|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Lulka Kochana nadrabia straty co mial jeszcze w brzuszku hihi. Moja 2750 sie urodzila a wazy dopiero 4500 ale tak malo przez te biegunki z ktorymi meczylysmysie 3 tyg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Mój maly dzisiaj od południa zrobil z 6 kup, takie jakby biegunkowe rzadkie, we wt byl szczepiony na rota i 5w1, miałoby to jakiś wpływ na dzisiejsze kupki? Wiem ze przy kp do 10 jest norma ale on juz robił 2 dziennie, a teraz co karmienie to kilka rzadkich puszcza
![]() |
#1413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lucy Moja też taka drobinka ![]() Co do szczepienia to ja bym się chyba wstrzymała. Neurolog nie zaszkodzi, lepiej wszystko sprawdzić ![]() Moja urodzona 2700 g a teraz mamy zaledwie 4320 g. Wuec tez bardzo powoli do przodu.... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Rozeznanie
|
Ineso ja uwielbiam takie wspominki
![]() ![]() Moj sie oduczył spania na brzuszku ![]() ![]() Dzieki za odpowiedzi o dopajaniu ![]() ![]() Lucy a czym objawia sie u Was wzmożone napięcie? Szczepienie lepiej skonsultuj jeszcze z kimś,troche strach z powiększonym węzłem. Co to w ogole jest, ze co lekarz to opinia.. Zwariować mozna. Pokaz gatki i body! Ja ciagle szukam czegoś fajnego. Tabaska moj po Rota miał wiecej kup na drugi dzien ale to z ilości 2 na dobe zwiększyło sie do 5. I tylko jeden dzien. Upał niemiłosierny! Cały dzien w domy, młody tylko w pampku a i tak spocony... Teraz popadało, wiec w koncu zrobiło sie miło na dworzu i korzystamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Matka Smoka
|
A czaicie, że mój się nie poci?
![]() Podobno w poniedziałek ma być już chłodniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Adaś się poci bidok, kąpałam go już dziś dwa razy bo piekło u nas... Usnął o 17 w salonie na kanapie bo tu najchlodniej i spi dalej. I nie wiem budzić czy nie
![]() ale niech śpi, obudzi się to nakarmie i położę do łóżeczka. Oby wtedy chciał spać :p Kopycio: u mnie też dziś dzień spania i jedzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, że w przyszłym roku szczepienie przeciw pneumokokom ma być za darmo?
otwierają wasze dzieci piąstki? bo mój ciągle ma zaciśnięte, i też się boję o to napięcie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
To mnie przekonało, zeby jednak zaszczepić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Mama Land
|
Tabaska: Ja nie szczepiłam w ostatnim czasie, a też u nas kupowy Armagedon. Chyba już z 6 było, a wczoraj zero
![]() Dziś pan ze sklepu z rzeczami dla dzieci (rzeczy szyje jego żona) zdradził mi patent na upały: Zmoczyć pieluchę bambusową w zimnej wodzie i wyrżniętą powiesić na wózku. Sprawdziłam - świetna sprawa! Ja akurat zastosowałam zamiast daszka na foteliku. No rewelacja! Potem Mąż Małą trzymał, to postawiłam obok niego ten fotelik z mokrą pieluchą i też taki chłodek od niej bił ❤ A ja korzystając z obecności Męża w domu, pogosowo-śpiącej córki i burzy ( ![]() Nooooo i mamy ćwierćfinał ![]()
![]() |
#1421 |
Winter is coming
|
ja też się jaram ćwierćfinałem
![]() i Walia w ćwierćfinale, też fajnie ;] Bale to niezła dupera, podoba mi się ![]() teraz Portugalia-Chorwacja, sama nie weim komu kibicować, bo to nasi następni rywale nie znałam tego patentu z pieluchą, wypróbuję. Ja dzisiaj byłam prawie cały dzień u rodziców, bo mają dużo chłodniej w domu niż ja w mieszkaniu, a Pyza i tak była albo w samym pampersie albo na golasa. Dobrze, że już nie wali klocków co chwila ![]() ![]() moje okna są tragiczne, ale olewam, nie mam kiedy podłóg zmyć, a co tu mówić o oknach lulka hmm moja otwiera piąstki jak najbardziej
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
My też dziś z tz ogarnelismy chatę bo w tygodniu to naprawdę kiepsko :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł z pieluchą
![]() Też mecz oglądałam i przeżywałam. Prawda jest taka, że mieliśmy sporo szczęścia, ale radość z awansu wielka ![]() Mój w samym pampersie dzisiaj. Śpi w bodziaku na krótki rękaw, bez przykrycia. Bioderka sprawdzone i wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Hmm mój otwiera jak spi, jak go karmię. Ale tak to ma zamknięte jak się bawimy, no ale fajnie podonosi główkę, więc chyba nie ma tego wzmożonego napięcia.
Mam chyba anemię po porodzie. Co się schylę, mam okropne zawroty głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, jaki motyw - okazało się całkiem przypadkiem, że ja i moja sis mamy identyczne kiecke na jutrzejsze chrzciny młodego
![]() ![]() ☆☆☆
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Niulka ale jaja hehe
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Lulka zrob sobie badania, bo może to zwykle przemęczenie? Choc jak to bywa po porodzie przeważnie przestajemy brać witaminy i dbać o dietę i wszystko wraca, ja choc zostalo mi Witamin prawie cale opakowanie to zapominam, o dietę tez za bardzo nie dbam i ostatnio same śmieci jem:/ a czuje sie tez coraz gorzej
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
U nas też dzis było ciepło. Zostawiłam małego z tz i poszłam do miasta z siostrą. Kupiłam kostium kąpielowy i spodnie. W zasadzie te drugie mi nie potrzebne bo weszłam w 3 pary spodni sprzed ciąży 🤗ale ze byli na promocję i super leżą to nie żałuję 😊
Niulka ale jaja😂 Moje okna też już mętne, ledwo co widać i pełno paluchow Martyny. Jutro zapowiadają ulewy i burze także zapowiada się dzień w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Rozeznanie
|
Musiałam wybudzic małą bo spała już 9 godz a moje cyce jak kamienie i bolały.
