Dlaczego kochamy kotki? - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-17, 21:14   #1411
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Cytat:
Napisane przez becia_leszno
a jak chce wyjśc na dwór przynosi mi smycz ... mam za swoje bo sama ją tego nauczyłam
Wow fajnie Moze i ja Garfielda tego naucze

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-17, 21:19   #1412
szi
Rozeznanie

Ja muszę swojego nauczyć chodzić na smyczy Jak zakładam mu to zaczyna chodzić do tyłu

szi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-17, 21:20   #1413
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Wow fajnie Moze i ja Garfielda tego naucze
hehe zastanów sie bo Nuśka np. wczoraj przyszła ze smyczą koło 5 rano hihi zabawna Są dni, że wyprowadzam ją trzy razy, na pierwsze urodziny dostała 5 metrową smycz hehe żebym nie musiała za nią biegać jak szalona

[/quote]Ja muszę swojego nauczyć chodzić na smyczy Jak zakładam mu to zaczyna chodzić do tyłu [/quote]

Nuśke uczyłam juz od 1 misiąca kiedy jeszcze obróżka spadała jej z głowy Kot moich rodziców na sam widok smyczy ucieka, gdzie pieprz rośnie.
Robimy z Nuśką wrażenie jak idziemy na spacer wszyscy się oglądają hehe
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-17, 21:29   #1414
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja tez jeszcze swojego musze nauczyc ,tzn juz jest lepiej niz na poczatku ale trzeba jeszcze nad nim popracowac

Faith Resnick
Stary 2006-06-17, 21:39   #1415
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

A na zdjęciu niżej jest Mela... Melcia jest kotką, którą dokarmiam codziennie w pracy. Kochana tak się nauczyła, że czeka zawsze przed 8 pod oknem, którym ją zawsze wpuszczam Zdjątko robione bylo zima, wtedy przychodzi się do nas ogrzać (pod lampką właśnie, albo siedzi na monitorze). Próbowałam ją zabrac do domu, ale zawsze ucieka. Widać przyzwyczaiła się do życia na dworze. Podaje jej tabletki na odrobaczenie i "antykoncepcyjne", chociaż tyle moge. Ehhhh gdybym mogła zabrałabym dod omu każdego kociaka z dworu, ale to niewykonalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mela3....jpg (82,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2006-06-17, 21:50   #1416
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Sliczna Becia masz bardzo dobre serduszko

Faith Resnick
Stary 2006-06-17, 22:42   #1417
szi
Rozeznanie

Cytat:
A na zdjęciu niżej jest Mela... Melcia jest kotką, którą dokarmiam codziennie w pracy. Kochana tak się nauczyła, że czeka zawsze przed 8 pod oknem, którym ją zawsze wpuszczam Zdjątko robione bylo zima, wtedy przychodzi się do nas ogrzać (pod lampką właśnie, albo siedzi na monitorze). Próbowałam ją zabrac do domu, ale zawsze ucieka. Widać przyzwyczaiła się do życia na dworze. Podaje jej tabletki na odrobaczenie i "antykoncepcyjne", chociaż tyle moge. Ehhhh gdybym mogła zabrałabym dod omu każdego kociaka z dworu, ale to niewykonalne
I tak sporo zrobiłaś dla kici
Swoją drogą bardzo ładna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-17, 23:51   #1418
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Uwaga uwaga oglaszam ,ze Sugar sie odbrazila Ciesze sie niezmiernie ,wiec musialam to napisac , naprawde bylo mi trudno z tym ,ze mnie mowiac brzydko olewala Przyszla do mnie zaczela sie przeciegac miziac boczkiem i mruczec . Chyba ten okropny czyn zostal mi wybaczony Dobra zmykam spac

Faith Resnick
Stary 2006-06-17, 23:55   #1419
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
jak chce wyjśc na dwór przynosi mi smycz ... mam za swoje bo sama ją tego nauczyłam
wowgratuluje
kurcze moj tez nie chce lazic...kladzie sie na ziemi ...albo sie czolga
Ale musze powiedziec, ze nauczylam go dawac lape i daje jak pies ( tylko trzeba mu czesto przypominac ) czasami to podaje ta lape z rozpedu i z pazurkami

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Sliczna Becia masz bardzo dobre serduszko
to prawda: ehem:
p.s "przyszla kicia...do woza" ( Sugar )
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 00:29   #1420
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez Leo$
p.s "przyszla kicia...do woza" ( Sugar )

