tak nie mialam,ale no wlasnie ale mialam inne problemy z laktacja,bo prawda jest taka ze to jest czasem ciezkie,wystarczy ze maluszek ma kiepski odruch ssania i juz jest problem moja ssala mocno i co z tego jak nic mi nie lecialo,a potem te rady ze moje mleko zle,wiecie jak ona wypila butle mm i spala 3 h to ja ryczalam,ze faktycznie moje mleko jest do ![]() tez gdyby nie wsparcie meza,ze jesli chce to dam rade,bo chcialam i uparcie probowalam,co nie oznacza ze zawsze bylo kolorowo teraz np wiem ze wiele bledow popelnialam,ale nikt mi nie doradzal a w natloku wszystkich dobrych rad to myslalam ze oszaleje a wsparcia nie mialam,bo moja mama daleko byla,a ona nas kp a tesciowa swoich dzieci nie karmila bo nie udalo sie i ona mi ciagle mowila ze moze juz wystarczy tego kp nie ma co sie spinac bo potem sie i tak pojawiaja inne problemy,czym karmic jak karmic kiedy rozszerzac diete ![]() zwlaszcza co do jedzenia sloiczkowego,ale np moje dziecko zjadlo owoc ze sloiczka i ok a zjadlo taki sam owoc ze sklepu i cale wysypane bylo ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- konsternacja bardzo mi przykro ze mialas tak po porodzie,ja mialam dola ale przez sam ciezki porod,na mysl ze moge zajsc w druga ciaze od razu i urodzic plakalam,to jak mnie potraktowali w szpitalu pozostawilo traume po prostu,nic nie poradze na to,i najgorsze ze tylko maz mnie rozumial otoczenie wymagalo ze mam szybko dojsc do siebie ![]() jedno wiem,ze jak sie czlowiek z tego podniesie,odblokuje,no to same widzicie,zdecydowalam sie na drugie dziecko i chce wierzyc ze teraz porod bedzie bajka ![]() kochana a u Ciebie juz sam fakt ze w ciazy mialas ciezko ![]() ![]() a cos juz dzialacie?owu wrocila?bo jak dobrze pamietam mialas cykle bez owu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Dziewczyny
![]() jak to wspominam,to nie jest mi przyjemnie ale udalo mi sie pokonac te problemy ![]() ![]() Tamte emocje to na pewno wina hormonow. Mlebi- juz waze tyle co przed ciaza czyli 50 ale brzuch po cc jest jednak troche inny. Musze pocwiczyc troche ale srednio mi sie chce skoro juz sie mieszcze w ubrania sprzed ciazy... Buu- moja Mama tez nie karmila piersia i przez ten czas mi mowila,ze po co sie mecze,przeciez sie nie uda i juz. Bardziej mnie dolowala tym niz pomagala ale wiem,ze chciala abym inaczej spojrzala na ta sytuacje i przestala sie katowac. Nie chciala zle. Magi,tak,tak ja nie chce dla niego wysokiej poduszki. Ale jesli nie masz materialu to nie kupuj specjalnie dla mnie. Nie chce narazac Cie na koszty. Ja teraz wlasnie probuje przyzwyczaic Jasia do spania w lozeczku w tym samym pokoju ale mi nie idzie... Mam nadzieje,ze teraz unikniesz tych przykrosci,ktore mialas za pierwszym razem ![]() Buu- niby dzialamy ale nie mam jeszcze okresu. Ide na usg na poczatku lutego. Zobaczymy czy cos sie zmienilo od ostatniego usg w pazdzierniku. Wtedy endo bylo malutkie,nie zanosilo sie na powrot plodnosci. Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2015-01-05 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mialam przeboje z kp.jedni mowili karm ile chce i zawsze jak placze inni ze mam robic minimum 1.5h przerwy miedzy karmieniami. Z placzem mialam dylemat bo sporo os.mowilo ze oczywisxie po tygodniu czy dwoch juz sie wie dlaczego dziecko placze. Ja widocznie bylam jelop bo nie wiedzialam i to dlugo ( za to za najwiekszy mit uwazam ze tak male dziecko placzw bo ma mokro. W dobie pampersow to zadna z nas mam maj - czerwiec 2013 nie zauwazyla by dziecko plakalo z tego powodu) Z rozszerzaniem diety to tez myslalam ze odjade...generalnie dylematy i dylematy. Ale do przezycia tylko nie wolno sluchac tego co "wlasciwe" tylko trza sie kierowac swoimj odczuciami Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Konsternacja niemile doswiadczenia :-*
Ladne lozeczko Mleb ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Mozna sobie zrobic dostawke do lozka np.
#1424 |
Zakorzenienie
|
Poduszki wyglądają tak
20150105_182443.jpg 20150105_182453.jpg Zdjęcia robione z lampą i bez. Robiłam z dostępnych materiałów, ale i tak obleczecie w poszewki więc powinno być ok. Więc w środe wysyłka: 2 do Sonii póki co 1 największa dla Konsternacji 1 dla Nowej ( poprosze o adres) Stwierdziłam, że do pokoju D. też uszyję ![]()
#1425 |
Zakorzenienie
|
Mag nie dostalas mojej wiad ?
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Skoro to moment wyznan to ja tez przyznam sie do czegos. Pod koniec ciazy spalam osobno z mezem, w innym pokoju, bo jak wiecie, nie mieszkam u siebie, a wersalka to dla mnie tragedia i noc nieprzespana. W szpitalu, po porodzie zlapal mnie baby blues. Tesknilam za mezem jak nigdy, a on byl tylko godzine dziennie u mnie. Przy szczepieniu dziecka plakalam jak bobr, bo juz mialam dosyc samotnosci i zlozylo to sie z placzem dziecka i przemozna checia jej ochrony przed bolem. Pani nenatolog, zlota kobieta, pocieszala mnie. Pomoglo. Do domu wrocilam, maz rownie malo czasu nam poswiecal, do momentu jak sie nie poplakalam przy tescowej, wtedy do niego dotarlo ja sie naprawde czuje. Dodatkowo byl nawal pokarmu -uwierzcie mi, to tez problem, zwlaszcza kiedy jest niedoopanowania, i bol calej klatki. Na szczescie, wrocil moj dawny maz i mnie tez hormony nieco sie uspokoily.
Co do kp, tragedia jes brak, ale z drugiej strony napisze, ze tragedia jest nadmiar, kiedy w jednym dniu biust rosnie z rozmiaru b na d-e, kiedy boli cala klatka i biust, kiedy masz pelne, nabrzmiale piersi, a twoje dziecko juz nie da rady ich oproznic, bo nie ma miejsca. Kiedy normalnie nabrzmiale piersi same uwalniaja pokarm, a tu sie nic nie leje. Laktator, odciskanie, przystawianie jak najczesciej to bledne kolo. Ty przystawiasz do piersi, dziecko ssa i opronia ci piers, przystawiasz tez do drugiej, zeby choc troche oproznilo i zeby przyenoslo choc chwilowa ulge.Karmisz druga piersia, a tu w ciagu minuty pierwsza piers napelnia sie do granic mozliwosci. Dramat. Bogu dziekuje, ze cierpialam tylko 5 dni, bo taki maraton trwac moze nawet dwa tygodnie. W szczycie nawalu ma sie ochote na amputacje, bo ak bola piersi. O poranionych brodawkach i zerwanym sutku juz nie wspomne. Dramat. Przystawia sie dziecko do takiej brodawki i z bolu czlowiek o malo sie nie posika. Ale dziewczyny, dla swojego dziecka matka moze nawet sobie noge odgrysc jesli zajdzie taka potrzeba. I wszystkie jestesmy na to dowodem. Czy bedziemy karmic mm czy piersia zawsz dla swojego dziecka poswiecimy wszystko, by tylko bylo zdrowe i mialo jak najlepsze rzeczy. To poswiecenie i wlaka czynia nas matkami, a karmienie to tylko kropla w morzu potrzeb dziecka. Sama myslalam mimo posiadania jakze wielkich pokladow mleka czy nie podac mm, zeby dzieka nie meczyc i siebie tez, ale stwierdzilam, ze to by byla zbrodnia miec, a nie dac. Co innego nie miec takiej mozliwosci. Kibicuje mamom i maluszkom, ktore sa na mm. Nie zlamucie sie, bo naprawde robicie szystko by wasze dzieciaczki mialy to co najlepsze i pamietajcie, jestescie wielkie, bo jestescie MATKA, a to tylko dla odwaznych ![]()
09.12.09r. ![]() 12.05.2012r. ![]() 11.04.2014r. II ![]() Kopniaczki 19/40 ![]() 12.12.14r. <3N<3 ![]() Edytowane przez Ringo6 Czas edycji: 2015-01-05 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczynilam swoje zakupy na gemini: 1 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 2,95 8% 3,19 2 6,38 2 BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 4,71 8% 5,09 1 5,09 3 Pieluszki PAMPERS, NewBaby, Newborn 1, 2-5 kg, 43 sztuki 21,19 8% 22,89 1 22,89 4 HIPP Baby mleczko do ciała pielęgnacyjne 350ml 15,44 23% 18,99 1 18,99 5 HIPP Herbatka z kopru włoskiego BIO, od 1 tygodnia, 20 saszetek 10,08 8% 10,89 1 10,89 6 HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml 12,51 23% 15,39 1 15,39 7 HIPP Żel do mycia ciała i włosów 400 ml 17,80 23% 21,89 1 21,89 8 LINOMAG, maść, 30g 4,90 8% 5,29 3 15,87 9 NIVEA BABY kojący krem przeciw odparzeniom 100ml 10,80 23% 13,29 1 13,29 10 DISNEMAR, woda morska w aerozolu do nosa dla dzieci, 25ml 12,68 8% 13,69 1 13,69 11 UNIMER Baby, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml 11,29 8% 12,19 1 12,19 12 FRIDA Aspirator do nosa 18,32 8% 19,79 1 19,79 13 CANPOL szczotka miękka + grzebień 2/417 4,46 23% 5,49 1 5,49 14 BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar M 2 sztuki 5,60 23% 6,89 2 13,78 15 Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk 3,88 8% 4,19 3 12,57 16 Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk 6,84 8% 7,39 1 7,39 17 BIAŁY JELEŃ, Hipoalergiczne mydło naturalne w kostce, 150g 3,16 23% 3,89 1 3,89 18 Podkład higieniczny BELLA BABY HAPPY 60x90cm 10 sztuk 20,36 8% 21,99 1 21,99 19 HIPP Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała 75ml 9,26 23% 11,39 1 11,39 20 VitaDerol Baby, dla dzieci od pierwszych dni życia, 30 kapsułek twist-off 3,88 8% 4,19 2 8,38 21 Paracetamol Hasco, zawiesina doustna, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 120mg/5ml, 150g 4,81 8% 5,19 1 5,19 i juz w tym mcu koniec, bo kasy brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zakorzenienie
|
Niestety nie :/
Cytat:
To tak samo jak z mjtem ciazy ze jest to cudowny okres, stan blogoslawiony...a wiele z nas wie ile nerwow i stresow w xiazy sie przezywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Sonia ile wydalas?
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Ringo
![]() Sonia ja tez.ostatnio. zrobilam zakupy ale na all ☠☠☠☠☠☠☠ek i 250 zl poszlo |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhe ![]() no ja w tym mcu zamowilam tez butle, torbe do wozka i kocyki i po prostu 600zl poszlo.. nie mamy juz kasy ..w ogole za duzo wydalam - tyle az nie mamy na wyprawke miesiecznie wiec musimy sobie jakos teraz poradzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Naprawde maaasakra
![]()
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
A odnośnie dzieci i stresu to dziś podczas kąpieli mój synek postanowił ściągnąć sobie do wanienki moje pudełeczko z olejami do włosów z parapetu. Spadło a ja patrze a w wodzie robi się plama oleju. Byłam przekonana, że któraś butla jest niedokręcona, no ale postanowiłam wyciągnąć. Na szczeście Daro stał cały czas w tym czasie w jednym miejscu a pierwsza butla którą wyciągnęłam okazała się zbita, więc migiem go wyciągaliśmy by się nie przeciął nigdzie...
#1436 |
Zakorzenienie
|
Magi ale sie najedliscie strachu dobrze ze nie wdepnal w to szklo bo by sie narobilo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Daro.ciekawy swiata dobrze ze nic sie nie stalo.
Mi zostaly jeszcze butelki i pare innych rzeczy szpitalnych no i wozek |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Magiusa- śliczne poduszki
![]() I masz rację, bycie Mamą to cięgłe dylematy i rozterki... ![]() Ringo- hormony po porodzie to szaleństwo. Ja nawału nie miałam chyba. Nawału to ja dostałam dopiero w 6 tygodniu. Może dopiero wtedy mi sie laktacja rozkręciła bo w piwerwszych tygodniach życia Jasia, póki jeszcze nie ssał piersi to ja przez dobę ściągałam ok 400 ml mleka. Czyli strasznie mało.... Dobrze, że Twój mąż się zreflektował i wszystko się ułożyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Mag a teraz ?
Oj dobrze, ze nic sie Daro nie stalo. Sonia omg. Poszlo kasy... No wydatki i wydatki. Ringo dobrze piszesz. Wspolczuje nawalu bo jak np Maja dlugo bie jadla to cyce bolaly. Maja usnela po cycusiu. Musze jej lapki zablokowac i powoli sie tez poloze chyba bo tz pracuje
#1440 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, wybaczcie, że tylko was czytam, bez udzielania się, ale nie daje rady. Sił brakuje.
Dziś dopiero pół godziny temu usiadłam i juz się chyba nie podniose ![]() A najgorsze, że nocki u nas ostatnio też kiepskie ![]() Czekam na lepsze czasy i z utęsknieniem wyglądam wiosny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.