Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 13:08   #1441
dotyOC
Przyczajenie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Witam dziewczyny,

Jestem z rodzina w AD od prawie miesiaca, zastanawialam sie, czy sa jakies polskie spotkania, wypady na kawe w AD.
Pozdrawiam
dotyOC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 15:43   #1442
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez dotyOC Pokaż wiadomość
Jestem z rodzina w AD od prawie miesiaca, zastanawialam sie, czy sa jakies polskie spotkania, wypady na kawe w AD.
Pozdrawiam

Przyjdź w Środę, 10 Listopada o godz. 19:30 do Intercontinental Hotel w Abu Dhabi

Cytat:
Napisane przez ana_alby Pokaż wiadomość
Z okazji obchodów 92 rocznicy Święta Niepodległości Rzeczypospolitej Polskiej
Charge d’Affaires Ambasady RP w Abu Zabi
Pan Janusz Byliński
zaprasza Państwa w dniu 10 listopada 2010 r.o godzinie 19:30 na przyjęcie koktajlowe
w hotelu Intercontinental Abu Zabi – „Liwa Majlis”

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 18:05   #1443
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Przewinął się temat związany z Al-Qaidą i terroryzmem.

W telewizji arabskojęzycznej oprócz zwykłych reklam, można też zobaczyć kampanię poświęconą walce z terroryzmem.

Jest taka ciekawa strona, jest ona w języku arabskim wprawdzie, lecz warto na nią zaglądnąć bo spoty są czytelne bez znajomości języka arabskiego, są naprawdę bardzo wymowne.

Ta strona to SAYNOTOTERROR <- klik

Jest obecna również na YOUTUBE <- klik

Jeden z filmików <-klik przedstawia ojca trzymającego w rękach rodzinne zdjęcie, patrzy z uśmiechem na jednego syna, który został lekarzem, na córkę nauczycielkę i w końcu na drugiego syna... uśmiech mu zamiera, bo ten syn został terrorystą... odrywa ten kawałek zdjęcia, na którym jest drugi syn i z bólem w oczach odrzuca je... dla niego ten syn już nie istnieje. Bardzo dramatyczna decyzja.

Wszyscy musimy powiedzieć głośne i stanowcze NIE terroryzmowi!

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-11-05 o 05:08
Stary 2010-11-04, 21:12   #1444
A z Z
Raczkowanie

Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Witam!
Evo dziękuję za wyjaśnienia dot. pogrzebu i żałoby Sheika Saqr.
Jak zawsze można na Ciebie liczyć!

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Przewinął się temat związany z Al-Qaidą i terroryzmem.
Wszyscy musimy powiedzieć głośne i stanowcze NIE terroryzmowi!
Masz rację Evo, wszelkiej sile skierowanej do samozagłady ludzi stanowcze STOP.
Obojętnie jakiego jesteśmy wyznania, rasy, zapatrywań politycznych - zawsze powinniśmy pamiętać, że jesteśmy ludźmi. Niestety nie jest łatwo odnaleźć się wszystkim w otaczającym nas dezinformacją świecie. Trzeba propagować właśnie takie postawy i motywować ludzi do większej współpracy w czynieniu ogólnie pojętego "dobra".
Takie spoty może pomogą niektórym podjąć decyzję, aby nie akceptować wszelkich zachowań swoich bliskich.
Dlaczego ludzie dążą do samozagłady? Nie szanują tego co mają, co osiągnęli?
Jovikzu - myślę, że selena1616 powinna postarać się przeczytać wątek od początku to zrozumiałaby, że jej pytanie jest ... nie wiem jak to delikatnie ująć ... trywialne, śmieszne, dziwne?
"Arabia kojarzy mi się wyłącznie z Al-Kaidą" - Selena1616 - nie wiem ile Ty masz lat, ale wiedza to podstawa. Żeby zadać takie pytanie jak Ty Dziewczyno, ... ech ... brak słów.
Pozdrawiam wszystkich, zazdroszczę spotkania, proszę o zdjęcia !
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 07:22   #1445
Eva ID

GG do Eva ID

Tom Cruise i jego Mission Impossible zakręcić Dubai powiodła się

Dubai żyje Tomem i czuć atmosferę Hollywoodzkiego szaleństwa. Kampania, złap Toma Cruise i wyślij nam zdjęcia działa

Dzisiaj korzystając ze zdjęć w Gulf News mała galeria, co to się tu wyprawia

Foto 1 - Tom Cruise z His Highness Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, Vice-President i Premier UAE oraz Władca Dubaiu.

Foto 2, 3, 4, 5, 6 - Tom Cruise "biega" po najwyższym budynku świata Burj Khalifa... po jego zewnętrznej stronie

Foto 7 - zdjęcie zrobił zaskoczony jeden z mieszkańców w Burj Khalifa, gdy Tom Cruise zaglądnął mu do okien....

Foto 8, 9, 10 - z cyklu złap Toma i zrób sobie z nim zdjęcie... zdjęcia zrobione w Mall of Emirates na sztucznym, całorocznym stoku narciarskim, kiedyś już go opisywałam.

55 kg
Stary 2010-11-06, 08:54   #1446
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BenBai Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny. Ja ostatnio miałam duzo na głowie z załatwianiem przeprowadzki, tysiąc spraw i doszliśmy z chłopakiem do wniosku, że najłatwiej będzie się pobrać i żebym w ten sposób zrobiła obywatelstwo. Ślub będzie albo cywilny albo żydowski, ale jeszcze nie wiemy. A ja zdaję na prawo jazdy w czwartek i jestem super podekscytowana W piątek wybieram się do synagogi na szabat, nigdy w tej nie byłam więc jestem trochę ciekawa
A co u Was słychać dziewczyny w ME i nie tylko?
A dobrze, BenBai.
Jestem zszokowana temperaturami, które są teraz w centrum PL. W zeszłym roku już śnieg padał, a teraz nawet po +13 stopni! Co prawda nie tak gorąco jak w Emiratach, ale ciepło.
A takto nauka-nauka-nauka, heh.

A u Ciebie, jak tam?

Nobody
, not even the rain, has such small hands
- Cummings

JESTEM ZA WPROWADZENIEM WIĘKSZYCH KAR DLA OSÓB, KTÓRE ZNĘCAJĄ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI.

Bloou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 15:02   #1447
BenBai
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bloou Pokaż wiadomość
A dobrze, BenBai.
Jestem zszokowana temperaturami, które są teraz w centrum PL. W zeszłym roku już śnieg padał, a teraz nawet po +13 stopni! Co prawda nie tak gorąco jak w Emiratach, ale ciepło.
A takto nauka-nauka-nauka, heh.

A u Ciebie, jak tam?
U mnie w Stanach teraz zimno jak cholera, niedługo 10 rano będzie i jest 1 stopień :P Mialam wolne przez 4 dni i teraz znowu będą dwa tygodnie szkoły bez wolnego.. ale potem znowu mam wolne i potem znowu w grudniu A Ty Bloou planujesz może przeprowadzkę gdzieś? Pamiętam jak byłam w zeszłym roku w PL to z chłopakiem poszliśmy na sanki chyba w październiku bo tak śnieg spadł

A ja zdałam na prawko!!! Jestem super szczęśliwa. Ogólnie jest dobrze.
BenBai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 11:53   #1448
bogotta
Raczkowanie

czytam dzis poranny Gulf News a tu wiadomosc na 1 stronie o nowych zasadach wizowych dla Kanadyjczykow --ale sie porobilo !! moja filipinska asystentka mowi mi ze teraz Kanadyjczycy beda musieli po miesiacu przebywania na wizie turystycznej wyjechac z UAE i przebywac miesiac poza krajem zeby znow starac sie o wize wjazdowa w Kanadzie ,ponoc takie sa zasady dla Filipinczykow ale czy dla wszystkich nacji? Evo dreczy mnie pytanie --przypominam sobie ze moja przyjaciolka ma meza Dunczyka ktory przez chyba rok nie mial wizy rezydenckiej i co miesiac wyjezdzal chyba do Omanu po pieczatke w paszporcie a potem tego samego dnia wracal do Dubaju juz absolutnie legalnie -czyzby wizowe prawo bylo inne dla roznych narodowosci ? jak to jest? Evo skarbnico wiedzy ty ktora wszystko wiesz rozjasnij mi w glowie ..
a drugie pytanie dotyczy kursu dolara --czemu w krajach gulfu dolar ma tak staly sztywny kurs ? wiem ze ocieram sie tym pytaniem o wielka polityke i finanse ale mysle sobie czy Arabowie nie traca na takim kursie ? rozumiem ze we wszystko wmieszana jest Ameryka ale jak to dziala???

Edytowane przez bogotta
Czas edycji: 2010-11-10 o 11:58
bogotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 12:58   #1449
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez bogotta Pokaż wiadomość
Evo skarbnico wiedzy ty ktora wszystko wiesz rozjasnij mi w glowie ..
Ahahahahaha..... Bogotta no jaka tam ze mnie skarbnica

Odpowiadając na pytanie, TAK są różne prawa wizowe dla różnych krajów.
Od 2 Stycznia obywatele Kanady będą musieli mieć wizę wjazdową podobnie jak my.

Kurs AED jest ustalony według Dolara już dawno, takie są układy związane z handlem ropą i raczej się to nie zmieni, tak to właśnie działa.

55 kg
Stary 2010-11-10, 14:56   #1450
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w Stanach teraz zimno jak cholera, niedługo 10 rano będzie i jest 1 stopień :P Mialam wolne przez 4 dni i teraz znowu będą dwa tygodnie szkoły bez wolnego.. ale potem znowu mam wolne i potem znowu w grudniu A Ty Bloou planujesz może przeprowadzkę gdzieś? Pamiętam jak byłam w zeszłym roku w PL to z chłopakiem poszliśmy na sanki chyba w październiku bo tak śnieg spadł

A ja zdałam na prawko!!! Jestem super szczęśliwa. Ogólnie jest dobrze.
O, no to gratuluję!
To znaczy, że jesteś nauczycielką, tak? Czego?

Ja to wolę nic nie planować, bo myszy rachunek zjedzą, ale moim marzeniem jest Australia -> Hobart.

Troszkę tu off-top robimy, heh.

---------------------------------------

Evo, latałaś kiedyś liniami EITHAD AIRWAYS?

Nobody
- Cummings

JESTEM ZA WPROWADZENIEM WIĘKSZYCH KAR DLA OSÓB, KTÓRE ZNĘCAJĄ SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI.

Edytowane przez Bloou
Czas edycji: 2010-11-10 o 17:32
Stary 2010-11-10, 18:51   #1451
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Evo, latałaś kiedyś liniami EITHAD AIRWAYS?
Tak latam tymi liniami i uważam linie Abudhabijskie ETIHAD AIRWAYS za najlepsze na świecie pod każdym względem.

EMIRATES AIRLINE są Dubajskie.... nimi leciałam tylko raz.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez dotyOC Pokaż wiadomość
Jestem z rodzina w AD od prawie miesiaca, zastanawialam sie, czy sa jakies polskie spotkania....

DotyOC.... byłaś dzisiaj w Interconie na National Day???

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 19:19   #1452
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
Tak latam tymi liniami i uważam linie Abudhabijskie ETIHAD AIRWAYS za najlepsze na świecie pod każdym względem.
Myślałam, że emirackie linie są drogie, bo jednak obsługa wydaje się byc uprzejma i wysokie standardy, a tu miła niespodzianka. Do Australii w sezonie świątecznym koszt biletu w obie strony jakieś 1300 AUD = ok 3000 zł.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-11-10, 22:53   #1453
BenBai
Przyczajenie

Cytat:
O, no to gratuluję!
To znaczy, że jesteś nauczycielką, tak? Czego?

Ja to wolę nic nie planować, bo myszy rachunek zjedzą, ale moim marzeniem jest Australia -> Hobart.

