![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() Wygrała konkurencje pasta z suszonych pomidorów ![]() Przepis: -słoik suszonych pomidorów wraz z dwiema lyzkami zalewy... -swieza bazylia i rozmaryn (garść) - dwa ząbki czosnku -szczypta pieprzu Wszystko blendujemy ![]() Pasta dość intensywna w smaku ![]()
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
Dobra dziewczyny spadam z forum:p ja tu deko na trzydziestke muszę tworzyć hehe..nie ma lekko:p
Kartka juz jest:p teraz tylko musze wypisać 30 powodów dla których lubię moja przyjaciółkę :p
#1413 |
Raczkowanie
|
Nie puściłam dziś małego do przedszkola, coś mi dziwnie chrypiał, pózniej podniosła mu się temperatura, więc cały dzień siedzi pod kocem i ogląda bajki (jestem wyrodną matką?)
Korzystając z tego że jesteśmy w domu posprzątałam na błysk sypialnie i wyszorowałam łazienkę łącznie z płytkami do sufitu ![]() Sama się sobie dziwię że dałam radę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki za info o lawendowejszafie porównam sobie ceny, choc nic juz nie planuje kupować, ale mam pare kosmetyków które planuje po porodzie zamówić super ze po wizycie wszystko ok ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
kejka, oj bardzo bym chciała, żeby się zdecydował, bo czuję się już bardzo zmęczona tymi bólami, to trwa od kilku dni, a tej nocy to się hardcore zaczął
![]() velika, nie wiem, czy bym dała radę psychicznie z tymi bólami do 1-go ![]() lucy, lekarka mówiła, że może mnie położyć albo mogę wracać do domu i wrócić jakby się rozkręcało, to wybrałam dom ![]() agata, uwielbiam suszone pomidorki, na pewno wykorzystam ten przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak jestem chora to tez cały dzień bym leżała i patrzyła w TV albo ksiażke ![]() ![]() Jowita: no to dobrze, ze pojechałaś ![]() Agata piękna karteczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Matka Smoka
|
lucy - tylko włącz sobie ich newsletter, żeby wiedzieć o promocjach - teraz była na dzień kobiet, poprzednio na walentynki, liczę że zrobią na wielkanoc. Robią też czasem bez okazji ,,-vat".
Gastrofazy Na dzień kobiet robiliśmy w domu gofry w końcu - ale się obżarłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na trochę to takie rewelacje.
Jowita trzymam kciuki, zeby wszystko poszło po Twojej myśli. Kopycio kolory to beż i żółty na paski. Przyszło zamówienie z gemini i dali złe smoczki, zamiast owieczek są hipopotamki ale też słodkie. Mąż jak zobaczył wielkość pudła to pytał czy aptekę otwieramy ale tam były też rzeczy zamówione przez moją siostrę więc nie wiem o co mu kaman ![]() Jutro dokupię jeszcze koszulę, wodę i coś słodkiego i mam wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |||
Zakorzenienie
|
SŁABA jestem
![]() no ciulkowo. Dobrze mi zrobiła ta zupka warzywna, ale dalej ciulkowo się czuję. Myślałam, że jak mąż wróci do do tesco podjedziemy ale jednak nei dam rady. Jutro i tak rano na te dni otwarte, a potem wizyta u gin to do tesco po wizycie. Brrr.... no coś się znów przypalentało. Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie dopłat? Hmmm.... ja mam dylemat w ogóle czy zostawiać kartę czy nie ;| Bo do 15 mogę zrezygnować - wtedy od kwietnia bym jej nie miała. Nie wiem kiedy znów wrócę do treningów, a przede wszystkim nie wiem na jakie treningi wrócę. Mój dylemat bierze się stąd, że po ciąży chciałam na rurkę chodzić na moim osiedlu a tam nie przyjmują multisporta i musiałabym kupić karnet. Do tego chciałam na jogę chodzić tak blisko mnie - o tam akurat chyba przyjmują. Ale mieć multi tylko na tą jogę to bez sensu, bo mogę brać np. bony do empiku czy smyka zamiast multisporta z pracy. aaaaa nie wiem co zrobić. Chyba zrezygnuję teraz, i jak coś po ciąży znów wezmę multisporta, a tak to przez kwiecień/maj wezmę bon do empiku. Już się zapiszę do lawendowej szafy do newslettera ![]() a mówiła dziś na jodze, że od teraz multisport już nie będzie dopłacał? Że każdy ma mieć karnet? Powinna rozesłać mailem takie info. Nie poszłam dziś bo cały dzień się czuje fatalnie. Spałam przed chwilą. Próbowałam. Ech ale dalej fatalnie. Trzeba zjeść czosneczek za moment. Gratuluje wagi ![]() ![]() I w ogóle gratuluje wizyty ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A i ciekawostka PACZKOMATY dostałam sms, że kolejna paczka jest w paczkomacie. I dzwoni jakiś numer, przedstawia sie, że inpost i mi mówi gościu, że paczkę dziś wieczorem jeszcze dostarczą do paczkomatu. Czyli tą co nei dał rano bo był "przepelniony" Hehehe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz po porodzie to na jogę nie pójdziesz, chyba dopiero po połogu, a już tym bardziej rurka - więc na maj na pewno Ci niepotrzebna karta. Ja chyba będę rezygnować dopiero od 1 maja, bo liczę że na swoją jogę jeszcze w kwietniu zajrzę, i może przetestuję taką gimnastykę z relaksem niedaleko mnie, która jest w piątki. U mnie nie zamienia się karty na nic i płacę za nią ok. 50zł. Nie wiem jak z tym standardem, bo znów mi wcięło link do tabelki cloche. Ale wg pomiarów to większość adekwatna do terminu, oprócz głowy ![]() Aaa i mały miał tak słodko zasłonięte oczy dłonią - ewidentnie go światło raziło. A gdzie idziesz na dni otwarte? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale słodziak ![]() Idziemy do rydygiera żeby wiedziedzieć gdzie parkować, gdzie wchodzić w dzień a gdzie w nocy (bo podobną główne wejście zamknięte nocą). Nigdy tam nie byliśmy wiec też policzymy ile czasu nam zajmie bez korków dojazd. No ja się też właśnie waham czy od kwietnia nie mieć Multi czy od maja. Bo jak od maja to zrezygnuje tak jak Ty w kwietniu do 15. POMOC ZWIERZĄT no wiecie co, była laska o tej godzinie i zbiera kase na pomoc RYSIOM . . . Jest tyle ludzi potrzebujących, w Krakowie jest ogromna zbiórka dla Poli i bardzo chciałabym by jak najwięcej osób jej pomogło, ale RYSIOM.... Pomagałam kotom - w sensie łapania bezdomnych i kastracji/sterylizacji by nie powiększać populacji bezdomnych. ALE RYSIOM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I w piątek o 19 !?!?!?
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jestem bardziej za pomaganiem ludziom, przede wszystkim dzieciom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie się uspokoily te okropne bóle. Oklaski za udane wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Ta oprycha w nosie mnie do szału doprowadzi ... ciągle czuję, że tam jest
![]() Do tego jestem tak osłabiona, że nawet mi się kulkować nie chce. A fajnie byłoby mieć to zrobione. Teściowa robi mi łapacz snów ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, w normalnie przebiegajacej ciazy seks nie wywola porodu wczesniej niz dziecko bedzie i tak chcialo wyjsc!!! tak jak gosiulka pisze - to raczej ulatwi akcje i tyle. ja poprzednio nie mialam zakazu na zabawe, bylo od czasu do czasu. i dwa dni przed porodem gin mowi, ze za max 2 dni i tak urodze - wiec znow zabawa i za te dwa dni faktycznie urodzilam. bezproblemowo i w miare szybko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
justyna fli no cudowne dziewczyny taką niespodziankę Ci zrobiły.
Poli zakupy no super szkoda że kusicie oj wy!!!! Ja leże jak leżałam odłaczyli mi o 15,30 fenoterol a o 18 magnez dostalam ale leci powolutku bo strasznie mi gorąc udeża........ Vielka no witamy Cię w naszym gronie leniwców:hahaha: jowitazz dobrze ze pojechalaś i sprawdziłąś co i jak no ale naprawde szalejemy :P Ineso ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- to pełna mobilizacja i trzymamamy kciuki czekamy na efekt koncowy...
#1428 |
Rozeznanie
|
No ja liczę, że seks po prostu ułatwi mi poród, i nie będę się znowu kilkanaście godzin męczyć
![]()
#1429 |
Zadomowienie
|
Prezenty od dziewczyn 😍
![]()
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
inna płeć
U nas pierwsze info, że chłopiec pojawiło się w 12 tygodniu i potem było 2 razy potwierdzane, więc wg mnie nie ma mowy o pomyłce ![]() Annihilate Masz rację, że gdy ma się dziecko to spotkania planuje się dokładniej i wcześniej, więc jak ktoś potem w ostatnim momencie odwoła z byle powodu można się zirytować. Ludzie bezdzietni nie zawsze zdają sobie z tego sprawę. Justyna Opowiadaj o baby shower ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciom i potrzebującym tez pomagam ![]() Miałam wiexej napisać w poprzednim poście ale nagle dostałam ataku...nie wiem czego. Zaczął mnie strasznie bolec brzuch, ale tak mechanicznie...jak skręt jelit coa takiego. Nie wiem...mie mogłam tchu złapać, taki tępy brzuch pd lewej strony do środka. Trwał bez przerwy prawie 10 minut...troxhe przechodzi, nie wiem czy to wzdęcie takie masakryczne czy co...ide do wanny poprzez bo cos mały soe nie rusza... Wypadło mi kompletnie z głowy co miałam napisać jesCze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jak kupie teraz to zjem.....:P a jak już mnie złapią skurczę to nie zdąże pojsc do sklepu:P...a na 100% sie nie powstrzymam :P wafle ryzowe sobie zapakuje:p tego chyba nie zjem:P oo jakie fajne prezenty<3..a te kroliczki to co to jest?maskotki?
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Wtajemniczenie
|
landrynek bym nie brała;p biszkopty, ciastka. Polozna na sr kiedys polecała zabrac czekoladę
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam landrynki. Przyznam szczerze, że kilka razy miałam chęć podebrać chociaż jednego :p
#1436 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
|
Jowita w takim razie zycze zeby maleństwo bylo gotowe i wyszlo mozliwie szybko
![]()
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Najlepiej ciastka zbożowe, może być belvita czy też zwykle biszkopty. Jak lubisz landrynki to też mogą być ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Nie koniecznie. Mi nie robili ani nie proponowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.