Nie moge spac :/ TZ nie ma i sen mi nie przychodzi

Faith Resnick
Stary 2006-06-18, 00:42   #1421
Leo$
Zadomowienie

Moj wlasnie przyszedl, pozarl kolacje - i zaraz chce go wyciagnac na plaze ( u mnie dopiero 19.40 )
wiec pewnie i ja zaraz wybede
wiec za pamieci dobranoc i kocich snow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-18, 00:49   #1422
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez Leo$
Moj wlasnie przyszedl, pozarl kolacje - i zaraz chce go wyciagnac na plaze ( u mnie dopiero 19.40 )
JA tez chce swojego TZ
Tez chce 19 40
Tez chce plaze

Faith Resnick
Stary 2006-06-18, 01:28   #1423
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
JA tez chce swojego TZ
Tez chce 19 40
Tez chce plaze
(mieszkam w dzielnicy niedaleko plazy i mam 10 min do oceanu )
jak bedziesz miala okazje przyjechac do NY to z przyjemnoscia zawioze Cie na plaze i oprowadze po miescie
lece (TZ sie dlugo szykowal)
Stary 2006-06-18, 01:46   #1424
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

No proszę, do NY tak beze mnie, ja też chcę!

Izunia, nie płakaj

Kicia dziś wyjątkowo przytulaśna A przez godzinę cała się trzęsła do gołębia za oknem, ten zaś kompletnie ją olał i nawet się nie bał

Zerknijcie do wątku adopcyjnego Vilandry, wkleiłam dziś nowe fotki trzech malców, które jej zostały. Ale słodziaki , szkoda, że o domki tak ciężko
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 01:54   #1425
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez Laura2112

Izunia, nie płakaj
O dziekuje juz mi lepiej
Cytat:
Napisane przez Laura2112
Zerknijcie do wątku adopcyjnego Vilandry, wkleiłam dziś nowe fotki trzech malców, które jej zostały. Ale słodziaki , szkoda, że o domki tak ciężko
Rzeczywiscie sa sliczniaste , trzymam mocno kciuki ,ze znajda wspanialy kochajacy dom .

Faith Resnick

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-18, 09:39   #1426
zyleta88
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

A mi się 3 kociaki urodzily (tzn tej Zuzi - kotka cioci) ) wczesniej zalaczalam jej zdjecie jest czarno biala mrrr i tak sliczna i madra a male sa (maja 5 dni) i wyglada na to ze sa prozakowane jeszcze ich nei widzialam ale dzis zamierzam odwiedzic ciocie Co do Zuzki to jak corka ciotki wyjezdzala kilka dni temu do pracy w szwecjji czy gdzies w tamtych okolicach to ona chyba wyczula ze jedzie bo ciagle lazila za nia i chciala by ja glaskano i przytulano, no caly czas. A jak juz rodzic rano miala to cicia mi opowiada ze kapala sie a Zuzia gdy chce byc przytulana staje pod wanna i mialczy i wtedy trrzeba ja przutyalc i glaskac a tym razem straznie mialczala, ciocia wzeila wyszla z wanny i usiadla z nia na Wc i ta mialczala lizala ja pozniej corka jej zamienily sie i w koncu zostawily ja tam na chwilke i wraca tam ta corka i widzi ze zaczyna rodzic to ciocia szybko ja przeniosla do takiego domku ktory jej kupila (bo skubana chciala sie okocic w garderobie bo tam ciemno itp) i urodzila 3 kociaki ktore jak tylko ona sie oddala dra sie za nia strasznie)) sweet a najlepsze jest to ze Zuzka nie pozwala ich nikomu dotknac tylko swojej pani dzis koniecznie musze je zobaczyc ;] jak ciocia porobi im zdjecia to dodam buziaki moje kochane Kociary)

Tylko mam pytanie, po jakim czasie mozna zabrac kota od matki bo mi ciocia mowi ze po 6 tygodniach no a ja bym wolala troszku wczesniej:PP buziaki;];*
zyleta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 09:57   #1427
Kattarina
Zakorzenienie

Witajcie Kociary

Cytat:
Napisane przez makadamia
Mój mąż zwariował...nie posądzałam go o tak wielką miłość do kotów ukrywał się z ną, ze względu na uczulenie...faktycznie do niedawna jak tylko wchodził do "zakoconego" domu zaczynał trzeć oczy, kichać...ale mu minęło...no i teraz szaleje...wczoraj wieczorem był ze znajomą po kociaka (blue britki są na topie...starszy syn męża właśnie na urodzinu dostał takiego od swojej żony...tam już jest dachowiec Kajtek i niebieska rosyjska Maja) i tylko czekam jak ta moja chłopa przyjdzie do domu i wyciągnie z kieszeni taką pluszową niebieską kuleczkę (ten kociak którego wczoraj kupowali jest po niebieskiej mamie i liliowym tacie)
oto on:
No to ja też czekam na Twojego kotka i wszystkie relacje na jego temat

Cytat:
Napisane przez makadamia
I tu mi się wkrada żywieniowy problem, otóż wet twierdzi, że nie powinno się dawać kotkom surowizny, a babka od której kupowali tego kociaka twierdzi, że wręcz powinno się dawać...co o tym sądzicie...dawać te surowiznę, czy nie (mam na myśli wątróbkę, mięsko)

Każdy wet w Polsce zabraniał mi dawać jakiekolwiek surowe mięso zwierzakom. Szczególnie drobiu i to nie ze względu na ptasią grypę, a na masę hormonów i chemii, którymi ptaki są tuczone ( Dla zobrazowania problemu: 7-miesięcznej córeczce mojej znajomej zaczęty rosnąć piersi i USG wykazało zmiany w jej jajnikach . Dopiero po odstawieniu na 1,5 roku mięsa stan dziecka się unormował. A mała nie jadała surowego , tylko to w jedzonku dla dzieciaczków )
Jutro idę do szwedzkiego weterynarza z naszym drozdkiem- znajdunią to zapytam ,co ten wet sądzi. Zawsze warto poznawać różne opinie.

Cytat:
Napisane przez deb
Jeśli chodzi o surowe jedzonko to ja daje, ale zamrożone przez przynajmniej 48 godzin bo wtedy giną bakterie. Wątróbki raczej nie daje, może raz na rok (dosłownie) dostaną troszkę. Ale najczęściej dostają gotowane mięsko, bo jednak boje się tych wszystkich choróbsk, ptasich gryp i innych takich, nie znam się na tym i wole nie ryzykować zdrowia kotków. Czytałam że niby własnie po 48 godzinach zamrażania bakterie giną, ale nie jestem tego pewna dlatego ostatnio jakoś nie ryzykuje
B. dobrze,że głównie dajesz mięso gotowane, tak jest zdrowiej. Co do bakterii i zamrożenia. Owszem głębokie zamrożenie zabija bakterie, ale niestety tylko na czas tego zamrożenia. Dlatego po odmrożeniu należy szybko zjeść= ugotować mięso, bo po takiej hibernacji proces gnicia (właśnie przez bakterie) ulega sporemu przyspieszeniu.

Cytat:
O! takich Ludzi to ja lubię Gdyby dalej była karma, to się możesz czuć dokarmiona przeze mnie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Uwaga uwaga oglaszam ,ze Sugar sie odbrazila Ciesze sie niezmiernie ,wiec musialam to napisac , naprawde bylo mi trudno z tym ,ze mnie mowiac brzydko olewala Przyszla do mnie zaczela sie przeciegac miziac boczkiem i mruczec . Chyba ten okropny czyn zostal mi wybaczony
To fajowo, że zostało Ci przebaczone, bo od razu lżej się żyje z tą swiadomością Wiem co to znaczy, bo jutro mija tydzień odkąd znaleźliśmy tego biednego pisklaka, a tylko jedna nasza kotka ( Lusieńka) nie jest mocno obrażona. Za to z zazdrości nie schodzi z kolan, nawet jak karmię drozdka Pozostałe kociarze stosują politykę "cichych dni"

Cytat:
Napisane przez Leo$
Bajka

Cytat:
Napisane przez Leo$
(mieszkam w dzielnicy niedaleko plazy i mam 10 min do oceanu )
jak bedziesz miala okazje przyjechac do NY to z przyjemnoscia zawioze Cie na plaze i oprowadze po miescie
lece (TZ sie dlugo szykowal)
To ja się też wkręcę, choć to wbrew moim zwyczajom

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Kicia dziś wyjątkowo przytulaśna A przez godzinę cała się trzęsła do gołębia za oknem, ten zaś kompletnie ją olał i nawet się nie bał

