|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Lula80 ja miałam 0,72 przy min 0,70 a max 1,03.
Dalej biorę magnez 3x2 tabl. dziennie i powiem Ci że dzisiaj np. delikatnie mnie raz zabolał brzuch i jest dużo lepiej teraz. Jutro wybieram się na badanie i chcę sprawdzić jak magnez po 9 dniach brania tej dawki, czy coś się podwyższył. Lula80 jak w ogóle się czujesz? Bo ja dzisiaj fatalnie, niedobrze mi i już 2 razy wymiotowałam... nie wiem czy to już się zaczyna ta "sielanka" z wymiotami.. oby to tylko jednodniowe było bo cięzko jest funkcjonować... Jedzenie smakuje mi jak papierowe. Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-06-17 o 16:14 |
|
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ale mam stresa.. ta wczorajsza beta to taki szok..jutro powtarzam matko ale się boje bo nic mi nie jest, nic nie boli- z drugiej strony może to i za wcześnie na objawy..chyba się pochlastam
|
|
|
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
Magdzinska Bo ty miałaś przed Dr magnez przepisany? Bo nie pamiętam. A możesz mi napisać jak się nazywa? JA mam magleqb6max, w pracy mi dodawali do zestawów dla kobiet w ciąży 2 trymestr razem z witaminami vitamama więc na pewno bezpieczne.
Jezu jak ja ci zazdroszczę tych wymiotów, bo przynajmniej masz pewność że wszystko ok i maluszek się ładnie rozwija:P Ja spoko się czuje już dziś prawie w ogóle nie plamię ale to mam różnie, czasem mam takie delikatne skurcze w zasadzie takie napady bólu brzucha ale nie bardzo mocne ale zauważyłam, że to po jedzeniu jak więcej zjem taki ból jak przy okresie tylko lżejszy z jakieś 10 razy. Dziś miałam taką straszną ochotę na placka węgierskiego i mi kochany mąż pojechał i kupił:P Ja jadę w pt powtórzyć badania zrobię betę, progesteron i magnez. Wiesz że jak mamy powyżej 1200 bety to się podwaja wynik dopiero po 4 dniach, dobrze że to wyczytałam:P Mam nadzieję że maluszek sobie ładnie rośnie. Dalej mam to uczucie pełności w brzuchu zjem 2 kanapki i jestem napchana jak bym obiad 2 daniowy zjadła i cały czas sikam po prostu cały czas może sobie mocz zrobię tez czy nie mam jakiś bakterii. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- ona_ola Właśnie dobrze że Cie nie boli! Nic się nie stresuj proszę Cię będzie dobrze spokojnie, wiem że można zawału dostać bo wszystkie to przechodzimy przed każdym sprawdzaniem bety stres jest megaa ale dasz rade wytrzymasz jeszcze tylko 14,5 godziny
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
co 5 min zmieniam zdanie ..raz mowie ze to na pewno ciaza jak mnie cokolwiek piknie w brzuchu za chwile sobie wmawiam ze w lab na pewno się pomylili...przecież to jest straszne
|
|
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
ona_ola Kochana szansa że się pomylili to jakieś 1 na milion jeśli tak to graj w totka:P Na pewno jesteś w ciąży spokojnie, jeszcze za wcześnie na objawy na razie najważniejsze żeby ładnie beta urosła
|
#1416 |
|
Rozeznanie
|
Lula80 wcześniej nie brałam magnezu (ASMAG FORTE 34 mg jonów magnezu), dopiero pan Dr mi przepisał. Co do wymiotów to ja też się trochę uspokoiłam i już się nie denerwuję że może coś jest nie tak...
Ja miałam jutro jechać na usg do innego lekarza ale jednak poczekam na naszego Pana Dr i pójdę do niego, bo nie chce temu jutro tłumaczyć wszystko od początku... Ja jutro wybieram się na magnez, mocz. |
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
A mowilas mu ze cie brzuch boli albo ze masz skurcze brzucha czy po prostu zobaczyl na wynik i kazal ci brac? Ja sobie tez powtorze a bety juz nie robisz? Super ze wymiotujesz na pewno jest wszystko dobrze spokojnie doczekaz az dr wroci a dr mowil ze serce chyba dopiero koli 11 tyg wydsc no nie? Boshe ja jestem taka zestresowana ze sie cos stanie albo ze beszie pusty pecherzyk albo ze nie bedzie serduszko bic:-/ straszny to jest strrs to juz faktycznie lepiej nie wiedziec tylko nie dostac okresu zrobic usg i wtedy wszystko wiadomo a tu sie ciagle strrsuje ze bedzie cos nie tak zaraz zwlaszcza ze teraz najgorszy okres no nie byle by to tylko przetrzac:-/
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Mówiłam ale powiedział że to normalne. A wyczytałam w internecie że niski poziom magnezu powoduje skurcze i stąd może dojść do poronienia. Jak zobaczył jaki mam wynik magnezu to od razu powiedział że za niski i wypisał mi receptę. Mi powiedział że jak przyjadę 3 lipca to już powinno serduszko bić, a to będzie 8 tydz. A który Ty masz tydzień? Powiedział że bez sensu robić teraz już betę bo wszystko widać na usg. Ja ostatnio na usg miała: pęcherzyk ciążowy GS (czyli średnica pęcherzyka ciążowego) 6,5 mm z pęcherzykiem żółciowym, natomiast CRL ( długość długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka, a dokładnie do kości ogonowej 0,02 cm) więc chyba było już coś widać i pęcherzyk nie powinien być pusty? czy to CRL jeszcze nic nie oznacza?
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-06-17 o 18:33 |
|
|
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Zapytam sie go nastepnym razem o ten moj magnez ja mam dzis rowny 6 tydzien bo mialam miesiaczke 06.05 a jak do niego pojde to bedzie 7 tydzien i 2 dni ja sobie jeszcze powtorze bete zeby zobaczyc czy nie leci w dol bo ciegle mam te plamienia. E to u Ciebie juz bylo duzo widac to na pewno nie masz pustego bo jest maluszek mam nadzieje ze bedzie mu ladnie serduszko bilo a zobaczymy co u mojego lisica te ma do niego isc wczesniej niz my lisica a w ktorym wtedy bedziesz tyg? To nam napisze co widac
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam 6 maja ostatnią @
więc pewnie termin mamy jednakowy Ja będę równy tydzień po Tobie więc 8 tydz. - teraz musimy cierpliwie czekać
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-06-17 o 19:02 |
|
|
|
#1421 |
|
Raczkowanie
|
dzięki lula
oby to było to...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak bede na wizycie w przyszła srode to bedzie dokładnie 6t1d
Kurcze a ja mam znowu mega strach juz nie wiem co robic te moje plamienia od wczoraj wieczor sa o wiele większe nawet było troche krwi na papierze dzis rano słabo i teraz znowu wypływa to ze mnie strasznie ku... nie wiem co o tym myslec lecieć moze jutro do Barylowej albo co moze mi da na to cos ja pitooooole
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny byłam juz na pierwszej wizycie i dostałam z mężem mnostwo badań do zrobienia, po podliczeniu troche byłam w szoku
ale juz prawie wszystkie porobione teraz czekam na wyniki. Ale mam problem z jednymi badaniami (cytologia i wymazy )miałam zrobić po okresie ale przyplontało mi sie jakies zapalenie miałam jeszcze w domu globulki pimafucort wiec je zapodałam, ale teraz niewiem czy robic te badania czy przez to wszystko niebeda zafałszowane wyniki. Moze jednak poczekac a wyniki zrobic na kolejna wizyte? Doradzcie cos
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1425 |
|
Rozeznanie
|
Julia mi dr mowil ze przynajmniej tydzien trzeba odczekac od antybiotykoterapi. Lisica nic sie noe denerwuj chociaz doskonale wiem ze dobrze sie tylko tak mowi ja caky dzien lezalam juz sie cieszylam nie byli ani grama plamienia a tu nagle wstalam zrobic mezowi jedzenie i kichlam i zaczel mi leciec tez krew i takie maciupkie 2 skrzepki no i jakies 2 razy jak sieb podcieralam tez bylo czerweone... dlayego znowu leze w pt ta bete zrobic ja sie tez wykanczam przy tym plamieniu sie zastanawiam ilez to moze trwac i ciagle mam najgorsze mysli ciagle moze ty tez bete zrobbo co ci lekarka powie jak.nie wiadomo czy w usg cos zobaczy czy nie za wczesnie chocisz ty ten acard bierzesz to moze faktycznie podejdz do niej juz nie wiem co ci doradzic bo sama nie wiem.co mam robic jedynie beta mi ulge daje na pare dni:-/ chociaz teraz znowu mi sieniedobrze caly czss zamiast porannych mdlosci ja mam wieczorne
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-06-17 o 21:45 |
|
|
|
#1426 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas ok, mała szaleje, a ja znowu zaczynam się bać, że coś może pójść nie tak... strasznie mi brakuje dr-a Przybycienia, jakoś u niego w ciąży czułam się bezpiecznie... ja długo zażywałam pregnę, ale ostanio u koleżanki porównałam Vitaminer dla kobiet w ciąży z DHA i ma duuuuuużo lepszy skład, sprawdź sama, ja będę brała teraz tylko vitaminer, jedynie to dodatkowo kupuję jeszcze pregnę dha, żeby mieć więcej tych kwasów, bo vitaminer ma ich mało, ale to potrzeba dopiero w większej dawce od 3-go miesiąca ![]() Cytat:
ja wymiotowałam po 6 razy dziennie przez 2 miesiące, strasznie to wspominam... a jak zażywałam witaminy to leżałam plackiem przez 2h aby się przyjęły... ![]() Cytat:
Cytat:
musimy mysleć pozytywnie, niestety nie mamy wpływu na wiele rzeczy... Cytat:
![]() Cytat:
tu masz linka:http://www.cytolog.eu/ |
||||||
|
|
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny,ja robie dzis test znowu,wlasciwie to nie ma sensu,bo wynik jest oczywisty,no ale pospieszylam sie z tamtym,to teraz musze zrobic,dla formalności.Nie licze na cud.Moj bol jest ogromny,bo nie rozumiem dlaczego z dwóch silnych i pieknych zarodków ani jeden sie nie zagnieździł,no ale tego sie nie dowiem dlaczego...Najgorszym jest fakt,ze Maz prawdopodobnie nie zgodzi się na kolejne podejście i to stresuje mnie bardziej nz fakt,ze sie nie udalo za pierwszym razem,bo ja jestem gotowa do walki i nie boje sie juz samego,przygotowania,ani nic ale jak nie dostane zielonego swiatla od Męża,będzie bardzo,bardzo ciezko i nie wiem jak będę mogla z tym faktem zyc...Na razie Maz musi to przemyśleć,potrzebuje czasu.Ja we wtorek idę do Doktora,to dowiem sie co dalej ale czy będzie w ogole jakieś dalej?😞
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Kamila rozumiem jak bardzo Ci ciężko, bardzo bym chciała żeby Twój dzisiejszy wynik bety przywrócił Ci nadzieję. Trzymam kciuki.
GGI czekamy na Twój piękny wynik bety ![]() Miłego dnia
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila ja również trzymam kciuki aby dzisiejszy wynik przywrócił nadzieję jak to pięknie Madlene napisała.
GGI czekamy na Twój piękny wynik bety
|
|
#1430 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mamy grupowe badanie bety z wysokimi wynikami
|
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,dziekuję Wam bardzo za wsparcie ale ja naprawdę nie licze dzis na lepszy wynik,będzie jeszcze gorszy.To niemozliwe zeby w 7dpt byl taki niski i nagle skoczyl w 9 dpt,nie ma co sie ludzic i robic sobie nadzieje,trzeba sie z tym jak najszybciej pogodzic i nazbierać sil do dalszej walki,tyle,ze w moim przypadku ta walka jest nie tylko z natura ale i z Mężem, dlatego jest taka utrudniona😞On dalej uważa,ze będziemy mieć dzidziusia,tylko naturalnie,no,szok,skoro po prawie dwóch latach staran nie mamy,a ja mam prawie 42 lata to jasne ,poczekam sobie trzy lata na ciaze naturalna,do menopauzy...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was miała problem z wypadaniem włosów w ciąży? Czy można brać wtedy skrzyp?
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- No,niestety,ja Wam ta srednia znacznie zaniżę 😞
||
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
Kamila a maż już wynik dzisiejszej bety?
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam,nie bylam i mi sie nie spieszy,bo ten wynik,znam,pójdę za godzine zeby by z później,bardziej wiarygodny.I tak nie mam juz złudzeń.
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy 1. transfer w lutym (zarodek też był silny i ładny, wysokiej klasy), a 2. transfer w sierpniu, ale to była kwestia przeprowadzki kliniki, a później złych wyników badań i tak to się przyciągnęło. Natomiast za 2 razem zarodek miał robiony ah, bo był mrozony i trochę słabszy. |
|
|
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
witam Was wszystkie!!! Mam pytanie do dziewczyn które były na histeroskopii u dr. Gawlika. 26 maja miałam laparo w Dębicy i później doktor przy wypisie kazał się za 4-5 tygodni odezwać u umówić na histeroskopie. Tylko że ja nie zapytałam czy mam do niego dzwonić czy też wysłać smsa tak jak poprzednio gdy chodziło o laparo.
bardzo proszę o informacje czy Wy pisałyście smsa do dr. Gawlika czy po prostu do niego dzwoniłyście i się umawiałyście kiedy macie się zgłosić w szpitalu. Z góry dziękuję
|
|
|
|
#1438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ten nasz doktor chyba w sobie coś ma że wszystkie go tak lubią i mają zaufanie do niego, chciała bym dalej chodzić żeby prowadził ciążę ale się nie da. W 3 miesiącu ciąży wysłał mnie do Smidy ale jakoś mi nie spasowała poszłam do Solarza niby ok ale coś nie tak dziś byłam u Asztabskiego na połówkowym ale idę jeszcze raz do Janosza. Nie mam zaufania do tych lekarzy albo nie zbyt wykształceni albo sprzęt do usg marnej jakości, wizyty po parę minut ( dr. P też cały czas w biegu ale zawsze poświęcił czas pacjentce ) i cały czas się boję że coś przeoczą a tu jeszcze poród za 4 miesiące. Dziewczyny z Tarnowa do kogo Wy chodziłyście jak się udało.
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
magdalena111111 Czyli normalnie chodziłaś do Dr Przybycienia do 12 tyg tak? I Ci robił usg itd i potem co powiedział że on nie prowadzi starszych ciąż i Ci polecił innego lekarza? Właśnie się tu kiedy zastanawiałyśmy na forum do kiedy można chodzić do Dr i założył Ci normalnie kartę ciąży?
Ja słyszałam że u was w Tarnowie bardzo dobry jest Dr Czekański on przyjmuje też tam gdzie Dr Przybycien wcześniej na Witolda Rogoyskiego 34, a na NFZ przyjmuje w Brzesku w Bluemed Remedium. On jest Dr n.med i podobno specjalizuje sie w skomplikowanych ciążach koleżanka mi mówiła że jest bardzo dokładny i że dostał jakąś nagrodę że parę razy wykrył wady serca u płodów i dzięki temu zaraz po narodzinach mogli dziecko zoperować i przeżyło. On pracuje w szpitalu w Tuchowie podobno średnio miły, w zależności od dnia ale mega dokładny i podobno ma tez ten międzynarodowy certyfikat FMF i robi bardzo dobrze USG genetyczne. A reszty lekarzy nie znam niestety bo jestem z innych okolic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

Nic się nie stresuj proszę Cię będzie dobrze spokojnie, wiem że można zawału dostać bo wszystkie to przechodzimy przed każdym sprawdzaniem bety stres jest megaa ale dasz rade wytrzymasz jeszcze tylko 14,5 godziny

ja wymiotowałam po 6 razy dziennie przez 2 miesiące, strasznie to wspominam...