|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
do uslug
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak wlasciwie dziala bo w tym gaszczu tego wszystkiego co uzywam ciezko cos wyszczegolnic
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
[quote=blonndee;6935099]do uslug
![]() tak mysle czy nie dac znac za dwa tyg w pon, wtedy bede miala pewnosc ile w miesiac przybylo i bedzie dobre porownanie ![]() mi on smierdzi vodka, to po pierwsze nie wiem jak wlasciwie dziala bo w tym gaszczu tego wszystkiego co uzywam ciezko cos wyszczegolnicno wlasnie, ostatnio o tym myslam, stosujemy tyle specyfikow, ze tak naprawde nie wiemy co dziala a co nie. Dzis dostalam tonik goldwella, opisze wrazenia, zaskoczylo mnie - nie przypominam sobie aby ktoras z was o tym pisala- ze zaraz po nalozeniu i nadla mimo ze uplynelo 15 min czuje chlodzenie glowy-jak po kosmetykach wyszczuplajacych eveline:P ciekawi mnie jak szybko widzialyscie efekty po jego stosowaniu,jak czesto go uzywalyscie? i na jak dlugo wam starczyl, bo ja zuzylam ok 12 ml czyli starczy mi na 12-13 razy to malo jesli chcialabym go stosowac codziennie. Mam tez pyt praktyczne, czy w czasie wcierania tych wszystkch wcierek robia sie wam koltuny? bo mi tak, i to straszne, mam krecone wlosy po umyciu glowy jak wcieram cos zaburzam strukture lokow, wlosy rozczesuje bardzo rzadko wiec starsznie mam potargane, macie moze na to jakies cudowne srodki? Edytowane przez kitay Czas edycji: 2008-03-17 o 23:32 |
|
|
|
#1443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze dopiero teraz o tej kofeinie ale nie bylo czasu. Myslalam zeby kupic sproszkowana u thanatosa, a nie bawic sie z kawa. Rozpuszcza sie w wodzie wiec szampon bylby chyba dobry do tego celu
Co do peelingu kawowego to znam, czasem uzywam, ale chcialabym ukrecic jakies serum czy balsam, bo czytalam ze niezle po tym leca uda, a nawet i bioderka
|
|
|
|
#1445 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
z tego co pamiętam ma bardzo fajny skład Ja też myję włoski różnymi szamponami jak mam czas - jeden do skóry [moja ulubiona Rzepa Joanny Co do szamponów do włosów mieszanych, to jakoś nie mam przekonania... bo niby jak w jednym miejscu ten sam skład działa wysuszająco a w innym nawilża. To chyba taki marketingowy chwyt, a wiadomo, jak jest coś do wszystkiego, to... ![]() Zapaałka, ciekawy myk z tą kofeiną, a jeszcze lepiej dołączyć ją do jakiejś wciereczki, która zostaje na głowie i ma szansę podziałać dłużej niż szampon Chyba przy nastęnej wizycie w Thanatosie ją zanabędę... i znowu obkupię się jak głupia a potem zabraknie mi miejsca w lodówce |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
a moze plukac napojem energetyzujacym from Biedronka?
ma duzo kofeinki, taurynki, witaminek z grupy B, dwutlenku węgla, same rarytasy dla wlosow, w dodatku kosztuje tylko 2,49zl za litr ![]() a to, ze wlosy po tym moga wygladac i pachniec jak po spotkaniu z rozpuszczonym cukierkiem to malutki minusik ale mysle, ze takie weteranki jak my, nic nie zniecheci a co do listy lektur, postaram sie za jakis czas zarzucic ciekawymi pozycjami z dziedziny kosmetyki naturalnej i chemii kosmetycznej, musze sie bardziej wglebic w te dziedzine, ale czasu na wszystko brakuje maniaczkom naturalnych metod polecam na szybko "Kosmetyke naturalna i terapie skory" Szymanskiego, duzo przepisow na rozne dolegliwosci skorne |
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, juz, ze olejek kokosowy jest niezły na porost, czy mozna go dodawać do szamponu, jak go w ogóle stosować?!
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW: do szamponu nie bardzo ale na maski jest wskazany
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za pierwszą pozycję już dziękuję, choc u mnie w bibliotece, to jej raczej nie znajdę, bo mają mało takich pozycji, już kiedyś pytałam
|
|
#1451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobię odlewkę do wcierania, może jeszcze coś do niego domieszam z ekstraktów, a resztę wypiję będe miała dwa w jednym - odżywienie od wewnątrz i na zewnątrz PS. Lepszy zapaszek landrynka niż rzepki :-P |
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Juz pędze do biedronki w podskokach!
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
sluchajcie, wczoraj wtarlam w glowe sok z rzepy i jak zwykle zostawilam na noc..
nie wiem co z ta rzepa bylo nie tak, ale tak cholernie smierdziala ze w nocy usnac nie moglam, i wstalam o 3.00 zeby umyc glowe ![]() eh, czego my nie robimy aby byc pieknymi...
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
No nie dziwię się, że Ci się zaśmierdziała....po takim czasie. Ja jak po godzinie ściągam czepek, to walory zapachowe mam nie ciekawe...
![]() Dziewczyny, nie polecam trzymania maseczek przez całą noc Co ma zadziałać, zadziała przez godzinę lub dwie, ale cała noc to na prawdę przesada. Więcej substancji aktywnych się nie wytworzy przez całą noc, a te które były zdążyły już wchłonąć przez tą godzinę lub dwie Zresztą po takim długim czasie w cieple nie wiem czy już nawet nie zaczną wytwarzać się jakieś procesy negatywne... Oczywiście decyzja należy do Was, ale takie jest moje zdanie.
|
#1455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz trzymam max 2 godziny i jest ok |
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkleję jutro zdjęcie -bo będę sama w pracy spokojnie sobie zeskakuję foto
. Ale powiem szczerze nie było źle-gdyby nie cera dość jasna można by było powiedzieć, że jestem afro-amerykanką.LenaaaP – ja tez wiem co to znaczy poobklejać spinkami całą głowę-niestety .blondee- to samo powiedziałam wczoraj bratu jak powąchałam ten pokrzepol , wodę brzozową też spirytem czućkitay – trochę delikatniej wcieraj te mazidła, sama kołtunki sobie robiłam, a teraz się staram nie szaleć z wcieraniem-masuję tylko opuszkami palców małe kółeczka Od dziś dwa szampony u mnie na główkę, tylko mam dylemat jaki kupić na suche końcówki Aloes i ogórek może być kobiety? Zobaczę czy dostanę ten Pantivit u siebie-Estelle poleca 'Estelle' - Dobry pomysł – będę w domu to na spokojnie wkleję na KWC tą maseczkę czosnkową. Swoją drogą to nie wiem czy znajdę ją w swojej mieścinie , tamte kupowałam w Białymstoku w Cefarmie (dobrze, że wziełam 5 saszetek ).Masz rację z tym chwytem marketingowym – co prawda ja z dystansem to niego podeszłam, ale nutkę nadziei zasiali .Hm mówicie kawa-kofeina, coś z deko doda pewnie kosmarka do swoich wcierek pewnie .Uśmiejecie się ze mnie na pewno-jestem teraz w pracy i w wolnych chwilach myszkuję na necie. Czytałam o lizynie, cysteinie, glikoproteinie, metioninie i szukałam czegoś z tymi składnikami i znalazłam coś ciekawego TOLLYAMIN 3+ DREIPLUS - kompozycja aminokwasów, witamin i elektrolitów – zachęciło mnie: czytałam i czytałam zawzięcie aż zrobiłam ogólne rozeznanie po stronie i ujrzałam: sezon lotów, sezon lęgów, sezon pierzeniowy . Upadłam na mózg całkowicie - przyćmiło mnie. Ale za to śmiałam się pod nosem, że eh. Na dowód załączam link: http://images.google.pl/imgres?imgur...izyna%252BMeti
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu kusicie jakimś Pantivitem...
![]() Dobrze nawilża? To może ja bym się też skusiła na pranie nim końcówek
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gołębie! Cytat:
|
||
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#1461 | |
|
|
Cytat:
i nie potrafię określić, i tak zawsze po nim stosuję odżywkę, zatem trudno to stwierdzić... Ale naczytałam się tyle na KWC o fantastycznym działaniu balsamu z tej serii, że oczywiście pomyślałam, że szampon też będzie dobry. Niestety balsamu nigdzie nie mogłam dostać, szampon w sumie też jest bardzo trudno dostępny, czasem jeszcze jakieś resztki zapasów się trafiają...Ciekawe, ciekawe ![]() Po takiej wcierce to chyba włosy u nasady trochę usztywnione będą, jak po wodzie z cukrem... może to dobry patent na oklapnięte włoski? Nie dość, że odżywi, to jeszcze kudeł odbije od głowy trzeba przemyśleć sprawę
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-03-18 o 16:21 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chętna?
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#1463 |
|
|
Jak mnie pogna do Biedronki i zanabędę ten napój to pewnie nie wytrzymam
|
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to co, moze ktoras sprobuje?
|
|
|
#1465 | |
|
|
Cytat:
![]() A pomyślcie o tym "perfekcyjnym, miękkim jak jedwab upierzeniu"
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaiste ![]() Wlasnie podcielam koncowki , gdzieniegdzie nawet o 2 cm bo takie zniszczone byly. wyczesalam, zrobilam przedzialesk i oczom i dotykowi swemu nie wierze;-) Nie podejrzewalabym ze wroca tak szybko po ponad rocznym prostowaniu do TAKIEJ formy
|
|
|
|
#1467 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny ja rowniez zapuszczam wlosy ale cos mi to nie idzie
chyba musze je wzmocnic?jak to zrobic naturalnymi sposobami?myslalam o tym by 'umyc' wlosy w jajku ale jaki to da efekt po jego spulkaniu?dodam ze chciala bym troche wlosy nawilzyc poniewaz mam krecone.a gdy uzywam masek owszem sa nawilzona al oklapniete;/czy jajko/woda z octem zmiekczy mi wlosy nie niszczac koloru farby?
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyeliminowalam z przepisu drozdze i nafte, skoro masz suche wlosy. taka papka wmasowana opuszkami palcy w glowe, czepek,recznik, na glowke i pozniej zmyc 2-3 razy szamponem (najlepiej dla niemowlat Bambi, moim zdaniem) Powodzenia!
|
|
|
|
#1470 |
|
BAN stały
|
wszystko mam tylko brakuje mi szamponu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

znów chce
chyba zaczekam z m-c zeby mi troche odrost sie zrobił i zakupie to cudo, oczywiscie czekam tez na relacje z Twoich efektów. Teraz wezmę sie za mocne odzywianie, prostownica musi znów isc na dół szafki i efekty bedą(tylko jak ja to zniose
)
, pamietam jak czytalam, że w niego sie zaopatrzyła śniedawno 
Co do peelingu kawowego to znam, czasem uzywam, ale chcialabym ukrecic jakies serum czy balsam, bo czytalam ze niezle po tym leca uda, a nawet i bioderka
a potem zabraknie mi miejsca w lodówce

będe miała dwa w jednym - odżywienie od wewnątrz i na zewnątrz 

i nie potrafię określić, i tak zawsze po nim stosuję odżywkę, zatem trudno to stwierdzić... Ale naczytałam się tyle na KWC o fantastycznym działaniu balsamu z tej serii, że oczywiście pomyślałam, że szampon też będzie dobry. Niestety balsamu nigdzie nie mogłam dostać, szampon w sumie też jest bardzo trudno dostępny, czasem jeszcze jakieś resztki zapasów się trafiają...