No, to Twoja Kicia oszalałaby za naszym drozdkiem
Kociaki słodkie, naprawdę szkoda, że jeszcze bez domów

No to się "napracowałam" nad tym postem, cytowałam i odpowiadałam ze 30 minut, zaraz zobaczę skutek
Edit: musiałam powyrzucać połowe emotikonek, bo powiedziało mi, że nie może wysłać tego posta
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 11:27   #1428
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

[/quote] Każdy wet w Polsce zabraniał mi dawać jakiekolwiek surowe mięso zwierzakom. Szczególnie drobiu i to nie ze względu na ptasią grypę, a na masę hormonów i chemii, którymi ptaki są tuczone ( Dla zobrazowania problemu: 7-miesięcznej córeczce mojej znajomej zaczęty rosnąć piersi i USG wykazało zmiany w jej jajnikach . Dopiero po odstawieniu na 1,5 roku mięsa stan dziecka się unormował. A mała nie jadała surowego , tylko to w jedzonku dla dzieciaczków )
Jutro idę do szwedzkiego weterynarza z naszym drozdkiem- znajdunią to zapytam ,co ten wet sądzi. Zawsze warto poznawać różne opinie.[/quote]

hmmm... ja Nuśce daje surowe mięso codziennie, najczęściej jest to właśnie pierś z kury albo wieprzowina. Mam nadzieje, że nie robię jakiejś glupoty i mój skarbek sie nie rozchoruje, ale ona nie zje po południu nic innego tak sie nauczyła.
Stary 2006-06-18, 12:27   #1429
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... ja Nuśce daje surowe mięso codziennie, najczęściej jest to właśnie pierś z kury albo wieprzowina. Mam nadzieje, że nie robię jakiejś glupoty i mój skarbek sie nie rozchoruje, ale ona nie zje po południu nic innego tak sie nauczyła
Myślę, że to sprawa b. indywidualna, bo moje koty nie lubią surowego mięsa. Na szczęście lubią gotową karmę, tą najlepszego gat. Piszę "na szczęście", bo znam tak wybredne koty, że nie lubią żadnych gotowych karm.
Na 10000% wiem, że nigdy nikomu nie wolno spożywać surowej wieprzowiny , ze względu na groźne dla mięśni pasożyty (włosienie).

Wiem też, że koty ,jako drapieżniki jedzą surowe mięso, bo ich organizmy mają zapotrzebowanie na taurynę (jeden z aminokwasów) i dlatego chętnie łapią myszy.Wybadano,że w przeliczeniu na masę ciała mysz zawiera najwięcej tauryny ze wszystkich "rodzajów mięsa".
Zatem zdrowe surowe mięso, kotu generalnie nie szkodzi, ale szkodzi raczej to sztucznie "pędzone" na chemii i hormonach.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-18, 12:44   #1430
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kattarina
Myślę, że to sprawa b. indywidualna, bo moje koty nie lubią surowego mięsa. Na szczęście lubią gotową karmę, tą najlepszego gat. Piszę "na szczęście", bo znam tak wybredne koty, że nie lubią żadnych gotowych karm.
Na 10000% wiem, że nigdy nikomu nie wolno spożywać surowej wieprzowiny , ze względu na groźne dla mięśni pasożyty (włosienie).
O wieprzowinie też moja mama wspominała, że nie wolno kotkom dawać. Ale mój baaardzo przepada, za surowym mięskiem i moja mam mu daje troszeczke. Poza tym on wszytsko lubi jeść. Wystarczy tylko wejść do kuchni, a on taki malutki z niewinnymi oczkami patrzy się na ciebie. Wystarczy dać mu kawałek pomidowa, a on będzie "hepi". Ale takie "ludzkie" jedzienie bardziej traktujemy jako dodatek, przekąske, bo swoje jedzonko - suchą karmę ma w miseczce i dostaje też mokrą Pani weterynarka powiedziała, że co do tego "ludzkiego" jedzenia, to nie można go traktować jako podstawowy posiłek, ale w małych ilościach nic nie zaszkodzi Chociaż czy ja wiem, czy on w takich małych ilościach je

Stary 2006-06-18, 14:10   #1431
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Muszę pomyśleć nad zmianą menu mojej kici tzn będę dawała jej mięso w innej postaci, bo bez niego się nie da. A poza tym Nusia jest taka wybredna, że nie zje na kolacje tej samej saszetki, którą dostała rano, a daję jej "markowe" jedzonko. Najchętniej to jadłaby na okrągło serek wiejski, jogurt i szyneczkę z indyka, którą uwielbia i chrupki czyszczące zęby whiskasa hehe .
Stary 2006-06-18, 14:27   #1432
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez szi
O wieprzowinie też moja mama wspominała, że nie wolno kotkom dawać.
Jest w niej jeszcze wirus Auszky'ego (o ile dobrze pamiętam nazwę), którego nie niszczy mrożenie ani gotowanie. Dla ludzi nieszkodliwy, dlatego nie bada się mięsa pod tym kątem, dla kotów może być śmiertelny.

A ja kici daję surowe przemrożone mięso, teraz to już sama nie wiem... Niezbyt chce jeść gotowane i w tym sęk, odwraca się od miski Popróbuję, może przywyknie.

Kattarina, z drozdem to masz rację, oszalałaby ze szczęścia
Ja już się śmieję, że z tym gołębiem to jakaś miłość chyba, on tu ciągle lata, ona zaraz myk! na okno
Teraz na mnie skrzeczy z kuchni
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 15:11   #1433
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

A powiedzcie co sadzicie o parzeniu ? Czy parzenie tez cos daje , napewno cos daje ale czy wystarczajaco ,zeby pozabijac te wszystkie grozne zarazki i inne tego typu okropienstwa? Czy moze lepiej pare minutek pogotowac mieso ?

PS: Dzis wraca TZ teraz on bedzie sie musial wkupiac w laski i skakac kolo ksiezniczki Dobrze mu tak

Faith Resnick
Stary 2006-06-18, 16:03   #1434
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
No proszę, do NY tak beze mnie, ja też chcę!
Cytat:
Napisane przez Kattarina
To ja się też wkręcę, choć to wbrew moim zwyczajom
Witajcie
Mozemy umowic sie wszystkie na jakis konkretny termin - i bedzie spotkanie Zbiorowe -z wycieczka
(piekna dzis pogoda, wiec tradycyjnie wybywam na plaze...)
Pozdrawiam Wszystkie KOCIE SIOSTRY
Stary 2006-06-18, 16:18   #1435
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez Leo$
Witajcie
Mozemy umowic sie wszystkie na jakis konkretny termin - i bedzie spotkanie Zbiorowe -z wycieczka
(piekna dzis pogoda, wiec tradycyjnie wybywam na plaze...)
Pozdrawiam Wszystkie KOCIE SIOSTRY
Jaki wspanialy pomysl i plaza ... W takich miejscach sie wspaniale rozmawia

Faith Resnick
Stary 2006-06-18, 21:27   #1436
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

WITAJCIE KOCIARY WSZELKIEJ MASCI
mam chwile by nadrobić 3 strony !!! zalegości... wiec teraz mój mały Showtime
Cytat:
Napisane przez malenka294
witam wszystkie kociarki
Cytat:
Witam,
przejrzałam ten wątek i postanowiłam pokazać mojego Skarba Czarnulka właśnie skończyła rok i jest typową królewną a my jesteśmy na jej posyłki Ale jak takiego stwora nie kochać
Pozdrawiam wszystkie kociomaniaki
Cytat:
Napisane przez zyleta88
A mi się 3 kociaki urodzily (tzn tej Zuzi - kotka cioci) ) wczesniej zalaczalam jej zdjecie jest czarno biala mrrr i tak sliczna i madra(...)
Tylko mam pytanie, po jakim czasie mozna zabrac kota od matki bo mi ciocia mowi ze po 6 tygodniach no a ja bym wolala troszku wczesniej:PP buziaki;];*
Witam wszystkie NOWE Kociary; becia piekna CZARNULKA
zyleta88 - odnośnie pytania... myslę ze te 6 tyg to dobry czas by kociątko nauczyło sie pewnej samodzielność, ale ja mam skromą kocią wieedze wiec niech sie wypowie reszta

makadamia:
Cytat:
Napisane przez makadamia
się wczoraj wieczorem normalnie posikałam ze śmiechu przez mojego kota...
genialna historia
Cytat:
Napisane przez makadamia
Mój mąż zwariował...nie posądzałam go o tak wielką miłość do kotów
(...) i tylko czekam jak ta moja chłopa przyjdzie do domu i wyciągnie z kieszeni taką pluszową niebieską kuleczkę (ten kociak którego wczoraj kupowali jest po niebieskiej mamie i liliowym tacie)
oto on:
... brak słów dla takiej małej pluszowej srebrnej kociej pieknośći
Cytat:
Napisane przez makadamia
co o tym sądzicie...dawać te surowiznę, czy nie (mam na myśli wątróbkę, mięsko)
raczej nie, co dokładnie opisała Izunia (i tu ukłon w jej strone ) ale czasem rzuce mojej Kiciulce boczusiu kawałeczek

Cytat:
Napisane przez deb
A poszperałam i znalazłam Miurelkę jak miała ok 5 miesiący
A jak była mała to całkiem chudziutka była, aż strach, wybrałam zdjecia na których tak tego nie widać
ładniusia - i nie taka chuda moja kiciula bywała grosza gdy chorowała
Cytat:
Napisane przez deb
zdjęcia nowsze
Na ostatnim królewna Śnieżka pokazuje mi jęzora
Ładniusia
czy powinnam rzec cycuśna

Cytat:
Napisane przez Leo$
na dole: moj diabelek
brzmi przerażająco
mój KOT ma SAME kaprysy - zwłaszcza Kiciula, ciągle miałczy - mam ohhcote jej gebe zabetonoewać (ujme brutalnie w przenośni ) - o i znów zaczeła
Cytat:
Napisane przez Leo$
Chcialam koniecznie pokazac Wam rase kotow WHITE FOREIGN w ktorych jestem szalenczo zakochana
Rase charakteryzuja szafirowe oczka, biala siersc, sfinksowaty lepek i duze uszy... Same zobaczcie.
naprawde sfinksowy - choć troche przerażajaca rasa

Cytat:
Napisane przez Kattarina
Znalazłam stare zdjęcia Lizy= Lusieńki, mają mały rozmiar i mogę je wrzucić bez zmniejszania.
Na pierwszym wygląda jak Obi-Wan Kenobi ( z Gwiezdnych Wojen)
brak słow dla takiego uroczego obiego

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Wogole wczoraj TZ pojechal do rodzicow(o czym wspomnialam juz wczesniej) ja rowniez postanowilam spac u swoich rodzicow , wiec koty byly same w domu . Teraz przyjechalam , Garfield postanowil mnie przywitac fikolkami i innymi sztuczkami , Czarna wyszla popatrzyla na mnie i polozyla sie mruzac oczka (mysle ,ze z radosci ) a Sugar ... Sugar sie najwyrazniej obrazila Wolam ja ,nie chce przyjsc biore na rece , odpycha mnie i ogolnie czuje sie strasznie olewana , nawet wzrok odwraca jak sie patrze :O Ona ma tendencje do obrazania sie jak cos ja zdenerwuje ,wiec to chyba to . Mam nadzieje ,ze jej przejdzie ,musze sie wkupic w jej laski
hmm... szkoda ze sie Sugar obraziła, może ją przekupisz.. na moje koty to działa, choc główie muszą te fochy ze 2 dni przechodzić i wrócą do normy.
swego czasu Kiciula, nie było mnie 2 tyg - wakacje - i przestała spać w moim pokoju takie już kociaki nie lubią widoznie samootnośći?!
Cytat:
Napisane przez Izunia86
PS: Dzis wraca TZ teraz on bedzie sie musial wkupiac w laski i skakac kolo ksiezniczki Dobrze mu tak
eh..

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Dziewczyny, wątek przeszedł gruntowny remont (inne czeka to samo). Wzięłam dobry przykład z innych moderatorek i połączyłam "posty pod postami" tego samego użytkownika. Takich rzeczy pojawia się tu coraz więcej, co powoduje bałagan.
Proszę, chcąc coś dopisać, korzystajcie z funkcji edycji posta lub cytując kilka osób - róbcie to w jednym poście
Pozdrawiam!
TAK JEST robiłam tak od zawsze(choć zdarzały sie wpadki ) i ciesze ise że wprowadziłaś porządek

Jeśli chodzi o mojego Klakierka, zaborczo walczy o wszystkie swoje zabawki i o wszelkie jedzenie - eh...
choć już uspokoił sie; ostatnio groźnie wyszedł na balkon(choć swobodnie po nim spaceruje) tym razem wyglądał zza balasek i niebespiecznie soglądał na ziemie.
zaczełam go tez wyprowadzać na dworek miejscowe dzikie koty obwachały go - a i on im kszywdy nie robił; psy go zauważyły i olały ale on sie ich straszne boi - włacza mu sie instynktowna postawa!
Klakierek lubi tez wygzrewać sie w słoneczku na pufie - czesto przybiera rozmaite zabawne formy

a oto jego nowe foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie072.jpg (41,3 KB, 14 załadowań)
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 22:06   #1437
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
A powiedzcie co sadzicie o parzeniu ? Czy parzenie tez cos daje , napewno cos daje ale czy wystarczajaco ,zeby pozabijac te wszystkie grozne zarazki i inne tego typu okropienstwa? Czy moze lepiej pare minutek pogotowac mieso ?

jakis czas temu na stronie pewnego hodowcy brytkow wyczytalam, ze mieso powino sie wlozyc na kilka dni do zamrazalnika... podzielic na male porcyjki i zamrozic... wtedy wszelkie paskudztwa grozne dla kota zgina...

i u Eliota to skutkuje... bo on parzonego miesa nie ruszy... choc i tak dostaje tylko co jakis czas filet z indyka... jako przysmak... ...
w jego wieku za duzo bialka jest szkodliwe...

a tak w ogole to strasznie mi zal tego mojego siersciucha... jak on biedny sie meczy przy tych ponad 30 stopniowych upalach... nie wie gdzie sie ma polozyc... teraz to juz nawet rusza sie jak leniwiec ...
i najbardziej mu odpowiada spanie na pralce... do tego jeszcze mu w tym tygodniu zafunduje stres... bo bedzie mial kapiel... ... ale przynajmniej przez chwile bedzie mu chlodniej ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 007.jpg (41,5 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2006-06-19 o 12:03 Powód: post pod postem
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 22:17   #1438
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
a oto jego nowe foto
urocze ujęcie

Jest i Mój Ziom

EDIT
Cytat:
Napisane przez desti
a tak w ogole to strasznie mi zal tego mojego siersciucha... jak on biedny sie meczy przy tych ponad 30 stopniowych upalach... nie wie gdzie sie ma polozyc... teraz to juz nawet rusza sie jak leniwiec ...
i najbardziej mu odpowiada spanie na pralce... do tego jeszcze mu w tym tygodniu zafunduje stres... bo bedzie mial kapiel... ... ale przynajmniej przez chwile bedzie mu chlodniej ...
Jaki kochany
Mój też biedaczek podczas upałów strasznie się męczy. Nawet bawić się nie chce. Ale dziś było troszkę chłodniej to ożył I także przedapa spać na pralce

Edytowane przez szi
Czas edycji: 2006-06-19 o 22:10
Stary 2006-06-18, 22:46   #1439
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szi
Mój też biedaczek podczas upałów strasznie się męczy. Nawet bawić się nie chce. Ale dziś było troszkę chłodniej to ożył I także przedapa spać na pralce
sliczny ten Twoj kotek... i tez ma bursztynowe oczka ... uwielbiam ten kolor oczu u kotow ... ale te z dluzszym lub gestym futerkiem to sie faktycznie w takie dni mecza...
ciekawa jestem co w tych pralkach jest, ze tak je lubia ... i to tylko latem... moze i ja sprobuje na niej spac bo z goraca juz wytrzymac sie nie da w domu ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-18, 22:53   #1440
szi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desti
sliczny ten Twoj kotek... i tez ma bursztynowe oczka ... uwielbiam ten kolor oczu u kotow ... ale te z dluzszym lub gestym futerkiem to sie faktycznie w takie dni mecza...
ciekawa jestem co w tych pralkach jest, ze tak je lubia ... i to tylko latem... moze i ja sprobuje na niej spac bo z goraca juz wytrzymac sie nie da w domu ...
Dziękuję bardzo Oczka ładne, ale niestety często ropieją taka "uroda" persów przez ten płaski pysk, czy jakoś tak
Ostatnio właśnie zrobiłam mojemu zdjęcie na pralce, troche niewyraźne, ale dodam jutro Coś musi być w tej pralce Mój to w ogóle jak był za oknem mróz, a w domu mimo ogrzewania też nie było upału, to spał w najlepsze w lodowatej umywalce. Ale CO KTO WOLI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości