Program Rodzina 500 plus - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 21:34   #1411
liselotta
lise-kotta

Dot.: Program Rodzina 500 plus

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Nie potrzebnie się dałam tym szlachcianka sprowokować.
tym szlachcianka?
a w sumie niepotrzebnie się dziwię
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:37   #1412
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Z tego co zauwazylam to kazda tu taką mądra, doświadczona, obeznana i wspaniale sobie radząca. Tylko szkoda ze większość z nich ukrywa swoją prawdziwą twarz, a jeszcze więcej ze swoimi problemami, ktorych sie wstydzi wpada tu na zalozonym nowym koncie bo jak ona moglaby sie ujawnić, że coś jest nie tak skoro ona taka doskonala
O sobie piszesz? A może nam zazdrościsz? Niektórzy inteligencję zastępują np. emotkami, jak widać.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:37   #1413
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Ale tu już nie chodzi o zaradność. Co pomoże 500 zl rodzinie 2+2 w której ojciec i matka zarabiają w okolicach minimalnej (trochę ponad)? Starczy na opiekunkę na tydzień, nie starczy na przedszkole nawet dla jednego. Ten program z rodziców którzy zarabiaja mało, ale chcą pracować i być uczciwymi robi frajerow. Więcej by im zostało w kieszeni gdyby zamiast 500 PLN mieli gwarancję dwóch darmowych miejsc w przedszkolu.
Po posłali 6 łatki do szkoły aby szybciej zaczęli pracować na emerytury. Pomimo że rodzice byli przeciwni. PiS to zmienił aby było tak jak rodzice chcieli. I zrobił się bałagan. W tym roku przez tą sytuację będzie mało miejsc. A patrzylas na kluby malucha?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:38   #1414
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Pozdrawiam wszystkich zwłaszcza Brajanow, Darjanow, Julki, Kubusiow i Amelki.
Pozdrawia stara panna bezdzietna, Amelka. Smutno mi, że moje imię jest traktowane na równi z Brajanem...
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:39   #1415
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Z tego co zauwazylam to kazda tu taką mądra, doświadczona, obeznana i wspaniale sobie radząca. Tylko szkoda ze większość z nich ukrywa swoją prawdziwą twarz, a jeszcze więcej ze swoimi problemami, ktorych sie wstydzi wpada tu na zalozonym nowym koncie bo jak ona moglaby sie ujawnić, że coś jest nie tak skoro ona taka doskonala
typowe. każda osoba, która się wypowiada tłumaczc mechanizmy ekonomiczne oraz społeczne, które stoją za programem rodzina 500 plus automatycznie jest uważana za starą pannę, której nic innego nie pozostało tylko zadzieranie nosa.
a może jednak warto byłoby się przyjrzeć temu, że pieniądze na ten program z nieba nie spadną i mimo że rodziny dostaną te 500zł, to równowartość tych 500zł zostanie im w rozmaity sposób zabrana (w podatkach, cenach żywnosci, opłatach bankowych etc.).

poprzedni rząd to nie że "nie chciał dać nic dziecieczkom!!!" tylko wiedział, że nie ma na to środków. realnie, nie ma. polska jest dalej na dorobku i na takie rozdawnictwo JESZCZE nie może sobie pozwolić.
Stary 2016-03-31, 21:39   #1416
201606270916
Konto usunięte

Przy okazji napisze Wam ze przy okazji przetargu na rozbudowę szkoły w wiosce w pobliżu miasta wojewódzkiego poroznawialam sobie z dyrektorka jak to funkcjonuje tam obecnie. Otóż dzieci muszą być dowozone przez rodziców do sąsiednich miejscowości (kolejne utrudnienie dla kogos kto pracuje) bo mimo szkoły pod nosem fizycznie nie ma w niej miejsca dla tylu klas. Taki mamy niż a oni chcą więcej dzieci. W przedszkolach jest jeszcze gorzej. 500 Pln na tenisa faktycznie takie wow gdy opiekunka czy przedszkole to kilka razy to 500. Dlatego ta pomoc jest głupia - i dlatego ze będzie można za to 500 coraz mniej nabyc bo wszystko podrozeje, zapewne z przedszkolami i tenisem włącznie a kasy na poprawę sytuacji z miejscami w przedszkolach nie będzie. Cieszenie się z takiej gotowki jest bardzo krotkowzroczne po prostu.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:39   #1417
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
tym szlachcianka?
a w sumie niepotrzebnie się dziwię
Ty z tych szlachta nie pracuje wiem wiem
Stary 2016-03-31, 21:40   #1418
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Ale tu już nie chodzi o zaradność. Co pomoże 500 zl rodzinie 2+2 w której ojciec i matka zarabiają w okolicach minimalnej (trochę ponad)? Starczy na opiekunkę na tydzień, nie starczy na przedszkole nawet dla jednego. Ten program z rodziców którzy zarabiaja mało, ale chcą pracować i być uczciwymi robi frajerow. Więcej by im zostało w kieszeni gdyby zamiast 500 PLN mieli gwarancję dwóch darmowych miejsc w przedszkolu.
Z tego co wiem, w 50 tysiecznym miescie (50 000 tys miesz) opłata za przedszkole wraz wyżywieniem wynosi przy 22 dniach roboczych po 8h dziennie: 199,50. Więc za dwoje wyszloby 400zł. Ja rozumiem, ze pewnie w wiekszych miastach jest drozej ale nie przesadzajmy nie kazdy mieszka w Warszawie czy Wrocławiu. Więc można by było coś pozytecznego z tym 500zł zrobić i pracować? Można, żeby tylko wystarczajaco miejsc bylo w przedszkolach.

Swoją droga dobry pomysł na biznes otworzyć przedszkole To sie zawsze przyda.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:41   #1419
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Pozdrawia stara panna bezdzietna, Amelka. Smutno mi, że moje imię jest traktowane na równi z Brajanem...
Ona nie rozumie o czym my piszemy i o co nam chodzi z tymi imionami
Bo zamiast Oliwier może być Olivier i może być tak po zagranicznemu
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:42   #1420
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
O sobie piszesz? A może nam zazdrościsz? Niektórzy inteligencję zastępują np. emotkami, jak widać.
Ojej, od tego one tu są
Jestes taka wspaniała
Stary 2016-03-31, 21:44   #1421
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Myślę,że każdy ma jakiś problem.Tylko wkurza mnie jak rodzina kilku osobowa prosi o pomoc bo tłuką się w małej kawalerce 5 dziecko z kolei w drodze.Czy oni nie wiedzą,że dziecko kosztuje?
Dlaczego mam takim osobą pomagać?Widzę u siebie w sklepie kto się mnoży i słyszałam różne opowiadania kto wyciągnie kasę po 500 zł więc sama widzisz
Stary 2016-03-31, 21:44   #1422
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
PiS wygrał wybory większością głosów. A każdy wiedział jaki mają program.
Ja nie muszę nigdzie wyjeżdżać bo tutaj bardzo dobrze mi się żyje. Nie mam na co narzekać. W przeciwieństwie do większości.
W programie nie wspominali o całkowitym zakazie aborcji, wstrzymaniu obrotu ziemią rolną, finansowaniu Rydzyka, a ministrem obrony narodowej miał być Gowin. To tak dla przypomnienia, bo prezentujesz szczególny dla wyborców PiS rodzaj pamięci wybiórczej. Zapamiętałaś pewnie pińcet złotych i brak obowiązku szkolnego dla sześciolatków.

Żyje Ci się bardzo dobrze. Mnie również. I dlatego żaden polityk nie skusi mnie ochłapem w postaci 5 stów, więc podejrzewam, że jednak mnie żyje się trochę lepiej od Ciebie. Już nie mówiąc o tym, jak będzie Ci się żyło za 10 lat.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:46   #1423
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Ona nie rozumie o czym my piszemy i o co nam chodzi z tymi imionami
Bo zamiast Oliwier może być Olivier i może być tak po zagranicznemu
Taka jesteś Bystra a nie wiesz od czego pochodzi imię Amelia. Ale w końcu nie jesteś w Stanach Zjednoczonych

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-04-01 o 01:10 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2016-03-31, 21:47   #1424
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Ty z tych szlachta nie pracuje wiem wiem
wow. naprawdę nic tylko przyklasnąć takiej ciętej ripoście.
mówi się "tym szlachciankOM" i akurat tak się składa, że pracuję od kilkunastu lat, także kulą w płot.
a jakbym miała dzieci, to na lekcje tenisa by mnie było spokojnie stać bez wyciągania ręki po cudzą kasę
Stary 2016-03-31, 21:47   #1425
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Po posłali 6 łatki do szkoły aby szybciej zaczęli pracować na emerytury. Pomimo że rodzice byli przeciwni. PiS to zmienił aby było tak jak rodzice chcieli. I zrobił się bałagan. W tym roku przez tą sytuację będzie mało miejsc. A patrzylas na kluby malucha?
Szczerze mówiąc nie jestem przeciwna posylaniu 6-latkow do szkół, widzę ze większy problem mają z tym rodzice niż dzieci po wielu takich dyskusjach (polecam wątek dziewczyny która miala rozterki czy wysłać dobrze uczace się dziecko do kolejnej klasy, bo pozostali rodzice swoje dzieci zostawiaja bo tak). Najwiekszym balaganem jest zmienianie wszystkiego wte i nazad byle zmienić a to się właśnie dzieje.

