Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 14:40   #1411
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Gratulacje !! Co to za praca? 😃
Bede pomagała obcokrajowcom zaklimatyzowac sie u nas . Czyli pomagać im otwierać konta w banku, szukac domów, rejestrować sie w urzędzie pracy, tłumaczyć u lekarza itd. Wszystkie formalności związane z przyjazdem do obcego kraju. Nie wiem jeszcze ile zarobię najpewniej bardzo mało zeby nie stracić ubezpieczenia socjalnego od Tz'a ale podobno bede miec auto służbowe.
Praca po znajomosci wiec nie ma sie nawet czym chwalić. Ale juz to robiłam wczesniej . I na pol etatu w sam raz dla mnie bo psy...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 14:48   #1412
Jeannee
Zakorzenienie

Aaaa 😝to praca fajna😃

Tez bym chciala pracowac na pol etatu. Biedny moj pies 😉

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Co daje to ubezpieczenie socjalne od tz? Dostajecie jakas kasę z tęgo tytułu?
Stary 2016-10-13, 15:55   #1413
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa 😝to praca fajna😃

Tez bym chciala pracowac na pol etatu. Biedny moj pies 😉

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Co daje to ubezpieczenie socjalne od tz? Dostajecie jakas kasę z tęgo tytułu?
Nie nic a nic...
Tyle tylko ze mam całe ubezpieczenie zdrowotne bezpłatne .
Niestety nie wiem co w przypadku IVF ...
Stary 2016-10-13, 16:49   #1414
LittleAssKicker
Rozeznanie

Dziękuje za gratki dla rodziców : tak wiedza ze sie staramy i kibicują nam ogolnie mamy dobry kontakt :p wow Karola no to super zawsze wyjdziesz z domu troszkę do ludzi i wgl fajnie tak pomagać jak tam noga ? Jeannee juz po pracy ?;*

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
23.10.2016 - 2kreseczki
LittleAssKicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 17:43   #1415
LitttleHope
Raczkowanie

Hejo. No nie bylo mnie dzis na watku a tu posty trzaskacie jak szalone😀 u Nas wieczor zapowiadal sie marnie poszlismy spac osobno, Tz z kocurem spal na kanapie w salonie, ale o 23 myslal, ze spie i sie zakradl sie do sypialni, przytulil i zasnelismy😝 a o 5 rano mnie wybalamucil przez sen, tak niby samo z siebie jak sie tlumaczyl, nie wiedzial jak to sie stalo 😂 a wiec zgoda u nas. No i dzien w miescie bo wieksze zakupy juz trzeba bylo zrobic wiec go zabralam co by nie meczyc sie dzwiganiem bo cos mi sie dzieje z pietami i musze jak najmiej chodzic ale za tydzien na skaner stop ide to sie dowiem co jest grane. Oczywiscie kosmetyczka zapomniala , ze dzisiaj bylysmy umowione;( ah te moje szczescie.. Dzis sobie pofolgowalam i zjadlam na miescie i sie mecze teraz . no ale troszke rzeczy na jesien kupilam wiec w sumie nie bylo tak trogicznie.
A gdzie pracuje? Heh no ja to mam fryzjera dyplom, jestem pol farmaceuta, no ale musze wkoncu wrocic na uczelnie bo zaluje , ze zarzucilam to a pracuje na dzien dzisiejszy calkiem od niedawna w firmie gdzie maz, tyle , ze ja w domu, przygotowuje cos co ciezko wytluaczyc co to jest bo to sie wklada w maszyne i sie wymienia bardzo czesto zaleznie od tego jaki polprodukt robia i wszystko przez to przechodzi barwniki, domieszki. Czyli bardziej taka praca dorywcza, ale troszkę zarobic na tym mozna. Maz jest tam kierownikiem zmiany na produkcji wlasnie. Mieszkam pod malym miastem to zbyt wielu mozliwosci niestety nie ma. Pomagam tez siostrze co ma swoj salon fryzjerski wiec chetnie po radze we wlosowych tematach
Kurcze juz o prezentach myslicie, to dopiero wyzwanie i tez cholera mam ten problem. Za to mnie wszyscy obdarowuja storczykami bo kwiaciara jestem.
Kicker, nie wiem jak Ci sie udalo ominac cytologie no ale spokojnie nic nie boli

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleAssKicker Pokaż wiadomość
Dziękuje za gratki dla rodziców : tak wiedza ze sie staramy i kibicują nam ogolnie mamy dobry kontakt wow Karola no to super zawsze wyjdziesz z domu troszkę do ludzi i wgl fajnie tak pomagać jak tam noga ? Jeannee juz po pracy ?;*