Troszkę tu off-top robimy, heh.
nie, nie jestem nauczycielką tylko uczennicą :P ostatni rok liceum.
rzeczywiscie off top trochę, ale trzeba o czymś gadać :P
u mnie narazie nic się nie rusza z przeprowadzką, tylko codziennie gadam z moim facetem który juz siedzi w Izraelu i pozostaje nam tylko czekać.. eh, teraz tam jest 28 stopni, u mnie mrozy, chcę żeby już czas minął. tak swoją drogą, to chciałabym kiedyś pojechać do jakiegoś arabskiego kraju, żeby zobaczyć jak tam jest. ale chyba w najbliższym czasie to się nie stanie

Edytowane przez BenBai
Czas edycji: 2010-11-10 o 23:04
BenBai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 08:17   #1454
Bloou
Rozeznanie

Cytat:
nie, nie jestem nauczycielką tylko uczennicą :P ostatni rok liceum.
rzeczywiscie off top trochę, ale trzeba o czymś gadać :P
u mnie narazie nic się nie rusza z przeprowadzką, tylko codziennie gadam z moim facetem który juz siedzi w Izraelu i pozostaje nam tylko czekać.. eh, teraz tam jest 28 stopni, u mnie mrozy, chcę żeby już czas minął. tak swoją drogą, to chciałabym kiedyś pojechać do jakiegoś arabskiego kraju, żeby zobaczyć jak tam jest. ale chyba w najbliższym czasie to się nie stanie
Aha, wtopa.
Myślałam, że uczysz, bo tak piszesz, że 'z moim facetem przeprowadzamy się do Izraela', no to... Klopsik jednym słowem. Hehe, ja też bym chciała, aby teraz czas przyśpieszył, ale zobaczysz, już niedługo będziesz w samolocie.
A swoją drogą jak już będziesz mieszkac w Izraelu to będziesz miała blisku do krajów arabskich, więc będziesz mogła sobie jeździc na wycieczki częste.

Nobody
- Cummings

Stary 2010-11-12, 06:17   #1455
JoannaT83
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Ja rowniez jestem w AD juz od miesiaca z rodzina. Mam takie pytanko, czy ktoras z was jest moze z dzieckiem? Bo moj maz pracuje, a ja i moj prawie 2 letni synek strasznie sie nudzimy. Jezeli ktoras z was bedzie miala ochote na przegaduchy to napiszcie, bo ja chetnie porozmawiam sobie po polsku
JoannaT83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 09:37   #1456
iva74
Przyczajenie

Czesc Joanno,
Tez mieszkam w Abu Dhabi,nie pracuje,mam 2 corki 9-letnia i 3,5-letnia,bardzo chetnie sie spotkam,mozesz pisac na maila:ivona74@vp.pl
iva74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 09:28   #1457
dotyOC
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

DotyOC.... byłaś dzisiaj w Interconie na National Day???
Witam,
Bylam z mezem, ale bylo troche za duzo ludzi, aby sie odnalesc. Poszlismy potem na piwo do Belgiun Cafe.
Trzeba zorganizowac sie i spotkac sie "na miescie".
dotyOC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 05:55   #1458
Eva ID

GG do Eva ID

14 Listopad, Niedziela..... Grand Prix Abu Dhabi Formula 1 już drugie w historii tego miasta, a wraz z nim cała masa imprez towarzyszących już od kilku dni.
Kulminacją jest dzisiejszy koncert Prince dla tych którzy mają bilet na wyścig, bo to dwa w jednym.

Qualifying Top 5

1. Sebastien Vettel (Germany) Red Bull-Renault
2. Lewis Hamilton (Britain) McLaren
3. Fernando Alonso (Spain) Ferrari
4. Jenson Button (Britain) McLaren
5. Mark Webber (Australia) Red Bull- Renault.

Who win this year???

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-11-14 o 05:59
Stary 2010-11-14, 17:03   #1459
Eva ID

GG do Eva ID

• Wyniki GP F1 Abu Dhabi:

2. Lewis Hamilton (Britain) McLaren-Mercedes

3. Jenson Button (Britain) McLaren-Mercedes
4. Nico Rosberg (Germany) Mercedes
5. Robert Kubica (Poland) Renault

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-11-14 o 18:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 06:27   #1460
Erol
Przyczajenie

W tym roku wyścig oglądaliśmy w TV ale postanowiliśmy, że w przyszłym roku już na żywo w AD .
Do zobaczenia.
Erol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 06:31   #1461
kurkawodnaPL
Przyczajenie

witam dziewczyny,
mieszkam w dubaju od 2 miesiecy i wczoraj sie tutaj zarejestrowalam.
bedzie milo nawiazac nowe znajomosci i dzielic sie doswiadczeniami z nowej rzeczywistosci.

dobrego dnia
K.

@dotyOC - zarejestrowalam sie Dorotko.

@ emigrantki:
czy ktos ma wiedze nt. wizy do Omanu dla rezydenta uae z polskim paszportem? jutro chcemy wyskoczyc na kamping samochodem....
mam nadzieje, ze nie robia nam problemow i mozna wszystko zalatwic na granicy i potem spokojnie na naszego rezydenta wrocic...
podzielcie sie doswiadczeniami please
kurkawodnaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 07:21   #1462
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez kurkawodnaPL Pokaż wiadomość
czy ktos ma wiedze nt. wizy do Omanu dla rezydenta uae z polskim paszportem?
jutro chcemy wyskoczyc na kamping samochodem....
Witaj KurkaWodna

Jeżeli jedziecie blisko granicy to nie potrzebujecie żadnej wizy, jeśli jednak dalej, do Muscatu to na granicy zgłaszacie wjazd, a potem jakąś godzinę od granicy jest posterunek, gdzie wypełniasz druczek i wykupujesz wizę.
Nie pamiętam już jaka kwota, ale to w granicach 200 Dh od osoby chyba było. Płaci się Omańską walutą.

Uważajcie, jeśli jedziecie na kamping, ma padać deszcz i nawet jeśli go nie widać, to Wady potrafią w kilka minut napełnić się szeroką i bardzo wartką rzeką płynącą z gór.

Wiele śmiertelnych wypadków zanotowano w Wadach.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Erol Pokaż wiadomość
W tym roku wyścig oglądaliśmy w TV ale postanowiliśmy, że w przyszłym roku już na żywo w AD .
Do zobaczenia.
Do zobaczenia Erol

Wtedy już pewnie bedziesz gdy będą Targi ADIPEC 2011:

Cytat:
W dn. 1-4 listopada 2010r. w Abu Zabi odbędą się jedne z największych na świecie targów branży naftowej i gazowej „Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference" ADIPEC 2010.
Jest to jedna z największych imprez tego typu na świecie. Organizatorzy spodziewają się udziału 1600 wystawców z 59 krajów. Targom towarzyszyć będzie konferencja, w której udział wezmą specjaliści reprezentujący największe firmy z branży (wystąpi 262 mówców z 33 krajów), takie jak Schlumberger, ExxonMobil, BP, Total, i in.
Więcej informacji:
ADIPEC
ADNEC
PO Box 94879
Abu Dhabi
UAE
Tel: +971 2 4444 909
Fax: +971 2 4444 383

55 kg
Stary 2010-11-15, 08:35   #1463
kurkawodnaPL
Przyczajenie

Cytat: Eva ID
[QUOTE]
Jeżeli jedziecie blisko granicy to nie potrzebujecie żadnej wizy, jeśli jednak dalej, do Muscatu to na granicy zgłaszacie wjazd, a potem jakąś godzinę od granicy jest posterunek, gdzie wypełniasz druczek i wykupujesz wizę.
Nie pamiętam już jaka kwota, ale to w granicach 200 Dh od osoby chyba było. Płaci się Omańską walutą.

Uważajcie, jeśli jedziecie na kamping, ma padać deszcz i nawet jeśli go nie widać, to Wady potrafią w kilka minut napełnić się szeroką i bardzo wartką rzeką płynącą z gór.

Wiele śmiertelnych wypadków zanotowano w Wadach.

Dzieki Eva!
po gorach to troche pojezdzimy + jeziorka chce zobaczyc ale nocowac mamy na kampingu na plazy .... moze nie zejdziemy smiertelnie
miejmy nadzieje, ze na tym posterunku nie bedzie tlumow, znajomi w zeszlym roku stali 4h !...

a jakies polskie spotkania w Dubaju sa planowane??

Edytowane przez kurkawodnaPL
Czas edycji: 2010-11-15 o 09:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 09:48   #1464
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
a jakies polskie spotkania w Dubaju sa planowane??
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1073

Nie wiem czy nadal się odbywają spotkania w Barasti, ale to było dość popularne miejsce spotkań Polaków w Dubaju od kilku lat.

55 kg
Stary 2010-11-15, 10:06   #1465
kurkawodnaPL
Przyczajenie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1073

Nie wiem czy nadal się odbywają spotkania w Barasti, ale to było dość popularne miejsce spotkań Polaków w Dubaju od kilku lat.

a tak...czytałam coś na facebooku, chyba w czwartki ... ale nikt o tym aktualnie nie pisze, wiec trzeba bedzie podpytac kogos z tej grupy
Stary 2010-11-15, 12:16   #1466
Wenila
Wtajemniczenie

tak myślałam że dziś na tym wątku pojawi sie info o GP f1...czekałam na to. ale jakieś własne odczucia i podsumowania co do organizacji ...mile widziane
Stary 2010-11-16, 06:39   #1467
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
a tak...czytałam coś na facebooku, chyba w czwartki ... ale nikt o tym aktualnie nie pisze, wiec trzeba bedzie podpytac kogos z tej grupy
Na "Dubaj Dla Polaka" są też podane numery telefonów.

Polskie czwartki w Barasti - Reaktywacja 2010 <-KLIK

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
tak myślałam że dziś na tym wątku pojawi sie info o GP f1...czekałam na to. ale jakieś własne odczucia i podsumowania co do organizacji ...mile widziane

Organizacja F1 była dość dobra, myślę, że nawet lepsza niż rok temu, od kliku tygodni przebiegała akcja promocyjno-informacyjna, a szereg towarzyszących imprez była za darmo.

Bardzo znaczącym gestem było to, że na Grand Prix w Niedzielę pojawił się sam Prezydent Emiratów Arabskich His Highness Shaikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan wraz z Premierem UAE i władcą Dubaju His Highness Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, a także książę Abu Dhabi i Szef Sił Zbrojnych UAE General Shaikh Mohammad Bin Zayed Al Nahyan.

Z nimi niemal cały rząd w komplecie i wiele gości z zagranicy:
Król Hiszpanii Juan Carlos, Prezydent Seychelles James Michel, były Francuski Premier Jean-Pierre Raffarin, Książę Albert III z Monako, Libański Premier Sa'ad Hariri, Prezydent Czeczeni Ramzan Kadyrov, Książę z Bahrainu Salman Bin Hamad Al Khalifa.... i wielu, wielu wspaniałych gości z całego świata.

Najważniejsze jednak było uczestnictwo Prezydenta Emiratów, bo to ogromnie podnosi rangę tej imprezie na rynku międzynarodowym.

Z gwiazd/gwiazdek itp. którzy mieli tu podczas tych dni swoje występy byli: Prince, The Sugababes, Linkin Park, Kelis, Kanye West, Sophie Ellis-Bextor, Haifa Wehbe, Fares Karam, Sean Paul, Melheim Zein, Melissa, Mighty 4, Kelly Rowland.... kolejność przypadkowa, nie wiem czy kogoś pominęłam.

55 kg
Stary 2010-11-16, 07:01   #1468
Erol
Przyczajenie

Eva,
Na pw nie mogę wysłać. Czy możesz powiedzieć, czy opłaty na jobsindubaj.com to coś normalnego czy nie?
Erol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 07:12   #1469
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Erol Pokaż wiadomość
Czy możesz powiedzieć, czy opłaty na jobsindubaj.com to coś normalnego czy nie?
Witaj Erol, żadna agencja pracy NIE MOŻE pobierać opłat od poszukujących pracy kandydatów.

Ich zasada działalności opiera się na zarobku od Pracodawców, którzy płacą im za przedstawienie wyselekcjonowanych już Pracowników.

Jaką kwotę żądają?

55 kg
Stary 2010-11-16, 20:27   #1470
A z Z
Raczkowanie

Cytat:
  • Wyniki GP F1 Abu Dhabi:

2. Lewis Hamilton (Britain) McLaren-Mercedes

3. Jenson Button (Britain) McLaren-Mercedes
4. Nico Rosberg (Germany) Mercedes
5. Robert Kubica (Poland) Renault

Jesteś niezastąpiona!
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości