|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
Marudna to i ja się taka jakaś zrobiłam do tego chodzę wcześnie spać bo szybko czuję zmęczenie no i ten świąd w okolicy wejścia do pochwy... ale na szczęście za namową dziewczyn kupiłam krem Clotrimazolum i świąd jest coraz mniejszy Cytat:
![]() Co do cytologii to u współżyjących kobiet II grupa jest normą
|
|
#1442 |
|
Konto usunięte
|
Hmm... współżyłam i miałam ostatnio I...
A teraz celibat...
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi powiedział mój gin jak zapytałam czemu mam ciągle II
Powiedział, że I grupa u kobiet współżyjących to rzadkość Chociaż ten celibat... nie do pozazdroszczenia
|
#1444 |
|
Konto usunięte
|
Buehehehe
Taki mus z racji singielstwa... Zdarzają się okazje z których mogłabym skorzystać, no ale po co...? |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
czy ktos mi moze odpowiedziec na moje pytanie?????
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież nawet jakbyś miała się dodatkowo zabezpieczać przez 10 dni (tak jak radził, zapewne słusznie, lekarz) to po tych 10 dniach dostaniesz lada dzień miesiączkę (gdybyś nie brała tabletek). Czy nie lepiej było zacząć brać od początku cyklu? Ale zaczęłaś brać i ja na Twoim miejscu zabezpieczałabym się dodatkowo aż do najbliższej miesiączki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez pinky Czas edycji: 2009-04-18 o 23:49 |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma sie czym martwic. To sie moze zdrzyc ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
Tak ja mam,od początku stosowania Yaz, szczególnie jak jestem przed okresem, moim zdaniem to ze jeden z hormonowa w tabletkach jest moczopędny powoduje ten ból gdyż nerki pracują intensywniej niż normalnie. ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Wczoraj zaczęłam 3 opakowanie Yaz i dziś się obudziłam z migrena jak mi się rzadko zdarza, mam nadzieje ze to przypadek.
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
...a ja coś czuje, ze moja przygoda z YAZem szybko się skończy
![]() jestem za połową 2. opakowania, przez pierwsze dwa tyg. wszystko ok, żadnych skutków ubocznych ale wystarczy ze łyknę 13, 14 tabletkę i już się zaczyna: plamienie, czasem przechodzące w krwawienie, pobolewanie brzucha, no i momenty osłabienia takie, ze muszę usiąść bo nie jestem w stanie ustać... nie mam pojęcia czy to na pewno jest związane z tabsami, może to jakieś tam wiosenne osłabienie, tym bardziej, ze jestem przeziębiona ![]() qrde, nie chciałabym odstawiać YAZu... ![]() Dziewczęta Kochane - przechodziła któraś z Was przez takie coś?? |
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Uff,dotarłam do końca wątku
Przeczytałam wszystkie posty, wiem już dużo więcej o możliwych działaniach niepożądanych i pożądanych,teraz już tylko pozostaje czekać na okres Będę zdawać na bieżąco relacje z mojej przygody z YAZ
|
#1452 |
|
Przyczajenie
|
Ja też proszę o odpowiedź na moje pytanie.
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
a mi został tylko Yaz
![]() TŻ już nie ma... I nie wiem co mam teraz zrobić;/
|
#1454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
littleblackwitch Ja bym poczekała do końca 3 opakowania. Marwari <przytul> Kobiety to silne stworzenia są, przetrwają wszystko
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś przez to przechodziłam... luby odszedł a ja zostałam w połowie opakowania anty i z wielkim bólem, ale łykałam je do końca... później już nie było po co... wiem co czujesz kochana, trzymaj się bo nie jest Ci teraz łatwo ale jeszcze zaświeci dla Ciebie słonko, musisz być silna
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj łykam 4 tabletke z drugiego opakowania po polrocznej przerwie od tabsów...
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście 3/4 facetów to gnojki, tylko jak takiego poznać już na początku
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
ja to odkrylam dopiero po 5 latach znajomosci, 1,5 roku przyjazni i 5 mcach związku....
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki 7martina, jakby nie patrzeć rada kobietki podnosi na duchu a i jeszcze cos dla naszej 'smutnej' ![]() Marwari ten dupek najwidoczniej nie był Ciebie wart, wierz mi, wiem cos o tym ![]() głowa do góry! |
|
|
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
littleblackwitch nie ma za co
|
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Widzę, że się nastała niewesoła atmosfera. U mnie bez plamień i bóli, migren ostatnio też nie mam Tylko dopadły mnie moje humorki i mały spadek libido mam nadzieje, że to chwilowe.Mam też problem z soczewkami kontaktowymi. Ostatnio nie mogę nosic ich zbyt długo, bo odczuwam duży dyskomfort. Niestety mam bardzo słaby wzrok i bez soczewek czy okularów nie da rady;/ Z koleji okulary też są niewygodne na dłuzszą metę. Nie skojarzyłabym tego w ogóle z tabletkami gdyby nie strona internetowa, która ktoś tutaj podał , gdzie było napisane, że wadą tabletek anty jest zmniejszenie komfortu noszenia w przypadku soczewek kontaktowych. W ulotce tego skutku ubocznego nie ma ![]() Czy jest może ktoś kto nosi soczewki kontaktowe i też zauważył coś podobnego? Zastanawiam się, czy to tabletki czy po prostu zmęczenie oczu - piszę pracę więc spędzam bardzo dużo czasu przed kompem;/ |
|
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
Marwari pewnie pomyslisz ze latwo powiedziec no ale.. Glowa do gory<przytul>
Ja tez juz raczej resztkami sil trzymam moj zwiazek.. |
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
u mnie będzie dziś 21 tabletka, ze skutków ubocznych nadal nieustanne plamienie
Ostatnio też trochę pobolewała głowa, ale nie jestem pewna czy to wina yazu. Humor na szczęście już się w miarę ustabilizował, mam wrażenie, że troszkę powiększyły mi się piersi. O...i Tż twierdzi, że promienieję
|
|
#1466 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mysle ze to zmeczenie oczu od pracy tez ma znaczenie wiec poczekaj az skonczyc pisac i wtedy obserwuj co dalej ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
to zazdroszcze bo moj tz tylko narzeka na moje humory itd.. :/ |
||
|
|
|
#1467 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
moze bym dostala a moze nie ja mialam ostanio okres po 15 dniach a potem po 25 wiec tak naprawde niewiem kiedy bym dostala, a dzis bede ok 18 brala 12tabletke z pierwszego op i dalej nie mam i nic nie wskazuje na to zebym dostala miesiaczki.... |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie już drugi miesiąc
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Przyczajenie
|
u mnie dzisiaj druga biała tabletka i jak na razie ok, czuję się spuchnięta jak przed okresem, ale brzuszek nie boli!
mowa często o suchości pochwy... macie jakieś pomysły jak temu zaradzić, albo jak wspomagać/przywrócić prawidłowe nawilżenie?
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

,musialam sie wyzalic...
do tego chodzę wcześnie spać bo szybko czuję zmęczenie
chodzi mi o sprawy zdrowotne...dalej ma II grupę z cytologii...
Powiedział, że I grupa u kobiet współżyjących to rzadkość
przecież nawet jakbyś miała się dodatkowo zabezpieczać przez 10 dni (tak jak radził, zapewne słusznie, lekarz) to po tych 10 dniach dostaniesz lada dzień miesiączkę (gdybyś nie brała tabletek). Czy nie lepiej było zacząć brać od początku cyklu? Ale zaczęłaś brać i ja na Twoim miejscu zabezpieczałabym się dodatkowo aż do najbliższej miesiączki

ale jeszcze zaświeci dla Ciebie słonko, musisz być silna