Kurcze widzisz. A ja nie umiem rodzicom wprost powiedziec, ze sie staramy tak konkretnie, wiedza tyle, ze mam problemy zdrowotne w tym temacie. Tescie sie chyba domyslilaja ale ogolnie sa bardzo dobrych charakterow i nie sa wscibsy nie wypytuja o nic. Przeciwienstwo moich rodzicow.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Co do rodzenstwa to niewiem czy dobrze miec czy lepiej nie miec. Mam az 4 rodzenstwa. Rodzilismy sie co 4 lata i wcale nie jestesmy jakos zwiazani ze soba. Najmlodszy brat lubi u mnie przebywac ale ma 12 lat to ja dla niego jak matka i czesto mi pilnuje synula. Bo tylko na niego moge liczyc. Siostre mam jedna mlodsza. Ogolnie kontakt dobry . ale np o sprawach osobistych nie rozmawiamy. Wiec relacje co najmniej dziwne. A znowu mamy kilku takich znajomych co sa od nas 10-15 lat starsi i sie bardzo dobrze kolegujemy i dogadujemy. Takze ciezko to zrozumiec. Moze ja po prostu z rodzina nie umiem tak otwarcie o wszystkim gadac😕

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 18:24   #1416
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Nie nic a nic...
Tyle tylko ze mam całe ubezpieczenie zdrowotne bezpłatne .
Niestety nie wiem co w przypadku IVF ...
Aha, nie znam się 😜
Co in vitro? U was jest refundowane? 😃😃

W ogole jest u was cos takiego jak 500+? 😁

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Dziękuje za gratki dla rodziców : tak wiedza ze sie staramy i kibicują nam ogolnie mamy dobry kontakt :p wow Karola no to super zawsze wyjdziesz z domu troszkę do ludzi i wgl fajnie tak pomagać jak tam noga ? Jeannee juz po pracy ?;*

No to dobrze, nie jesteście z tym sami 😃😘 wy ile juz po slubie z tz jestescie?

Tak kochana, juz po pracy. Zrobilam dwa obiady (zycie miesozercy z wegetarianka &#128514, wyszlam z psem, posprzatalam kuchnie, wzielam prysznic a teraz zamierzam do końca dnia odpoczywać 😃 i piwko sobie strzele, a co! 😀

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hejo. No nie bylo mnie dzis na watku a tu posty trzaskacie jak szalone😀 u Nas wieczor zapowiadal sie marnie poszlismy spac osobno, Tz z kocurem spal na kanapie w salonie, ale o 23 myslal, ze spie i sie zakradl sie do sypialni, przytulil i zasnelismy😝 a o 5 rano mnie wybalamucil przez sen, tak niby samo z siebie jak sie tlumaczyl, nie wiedzial jak to sie stalo 😂 a wiec zgoda u nas. No i dzien w miescie bo wieksze zakupy juz trzeba bylo zrobic wiec go zabralam co by nie meczyc sie dzwiganiem bo cos mi sie dzieje z pietami i musze jak najmiej chodzic ale za tydzien na skaner stop ide to sie dowiem co jest grane. Oczywiscie kosmetyczka zapomniala , ze dzisiaj bylysmy umowione;( ah te moje szczescie.. Dzis sobie pofolgowalam i zjadlam na miescie i sie mecze teraz . no ale troszke rzeczy na jesien kupilam wiec w sumie nie bylo tak trogicznie.
A gdzie pracuje? Heh no ja to mam fryzjera dyplom, jestem pol farmaceuta, no ale musze wkoncu wrocic na uczelnie bo zaluje , ze zarzucilam to a pracuje na dzien dzisiejszy calkiem od niedawna w firmie gdzie maz, tyle , ze ja w domu, przygotowuje cos co ciezko wytluaczyc co to jest bo to sie wklada w maszyne i sie wymienia bardzo czesto zaleznie od tego jaki polprodukt robia i wszystko przez to przechodzi barwniki, domieszki. Czyli bardziej taka praca dorywcza, ale troszkę zarobic na tym mozna. Maz jest tam kierownikiem zmiany na produkcji wlasnie. Mieszkam pod malym miastem to zbyt wielu mozliwosci niestety nie ma. Pomagam tez siostrze co ma swoj salon fryzjerski wiec chetnie po radze we wlosowych tematach
Kurcze juz o prezentach myslicie, to dopiero wyzwanie i tez cholera mam ten problem. Za to mnie wszyscy obdarowuja storczykami bo kwiaciara jestem.
Kicker, nie wiem jak Ci sie udalo ominac cytologie no ale spokojnie nic nie boli

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Kurcze widzisz. A ja nie umiem rodzicom wprost powiedziec, ze sie staramy tak konkretnie, wiedza tyle, ze mam problemy zdrowotne w tym temacie. Tescie sie chyba domyslilaja ale ogolnie sa bardzo dobrych charakterow i nie sa wscibsy nie wypytuja o nic. Przeciwienstwo moich rodzicow.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Co do rodzenstwa to niewiem czy dobrze miec czy lepiej nie miec. Mam az 4 rodzenstwa. Rodzilismy sie co 4 lata i wcale nie jestesmy jakos zwiazani ze soba. Najmlodszy brat lubi u mnie przebywac ale ma 12 lat to ja dla niego jak matka i czesto mi pilnuje synula. Bo tylko na niego moge liczyc. Siostre mam jedna mlodsza. Ogolnie kontakt dobry . ale np o sprawach osobistych nie rozmawiamy. Wiec relacje co najmniej dziwne. A znowu mamy kilku takich znajomych co sa od nas 10-15 lat starsi i sie bardzo dobrze kolegujemy i dogadujemy. Takze ciezko to zrozumiec. Moze ja po prostu z rodzina nie umiem tak otwarcie o wszystkim gadac😕

Noo wątek ostatnio pędzi 😃

To dobrze, ze juz z tz pogodzeni 😃 tak ma byc!😊

Chwal sie co dobrego jadłaś na mieście i co fajnego kupiłaś 😁

Tez bardzo lubię storczyki!

Co do włosów to pytanie do wszystkich jak zapuscic wlosy? 😭😔 od dziecka mialam cienkie i mało włosów .

Tak farbuję je na blond już 10 lat. Ale... Nie prostuje, jedwab, odżywka, olejek z keratyna, nie susze, nie używam lakieru do włosów ani żelu.
Włosy mam do zapięcia stanika i NIGDY NIE MIAŁAM DLUZSZYCH!!! 😭😥😞 help! Teraz się zawzięłam że zapuszczę i nie obcinalam końcówek od maja...

Spoko, ja tez mam relacje z rodziną raczej na dystans.
Stary 2016-10-13, 18:36   #1417
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, nie znam się 😜
Co in vitro? U was jest refundowane? 😃😃

W ogole jest u was cos takiego jak 500+? 😁

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

No to dobrze, nie jesteście z tym sami 😃😘 wy ile juz po slubie z tz jestescie?

Tak kochana, juz po pracy. Zrobilam dwa obiady (zycie miesozercy z wegetarianka &#128514, wyszlam z psem, posprzatalam kuchnie, wzielam prysznic a teraz zamierzam do końca dnia odpoczywać 😃 i piwko sobie strzele, a co! 😀

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Noo wątek ostatnio pędzi 😃

To dobrze, ze juz z tz pogodzeni 😃 tak ma byc!😊

Chwal sie co dobrego jadłaś na mieście i co fajnego kupiłaś 😁

Tez bardzo lubię storczyki!

Co do włosów to pytanie do wszystkich jak zapuscic wlosy? 😭😔 od dziecka mialam cienkie i mało włosów .

Tak farbuję je na blond już 10 lat. Ale... Nie prostuje, jedwab, odżywka, olejek z keratyna, nie susze, nie używam lakieru do włosów ani żelu.
Włosy mam do zapięcia stanika i NIGDY NIE MIAŁAM DLUZSZYCH!!! 😭😥😞 help! Teraz się zawzięłam że zapuszczę i nie obcinalam końcówek od maja...

Spoko, ja tez mam relacje z rodziną raczej na dystans.
Piwko dobra sprawa!

Pewnie relacje z rodzeństwem w dużej mierze zależą od tego jak rodzice nas wychowają. Tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic .

Rany ja nawet tego nie wiem czy jest bezpłatne...
Kiedys gdzies tam wyczytałam ze kobiety w wieku 23-39 lat maja trzy bezpłatne podejścia do IVF jesli para (jedna lub obie osoby) maja problem z płodnością jesli partner ma słabe parametry nasienia lub jesli kobieta ma zrosty na jajowodach ktorych nie da sie usunąć. Ale czy to prawda... ciezko powiedzieć, moze Little sie zna bardziej . Jesli tak jest to i tak potrzebne jest skierowanie od ginekologa a do tego jak wiadomo... długa droga ale mysle ze w moim przypadku istotnym argumentem jest moj wiek

Druga Litttle dobrze ze sie z Tz nareszcie pogodziliscie . Dzien jak widać mozna uznać za udany .
Ja nadal sama...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 18:51   #1418
LitttleHope
Raczkowanie

Jeanee mezu mnie namowil na fast-fooda Turcy otworzyli nowy kebab i sami robia torttile na miejscu. No i sie skusilam. I super jest bardzo dobra, nawet wyglada inaczej a co dopiero smak za to teraz podjadlam papryczki czeresniowe z serkiem mmm... Zakupilam sobie butki z tym modnym grubym bieznikiem. Fajnie sie chodzi i nie czuc duzego obcasa😝 bo ja to malenka jestem 160 przy mezu prawie 190 to mnie nie widac😀 znalazlam kurteczke jesienna taka typowo sportowa i czape do niej. Leginsiory. I w wiecej nic nie wlazlam za to zakupy do domu takie zrobilam ze od 15 rozpakowywalam sie prawie do tej pory... No ale bedzie na miesiac spokoj. Reszte w locie sie zlapie. Szukalam torebki takiej typowej listonoszki. Na portfel, kalendarz i klucze na takie szybkie wypady na miasto czy do przedszkola. No ale byly albo za male albo za duze. A jak w sam raz to kurcze kolory takie , ze szok. Ogolnie lubie zywe kolory ale zloty kolor u mnie ie odpada.

Jesli wlosy masz cienkie i malo to sie w dlugich nie korzystnie wyglada. Do takich potrzebne jest dobre ciecie. A nie ktorym rosna do pewnej dlugosci i sie zatrzymaja. To podobno genetyka.. A jesli nie obcinasz tak dlugo farbujac na blond to niestety blad bo wlosy wytrawione zwlaszcza blondem krusza sie i pewnie dlatego nie widzisz , ze rosna albo wydaje sie ze bardzo wolno. Na konckowki to olejowanie super sprawa. Wtedy sa dobrze zabezpieczone

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-13, 18:56   #1419
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Piwko dobra sprawa!

Pewnie relacje z rodzeństwem w dużej mierze zależą od tego jak rodzice nas wychowają. Tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic .

Rany ja nawet tego nie wiem czy jest bezpłatne...
Kiedys gdzies tam wyczytałam ze kobiety w wieku 23-39 lat maja trzy bezpłatne podejścia do IVF jesli para (jedna lub obie osoby) maja problem z płodnością jesli partner ma słabe parametry nasienia lub jesli kobieta ma zrosty na jajowodach ktorych nie da sie usunąć. Ale czy to prawda... ciezko powiedzieć, moze Little sie zna bardziej . Jesli tak jest to i tak potrzebne jest skierowanie od ginekologa a do tego jak wiadomo... długa droga ale mysle ze w moim przypadku istotnym argumentem jest moj wiek

Druga Litttle dobrze ze sie z Tz nareszcie pogodziliscie . Dzien jak widać mozna uznać za udany .
Ja nadal sama...
Rozumiem. Powiem ci jakby u nas też coś takiego było jak piszesz to bym i może spróbowała 😃 a tak to nas nie stac....

A kiedy tz wraca?😘 on tak czesto wyjezdza? 😞
Stary 2016-10-13, 18:57   #1420
LitttleHope
Raczkowanie

Ja obecnie schodze do naturalnego jesli wytrzymam😝 mam odrost prawie 4 miesieczny. I z lopatek scielam na bob. Mialam fioletowo czarne ombre i bardzo tym zniszczylam bo sie plukalo i czesto bylo trzeba odswiezac. A teraz mam taki kolor ze ciezko okreslic. Splukalo sie na sredni braz z orzechowym jakims ombre wyszlo. Ale ja mam takie wlosy. Ze kazda farba zejdzie. A robilam naprawde dobrymi. Wiec chyba u mnie farbowanie mija sie z celem. Chociaz chyba najlepiej mi w czarnym.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-13, 19:01   #1421
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Jeanee mezu mnie namowil na fast-fooda Turcy otworzyli nowy kebab i sami robia torttile na miejscu. No i sie skusilam. I super jest bardzo dobra, nawet wyglada inaczej a co dopiero smak za to teraz podjadlam papryczki czeresniowe z serkiem mmm... Zakupilam sobie butki z tym modnym grubym bieznikiem. Fajnie sie chodzi i nie czuc duzego obcasa😝 bo ja to malenka jestem 160 przy mezu prawie 190 to mnie nie widac😀 znalazlam kurteczke jesienna taka typowo sportowa i czape do niej. Leginsiory. I w wiecej nic nie wlazlam za to zakupy do domu takie zrobilam ze od 15 rozpakowywalam sie prawie do tej pory... No ale bedzie na miesiac spokoj. Reszte w locie sie zlapie. Szukalam torebki takiej typowej listonoszki. Na portfel, kalendarz i klucze na takie szybkie wypady na miasto czy do przedszkola. No ale byly albo za male albo za duze. A jak w sam raz to kurcze kolory takie , ze szok. Ogolnie lubie zywe kolory ale zloty kolor u mnie ie odpada.

Jesli wlosy masz cienkie i malo to sie w dlugich nie korzystnie wyglada. Do takich potrzebne jest dobre ciecie. A nie ktorym rosna do pewnej dlugosci i sie zatrzymaja. To podobno genetyka.. A jesli nie obcinasz tak dlugo farbujac na blond to niestety blad bo wlosy wytrawione zwlaszcza blondem krusza sie i pewnie dlatego nie widzisz , ze rosna albo wydaje sie ze bardzo wolno. Na konckowki to olejowanie super sprawa. Wtedy sa dobrze zabezpieczone

No to widzę że miałaś fajny dzien 😃 zakupy ciuchowe udane 😀😀👍👍👍

Torebki zobacz na zalando, maja duzy wybór i często są zniżki 😃

My zakupy jedzeniowe robimy raz w tygodniu duze 😃 macie samochod? Bo ja sobie bez samochodu zycia nie wyobrazam 😊 z jakiej czesci polski jestes?

Hmmm to mnie nie pocieszylas... Chyba pozostaje mi dbac o moje 😜

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 19:01   #1422
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Super zakupy . A co to za buty? Nie umiem sobie wyobrazic? Chodzi o takie na grubym klockowy obcasie? Czy jakies sportowe?

Jakie masz legginsy?
Zachciało mi sie zakupów .
Stary 2016-10-13, 19:04   #1423
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja obecnie schodze do naturalnego jesli wytrzymam😝 mam odrost prawie 4 miesieczny. I z lopatek scielam na bob. Mialam fioletowo czarne ombre i bardzo tym zniszczylam bo sie plukalo i czesto bylo trzeba odswiezac. A teraz mam taki kolor ze ciezko okreslic. Splukalo sie na sredni braz z orzechowym jakims ombre wyszlo. Ale ja mam takie wlosy. Ze kazda farba zejdzie. A robilam naprawde dobrymi. Wiec chyba u mnie farbowanie mija sie z celem. Chociaz chyba najlepiej mi w czarnym.

Wow odważnie fioletowo czarne ombre 😃

Ja mam naturalny brzydki, taki ciemny blond 😜 nie chce...

A szybko ci wlosy rosna? 😃

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Super zakupy . A co to za buty? Nie umiem sobie wyobrazic? Chodzi o takie na grubym klockowy obcasie? Czy jakies sportowe?

Jakie masz legginsy?
Zachciało mi sie zakupów .
Ja co miesiąc fortunę na ciuchy i kosmetyki wydaje 😭😪 help 😁 kocham zakupy....
Stary 2016-10-13, 19:05   #1424
LitttleHope
Raczkowanie

Wlasnie maja klockowa platformez przodu leginsy kupilam takie melanzowo szare, sportowe. Takie na latanie co dzien. Fajnie mierzylam w kancik takie egantsze. Mialy z tylu suwak zloty na tylku ale coz wrazenie ze tyl krotszy niz przod. Zle sie czulam.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-13, 19:08   #1425
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Powiem ci jakby u nas też coś takiego było jak piszesz to bym i może spróbowała 😃 a tak to nas nie stac....

A kiedy tz wraca?😘 on tak czesto wyjezdza? 😞
Niestety dosyc czesto . Ostatnio przez dluzszy czas był na miejscu ale ogólnie to prawie co drugi tydzien jest na wyjezdzie...

Cytat:

Ja juz od wielu wielu lat farbuje tak samo . Mam pasemka jasne a właściwie to delikatne refleksy.

Cytat:
No to widzę że miałaś fajny dzien 😃 zakupy ciuchowe udane 😀😀👍👍👍

Torebki zobacz na zalando, maja duzy wybór i często są zniżki 😃

My zakupy jedzeniowe robimy raz w tygodniu duze 😃 macie samochod? Bo ja sobie bez samochodu zycia nie wyobrazam 😊 z jakiej czesci polski jestes?

Hmmm to mnie nie pocieszylas... Chyba pozostaje mi dbac o moje 😜
No bez auta to masakra jak musze koszykiem na rowerze wozić . To znaczy raz w tygodniu to robimy wielkie zakupy z Tz autem i tez raz w tygodniu ciężkie rzeczybtakie jak woda, czy mleko czy piwo, wino zamawiam internetowo na dostawę ale na codzienne obiady to woze rowerem . I teraz to juz jest zimno mi w ręce... dzis ubrałam rękawiczki . Koniecznie potrzebuje juz auto . Zima nie da rady rowerem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 19:15   #1426
LitttleHope
Raczkowanie

Oj tak bez auta jak bez reki. I cieplej i wygodnie. Chociaz bym po smigala jak Ty na rowerku.Ale i syna prowadzam do przedszkola piechota zeby go nie rozleniwiac. Ale jak leje to wiadomo. Wsiada sie i jedzie . ale maz ma prace 3 zmianowa wiec zawsze nie mam auta. Ale jest Plan w przyszlym roku by kupic jednak drugie. Bo tak trzeba wszystko pod prace ukladac a tak bym sobie pozalatwiala wszystko.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-13, 19:29   #1427
LittleAssKicker
Rozeznanie

Ale żeście sie rozpisały aż nie wiem na jaki temat sie wypowiedzieć najpierw haha ❤️. Co do darmowego ivf to wiem tyle ,ze zależy od regionu/miasta i klinik no i wiadomo od podejścia ginekologa czy Gp . My na pierwszej wizycie musieliśmy napisać testy jakieś do tego było kilka pytań typu ,,czy zajmujesz sie dziećmi od kogoś z rodziny jeśli tak to ile godzin tygodniowo " :p no i jakieś tam podstawowe pytania . Teraz jak będę zapytam sie o invitro to Powiem dokładnie . Oh ja tez kocham zakupy , ubrania wiadomo ❤️ ale tez zupełnie zbędne rzeczy do domu haha tzn mi potrzebne Ewelinko to zaszalałas dzisiaj i dobrze tez Ci sie należy ! A co Jeanne nie myśl o włosach bo w ciąży i tak Ci bedą wypadać pogadamy po okresie karmienia zapuscisz z nami do kostek . A co do kwiatków to kocham je ale one wręcz przeciwnie dlatego nie wchodzimy sobie w drogę ale mam kaktusa w doniczce żeby nie było

23.10.2016 - 2kreseczki
Stary 2016-10-13, 19:33   #1428
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ale żeście sie rozpisały aż nie wiem na jaki temat sie wypowiedzieć najpierw haha ❤. Co do darmowego ivf to wiem tyle ,ze zależy od regionu/miasta i klinik no i wiadomo od podejścia ginekologa czy Gp . My na pierwszej wizycie musieliśmy napisać testy jakieś do tego było kilka pytań typu ,,czy zajmujesz sie dziećmi od kogoś z rodziny jeśli tak to ile godzin tygodniowo " :p no i jakieś tam podstawowe pytania . Teraz jak będę zapytam sie o invitro to Powiem dokładnie . Oh ja tez kocham zakupy , ubrania wiadomo ❤ ale tez zupełnie zbędne rzeczy do domu haha tzn mi potrzebne Ewelinko to zaszalałas dzisiaj i dobrze tez Ci sie należy ! A co Jeanne nie myśl o włosach bo w ciąży i tak Ci bedą wypadać pogadamy po okresie karmienia zapuscisz z nami do kostek . A co do kwiatków to kocham je ale one wręcz przeciwnie dlatego nie wchodzimy sobie w drogę ale mam kaktusa w doniczce żeby nie było

Ciebie juz o takie rzeczy pytali . Mi nawet nie wspominali o IVF . Zreszta komu co do rzeczy czy dziećmi sie zajmowałam . Przecież jak sie planuje rodzine i zachodzi w ciaze naturalnie to nikt ci takich rzeczy nie wytyka .
Stary 2016-10-13, 19:38   #1429
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety dosyc czesto . Ostatnio przez dluzszy czas był na miejscu ale ogólnie to prawie co drugi tydzien jest na wyjezdzie...

Ja juz od wielu wielu lat farbuje tak samo . Mam pasemka jasne a właściwie to delikatne refleksy.

No bez auta to masakra jak musze koszykiem na rowerze wozić . To znaczy raz w tygodniu to robimy wielkie zakupy z Tz autem i tez raz w tygodniu ciężkie rzeczybtakie jak woda, czy mleko czy piwo, wino zamawiam internetowo na dostawę ale na codzienne obiady to woze rowerem . I teraz to juz jest zimno mi w ręce... dzis ubrałam rękawiczki . Koniecznie potrzebuje juz auto . Zima nie da rady rowerem...
Oj to niedobrze. Ty się pewnie już przyzwyczailas do tych wyjazdów, a ja sobie nie wyobrażam takiego zycia z tz . Może to dziwne ale my nigdy nie spędziliśmy oddzielnie nocy. Zawsze razem 😁

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Ale żeście sie rozpisały aż nie wiem na jaki temat sie wypowiedzieć najpierw haha ❤️. Co do darmowego ivf to wiem tyle ,ze zależy od regionu/miasta i klinik no i wiadomo od podejścia ginekologa czy Gp . My na pierwszej wizycie musieliśmy napisać testy jakieś do tego było kilka pytań typu ,,czy zajmujesz sie dziećmi od kogoś z rodziny jeśli tak to ile godzin tygodniowo " :p no i jakieś tam podstawowe pytania . Teraz jak będę zapytam sie o invitro to Powiem dokładnie . Oh ja tez kocham zakupy , ubrania wiadomo ❤️ ale tez zupełnie zbędne rzeczy do domu haha tzn mi potrzebne Ewelinko to zaszalałas dzisiaj i dobrze tez Ci sie należy ! A co Jeanne nie myśl o włosach bo w ciąży i tak Ci bedą wypadać pogadamy po okresie karmienia zapuscisz z nami do kostek . A co do kwiatków to kocham je ale one wręcz przeciwnie dlatego nie wchodzimy sobie w drogę ale mam kaktusa w doniczce żeby nie było

Hahaha bosko z kwiatkami 😀😀

Taa w ciazy, predzej doczekam emerytury niż ciąży 😂😂

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Ciebie juz o takie rzeczy pytali . Mi nawet nie wspominali o IVF . Zreszta komu co do rzeczy czy dziećmi sie zajmowałam . Przecież jak sie planuje rodzine i zachodzi w ciaze naturalnie to nikt ci takich rzeczy nie wytyka .
No dokładnie!!!

Żadnych badań, żadnych pytań, żadnych osadów ... Masakra 😞

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-13, 19:49   #1430
LittleAssKicker
Rozeznanie

Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!

Jeannee przestań do emerytury daleko a matką zostaniesz z reszta jak my wszystkie jak tak będziesz mówić to przyjadę do ciebie i ci powyrywam włosy i będzie po problemie ❣️ Karolina mnie pytali o takie rzeczy ze aż czułam sie dziwnie , wiesz na tematy bardzo osobiste ale no cóż sie nie robi dla ciąży czytałyście kiedyś ,,Emma pragnie dziecka" ?zabawna książka naprawdę albo ten blog tez mnie wzruszył kiedys jak czytałam http://gablysia.bloog.pl/?smoybbtticaid=617e64 Ale kto co lubi ale jestem głodna dziewczyny co na kolacje ? coś lekkiego najlepiej
IMG_4862.JPG a to Charlie

23.10.2016 - 2kreseczki

Edytowane przez LittleAssKicker
Czas edycji: 2016-10-13 o 20:01
Stary 2016-10-13, 20:30   #1431
Jeannee
Zakorzenienie

Jak coś lekkiego to sałatka 👍👍

Spoko, mozesz powyrywac ale wtedy zetnę twoje i zrobie sobie z nich perukę 😂😂

Nie widzialam, nie czytalam. Juz wchodze 😃
Stary 2016-10-13, 20:50   #1432
LitttleHope
Raczkowanie

Jeanee jestem z zimnego wschodu. Strefa nadgraniczna mam mniej wiecej te same kilometry do Wawy, Lublina, czy Białystoku. A Ty z , ktorego zakatka?
Ja niegdys szalalam z wlosami juz przychamowalam sie
Dlugo nosilam czerwona grzywke z czarnymi wlosami. Ale i mialam i blad i rudy. Krotkie i dlugie. Albo bok taki czy taki. A naturalny taki szary mysi ten blond. Nie za bardzo mi sie podoba. Ale meczy mnie ta sztucznosc. I ciezko utrzymac wlosy w dobrej kondycji farbujac . Lubie zmiany. Ale juz nie jestem az tak odwazna jak kiedys w wariacjach wlosowych. Wcale tak mi szybko bie rosna mimo po budzania ich do tego. Powiedzialabym , ze rosna z centymetr na miesiac . moze ciut wiecej.

A zerkne na zalando moze cos wynajde.😀

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-13, 21:18   #1433
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Jeannee przestań do emerytury daleko a matką zostaniesz z reszta jak my wszystkie jak tak będziesz mówić to przyjadę do ciebie i ci powyrywam włosy i będzie po problemie ❣ Karolina mnie pytali o takie rzeczy ze aż czułam sie dziwnie , wiesz na tematy bardzo osobiste ale no cóż sie nie robi dla ciąży czytałyście kiedyś ,,Emma pragnie dziecka" ?zabawna książka naprawdę albo ten blog tez mnie wzruszył kiedys jak czytałam http://gablysia.bloog.pl/?smoybbtticaid=617e64 Ale kto co lubi ale jestem głodna dziewczyny co na kolacje ? coś lekkiego najlepiej
Załącznik 6688846 a to Charlie

Ale słodziak . Juz sie chyba zadomowił??? Jak sie z psem dogadują?

A moze sandwiche? Nie wiem czy masz sandwiczer.
Ale pewnie tez bym zrobiła jakas lekkostrawna sałatkę.

Cytat:
Jeanee jestem z zimnego wschodu. Strefa nadgraniczna mam mniej wiecej te same kilometry do Wawy, Lublina, czy Białystoku. A Ty z , ktorego zakatka?
Ja niegdys szalalam z wlosami juz przychamowalam sie
Dlugo nosilam czerwona grzywke z czarnymi wlosami. Ale i mialam i blad i rudy. Krotkie i dlugie. Albo bok taki czy taki. A naturalny taki szary mysi ten blond. Nie za bardzo mi sie podoba. Ale meczy mnie ta sztucznosc. I ciezko utrzymac wlosy w dobrej kondycji farbujac . Lubie zmiany. Ale juz nie jestem az tak odwazna jak kiedys w wariacjach wlosowych. Wcale tak mi szybko bie rosna mimo po budzania ich do tego. Powiedzialabym , ze rosna z centymetr na miesiac . moze ciut wiecej.

A zerkne na zalando moze cos wynajde.😀

Oj to Ty jestes odważna .
Moj naturalny to tez taki mysi blond. Chociaz ostatnio fryzjer mi powiedział ze ładny . Po raz pierwszy usłyszałam.

Ja mam dzis taka obstawę na kanapie.
Miałam wstać zrobic cis do picia ale nie mam serca im przeszkadzać .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0743.jpg (93,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-10-14, 10:32   #1434
Jeannee
Zakorzenienie

Dzień dobry! 💜💜💜💜

Piąteczek 😘
Stary 2016-10-14, 10:33   #1435
LittleAssKicker
Rozeznanie

Hello x No koniec urlopu prawie ;( i wizyta teściów weekend jak marzenie

23.10.2016 - 2kreseczki
Stary 2016-10-14, 10:57   #1436
Jeannee
Zakorzenienie

A do kiedy masz urlop? 😃

Hah to nie zazdroszczę 😀😀
Stary 2016-10-14, 10:58   #1437
LittleAssKicker
Rozeznanie

W pon wracam :p nawet spoko w sumie bo juz w tym domu nuda trochę :p no masakra jestem zła trochę ze nie przyjechali w tygodniu bo tak na weekend to lipa ... i co będziemy siedzieć i gapić sie w tv ... suuuper

23.10.2016 - 2kreseczki
Stary 2016-10-14, 11:00   #1438
LitttleHope
Raczkowanie

Dzien dobry Paniom 🌻 ale u mnie dzis grzeje. Pieknie swieci slonko 🌞. Ale i mrozik byl w nocy -5. Ja właśnie koncze pic skrzypo pokrzywe i musze troszke po pracowac.

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

Stary 2016-10-14, 11:02   #1439
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
W pon wracam :p nawet spoko w sumie bo juz w tym domu nuda trochę :p no masakra jestem zła trochę ze nie przyjechali w tygodniu bo tak na weekend to lipa ... i co będziemy siedzieć i gapić sie w tv ... suuuper

A czemu? Nie wychodzicie do kina, na spacer, na miasto, cos pozwiedzać z teściami? 😘
Stary 2016-10-14, 11:02   #1440
LittleAssKicker
Rozeznanie

Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!

Cześć u mnie pada ja popijam kawę mrożona i zaraz muszę się brać za sprzątanie i przygotować pokój dla teściów ukochanych . Jeanne bo oni nie chcą :p i tak przyjazd do mojego domu uważają za konieczność :p

23.10.2016 - 2kreseczki

Edytowane przez LittleAssKicker
Czas edycji: 2016-10-14 o 11:03
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości