|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Aelitko Adrianek wazy 11kg
![]() co do jedzenia w nocy to ostatnio ten zarloczek zjada 250ml okolo 20:00 a potem jeszcze 150ml okolo polnocy i spi do 7 rano a my dzs mamy strasznie zabiegany dzien.. jutro zaczynaja z zabudowa balkonu ![]() no i dostala katalog ikei wiec ogladam stoly ![]()
#1442 |
Wtajemniczenie
|
suche mleko tzn bez kaszki.. tak mi sie napisalo
![]() skoro blizniaki tez jedza w nocy to ok, wiec moze to nie przez wage nie chce chodzic ![]() za lwem tez nie pobiega jak na razie, wyglada na lekko wystraszona, oglada go tylko "z zewnatrz" i naciska nos - on wtedy ryczy i gra - i tyle, ale cieszy sie i to fajnie ![]() dzisiaj mama obciela jej grzywke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
SZału już dostaję, bo odłączyli mi już internet i używam tego everywhere z orange. A on tylko na dworzu ma jako taki zasięg. Ale już dwa razy próbowałam wysłać posta i d....
Chyba będę musiała jednak do szwagra chodzić, żeby coś naskrobać.
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
:)
Hej dzięki za słowa pocieszenia (i kupa dziś była
![]() ![]() Pola wazy 10 kg (Kanciu on anie przytyła nic od 2 mieszków ale podobno jest ok i ja sie nie martwię jeszcze ![]() noc "czwórkowa" koszmarna ... Pola od 2 mieszków nie jada w nocy jeszcze jak była na piersi przestała je mmmleko z sinlakiem na kolacje i potem ok 6:30 znów mleko ![]() Pola dostała na urodziny kilka zabawek, które polecałyście ![]() od nas http://allegro.pl/item423833014_fish...wierzakow.html od ciotki http://allegro.pl/item419025604_font...lama_w_tv.html od kolegi Tytusa i jego rodziców http://allegro.pl/item420028809_rodz...s_boikido.html jeszcze zabawki fisher price edukacyjne (nie mam linków) od "ciotków" świetny traktor smiki śliczny Pajac do spania i oczywiście zielone pieniążki na buty i kurtkę i takie tam ![]() od babci jeszcze huśtawkę ![]() suma jest taka ze nie mam gdzie tego chować ... ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2008-09-04 o 12:40 Powód: jedzienie w nocy |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Wtajemniczenie
|
Patrilla, cieszę się, że z Polą już lepiej
![]() dziewczyny, mam pytanie - jak Wasze dzieci jedzą kanapki? bo moi jakoś zawsze się przy tym uświnią i często odwracają je do góry nogami, więc tylko pasta może być ![]()
#1446 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale dzwoniła moja siostra, że na razie mam biletów nie kupować, dopiero później, ona mi da znać kiedy, no to jaj jej mówię, że tak na kilka dni wcześniej to drogie bilety są.. ale mam się nie przejmować, bo ona jednak wszystkich hurtem chce sprosić, i ona stawia bilety, ![]() ![]() Cytat:
![]() Xantia, ale Elis rozgadana!!! Brawo dla małej królewny!! Maks gada bardzo dużo, ale po swojemu. Od rana męczyłam się z pakowaniem rzeczy dla siostry, zaraz po niedzieli muszę jje posłac kurierem. A teraz relaks, bo Maksiu śpi. Idę na taras, puścić dymka, zapić kawką. ![]() EDIT:ajanna, Maks je kanapki pokrojone w kosteczki. i ja mu je do buźki ładuje, sam w łapkę takich małych kawałków nie chce. A jak dostanie całą kromkę, np, z szynka, to wpierw szynkę wyrzuci, a sam chleb zje. Samej szynki potem nie chce. DZiwne te dzieciaki. EDIT 2: fotka: kuracja błotna. ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-09-04 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8883937]Idę na taras, puścić dymka, zapić kawką.
![]() Ja dymki puszczam na balkonie lub w kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wnerwiona znów. Wczoraj wieczorem przy kąpaniu gasł mi piec (mam ciepłą wodę na gaz) i dziś rano zadzwoniłam po gazownika i mi zakręcił kurek ![]() ![]()
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
Wy jaraczki
![]() ![]() lea marudzisz, ze chuda jestes a papierochy ćmisz ![]() ![]() ajanna chciałam 4 ramki pionowo w jednej lini na ścianie a poziomo juznie bedzie wyglądac tak fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja palę też na balkonie, a jak już pizga straszliwie to wtedy przy otwartym oknie w kuchni. Mati nie jje nic w nocy już odkąd skończył chyba 5 miesięcy... Kilka razy odmówił, ładnie przybierał, więc nic na siłę ![]() ![]() Z piciem natomiast jest różnie: czasem nie pije wcale, czasem po pare łyczków za każdym razem a zdarza się, że wydudi 100ml wody na raz no i nie zachęcam go do picia w nocy, bo daję mu tylko wodę ![]() My dzisiaj mieliśmy drugą wizytę niani. Wysłałam ich na spacer na 2 godziny ![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi laseczki, jak u was wyglądały początki / pierwsze dni z nianią? Co robiła, czy byłyście cały czas obok, czy tak, żeby dziecko was nie widziało? Kurcze jakieś takie nowe to wszystko dla mnie ![]() Kanciu - lea nie jest chuda od fajek na pewno (choć może przez fajki nie może przytyć) bo ja jaram już 10 lat bardzo dużo i coś nie chudnę, a wręcz w drugą stronę idę ![]() ajanna, Mati do buzi sam nic z jedzenia nie weźmie ... ja mu odłamuję malusieńkie kęsy i wkładam do buźki ![]() Patrilla, woow ale Pola się obłowiła , super zabawki ![]() ![]() Nocki mamy znów koszmarne ![]() ![]() ![]() ![]()
#1450 |
Zakorzenienie
|
Juleczko rozumiem w pełni Pola budziła sie dzis co 20 min ...
![]() mam nadzieje ze nurofen dziś pomoże na 4 i się choć troszkę wyśpię ![]()
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
ale malutko do czytania
![]() no to ja cos skrobne ![]() mielismy dzis dzien gosciowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() potem odwiedzila nas moja kolezanka a zaraz potym jak wyszla (mijala sie w windzie) z kolega ktory przyniosl nam obiad.. (strasznie niedobry - potem musialam wypic miete zeby mi sie polepszylo) a wieczorem ogladalismy stoly.. wypatrzylismy w black red white stol i 4 krzesla za 679zl i to kupimy ![]() acha no i firma ktora miala nam robic okna jutro znow przelozyla termin... zamiast 3 tygodni czekamy juz 9 a oni maja to gdzies, zawsze im cos wypada ![]() ![]() a teraz pije biale winko... mniaaam..
#1452 |
Zakorzenienie
|
kropka241 pokaż tatoo
![]() ![]() smacznego winka ja dziś idę spać choć powinnam pracować ...
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Pati ja tez je uwielbiam.. strasznie mi sie podobaja gwiazdki jakie ma rihanna na karku
![]() ![]()
#1454 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I obawiam się (mam nadzieję, że niesłusznie) że będzie tendencja spadkowa w ilości postów. Urlopy wychowawcze się kończą z takich czy innych powodów, nasze dzieci już nie przesypiają całych dni tylko myślą jakby tu sobie krzywdę zrobić... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby się kto pytał, to myje sie właśnie. Mojej córki chusteczkami do pupy ![]()
![]() |
#1455 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
Juleczka wg mnie na początku lepiej być przy niani cały czas - chyba, że ją znasz i masz do niej 100% zaufanie - w końcu to osoba, której powierzasz to, co masz najcenniejszego (a przy okazji całe swoje mienie)
![]() ![]() ![]() ![]() BTW nasza ex-niania dziś zadzwoniła, że właśnie wróciła z wakacji i stęskniła się za chłopcami i spytała, czy może jutro przyjść się z nimi pobawić ![]() ![]()
#1457 |
Zakorzenienie
|
ciszaaaaaaa
ajanno jakoże się znasz na takich rzeczach ![]() potrzebuje ryzową i kukurydziana i obawiam się, ze bedzie ciezko bo w necie teez nie za wiele tej ryzowej ![]() nadal cisza... Iwka słońce wklejałaś kiedyś wierszyk na roczek i chyba minia miałago na zaproszeniach ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-09-05 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Kanciu z kukurydzianą nie ma problemu ma ja większość sklepów z ryżową spojrzę
![]() ale zamiast maki możesz użyć kleiku ryżowego tak ciasta robi moja Teściowka ![]() Xantia faktycznie coraz ciszej będzie na wątku masa roboty + dzieci coraz bardziej wymagające ![]() ja ma problem zastanawiam sie nad nianią bo wymiany babciowe mnie i chyba Pole też wykańczają ... babcie maja swoje życia nie zawsze mogą a ja nie mogę sobie ostatnio pozwolić na luksus przełozenia pracy na tzw jutro ... ![]()
![]() |
#1459 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuski!
Dzisiaj w nocy mieliśmy tylko 1 pobudkę (oczywiście o 2:20 ![]() ![]() Xantia, Ajanna - dziękuję wam za odpowiedzi w sprawie niani. Hmm, wczoraj wygoniłam nianię z domu z Matim na dwór na ponad 2 godziny, i właściwie nie wiem tak na prawdę co robili i gdzie byli ... wiadomo tylko tyle ile niania powie ![]() ![]() Kropeczko, dawaj tatuaża ![]() A co do klubów naszych wątkowych , to nieźle: 1. klub pijaczek 2. klub palaczek ![]() matki dzieciom ... ![]() Patrilko, chyba faktycznie niania będzie u was dobrym rozwiązaniem, będziesz bezstresowo przynajmniej pracować ![]() Xantia, a ty wody wczoraj nie miałaś czy co?? ![]() Zmykam, ogarnąć chatę. O 13 przychodzi niania, to sobie pójdę do lumpka ![]()
#1461 |
Wtajemniczenie
|
Patrilla u nas jest właściwie tylko 1 babcia (druga całkiem chłopców olała), która chętnie się nimi zajmuje, kiedy nie pracuje.(nawet był taki pomysł, żebyśmy ją zatrudnili jako nianię, ale tego sobie nie wyobrażam
![]() ![]()
#1462 |
Zakorzenienie
|
Eh, a ja miałam dziś załatwiania na maxa. Ale kominiarz przyjdzie ok. 14, więc jadę do domu wcześniej. Do tego w firmie do niedawna nie było prądu, więc nic nie mogłam robić a już mnie ciekawość gryzła co nabazgrałyście
![]() Juleczko - miałam wodę, ale tylko zimną ![]() ![]() Zmykam popracować, zajrzę później ![]()
#1463 |
Zakorzenienie
|
Xantia pracuj jako i ja pracuję
![]() Juleczko pracuje tylko jak Pola śpi w domu inaczej się nie da ze względu na symbionta Polę i niektóre rzeczy, których w domu nie dam rady bez grafika zrobić ... chodzę do pracowni ![]() idę dalej pracować ![]()
![]() |
#1464 |
Rozeznanie
|
ogłaszam, że pierwszy Tydzień w pracy zakończyłam (zostało mi tylko mnóstwo rzeczy do zrobienia w domu, ale co tam...) rzeczywiście, widze po sobie, że czasu malutko, jakoś tak przecieka.
Kropka - też mi się te gwiazdki podobają, nasza Brodka ma chyba jedną czy 2, też ładną. kto na ochotnika sprzątnie mi łazienkę?
#1465 |
Konto usunięte
|
kropka, dawaj fotkę tatuaża,
![]() myslę, że masz rację Xantia, teraz na wątku da się odczuć tendencję spadkową. ![]() Kanciu, ja kupiłam na fotki Maksia ramki z Ikeai, i powiesiłam je w ten sposób na ścianie, jak widać poniżej. ![]() Ps. ja nigdy nie palę w domu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
Lea
![]() ![]() ![]() ![]() pokaże Wam mojego przystojniaka tytuł foty Dempsey i Makepeace wersja mini ![]() a tu gotujemy razem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Dzięki Bogu jutro sobota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wstaję 5.20 idę spać 24.00, a i tak połowa rzeczy do zrobienia odłożona na weekend . Po moim powrocie Weronia przysysa się do mnie i koniec. Dopiero po 19 mogę się wziąć do roboty. Ale nie jest źle jeśli chodzi o jej pobyty z nianią, ba jest DOBRZE!!! juleczko- ja stopniowo wydłużałam czas pobytu niani u nas. Zaczynało się od herbatki, potem wspólny spacerek niania, Wera i ja. Potem wychodziłam na zakupki i zostawiałam je same na coraz dłużej. Starałam się jej przekazywać wszelkie niezbędne informacje o trybie żcia Werci. Choć nasza niania ma wspaniałe wyczucie i rewelacyjnie "czyta" Werkę. No i p. Halinka przestawiła WERkę na jedną drzemkę dziennie, co mnie bardzo cieszy /oczywiście ustaliłyśmy to razem/. xantia- u mnie chusteczki do pupy / marki Dada/ są na użytku dziennym do demakijażu ![]() ![]() kropka- też za mną chodzi tatoo... kancia- Blaneczka...tak..., co do wierszyka to już go usunęłąm niestety, ale coś poszukam... o mam' KOCHANI! Trochę się boję przemiany takiej: mam wktótce przestać być niemowlakiem, tak mi przynajmniej mówią rodzice. A co jeżeli sobie nie życze ? Już raz zmieniałam się z noworodka w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka dobrego jeśli wydorośleję ? . Co o tym myśleć ? Czy mieć nadzieję że jako dziecku w końcu pozwolą sprawdzić co siedzi w kontaktach ? Solą dadzą się bawić lub grzebać w szafkach dotąd zamkniętych ? Albo w zabawkach trzymać papierki do rozdzierania na które "banknot" mówiła mama ? Czy z tej przemiany będzie wynikać że będę mogła dotkąć czajnika kiedy tak sobie gwiżdze wesoło ? Meble przestaną mnie pukać w czoło jeżeli będę dzieckiem nazwana ? Jeśli nie - po co taka zamiana ? Jeśli odpowiedz znasz to nie zwlekaj - wpadnijcie, dam torta spróbować, czekam - Weronika Palaczki, palaczki dużo Was tutaj ![]()
#1468 |
Zakorzenienie
|
Ja chwilowo wpadłam, załączam fotkę jak miałam "drożny" komin dzięki sąsiadom. Pewnie, gdybym nie miała pieca z czujnikiem CO2 to już by nas z Wami nie było...
![]() ![]()
#1469 |
Wtajemniczenie
|
xantia- no kuźwa jego mać, bezmózgowi są czy co??? Mną zatrzęsło po tym zdjęciu, wyobrażam sobie jak Ty się czułaś.
Kilka fotek jak moja Weronika jada sama 1/ kanapeczka po kosteczce... 2/ zmęczona jedzeniem śpię 3/ spagetti ? o tak! 4/ krzesełko też się przy okazji naje ![]()
#1470 |
Zakorzenienie
|
iwka, no co ich ktoś obchodzi a poza tym przecież NIC SIĘ NIE STAŁO, no nie??
Weroniczka bosko wyszła na drugim zdjęciu ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.