|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wg Was zarobki 2,5 tysiąca miesięcznie to dużo czy mało ?
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- No to juz wychodzi więcej dwa razy xD |
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Konto usunięte
|
a to nie czytałam xD
zatrzymalam sie na tym ze zakonna to smarkula xD zakonna ty kłamczuszku xD |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nawet moja mama, wykonując najbardziej niewdzięczny ze wszystkich zawodów świata, z ponad dwudziestoletnim doswiadczeniem zarabia więcej. 2500 to chyba raczej początkujący, po 20 latach to faktycznie słabo... |
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Konto usunięte
|
czy ja wiem? znam wiele osób które w tym wieku zarabiaja nawet mniej. w mojej rodzinie takze, wiec to nei jest takie znowu niemozliwe ;p mowie tak ooo sobie.
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ambitna bestia No dobra, ale są po studiach? Bo tak jakby odruchowo zawezylam do magistrów. Ze można zarabiać mniej na taśmie to ja wiem. |
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jakbym miała tyle zarabiać całe życie to też bym się pochlastała. Na razie podobnie zarabiam ale wiadomo, że wolałabym więcej, zresztą to trochę tak, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jak sięma trochę więcej, to się chce jeszcze więcej. Kiedyś zarabiałam 1000 i wydawało mi się to spoko, a 2500 to była kupa kasy
Teraz te 2500 to już średnio, da się żyć, ale raczej z perspektywą wzrostu zarobków, a nie stania w miejscu.Ale np. moja teściowa zarabia nawet mniej, bo ona to chyba ma te 2500 ale brutto mniej więcej... Więc do ręki dostanie 1700 może? Tyle dobrego, że nie ma kredytu i mieszka w nie tak drogim mieście. |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1418 | ||
|
Konto usunięte
|
trochę przed 30.
Cytat:
![]() moda na lokalność i sezonowość to ciągle domena blogerów kulinarnych i hipsterów z warszawy niestety... zresztą patrząc na ceny to raczej oczywiste. podam przykład mojej teściowej: uważa, że to, czego nauczyła się jeść 50 lat temu na wsi, kiedy pomagała rodzicom na roli i pracowała fizycznie jest najlepsze najzdrowsze i w ogóle gitez. ona, mąż i młody odżywiają się tak: najbardziej przetworzony chleb, wędliny z niesprawdzanym składem i grubo masła. drugiego nie jedzą, za to obiad dwudaniowy, tłusty, a później do wieczora najlepiej ciasto i wódeczka. mąż miał raka przewodu pokarmowego... i stwierdził, że nie zacznie jeść inaczej bo on tak jest wychowany i obecnie ledwo zipie natomiast my jesteśmy określani mianem "dziwadeł" hue hue, bo jemy takie dziwne rzeczy jak awokado, szpinak czy jarmuż. z zalecenia lekarza jesteśmy na razie na diecie bezglutenowej i to faktycznie jest droga impreza, bo odrzucasz najbardziej podstawowe i tanie rzeczy czyli mąkę, makarony, 95% chlebów. Cytat:
straszny jest ten wątek, straszny. |
||
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jak jeden dzień cały jadłam u TŻ to myślałam, że mi żołądek uszami wyjdzie po prostu.---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Do tradycyjnego, "dobrego" domowegi i "zdrowego " żarcia dodajcie jeszcze krokiety czyli: smażymy normalny naleśnik, wkładamy na niego homeopatyczną dawkę mięsa i jeszcze mniejszą warzyw, zawijamy, obtaczamy a jakże w bułce tartej ( z najtańszego chlebopodobnego tworu) i moczymy w jaku obsmażamy dobrze z każdej strony. Smacznego mamy domowy obiadek.
Lub taki lekki dla delikatnych żołądków makaron z twarożkiem, cukrem i dżemem. Albo zwyczajnie zupa zaciągnięta mąką i śmietaną. Taaa, tanie i zdrowe jedzenie |
|
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
Zapomniałaś dodać, że oczywiście zwykły, jasny makaron
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Może te polskie produkty to kasze i buraki i inne podobne? To owszem jest tanie ale trzeba do tego dodać mięso czy jajka. a te produkty jak mają być dobrej jakości t są drogie
|
|
#1423 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51091761]O matko, jakbym o żywieniu TŻ słyszała, w głowie mi się normalnie nie mieści, że go przez ponad dwadzieścia lat życia futrowano czymś takim
Ja jak jeden dzień cały jadłam u TŻ to myślałam, że mi żołądek uszami wyjdzie po prostu.Ja mam może nietypowe pytanie tak off-topowo - z czym ten jarmuż i awokado? Albo w jakiej postaci? Bo ja obydwóch próbowałam, bo zdrowo i trzeba i chcę, ale normalnie nie byłam w stanie tego samego przełknąć, szczególnie bezsmakowego awokado, które smakowało i pachniało jak mój olej do twarzy [/QUOTE]jarmuż, szpinak i pietruszkę blenduję ze szklanką wody, odcedzam żeby nie było paprochów i taki zielony sok można wymieszać pół na pół z sokiem jabłkowym (najlepiej klarownym) albo pół na pół z sokiem i wodą do tego jeszcze trochę soku z cytryny i można pić, TŻ wciąga aż miło. a awokado jem z pieprzem i solą czosnkową solo, takie jest dobre inna opcja to zrobić z niego guacamole albo nutellę (dodajesz banana, kapkę miodu i kakao i wychodzi dobre całkiem) Cytat:
ja mam w pracy stołówkę i jestem jedną z 10 osób która przynosi swoje jedzenie i odgrzewa (a jest nas tam z 200 pewnie)... bo kotleciki, bitki, frykadelki i sałatki z górą majonezu takie zdrowe ![]() Cytat:
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2015-04-19 o 09:17 |
||
|
|
|
|
#1424 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No bitki to ja bym zjadła.
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51091761]
Ja mam może nietypowe pytanie tak off-topowo - z czym ten jarmuż i awokado? Albo w jakiej postaci? Bo ja obydwóch próbowałam, bo zdrowo i trzeba i chcę, ale normalnie nie byłam w stanie tego samego przełknąć, szczególnie bezsmakowego awokado, które smakowało i pachniało jak mój olej do twarzy [/QUOTE]Tzn ze Twoje awokado bylo niedojrzale |
|
|
|
|
#1426 |
|
Konto usunięte
|
Nutella z awokado, to jest myśl
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A jakie w smaku jest 'dojrzałe' w takim razie? Ech, to podobnie jak z granatami, które są często gęsto suche w środku, z zewnątrz się nie rozpozna, a to na tyle drogie rzeczy, że żal by mi było na pięć razy raz tylko kupić dobre... |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam może nietypowe pytanie tak off-topowo - z czym ten jarmuż i awokado? Albo w jakiej postaci? Bo ja obydwóch próbowałam, bo zdrowo i trzeba i chcę, ale normalnie nie byłam w stanie tego samego przełknąć, szczególnie bezsmakowego awokado, które smakowało i pachniało jak mój olej do twarzy [/QUOTE]Jarmużu można użyć zamiast szpinaku i zrobić sos do makaronu, można zrobić czipsy z niego, pesto. Awokado lubię zamiast masła, ale tylko pod łososia. Poza tym i jarmuż, i awokado dodaje do koktajli: do tego woda, natka pietruszki i akurat dostępne owoce, trochę otrąb i siup
|
|
#1428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale chyba muszę zacząć, bo inaczej zejdę na raka przewodu pokarmowego ![]() Natomiast spróbuję czipsów i zastąpienia w sosie do makaronu na pewno. |
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51092223]Wszystko fajnie, tylko że nie mam w czym robić jakichkolwiek koktajli niestety i nie za bardzo za nimi przepadam szczerze mówiąc
Ale chyba muszę zacząć, bo inaczej zejdę na raka przewodu pokarmowego ![]() Natomiast spróbuję czipsów i zastąpienia w sosie do makaronu na pewno.[/QUOTE] Zainwestuj kiedyś w blender
|
|
#1430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51092436]No właśnie się boję, że czuć, a ja warzywnego soku nie jestem w stanie przełknąć
[/QUOTE]Nic nie czuć, ja bardzo lubię natka + banan + woda + kiwi. Pycha! |
|
|
|
|
#1432 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie tak samo, ale niektorzy maja po 2k, malo znam osób które dostają 3k po 40stce. Jak już to mechanicy okretowi. |
|
|
|
|
|
#1434 |
|
zawsze mam racje
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51092436]No właśnie się boję, że czuć, a ja warzywnego soku nie jestem w stanie przełknąć
[/QUOTE]Ja tez sie balam zielonych koktajli. Ale w tym szpinakowo-owocowym to naprawde nie czuc szpinaku Bo jakbym miala jesc np szpinak tak normalnie, to duzo wiekszy problem.
|
|
#1435 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale też już nie demonizujmy, jak ktoś sobie zje czasem te straszne krokiety obsmażane w bułce, to mu się nic nie stanie. Ta samo ta zupa zabielona śmietaną, ile tej śmietany tam idzie? Bo u mnie to jakoś łyżeczka na talerz, od łyżeczki śmietany też nic się nie stanie raczej.
A awokado nawet dojrzałe jest raczej bez smaku, u mnie się sprawdza najlepiej w sałatce z czymś dobrze doprawionym, np. kurczakiem na ostro, bo samo to jakoś niezbyt. |
|
|
|
|
#1436 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Uwielbiam krokiety
. Masz rację, że przesada w żadną stronę nie jest dobra.
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Nie demonizujemy jak ktoś zje CZASEM krokieta, czasem się obżeram czekoladą, lodami i piję alkohol, czasami. Nie na co dzień. to jest ta różnica.
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ale uznaje, ze skoro gesta kremowa warzywna zupa to moge doprawic po swojemu co innego takie typu kostka roslowowa+jeden ogorek kiszony na garnek zupy+smietana dziwi mnie, ze to komus moze smakowac
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2015-04-19 o 11:29 |
|
|
|
|
|
#1439 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ot, zwykły umiar, no ale tu jest tu, jakby żółty ser nie został rozdmuchany że to księżyc to by było święto lasu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To, że się jakoś tam przystosowaliśmy, to fajnie, ale ponoć wszystko ma jakieś swoje granice. ![]() Cytat:
Choć teraz za to z premedytacją mogą być stosowane tansze ale gorsze].Np. po 1 jeszcze stosunkowo nie tak dawno ludzkość przetrzebiały właśnie takie rozrywki jak zwykłe przeziębienia i wszelkie pierdoły a jeszcze na początku 20 wieku śmiem uważać o nowotworach nie wiedziano nawet 1/10 tego co teraz. Trudno tym samym porównywać pokolenia współczesne i te choćby sprzed 200 lat (powiedzmy, że od ok tych 150l at temu to intensywny rozwój przemysłu i co się z tym wiąże, wzrost toksyczności środowiska). Jeśli ktoś 110 lat temu umarł bo skaleczył się w palec i nabawił zakażenia to trudno wyrokować, czy na ziemniakach dożyłby 90tki bez raka dowolnej maści. No ale można jednak radośnie zakładać, że kartofelek nie nasączany wodą gruntową z metalami ciężkimi byl jednak lepsiejszy. ![]() A np. po 2 niestety jakoś tak dziwnie nie maleje zapotrzebowanie na organy do przeszczepu. Poczytaj sobie na ten temat, np. o problemie pobierania narządów od skazanców w niektórych krajach, skali zjawiska. Np po 3 cukier, wszędobylski cukier. Np. po 4 produkty produktopodobne. Reklamowanie czegoś jako zdrowe, choć super zdrowe niekoniecznie być musi (ochodząc od jedzenia, np. bieganie jest fajne, ale bieganie po betonowych podłożach zdaje się niszczy kolana). Itp. Co do pasożytów śmiem uważać, że mają się zupelnie nieźle, ludzie mogą nawet nie wiedzieć, że to mają, to nie jest ani takie super łatwe do wykrycia w badaniach ani nikt nikogo masowo na takie badania nie kieruje. Co do Ciebie Uniperfect, jeśli wierzysz, że pracownik na produkcji, mający 15 minut przerwy w czym musi załatwić siku/papierosa(bywa)/przerwę śniadaniową będzie za każdym razem gdy potrzebuje się podrapać po przysłowiowym tyłku latać myć ręce (w ogóle że ma taką potrzebę), podziwiam Twoje oddanie.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-04-19 o 12:28 |
||||
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam może nietypowe pytanie tak off-topowo - z czym ten jarmuż i awokado? Albo w jakiej postaci? Bo ja obydwóch próbowałam, bo zdrowo i trzeba i chcę, ale normalnie nie byłam w stanie tego samego przełknąć, szczególnie bezsmakowego awokado, które smakowało i pachniało jak mój olej do twarzy [/QUOTE]Salaty/kanapki/soki/koktajle bialkowe Salata z wczoraj, szpinak, jarmuz, romana, kielki, papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, buraki czerwone i kurczak z grilla, tu tez mozna awokado dodac Awokado do kanapek, np pasta z awokado, ogorek, kielki, pomidor i rzodkiewka ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
mi nawet juz czasem szkodzi. Jak zjem cos tak ciezkiego (krokiet czy kotlet cokolwiek smazone w bulce) to zle sie czuje. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Teraz te 2500 to już średnio, da się żyć, ale raczej z perspektywą wzrostu zarobków, a nie stania w miejscu.

Ja jak jeden dzień cały jadłam u TŻ to myślałam, że mi żołądek uszami wyjdzie po prostu.

Haters Gonna Hate