Nie mam dzieci więc szukać nie będę ale widzę po znajomych w pracy. Kumpel wcisnal syna tylko dzięki temu ze przyjaźni się z córką dyrektorki prywatnego przedszkola i niemało za to płaci. Inna dziewczyna czasem przychodzi z dzieckiem w wieku przedszkolnym do biura bo nie ma co z nim zrobić. Komedia.
Stary 2016-03-31, 21:47   #1426
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Myślę,że każdy ma jakiś problem.Tylko wkurza mnie jak rodzina kilku osobowa prosi o pomoc bo tłuką się w małej kawalerce 5 dziecko z kolei w drodze.Czy oni nie wiedzą,że dziecko kosztuje?
Dlaczego mam takim osobą pomagać?Widzę u siebie w sklepie kto się mnoży i słyszałam różne opowiadania kto wyciągnie kasę po 500 zł więc sama widzisz
Owszem, dzieci kosztuja. Jestem matka i wiem o tym. I zgadzam się poniekąd z Tobą. Ale są tez rozne sytuacje, w ktorych te pieniadze pomogly by i nie pisze tu o patologii ani co rok prorok
Stary 2016-03-31, 21:48   #1427
Ingrid80
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;58213056]A teraz nie dość, że nie ma więcej, to jeszcze zredukowane są te, co były.[/QUOTE]

Słyszałam wypowiedź minister edukacji że miejsc w przedszkolacg nie brakuje :-/ chyba w równoległej rzeczywistości...
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:48   #1428
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście nie wszyscy mają tak uwstecznione dzieci, żeby płakać nad "zmarnowanym dzieciństwem" sześciolatków w szkole.

Cytat:
W sumie spiralkę możnaby zafundować w geście społecznym.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:48   #1429
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
W programie nie wspominali o całkowitym zakazie aborcji, wstrzymaniu obrotu ziemią rolną, finansowaniu Rydzyka, a ministrem obrony narodowej miał być Gowin. To tak dla przypomnienia, bo prezentujesz szczególny dla wyborców PiS rodzaj pamięci wybiórczej. Zapamiętałaś pewnie pińcet złotych i brak obowiązku szkolnego dla sześciolatków.

Żyje Ci się bardzo dobrze. Mnie również. I dlatego żaden polityk nie skusi mnie ochłapem w postaci 5 stów, więc podejrzewam, że jednak mnie żyje się trochę lepiej od Ciebie. Już nie mówiąc o tym, jak będzie Ci się żyło za 10 lat.
Skąd Ty możesz wiedzieć jak będę żyć za 10 lat co Ty bredzisz. Jesteś wróżka?
Stary 2016-03-31, 21:49   #1430
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
wow. naprawdę nic tylko przyklasnąć takiej ciętej ripoście.

mówi się "tym szlachciankOM" i akurat tak się składa, że pracuję od kilkunastu lat, także kulą w płot.

a jakbym miała dzieci, to na lekcje tenisa by mnie było spokojnie stać bez wyciągania ręki po cudzą kasę

Weź nie ściemniaj bezrobotna, pryszczata stara panno. Gdzie twój kot?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:50   #1431
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Weź nie ściemniaj bezrobotna, pryszczata stara panno. Gdzie twój kot?
zdechł, nie mam dzieci, więc nie umiem się nikim zająć
Stary 2016-03-31, 21:50   #1432
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
zdechł, nie mam dzieci, więc nie umiem się nikim zająć

I nie będzie 500
Stary 2016-03-31, 21:51   #1433
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co mnie rozwala osoby takie jak Ty. Temat Ciebie nie dotyczy. Na pewno nigdy nie będzie dotyczył. A się udzielasz.
Wyborcy Pisu to jednak stan umysłu.
Stary 2016-03-31, 21:53   #1434
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Wyborcy Pisu to jednak stan umysłu.
Uważaj, żeby Ci jutro z rańca panowie nie weszli do mieszkania razem z drzwiami

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:54   #1435
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Owszem, dzieci kosztuja. Jestem matka i wiem o tym. I zgadzam się poniekąd z Tobą. Ale są tez rozne sytuacje, w ktorych te pieniadze pomogly by i nie pisze tu o patologii ani co rok prorok
Tak osobą starszym,oraz dla dzieci niepełnosprawnych.Reszta może iść do pracy zarobić i jak najbardziej jestem za polepszeniem miejsc w przedszkolach.Według mnie tylko osoby które na to stać powinny mieć dzieci.Tylko dlaczego bogaci nie mają ich wcale albo mają ich mało tego nie mogę pojąć?czy patologie nie stać na antykoncepcję a na dzieci stać?
Stary 2016-03-31, 21:55   #1436
dorris23
Pyskatka

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Na szczęście nie wszyscy mają tak uwstecznione dzieci, żeby płakać nad "zmarnowanym dzieciństwem" sześciolatków w szkole.

W sumie spiralkę możnaby zafundować w geście społecznym.
Byłby to dobry pomysł z ta spiralką. Bardzo ciężko znalezc gina, ktory zalozy ja w ramach nfz.
Stary 2016-03-31, 21:55   #1437
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co wiem, w 50 tysiecznym miescie (50 000 tys miesz) opłata za przedszkole wraz wyżywieniem wynosi przy 22 dniach roboczych po 8h dziennie: 199,50. Więc za dwoje wyszloby 400zł. Ja rozumiem, ze pewnie w wiekszych miastach jest drozej ale nie przesadzajmy nie kazdy mieszka w Warszawie czy Wrocławiu. Więc można by było coś pozytecznego z tym 500zł zrobić i pracować? Można, żeby tylko wystarczajaco miejsc bylo w przedszkolach.

Swoją droga dobry pomysł na biznes otworzyć przedszkole To sie zawsze przyda.
Pytanie czemu to ma być biznes, zamiast zapewnić to przez państwo tak samo jak szkoły
Stary 2016-03-31, 21:55   #1438
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Chyba dzieci i tego,że zostaniesz starą panną
Jest czego zazdrościć
Nie wiem, moja mama jest starą panną i całkiem dobrze się jej z tym żyje, nawet koleżanki jej zazdroszczą. Więc obalam

Cytat:
Z tym, że z tego programu nie skorzystają tylko patologiczne rodziny. Ale również rodziny, w których oboje pracują. Albo samotne matki z dziećmi. Normalni ludzie, którym sie nie przelewa ale uczciwie pracuja, placą podatki.
Osobiście bardzo blisko znam przypadek gdzie kobieta z trójką dzieci odeszła od tyrana, pijaka, nieroba jakim okazał się po czasie. Po prostu uciekła! On dzieci ma gdzieś, placic również nie zamierza i nie robi tego. Wypłacane alimenty ma z funduszu. Ona pracuje odkąd pamietam, juz jako nastolatka zarabiała bo miala chorą matkę. Płaci podatki cały czas. Teraz tez ciężko haruje w 3 pobliskich miejscowosciach biega do starszych ludzi i opiekuje sie nimi. Sprzata, kąpie,ubiera,przebiera,ro bi obiady. Jest ciężko.Ale jest bardzo zaradna. I nie żebym ją wybielała ale podziwiam ją bardzo. Sama wychowuje tą trójke (9,7,5 lat). Nazwiecie to patologią pewnie. Ale to jest bardzo kochajaca i opiekuncza mama, a to że tatus okazał się takich ch*** po tylu latach to nie jej wina. I uwazam że jej ta pomoc bardzo się przyda i sie należy.
Powtarzam to już do znudzenia, chyba sobie jakąś formułkę stworzę, żeby robić kopiuj wklej. Pomagać w szczególnych przypadkach niezawinionej biedy. A nie każdemu jak leci,tylko dlatego, że spłodził dziecko.

Cytat:
Szkoda tłumaczyć. Według każdego tutaj każdy jest patologia itd ona są najlepsze. Tutaj jest taki poziom wypowiedzi że nawet z imienia się śmieją. Mnie rodzice inaczej wychowali. Nie potrzebnie się dałam tym szlachcianka sprowokować.
Kto tutaj napisał, że każdy jest patologią? Cytat jakiś? Tak jak wyżej napisałam, pomagać ludziom można, ale mądrze. Wtedy ci potrzebujący rzeczywiście pomocy bardziej skorzystają.

Cytat:
Popieram w 100%
Takimi prawami się rządzi Internet tutaj każdy mądry a na żywo życiowa niedorajda z kompleksami.
Wytłumacz, dlaczego niedorajdą jest chociaż jedna z wypowiadających się osób. Chociaż 3 powody podaj. Bo na razie widzę, że z racji braku lepszych argumentów pozostaje ci obrażanie wszystkich jak leci.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 21:56   #1439
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Byłby to dobry pomysł z ta spiralką. Bardzo ciężko znalezc gina, ktory zalozy ja w ramach nfz.

No faktycznie, z pewnością łatwiej wychować i utrzymać dziecko przez przynajmniej 18 lat.
Stary 2016-03-31, 21:57   #1440
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Skąd Ty możesz wiedzieć jak będę żyć za 10 lat co Ty bredzisz. Jesteś wróżka?
"Ekonomia, głupcze".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości