Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-16, 07:58   #1411
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Baset - sto lat ! Masz urodziny tego samego dnia co mój mąż

Moja okrucha wstała o 6.30 do 8 sobie pogadałyśmy, posiedziała w bujaku i dała mamie zrobić śniadanko I o 8 padła nyny w tym bujaczku.

BTW bujaczek to byl super udany zakup Mała ładnie w nim zasypia, lubi w nim siedzieć, jak jeszcze jej wibracje włączę to szaleństwo
Stary 2015-06-16, 08:02   #1412
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Spełnienia marzeń Baset!

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:05   #1413
maartussss
Zadomowienie

HEEEEEEEEEEEEEJ!!!
W końcu mam chwilę, żeby tu zajrzeć

Izunia może i lepiej, że go nie ma...

Baset jeszcze raz wszystkiego najnajnaj!!!

Nadzieja podziwiam ja bym chyba nie znalazła czasu na prasowanie, ani siły

Kasienka waga jeszcze na pewno ruszy nie martw się. A z przybieraniem Małej, to najważniejsze, że waga rośnie, a nie odwrotnie

Franio śpi. Dziś wyjątkowo dobra noc I jakoś teraz mu się też nie spieszy, żeby wstać, ale mam nadzieję, że wstanie niedługo bo dziś chcę się wybrać na pierwszy spacer O ile nie będzie padać, bo właśnie jakieś dziwne chmury się zbiegają

Wczoraj była położna. Zdjęła moje szwy i pogadałyśmy trochę, bardzo fajna babka Mały od czwartku (od wypisu ze szpitala) przybrał aż 400 g Staram się go karmić tylko cycem w dzień, ale na noc zazwyczaj cyc+mm, bo widzę, że się nie najada.

Poza tym z mężem mi się w ogóle nie układa. Nie wiem co się dzieje, ale wszystko jest do nie potrafimy się dogadać. Właściwie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy. Mąż próbuje coś zagadać, tylko, że on ma dziwny system.. Najpierw na mnie nawrzeszczy, powie masę okropnych rzeczy, a następnego dnia zachowuje się, jakby nic się nie stało. Nie ogarniam tego.
Jest mi smutno, że znowu wszystko się psuje. Ale przeżyję. Muszę.
Stary 2015-06-16, 08:09   #1414
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
A to u nas norma generalnie od 2 tygodni schemat jest taki, że
budzi się koło 15-16 i nie śpi do 21. W międzyczasie ma swoją aktywność, dwa karmienia, trochę płaczu i kąpiel (ale kąpiel codzienna jest dopiero od tygodnia) po kąpieli jest pierś, kołysanka, odkładam do łóżeczka i śpi do 1 w nocy.

męczące jest takie popołudnie, dlatego jak się da to jeszcze idziemy wtedy na spacer, ale Zo podczas spacerów nigdy nie śpi "czujny jak pies podwójny" tylko wrzeszczy jak jedziemy za wolno, albo za mało wybojów.

Moja nosiła do zeszłego tygodnia, ale pewnie jakbyśmy mieli to jeszcze by się nadały.
kurde ja mam wrażenie, ze Ty piszesz o moim dziecku! jest normalnie identycznie! rano i w południe śpi, a po południu ma w nosie.. jak najedzony i przebrany to poleży spokojnie ale też nie za długo..
wczoraj zasnął o 23!

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej

Ja zamówiłam sobie z hm taką http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0202069039.html

Fajnie, ja też dziś miałam spotkanie i to samo ćwiczyłam. Tylko, że moja gwiazda się rozpłakała Ale wymęczona była.

Jak się wiążecie? Kieszonkę?

Powodzenia

Bobotic podaję tak ja ulotce piszą, 3 krople przed karmieniem.

Zwykle moja mała odpada przy cycu, czasem potrzebuje wspomagania suszarką Kilka razy na rękach musiałam ją bujać. Ale widzę, że też jest z tych dzieci, które nie umieją się same wyciszyć

Moja córa w godz 12-20 spała dwa razy, raz 30min i potem 15minBidulka moja wymęczyła się strasznie. Nie zachowywała się, jakby ją coś bolało. Tylko jakaś taka rozdrażniona była.
oooo super ta sukienka! w niedzielę chyba podskoczę do jakiejś galerii i pomierzę..

Izunia, to już miesiąc? i szanowny pan w ogóle się nie interesuje?

Baset, wszystkiego najlepszego!!

u Nas też ciężka noc.. Maluch pospał od 23 do 1:30, później obudził się o 3:30 i zasnął po 5 jak TŻ położył go na swojej miękkiej poduszce
a w ogóle przebierałam go tej nocy 3 razy! a to się ulało, a to tak się zasikał, że pajac mokry. no masakra. dzisiaj będzie ciężki dzien.. chyba że panicz będzie odsypiał, bo na razie śpi..

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
HEEEEEEEEEEEEEJ!!!
W końcu mam chwilę, żeby tu zajrzeć

Izunia może i lepiej, że go nie ma...

Baset jeszcze raz wszystkiego najnajnaj!!!

Nadzieja podziwiam ja bym chyba nie znalazła czasu na prasowanie, ani siły

Kasienka waga jeszcze na pewno ruszy nie martw się. A z przybieraniem Małej, to najważniejsze, że waga rośnie, a nie odwrotnie

Franio śpi. Dziś wyjątkowo dobra noc I jakoś teraz mu się też nie spieszy, żeby wstać, ale mam nadzieję, że wstanie niedługo bo dziś chcę się wybrać na pierwszy spacer O ile nie będzie padać, bo właśnie jakieś dziwne chmury się zbiegają

Wczoraj była położna. Zdjęła moje szwy i pogadałyśmy trochę, bardzo fajna babka Mały od czwartku (od wypisu ze szpitala) przybrał aż 400 g Staram się go karmić tylko cycem w dzień, ale na noc zazwyczaj cyc+mm, bo widzę, że się nie najada.

Poza tym z mężem mi się w ogóle nie układa. Nie wiem co się dzieje, ale wszystko jest do nie potrafimy się dogadać. Właściwie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy. Mąż próbuje coś zagadać, tylko, że on ma dziwny system.. Najpierw na mnie nawrzeszczy, powie masę okropnych rzeczy, a następnego dnia zachowuje się, jakby nic się nie stało. Nie ogarniam tego.
ahhh faceci.. a pomaga Ci przy dzieciakach? jak Kubuś reaguje na Frania ?

kurde, ja tak myślę, że może Michaś w nocy tak słabo śpi bo się nie najada samym cycem? Po czym poznajecie, żeby dać mm?

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:11   #1415
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

dziękuje
stawiam tort bezowy na malinach

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:16   #1416
jagodowa07
Zadomowienie

Baset wszystkiego najlepszego! Dużo szczęścia i uśmiechów od Marianki

Nadzieja podziwiam za pomysł z prasowaniem, zawsze to parę groszy wpadnie ja to tego nie znoszę chociaż tetry prasuje.

Truskawka potwierdzam, że leżaczek to super sprawa Właśnie mój śpioch w nim śpi

A od rana od 6 chciał ze mną porozmawiać to ja przysypiałam a on coś przemawiał Za to nocka piękna z jedną pobudką Pomijając to że mieliśmy problemy z uśnięciem byłoby idealnie No i dziś bioderka! Jak wygląda to badanie? Malucha rozbiera się całkiem czy jak? Mam nadzieję że pójdzie to sprawnie i nie będzie koncertów
Stary 2015-06-16, 08:25   #1417
201606011622
Konto usunięte

U nas kładł go na bok i tylko pampersa trochę odpial z jednej strony, zbadał, potem z drugiej, całego dziecka nie kazał rozbierać. No ale musiałam trzymać małemu nóżki i ramie dość mocno jak leżał na boku
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:31   #1418
dorka607
Wtajemniczenie

Baset spelnienia marzen

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Jak bede pamietac tak o tabletkach jak do tej pory to mloda niedlugo sie doczeka rodzebstwa.jeszcze boegunke mam ja i mloda tez bo jak kupki parr dni nie robilo to dzis 5 razy i tak biegunkowo

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
A ile lekarz zalecil CI dodatkowa antykoncepcje? Na opak jest tydzien a ml mowil 2 tyg.

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
No właśnie sęk w tym ze ja ją dokarmiam. Chyba muszę zacząć dawać jej butlę regularnie co 3 godziny tyle ile chce a pierś dodatkowo kiedy będzie chciała.
Jak mnie to wku#@ia dziewczyny!!! Cyce jak donice, prawie do podłogi wiszą a nie dość że mleka mało to jeszcze gowno warte bo mi dziecko malo przybiera- choć doi niemal cały czas!! Aż mi się gotuje jak o tym myślę!! Wrrrrr

tez mam takie mysli... takie cycki a mleka malo. 2 razy na dobe musze mm dac
Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Wybilam się z rytmu, nie wiem co u was. Nad morzem zimno ale odpoczywamy. Paulinka bardzo grzeczna. Ciągle na świeżym powietrzu więc dużo śpi.
Milego wypoczynku
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:31   #1419
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Baset wszystkiego najlepszego! Zdrówka i wielu radości z macierzyństwa!

Mimi współczuję

Agnes jak się czujesz? Jak Mała?

Ola a jak pierś dziś?

Martuś no osłabia mnie ten Twój chłop
Stary 2015-06-16, 08:37   #1420
201606011622
Konto usunięte

Niby lepiej ale no dalej wieksza i do oporu nie schodzi pokarm: /
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:49   #1421
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Niby lepiej ale no dalej wieksza i do oporu nie schodzi pokarm: /

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 08:51   #1422
Izuniaa89
Zakorzenienie

Martus wspolczuje akcji z mezem
Santilia no tak miesiąc. . Od 5 dni juz nawet nie piszs "milego dnia".

Rozglądam się za praca. . Masakra. .
Stary 2015-06-16, 08:51   #1423
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Baset spelnienia marzen

A ile lekarz zalecil CI dodatkowa antykoncepcje? Na opak jest tydzien a ml mowil 2 tyg.

tez mam takie mysli... takie cycki a mleka malo. 2 razy na dobe musze mm dac

Milego wypoczynku
Tydzien czasu dodatkowa .ale u nas lamy sie nie zapowiadaja ja w szpitalu z mala zostaje
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Baset wszystkiego najlepszego! Zdrówka i wielu radości z macierzyństwa!

Mimi współczuję rzytul:

Agnes jak się czujesz? Jak Mała?

Ola a jak pierś dziś?

Martuś rzytul: no osłabia mnie ten Twój chłop
My w szpitalu ;(;(

Czemu nas to wszystko spotyka.juz na poczatku;(

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:52   #1424
TienShan
Zakorzenienie

Baset wszystkiego najlepszego kochana! Pociechy z córki i męża, spełnienia wszystkich marzeń

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 08:53   #1425
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość

co za grrr... palant.

moje dziecko ma znów marude,
pospała godzine i pisk, wzięłam na rece i cisza.
dałam jej espumisan, tak jak mówiłyście 3/4 dawki i bączki już idą.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-06-16, 09:00   #1426
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
No właśnie sęk w tym ze ja ją dokarmiam. Chyba muszę zacząć dawać jej butlę regularnie co 3 godziny tyle ile chce a pierś dodatkowo kiedy będzie chciała.
Jak mnie to wku#@ia dziewczyny!!! Cyce jak donice, prawie do podłogi wiszą a nie dość że mleka mało to jeszcze gowno warte bo mi dziecko malo przybiera- choć doi niemal cały czas!! Aż mi się gotuje jak o tym myślę!! Wrrrrr
nie zamartwiaj się na zapas, że mało przybiera. Przybieranie jest w pewnym stopniu osobnicze. Ja mam cyce jak Ty , a Karolina i Hela przybierały bardzo powoli, zawsze były w 3 centylu lub poniżej. Z H lekarz nas wysyłam do CZD, bo twierdził, że za mało przybiera, ale nas stamtąd pognali, bo stwierdzili, że dziecko tak ma.
Za to teraz Inga jest pulpetem i przybiera bardzo dużo. Musi to być też jakaś cecha indywidualna, bo laktacja u mnie przebiega jak poprzednio, dziecko je podobnie ilościowo, a jest duża i ciężka. a siostry były malutkie i chude.

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Wystawiłam właśnie ogłoszenie, że zajmę się prasowaniem... Chętnie sobie dorobie w domu jak mały śpi będzie na waciki o ile ktoś się zgłosi
podziwiam - ja to bym sama zapłaciła, żeby ktoś za mnie prasował ale że mi szkoda - to nie prasuję nic oprócz koszul

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
A ta sesję robi mi amatorka choć zdjęcia ma piękne ! I za 12 ujęć obrobionych płacę 150 zł. Dwa ujęcia gratis z okazji miesiąca dnia dziecka. Za każde kolejne zdjęcie które mam się spodoba i będziemy chcieli obrobić 10zł. Więc naprawdę super cena jak dla mnie.
dobra cena, jak sobie przypomnę te 560zł za sesję na szpitalnym łóżku, to mnie śmiech bierze.

Cytat:
Znowu kupa,karmie ja i czekam co sie stanie jak kupy nie bedzie to czekamy do godziny osmej do pediatry.jak znowu bedzie jedziemy do szoitala chociaz pewnie i tak tam trafimy.eh

zdrowia i nie martw się na zapas.

Cytat:
A jak u Was z kolejkami w szpitalu? Ja np szybciej bym skte do pediatry dostala.
Witamy się w miesiecznice. Od równego miesiaca nie widziałyśmy tatusia Ewy
nie rozpamiętuj kogoś, kto nie wart jest, żebyś w jego stronę spojrzała jesteś bardzo dzielna i szybciej znajdziesz fajnego faceta do życia i ojca dla Ewy niż się Tobie wydaje

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość

też masz pałer, wszystko się ułoży, z mężem też.

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
dziękuje
stawiam tort bezowy na malinach

spełnienia marzeń

ja właśnie robię pazury u stóp. Kurde jakoś muszę pedicure robić na raty. Wczoraj heblowałam skóry ( z kilogram ) i zrobiłam podkład, a dziś kolor, bo za jednym razem nie dało się - mi wszyscy przeszkadzają jak zaczynam A od porodu mam niepomalowane i czuję się jak goła

Pisałyście, że Wasze maluchy dużo sięśmieją, a Inga jest jakaś poważna śmieje się czasem do kogoś uroczo, ale nie rozdaje usmiechów na prawo i lewo - pewnie po mężu, bo on jest poważny z natury

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Tydzien czasu dodatkowa .ale u nas lamy sie nie zapowiadaja ja w szpitalu z mala zostaje

My w szpitalu ;(;(

dużo siły ja spędziłam z H jedną dobę w szpitalu jak miała 3 mies, bo zatruła się mm i tego stresu nie zapomnę do końca życia.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:03   #1427
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

[/COLOR]

dużo siły ja spędziłam z H jedną dobę w szpitalu jak miała 3 mies, bo zatruła się mm i tego stresu nie zapomnę do końca życia.
zatruła czyli?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-06-16, 09:25   #1428
Kinga_20
Zakorzenienie

Baset 100 lat!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:30   #1429
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
zatruła czyli?
ja ją karmiłam piersią, ale kupiliśmy puszkę mm, na wypadek mojej nieobecności i żeśmy ją otworzyli, żeby spróbować jak smakuje i stało dalej w szafce. minęło ze 2 miesiące i ja wybrałam się ze starszą na basen. Mała była nakarmiona, a dodatkowo w zamrażarce był mój pokarm. Ale mężowi nie chciało się rozmrażać i wpadł na pomysł, że jej da mm. Zjadła, bo była głodna. Po godzinie czy dwóch zaczęła wymiotować, ale bardzo mocno, chlustała co chwila wymiocinami, potem żółcią. Biegiem do lekarza nocnego i od razu do szpitala. Tam czekaliśmy w poczekalni, bo byli inni pacjenci, dopiero jak tam zaczęła haftować żółcią i była aż zielona na twarzy i zaczęła wywracać białka oczu to nas wzięli na oddział. Na początku nikt nie brał na serio opcji zatrucia, więc miała robione usg, rtg płuc, krew, mocz, laryngolog - cała noc bieganina w szpitalu, bo dziecko się lało przez ręce - aż bałam się najgorszego

Ale jak już wyrzygała wszystko, to zasnęła i obudziła się jak skowronek - zero objawów. badania niczego nie wykazały, dziecko ozdrowiało i nas wypuścili po południu. Bez diagnozy, ale przyjęto zatrucie jako pp wersję.

Wypieprzyłam to mleko i już nigdy więcej nie kupiłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 09:34   #1430
dorka607
Wtajemniczenie

Agnes zdrowka dla Was a jak mala? Dalej tyle kupek? A pojechalas na ip w nocy czy dzis do pediatry i on tak zdecydowal?

Stary 2015-06-16, 09:38   #1431
TienShan
Zakorzenienie

Sylwia czyli jednak trzeba pilnować terminów przy mm

Stary 2015-06-16, 09:38   #1432
dorka607
Wtajemniczenie

Sylwia o matko!

Stary 2015-06-16, 09:42   #1433
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Dziecko zaraża się pleśniawkami, na przykład ssąc zainfekowaną pierś lub
niedokładnie umyty smoczek. I podobno mogą pojawić się też po antybiotyku.
Ogólnie nie sa niebezpieczne, ale mogą sprawić dziecku ból i utrudnić jedzenie.
Dlatego wypada potraktować je środkami na pleśniawki. Nam pediatra zapisał żel który poprostu na specjalnej łyżeczce podawałam i dość szybko się z tym uporaliśmy
Jaki żel ?? Próbowałam oczyścić języczek tak jak pisałyście ale mała ani nie myśli o ssaniu tego palca tylko ryk

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:45   #1434
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ale masakra zeby az taka reakcja wystapila

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Tien zamowilam chustn LennyLamb skornokrzyzowa tkana z bambusem- myslisz ze to dobry wybor?

Stary 2015-06-16, 09:47   #1435
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Czy taki leżaczek za 80 zł z wysyłką warto ? Jak myślicie ?
Jest z wibracjami i melodyjką

Kasia

Wymiana

Edytowane przez SzaraaMyszka
Czas edycji: 2015-06-16 o 09:49
Stary 2015-06-16, 09:53   #1436
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
ono stało min miesiąc po terminie otwarcia, ale na to mąż nie wpadł. Co ciekawe jak wzięłam na palec przed wyrzuceniem, to nie było gorzkie czy śmierdzące. Ale bakterie się tam na bank namnożyły.

Do tej pory mam traumę, jak sobie przypomnę nas w poczekalni szpitala i moje malutkie dziecko wymiotujące żółcią na podłogę i wyglądające jakby umierało z tymi oczami wywróconymi i oczy pielęgniarki, która nas wcześniej opieprzyła, że mamy czekać w kolejce, bo są inne dzieci potrzebujące, jak popatrzyła na H , to biegiem lecieliśmy do lekarza.

Jak wróciłyśmy do domu, to ja zasnęłam w ubraniu na sofie, że nikt mnie nie mógł dobudzić - taki stres i cała noc na szpitalnym krześle.
Stary 2015-06-16, 09:56   #1437
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
ono stało min miesiąc po terminie otwarcia, ale na to mąż nie wpadł. Co ciekawe jak wzięłam na palec przed wyrzuceniem, to nie było gorzkie czy śmierdzące. Ale bakterie się tam na bank namnożyły.

Do tej pory mam traumę, jak sobie przypomnę nas w poczekalni szpitala i moje malutkie dziecko wymiotujące żółcią na podłogę i wyglądające jakby umierało z tymi oczami wywróconymi i oczy pielęgniarki, która nas wcześniej opieprzyła, że mamy czekać w kolejce, bo są inne dzieci potrzebujące, jak popatrzyła na H , to biegiem lecieliśmy do lekarza.

Jak wróciłyśmy do domu, to ja zasnęłam w ubraniu na sofie, że nikt mnie nie mógł dobudzić - taki stres i cała noc na szpitalnym krześle.

Ja sobie tego nawet nie umiem wyobrazić... i nigdy w życiu bym nie chciała czegoś takiego przeżyć
Teraz to trzeba na wszystko zwracać uwagę. Takie rzeczy jak mleko powinni dopilnować by było dobre a nie byle sprzedać ....

Kasia

Wymiana

Stary 2015-06-16, 10:03   #1438
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Tien zamowilam chustn LennyLamb skornokrzyzowa tkana z bambusem- myslisz ze to dobry wybor?
myślę, że tak choć bambus jest dość śliski więc moze się trudniej dociągać ale dasz radę

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Czy taki leżaczek za 80 zł z wysyłką warto ? Jak myślicie ?
Jest z wibracjami i melodyjką
tak, choć ja za taki z fp dałam 40zł
Cytat:

Straszne
Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Ja sobie tego nawet nie umiem wyobrazić... i nigdy w życiu bym nie chciała czegoś takiego przeżyć
Teraz to trzeba na wszystko zwracać uwagę. Takie rzeczy jak mleko powinni dopilnować by było dobre a nie byle sprzedać ....
ale ono było dobre tylko za długo stało u Sylwii otwarte

Stary 2015-06-16, 10:08   #1439
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:

tak, choć ja za taki z fp dałam 40zł
To znajdź mi taki też za 40 zł ja nie umiem znaleźć za takie małe pieniądze

Kasia

Wymiana

Stary 2015-06-16, 10:10   #1440
fistaszek24
Zakorzenienie

Witam.
Cytat:
dni?
mi lata uciekaja
stara się robię. jeszcze 3 lata i trzydziestka
.
Wszystkiego najlepszego.

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
wy mlode dupy jestecie!!!! co ja mam powiedziec we wrzesniu stuknie 33
Ja mam 32.

Cytat:

Co za qtas.

Cytat:

My w szpitalu ;(;(

.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości