|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Konto usunięte
|
Dot.: 49 potraw z ziemniaków* - zdziwiony Andre Michelin
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
akurat wczoraj oglądałam eksperyment w usa, gdzie dzieci miały obrazek z dzieciakami z 5 odcieniami skóry od białego do czarnego i miały pokazać dobre, złe, grzeczne, mądre itp. dziecko.
ciekawe jak by to wyglądało u nas.
#1413 |
Konto usunięte
|
Jak to tak mozna, w ogole sie nie opalac? Smarowac filtrami?!
![]() Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych bardziej kulturalnych to "opal się bo straszysz, fuuuj jak można być tak ohydnie białym, biedaczko idź na solarkę, jaka wieśniara" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Biali"są atrakcyjniejsi wizualnie dla większego % populacji niż ciemnoskórzy czy Azjaci. ja kojarzę dwie ekranizacje gdzie było odwrotnie i białego bohatera zagrał Denzel Washington, ale to chyba wyjątek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Send from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do reszty to mam te same odczucia, w jednym tygodniu jest biała w teledysku Coldplay i czarna w Formation. Magiczny kameleon normalnie. ![]() Rihanna kiedys przepraszala, ze zbladła i obiecala pojsc sie opalić. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Konto usunięte
|
Btw, jakie to ekranizacje?
Send from my mind using the Force. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Czlowiek w ogniu. Ha. Wiedzialam. Ale to tez nie ekranizacja, bo zmienili miejsce akcji. Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Konto usunięte
|
Kolekcjoner kości i Raport Pelikana - o ile dobrze kojarze - bo czytałam dośc dawno, ale chyba obaj główni bohaterowie byli biali.
a a'propos wybielania się na ekranie to widziałam gdzieś w necie fajne przykłady jak graficy wybielają na zdjęciach Barracka Obamę, żeby nie był zbyt czarny Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-02-15 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Konto usunięte
|
No to dorzucamy do tego Czlowieka w Ogniu.
Swoja droga jak ktos mi nie napisze jasno i wyraznie, ze postac jest czarna to bede widziala ja jako biala. Ciekawe jak przy czytaniu maja czarni ludzie. Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...wany.html#Prze zazdro
jak mi tż opowiadał o klimatyzowanych przystankach w dubaju, to był dla mnie największy szok ![]() swoją drogą ciekawe, czy urzędnicy odbyli podróż służbową tam, czy któryś na wakacjach przyuważył ![]()
#1422 |
Konto usunięte
|
W Japonii tez takie sa, Tusk dotrzymuje obietnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
--- z innej beczki- dlaczego mowienie bialy jest ok(albo nie jest ok, a ja o czyms nie wiem), a czarny juz nie? Dla mnie nazewnictwo robi mala roznice, jak sie nie lubi pewnej grupy to bez roznicy jak sie ich nazwie. I dlaczego w serialach medycznych znajda sie biali, Azjaci i czarni a Latynosow brak? Oni mniej sie czepiaja o widocznosc w serialach? Czy producencji uznaja, ze sa inni biali to nie trzeba dawac zadnego Latynosa?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2016-02-15 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Wracam właśnie z zapisów do lekarza przyjaznego kierowcom i napiszę, bo może komuś się kiedyś przyda, a nawet panie pracujące nie wiedziały czy w firmie jest taka opcja... Idę do LuxMedu w czwartek, bo tam, gdzie Jud mówiła wizytę mam dopiero w przyszłą środę, więc muszę się wypisać :-P no i trochę szkoda, że jak mam u nich abonament to tak muszę bulić dodatkowo kasę, ale rozumiem, że tak muszą robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Latynosi sa na samym koncu drabinki imo. Czarnoskorzy dyskryminuja latynosow, tak samo azjaci. Ale tez latynosi dyskryminuja czarnoskorych i azjatow, wiec tego. No ale spojrzmy na niskoplatne zawody o malym prestizu - budowlancy, sprzataczki. To w wiekszosci latynosi. No i europa wschodnia z bialych, ale to zostawmy. Wiec imo latynosi sa najnizej i jeszcze nie upominaja sie o swoje, bo nie maja tak silnej pozycji jak czarnoskorzy. Send from my mind using the Force. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a) większość czarnych kobiet w USA albo męczy się z prostowaniem włosów albo całkiem ścina i nosi peruki, bo w USA kręcone włosy u czarnych kobiet kojarzone są z gettem, brakiem profesjonalizmu itd, mimo wszystko Beyonce też w tym systemie funkcjonuje i tak samo te standardy są do niej dostosowywane. a poza tym ładnie jej w jasnych b) nie wiem w sumie aż tak dużo o Beyonce, wiem tyle, że faktycznie w ostatnich latach angażowała się w sprawy czarnej społeczności, ma jakiś kontakt np. z ruchem Black Lives Matter i uczestniczyła w protestach przeciwko brutalności policji w Baltimore i Ferguson c) kogo tak naprawdę obchodzi Beyonce? umówmy się, można ją lubić albo nie, ale cięzko znaleźć kogoś kto nie wie kim jest, więc wcale nie musiała kręcić Formation żeby się wypromować. to nie o Beyonce chodzi, tylko o młode dziewczyny jej pochodzenia, które rzadko mogą poczuć, że coś jest kierowane do nich. jak The 100 lansuje wszystkie promo na związek lesbijski, to nie fochamy się, że chodzi o pink dollar, tylko cieszymy, że choć raz ktoś pomyślał o nas i do nas się zwraca. Dokładnie tak. O ile we wskazówkach do castingu nie jest wprost napisane, że taka a taka postać nie jest biała, tylko np jest Latynosem, to zaproszeni będą tylko biali aktorzy, więc takie rzeczy muszą wychodzić od źródła. A jeśli źródło oferuje tylko białą męską hetero perspektywę, to nigdy nie pomyśli o napisaniu innej postaci i tylko takich aktorów będzie promować. Lucy Liu może być Watsonem, a Idris Elba może chcieć być Bondem, bo są już znani - ktoś ich już kiedyś wypromował i można się na nich spieniężać. Ale przeciętny młody aktor (jak ci z nowych Gwiezdnych Wojen czy Kristen Stewart przed Zmierzchem, czy nawet durna Lawrence* kiedyś) musi dopasować się do wymagań castingowych. Tak samo z Akademią - każda różnica w pochodzeniu i doświadczeniach to inna perspektywa. Inną perspektywę prezentowałyby kobiety w Akademii, a inną nie-biali członkowie i zwracaliby uwagę na inne filmy i innych aktorów i aktorki i o to właśnie chodzi - teraz ta perspektywa po prostu nie istnieje i trzeba stworzyć dla niej miejsce, bo każde rozdanie nagród, niewazne czy się wygra czy nie, to jest dla aktora promocja. A to jest najbardziej potrzebne zwłaszcza tym, o których normalnie nikt przy pisaniu ról nie pomyśli. Jak się nalezy do większości, to można takich rzeczy nawet nie zauważać. Kobiety to jak najbardziej dyskryminowana grupa społeczne, ale jednak stanowią połowę ludzkości i nie ma tak, że ktoś się wychowuje w miejscu, w którym w ogóle nie ma kobiet i widuje je w mediach raz na ruski rok (pomimo wieeeeelu problemów z ich przedstawianiem i obecnością w ogole), ale jak się jest mniejszością, to człowiek po prostu widzi, że nikogo nie obchodzą ludzie tacy jak on, bo ich po prostu nigdzie nie ma i nikt nie zamierza ich promować. (poza tym sorry, ale takie rzeczy jak reprezentacja mniejszości też powinny być wyznacznikiem jakości, bo kultura nie jest oderwana od społeczeństwa, które ją tworzy. kogo obchodzi 150 film o białym męskim bólu dupy, nieważne jak ładnie napisany i wyreżyserowany, 2 filmy o kimś odrywającym się od tego schematu mają tak naprawdę społecznie większe znaczenie niż jakikolwiek birdman czy smutny biały facet szukający zemsty będzie kiedykolwiek miał.) *tak swoją drogą, to Katniss też nie powinna być grana przez białą jak majonez Lawrence, skoro w książce było wprost napisane, że wszyscy z Dystryktu 12 mają ciemniejsza karnację. tak samo była opisana Rue, ale zagrała ją Amandla Stenberg bo jak widać czarna dziewczyna może umrzeć żeby wspomóc rewolucję, ale już nie może jej prowadzić. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
a tak btw, to pozdrawiam jeśli uda wam się znaleźć czarnoskórego, którego serio obraża mówienie "black people". to po prostu biali lubią udawać wielce pokrzywdzonych, bo sami się łapią za słówka. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- aha, a jeśli patrzycie na zdjęcia żeby obczaić kolor skóry, to WIELE zalezy od światła, a na sesjach zdjęciowych do magazynów każdy jest wybielany. gra światła aka bardzo piękny brąz, Alycia http://media.melty.com/pmedia-990-aj...most-loved.jpg http://static2.hypable.com/wp-conten...er-860x442.png http://vignette3.wikia.nocookie.net/...20141128235842 vs ktoś cię chyba przypadkiem oblał wybielaczem http://vignette1.wikia.nocookie.net/...20160129174450 http://i.imgur.com/vDFQGmn.jpg http://celebmafia.com/wp-content/upl..._thumbnail.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Konto usunięte
|
Kurde, nie łażę po dużych skupiskach ludzi, nie jeżdżę komunikacją miejską, myję ręce po każdym kliencie, chociaż ich nie dotykam, chyba jeszcze nigdy w życiu nie myłam rąk tyle razy dziennie, dbam o siebie, a i tak wszystko w p.zdu, bo jestem chora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Konto usunięte
|
Goya, dbasz za bardzo.
Dem, ale... Sie odniose pozniej bo gotujem :c Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Konto usunięte
|
jak do Beyonce, to ja serio nie ogarniam co ona tam ostatnio robiła, widziałam Formation i wiem o protestach i tyle XD zestarzałam się, ogarniam już tylko gwiazdy, które lubię
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Konto usunięte
|
Byl ktos juz na Deadpoolu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Konto usunięte
|
ja, wczoraj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Konto usunięte
|
I jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
dobry, warto było. mam parę "ale", ale nie tyle żeby się dobrze nie bawić XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Konto usunięte
|
Btw
![]() Przez chwile zastanawialam sie dlaczego wrzucasz fote Emilli Clarke. Send from my mind using the Force. |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Konto usunięte
|
no, na tym zdjęciu trochę podobna, ale ja bym ją rozpoznała wszędzie XD
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Ha ha ha ha ha
|
Jutro jedziemy do Kandy!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.