Była u nas wczoraj moja siostra-będzie chrzestna, tak się bawiła z Milena że aż pierwszy raz zasmiala się na głos ;-) Moglam na spokojnie ogarnąć trochę dom ;-) okna mam zaplanowane myć w sierpniu, siostra ma urlop i ma przyjechać na cały dzień a ja do boju ![]() Lucy gratki za podróż ![]() Ineso moja podczas karmienia to teraz taka mokra, ja przy niej też :-P Lulka moja otwiera, właściwie w większości czasu ma otwarte. Zaciska przy kąpieli, w ciagu dnia czasrm jak wklada do buzi albo macha szybko raczkami. Niulka no to faktycznie dobrze że chrzestna nie jest :-P
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Tabaska, wszystko identyczne.
☆☆☆
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
Niulka niezle buty
![]() ![]() A ja mam w miarę okna, myłam na końcówce ciazy ![]() ![]() Lulka moj tez ma otwarte piąstki, zaciska tylko przy moro. Witamin nie bierzesz? Ja biore cały czas ciążowe+kwasy omega. Zalecenie ze szpitala. Akinomka 9 h?? ![]() ![]() Avlis super, ze bioderka ok ![]() Moj ma wlasnie kp nr2 i nie wiem czy sie jeszcze kimnac, czy juz nie🤔 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Matka Smoka
|
Moj dzis mial 6 godz przerwy miedzy kp wow. Co wtedy robicie z kamieniami? Dajecie obie po trochu? Moj jedna obrobil a druga porzucil na poczatku. Na szczescie potem 2 godz przerwy. Niby fajn
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Winter is coming
|
moja spała od 20 do 2 ;] a potem już gorzej, budziła się i wierciła, bo a to pić, a to kupa, ale dociągnęłyśmy do 9. Ja też kiepsko spałam, w dodatku poszłam spać rekordowo późno jak na mnie, bo koło północy przez mecz. Ale musiałam obejrzeć do końca
Ineso ja karmię z jednej, bo z 2 to bym nawet nie dała rady, ona w nocy je króciutko. Mam już na tyle stabilną laktację, że nic się nie dzieje, jak cyc jest nie opróżniany nawet 10 godzin ![]() Dzisiaj jadę do dziadków na wieś ![]()
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Kopycio nie biorę witamin. Wychodziłam ze szpitala z wynikiem 11,8 hemoglobiny, ale od tamtej pory straciłam dużo krwi. To na bank anemia, bo kiedyś już tak miałam
![]() No to mnie zmartwiłyście, bo mój ma prawie ciągle zamknięte dłonie ech ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Rozeznanie
|
Ineso ja po tylu godz daje obie po trochu albo z jednej daje a z drugiej ściągam, zależy czy muszę mieć odciagniete.
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
Ineso ja po tylu godzinach daje jedna (ta ktora powinna byc kolejna) a z drugiej w trakcie karmienia wyleci tyle ze juz nie ma kamienia. Przy nastepnym karmieniu dopiero kamien ale przynajmniej nie produkuje sie wiecej niz trzeba
![]() Lulka moj nie ma wzmozonego napiecia a tez duzo czasu ma zacisniete piastki, czasem mega mocno. Nie martw sie na zapas ![]() ![]() ![]() ![]() Boze jak dzis jest przyjemnie zimno!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Ja dzis po ciężkiej nocy dostalam nad ranem salwy glosnego śmiechu, najpierw z mężem sie chichral a potem ze mna, oczywiście matka się poryczala ze szczescia
![]() Mój tez ma często zaciśnięte raczki, ale nie sadze by to bylo napięcie wzmożone. Jezu jak fajnie ze sie ochlodzilo, poszliśmy z nim do kościoła i weszliśmy do środka, spal ale dzwony go obudzily, potem sobie gadal glosno wiec wyszliśmy a skoro padac zaczelo to wróciliśmy do domu i ladnie spi w łóżeczku ![]() Teściową mi dzis komplement zapodala: Znowu chuda jestes (!)
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Mój też dziś spał od 19stej do 2:15. Szaleństwo
![]() To dobrze, że wy też tak macie bo już zaczynałam schizować... Kejka muszę się nauczyć tej zabawy ![]() Pisałyście o meczu. Ja jestem bardzo głosnym kibicem, i jak Kuba strzelił gola to wydarłam się, aż Bartek zaczął płakać :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Winter is coming
|
ja normalnie strasznie się drę na meczach i przeklinam, ale przy córce się hamuję
![]() mała dziś miała kiepski dzień, może za dużo wrażeń, za duża zmiana w pogodzie, albo skok heh. Usypia i mam nadzieję, że pokima do 2 chociaż, nareszcie jest chłodniej, to będzie jej się lepiej spało. A ja się szykuję na Węgry-Belgia ;]
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
Widze ze takjak u Was podobnie i u nas. Zdazaja sie dni ze po spi 5h a dzis nad ranem co 2h ale to chyba bardziej na pivie niz jedzenie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oglądam. Za kim jesteś? ja za Węgrami ![]() Bartek miał dziś bardzo senny dzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.