METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-15, 18:27   #1441
apollo72
Raczkowanie

Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)

Cytat:
Napisane przez anka1232 Pokaż wiadomość
u mnie w domu jak mama widzi że zaczynam coś wyciągać typu igły, nitki i farbki to się już łapie za głowe i mówi znowu kombinujesz? jak ci się chce
oj znam to znam... dobrze mieć jednak w domu trochę zapasów na te chwile gdy przychodzi napad weny twórczej sama zbieram mnóstwo drobiazgów i wszyscy się śmieją że wszystko fajnie wykorzystam (szkoda tylko że nie mieszkam jeszcze całkiem u siebie, no i że nie ma za dużo miejsca żeby wszystko zbierać ale to się zmieni )

poza tym świetne masz pomysły!!!
Takie pokoje uwielbiam!
Własny styl, ciągłe zmiany i niepowtarzalne dodatki
sama tak robię ale niestety nie mam aparatu żeby pokazać...
A jeśli chodzi o lampki - to uwielbiam, stale wymyślam nowe, były już z przeróżnie postarzanych i malowanych papierów i tektury (nawet szyte), ale z tkaninami jeszcze nie próbowałam. A czuję że niedługo nadrobię zaległości!
No a wykałaczki do szaszłyków to moim zdanim jeden z przydatniejszych przyborów kuchennych no może jeszcze sól z mąką, piekarnik i takie tam...
I koniecznie pochwal się nowymi pomysłami!
Gratulacje!
apollo72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 19:32   #1442
apollo72
Raczkowanie

Dot.: pokój..za ciemno?

jeśli ten pokój jest niezbyt wielki, to ciemne kolory poważnie go pomniejszą... no i jeśli nie ma wielkich okien, to za dnia będzie w nim chyba dość nieprzyjemnie (chyba że lubisz klimat takiej starej, ciemnej biblioteki np.), ale...
pewnie można to jakoś złagodzić
1. Jesli chodzi Ci o elegancję po porstu, to może coś w stylu rozwiązań biało-czarnych (ew. z zastąpieniem niektorych motywów ciemnym fioletem i brązem)
2. albo złagodzić kolory (rozjaśnić), choć sądzę że nie o to Ci chodziło...
3. a może zupełnie biały (kość słoniowa) dywan, białe malowidło na ścianie (jakiś szablon w ulubionym stylu), nawet okno (rolety np.), papierowe duże lampy, czarnobiałe zdjęcia w wielkich białych antyramach...
4 albo zastąpić do tych ciemnobrązowych mebli kolor ścian np. żywszymi turkusami czy zieleniami?
5-6. a może po prostu tylko kilka motywów ciemnofioletowych a resztę rozweselić choćby żółtym?
A w każdym z przypadków musisz pomyśleć nad światłami w różnych kątach pokoju, żeby było przyjemniej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lee_eclecticliving_Scan6_e.jpg (53,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tapety06.jpg (59,4 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1586.jpg (45,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2873666X.jpg (75,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 470.gif (112,2 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg henley_living_rmMODERN_e.jpg (62,9 KB, 67 załadowań)
apollo72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 19:58   #1443
motylek
Rozeznanie

Dot.: Mój pokój - oceńcie :)

Wg mnie pokoj jest "zagracony" i sprawia wrazenie malego. za duzo w nim "deseni" . najlepiej, gdyby sciany mialy jednolity kolor
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 20:02   #1444
motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1232 Pokaż wiadomość
hehe właśnie zuważyłam na zdjęciu coś co się nie powinno tam znaleść
ah te pająki...

tez zauwazylam
Stary 2007-04-15, 20:05   #1445
motylek
Rozeznanie

albo pomaluj tym fioletem tylko 1 sciane, tak bedzie bezpieczniej, pozostale natomiast jasniejszym jego odcieniem -wtedy na tych scianach mozesz ustawic ciemne meble. co do dodatkow, to jak najbardziej jasne
Stary 2007-04-15, 20:19   #1446
MartuFFFia
Rozeznanie

własnie pokój mam dosyć spory więc chciałam na ten fiolet pomalować, żeby było bardziej przytulnie. Nie chce czegos w stylu zdjecia 2 zeby nie bylo jak pokoj dla starszej pani:P Nie chec tez przepychu tego koloru w pokoju w postaci dodatkow bo az tak starsznie za tym kolorem nie rpzepadam..mozna powiedziec ze go toleruje i tyle;]

natomiast bardzo mi sie podobaja propozycje zdjec-5i6 dziekuje

mówie i mam wszystko co zechce.!uuu...

MartuFFFia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 21:00   #1447
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apollo72 Pokaż wiadomość
oj znam to znam... dobrze mieć jednak w domu trochę zapasów na te chwile gdy przychodzi napad weny twórczej sama zbieram mnóstwo drobiazgów i wszyscy się śmieją że wszystko fajnie wykorzystam (szkoda tylko że nie mieszkam jeszcze całkiem u siebie, no i że nie ma za dużo miejsca żeby wszystko zbierać ale to się zmieni )

poza tym świetne masz pomysły!!!
Takie pokoje uwielbiam!
Własny styl, ciągłe zmiany i niepowtarzalne dodatki
sama tak robię ale niestety nie mam aparatu żeby pokazać...
A jeśli chodzi o lampki - to uwielbiam, stale wymyślam nowe, były już z przeróżnie postarzanych i malowanych papierów i tektury (nawet szyte), ale z tkaninami jeszcze nie próbowałam. A czuję że niedługo nadrobię zaległości!
No a wykałaczki do szaszłyków to moim zdanim jeden z przydatniejszych przyborów kuchennych no może jeszcze sól z mąką, piekarnik i takie tam...
I koniecznie pochwal się nowymi pomysłami!
Gratulacje!
No ja też mówie ze jak bedę mieć własny domek to poczuje się jak ryba w wodzie tylko mój chłopak mi mówi ze obawia się że jak ze mną kiedyś zamieszka to pewnego dnia gdy wróci to nie trafi do sypialni bo w sypialni nagle kuchnia się zrobi, albo wybije zęby przez nagłe przemeblowanie
HEHE co ja zrobie że to lubie
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 21:13   #1448
anka1232
Rozeznanie

no to jeszcze sie troszke pobawię i powklejam co nieco
A teraz moje "dzieło" z przed chwili
że pokój coś na styl afrykański to będe teraz robić takie tez duperele jak to mama mówi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4100024.jpg (85,3 KB, 497 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100026.jpg (86,8 KB, 241 załadowań)
Stary 2007-04-15, 21:21   #1449
anka1232
Rozeznanie

na pierwszym księżyc co prawda kupiony a włąsciwie dostany ale troszkę podreperowany tzn zmieniłam mu kolor bo był zielony i jakoś słabo go było widać na ścianie więc ciapłam go brązem
Na drugim rameczka ta sama co wyżej była zrobiaona na zielono z biedronkami, też poszeła w brązy (co prawda ta zielona mi się bardziej podobała ale mi nie pasowała do całej reszty)
a na trzecim... hmmm właściwie nie wiem jak to nazwać wygląda troche jak przypalone patyczki, a to zwykła słoma (z takiej maty słomianej jak dawniej się uzywało) tylko pomaziana na czarno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4100004.jpg (75,2 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100012.jpg (105,2 KB, 185 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100020.jpg (79,1 KB, 319 załadowań)
Stary 2007-04-15, 21:21   #1450
Neska
Rozeznanie

Jestem pod ogromnym wrażeniem, najbardziej podobają mi się kamienie
A możesz zdradzić czy robiłaś za pomocą szblonu czy malowałaś sama?
Czy mogłabyś udostępnić taki szblonik? włąśnie poszukuję takiego motywu do łazienki

Neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 21:25   #1451
anka1232
Rozeznanie

No to jeszcze kilka zdjęć już tak przekrojowo jak to w całości wygląda.
Muszę jeszcze tylko zmienić obraz nad sofą bo coś mi nie wyszedł, kolory po wyschnięcu okazały się kąpletna klapą, ale to już nie bawem się zmieni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4100015.jpg (97,3 KB, 347 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100016.jpg (90,2 KB, 395 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100017.jpg (97,2 KB, 579 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100009.jpg (79,8 KB, 537 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100018.jpg (116,2 KB, 590 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100019.jpg (102,5 KB, 623 załadowań)
Stary 2007-04-15, 21:30   #1452
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neska Pokaż wiadomość
Jestem pod ogromnym wrażeniem, najbardziej podobają mi się kamienie
A możesz zdradzić czy robiłaś za pomocą szblonu czy malowałaś sama?
Czy mogłabyś udostępnić taki szblonik? włąśnie poszukuję takiego motywu do łazienki
Chodzi Ci o szblonik do rysunków na kamieniach??
jeśli tak to jedyną inspiracją były fotki z tej strony http://www.fashart.pl/page_1139399382720.html
a malowałam sama troszke się odpatrując
Stary 2007-04-15, 21:43   #1453
Neska
Rozeznanie

Tak dokładnie o to mi chodziło, dziękuję za link, masz pokój w bardzo ciekawym stylu, bardzo mi sie podoba, pozdrawiam
a jeszcze małe pytanko- widzę na szafie jakieś słoiczki z "czymś", czy to też jakiś wystrój? przepraszam za zbytnią ciekawość

Neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-15, 21:59   #1454
anka1232
Rozeznanie

hehe nie to nie wystrój, stoją tam przypadkowo i na chwilę, w słoiczkach są roboki.... jeszcze żywe, ale niestety muszę je uśmiercić :/ potrzebuje ich do owadnika... taka szkoła z dziwnymi pomysłami
Stary 2007-04-15, 22:10   #1455
Daria_P
Wtajemniczenie

Super pokój Gratuluje pomysłów
Całość bardzo mi się podoba!!
Daria_P jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 07:51   #1456
hobuś
Raczkowanie

Takiego czegoś szukałam (chodzi głównie o kolor i styl), super pomysł z połączeniem 2 kolorów zielonych, zawsze mi się wydawało, że to nie najlepszy pomysł, a tu proszę - wygląda to bardzo fajnie

Jak się nazywa ten ciemniejszy kolor? Będę chyba robić jakiś remont i prawdopodobnie taki chciałabym widzieć na swojej ścianie
hobuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 07:59   #1457
yassue
Raczkowanie

twoj pokoj jest przecudowny! gratuluje kreatywnosci i wykonania

tez cos musze ze swoim zrobic, tylko co...?
yassue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 08:11   #1458
motylek
Rozeznanie

Ha masz pokoj dokladnie w takich samych kolorach jak ja i tak samo pomalowane. Mam je juz 5 lat i powoli zaczynaja mi sie nudzic. Jednak takie polaczenie kolorow sprawia, ze w takim pokoju czujemy sie spokojne, radosne...
Stary 2007-04-16, 12:00   #1459
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hobuś Pokaż wiadomość
Takiego czegoś szukałam (chodzi głównie o kolor i styl), super pomysł z połączeniem 2 kolorów zielonych, zawsze mi się wydawało, że to nie najlepszy pomysł, a tu proszę - wygląda to bardzo fajnie

Jak się nazywa ten ciemniejszy kolor? Będę chyba robić jakiś remont i prawdopodobnie taki chciałabym widzieć na swojej ścianie
Niestety nie powiem Ci jak się nazywa ten kolor bo nie mam pojecia, farba była mięszana przez malarza i szczerze mówiąc to ja myślałam o troche ciemniejszym kolorze ale malarz ten bał się malować ciemnymi kolorami jak zauważyłam bo poprostu nie umiał (po wyschnięciu na ścianie pojawiły się pasy, przy bliższym wpatrzeniu ładnie je widać ). Jaśniesze ściany chiałam w kolorze groszkowym, no powiedzmy że mu wyszły ale też chciałam troszke ciemniejsze... w każdym razie ten malarz juz u mnie nie będzie więcej malował i jescze więcej policzył niż mówił na początku, no i czekałam na niego miesiąc a jak termin był juz pewny na któryś czwartek i wszytko było juz przygotowane to gość przeciągną to jescze do soboty. dostawałam białej gorączki przez niego.
Ale jeśli planujesz remont to możesz też zawsze kupić już umięszaną farbę chyba dulux ma takie, zresztą teraz to już pewno wszytkie firmy to mają, no tylko troszkę drożej wyjdzie. Albo kombinować samemu, tylko pamiętaj że po wyschnięciu farba jest dużo jaśniejsza więc lepiej zrobić próby i poczekać aż wyschnie.
Stary 2007-04-16, 12:05   #1460
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yassue Pokaż wiadomość
twoj pokoj jest przecudowny! gratuluje kreatywnosci i wykonania

tez cos musze ze swoim zrobic, tylko co...?
hehe mozna robić naprawde dużo i to tanim kosztem lub bez kosztów z tego co znajdziesz w domku pogrzeb troche w necie a pomysły same się posypią
a ja polecam wybranie sobie własnie jakiegoś stylu, albo wybranie jakichś dwuch góra trzech kolorów i poprostu zrobic wszytko w takich barwach, to zawsze się sprawdza
Stary 2007-04-16, 12:13   #1461
bloondyna
Zakorzenienie

jejQ masz sliczny pokój

ehhh pomarzyc
bloondyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 12:21   #1462
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motylek Pokaż wiadomość
Ha masz pokoj dokladnie w takich samych kolorach jak ja i tak samo pomalowane. Mam je juz 5 lat i powoli zaczynaja mi sie nudzic. Jednak takie polaczenie kolorow sprawia, ze w takim pokoju czujemy sie spokojne, radosne...
Zgadzam się z tobą, ja w pokoju miałam juz różne rzezcz i różne kolory ale w tym czuje naprawdę dobrze. Najpierw był żółty w srebrne gwiazdki takie malowanie wałkiem jesczez przez moją babcię. Potem był niebieski ale strasznie blady i taki nijaki potem był szary a na jednej ścianie było wielkie malowidło (na zdjęciu widać) to był okres szkoły średniej i fascynacja metalową muzyką (którą zresztą dalej lubie)
Hehe a potem chciałam pomarańcz, na dwóch ścianach była jasna żółć a na dwóch pomarańcz (ten sam malarz co robił zielone ściany) ale dziewczny pomarań był ładny wieczorem przy lampce, a w dzień... chyba w okularach przeciwsłonecznych siedzieć, malarz wpadł na pomysł że zrobi mi prązowe wzorki szmatą i że to zgubi tą jaskrawość... nie chciałybyście tego widzieć, miałam ściany jak spódnica prababci. Kazałam przemalować na niebiesko znowu. Ale w niebieskim jak dla mnie jest troche nudno i przygnębiająco. Więc kiedy doszłam już do swojej kasy szybko zrobiłam tą zieleń

Na tym drugim zdjęciu widać pajęczynkę zrobioną z taśmy magnetofonowej, zdjęcia są kiepskiej jakosci bo to zdjęcia zdjęć nie posiadam niesty skanera.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4100037.jpg (74,2 KB, 206 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100031.jpg (44,5 KB, 287 załadowań)
Stary 2007-04-16, 12:23   #1463
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bloondyna Pokaż wiadomość
jejQ masz sliczny pokój

ehhh pomarzyc
Dziękuje Ci bardzo. Naprawdę nie ma co marzyć tylko samemu wziąść się do roboty, ja prawie wszytko zrobiłam tam sama

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 13:08   #1464
żurawinka
Zakorzenienie

Najłatwiej byłoby odmienić ten pokój poprzez dodanie mu dodatków w jednym, dwóch kolorach - jaki tam kolor lubisz? Jasne ściany są dobrym tłem dla wielu kolorów, np. czerwieni, pomarańcu, żółci ( dwa ostatnie kolory lubię bardzo) - dodatki mam n myśli półprzezroczyste zasłonki, wazon, narzuta na łózko, poszewki na poduszki itd. Zbyt wiele kolorów zawsze powoduje zamieszanie. Albo pójście w inną stronę - angielski styl - jasne poduchy w różyczki, podobna narzuta itd. romantyczny styl dla romantyczki
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 13:20   #1465
nicole697
Zadomowienie

generalnie to mi sie nie podoba

po pierwsze tapeta - lepiej wygladałoby gdyby ściany miały jednolity kolor

ta wnęka też mi się nie podoba, można byłoby z niej zrobić coś fajnego, zamiast tej jednej półki tam tak wysoko lepiej by wyglądały dwie bardziej na środku - no i na tej półce masz za dużo 'napchane' książek czy co tam jest

generalnie każdy ma inny gust jeśli tobie się to podoba to ok ale ja np wole bardziej 'harmonijne' i 'czyste' pokoje

plus za to że nie masz takich 'normalnych' firan na oknie ale minus za to co wisi nad nim czyli ta 'mini firanka' straszna jest
nicole697 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:20   #1466
ela19796
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Pomoc w umeblowaniu pokoiku :)

JA PROPONUJĘ TAKIE ROZWIĄZANIE UWAŻAM ŻE TO ŚWIETNY POMYSŁ I EFEKT WYDŁUŻONEGO POKOJU ZAMIENIĆ NA KWADRAT.
FARBA KOSZTUJE JAKIEŚ 40-50ZŁ MEBLE OKOŁO 800ZŁ.NA ŚCIANY DAĆ TAKIE RAMECZKI - ZAWSZE MOŻNA JE OZDOBIĆ I PÓŁECZKI ZROBIĆ SAMEMU KUPIĆ DESKĘ W praktikerze W CZTERECH KĄTACH PRZEDZIURAWIĆ WŁOŻYĆ SZNUREK ZAWIĄZAĆ I POWIESIĆ NA ŚCIANĘ.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój 2.JPG (28,4 KB, 30 załadowań)
ela19796 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 14:48   #1467
ela19796
Przyczajenie

Jeśli mnie oko nie myli to nazwa koloru DULUXA to zielone wzgórze

REKLAMA
Stary 2007-04-16, 20:28   #1468
ela19796
Przyczajenie

Jak dla piętnastolatki to szczerze i uczciwie mówię że pokój jest śliczny ale trzebaby a nim trochę pozmieniać.
Zgadzam się z innymi że FIRANKA JEST DO KITU!!!!!
Wnęka nie jest zagospodarowana a szkoda przy tym ten dywanik czerwony i krzesło z lat 1940.... wybacz ale uważam że ta tapeta nie jest odpowiednia dla nastolatki bardziej chyba babci by się przydała - za poważna
zmieniłabym kolor ścian na jasny pomarańcz w IKEA są poduszki kolorowe na krzesełka przydałaby się taka żeby zakryć to ochydztwo.Narzuty na tapczaniki też są w Ikea i to od koloru do wyboru.
Co do firanek są poprostu wiejskie - mogłabyś zamówić sobie na allegro lub kupić tam gotowe- nie jest to duży koszt tych rzeczy i napewno zmieniłyby one wygląd w 100%.
Nie obrażam twojego pokoiku ani twojej osoby więc się nie gniewaj prosiłaś o ocenę a moim zdaniem taki łady pokój wartoby było ładnie zagospodarować i urządzić na odpowiedni wiek i jescze jedno radzę posprzątać i poukładać tam na biureczku.
A na oknie jeśli lubisz kaktusiki takie malutkie kup sobie ze 3 ich nie trzeba podlewać często chyba że jeśli lubisz kwiaty znajdziesz coś skromniejszego z innej roślinności.
Zdaję sobie sprawę że nastolatki nie mają czasu sprzątać stąd uważam że trzeba pokój urządzić w miarę potrzeb i wyglądu.
Pozdrawiam pa
Stary 2007-04-16, 20:29   #1469
Couver de Neige
Zadomowienie

GG do Couver de Neige

Boksie
Couver de Neige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-16, 20:56   #1470
anka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Couver de Neige Pokaż wiadomość
Boksie
dziękuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości